Óvatosan a tofuval, akinek PCOS-e van, annál a fitoösztrogének miatt fájdalmas menstruációt meg meddőséget is okozhat :( én emiatt nem ehetem sajnos, pedig tök jó kis receptek ezek
Pcos-es vagyok és napi szinten eszek tofut. Jelenleg az első gyermekemmel vagyok várandós :) a tofuban lévő fitoösztrogén nem nagyobb mint pl ami a sima babban van. Esetleg annál tud gondot okozni akinek pajzsmirigy problémái vannak mivel a jódfelvételbe tud beleszólni ami veszélyes is lehet.
@@mizara2815 most direkt rákerestem, és a zöldbab 107 mikrogram/ 100g-ja áll szemben a tofu kb. 20000 mikrogr/ 100g -jával, úgyhogy azért nem ugyanannyi. Egyedül a szezámmagnál ilyen magas még az érték, de abból nem eszünk meg egyszerre 100 grammot :) Nyilván egyéni tolerancia kérdése is, de antiösztogénként viselkedhetnek a fitoöszrogének és ennek lehetnek nem kívánt hatásai.
@@almapiros9278 Èn úgytudom a fitoösztrogén nemtud úgy viselkedni hogy az beleszóljon a szervezet dolgába. Sőt, akár pozitív hatása is lehet. Különben ázsiában mindenki problémás lenne, és nem születne ennyi gyerek :)
Nagyon ötletes videó! Nekem most a marinált tofus krém a kedvencem, összetörve vagy turmixolva fűszerekkel, akár aszaltparadicsommal, egy kis aldis zabkrémmel, mindenhez is jó! : )
Kedves Lina! Nagyon szuper receptek! Egy valamit hadd osszak meg. Olivaolajjal nem ajanlatos sutni/fozni. “Ha túl magas hőmérsékleten használjuk az olívaolajat, akkor a benne lévő tápanyagok elkezdenek bomlani, és egészségre káros anyagok keletkeznek, amit főzés közben belélegzünk, az étellel pedig magunkhoz veszünk. “ Helyette inkabb kokuszzsir, avokadoolaj, szoloolaj stb. ☺️
Csak a szűz és extraszűz olívaolajjal nem szabad főzni, a “sima” olívaolajjal lehet. A legtöbb ilyenre rá is van írva, hogy főzésre/sütése alkalmas. :)
Nagyon csinos vagy Lina! Tetszik a sminked is, harmonizál a felsőd színével! A videóra pedig régóta vágytam! Sokszor próbáltam a tofut, de nem sikerült megszeretnem, szeretnék neki adni egy újabb esélyt!
Szia Lina! Jó pár videódat láttam már, de nem derült ki számomra,hogy miért vagy vegán? Nem kötözködő és számon kérő a kérdés, szimplán kíváncsi vagyok rá! 🙂 A tofut egyébként én is nagyon szeretem. 🙂
Óvatosan a tofuval, akinek PCOS-e van, annál a fitoösztrogének miatt fájdalmas menstruációt meg meddőséget is okozhat :( én emiatt nem ehetem sajnos, pedig tök jó kis receptek ezek
Nemcsak pcos-Ben de endometriosisban sem ajánlatos..
Pcos-es vagyok és napi szinten eszek tofut. Jelenleg az első gyermekemmel vagyok várandós :) a tofuban lévő fitoösztrogén nem nagyobb mint pl ami a sima babban van. Esetleg annál tud gondot okozni akinek pajzsmirigy problémái vannak mivel a jódfelvételbe tud beleszólni ami veszélyes is lehet.
@@mizara2815 most direkt rákerestem, és a zöldbab 107 mikrogram/ 100g-ja áll szemben a tofu kb. 20000 mikrogr/ 100g -jával, úgyhogy azért nem ugyanannyi. Egyedül a szezámmagnál ilyen magas még az érték, de abból nem eszünk meg egyszerre 100 grammot :) Nyilván egyéni tolerancia kérdése is, de antiösztogénként viselkedhetnek a fitoöszrogének és ennek lehetnek nem kívánt hatásai.
@@almapiros9278
Èn úgytudom a fitoösztrogén nemtud úgy viselkedni hogy az beleszóljon a szervezet dolgába. Sőt, akár pozitív hatása is lehet. Különben ázsiában mindenki problémás lenne, és nem születne ennyi gyerek :)
Nagyon ötletes videó! Nekem most a marinált tofus krém a kedvencem, összetörve vagy turmixolva fűszerekkel, akár aszaltparadicsommal, egy kis aldis zabkrémmel, mindenhez is jó! : )
Szia! Én nagyon szívesen megnéznék egy csicseriborsos videót :)
Nem kóstoltam még a tofut, de annyira színes és változatos formában mutattad be, hogy nagyon meghoztad a kedvem hozzá. :)
Kedves Lina! Nagyon szuper receptek! Egy valamit hadd osszak meg. Olivaolajjal nem ajanlatos sutni/fozni.
“Ha túl magas hőmérsékleten használjuk az olívaolajat, akkor a benne lévő tápanyagok elkezdenek bomlani, és egészségre káros anyagok keletkeznek, amit főzés közben belélegzünk, az étellel pedig magunkhoz veszünk. “ Helyette inkabb kokuszzsir, avokadoolaj, szoloolaj stb. ☺️
Az extra szűz olívaolaj 210 fok felett éri el a füstpontját, ami az átlagos sütésnél nem is következik be. Nyugodtan lehet vele főzni.
Csak a szűz és extraszűz olívaolajjal nem szabad főzni, a “sima” olívaolajjal lehet. A legtöbb ilyenre rá is van írva, hogy főzésre/sütése alkalmas. :)
Nagyon csinos vagy Lina!
Tetszik a sminked is, harmonizál a felsőd színével!
A videóra pedig régóta vágytam! Sokszor próbáltam a tofut, de nem sikerült megszeretnem, szeretnék neki adni egy újabb esélyt!
Jó volt! Várom a további tofus videót! 😊👍
A lehető legjobbkor! Holnapra kerestem tofus receptet, azt hiszem meg is találtam😊
Szia Lina! Jó pár videódat láttam már, de nem derült ki számomra,hogy miért vagy vegán? Nem kötözködő és számon kérő a kérdés, szimplán kíváncsi vagyok rá! 🙂 A tofut egyébként én is nagyon szeretem. 🙂
Nagyon jó lett a videó!
Szia Lina! Megírnád nekem milyen márkájú serpenyőt használtál? Köszönöm!
Aldis☺️
Jó videó
ezeket az ételeket lehet csirkével is megcsinálni? vagy nem passzolnak?
👍✌☀