#64 Cum repari fisurile si uzi betonul placii peste sol

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 11 вер 2024
  • Dupa turnarea betonului placii peste sol, urmeaza protejarea acestuia cu folie de polietilena (partial in cazul nostru), udarea acestuia, inspectarea, dar si daca este cazul - reparatia anumitor fisuri. Aproape orice placa turnata face fisuri, iar unele din acestea pot fi reparate imediat dupa turnare, altele in decurs de maxim 12-24 ore. Toata informatia o gasiti in acest video.
    - Fii parte în Comunitatea noastra: www.youtube.co... (subscribe)
    - Facebook: / enciclopediaconstructi...
    - Website: enciclopediaco...
    - Servicii: premiumhouse.md/
    - Sustine proiectul pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc.
    - Email: enciclopediaconstructiilor@gmail.com
    Multumesc de vizionare, va doresc o zi frumoasa!
    Copyright © 2021 Begu Valentin. Toate drepturile rezervate.

КОМЕНТАРІ • 86

  • @bogdanvelica
    @bogdanvelica 3 роки тому +14

    Esti cel mai bun canal youtube despre constructii. Multumim, n-ai idee de cat de ajutor esti pentru cei care nu cunosc si care astfel vor sa invete cum sa nu mai fie pacaliti de "meseriasi" si alti rau intentionati. Multumim!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +4

      Multumim frumos de apreciere. Credem ca sunt si multi altii mai buni decat noi, insa ne staruim sa facem treaba buna )))

  • @salcudeanantonio1365
    @salcudeanantonio1365 3 роки тому +8

    Și vremea ține cu dumneavoastră, domnule Valentin!!! Dumnezeu merge de mână cu oamenii buni!!!🙏🧘‍♂️

  • @burner3637
    @burner3637 3 роки тому +3

    Bravo. Urmăresc de ceva timp canalul. Ai materiale foarte interesante și utile

  • @cosmaalexandru5614
    @cosmaalexandru5614 3 роки тому +3

    Felicitări! Îmi place mult transparența cu care in clipurile precedente a-ți prezentat problemele apărute și soluțiile adoptate pentru a merge înainte. Așa este pe șantier trebuie și adaptare, dar una in cunoștință de cauză, rezultatul fiind o placă sănătoasă.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Cu multa placere! Da asa este, mereu apar momente interesante pe santier, principalul rezultatul sa fie unul bun!

  • @radupaduraru6348
    @radupaduraru6348 3 роки тому +1

    Felicitări pentru informațiile bine documentate si prezentate !

  • @ilieviorel132
    @ilieviorel132 3 роки тому +1

    Am învățat încă ceva, mulțumesc

  • @cmf7504
    @cmf7504 3 роки тому +3

    Ai voce de romanii au talent
    Hai ca a ieșit bine placa

  • @georgeVideograful
    @georgeVideograful 3 роки тому +3

    Esti foarte ordonat și atent la detalii, deci din nou te felicit și să ne chemi la inaugurare... Să bem un vin împreună!!!!!

  • @szzol
    @szzol 3 роки тому

    Multumim pentru informatii!

  • @victorv9019
    @victorv9019 3 роки тому +1

    exact asa am luat eu teapa anul asta ... am dat fuga sa il acopar ca vezi doamne incepea sa ploua si ... l-am facut praf cu folia ... dar rezultatul ... merita acoperit ... doar ca mai tarziu un pic

  • @tabyimpex3648
    @tabyimpex3648 3 роки тому

    Aveți o Fundație norocoasa. Doamne ajuta sa fie la fel cu întreaga construcție.

  • @silviubrinzei2304
    @silviubrinzei2304 11 місяців тому

    Salut, cum crezi ca ii mai bine sa tratezi microfisurile din placa de beton, cu praf de ciment asa cu ai zis sau faci o pasta de praf de ciment si o torni in fisuri? Spor si Doamne ajuta!

  • @liviotassse
    @liviotassse 8 місяців тому

    Buna ziua. Va cer un sfat. Am turnat o placa peste sol că această conform cerințelor din proiect. Dar pt că a rămas descoperită 2 ani, expusa la inghet- dezgheț, incepe sa se macine la suprafață. Ce soluție ar fi? Mulțumesc.

  • @apviorel6278
    @apviorel6278 3 місяці тому

    Salutare. Am o problema cu placa de la cota 0 care este fisurata, par a fi fisuri superficiale sau microfisuri dar sunt lungi si sunt pe toata placa. Care ar fi riscurile pe viitor si cum as putea sa solutionez problema? Multumesc!

  • @madeinromania7486
    @madeinromania7486 Рік тому

    Salut, îmi poți spune te rog care este rolul stratului de piatră compactă de sub placa de beton? Se poate compacta pamantul + folie și turnat beton? Dacă nu care ar fi riscurile?

  • @_furygan_
    @_furygan_ 3 роки тому

    Bravo, un lucru bun. Dar vreu sa vă întreb dacă se poate de făcut că un fel de total spre exemplu nivelul 0 "fundament"cit o costat.(+-) Etajul 1 la sfârșit cit o costat, etajul 2 cît o costat, acoperiș si etc. Foarte interesant deja vreu sa vad finanul 👍👍

  • @cipriansarbu1721
    @cipriansarbu1721 3 роки тому +4

    07:35 "o sa ploua" este corect :-D. Ploua este verb, actiunea de a ploua. Ploaie este substantiv. Scuze pentru corectie :). Te urmaresc de ceva timp si iti multumesc pentru materialul de calitate pe care ni-l oferi. Pe viitor poate ajuta Domnul sa pun in practica o parte din informatiile tale. Spor si Doamne ajuta!

  • @tibib4029
    @tibib4029 Рік тому

    Buna ! Am turnat o placa la sol acum 8 zile , a fost astupat cu folie si udat , nu a crapat deloc deocamdata , dar ce ma preocupa e ca apa de sub folie nu se usuca de cam 4 zile , ma gindesc ca ar trebui sa traga apa , oare ar trebui sa iau folia sa se usuce ? Nu e multa apa , dar eu ma asteptam sa se traga

  • @florineusebio
    @florineusebio 3 роки тому +3

    eu ti-m zis odata mai demult sa pui folie si ai zis ca nu crezi ca este necesar. Acuma ai vazut cu ochii tai. Numai ca eu am pus folie alba, nu neagra. Si nu o lasa sa se usuce. bagi furtunul pe sub folie si dai apa macar o saptamana.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Buna ziua, da ati zis, insa pozitia o mentinem: depinde mult de ce se toarna si de alte conditii. In cazul nostru, nu era nimic daca nu puteam folia, oricum a ploua cu duiumul si am si udat si noi betonul. Insa oricum folia data si cazul dat prezinta clar diferentele, care in alte cazuri sunt mai importante.

    • @florineusebio
      @florineusebio 3 роки тому +1

      @@EnciclopediaConstructiilor daca mai uzi cu furtunul nu te mai chinui sa iei folia. bagi furtunul sub ea din loc in loc. Am vazut ca nu prea ai presiune si curge greu. pierzi oleaca de timp. important e sa fie uda. A si vezi ca scandura din cofrag o sa se umfle. daca vrei s-o recuperezi o scoti cand crezi de cuviinta. Spor!

    • @mihaivasilecalancea637
      @mihaivasilecalancea637 3 роки тому

      Înainte se acoperea betonul cu rogojină sau cu pinza de sac Puteai sa i l uzi pe deasupra

  • @gearstil
    @gearstil 3 роки тому +1

    Salut. Folia se pune imediat după turnare, sau se lasă o oră două să se mai intareasca? Teoretic cat timp ar trebui lăsat să se întărească sub folie? Practic întrebarea e când se pune folia si când se scoate. Mulțumesc!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      Salut, depinde de fiecare caz in parte. In principiu daca nu e arsita, nu e soare si vant puternic, daca sunt temperaturi okay intre 10-25 oC, si betonul va fi udat regulat, folia cam nici nu e necesara. De pus, se pune cand se incepe priza - cam minim 2 ore dupa turnare, iar de scos, ea se scoate cand se incep alte lucrari pe acea placa (peste cateva zile). Udarea e mai importanta ca folia, deoarece intre un beton udat periodic fara folie vs un beton udat sarac si cu folie, mai bine prima varianta.

    • @gearstil
      @gearstil 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor mersi de răspuns. Înseamnă că nu depinde de tipul de beton. Face bine oricărui tip de beton.

    • @alexandru8105
      @alexandru8105 Рік тому

      buna ziua,la cat timp dupa turnare se uda cu apa?

  • @mihailg
    @mihailg 3 роки тому

    Nu stiu cât de corect este folosirea, aici, a termenului “hidratare” (probabil nu vrei așa ceva), ci mai degrabă ar fi “răcorirea”(scăderea temperaturii) betonului. La stalpi, nu ar fi mai bine dacă lăsai o “plomba” ca stâlpii, din interior, sa facă prindere mai bine cu placa? (Nu lucrez în domeniu, doar procesez informațiile)
    PS: Mulțumesc pentru informațiile pe care le oferi. Te urmăresc de mult timp, dar acum sunt captivat de ceea ce ne prezinți. SUCCES !

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Ba din contra, e vorba de hidratare, nu de racorire, ori in video a si fost precizat momentul cand am scos folia, betonul sub folie era fierbinte inca umed, pe cand cel fara folie era mai rece, insa uscat. La stalpi nu se face niciodata "plombe", ei trebuie turnati cu intreaga grinda si placa de beton pentru ca toate sa lucreze corect impreuna.
      Cu placere!

  • @florianchisaroiu
    @florianchisaroiu 2 роки тому

    Buna ziua , am turnat si eu acum 2 saptamani radierul si au cam aparut fisuri cam multe, daca bag o sarma se cam duce 2cm , cum pot remedia situatia si daca este periculos sa ramana asa peste iarna ,va multumesc si va apreciez continutul pe care il faceti

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 роки тому

      Buna ziua, nu e bine deloc. Daca o sarma intra 2 cm in beton asa usor, atunci cel mai probabil am avea intrebari privind calitatea acestuia. Dupa 28 zile (in medie) chemati un specialist sa testeze rezistentele betonului cu ultrasunete (avem si noi video despre cum am facut cu stalpii), si sa va dea certificat privind ce rezistente are acel beton. Deja daca nu e okay, intrebati inginerul dvs ce solutii sunt, anume pentru cazul dvs (caci toate is diferite, si aceeasi solutie la santierul A, poate sa nu fie buna la santierul B).

  • @gabrielgherman2562
    @gabrielgherman2562 3 роки тому +1

    Da. Bine că ai astupat găuroiul la timp că aveai piscină.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Da, am avut o planificare in tandem si cu prognoza meteo.

    • @gabrielgherman2562
      @gabrielgherman2562 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor
      De cea din interiorul fundației. 😄
      ... Și vorbește la singular.
      Aaa... Ai editat...
      Ai relații înalte... 😄

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      @@gabrielgherman2562 Ne-am prins imediat )))

  • @stefanc5257
    @stefanc5257 3 роки тому

    Buna ziua, aveti o valoare a ce ati cheltuit pana acum? stiu ca spuneti in fiecare video cheltuielile, dar sunt curios pana acum care e valoarea?
    Multumesc

  • @danielaarsenescu7492
    @danielaarsenescu7492 3 роки тому

    👏

  • @m.robert5248
    @m.robert5248 2 роки тому

    Te salut
    Am vazut bine ? ai pus taratraznetul prin casa ?prin fundatie ? filmat la minutul 6.05

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 роки тому

      Salut, toate explicatiile despre impamantare au fost prezentate atat in 2 video-uri pana la acesta, dar si in alte 2 video-uri dupa.

  • @radunicola3836
    @radunicola3836 2 роки тому

    Salut Valentin, te urmaresc de ceva vreme. Nu am unde sa incadrez acest comentariu mai bine decat aici. Doresc sa repar podeaua/planseul unei pivnite.
    Casa nu are fundatie, ci este caramida direct pe sol, dar tavanul pivnitei crapa destul de rau, imi e teama ca voi cobori la parter fara sa vreau, cu totul, in pivnita. In pivnita sunt coloane din caramida sub forma de semicerc, 3 la nr., dintre care 2 sustin acest planseu. Imi e teama sa nu slabesc zidul si sa prabusesc casa, dar vreau sa scot din acea varnita cu paie si pamant, sa torn beton. Nu stiu cum sa fac..
    Ce ma sfatuiesti?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 роки тому +1

      Salut, multumim ca ne urmariti! In cazul dat se face subzidirea fundatiei, adica se sapa imprejurul casei si rand pe rand se consolideaza cu beton-armat fundatia. Solutia mereu e dictata doar de un inginer structurist, ca bani e una scumpa, insa aproape unica daca se doreste ca aceasta casa sa reziste inca multi ani inainte. In caz contrar, riscul agravarii situatiei e mare.

    • @radunicola3836
      @radunicola3836 2 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Va multumesc tare mult.

  • @emanueljuncu9748
    @emanueljuncu9748 Рік тому

    Buna ín cazul cand torni O fundatie interior e ok folia dar lá exterior nu nu lasi apa sa circule se infiltreaza apa ín el sí lá inghet dezget fisureaza .mai ales ín cazul exterioarelor cea CE priveste fisurile se poate folosi fibra poliopropilena sau adaugat macrofibra ín beton inca 1.5 kg pe pe m3de beton inafara de plasa eu asa procedez dupa Care II fac rosturi de dilatare O treime din grosimea betonului ! Ásta lá exterior vb de beton elicopterizat sí beton amprentat dupa Care se mai poate trata apa de sticla lac pe baza de apa sí ultetior lacuit cu ún lac pe baza de rasini!

  • @vladarnautu4664
    @vladarnautu4664 Рік тому

    Parerea mea este ca iti faceai semne la toate fisurile apoi udai placa si la sfarsit foloseai ciment amestecat cu apa sa fie mai lichid si cu ajutoru pensulei acopereai fisurile.
    Dand cu praf de ciment apoi cu furtunul cu apa nu ai facut decat sa speli acel praf de ciment.
    E doar opinia mea succes !!

  • @mihaivasilecalancea637
    @mihaivasilecalancea637 3 роки тому +1

    De obicei fisurile apar atit de rapid atunci cind betonul conține mai multă apa decit este necesar Apa in exces se evapora și crează spații goale Dar este doar o părere și pot sa greșesc Ma gindesc la turnarea barajelor Nu cred ca acolo se accepta fisuri

    • @mihaiachim5299
      @mihaiachim5299 3 роки тому +1

      nu exista beton fara fisuri; doar beton care urmeaza sa se fisureze ... La baraje fiind groase fisurile nu se propaga de pe o parte pe cealalta ...

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      Eu tind sa cred ca microfisurile apar mai degraba de la cofraj, adica cand vin tonele de beton peste cofraj, sunt anumite forte de ordinul milimetric, care si duce la acele microfiuri cand incepe acesta sa se intareasca. Alte cauze mai este si calitatea betonului, expunerea la soare si vant etc.
      Dnul Achim - exista beton fara fisuri, am turnat de curand placa peste parter - zero fisuri, am fi facut un video la tema )))
      La baraje, e altceva )))

    • @mihaivasilecalancea637
      @mihaivasilecalancea637 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor De obicei la fiecare turnare se ia o monstra de beton i un cub de polistiren. Cifaroanele au un rezervor suplimentar de apa și un contor de apa Șoferul poate baga apa din mers și poate controla cantitatea de apa citind contorul Mulți constructori solicita beton mai apos cind suprafața este întinsa și nu este de rezistența sau nu au închiriat și pompa

  • @ionutfdr48
    @ionutfdr48 Рік тому

    De ce nu folosești apa de sticla?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Рік тому

      Pentru ca tot ce tine de hidroizolare si impermeabilizarea betonului sau ruperea capilaritatii, s-au folosit alte metode descrise in alte video-uri. Toate lucrarile le gasiti pe canalul nostru.

  • @PlayMusic91
    @PlayMusic91 3 роки тому

    Salut . Ce cameră de supaveghere folosești ? Ai curent tras ?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +3

      Salut, paremi-se ne urmariti de foarte scurta vreme, ori noi am prezentat deja informatia legata de curent si altele de pe santier. Legat de camere si securitate - nu oferim asa informatii (sensibile). Merci!

    • @PlayMusic91
      @PlayMusic91 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor ba chiar de foarte multă vreme 😏 ! Spune-mi măcar episodul și voi căuta ...
      P.S. La cât de mult postezi, e și normal să mai omitem anumite episoade/informații ... Mulțumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Merci ca ne urmariti. Video despre curent sunt cu nr.14 si 18.

  • @iulianionut2534
    @iulianionut2534 3 роки тому

    Daca pun polistiren extrudat sub o sapa de 3 cm ,mai trebuie udat ?

  • @danezu1985_0
    @danezu1985_0 3 роки тому

    ce se intampla cu hidroizolarea fundatiei dupa aceasta ploaie? Nu intra apa la polistiren? vad ca membrana cu crampoane e intoarsa spre exterior

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Uneori o intoarcem spre interior, alteori exterior, in dependenta de ce lucrari facem. La polistiren in mod normal intra putina apa, care oricum nu va stagna acolo.

  • @mihaivasilecalancea637
    @mihaivasilecalancea637 3 роки тому +3

    Acest canal va ridica foarte mult calitatea in construcții din cauza vizualizărilor Nu sunt videoclipuri normale ci adevărate documentare Ingineri au știut din todeauna aceste lucruri Le au învățat in facultate

  • @Printu92
    @Printu92 Рік тому

    Folie de politirenă

  • @stefansimion4867
    @stefansimion4867 3 роки тому

    Salut! Vad foarte multi stalpi cu 4 bare! Voi sunteți niste profesioniști, Dece in Romania structuristii băga f mult fier in comparatie cu R Moldova?! Tin sa metionez ca am fier la o casa cu mansarda pe un stalp, 10 bare de 14 sau 16 chiar si de 20 la 3 stalpi ( asta pe colturi) etrieri 35/25 din 10 in 10 cm + hexagon prins langa fiecare etrier !!!

  • @sorincristea4555
    @sorincristea4555 3 роки тому +1

    Nu iti face griji acele fisuri sunt SUPERFICIALE

  • @oltean27
    @oltean27 3 роки тому

    Cand si cat timp se uda placa daca nu ploua?(o torn peste 2 saptamani)

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      Minim 3-5 zile, altii recomanda chiar 7-10 zile.

    • @oltean27
      @oltean27 3 роки тому

      După cate ore este necesar sa uzi de la turnare ?
      Si de câte ori pe zi ?
      Si explica în august când sunt 31grade si în septembrie când sunt maxim 25 grade.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Pana acum am postat mai multe video-uri dupa turnarile de beton in care am vorbit de udarea acestora, de cate ori pe zi, cate zile minim etc. Va invitam sa urmariti mai atent acest video si cele cateva din urma.