Timmertip 1589 Onderzoek Wilsor goedkope houtrotvuller

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 25 сер 2024
  • Houtrotvuller kan misschien goedkoper. Even grondig onderzoeken.
    Het viel tegen.

КОМЕНТАРІ • 21

  • @stevendekat1870
    @stevendekat1870 20 днів тому +1

    Inderdaad een heldere conclusie, dank.

  • @jefwisse1957
    @jefwisse1957 Місяць тому +6

    Hallo Koos, dit was weer zeer onderhoudend. Ik heb ook beide gebruikt en de Alabastine houtrotstop werkt inderdaad beter. Dat merk je vooral met het lakken. De primer hecht echt stukken beter op Alabastine houtrotstop da op de houtrotverzegeling van Wilson. Op zich werkt de houtverzegeling wel maar zoals je al opmerkte moet de ondergrond echt goed droog zijn. Op natte ondergronden werkt het absoluut niet. Een ander nadeel van de Wilson houtverzegeling is dat de gebruikte kwast direct met aceton (andere reinigingsmiddelen werken niet) goed schoon moet worden gemaakt anders kan je hem weggooien. In het verleden heb ik daarom bij de Action goedkope kwastjes gekocht die ik na gebruik met de houtrotverzegeling gewoon weggooi (beter voor het milieu dan al die aceton gebruiken). Daarom gebruik ik het ook niet meer. Wat de houtrotvuller betreft kan ik melden dat de Wilson producten inderdaad lastig te verwerken zijn en dat je meerdere lagen moet opbrengen als je een dieper gat moet opvullen. Daarom pas ik het alleen toe als ik verbindingen tussen hout moet maken dan werkt het wel. Doordat het vrij dun spul is loopt het overtollige materiaal er gemakkelijk uit. Ik heb er in het verleden een raamkozijn mee opgevuld en dat deel van het raam is nooit meer verder gaan rotten. Het is dus niet zo zeer slecht spul maar de bewerkingen zijn inderdaad lastiger zoals Simons ook al meldde. Met aflakken kan ik je nog melden dat het Wilson spul goed overschilderbaar is. Ik kan mij echter voorstellen dat je op een klus niet drie keer 6 uur wilt wachten totdat het opvulmateriaal is uitgehard. Er is echter ook een ander materiaal in de handel dat al binnen een half uur hard is (wat overigens peperduur is) ik kan alleen niet zo snel op de naam komen dus dat zal ik je later nog even laten weten.

    • @timmermankoos
      @timmermankoos  Місяць тому

      Zie timmertip 1456

    • @jefwisse1957
      @jefwisse1957 Місяць тому

      @@timmermankoos Die heb ik inmiddelsgevonden en bekeken., bedankt 👍

  • @robertvo1103
    @robertvo1103 Місяць тому +3

    Koos je bent goed bezig top top ga zo door

  • @KOLONEL-HATHI
    @KOLONEL-HATHI Місяць тому +2

    Leuk onderzoek
    En weer mooi met een proefje er bij
    En zo te lezen ben je niet de enige
    Goed wiekend weer allemaal

  • @Dennis-bi5mj
    @Dennis-bi5mj Місяць тому

    Leuke timmertip koos.
    Let goed op want sommige houtrot vullers trekken vocht aan.
    Zorg altijd dat je op schoon en schimmel vrije ondergrond werkt.
    Met bv een rechte frees of houtrotfrees te gebruiken werkt ook erg goed.groet de schilder.

    • @timmermankoos
      @timmermankoos  20 днів тому +1

      Het gat wat je uit hakt moet tweemaal zo groot zijn dan de houtrot-plek omdat de sporen van de schimmel nog onzichtbaar verder gaan.

    • @Dennis-bi5mj
      @Dennis-bi5mj 20 днів тому

      @@timmermankoos netjes koos.

  • @xinixxagnix201
    @xinixxagnix201 Місяць тому

    Wat ook opgemerkt mag worden is de leeftijd van 76 jaar, u lijkt wel in de 50.....👍👍

  • @frankvanderhorst9723
    @frankvanderhorst9723 Місяць тому

    Waardevol onderzoek Koos, dankjewel

  • @ssimons3208
    @ssimons3208 Місяць тому +2

    Hoi Koos, Dit is gewoon Bolivia houtrot vuller, opzich wel goed vooral de beide flesje wilsor is ook houtrot stop die gebruik ik wel veel, kijk maar eens bij bolivia, maar de plamuur kan niet echt dik opgezet worden en idd het wil niet mooi glad strijken, zet je het wel dik op dan loopt het een beetje uit na een tijdje, het schuurt wel erg gemakkelijk dat dan wel weer, maar je moet altijd 2 of zelfs 3 keer opzetten

  • @PA3GUQ
    @PA3GUQ Місяць тому +2

    Als er niet op staat dat het tegen houtrot is, dan is dat het waarschijnlijk ook niet. Afdichting tegen vocht als ik moet gokken.
    Die vuller lijkt wel errrrug veel op Den Braven trouwens.

  • @TheVincent0268
    @TheVincent0268 Місяць тому +1

    Nuttig, zulke testen! Geen bedrijf doet dat. Die maken alleen reclame voor hun eigen spullen. De consumentenbond test zoiets ook niet.

    • @stephand8022
      @stephand8022 Місяць тому +1

      consumentenbond is ook zo a-technisch als wat

  • @AweSomo84
    @AweSomo84 Місяць тому +3

    Koop houtrotvuller van epoxy al het andere is rotzooi en trekt water aan

    • @timmermankoos
      @timmermankoos  Місяць тому

      Goeie opmerking. Ik heb daar wel wat argwaan bij sommige sneldrogende vullers. Ga ik eens onderzoeken.

    • @matthijsverweijmeren6114
      @matthijsverweijmeren6114 Місяць тому

      Klopt! Epoxy trekt geen vocht aan. Polyester wel(maar hoeveel?) is voor hout voor buiten ook te hard. Trouwens voor buiten met name zuidkant en donkere verfkleur is het beter om het te vullen gat met een beitel grof op te ruwen/vezel te steken zodat de epoxy pasta goed hecht. Glad uitvrezen geeft vaak losbreken van het vulmiddel over de jaren. Goede ervaring met dat bekende oranje merk. Epoxy's herken je aan hoofdbestandeel bis-fenol A- epichloor... en amine in de harder. Tip: schoonmaken epoxies en polyester geen thinner maar spiritus. Veel goedkoper en minder gezondheid schadend. Gebruik ik al jaren. Tip in een keer vullen insluiten met plankjes met huishoudfolie erop, dan heb je gelijk de hoofvorm te pakken. Gaatjes en ruwheden navullen. Te slappe pasta opdikken met hardhoutzaagsel of microballoons.

    • @salland12
      @salland12 Місяць тому +1

      @@matthijsverweijmeren6114 In polyester plamuren zit veel talk waardoor het enorm hygroscopisch is (trekt water) aan. polyester plamuur moet je niet buiten gebruiken op houtwerk. Een goede houtrot reparatie en lamineer pasta op basis van epoxy heeft van zich zelf al een hoogstandvermogen waardoor de pasta gewoon goed blijft staan tijdens het verwerken, deze hoef/moet je niet opdikken. Grote plekken nooit in 1 keer vullen maar eerst aanbranden zodat het materiaal overal goed contact maakt en in het hout is gedrukt.

  • @avemariaonelectricguitar
    @avemariaonelectricguitar Місяць тому

    Ik vind het ook geen aanrader. Ik heb het laatst gebruikt bij iemand die dat had staan. Door de twee compenten te mengen leek het slapper te worden. Ik zie hier dat je het op een liggend stukje hout gebruik. Ik gebruikte het op staand hout, daar zakte het.