ویار بارداری چیست؟ و انواع راه های درمان آن

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 6 лис 2023
  • ویار در بارداری چیست؟ و انواع راه های درمان ویار بارداری
    درمان حالت تهوع و ویار در بارداری با طب سنتی و دارو های گیاهی
    ویار در بارداری
    بارداری یکی از جالب‌ترین و پیچیده‌ترین تحولات بدنی است که یک خانم در طول زندگی خود تجربه می‌کند چراکه روند طبیعی هر قسمت از بدن به طریقی تغییر پیدا خواهد کرد. معمولاً قبل از وقوع همه این اتفاقات، شاید حتی قبل از انجام تست مثبت بارداری، متوجه خواهید شد که اشتهای شما به طرز چشمگیری زیاد یا کم شده است.
    به‌عنوان‌مثال، غذاهای خاصی وجود دارد که شما قبلاً آن‌ها را دوست داشتید اما هنگام بارداری کاملاً از آن‌ها بیزار می‌شوید یا غذاهایی نیز وجود دارد که قبلاً هرگز دوست نداشته‌اید و با شروع بارداری میل شما به آن‌ها زیاد می‌شود. نگران نباشید، این‌ها همه علائم ویار در بارداری است که باعث می‌شود ناگهان اول صبح هوس خوردن مواد غذایی ترش، شیرین، شکلات یا بستنی را کنید.
    هنوز به طور قطعی مشخص نیست که چرا پدیده ویار در بارداری در بعضی از خانم‌ها اتفاق می‌افتد اما طبق مطالعات انجام شده احتمال وقوع آن در ۵۰ تا ۷۰ درصد خانم‌های باردار معمول است. زمانی این مسئله نگران‌کننده است که یک خانم به غذاها و مواد غذایی ناسالم و خطرناک مثل سوسیس و کالباس، غذاهای دریایی خام و غیره تمایل شدید پیدا کند که در این صورت باید تحت‌نظر پزشک وضعیت خود را تعدیل کند.
    علائم ویار بارداری چیست؟
    اصولاً ویار در بارداری در میانه سه‌ماهه اول حاملگی شروع می‌شود، در سه‌ماهه دوم به اوج خود می‌رسد و در سه‌ماهه سوم فروکش می‌کند. پس از زایمان و با شروع شیردهی معمولاً تمایل زن به خوردن افزایش می‌یابد که نباید آن را با ویار اشتباه گرفت چراکه در طی شیردهی بدن به کالری بیشتری نیاز دارد.
    طبق مطالعات صورت‌گرفته، علائم ویار در بارداری در زنان جهان با فرهنگ‌های مختلف متفاوت است. در واقع تفاوت اصلی در نوع مواد غذایی است که آن‌ها در لحظه هوس می‌کنند، از میوه و سبزیجات گرفته تا ترکیبات غذایی عجیب‌وغریب (به‌دلیل تغییر حس بویایی و جوانه‌های چشایی خانم‌های باردار).
    مثلاً تجربه نشان داده است که خانم‌های باردار آمریکایی بیشتر تمایل به خوردن شکلات دارند، درحالی‌که زنان در ژاپن تمایل به خوردن برنج دارند. در همگی آن‌ها عامل اصلی، تغییرات هورمونی و میل روانی ناشی از آن است و می‌تواند آن‌قدر قوی باشد که باعث شود بدن زن باردار به خوردن مواد غذایی خاصی نیاز جسمی پیدا کند.
    خوشبختانه بیشتر مواد غذایی که خانم‌های باردار به آن‌ها ویار پیدا می‌کنند، بی‌ضرر و حتی گاهی خنده‌دار هستند. برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:
    شیرینی، مانند بستنی، آبمیوه، شکلات و آب‌نبات
    لبنیات، مانند پنیر و خامه ترش
    کربوهیدرات‌های نشاسته‌ای و پرکالری مانند چیپس
    پروتئین‌های حیوانی
    مواد غذایی ترش
    قهوه
    الکل
    میوه‌ها
    سبزیجات
    طبق یک نظرسنجی، فست‌فود (غذاهای چینی (سوشی) یا پیتزا)، شکلات، میوه و یخ از مهم‌ترین مواد غذایی مورد علاقه خانم‌های باردار برای ویار هستند. البته در مورد مصرف انواع فست‌فود، چیپس، پروتئین‌های حیوانی پخته نشده، مواد لبنی غیر استریل، شیرینی زیاد، قهوه و الکل باید تجدیدنظر کنید چراکه خطراتی برای مادر و جنین دارد.
    برخی از زنان باردار ویار به خوردن موادی مانند گچ، خاک رس، کاغذ، پودر لباسشویی یا صابون دارند که جز مواد غذایی محسوب نمی‌شوند. این وضعیت که پیکا نام دارد معمولاً در اثر کمبود مواد معدنی یا کم‌خونی شدید رخ می‌دهد. به‌همین‌دلیل کمتر در جوامع پیشرفته که خانم‌های باردار تغذیه بهتری دارند دیده می‌شود. در صورت داشتن ویار در بارداری به این مواد غیرخوراکی با پزشک، ماما یا پرستار خود صحبت کنید تا سلامت جنین به خطر نیافتد.
    علل ویار در بارداری چیست ؟
    چرا بعضی از خانم‌های باردار به آن دچار می‌شوند؟
    از نظر مردم عادی، دلیل منطقی آن کمبود غذایی یا افزایش نیاز به برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی است اما هنوز هیچ شواهد علمی در مورد ارتباط بین ویار در بارداری و کمبود مواد مغذی وجود ندارد. از طرفی در طی بارداری فقط مسئله ویار نیست و برعکس بسیاری از خانم‌های باردار نسبت به برخی از غذاها بیزار و به محض مواجه با طعم و مزه آن‌‎ها دچار تهوع بارداری می‌شوند.
    بنابراین به احتمال زیاد این هوس‌ها و انزجارهای ناگهانی به انواع غذا یک عامل اساسی‌تری مانند تغییرات هورمونی بدن دارد که می‌تواند روی حس چشایی و بویایی اثر گذاشته و باعث تغییر طبع غذایی خانم باردار شود. به‌طورکلی چند نظریه در مورد علل ویار در بارداری وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:
    تغییرات هورمونی: اصولاً بارداری (به‌خصوص سه‌ماهه اول بارداری) زمان تغییرات اساسی هورمون‌های بدن است، شرایطی شبیه به سندرم پیش از قاعدگی (PMS) اما با شدتی چندبرابر. هورمون‌های بارداری ممکن است نوع ولع به غذاهای مختلف را با اعمال تغییراتی در حس بویایی و روحیه شما تغییر دهند. همه این‌ها تعیین می‌کنند که چه نوع غذاهایی را بیشتر بخورید یا از چه نوع غذایی‌هایی دوری کنید.
    جالب است بدانید که بسیاری از خانم‌ها گفته‌اند که در دوران بارداری قدرت این را داشتند که از فاصله دور بوهای مختلف را حس کنند و همین مسئله بر تمایل آ‌ن‌ها به انتخاب غذاهای مختلف اثر می‌گذاشت.
    تغییر نیازهای تغذیه‌ای: اصولاً نیاز خانم‌های باردار به مواد مغذی مانند کلسیم و آهن بیشتر است. به‌همین‌دلیل ممکن است احساس ولع خوردن به غذاهایی کنند که سرشار از این مواد مغذی هستند. مشکل اصلی اینجاست که بدن شما ممکن است نیاز خود را به دریافت کلسیم اعلام کند و شما به‌جای خوردن غذاهای سالم و ایمن به سراغ انواع لبنیات پاستوریزه نشده، یک بستنی وانیلی پرکالری یا حتی گچ و خاک رس بروید. درحالی‌که می‌توانید این نیاز خود را به کمک سبزیجات دارای برگ تیره، بادام و ماهی کاملاً پخته شده نیز تأمین کنید.

КОМЕНТАРІ • 5

  • @ParvaneHeydari-en3er
    @ParvaneHeydari-en3er 8 місяців тому

    عالیه ویدیو هاتون مثل همیشه

  • @Fp-fl3gi
    @Fp-fl3gi 7 місяців тому

    you are simply the best

  • @SadraSalar
    @SadraSalar 7 місяців тому

    ماشالله انرژی دکتر😅

  • @ParvaneHeydari-en3er
    @ParvaneHeydari-en3er 8 місяців тому

    🎉🎉🎉🎉🎉🎉

  • @somebodyry531
    @somebodyry531 5 місяців тому

    واقعا خیلی عجیبه من همیشه تغذیه سالم داشتم ولی الان اصن نمیتونم بخورم و حالم بهم میخوره ازشون مثل بادوم و انواع آجیل تخم مرغ و .‌.. 🥲