Joo, jos kertolaskussa on parillinen määrä miinuksia (2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, ...), siitä tulee plus. Ja jos miinuksia on pariton määrä (1, 3, 5, 7, ...) niin siitä tulee miinus.
Ei sattuis olemaan videota tälläisistä ikävyyksistä...? Esim. 3^(n+1)+3^(n+1) Okei, no nyt pähkäilyn tuloksena olen tajunnut, että 3^(n+1)+3^(n+1) on 2 x 3 x 3^(n) = 6 x 3^(n) Tästä saa johdettua ihan selvän kaavan: (a^n+1) + (a^n+1) + (a^n+1)... = m x a x a^n, missä m = kappaletta Tämä kaava ei kuitenkaan päde millään muilla samankaltaisilla summilla. Vaikka (a^n+2) + (a^n+1) tai (2 x a^n+1) + (a^n+1) Tuli vastaan induktiotehtäviä tehdässä ja rupesi oikein ärsyttämään... D =
Induktiolla on siis tarkoitus todistaa jokin asia oikeaksi. Induktiotehtävässä ei ole tarkoitus keksiä uutta kaavaa. Ensin kuvailemassasi tehtävässä on oleellista, että eksponentissa on vakio 1 joka kerta. Jos vakio on mikä tahansa muu, niin tämä päättely ei tosiaan toimi. Kaipaatko siis apua induktiotehtävään, jossa pitäisi todistaa jokin muu lauseke samaksi kuin a^(n+1)+a^(n+2) + a^(n+3)... ? Joskus halutun lopputuotoksen tutkiminen tuottaa helpommin löydöksiä siitä, miten tehtävää kannattaa lähestyä. Kerrotko vielä lisää tehtävästä, niin ehkä apua löytyy.
Induktiotodistuksesta esimerkkejä löydät näistä ikivanhoista videoista ua-cam.com/video/YWsAf_pmeEU/v-deo.html ja tästä ua-cam.com/video/0lsSAKjOvCM/v-deo.html kohdasta 34:10 Toivottavasti ne auttavat alkuun.
Kiitos todella paljon😊
Kiitos paljon
Kiitos avusta
Ai jos on 3 miinusta nii se on - ja jos on 4 miinusta tai 2 tai 6 nii se on +
Joo, jos kertolaskussa on parillinen määrä miinuksia (2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, ...), siitä tulee plus. Ja jos miinuksia on pariton määrä (1, 3, 5, 7, ...) niin siitä tulee miinus.
@@matikkavideotokei mäki olin miettimässä tota samaa😅
Ei sattuis olemaan videota tälläisistä ikävyyksistä...? Esim. 3^(n+1)+3^(n+1)
Okei, no nyt pähkäilyn tuloksena olen tajunnut, että 3^(n+1)+3^(n+1) on 2 x 3 x 3^(n) = 6 x 3^(n)
Tästä saa johdettua ihan selvän kaavan: (a^n+1) + (a^n+1) + (a^n+1)... = m x a x a^n, missä m = kappaletta
Tämä kaava ei kuitenkaan päde millään muilla samankaltaisilla summilla.
Vaikka (a^n+2) + (a^n+1) tai (2 x a^n+1) + (a^n+1)
Tuli vastaan induktiotehtäviä tehdässä ja rupesi oikein ärsyttämään... D =
Induktiolla on siis tarkoitus todistaa jokin asia oikeaksi. Induktiotehtävässä ei ole tarkoitus keksiä uutta kaavaa.
Ensin kuvailemassasi tehtävässä on oleellista, että eksponentissa on vakio 1 joka kerta. Jos vakio on mikä tahansa muu, niin tämä päättely ei tosiaan toimi.
Kaipaatko siis apua induktiotehtävään, jossa pitäisi todistaa jokin muu lauseke samaksi kuin a^(n+1)+a^(n+2) + a^(n+3)... ?
Joskus halutun lopputuotoksen tutkiminen tuottaa helpommin löydöksiä siitä, miten tehtävää kannattaa lähestyä. Kerrotko vielä lisää tehtävästä, niin ehkä apua löytyy.
Induktiotodistuksesta esimerkkejä löydät näistä ikivanhoista videoista
ua-cam.com/video/YWsAf_pmeEU/v-deo.html
ja tästä ua-cam.com/video/0lsSAKjOvCM/v-deo.html kohdasta 34:10
Toivottavasti ne auttavat alkuun.