Merhabalar hocam, bir yoruma cevap olarak farklı kişilerin makalelerinden bildiri hazırlamak etik ihlal olabilir kesinlikle önermem demişsiniz. Peki bildiriyi nasıl oluşturacağız ki yani kaynakçalarımız başkasının makalesi olamaz mı?
Merhabalar hocam. Benim soruya verdiğim cevaptaki "etik ihlal" başka bir durumu kastetmektedir. Bildiri yazarken başkalarının makalelerine kaynakçanızda yer verebilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.
hocam birde bildiri konusu nasıl seçilmelidir ? Ulusal tez merkezi veya google scholar gibi daha önceden çalışılmış bildiri konularına nereden ulaşabiliriz ???
Hocam merhabalar. Dergipark sitesinden hazırlanmış makaleleri görebilirsiniz. Ancak bildiriler için her kongrenin web sitesine girip tek tek bakmanız gerekecektir. Kanala abone olabilir, Sorularınızı her zaman sorabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.
Hocam, bu bildiri illa tez konumuzla ilgili mi olmalı ?ve bu bildiri çeviri olabilir mi ? Örneğin benim bildiri tezimle ilgili değil ve ne nitel ne nicel bir çalışma değil ...
Merhabalar hocam. Bildiriniz tezinizle ilgili olmak zorunda değildir (Ancak lisansüstü yönetmeliğinize bakmakta fayda var. Bazı üniversiteler tezden üretilmiş şeklinde belirtebilmektedir.). Merak ettiğim konu şu ki bildiriniz nitel veya nicel çalışma değilse nedir? Karma bir çalışma mı? Bildiri başlığınızı phd.ibrahim@outlook.com adresine mail atabilirseniz, daha net cevaplar verebilirim. İyi çalışmalar dilerim.
Hocam merhabalar, izlediğim videolarda poster bildiri için dikkat çekici bir başlık olmalı diyor.sunu mu anlamaliyim, tez başlığından farklı bir başlıkla tezimdeki verileri kullanarak ufak bir sunum mu hazirlamaliyim yoksa tez başlığımı aynen kullanip verilerim içinde dikkat çekici bölümü mu koymalıyım? Umarım anlatabilmisimdir.
Hocam merhabalar. Posterler için genellikle dikkat çekici bir başlık istenir. Bu aşamada verileriniz aynı kalmak koşuluyla çalışma başlığını dikkat çekici hale getirmek daha isabetli olacaktır diye düşünüyorum. Her halükarda sunum hazırlamanızı tavsiye ederim. İyi çalışmalar dilerim.
hocam bir kongreye katılmak istiyorum ama üniversite 3000 kelime istiyor. bu da yaklaşık 10 sayfa yapıyor. bu normal midir? 10 sayfa yazsak zaten makale olur.
Merhabalar hocam. Normal şartlarda bir kongreye bildiri ile katılmak için 250 ile 400 arasında kelimelik bir bildiri yazılsa yeterli olur. Tam metin tesliminde ise en fazla 15.000 kelime istenir. Kongreye katılım ayrıntılarını bilemediğim için bir şey diyemiyorum ama 3000 kelimeyi bende ilk defa duydum. Kolaylıklar diliyorum.
Ben gazi üniversitesi fbe yüksek lisans ogrencisiyim tezim yayinlanmadan önce bildiri de tezimi kullanarak bildiri olusturursam sorun olur mu riske girer mi tezim
Merhabalar hocam. Bazı üniversitelerde tez savunmasına girmeden önce, "Tezden üretilmiş bir bildirinin kongrede sunulması şartı" bulunmaktadır. Bu sebeple tezinizden ürettiğiniz bir bildiriyi herhangi bir kongrede sunmanızda herhangi bir sakınca bulunmayacağını düşünüyorum (Tezinizden bildiri yapmak istediğinizi danışmanınıza mutlaka söyleyiniz eğer isterse onunda ismini yazınız). İyi çalışmalar dilerim.
Merhaba hocam bulgular ve sonuç kısmı olmaya da bilir demişsiniz. Ben tezimin anket kısmındayım ve kongreye yetişmez. Literatür taraması amaç yöntem var. Acaba sonunu nasıl bağlayıp yayınlaya bilirim?
Merhabalar hocam. Bildiriyi gönderirken henüz bulgular ve sonuç yoksa bu şekilde de gönderebilirsiniz. Ancak kongre sunumu yapacağınız zaman özellikle bulguların ve sonucun olması gerekir. Elde ettiğiniz verilerden ulaşabildiğiniz bulgular ve sonuçlar varsa, bu verilerle kongrede sunum yapabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.
Hocam merhaba. Ben şu an yüksek lisans yapıyorum. TED Üniversitesi'nde yüz yüze, Queens University'de ise online topamda iki bildiri sundum. TED dijital bir şekilde book of abstracts yayınladı, Queens ise sadece programda sunulacak bildirilerin başlığı, sunan kişilerin adı ve üniversitelrinin olduğu online bir pdf yayınladı. Bunlardan biri ya da ikisi de benim mezun olma şartımı karşılar mı? Özet kitapçığı illa isbn'li bir şekilde mi yayınlanmalı kabul olması için? Ben iki konfernsta da üniversitemi temsil ettim, üniversitemin adı geçti yani. Ama emin olamıyorum şartı karşıladım mı diye hala.
Merhabalar hocam. Bence mezuniyet şartınızı sağlayacaktır. Ancak emin olmak için "lisansüstü yönetmeliğinize" bakabilirsiniz. Öğrenci işlerine sorabilirsiniz. Benim şahsi düşüncem mezun olma kriterini sağladığınız yönündedir. Kanala abone olabilir, Sorularınızı her zaman sorabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.
Hocam merhaba ben yüksek lisans öğrencisiyim bir poster bildirisi sunacağım.Ve okulu bitirmek için son bir iki ayım kaldı neredeyse.Bildiriyi birden fazla yere göndermemiz mümkün mü eğer attığımız kongre kabul etmezse çünkü böyle bir ihtimalde galiba var???
Merhabalar hocam. Posterinizi bir yere gönderiniz eğer kabul edilmezse, bir başka kongreye gönderiniz. Aynı anda birden fazla yere gönderdiğinizde, birden fazla yerden kabul alma ihtimaliniz olur. Bu durum ileriki süreçlerde "etik ihlal" sayılabilir hocam. Bu konuya çok dikkat etmek gerekir. Zaten sürekli kongreler olduğu için 1-2 aylık süreçte mutlaka bir yerlerden olumlu dönüş alırsınız şeklinde düşünüyorum. İyi çalışmalar dilerim.
@@aysesddkayldrm8467 ORCID, email vb. yazılması gerekiyor hocam. Bende bugün bir kongreye başvuru yaptım ve tüm bilgileri yazdım. Rica ederim. İyi çalışmalar dilerim.
Merhaba hocam ben yüksek lisansı yeni kazandım ve üniversitemin sempozyum ilanı yayımlandı ben bildiri özeti göndermeden de katılabilir miyim sempozyuma
Merhabalar hocam. Üniversitenizin sempozyumuna "dinleyici" olarak katılabilirsiniz. Ancak dinleyici olarak katılımınız mezuniyet şartını taşımayacaktır. Bu sebeple yüksek lisans ders aşamasındayken danışman hocanızla birlikte "online veya yüz yüze" başka sempozyumlara katılabilirsiniz. Kanala abone olabilir, Sorularınızı her zaman sorabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.
Merhaba Hocam! Makale ile bildiri arasındaki farklar nelerdir? Bir dergiye yayımlanması için gönderilmiş ve değerlendirme sürecinde olan makale bildiri olarak sunulup sempozyum kitapçığında tam metin olarak yayımlanabilir mi? Teşekkürler, saygılarımla...
Sayın hocam merhabalar. Bildiri, çalıştığınız veya bazen çalışmayı düşündüğünüz konunun ana hatlarını (150-350 kelime civarı) bir kongreye yollayarak, bu bildiriye bağlı kalarak çalışmanızı sunacağınızı ifade eder. Makale ise bir bilimsel çalışmanın tamamlanarak tüm ana başlıklarının yazılmasıdır (genellikle 10-25 sayfa arasındadır). Dergilere makale gönderme şartlarının içerisinde (kesinlikle) makalenin başka bir yerde yayınlanmamış veya değerlendirme sürecinde olmaması istenir. Eğer halen makaleniz değerlendirme sürecinde ise makalenizi geri çekebilirsiniz. Zaten çalışmanız bildiri olarak kabul edilmişse, sunumu yapıldıktan ve sempozyum yazım şartlarını sağladıktan sonra tam metin olarak yayımlanacaktır. Yapılan çalışmanın sadece bir yerde yayımlanması doğru olanıdır. Turnitin (intihal) programlarında da bu durum ortaya çıkar. Sadece bir yere yoğunlaşmak daha doğru olacaktır. İyi çalışmalar dilerim sayın hocam.
Hocam diyelim ki bildirimiz kabul edildi ama henuz tam metin sunum yapmadik. Bu sekilde tez surecinin tamamlanmasi icin yeterli mi soylenen sarti yerine getirmis oluyor muyuz
Merhabalar hocam. Yönetmelikle üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterdiği için lisansüstü yönetmeliğinize bakmak gerekecektir. Ancak çok yüksek ihtimal bildiriniz kabul edildikten sonra sunumu yapmak şartı vardır. Ben genelde sunumu gerçekleştirme şartını gördüm. En net bilgiyi enstitüden öğrenebilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.
Merhaba hocam. Sadece özet bildiri ile katılmayı planladığımız kongreye tam metin hazırlama zorunluluğu var mı? özet bildirinin kabul edilmesi ve sunulması, özet bildiri kitabında yayınlanabilmesi için yeterli midir?
Merhabalar. Sadece özet bildiriyle katılabilirsiniz. Ücretinizi yatırdıktan sonra sunumunuzu yapabilirsiniz ve özet bildiriniz, özet bildiri kitabında yayınlanır. Tam metin hazırlama zorunluluğu yoktur. Kanala abone olabilirsiniz. Sorularınızı her zaman sorabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.
@@dr_ibrahimkaya hocam hızlı geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Son sorum, yaptığım çalışmasının sonuçları özet bildiri kitabına yetişmeyecek, bildiride bulguların olmaması sorun olur mu
@@mnvrshn6064 Merhabalar. Genelde bildirilerde 1-2 adet bulgu olması istenir. Ancak bildiriyi yolladığınızda bulgular veya sonuçlar olmadan kabul edilmişse, siz sunum yapmışsanız, artık o haliyle bildiri kitapçığında yayınlanır. Sorun olacağını zannetmiyorum. İyi çalışmalar.
@@dr_ibrahimkaya hocam merhabalar. bulgudan kasıt nedir tam olarak? benim bazı konferanslarda yayımlanmış yazıları okuduğumda, bir konunun review veya overview u olmuştu o açıdan sormak istedim.
@@emirkaantutus3629 Merhabalar. Bulguların ne olduğu hakkında bu video açıklayıcı olabilir: ua-cam.com/video/1SwMTgD7lYY/v-deo.html Ayrıca bulgular için şunları söylebiliriz. Çalışmada veri toplama aracını kullandıktan sonra elde ettiklerimize bulgular deriz. Yani neler bulduğumuzdur. Örneğin -Öğretmenlerin derslerde interneti oldukça yüksek düzeyde kullandıkları görülmüştür. -Öğretmenlerin mesleki kıdemleri ile kullandıkları öğretim stratejisi arasında anlamlı bir ilişki vardır gibi... Bildiri özetinde genellikle 1-2 adet bulgu olur. Bulguların tamamı makale veya tez yazılıyorsa teze eklenir. Umarım açıklayabilmişimdir. Kanala abone olabilirsiniz. Sorularınızı her zaman sorabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.
Merhabalar Hocam, Evren ve örneklem kısmında çalışmanızı hangi grup üzerinde yaptığınız ve niçin o grubun seçtiğinizi yazarsınız. Literatür kısmında ise teziminizin kuramsal alt yapısının oluştururuz. Evren ve örneklem genellikle (yolladığımız bilimsel yerin şartlarına bakılmalı) farklı bir bölümde yer alır. Bildirilerde (yolladığımız kongeye göre değişiklik gösterebilir) amaç, önem, sınırlılık, literatür, bulgular, sonuç şeklinde devam eder (genellikle). Sorunuzu anladığım şekliyle cevapladım. Eğer farklı sorunuz olursa yazabilirsiniz.
hocam merhaba tez önerimizdeki amaç, önem evren ve örneklemi özet bildiriye yazamaz mıyız ? daha sonra tezimiz turnitine girince karşımıza çıkar mı ? Tezle alakalı yapmamız gerekiyor diye biliyorum o yüzden bana mantıklı geldi tzdekinin aynısını yazmak . teşekkeürler
Merhabalar. Tez önerinizdeki ilgili kısımları özet bildiriye yazabilirsiniz. Tezinizin turnitin raporuna baktığınızda karşınıza çıkma ihtimali var. Ancak tez savunma zamanınıza kadar tezinize çok şey ekleyeceğiniz için neredeyse etki bile etmeyecektir. Sorularınızı her zaman yazabilirsiniz. Abone olabilirsiniz. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Hocam merhaba ben su an yüksek lisans yapıyorum. Mezun olabilmek için ya makale yazmamız ya da bildiri sunmamız lazım. Ben tezimi yazmaya başladım ama daha bulgularım ve sonuçlarım yok. Kongrede tez konumu bulgular ve sonuçlar olmadan sunabilir miyim?
Merhabalar hocam. Bildiriden kabul almak ve bildiri sunmak, makale yayınlanma sürecine göre daha hızlı işlediği için bildiri sunmak daha pratik olacaktır. Ancak bildiri sunumu esnasında çalışmanızın bulgularından ve sonuçlarından bahsetmeniz gerekecektir. Bu sebeple bulgular ve sonuçlar olmadan sunum yapamayacaksınız demektir. Kanala abone olabilir, Sorularınızı her zaman sorabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim. Bu video serisi, tez yazımı sürecinizde faydalı olabilecektir. ua-cam.com/video/YXXuTaeW9TM/v-deo.html
@@dr_ibrahimkayapeki hocam daha önce hiç yapılmamış bir konunun tanıtımı bulgular ve sonuç olmadan yapılabilir mi? Bir yerde gördüm tanıtım olarak yapılabilir deniliyordu
Merhabalar. Normal şartlarda bildiri özeti gönderirken ORCID numarasına ihtiyaç yoktur. Ancak özet göndereceğiniz kongre, ORCID numarasını istiyorsa yazmanız gerekir. Bununla birlikte tezli yüksek lisans öğrencilerinin ORCID numarası alma zorunluluğu var. Eğer şuana kadar almamışsanız, almanızı tavsiye ederim. Kolaylıklar diliyorum.
@@esrapnar6890 Hocam, sorunuzu net olarak anlayamadım ama eğer siz bir kongreye bildiri özeti gönderdiyseniz ve kabul edilmişse, sunumunuzu hazırlayıp kongrede sunabilirsiniz. Makale tam metin zorunluluğu genellikle yoktur.
Merhabalar hocam. Halen lisans öğrencisi olsanız bile; Bildiri yazabilir, kongrelere gönderebilir (kabul alırsanız), bildirinizi sunabilirsiniz. Bu konuda hiçbir sorun yaşamazsınız. İyi çalışmalar dilerim.
Hocam merhaba benim özet bildirim kabul edildi. Tam metin yazmam gerekiyor . Film incelemesi yapacağım nasıl yöntem izlemeliyim bana bir öneri ve örneklem sunabilir misiniz?
Merhabalar. Bir makalede bulunması gereken başlıklar için bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim. ua-cam.com/video/z0LtVEXQ9VE/v-deo.html Ayrıca film incelemesi ile ilgili daha önce yazılmış tezlere de göz atmanızı tavsiye ederim. YÖK tez sayfası için ua-cam.com/video/lEL8NBL48og/v-deo.html bu video kesinlikle yardımcı olacaktır. Benim alanım olmadığı için film önerisi ile ilgili bir öneri sunamıyorum maalesef. Ancak bu videolar size yardımcı olacaktır diye düşünüyorum. Kanala abone olabilir, Sorularınızı her zaman sorabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.
Hocam Lisans mezunuyum. Alanımla ilgili bir bildiri yazıp kongreye katılmak istiyorum. Fakat şuan yüksek lisans eğitimi almıyorum. Bu aşamada böyle bir şansım sizce nedir? Teşekkür ederim
Merhabalar hocam. Bildiri yazıp kongreye yollamak hatta kabul alırsanız katılım yapmanız yönünden hiçbir sıkıntı bulunmamaktadır. Kanala abone olabilirsiniz, Sorularınızı her zaman sorabilirsiniz. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Ben teşekkür ederim güzel dilekleriniz için sayın hocam. Kanala abone olabilir, merak ettiğiniz sorularınızı her zaman yazabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.
Merhabalar Hocam, Bildiri kabul edildikten sonra sunum yapma zorunluluğu yoktur. Ancak sunum yaparsanız, katılım belgesi alırsınız. İyi çalışmalar dilerim.
Merhabalar hocam. Kongrelerin çok büyük bir kısmı maalesef ücretli çünkü bir takım masrafları var (davetli konuşmacıların giderleri, yer kirası, ikramlar vb. masraflar). Ancak bazı kongreler online olduğu için ücretsiz olabiliyor. Genellikle öğrencilere indirim yapılıyor. Katılmayı planladığınız kongrenin ana sayfasındaki ücretler kısmından ayrıntılı şekilde bilgi alabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim. Kanala abone olabilirsiniz. Sorularınızı her zaman sorabilirsiniz.
Hocam merhaba yüksek lisans öğrencisiyim ve öğrenimimi tamamlamam için az bir zamanım kaldı. Tezimi henüz yazma aşamasında olup özet bildiri sunmak istiyorum, Kısıtlı sürem kaldığı için nasıl bir yol izlemem gerekiyor , sunumu yaptıktan sonra mezuniyetim için yayınlanmasını beklemem gerekir mi ? yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhabalar. Tez savunmasına girebilmek için bazı üniversiteler kongreye katılım istemektedir. Siz herhangi bir kongreye katılım yaparsınız, sunumunuzu yaparsınız, kongre bitiminde size katılım belgesi verirler. Bu katılım belgesi sizin işinizi görecektir. bu video size yardımcı olabilir. ua-cam.com/video/5lAO02upvhE/v-deo.html Kanala abone olabilir, Sorularınızı her zaman sorabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.
@@dr_ibrahimkaya Hocam yüksek lisans tezimi yazma aşamasındayım. Bulgular kısmına ve çalışmaya kesin olarak katılan kişi sayısına henüz ulaşmadım fakat özet bildiri sunmak istiyorum. Özet kısmını bu şekilde yazıp kongreye katılırsam ve sonradan tezime son şeklini verdikten sonra ulaştığım bilgilere göre düzenlersem olur mu? Bir de kongre katılımı için sadece özet göndermek isteğe bağlı bir durum mu yoksa kongreye göre tam metin gönderme şartı değişiklik gösterir mi?
@@zl6360 Hocam merhabalar. Kongrelere özet bildiri gönderilir. Tam metinler daha sonra gönderilir. Özet bildirilerin olduğu kitapçıkta sizin göndereceğiniz özet bildiride olan bilgiler yer alacaktır. Aslında şöyle yapsak daha iyi olur düşüncesindeyim. Bilimsel çalışmalarda acele etmemek gerekir hocam. Mümkünse kesin sayıya ulaştığınızda kongreye göndermek daha iyi olacaktır. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Hocam kongreye bildiri göndermek istiyorum ilk defa deneyimleyecegim açıkçası nereden başlayacağımı da bilmiyorum. Kongreuzmani sitesine baktim bildiri göndermek istediğim bir kongre var. Şimdi ben o kongreye bildiri göndereceğim diye kongreye kayıt olmak gerekir mi. Zaten çoğu kongre ücretli o ücreti ödeyip kayıt yaptırmalı miyim. Bu arada teşekkür ederim 😊
Hocam merhabalar. Süreç şu şekilde işler: Size uygun olan kongreyi belirledikten sonra bildiriyi yazmışsanız eğer ilgili kongrenin sayfasına girip üye olarak bildirinizi kongrenin sistemine yükleyebilirsiniz. Eğer bildiriniz kabul edilirse, ücreti bu aşamadan sonra yatırabilirsiniz. Bildiri kabul edilmeden ücret yatırılmaz. Ücreti yatırdıktan sonra kongrenin sunum planına göre sunumunuzu yapabilirsiniz (yüzyüze veya online olabilir). Kongre bitiminde katılım belgenizi alabilirsiniz.
Merhabalar hocam. Kongrenin tam ismini google'da arayıp kongrenin kendi ana sayfasına girip kongredeki bildirilere ulaşabilirsiniz. Kolaylıklar diliyorum.
@@canankanar9375 Sayın hocam, bildiğim kadarıyla bütün kongreler, kendi sayfalarında bildirileri yayınlarlar. İnternet erişiminde sıkıntı yaşadığım için mesajları geç görüyorum. Eğer isterseniz kongrenin ismini ve yılını yazarsanız, daha sonraki süreçte bakarım ve yollarım. İyi çalışmalar dilerim.
Hocam harikasınız. Peki bildiride derleme makale yazabilir miyiz? İlla tez çalışmamızın özeti veya benzeri olması şart mı? Yani yöntem, bulgular, sonuç içermesi gerekli mi? Ayrıca kongereye gereken ücreti yatırsak da bildirinin ret alma ihtimali nedir hocam?
Merhabalar hocam. Öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Bildiri, tez çalışmasının özeti veya benzeri olmak zorunda değildir. Herhangi bir konu hakkında olabilir. Ancak bildirilerde yöntem, bulgular, sonuç kısımlarının da olması gerekiyor. Hatta bu bölümleri yazarsanız kesinlikle kabul alırsınız. Bununla birlikte, kongreye bildirinizi gönderdiğinizde önce kabul edildiğini görürsünüz, Sonrasında ücret ödeme aşamasına geçilir. Bu sebeple bildiri reddedilirse ücret ödemezsiniz. İyi çalışmalar dilerim.
@@dr_ibrahimkaya Yüksek lisanstan bir arkadaşım yaklaşan Pdr kongresi için derleme makale yazdığını söyleyince kafam karışmıştı. Açıkçası ben de yöntem-bulgular-sonuç üçlüsünden yanayım. Dönüt için çok teşekkür ederim sevgili hocam sağlıcakla kalın.
merhaba Hocam video için teşekkür ederiz emeklerinize sağlık. Fakat arkadaş gibi benim de kafam karıştı. Çünkü bildirilere baktığımızda özellikle sosyal alanlarda hepsinde yöntem bulgular sonuç olmuyor öz, giriş, ana metin ve sonuç var çoğunda hatta az önce sadece başlık metin ve anahtar kelimelerden oluşan bir bildiri okudum tam metinler arasından. Araştırma makalesi gibi özgün bir şey çıkarmak oldukça zorlayıcı aslında başka bir yolu yok mu :( bir de doktora tezimde makale şartım var bildiri şartı yok ama bir taşla iki kuş vurmak istesem önce bildiri, sonra makale ve en son tez olarak yayınlayabilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim :) @@dr_ibrahimkaya
@@aybengul7355 Merhabalar hocam. Derleme çalışmalarda öz, giriş, ana metin ve sonuçlar olabilmektedir. Ancak üniversiteler, doktora bitirmek için makale şartı koymakta ve makalenin tez ile bağlantılı olmasını isteyebilmektedir. Bu arada özellikle üzerinde durulması gereken bir başka konu da bu makalenin yayınlanacağı derginin çeşitli indekslerde (AHCI, SSCI vb.) taranıyor olması istenebilmektedir. Hatta makalenin özgün bir araştırma olması da istenebilmektedir. (Özgün makalelerde giriş, amaç, önem, yöntem, bulgular, tartışma, sonuçlar vb. tüm başlıklar olmaktadır.) Bu nedenlerden dolayı doktora tezi yazılmaya başlandıktan sonra elde edilen verilerden bir makale çıkarmanın daha isabetli olacağını düşünmekteyim (Makalenin hazırlanması ve yayınlanması 6 ay sürebilmektedir). İyi çalışmalar dilerim.
Teşekkürler hocam. Tez uzun bir süreçtir, tez ile ilgili video serisine (oynatma listesinden) bakabilirsiniz. Savunma yapılır ve en az 2 dönem hazırlık gerektirir. Bildiri; kongreye, sempozyuma yollanır. Genellikle 1 (bir) sayfadan ibarettir ve 150-350 kelime arasındadır. Bildiriniz kabul edilirse çalışmanızın sadece sunumunu yaparsınız. Sunum sonrasında makaleye çevirebilirsiniz. Kolaylıklar dilerim. Kanala abone olabilirsiniz, sorularınızı video altına yazabilirsiniz.
@@dr_ibrahimkaya Ya çok teşekkürler gerçekten çok yardımcı oluyorsunuz. Benimki bildiri, tez değil. Hocam bildiriyi yollarsam kaynakları yazmam gerekli mi? ya da ilk aşaması nasıl yazılır fln örnekleri görmek istiyorum bildiğiniz bir site var mı? abone olundu bu aralar hocama bayağa sorarım sizden bu konu hakkında🙏
@@milann8389 Merhabalar. Google'a "bildiri özet kitapçığı" şeklinde yazarsanız bir çok kongrenin bildiri özet pdf dosyalarına ulaşabilirsiniz. Bu özetleri incelediğinizde bildirilerin mantığı anlaşılacaktır. Kongreye gönderilen özet bildirilerde (aksi belirtilmemişse) atıf yapılmaz, kaynakça yazılmak. Ancak mutlaka bildiri yazım kurallarına uygun hareket etmek gerekir. Sorularınızı her zaman yazabilirsiniz. Abone olduğunuz için ayrıca teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
@@dr_ibrahimkaya Hocam, ben Karabağ Kongresine katılacağım. Özetlere baktım ama yine de kafamda soru işaretleri var. Özet tek sayfalık oluyor, öyle değil mi hocam? şu an bu süreçte sadece tek sayfalık bir özete hazırlanmam gerekecek diye biliyorum. Yazdığım özette de kaynakça falan yazılmıyor, doğru mu anlamışım hocam? çabam hiçe gitmesin diye emin olmak istiyorum. Rica ederim hocam, asıl ben teşekkğr ederim bu kadar yardımcı olduğunuz için.
Hocam merhabalar, sempozyomda sunum gerçekleştirdim ve katılım belegesi aldım. Bu bildiri oricd numarasına göre görünür mü, yani orcid numarası yazıldığında ilgili sempozyomda bildiri yaptığım gözükür mü? Ve yaptğım sunum yüksek lisans mezuniyet için gerekli şartı sağlar mı? Sağlarsa bunu nasıl kanıtlayabilirim
Merhabalar hocam. Sunumunuzu gerçekleştirmiş ve katılım belgenizi almış olmanız yüksek lisans tez savunması için gerekli olan şartlardan birini sağladığınızı göstermektedir hocam. Savunma öncesinde tezinizi enstitüye teslim ederken katılım belgenizi sunmanız yeterlidir (kanıt olarak yeterlidir). ORCID numarasına katılım belgenizin eklenmesine gerek yoktur. Kanala abone olabilir, Sorularınızı her zaman sorabilirsiniz. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Sayın hocam, Normalde sempozyuma özet bildiri ile katılım sağlanır ve sempozyumdan sonra belirli süre sonra tam metin gönderilir. Ancak eğer sizin belirttiğiniz gibi "tam metin ile katılım" ibaresi varsa makalenin tamamı ile katılım sağlanması yani makalenin tamamamının yazılıp/hazırlanıp gönderilmesi gerekmektedir.
@@oguzkaanpolat6963 Özet bildiriyi sunarken zaten bir slayt hazırlamanız gerekecek ve 8-10 dakika sunum yapacaksınız. Nadiren soru olacak. Olumlu veya olumsuz bir karar verilmeyecek. Sunduktan sonra en geç 1-2 gün içinde (aynı günde olabilir) katılım belgenizi alacaksınız. Ekstra tam metin hazırlamanıza gerek kalmayacak.
@@oguzkaanpolat6963 Sempozyumun makale yayınlama süreci biraz uzun sürebilir ama net tarih verilemez. Sempozyumun önemli tarihler kısmına bakabilirsiniz. Orada yazar. İkinci sorunuzu anlayamadım. Yüksek lisansınız bittikten sonra teziniz kısa süre sonra YÖK TEZ'de yayınlanır.
@@oguzkaanpolat6963 Merhabalar hocam. Siz gerekli evrakları teslim ettikten 2 ile 15 iş günü içerisinde mezuniyet belgeniz e-devlette görünür. Diplomanızın hazırlanması 30 gün sürebilir. Tezinizin YÖK TEZ sitesinde yayınlanmasını beklemenize gerek yok hocam.
Hocam merhaba ben Yüksek Lisans öğrencisiyim. Bildiri yazmayı net anlayamadım örneklendirme yapabilir misiniz ? Veya pdf olarak paylaşma durumunuz olabilir mi ?
Merhabalar hocam. Şuan internete bakınca bir kongrenin bildiri kitapçığını buldum. www.iconte.org/wp-content/uploads/2021/09/1_iconte_2021_bildiri_o%CC%88zet_ve_program.pdf linkten ulaşabilirsiniz. Sayfanın aşağısına doğru indiğinizde birer sayfalık özetleri göreceksiniz. Kanala abone olabilirsiniz. Sorularınızı her zaman sorabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.
@@dr_ibrahimkaya Hocam kendime ait olmayan nature'da yayınlanan makalelerden bir poster, bildiri, hazırlayıp sunmak kabul olur mu? İllaki yalnız kişinin kendi projesi mi olmak zorunda bildiri?
Hocam bende şuan yüksek lisans öğrencisiyim danışmanım bir kongreye bildiri yazmamamı istedi ama nasıl yapacağımı bilemiyorum. PDF linki de açılmıyor acaba yazdıysanız paylaşma imkanınız var mı
Merhabalar hocam, bir yoruma cevap olarak farklı kişilerin makalelerinden bildiri hazırlamak etik ihlal olabilir kesinlikle önermem demişsiniz. Peki bildiriyi nasıl oluşturacağız ki yani kaynakçalarımız başkasının makalesi olamaz mı?
Merhabalar hocam.
Benim soruya verdiğim cevaptaki "etik ihlal" başka bir durumu kastetmektedir.
Bildiri yazarken başkalarının makalelerine kaynakçanızda yer verebilirsiniz.
İyi çalışmalar dilerim.
hocam birde bildiri konusu nasıl seçilmelidir ? Ulusal tez merkezi veya google scholar gibi daha önceden çalışılmış bildiri konularına nereden ulaşabiliriz ???
Hocam merhabalar.
Dergipark sitesinden hazırlanmış makaleleri görebilirsiniz.
Ancak bildiriler için her kongrenin web sitesine girip tek tek bakmanız gerekecektir.
Kanala abone olabilir,
Sorularınızı her zaman sorabilirsiniz.
İyi çalışmalar dilerim.
@@dr_ibrahimkaya teşekkür ederim
Hocam, bu bildiri illa tez konumuzla ilgili mi olmalı ?ve bu bildiri çeviri olabilir mi ? Örneğin benim bildiri tezimle ilgili değil ve ne nitel ne nicel bir çalışma değil ...
Merhabalar hocam.
Bildiriniz tezinizle ilgili olmak zorunda değildir (Ancak lisansüstü yönetmeliğinize bakmakta fayda var. Bazı üniversiteler tezden üretilmiş şeklinde belirtebilmektedir.).
Merak ettiğim konu şu ki bildiriniz nitel veya nicel çalışma değilse nedir? Karma bir çalışma mı?
Bildiri başlığınızı phd.ibrahim@outlook.com adresine mail atabilirseniz, daha net cevaplar verebilirim. İyi çalışmalar dilerim.
Hocam merhabalar, izlediğim videolarda poster bildiri için dikkat çekici bir başlık olmalı diyor.sunu mu anlamaliyim, tez başlığından farklı bir başlıkla tezimdeki verileri kullanarak ufak bir sunum mu hazirlamaliyim yoksa tez başlığımı aynen kullanip verilerim içinde dikkat çekici bölümü mu koymalıyım? Umarım anlatabilmisimdir.
Hocam merhabalar.
Posterler için genellikle dikkat çekici bir başlık istenir.
Bu aşamada verileriniz aynı kalmak koşuluyla çalışma başlığını dikkat çekici hale getirmek daha isabetli olacaktır diye düşünüyorum.
Her halükarda sunum hazırlamanızı tavsiye ederim.
İyi çalışmalar dilerim.
@@dr_ibrahimkaya teşekkür ederim geri dönüşünüz ve cevabınız için 🌻
hocam bir kongreye katılmak istiyorum ama üniversite 3000 kelime istiyor. bu da yaklaşık 10 sayfa yapıyor. bu normal midir? 10 sayfa yazsak zaten makale olur.
Merhabalar hocam.
Normal şartlarda bir kongreye bildiri ile katılmak için 250 ile 400 arasında kelimelik bir bildiri yazılsa yeterli olur. Tam metin tesliminde ise en fazla 15.000 kelime istenir.
Kongreye katılım ayrıntılarını bilemediğim için bir şey diyemiyorum ama 3000 kelimeyi bende ilk defa duydum.
Kolaylıklar diliyorum.
@ şartlarda 350 kelime özet için 3000 kelime de tam metin için istiyor hocam. Teşekkür ederim.
@@yahyatogan1675 O zaman her şey normaldir hocam. Başarılar dilerim.
Ben gazi üniversitesi fbe yüksek lisans ogrencisiyim tezim yayinlanmadan önce bildiri de tezimi kullanarak bildiri olusturursam sorun olur mu riske girer mi tezim
Merhabalar hocam.
Bazı üniversitelerde tez savunmasına girmeden önce,
"Tezden üretilmiş bir bildirinin kongrede sunulması şartı" bulunmaktadır.
Bu sebeple tezinizden ürettiğiniz bir bildiriyi herhangi bir kongrede sunmanızda herhangi bir sakınca bulunmayacağını düşünüyorum (Tezinizden bildiri yapmak istediğinizi danışmanınıza mutlaka söyleyiniz eğer isterse onunda ismini yazınız).
İyi çalışmalar dilerim.
Merhaba hocam bulgular ve sonuç kısmı olmaya da bilir demişsiniz. Ben tezimin anket kısmındayım ve kongreye yetişmez. Literatür taraması amaç yöntem var. Acaba sonunu nasıl bağlayıp yayınlaya bilirim?
Merhabalar hocam.
Bildiriyi gönderirken henüz bulgular ve sonuç yoksa bu şekilde de gönderebilirsiniz.
Ancak kongre sunumu yapacağınız zaman özellikle bulguların ve sonucun olması gerekir. Elde ettiğiniz verilerden ulaşabildiğiniz bulgular ve sonuçlar varsa, bu verilerle kongrede sunum yapabilirsiniz.
İyi çalışmalar dilerim.
Hocam merhaba. Ben şu an yüksek lisans yapıyorum. TED Üniversitesi'nde yüz yüze, Queens University'de ise online topamda iki bildiri sundum. TED dijital bir şekilde book of abstracts yayınladı, Queens ise sadece programda sunulacak bildirilerin başlığı, sunan kişilerin adı ve üniversitelrinin olduğu online bir pdf yayınladı. Bunlardan biri ya da ikisi de benim mezun olma şartımı karşılar mı? Özet kitapçığı illa isbn'li bir şekilde mi yayınlanmalı kabul olması için? Ben iki konfernsta da üniversitemi temsil ettim, üniversitemin adı geçti yani. Ama emin olamıyorum şartı karşıladım mı diye hala.
Merhabalar hocam.
Bence mezuniyet şartınızı sağlayacaktır. Ancak emin olmak için "lisansüstü yönetmeliğinize" bakabilirsiniz. Öğrenci işlerine sorabilirsiniz.
Benim şahsi düşüncem mezun olma kriterini sağladığınız yönündedir.
Kanala abone olabilir,
Sorularınızı her zaman sorabilirsiniz.
İyi çalışmalar dilerim.
Hocam merhaba ben yüksek lisans öğrencisiyim bir poster bildirisi sunacağım.Ve okulu bitirmek için son bir iki ayım kaldı neredeyse.Bildiriyi birden fazla yere göndermemiz mümkün mü eğer attığımız kongre kabul etmezse çünkü böyle bir ihtimalde galiba var???
Merhabalar hocam.
Posterinizi bir yere gönderiniz eğer kabul edilmezse, bir başka kongreye gönderiniz.
Aynı anda birden fazla yere gönderdiğinizde, birden fazla yerden kabul alma ihtimaliniz olur. Bu durum ileriki süreçlerde "etik ihlal" sayılabilir hocam.
Bu konuya çok dikkat etmek gerekir. Zaten sürekli kongreler olduğu için 1-2 aylık süreçte mutlaka bir yerlerden olumlu dönüş alırsınız şeklinde düşünüyorum.
İyi çalışmalar dilerim.
Bildiri içerisine orkid no email vs yazılması zorunlu mu peki bu arada cevabınız için teşekkürler çok incesiniz
@@aysesddkayldrm8467 ORCID, email vb. yazılması gerekiyor hocam. Bende bugün bir kongreye başvuru yaptım ve tüm bilgileri yazdım. Rica ederim. İyi çalışmalar dilerim.
allah razi olsun yegen
Amin cümlemizden inşallah.
İyi çalışmalar dilerim.
Merhaba hocam ben yüksek lisansı yeni kazandım ve üniversitemin sempozyum ilanı yayımlandı ben bildiri özeti göndermeden de katılabilir miyim sempozyuma
Merhabalar hocam.
Üniversitenizin sempozyumuna "dinleyici" olarak katılabilirsiniz.
Ancak dinleyici olarak katılımınız mezuniyet şartını taşımayacaktır.
Bu sebeple yüksek lisans ders aşamasındayken danışman hocanızla birlikte "online veya yüz yüze" başka sempozyumlara katılabilirsiniz.
Kanala abone olabilir,
Sorularınızı her zaman sorabilirsiniz.
İyi çalışmalar dilerim.
Merhaba Hocam!
Makale ile bildiri arasındaki farklar nelerdir? Bir dergiye yayımlanması için gönderilmiş ve değerlendirme sürecinde olan makale bildiri olarak sunulup sempozyum kitapçığında tam metin olarak yayımlanabilir mi? Teşekkürler, saygılarımla...
Sayın hocam merhabalar.
Bildiri, çalıştığınız veya bazen çalışmayı düşündüğünüz konunun ana hatlarını (150-350 kelime civarı) bir kongreye yollayarak, bu bildiriye bağlı kalarak çalışmanızı sunacağınızı ifade eder. Makale ise bir bilimsel çalışmanın tamamlanarak tüm ana başlıklarının yazılmasıdır (genellikle 10-25 sayfa arasındadır). Dergilere makale gönderme şartlarının içerisinde (kesinlikle) makalenin başka bir yerde yayınlanmamış veya değerlendirme sürecinde olmaması istenir.
Eğer halen makaleniz değerlendirme sürecinde ise makalenizi geri çekebilirsiniz. Zaten çalışmanız bildiri olarak kabul edilmişse, sunumu yapıldıktan ve sempozyum yazım şartlarını sağladıktan sonra tam metin olarak yayımlanacaktır.
Yapılan çalışmanın sadece bir yerde yayımlanması doğru olanıdır. Turnitin (intihal) programlarında da bu durum ortaya çıkar. Sadece bir yere yoğunlaşmak daha doğru olacaktır.
İyi çalışmalar dilerim sayın hocam.
@@dr_ibrahimkaya katkınız için teşekkürler sayın hocam, sağlıkla...🙋
Hocam diyelim ki bildirimiz kabul edildi ama henuz tam metin sunum yapmadik. Bu sekilde tez surecinin tamamlanmasi icin yeterli mi soylenen sarti yerine getirmis oluyor muyuz
Merhabalar hocam.
Yönetmelikle üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterdiği için lisansüstü yönetmeliğinize bakmak gerekecektir. Ancak çok yüksek ihtimal bildiriniz kabul edildikten sonra sunumu yapmak şartı vardır. Ben genelde sunumu gerçekleştirme şartını gördüm. En net bilgiyi enstitüden öğrenebilirsiniz.
İyi çalışmalar dilerim.
@@dr_ibrahimkaya çok teşekkür ederim hocam böylesine hızlı ve mütevazi bir cevap için... İyiki sizin gibi eğitimciler var
@@burcusekerci3087 Çok teşekkür ederim hocam. İyi çalışmalar dilerim.
Merhaba hocam. Sadece özet bildiri ile katılmayı planladığımız kongreye tam metin hazırlama zorunluluğu var mı? özet bildirinin kabul edilmesi ve sunulması, özet bildiri kitabında yayınlanabilmesi için yeterli midir?
Merhabalar.
Sadece özet bildiriyle katılabilirsiniz. Ücretinizi yatırdıktan sonra sunumunuzu yapabilirsiniz ve özet bildiriniz, özet bildiri kitabında yayınlanır.
Tam metin hazırlama zorunluluğu yoktur.
Kanala abone olabilirsiniz.
Sorularınızı her zaman sorabilirsiniz.
İyi çalışmalar dilerim.
@@dr_ibrahimkaya hocam hızlı geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Son sorum, yaptığım çalışmasının sonuçları özet bildiri kitabına yetişmeyecek, bildiride bulguların olmaması sorun olur mu
@@mnvrshn6064 Merhabalar. Genelde bildirilerde 1-2 adet bulgu olması istenir. Ancak bildiriyi yolladığınızda bulgular veya sonuçlar olmadan kabul edilmişse, siz sunum yapmışsanız, artık o haliyle bildiri kitapçığında yayınlanır. Sorun olacağını zannetmiyorum.
İyi çalışmalar.
@@dr_ibrahimkaya hocam merhabalar. bulgudan kasıt nedir tam olarak? benim bazı konferanslarda yayımlanmış yazıları okuduğumda, bir konunun review veya overview u olmuştu o açıdan sormak istedim.
@@emirkaantutus3629 Merhabalar.
Bulguların ne olduğu hakkında bu video açıklayıcı olabilir: ua-cam.com/video/1SwMTgD7lYY/v-deo.html Ayrıca bulgular için şunları söylebiliriz.
Çalışmada veri toplama aracını kullandıktan sonra elde ettiklerimize bulgular deriz. Yani neler bulduğumuzdur. Örneğin -Öğretmenlerin derslerde interneti oldukça yüksek düzeyde kullandıkları görülmüştür.
-Öğretmenlerin mesleki kıdemleri ile kullandıkları öğretim stratejisi arasında anlamlı bir ilişki vardır gibi...
Bildiri özetinde genellikle 1-2 adet bulgu olur. Bulguların tamamı makale veya tez yazılıyorsa teze eklenir.
Umarım açıklayabilmişimdir.
Kanala abone olabilirsiniz.
Sorularınızı her zaman sorabilirsiniz.
İyi çalışmalar dilerim.
Hocam merhaba evren ve örneklem kısmına tezimizin literatür özeti kısmını mı eklememiz gerekiyor?
Merhabalar Hocam,
Evren ve örneklem kısmında çalışmanızı hangi grup üzerinde yaptığınız ve niçin o grubun seçtiğinizi yazarsınız.
Literatür kısmında ise teziminizin kuramsal alt yapısının oluştururuz.
Evren ve örneklem genellikle (yolladığımız bilimsel yerin şartlarına bakılmalı) farklı bir bölümde yer alır.
Bildirilerde (yolladığımız kongeye göre değişiklik gösterebilir) amaç, önem, sınırlılık, literatür, bulgular, sonuç şeklinde devam eder (genellikle).
Sorunuzu anladığım şekliyle cevapladım. Eğer farklı sorunuz olursa yazabilirsiniz.
Çok güzel anlatmışsınız sağolun.
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim hocam.
Kanala abone olabilir,
Yeni gelecek videolara hızlıca erişebilirsiniz.
İyi çalışmalar dilerim.
hocam merhaba tez önerimizdeki amaç, önem evren ve örneklemi özet bildiriye yazamaz mıyız ? daha sonra tezimiz turnitine girince karşımıza çıkar mı ? Tezle alakalı yapmamız gerekiyor diye biliyorum o yüzden bana mantıklı geldi tzdekinin aynısını yazmak .
teşekkeürler
Merhabalar.
Tez önerinizdeki ilgili kısımları özet bildiriye yazabilirsiniz. Tezinizin turnitin raporuna baktığınızda karşınıza çıkma ihtimali var. Ancak tez savunma zamanınıza kadar tezinize çok şey ekleyeceğiniz için neredeyse etki bile etmeyecektir.
Sorularınızı her zaman yazabilirsiniz.
Abone olabilirsiniz.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
İbrahim Kaya hocam teşekkür ederim çok sağolun 🤗
@@ogretMELI Rica ederim hocam.
Başarılarınız daim olsun.
Hocam merhaba ben su an yüksek lisans yapıyorum. Mezun olabilmek için ya makale yazmamız ya da bildiri sunmamız lazım. Ben tezimi yazmaya başladım ama daha bulgularım ve sonuçlarım yok. Kongrede tez konumu bulgular ve sonuçlar olmadan sunabilir miyim?
Merhabalar hocam.
Bildiriden kabul almak ve bildiri sunmak, makale yayınlanma sürecine göre daha hızlı işlediği için bildiri sunmak daha pratik olacaktır. Ancak bildiri sunumu esnasında çalışmanızın bulgularından ve sonuçlarından bahsetmeniz gerekecektir. Bu sebeple bulgular ve sonuçlar olmadan sunum yapamayacaksınız demektir.
Kanala abone olabilir,
Sorularınızı her zaman sorabilirsiniz.
İyi çalışmalar dilerim.
Bu video serisi, tez yazımı sürecinizde faydalı olabilecektir.
ua-cam.com/video/YXXuTaeW9TM/v-deo.html
@@dr_ibrahimkayapeki hocam daha önce hiç yapılmamış bir konunun tanıtımı bulgular ve sonuç olmadan yapılabilir mi? Bir yerde gördüm tanıtım olarak yapılabilir deniliyordu
@@dilanack6805 Ben daha önce görmemiştim hocam. İsterseniz bu sorunuzu danışmanınıza sorunuz, o daha net cevap verecektir.
@@dr_ibrahimkayapeki hocam çok teşekkür ederim 🙏🙏
Merhaba hocam. Yuksek lisans ogrencisiyim .Bildiri ozeti göndereceğim.ORCID numarasi mecburi mi.
Merhabalar.
Normal şartlarda bildiri özeti gönderirken ORCID numarasına ihtiyaç yoktur.
Ancak özet göndereceğiniz kongre, ORCID numarasını istiyorsa yazmanız gerekir.
Bununla birlikte tezli yüksek lisans öğrencilerinin ORCID numarası alma zorunluluğu var. Eğer şuana kadar almamışsanız, almanızı tavsiye ederim.
Kolaylıklar diliyorum.
Hocam özeti gönderdiler sonra sunum için makaleemi yazmammiz lazım
@@esrapnar6890 hocam ben sadece özet göndereceğim. Tam metin değil
@@esrapnar6890 Hocam, sorunuzu net olarak anlayamadım ama eğer siz bir kongreye bildiri özeti gönderdiyseniz ve kabul edilmişse, sunumunuzu hazırlayıp kongrede sunabilirsiniz. Makale tam metin zorunluluğu genellikle yoktur.
@@dr_ibrahimkaya teşekkür ederim hocam
çok teşekkür ederim. çok güzel bir sunumdu.
Rica ederim sayın hocam.
İyi çalışmalar dilerim.
Merhabalar hocam ben lisans öğrencisiyim ve henüz mezun olmadım, yani hala lisans öğrencisiyim. Bildiri yazabilir miyim?
Merhabalar hocam.
Halen lisans öğrencisi olsanız bile;
Bildiri yazabilir, kongrelere gönderebilir (kabul alırsanız), bildirinizi sunabilirsiniz.
Bu konuda hiçbir sorun yaşamazsınız.
İyi çalışmalar dilerim.
@@dr_ibrahimkaya Çok teşekkür ederim hocam, peki sunmadan katılım belgesi alamaz mıyız?
@@meliissahiinn Sunmadan katılım belgesi alamazsınız.
Hocam merhaba benim özet bildirim kabul edildi. Tam metin yazmam gerekiyor . Film incelemesi yapacağım nasıl yöntem izlemeliyim bana bir öneri ve örneklem sunabilir misiniz?
Merhabalar.
Bir makalede bulunması gereken başlıklar için bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim. ua-cam.com/video/z0LtVEXQ9VE/v-deo.html
Ayrıca film incelemesi ile ilgili daha önce yazılmış tezlere de göz atmanızı tavsiye ederim.
YÖK tez sayfası için ua-cam.com/video/lEL8NBL48og/v-deo.html bu video kesinlikle yardımcı olacaktır. Benim alanım olmadığı için film önerisi ile ilgili bir öneri sunamıyorum maalesef. Ancak bu videolar size yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
Kanala abone olabilir,
Sorularınızı her zaman sorabilirsiniz.
İyi çalışmalar dilerim.
Hocam Lisans mezunuyum. Alanımla ilgili bir bildiri yazıp kongreye katılmak istiyorum. Fakat şuan yüksek lisans eğitimi almıyorum. Bu aşamada böyle bir şansım sizce nedir?
Teşekkür ederim
Merhabalar hocam.
Bildiri yazıp kongreye yollamak hatta kabul alırsanız katılım yapmanız yönünden hiçbir sıkıntı bulunmamaktadır.
Kanala abone olabilirsiniz,
Sorularınızı her zaman sorabilirsiniz.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Teşekkürler hocam, emeğinize sağlık, faydalı oldu.🙏
Ben teşekkür ederim güzel dilekleriniz için sayın hocam. Kanala abone olabilir, merak ettiğiniz sorularınızı her zaman yazabilirsiniz.
İyi çalışmalar dilerim.
Bildiri kabul edildikten sonra sunum yapma zorunluluğumuz var mıdır?
Merhabalar Hocam,
Bildiri kabul edildikten sonra sunum yapma zorunluluğu yoktur.
Ancak sunum yaparsanız, katılım belgesi alırsınız.
İyi çalışmalar dilerim.
merhaba hocam tüm kongreler ücretli midir? Ücretsiz kongreler oluyor mu bilginiz var mıdır?
Merhabalar hocam.
Kongrelerin çok büyük bir kısmı maalesef ücretli çünkü bir takım masrafları var (davetli konuşmacıların giderleri, yer kirası, ikramlar vb. masraflar). Ancak bazı kongreler online olduğu için ücretsiz olabiliyor. Genellikle öğrencilere indirim yapılıyor. Katılmayı planladığınız kongrenin ana sayfasındaki ücretler kısmından ayrıntılı şekilde bilgi alabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.
Kanala abone olabilirsiniz.
Sorularınızı her zaman sorabilirsiniz.
Hocam merhaba yüksek lisans öğrencisiyim ve öğrenimimi tamamlamam için az bir zamanım kaldı. Tezimi henüz yazma aşamasında olup özet bildiri sunmak istiyorum, Kısıtlı sürem kaldığı için nasıl bir yol izlemem gerekiyor , sunumu yaptıktan sonra mezuniyetim için yayınlanmasını beklemem gerekir mi ? yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhabalar.
Tez savunmasına girebilmek için bazı üniversiteler kongreye katılım istemektedir. Siz herhangi bir kongreye katılım yaparsınız, sunumunuzu yaparsınız, kongre bitiminde size katılım belgesi verirler. Bu katılım belgesi sizin işinizi görecektir.
bu video size yardımcı olabilir.
ua-cam.com/video/5lAO02upvhE/v-deo.html
Kanala abone olabilir,
Sorularınızı her zaman sorabilirsiniz.
İyi çalışmalar dilerim.
@@dr_ibrahimkaya çok teşekkür ederim hocam
@@dr_ibrahimkaya Hocam yüksek lisans tezimi yazma aşamasındayım. Bulgular kısmına ve çalışmaya kesin olarak katılan kişi sayısına henüz ulaşmadım fakat özet bildiri sunmak istiyorum. Özet kısmını bu şekilde yazıp kongreye katılırsam ve sonradan tezime son şeklini verdikten sonra ulaştığım bilgilere göre düzenlersem olur mu? Bir de kongre katılımı için sadece özet göndermek isteğe bağlı bir durum mu yoksa kongreye göre tam metin gönderme şartı değişiklik gösterir mi?
@@zl6360 Hocam merhabalar. Kongrelere özet bildiri gönderilir. Tam metinler daha sonra gönderilir. Özet bildirilerin olduğu kitapçıkta sizin göndereceğiniz özet bildiride olan bilgiler yer alacaktır. Aslında şöyle yapsak daha iyi olur düşüncesindeyim. Bilimsel çalışmalarda acele etmemek gerekir hocam. Mümkünse kesin sayıya ulaştığınızda kongreye göndermek daha iyi olacaktır. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
@@dr_ibrahimkaya çok teşekkürler hocam
Hocam kongreye bildiri göndermek istiyorum ilk defa deneyimleyecegim açıkçası nereden başlayacağımı da bilmiyorum. Kongreuzmani sitesine baktim bildiri göndermek istediğim bir kongre var. Şimdi ben o kongreye bildiri göndereceğim diye kongreye kayıt olmak gerekir mi. Zaten çoğu kongre ücretli o ücreti ödeyip kayıt yaptırmalı miyim. Bu arada teşekkür ederim 😊
Hocam merhabalar. Süreç şu şekilde işler:
Size uygun olan kongreyi belirledikten sonra bildiriyi yazmışsanız eğer ilgili kongrenin sayfasına girip üye olarak bildirinizi kongrenin sistemine yükleyebilirsiniz. Eğer bildiriniz kabul edilirse, ücreti bu aşamadan sonra yatırabilirsiniz. Bildiri kabul edilmeden ücret yatırılmaz. Ücreti yatırdıktan sonra kongrenin sunum planına göre sunumunuzu yapabilirsiniz (yüzyüze veya online olabilir). Kongre bitiminde katılım belgenizi alabilirsiniz.
@@dr_ibrahimkaya çok teşekkür ederim hocam
Merhaba hocam. Kongreseki bildirilere nasıl ulasabılırız internet üzerinden?
Merhabalar hocam.
Kongrenin tam ismini google'da arayıp kongrenin kendi ana sayfasına girip kongredeki bildirilere ulaşabilirsiniz.
Kolaylıklar diliyorum.
@@dr_ibrahimkaya merhaba sempozyumu yazdım fakat cıkmadı
@@canankanar9375 Sayın hocam, bildiğim kadarıyla bütün kongreler, kendi sayfalarında bildirileri yayınlarlar. İnternet erişiminde sıkıntı yaşadığım için mesajları geç görüyorum. Eğer isterseniz kongrenin ismini ve yılını yazarsanız, daha sonraki süreçte bakarım ve yollarım. İyi çalışmalar dilerim.
Hocam harikasınız. Peki bildiride derleme makale yazabilir miyiz? İlla tez çalışmamızın özeti veya benzeri olması şart mı? Yani yöntem, bulgular, sonuç içermesi gerekli mi? Ayrıca kongereye gereken ücreti yatırsak da bildirinin ret alma ihtimali nedir hocam?
Merhabalar hocam.
Öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
Bildiri, tez çalışmasının özeti veya benzeri olmak zorunda değildir. Herhangi bir konu hakkında olabilir.
Ancak bildirilerde yöntem, bulgular, sonuç kısımlarının da olması gerekiyor.
Hatta bu bölümleri yazarsanız kesinlikle kabul alırsınız.
Bununla birlikte, kongreye bildirinizi gönderdiğinizde önce kabul edildiğini görürsünüz,
Sonrasında ücret ödeme aşamasına geçilir.
Bu sebeple bildiri reddedilirse ücret ödemezsiniz.
İyi çalışmalar dilerim.
@@dr_ibrahimkaya Yüksek lisanstan bir arkadaşım yaklaşan Pdr kongresi için derleme makale yazdığını söyleyince kafam karışmıştı. Açıkçası ben de yöntem-bulgular-sonuç üçlüsünden yanayım. Dönüt için çok teşekkür ederim sevgili hocam sağlıcakla kalın.
merhaba Hocam video için teşekkür ederiz emeklerinize sağlık. Fakat arkadaş gibi benim de kafam karıştı. Çünkü bildirilere baktığımızda özellikle sosyal alanlarda hepsinde yöntem bulgular sonuç olmuyor öz, giriş, ana metin ve sonuç var çoğunda hatta az önce sadece başlık metin ve anahtar kelimelerden oluşan bir bildiri okudum tam metinler arasından. Araştırma makalesi gibi özgün bir şey çıkarmak oldukça zorlayıcı aslında başka bir yolu yok mu :( bir de doktora tezimde makale şartım var bildiri şartı yok ama bir taşla iki kuş vurmak istesem önce bildiri, sonra makale ve en son tez olarak yayınlayabilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim :) @@dr_ibrahimkaya
@@aybengul7355 Merhabalar hocam. Derleme çalışmalarda öz, giriş, ana metin ve sonuçlar olabilmektedir. Ancak üniversiteler, doktora bitirmek için makale şartı koymakta ve makalenin tez ile bağlantılı olmasını isteyebilmektedir. Bu arada özellikle üzerinde durulması gereken bir başka konu da bu makalenin yayınlanacağı derginin çeşitli indekslerde (AHCI, SSCI vb.) taranıyor olması istenebilmektedir. Hatta makalenin özgün bir araştırma olması da istenebilmektedir. (Özgün makalelerde giriş, amaç, önem, yöntem, bulgular, tartışma, sonuçlar vb. tüm başlıklar olmaktadır.) Bu nedenlerden dolayı doktora tezi yazılmaya başlandıktan sonra elde edilen verilerden bir makale çıkarmanın daha isabetli olacağını düşünmekteyim (Makalenin hazırlanması ve yayınlanması 6 ay sürebilmektedir). İyi çalışmalar dilerim.
@@dr_ibrahimkaya teşekkür ederim Hocam sevgiler..
Harikasınız Hocam, sadece bir sorum olacaktı. Tez ile bildiri arasındaki fark nedir?
Teşekkürler hocam.
Tez uzun bir süreçtir, tez ile ilgili video serisine (oynatma listesinden) bakabilirsiniz. Savunma yapılır ve en az 2 dönem hazırlık gerektirir.
Bildiri; kongreye, sempozyuma yollanır. Genellikle 1 (bir) sayfadan ibarettir ve 150-350 kelime arasındadır. Bildiriniz kabul edilirse çalışmanızın sadece sunumunu yaparsınız. Sunum sonrasında makaleye çevirebilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
Kanala abone olabilirsiniz, sorularınızı video altına yazabilirsiniz.
@@dr_ibrahimkaya Ya çok teşekkürler gerçekten çok yardımcı oluyorsunuz. Benimki bildiri, tez değil. Hocam bildiriyi yollarsam kaynakları yazmam gerekli mi? ya da ilk aşaması nasıl yazılır fln örnekleri görmek istiyorum bildiğiniz bir site var mı? abone olundu bu aralar hocama bayağa sorarım sizden bu konu hakkında🙏
@@milann8389 Merhabalar.
Google'a "bildiri özet kitapçığı" şeklinde yazarsanız bir çok kongrenin bildiri özet pdf dosyalarına ulaşabilirsiniz.
Bu özetleri incelediğinizde bildirilerin mantığı anlaşılacaktır. Kongreye gönderilen özet bildirilerde (aksi belirtilmemişse) atıf yapılmaz, kaynakça yazılmak. Ancak mutlaka bildiri yazım kurallarına uygun hareket etmek gerekir. Sorularınızı her zaman yazabilirsiniz.
Abone olduğunuz için ayrıca teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.
@@dr_ibrahimkaya Hocam, ben Karabağ Kongresine katılacağım. Özetlere baktım ama yine de kafamda soru işaretleri var. Özet tek sayfalık oluyor, öyle değil mi hocam? şu an bu süreçte sadece tek sayfalık bir özete hazırlanmam gerekecek diye biliyorum. Yazdığım özette de kaynakça falan yazılmıyor, doğru mu anlamışım hocam? çabam hiçe gitmesin diye emin olmak istiyorum.
Rica ederim hocam, asıl ben teşekkğr ederim bu kadar yardımcı olduğunuz için.
@@milann8389 Merhabalar.
Katılmayı düşündüğünüz kongrenin linkini gönderebilir misiniz?
phd.ibrahim@outlook.com
Hocam merhabalar, sempozyomda sunum gerçekleştirdim ve katılım belegesi aldım. Bu bildiri oricd numarasına göre görünür mü, yani orcid numarası yazıldığında ilgili sempozyomda bildiri yaptığım gözükür mü? Ve yaptğım sunum yüksek lisans mezuniyet için gerekli şartı sağlar mı? Sağlarsa bunu nasıl kanıtlayabilirim
Merhabalar hocam.
Sunumunuzu gerçekleştirmiş ve katılım belgenizi almış olmanız yüksek lisans tez savunması için gerekli olan şartlardan birini sağladığınızı göstermektedir hocam.
Savunma öncesinde tezinizi enstitüye teslim ederken katılım belgenizi sunmanız yeterlidir (kanıt olarak yeterlidir). ORCID numarasına katılım belgenizin eklenmesine gerek yoktur.
Kanala abone olabilir,
Sorularınızı her zaman sorabilirsiniz.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Hocam sempozyuma tam metin ile katılım sağlanacaktır demek ne demektir?
Sayın hocam,
Normalde sempozyuma özet bildiri ile katılım sağlanır ve sempozyumdan sonra belirli süre sonra tam metin gönderilir. Ancak eğer sizin belirttiğiniz gibi "tam metin ile katılım" ibaresi varsa makalenin tamamı ile katılım sağlanması yani makalenin tamamamının yazılıp/hazırlanıp gönderilmesi gerekmektedir.
@@oguzkaanpolat6963 Özet bildiriyi sunarken zaten bir slayt hazırlamanız gerekecek ve 8-10 dakika sunum yapacaksınız. Nadiren soru olacak. Olumlu veya olumsuz bir karar verilmeyecek. Sunduktan sonra en geç 1-2 gün içinde (aynı günde olabilir) katılım belgenizi alacaksınız. Ekstra tam metin hazırlamanıza gerek kalmayacak.
@@oguzkaanpolat6963 Sempozyumun makale yayınlama süreci biraz uzun sürebilir ama net tarih verilemez. Sempozyumun önemli tarihler kısmına bakabilirsiniz. Orada yazar.
İkinci sorunuzu anlayamadım. Yüksek lisansınız bittikten sonra teziniz kısa süre sonra YÖK TEZ'de yayınlanır.
@@oguzkaanpolat6963 Merhabalar hocam. Siz gerekli evrakları teslim ettikten 2 ile 15 iş günü içerisinde mezuniyet belgeniz e-devlette görünür. Diplomanızın hazırlanması 30 gün sürebilir. Tezinizin YÖK TEZ sitesinde yayınlanmasını beklemenize gerek yok hocam.
@@oguzkaanpolat6963 tez savunmanız için tam metin yayınlanmasına gerek yok hocam. katılım belgesi yeterli.
Hocam merhaba ben Yüksek Lisans öğrencisiyim. Bildiri yazmayı net anlayamadım örneklendirme yapabilir misiniz ? Veya pdf olarak paylaşma durumunuz olabilir mi ?
Merhabalar hocam.
Şuan internete bakınca bir kongrenin bildiri kitapçığını buldum. www.iconte.org/wp-content/uploads/2021/09/1_iconte_2021_bildiri_o%CC%88zet_ve_program.pdf linkten ulaşabilirsiniz. Sayfanın aşağısına doğru indiğinizde birer sayfalık özetleri göreceksiniz.
Kanala abone olabilirsiniz.
Sorularınızı her zaman sorabilirsiniz.
İyi çalışmalar dilerim.
@@dr_ibrahimkaya Hocam kendime ait olmayan nature'da yayınlanan makalelerden bir poster, bildiri, hazırlayıp sunmak kabul olur mu? İllaki yalnız kişinin kendi projesi mi olmak zorunda bildiri?
@@i-cern4576 Hocam merhabalar. Başka makalelerden bildiri veya poster hazırlamak "etik ihlal" oluşturabilir hocam. Kesinlikle tavsiye etmem.
Hocam bende şuan yüksek lisans öğrencisiyim danışmanım bir kongreye bildiri yazmamamı istedi ama nasıl yapacağımı bilemiyorum. PDF linki de açılmıyor acaba yazdıysanız paylaşma imkanınız var mı
@@mebdecalkusu2951merhaba bulabildiniz mi acaba