kullanıcıların sıklıkla merak ettiği ve sorduğu bir konuydu yeterince bilgilendirici ve güzel bir içerik olmuş elinize sağlık gelecek diğer videoları heyecanla ve merakla beklemekteyim
Efendim merhabalar, ben küçük çaplı bir işletme kurarak ticarete atılmayı planlıyor ve bu konular hakkında her gün araştırmalar yapıyorum. Sizin gibi her konuda kaliteli ve gerçekten emek harcayıp bizlere destek olan bilgiler veren, kendimizi geliştirmemiz için uğraşan çok kişi yok ne yazık ki bu durumdan ötürü size ne kadar teşekkür etsek az kalır umarım bu kaliteyi hiç bozmadan devam edersiniz çünkü çektiğiniz bu videoların kaç kişinin ne kadar işine yaradağını bilemezsiniz tekrardan sonsuz teşekkürler.
@@3DYAZICITÜRKİYE hocam teşekkürler. Sayenizde böyle bir şey olduğunu öğrendim ve hemen gidip aldım. 4 saat kadar 210-60 derecede çalıştı 0,33 kw gösterdi. Çok geldi sizin cihaza göre. S1 plus var bende. Her neyse sorum şu olacak, sonic padle beraber kullanıyorum. Sonic pad ve cihaz açıkken, ben uzaktan akıllı prizi aç kapa yaptığımda cihazlarıma zarar gelir mi. Yani yazıcımla sonic padin düğmesi açık konumda kalacak. Ben sadece akıllı prizi aç kapa yapacağım. Bu durum zarar verir mi
YIL 2023 (videodan 1 saat sonra ) ABS baskı elektirk masrafı fiyatı : 5,52 TL 🥳...şaka bir yana harika bir video olmuş elinize sağlık. Türkiyede 3d yazıcı alan biri kullanım klavuzu yerine sizin videoları izlese daha cabuk öğrenir.
Güzel inceleme olmuş teşekkürler. Elektrik sarfiyatı reçine yazıcılarda yapısı gereği az ama maliyet konusunda total olarak incelendiğinde reçine yazıcıların sarf malzemelerinin pahalı olması düşük sarfiyatı bir etkisi olmuyor bu düşünüldüğünde ki birde reçine yazıcıların UV için kullanılan cihazı ve temizleme cihazınında sarfiyatı var aslında, güneşe bırakıldığında uzun sürüyor kürleşmesi ama cihazla daha hızlı ve her bölgesi güvenilir kürleşiyor. 7/24 cihazı kullanmadığımdan acaba ne kadar yaktı yada yakmadı hiç düşünmedim. Birde çoğu yazıcının içindeki güç kaynağının verimliliği bir değil buda fazla sarfiyat ile neticeleniyor. Aslında sarfiyatı en çok düşünmesi gereke bu işin ticaretini yapan çiftlikler ve türevleri.
@@3DYAZICITÜRKİYE Ülkemizde bir kaç kişi videosunu çekmiş abi , en detaylı senin ki. Yabancı kaynaklardan da dillerini anlayamıyoruz , hem sizler gibi detaylı baskı da almıyorlar. 2 hafta felan oldu sanırım son k1 videosu, en az 10 kere izlemişimdir, bi video daha patlatsan baskılar alsan fena olmaz ya abimm :)
Merhaba, filament fiyatı, filament gramajına bölünüp gram fiyatı hesaplanır. Alınan baskı kaç gramsa, filament gram fiyatıyla çarpılarak maliyet hesaplanır. Örneğin Basf filament şu anda 508,20TL , bir makara filament 750gr. 508,20/750 = ~0,67TL. Alınan baskı 10 gr olsa 0,67x10= 6,7TL malzeme maliyeti olur.
başkan selam, sayende curayı öğrendim yaklaşık 1buçuk senedir baskılar alıyorum artillery sidewinder 2 ile, geçen 1:1 ölçekli dünya kupası bastım 14 saat sürdü, akıllı prizden baktım 2kw/h elektrik tüketmiş o gün. bir de bence cura eğitim serisine devam etmelisin, yeni sürümle gelen yıldırım infill tipi var mesela çok kullanışlı, türkçe kaynak bulamadım, kendim de çekmek istemiyorum, sen yapsan güzel olur, selamlar
Merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim. Evet Cura'da ciddi değişiklikler var. Taleplerinizi her zaman dikkate alıyorum, ilerleyen zamanlarda yeni içerikler hazırlayabilirim.
Hangi bilgisiyar mesela. Pc nin ortalamasını almak yanlış olur. Ekran kartı işlemci farklılıkla gösterir heleki eski modeller. 3d yazıcı son kullanıcı için elektirik sarfiyatı çok dikkate alınacak bir şey değil ama çiftlik sahibi olanlar için tam bir maliyet.
Yine harika bir video olmuş elinize emehinize saglik.. Dış mekan için güneş ışığına, açık havaya, yağmura dayanıklı, sağlam, solmayan, salmayan kendini bırakmayan bir filament tavsiye edebilirmisiniz? Aracim için bazı plastik parçalar basmak istiyorum. Mesela ön panjur plastiği, amblem vb. Gibi. Cok tesekkur ederim. Bu arada yazicim Eleego neptun4 pro. 0.40 pirinç nozulum var 3 adet. var.
Merhaba, teşekkür ederim beğenmenize sevindim. İsteklerinize göre ASA malzeme uygun gözüküyor. ASA filamenti ve özelliklerini araştırmanızı tavsiye ederim. Yüksek baskı sıcaklığı isteyen bir filamenttir ve açık kasa yazıcılarda basmak kolay değildir.
Hocam merhabalar, Ender 5 s1 modeline sahibim ve tabla değişimi yapmayı düşünüyorum.Bununla ilgili bir videonuzu bulamadım, tavsiye edebileceginiz bir tabla var mı? Ayrıca yazıcımı alma süreci ve devamında hızlı ve özenli vermiş olduğunuz cevaplarınızdan ötürü size çok teşekkür ederim. Sağlıklı günler.
Merhaba, güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim. Bence S1'in tablası çok güzel ancak esnek filamentler çok fazla yapışıyor. Ben değiştirecek olsam yine esnek PEI kaplama tabla tercih ederdim.
abi direct drive olan bir yazıcı ile 0.4mm nozül kullanırken geri çekmeyi 1.2mm yapıyorum ama biraz ipliklenme oluyor bir türlü tam ayarını tutturamadım geri çekmeyi 3-4mm felan yapıp denememde bir zarar olurmu sence tavsiyen nedir. (Ender 3 s1 - Fİlamix)
Merhaba, direct drive ekstrüderde geri çekme mesafesini fazla arttırmak tıkanmalara neden olabilir. Sıcaklık ayarları ile + - denemeler yapabilir. Cura kullanıyorsanız ''Z sıçraması'' özelliğini aktif hale getirebilirsiniz (baskı süresini uzatır) Bir diğer seçenek farklı bir nozül ve filament denemek. Çünkü bazen ne yapsanız ipliklenme çözülmez ancak farklı bir marka ile çok daha iyi sonuçlar alınabilir. Ben CSA nozül incelemesi yaparken kaliteli bir nozülün ipliklenmeye olan olumlu etkilerini çok net görmüştüm.
Merhaba, ismini çok duydum ve bir çok videosunu izledim. Oldukça güzel bir yazıcı gibi gözüküyor. Kullanmadığım için internet üzerinden ulaşabileceğiniz bilgilerden fazlasına sahip değilim maalesef.
reis sana nasıl ulaşabilirim. elimde basit bir model var piyasadakilere bastıramıyorum kırıldığını söylüyorlar beceremiyorlar. pla ile basalım diyorlar olmuyor, sla yapalım sağlam diyorlar yine olmuyor. sana ulastırsam bi baksan olmaz mı?
Hocam selamlar, 3D almaya karar vermiş biri olarak son günlerle epey bir videonuzu izledim. Ben figür ve dekoratif süsler basmayı planlıyorum. Bu konuda öneriniz SLA mı FDM mi olur? SLA diyeceğinizi düşünerek şunu da eklemek istiyorum. SLA maliyeti daha fazla ve baskı hızı daha düşük. FDM kullanıp dolgu astarı sprey kullanarak SLA gibi sonuç almam mümkün olmaz mı? Hem daha ucuz hem de daha hızlı baskı alabilirim. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba, sorunuz da cevabı da yorumunuzun içinde :) Figür işinin olayı bence SLA yazıcıdır. FDM ile yapılamaz diye kesinlikle bir şey yok ama kusursuz bir iş çıkarmak isteniyorsa uğraşı fazla oluyor. Hız konusuna gelince SLA yazıcılar kalitesi göz önünde bulundurulunca FDM yazıcıya göre yavaş değildir. Hatta çok parçalı üretimlerde FDM yazıcıya göre daha hızlıdır. Ayrıca FDM ucuz deyip sonraki işleri hafife almayın. Çok emek ve zaman isteyen baskı sonrası işler oluyor ve bence vakit nakittir. Ben bu işi ticari düşünsem iki yazıcıdan da elimde bulunsun isterdim. Büyük ve kaba olan parçaları FDM detaylı işleri ise SLA ile çalışırdım. Bunları bir iş tavsiyesi gibi düşünmeyin lütfen. Ben hiç figür işine girmedim ve bu işten para kazanmadım dolayısıyla sadece tecrübeli bir 3 boyutlu yazıcı kullanıcısı olarak fikirlerimi sizinle paylaşmak istedim.
Abi merhabalar. Bende ender 3 s1 yazıcı var. Bu yazıcı ile baskı alırken aynı tasarım modelde gözle görülmeyecek bazı farklar oluyor. Özellikle birbirine geçme parçalar kimi basımda tam otururken kimi zaman geçmiyor birbirine. Bunu nasıl engellerim? Teşekkürler.
Ben bu modelleri kullanmadım ancak figür için ikisi de tercih edilebilir, baskı alanları geniş. Photon Mono X2'nin Z ekseninde çift doğrusal ray kullanılmış bence bu güzel bir özellik. Ekran çözünürlükleri de neredeyse aynı. Baskı farkı gözle ayırt edilemez.
Merhabalar bir kac projem için geniş baskı alani olan 3d yaziciya ihtiyacım var 2 model arasinda kararsiz kaldim 1.crrealty ender 5 plus 2.cr6 max sizce hangisi iyidir veya aralarinda cok fark varmidir?
Hocam selamlar. Crealty k1 3d yazıcı aldım, ilk defa yazıcı kullanıyorum, baskı alıyorum fakat aldığım baskıların kolu bacağı çabuk kırılıyor ,nerede hata yapıyorum? Bilgi verirseniz sevinirim
Açık kasada zor ama yapılabilir ben aynı yazıcıyla çok kez baskı aldım. Tablaya yapıştırıcı sürmeni (ben giotto stick kullanıyorum) ve soğutucu fanı mutlaka kapalı tutmanı öneririm.
@@3DYAZICITÜRKİYE senin creality cr-10 smart pro videonu izledim orada duydum abi ondan sana yazdım çok teşekkür ederim her zaman ilgileniyorsun harikasın iyi ki varsın 🙏😇
@@erdikeskin493 Merhaba, o zaman çok yüksek ihtimal tabla ayarında sıkıntı var. Ben yapışmayı güçlendirmek için ''Giotto Stick'' marka yapıştırıcı kullanıyorum, oldukça başarılı.
Şu an bu fiyatta Creality K1 var ancak baskı alanı çok büyük değil. K1 Max piyasaya çıkacak onun baskı alanı daha büyük ancak bütçeniz içinde kalır mı emin değilim. K1 fiyatları bile 20 bin üzerine çıkmış durumda.
Sevgili dostlar, bir diğer teknoloji kanalım Olan ''Dene de Görelim'' UA-cam kanalıma hepinizi beklerim.
www.youtube.com/@denedegorelim
K1 incelemesinde sormuştum elektik tüketimini sözünüzü tuttuğunuz için teşekkürler
Merhaba, rica ederim. İzleyenlerin taleplerini her zaman dikkate alıyorum.
kullanıcıların sıklıkla merak ettiği ve sorduğu bir konuydu yeterince bilgilendirici ve güzel bir içerik olmuş elinize sağlık gelecek diğer videoları heyecanla ve merakla beklemekteyim
Merhaba, beğenmenize sevindim. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
Yeni yazıcı almıştım düsünüyordum acaba çok harcar mi elektirik diye tam zamanında bu video . Abi duydun da mı yaptın 😂 eline sağlik
Hislerim kuvvetlidir 😄
Efendim merhabalar, ben küçük çaplı bir işletme kurarak ticarete atılmayı planlıyor ve bu konular hakkında her gün araştırmalar yapıyorum. Sizin gibi her konuda kaliteli ve gerçekten emek harcayıp bizlere destek olan bilgiler veren, kendimizi geliştirmemiz için uğraşan çok kişi yok ne yazık ki bu durumdan ötürü size ne kadar teşekkür etsek az kalır umarım bu kaliteyi hiç bozmadan devam edersiniz çünkü çektiğiniz bu videoların kaç kişinin ne kadar işine yaradağını bilemezsiniz tekrardan sonsuz teşekkürler.
Oluşturduğunuz içerik için teşekkürler. Araştırmalarınız sonucunu bizlere aktarmanız gerçekten çok kıymetli. Elinize sağlık.
Merhaba, rica ederim. Güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim.
@@3DYAZICITÜRKİYE hocam teşekkürler. Sayenizde böyle bir şey olduğunu öğrendim ve hemen gidip aldım. 4 saat kadar 210-60 derecede çalıştı 0,33 kw gösterdi. Çok geldi sizin cihaza göre. S1 plus var bende. Her neyse sorum şu olacak, sonic padle beraber kullanıyorum. Sonic pad ve cihaz açıkken, ben uzaktan akıllı prizi aç kapa yaptığımda cihazlarıma zarar gelir mi. Yani yazıcımla sonic padin düğmesi açık konumda kalacak. Ben sadece akıllı prizi aç kapa yapacağım. Bu durum zarar verir mi
teşekkürler
Rica ederim.
YIL 2023 (videodan 1 saat sonra ) ABS baskı elektirk masrafı fiyatı : 5,52 TL 🥳...şaka bir yana harika bir video olmuş elinize sağlık. Türkiyede 3d yazıcı alan biri kullanım klavuzu yerine sizin videoları izlese daha cabuk öğrenir.
😄😄 Vallahi şaşırmam. Çok teşekkür ederim.
Süper bir anlatım
Teşekkür ederim 🙏
adamsın paylaşımlarının devamını bekliyoruz
Teşekkür ederim
içerik için teşekkür ederim hocam
Rica ederim, beğenmenize sevindim.
Güzel inceleme olmuş teşekkürler.
Elektrik sarfiyatı reçine yazıcılarda yapısı gereği az ama maliyet konusunda total olarak incelendiğinde reçine yazıcıların sarf malzemelerinin pahalı olması düşük sarfiyatı bir etkisi olmuyor bu düşünüldüğünde ki birde reçine yazıcıların UV için kullanılan cihazı ve temizleme cihazınında sarfiyatı var aslında, güneşe bırakıldığında uzun sürüyor kürleşmesi ama cihazla daha hızlı ve her bölgesi güvenilir kürleşiyor.
7/24 cihazı kullanmadığımdan acaba ne kadar yaktı yada yakmadı hiç düşünmedim. Birde çoğu yazıcının içindeki güç kaynağının verimliliği bir değil buda fazla sarfiyat ile neticeleniyor.
Aslında sarfiyatı en çok düşünmesi gereke bu işin ticaretini yapan çiftlikler ve türevleri.
Merhaba rica ederim. Bildi ve düşüncelerinizi paylaştığınız için ben teşekkür ederim.
Abim be şu k1 in iyice detaylı bir video gelmez miii :))
Bana sorsan K1 videosu detaylı ama :) Beklentiyi öğrenmek isterim, taleplerinizi her zaman dikkate alıyorum.
@@3DYAZICITÜRKİYE Ülkemizde bir kaç kişi videosunu çekmiş abi , en detaylı senin ki. Yabancı kaynaklardan da dillerini anlayamıyoruz , hem sizler gibi detaylı baskı da almıyorlar. 2 hafta felan oldu sanırım son k1 videosu, en az 10 kere izlemişimdir, bi video daha patlatsan baskılar alsan fena olmaz ya abimm :)
@@SametShortsVideo Teşekkür ederim, ilerleyen projelerde K1'i kullanıp örnek baskılar alabilirim👍
Çok güzel bir çalışma olmuş, kolay gelsin.
Abi merhaba filament maliyetini hesaplarken 1kg üzerinden hesaplanmıyor mu ?
Merhaba, filament fiyatı, filament gramajına bölünüp gram fiyatı hesaplanır. Alınan baskı kaç gramsa, filament gram fiyatıyla çarpılarak maliyet hesaplanır. Örneğin Basf filament şu anda 508,20TL , bir makara filament 750gr. 508,20/750 = ~0,67TL. Alınan baskı 10 gr olsa 0,67x10= 6,7TL malzeme maliyeti olur.
başkan selam, sayende curayı öğrendim yaklaşık 1buçuk senedir baskılar alıyorum artillery sidewinder 2 ile, geçen 1:1 ölçekli dünya kupası bastım 14 saat sürdü, akıllı prizden baktım 2kw/h elektrik tüketmiş o gün. bir de bence cura eğitim serisine devam etmelisin, yeni sürümle gelen yıldırım infill tipi var mesela çok kullanışlı, türkçe kaynak bulamadım, kendim de çekmek istemiyorum, sen yapsan güzel olur, selamlar
Merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim. Evet Cura'da ciddi değişiklikler var. Taleplerinizi her zaman dikkate alıyorum, ilerleyen zamanlarda yeni içerikler hazırlayabilirim.
Bence kısaca fazla elektrik tüketmediğini bir bilgisayar kadar elektrik tükettiğini söyleyebiliriz.
Aynen öyle diyebiliriz.
Hangi bilgisiyar mesela. Pc nin ortalamasını almak yanlış olur. Ekran kartı işlemci farklılıkla gösterir heleki eski modeller. 3d yazıcı son kullanıcı için elektirik sarfiyatı çok dikkate alınacak bir şey değil ama çiftlik sahibi olanlar için tam bir maliyet.
@@likestromtool Zaten fikir vermek amaçlı bir bilgisayar kadar dedim. Bilgisayarların da detaylarına inececk olursak bu örneğin bir mantığı kalmaz.
abi Anycubic Kobra Max 3D yazıcısını inceliyecekmisin gerçekten büyük ve güzel bir yazıcıya benziyor
Evet bence de güzel bir yazıcıya benziyor. Yakın zamanlı planlarımda yok ancak taleplerinizi dikkate alıyorum.
Elegoo neptune serisinden incelemeler gelicek mi konsey
Benim de merak ettiğim bir marka. İlerleyen süreçte olabilir, taleplerinizi dikkate alıyorum.
Yine harika bir video olmuş elinize emehinize saglik.. Dış mekan için güneş ışığına, açık havaya, yağmura dayanıklı, sağlam, solmayan, salmayan kendini bırakmayan bir filament tavsiye edebilirmisiniz? Aracim için bazı plastik parçalar basmak istiyorum. Mesela ön panjur plastiği, amblem vb. Gibi. Cok tesekkur ederim. Bu arada yazicim Eleego neptun4 pro. 0.40 pirinç nozulum var 3 adet. var.
Merhaba, teşekkür ederim beğenmenize sevindim. İsteklerinize göre ASA malzeme uygun gözüküyor. ASA filamenti ve özelliklerini araştırmanızı tavsiye ederim. Yüksek baskı sıcaklığı isteyen bir filamenttir ve açık kasa yazıcılarda basmak kolay değildir.
Hocam merhabalar, Ender 5 s1 modeline sahibim ve tabla değişimi yapmayı düşünüyorum.Bununla ilgili bir videonuzu bulamadım, tavsiye edebileceginiz bir tabla var mı? Ayrıca yazıcımı alma süreci ve devamında hızlı ve özenli vermiş olduğunuz cevaplarınızdan ötürü size çok teşekkür ederim. Sağlıklı günler.
Merhaba, güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim. Bence S1'in tablası çok güzel ancak esnek filamentler çok fazla yapışıyor. Ben değiştirecek olsam yine esnek PEI kaplama tabla tercih ederdim.
abi direct drive olan bir yazıcı ile 0.4mm nozül kullanırken geri çekmeyi 1.2mm yapıyorum ama biraz ipliklenme oluyor bir türlü tam ayarını tutturamadım geri çekmeyi 3-4mm felan yapıp denememde bir zarar olurmu sence tavsiyen nedir. (Ender 3 s1 - Fİlamix)
Merhaba, direct drive ekstrüderde geri çekme mesafesini fazla arttırmak tıkanmalara neden olabilir. Sıcaklık ayarları ile + - denemeler yapabilir. Cura kullanıyorsanız ''Z sıçraması'' özelliğini aktif hale getirebilirsiniz (baskı süresini uzatır) Bir diğer seçenek farklı bir nozül ve filament denemek. Çünkü bazen ne yapsanız ipliklenme çözülmez ancak farklı bir marka ile çok daha iyi sonuçlar alınabilir. Ben CSA nozül incelemesi yaparken kaliteli bir nozülün ipliklenmeye olan olumlu etkilerini çok net görmüştüm.
Merhabalar, Küçük işletme için Bambu Lab p1p adlı yazıcıyı almayı düşünüyorum, bilginiz var mı acaba? Var ise görüşleriniz nelerdir?
Merhaba, ismini çok duydum ve bir çok videosunu izledim. Oldukça güzel bir yazıcı gibi gözüküyor. Kullanmadığım için internet üzerinden ulaşabileceğiniz bilgilerden fazlasına sahip değilim maalesef.
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
@@furkanunsal5839 Rica ederim.
reis sana nasıl ulaşabilirim. elimde basit bir model var piyasadakilere bastıramıyorum kırıldığını söylüyorlar beceremiyorlar. pla ile basalım diyorlar olmuyor, sla yapalım sağlam diyorlar yine olmuyor. sana ulastırsam bi baksan olmaz mı?
Hocam selamlar, 3D almaya karar vermiş biri olarak son günlerle epey bir videonuzu izledim.
Ben figür ve dekoratif süsler basmayı planlıyorum.
Bu konuda öneriniz SLA mı FDM mi olur?
SLA diyeceğinizi düşünerek şunu da eklemek istiyorum.
SLA maliyeti daha fazla ve baskı hızı daha düşük.
FDM kullanıp dolgu astarı sprey kullanarak SLA gibi sonuç almam mümkün olmaz mı? Hem daha ucuz hem de daha hızlı baskı alabilirim.
Şimdiden teşekkürler.
Merhaba, sorunuz da cevabı da yorumunuzun içinde :) Figür işinin olayı bence SLA yazıcıdır. FDM ile yapılamaz diye kesinlikle bir şey yok ama kusursuz bir iş çıkarmak isteniyorsa uğraşı fazla oluyor. Hız konusuna gelince SLA yazıcılar kalitesi göz önünde bulundurulunca FDM yazıcıya göre yavaş değildir. Hatta çok parçalı üretimlerde FDM yazıcıya göre daha hızlıdır. Ayrıca FDM ucuz deyip sonraki işleri hafife almayın. Çok emek ve zaman isteyen baskı sonrası işler oluyor ve bence vakit nakittir. Ben bu işi ticari düşünsem iki yazıcıdan da elimde bulunsun isterdim. Büyük ve kaba olan parçaları FDM detaylı işleri ise SLA ile çalışırdım. Bunları bir iş tavsiyesi gibi düşünmeyin lütfen. Ben hiç figür işine girmedim ve bu işten para kazanmadım dolayısıyla sadece tecrübeli bir 3 boyutlu yazıcı kullanıcısı olarak fikirlerimi sizinle paylaşmak istedim.
Kral elego Neptün 3pro inceleme gelecekmi
Henüz planlarımda yok ancak taleplerinizi dikkate alıyorum.
Neptune 4 çıktı.
Abi merhabalar. Bende ender 3 s1 yazıcı var. Bu yazıcı ile baskı alırken aynı tasarım modelde gözle görülmeyecek bazı farklar oluyor. Özellikle birbirine geçme parçalar kimi basımda tam otururken kimi zaman geçmiyor birbirine. Bunu nasıl engellerim? Teşekkürler.
Merhaba, yazıcı kalibrasyon istiyordur, aşağıdaki videoları izlemeni öneririm.
ua-cam.com/video/_rUKT8HAVfI/v-deo.html
ua-cam.com/video/2vWH3XJYpG0/v-deo.html
@@3DYAZICITÜRKİYE teşekkür ederim
@@syndikat7286 Rica ederim.
Hocam ben figür basmak istiyorum ve iki yazıcı arasında kaldım anycubic photon m3-anycubic photon mono 2 sizce hangisini tercih etmeliyim?
Ben bu modelleri kullanmadım ancak figür için ikisi de tercih edilebilir, baskı alanları geniş. Photon Mono X2'nin Z ekseninde çift doğrusal ray kullanılmış bence bu güzel bir özellik. Ekran çözünürlükleri de neredeyse aynı. Baskı farkı gözle ayırt edilemez.
Zaxe x1+ kullanıyorum tabla yüzeyi değişmem gerekiyor. Ne kullanabilirim
Esnek Pei kaplama yay çeliği tabla kullanılabilir. Bence oldukça kullanışlı.
Merhabalar bir kac projem için geniş baskı alani olan 3d yaziciya ihtiyacım var 2 model arasinda kararsiz kaldim 1.crrealty ender 5 plus 2.cr6 max sizce hangisi iyidir veya aralarinda cok fark varmidir?
Hocam selamlar. Crealty k1 3d yazıcı aldım, ilk defa yazıcı kullanıyorum, baskı alıyorum fakat aldığım baskıların kolu bacağı çabuk kırılıyor ,nerede hata yapıyorum? Bilgi verirseniz sevinirim
Hocam curadan yogunluk ayari yaparsaniz daha sağlam olacağına eminim.
abi abs ile ilgili videon var mı bulamadım açık kasa cr 10 smart pro da basacağım abi düzgün kaynak bulamadım
Açık kasada zor ama yapılabilir ben aynı yazıcıyla çok kez baskı aldım. Tablaya yapıştırıcı sürmeni (ben giotto stick kullanıyorum) ve soğutucu fanı mutlaka kapalı tutmanı öneririm.
@@3DYAZICITÜRKİYE senin creality cr-10 smart pro videonu izledim orada duydum abi ondan sana yazdım çok teşekkür ederim her zaman ilgileniyorsun harikasın iyi ki varsın 🙏😇
@@MuratYILMAZSOY-bg9xt Rica ederim. O inceleme videosunda da giotto stick sürmüştüm tablaya. Mümkün olduğunca modele kenar hattı atın yada tabana raft oluşturun.
@@3DYAZICITÜRKİYE çok teşekkürler🙏😇
Hocam baskı tablasına yapışma konusunda sorunum var ne yapmalıyım
Reis yapiştirici filan surüyorlar ya da sıcaklikla alakalı da olabilir
@@monstain6640 kankam yapıştırıcı kullanıyorum önerilen sıcaklıklarda kullanıyorum ama yinede sorun yaşıyorum
@@erdikeskin493 Merhaba, o zaman çok yüksek ihtimal tabla ayarında sıkıntı var. Ben yapışmayı güçlendirmek için ''Giotto Stick'' marka yapıştırıcı kullanıyorum, oldukça başarılı.
@@erdikeskin493kağıt bant kullan hocam
@@berkay_03 kağıt bant olayını ilk defa duyuyorum nasıl aceba anlatabilir misin
25 bin lira bütçem var baskı hızı ve baskı alanı en büyük olan yazıcı arıyorum benim için önerebileceğiniz bir yazıcı varmı
Şu an bu fiyatta Creality K1 var ancak baskı alanı çok büyük değil. K1 Max piyasaya çıkacak onun baskı alanı daha büyük ancak bütçeniz içinde kalır mı emin değilim. K1 fiyatları bile 20 bin üzerine çıkmış durumda.
Abi sifirdan baslayan insanlar icinde uzun bir rehper yapsana yada birkac video yapsanda izlesek.. baslama niyetim var
Yapılabilir, taleplerinizi dikkate alıyorum👍
👌👌✌✌
hocam ilk
İkinci