Asteptam acest clip. Am si eu 4, modelul 2019, cumparate in 2023. Nu le-am folosit pentru ca pescuiesc la feeder acum. Doar am pus fir pe ele, imediat ce le-am dus acasa. Asa am constatat ca una era defecta. Sub sarcina tamburul nu facea cursa de oscilatie. Am desfacut-o si am constata ca bucsa lagarului din spate a wormschaftului, mai precis urmarul de sprijin axial fusese deformat de furca aceea de sprijin axial. Am taiat gulerul acela si l-am inlocuit cu un rulment care are rol numai de sprijin axial. Bucsa nu poate fi inlocuita cu rulment pentru ca are cota diametrului exterior de 7,6 mm daca imi aduc bine aminte. In schimb pot afirma ca se invart foarte bine, cursiv, fara agatari. Dar parca se aude, slab e adevarat, un zgomot de angrenaj, cel putin la trei dintre ele. Nu au jocuri. cam 0,03 mm joc axial la maingear. Am 2 lansete de feeder 3,9 m si 150 g. O sa incerc sa le folosec pe aceste lansete pentru crapi mari. Liviu, dupa servisare ai detectat acel zgomot de angrenare? Mie mi se pare ca daca scot tamburul zgomotul este mai mic decat cu tamburul montat.
Orice bucsa se poate înlocui atat timp cat exista Voință 😅👍 Chiar daca dimensiunile nu sunt perfecte pentru înlocuirea cu un rulment poti veni cu anumite adaptări gen guler pentru bucsa, distanțiere, chiar si modificări ale dimensiunilor wormshaftului, etc. Ca nu este economic asta este alta discuție 😅 La orice mulinetă adaugarea tamburului in faza finală de servisare creează o presiune suplimentară pe ax si fiind toate componentele intr-un sistem, inevitabil acea forta influenteaza si celelalte subansamble. Exemplu- Cu tamburul atașat, axul apasa mai tare pe pinion, pinionul nu este fix, isi modifica poziția, apare un nou zgomot si la angrenajul principal si la wormshaft. Butterfly effect- orice modificare intr-un sistem produce o alta modificare in alta parte.. Dupa cateva experiente cu diverse mulinete de la diferiți producători din diferite game de pret.. eu spun ca m-am vaccinat 😆 Incerc sa îmbunătățesc feelingul maxim cat se poate dar ma concentrez pe partea de funcționare. Zgomote si feeling sub așteptări apar si la High End noi din cutie- Stella/Certate 😅👍
XR e modelul nou de la Shimano. Are infinity drive si e mai usoara cu 100g. Vine si cu frana rapida.Iar la Certate trebuie comparat cu Stella nu cu Twin Power.
Salutare, am 4 Daiwa Emblem 45 Scw Qd si ma gandesc sa le fac un service anul asta dar ma intrebam daca se pot face ceva upgrade-uri la ele? In acelasi timp vreau sa te intreb ce sa aleg intre un Daiwa Crosscast Spod 45 scw qd si Shimano Ultegra Spod XTE. Tu ce preferi din punct de vedere tehnic?
Salut poți te rog frumos să-mi faci o comparație, recomandare ca specialist care mulinetă aș putea să o folosesc cu momitoare plumbi grei 150-200grame +ca vreau să pescuiesc pe riu cu curent mare agățături la distanță Max în jur la 150m dintre Penn Dital Loncast XT 7000 și shimano ultegra xte sau deja Daiwa (sau aveți o altă variantă în acest buget sau să plec la Bassia?) Mulțumesc mult
Salut, nu sunt specialist, maxim un hobbyst care a desfacut cateva mulinete.. Nu am vazut personal pe cea de la Penn deci nu pot sa ma pronunț. Daca nu este grabă poti astepta sa ajunga Ultegra XR la vanzare. Daca nu, oricare dintre XSE sau Emblem- sunt suficiente. Daca banii nu sunt o problema poti urca si la Basia.
Salutare, dețin 4 bucăți de daiwa emblem scw45 qd, sunt mulinete de top, fata de varianta crosscast eu zic ca este diferența, sa ne zică domnul meșter care le are la service😊
Eu abia acum am apucat sa vad pin' la final...deci , nu mă bag la crap și feeder, dar la spinning Daiwa nici nu pute pe lîngă Shimano...Shimano are atâtea plusuri comparativ cu Daiwa că nu mi-ar ajunge spațiul aici că sa le scriu....de Daiwa e doar design ul și numele....nu vreau sa intru in discuții, dar asta este părerea mea. .
@@LIVeReel101 .....asta este adevărul....numai dacă desfaci antireversul de la una și de la alta vei vedea ce diferență de concepție și de construcție este...și exemplele pot sa curga
@@LIVeReel101 ...poți să îi zici cum vrei ...am încercat și cu Daiwa...n-a mers pur și simplu.....uite exemplu: pescuiam cu un Fuego LT..la bass ..nu contează locația ...și dădeau foarte agresiv dar nu se înțepau ..așa că am tot slăbit frana,doar,doar inhalează nălucă cum trebuie...și atâta am tot desfăcut fluturele pina când ,din lanseu, acesta a zburat în apă ..in fata mea ,la un metru de mal ...nah, să mă vezi apoi în apa pina la gat pipăind malul preț de juma de ora,doar,doar găsesc fluturele ..nu l-am găsit....nah, la Shimano fluturele are un guler de cauciuc care odată protejează de apă și a doua oară are valențe de sistem anti idiot ca mine care lansează în apă fluturele de la mulineta și apoi nălucă...deci, daca era Shimano ,asta pur și simplu nu s-ar fi intimplat ...dar Daiwa nu tine cont de amănunte de genul.....abia am făcut rost de alt fluture pentru tambur , și apoi am pescuit aceasta mulineta la Dunăre, o zi - o zi în comparație cu Shimano....după acest ultim test am decis că o vând, Daiwa fiind mult mai slabă și mai.....lowconcept ,că sa zic așa ,decât Shimano ...ultimele 4-5 mulinete cumpărate sunt Shimano , după ce am incercat și Ryobi la spining ..deci pina și eu mă suspectez că sunt fan Shimano...))))))
Si poate ca au… ca nu stim noi asta este o alta poveste 😅 Daca observati, cam toate din aceeasi serie se învârt in jurul aceleiași valori de reglaj. Probabil producatorul are stabilit si anumite tolerante acceptabile +_ 0.05 sa zicem.. Clar ca nu ai cu cine sa te cerți 😅 ca nu cunoaștem valorile acceptate 👍😅
@@LIVeReel101 STAS ul este un reper dimensional bine definit de parametrii la care raportăm o piesa ...daca piesa nu respecta acești parametrii se cheamă rebut.....ori am văzut chiar zilele astea pe acest canal , rulmenți care întrau ușor presat( așa cum trebuie) la locul lor și alții , care intrau și dacă îi aruncai din avion...nah,la ăștia din urmă axul era rebut, el nefiind în cotele cerute pt rulmentul respectiv, dar nefiind o piesa definită de un STAS , e buna și așa, desi în realitate e rebut..
@@gheorghesemlecan8972pai asta ma gandesc si va intreb.. Stas/ standard- are o singura valoare fixa sau merge intre doua valori? Daca producatorul considera Standard intre 5.95 si 6.00mm? Da, noi ne-am dori ca piesele sa fie toate la fix , dar nu sunt si nici nu o sa fie vreodata.. Ce este Rebut pentru unii dintre noi, pentru altii poate ca este acceptabil .. rezista pana la urma si asa..
@@LIVeReel101 daca este sa masori la micron nu vei găsi doua piese identice...la măsurătorile de mare precizie contează și temperatura mediului unde se lucrează și se măsoară piesa...halele unde operează mașini CNC trebuie să aibă o anumită temperatură ambientala...zic asta că să înțelegi cati factori pot contribui la o anumită valoare a unei piese...referitor la întrebarea despre dimensiuni , orice piesa are o cota cu toleranta(+ -) ...de exemplu diametrul 10mm cu toleranta +,- 0,1...orice piesa cu valorile cuprinsa intre 9.9 mm și 10,1 mm este buna,ce este înafara e considerat rebut...la cotele pt rulment tolerantele sunt de ordinul sutimilor...unde este o cotă de rulment acesta trebuie sa intre usir presat, evident că și rulmenții trebuie sa respecte un STAS...daca sunt de duzină, cu tolerante mari acceptate atunci abaterea poate sa fie și de la rulment, nu neapărat de la axul pe care între rulmentul ..nu știu dacă producătorii de mulinete folosesc rulmenți care corespund unui STAS anume, dar ar trebui ..la mulinetele high end cred că se respecta totuși niște STAS urî atât la rulmenți cât și la piese...la astea mai ieftine ..nu prea ..deci STAS lul are o anumită toleranță (între un plus și un minus) și piesa cu valorile cuprinse intre acele limite este bună și ar trebui sa nu facă probleme in contextul din care face parte, dar acei rulmenți care aluneca și joaca pe ax, acolo clar nu e cota care trebuie ,este înafara acelor limite permise...cum am zis la rulmenți este vb de sutimi de mm...adică 0.03...0.02...etc...o abatere de zecimi...0.2, 0.1, etc...este grosolană și piese este un rebut
Multumim pentru acest video, chiar detin sora ei pe argintiu. Maxima a fost faza de final ..." nu va doare mana cu un crap de 20de kg" ... :))🤪🤙
❤ e altceva mulineta !
Am trecut de la okuma dta 60 la ele și e diferență uriașă ❤ .
Bravo!O prezentare și o discuție foarte instructivă!
Interesant material !Respect !!🫡
Foarte fain video si foarte fair discutia. Multam,
Foarte bune sfaturile de la finalul clipului.
Mulțumesc 🙏
Asteptam acest clip. Am si eu 4, modelul 2019, cumparate in 2023. Nu le-am folosit pentru ca pescuiesc la feeder acum. Doar am pus fir pe ele, imediat ce le-am dus acasa. Asa am constatat ca una era defecta. Sub sarcina tamburul nu facea cursa de oscilatie. Am desfacut-o si am constata ca bucsa lagarului din spate a wormschaftului, mai precis urmarul de sprijin axial fusese deformat de furca aceea de sprijin axial. Am taiat gulerul acela si l-am inlocuit cu un rulment care are rol numai de sprijin axial. Bucsa nu poate fi inlocuita cu rulment pentru ca are cota diametrului exterior de 7,6 mm daca imi aduc bine aminte.
In schimb pot afirma ca se invart foarte bine, cursiv, fara agatari. Dar parca se aude, slab e adevarat, un zgomot de angrenaj, cel putin la trei dintre ele. Nu au jocuri. cam 0,03 mm joc axial la maingear.
Am 2 lansete de feeder 3,9 m si 150 g. O sa incerc sa le folosec pe aceste lansete pentru crapi mari.
Liviu, dupa servisare ai detectat acel zgomot de angrenare? Mie mi se pare ca daca scot tamburul zgomotul este mai mic decat cu tamburul montat.
Orice bucsa se poate înlocui atat timp cat exista Voință 😅👍
Chiar daca dimensiunile nu sunt perfecte pentru înlocuirea cu un rulment poti veni cu anumite adaptări gen guler pentru bucsa, distanțiere, chiar si modificări ale dimensiunilor wormshaftului, etc.
Ca nu este economic asta este alta discuție 😅
La orice mulinetă adaugarea tamburului in faza finală de servisare creează o presiune suplimentară pe ax si fiind toate componentele intr-un sistem, inevitabil acea forta influenteaza si celelalte subansamble.
Exemplu- Cu tamburul atașat, axul apasa mai tare pe pinion, pinionul nu este fix, isi modifica poziția, apare un nou zgomot si la angrenajul principal si la wormshaft.
Butterfly effect- orice modificare intr-un sistem produce o alta modificare in alta parte..
Dupa cateva experiente cu diverse mulinete de la diferiți producători din diferite game de pret.. eu spun ca m-am vaccinat 😆 Incerc sa îmbunătățesc feelingul maxim cat se poate dar ma concentrez pe partea de funcționare.
Zgomote si feeling sub așteptări apar si la High End noi din cutie- Stella/Certate 😅👍
XR e modelul nou de la Shimano. Are infinity drive si e mai usoara cu 100g. Vine si cu frana rapida.Iar la Certate trebuie comparat cu Stella nu cu Twin Power.
Da, am facut confuzie 😅
Mulțumesc pentru precizare 👍
Pai Certate este aluminiu si Stella magneziu si TP aluminiu.
Eu cred ca Exist merge mai bine cu Stella si Certate cu TP . Cum ziceti?
@@LIVeReel101 Da corect. Aveti dreptate.
Salutare, am 4 Daiwa Emblem 45 Scw Qd si ma gandesc sa le fac un service anul asta dar ma intrebam daca se pot face ceva upgrade-uri la ele? In acelasi timp vreau sa te intreb ce sa aleg intre un Daiwa Crosscast Spod 45 scw qd si Shimano Ultegra Spod XTE. Tu ce preferi din punct de vedere tehnic?
Shimano
Salut poți te rog frumos să-mi faci o comparație, recomandare ca specialist care mulinetă aș putea să o folosesc cu momitoare plumbi grei 150-200grame +ca vreau să pescuiesc pe riu cu curent mare agățături la distanță Max în jur la 150m dintre Penn Dital Loncast XT 7000 și shimano ultegra xte sau deja Daiwa (sau aveți o altă variantă în acest buget sau să plec la Bassia?) Mulțumesc mult
Salut, nu sunt specialist, maxim un hobbyst care a desfacut cateva mulinete..
Nu am vazut personal pe cea de la Penn deci nu pot sa ma pronunț.
Daca nu este grabă poti astepta sa ajunga Ultegra XR la vanzare. Daca nu, oricare dintre XSE sau Emblem- sunt suficiente.
Daca banii nu sunt o problema poti urca si la Basia.
@@LIVeReel101dar în privința la basia tournament și modelul precedent ar fi careva diferențe care ar putea merita diferența de bani?
Penn vantage xt van nekem legjobb orsóm idáig sok shimano után
Salutare, dețin 4 bucăți de daiwa emblem scw45 qd, sunt mulinete de top, fata de varianta crosscast eu zic ca este diferența, sa ne zică domnul meșter care le are la service😊
Este diferență bineînțeles..
Si la bani 😅 Emblem este dublu 😅👍
Maxima diferenta 😁,rulmentul din dreapta ,un tambur de care uiti la un momentdat ,si o manivelă cu rulmenti (fâs) si platesti dublu 😂
Corpul are decupaj de Bucșă ..in Locașul rulmentului identic cu Crosscast
Multe mulinete au acel decupaj si vin cu rulmenți.
Eu abia acum am apucat sa vad pin' la final...deci , nu mă bag la crap și feeder, dar la spinning Daiwa nici nu pute pe lîngă Shimano...Shimano are atâtea plusuri comparativ cu Daiwa că nu mi-ar ajunge spațiul aici că sa le scriu....de Daiwa e doar design ul și numele....nu vreau sa intru in discuții, dar asta este părerea mea. .
😅👍
Sigur prindeti ceva reduceri daca se uita cineva din Stafful de la Shimano 😅
@@LIVeReel101 .....asta este adevărul....numai dacă desfaci antireversul de la una și de la alta vei vedea ce diferență de concepție și de construcție este...și exemplele pot sa curga
@@gheorghesemlecan8972
😅👍
Oricum candidati la Fanul Shimano no 1 al canalului 🍺
@@LIVeReel101 ...poți să îi zici cum vrei ...am încercat și cu Daiwa...n-a mers pur și simplu.....uite exemplu: pescuiam cu un Fuego LT..la bass ..nu contează locația ...și dădeau foarte agresiv dar nu se înțepau ..așa că am tot slăbit frana,doar,doar inhalează nălucă cum trebuie...și atâta am tot desfăcut fluturele pina când ,din lanseu, acesta a zburat în apă ..in fata mea ,la un metru de mal ...nah, să mă vezi apoi în apa pina la gat pipăind malul preț de juma de ora,doar,doar găsesc fluturele ..nu l-am găsit....nah, la Shimano fluturele are un guler de cauciuc care odată protejează de apă și a doua oară are valențe de sistem anti idiot ca mine care lansează în apă fluturele de la mulineta și apoi nălucă...deci, daca era Shimano ,asta pur și simplu nu s-ar fi intimplat ...dar Daiwa nu tine cont de amănunte de genul.....abia am făcut rost de alt fluture pentru tambur , și apoi am pescuit aceasta mulineta la Dunăre, o zi - o zi în comparație cu Shimano....după acest ultim test am decis că o vând, Daiwa fiind mult mai slabă și mai.....lowconcept ,că sa zic așa ,decât Shimano ...ultimele 4-5 mulinete cumpărate sunt Shimano , după ce am incercat și Ryobi la spining ..deci pina și eu mă suspectez că sunt fan Shimano...))))))
Daca intereseaza pe cineva modelul din video, am la vanzare 600 de lei, cu tambur de rezerva in stare impecabila.
Si o 🍺 la baiatu’ 😅👍
@@LIVeReel101 se face🤩
Mulinetele nu au STAS uri ...deci jocuri mai mari sau mai mici nu pot fi reclamate in raport cu nici un STAS...
Doar o figură de Stil 👍😅
Stas/ Ceas / Heiss 😅
Si poate ca au… ca nu stim noi asta este o alta poveste 😅
Daca observati, cam toate din aceeasi serie se învârt in jurul aceleiași valori de reglaj.
Probabil producatorul are stabilit si anumite tolerante acceptabile +_ 0.05 sa zicem..
Clar ca nu ai cu cine sa te cerți 😅 ca nu cunoaștem valorile acceptate 👍😅
@@LIVeReel101 STAS ul este un reper dimensional bine definit de parametrii la care raportăm o piesa ...daca piesa nu respecta acești parametrii se cheamă rebut.....ori am văzut chiar zilele astea pe acest canal , rulmenți care întrau ușor presat( așa cum trebuie) la locul lor și alții , care intrau și dacă îi aruncai din avion...nah,la ăștia din urmă axul era rebut, el nefiind în cotele cerute pt rulmentul respectiv, dar nefiind o piesa definită de un STAS , e buna și așa, desi în realitate e rebut..
@@gheorghesemlecan8972pai asta ma gandesc si va intreb..
Stas/ standard- are o singura valoare fixa sau merge intre doua valori?
Daca producatorul considera Standard intre 5.95 si 6.00mm?
Da, noi ne-am dori ca piesele sa fie toate la fix , dar nu sunt si nici nu o sa fie vreodata..
Ce este Rebut pentru unii dintre noi, pentru altii poate ca este acceptabil .. rezista pana la urma si asa..
@@LIVeReel101 daca este sa masori la micron nu vei găsi doua piese identice...la măsurătorile de mare precizie contează și temperatura mediului unde se lucrează și se măsoară piesa...halele unde operează mașini CNC trebuie să aibă o anumită temperatură ambientala...zic asta că să înțelegi cati factori pot contribui la o anumită valoare a unei piese...referitor la întrebarea despre dimensiuni , orice piesa are o cota cu toleranta(+ -) ...de exemplu diametrul 10mm cu toleranta +,- 0,1...orice piesa cu valorile cuprinsa intre 9.9 mm și 10,1 mm este buna,ce este înafara e considerat rebut...la cotele pt rulment tolerantele sunt de ordinul sutimilor...unde este o cotă de rulment acesta trebuie sa intre usir presat, evident că și rulmenții trebuie sa respecte un STAS...daca sunt de duzină, cu tolerante mari acceptate atunci abaterea poate sa fie și de la rulment, nu neapărat de la axul pe care între rulmentul ..nu știu dacă producătorii de mulinete folosesc rulmenți care corespund unui STAS anume, dar ar trebui ..la mulinetele high end cred că se respecta totuși niște STAS urî atât la rulmenți cât și la piese...la astea mai ieftine ..nu prea ..deci STAS lul are o anumită toleranță (între un plus și un minus) și piesa cu valorile cuprinse intre acele limite este bună și ar trebui sa nu facă probleme in contextul din care face parte, dar acei rulmenți care aluneca și joaca pe ax, acolo clar nu e cota care trebuie ,este înafara acelor limite permise...cum am zis la rulmenți este vb de sutimi de mm...adică 0.03...0.02...etc...o abatere de zecimi...0.2, 0.1, etc...este grosolană și piese este un rebut
Nem kell ilyen Daiwa túl hosszú a tengely útja hibák lesznek