Israetelilla on kyllä hyvää huumoria videoilla, se tekee katsomisesta hieman rennompaa, mutta toki kaikkihan on kiinni omista mieltymyksistä. :) Suomessa on yleisesti ottaen se haaste, että ajatellaan ylikorrektiuden olevan ainoa tapa olla vakavasti otettava.
@@PaunaAkatemia Ainakin omasta mielestä se omien vertauskuvien, huumorin ja termien käyttö osoittaa että videon tekijä tietää asiansa eikä tarvitse sanasta sanaan lukea tutkimuksesta ja käyttää väkisin isoja sanoja joka lauseessa, tulee vähän liikaa robottimainen tunnelma. 👍
Toi tuplaprogressio on ollut se mitä itse on tullut käytettyä. Sen kanssa tuleva inkrementtaalinen nousu on ainakin motivoivaa kun aika hyvin pystyy nostamaan joko toistojen määriä tai sitten painoja.
Se on kyllä hyvä tapa edetä kun voi vähän päiän fiiliksestä riippuen valita mitä muuttujaa lähtee edistämään ja toisaalta on helppoa saada parhaat hyödyt molemmista progressiotavoista tarpeen mukaan.
Tämä voi olla yksi hyvä tapa edetä, tässäkin siis tulee nostettua sekä painoja että toistoja. Toki sitten yli 12 toistoa myös kasvattaa lihasta, ja toki myös alle 6 toistoa jonkun verran aina.
Vastaus mikä tuli mieleen, siinä kohtaa kun alkumainokset pyöri, niin molemmat? Eka 16 viikkoa lisää painoa, seuraava 16 viikkoa, lisää toistoja. Toista ja nauti. 😉
Miksei, mutta edelleen jokin liike voi olla parempi toistojen lisäämisen kannalta, vai jätätkö vain toistoja lisäämättä vaikka jaksaisit? Ja toki toistojen lisäksi myös painoja kannattaa lisätä. Tietysti myös omat preferenssit merkitsee paljon!
Mää oon sitä mieltä että ehdottomasti painoja.. ellet sitten harjottele jotain kestävyysurheilua.. 10 vuoden jälkeen sulla on sitten aikaa lisätä niitä toistoja.. Ihan vitun hyvä toi imitaatio 🤣
Kiitos! Mutta siis kun puhutaan lihaskasvusta niin se vanha kuvaaja voiman osa-alueista kannattaa unohtaa, koska siinä tosiaan kuvattiin voiman osa-alueita. Sen mukaan siis kestovoima alkoi joissain lähteissä jo 12 toistosta ylöspäin, mutta sillä ei ole mitään tekemistä lihaskasvun kanssa. Lihaskasvu on käytännössä sivutuote monella eri voiman osa-alueella, ei ole olemassa erikseen "lihaskasvun osa-aluetta" vaan maksimivoima, perusvoima, kestovoima jne. Tästä voisi toki tehdä oman videon.
Lihas kasvaa oikein hyvin 5-30 toiston välillä, ja varmaan vähän pidemmilläkin sarjoilla olettaen että ne tekee täyteen uupumukseen ja toki hyvällä tekniikalla, oikealla liikkeellä jne. Miten lihas väsyy 20 toiston sarjassa eri tavalla kuin 10 toiston sarjassa? Toki edelleen mun mielestä 6-10 toiston sarjat on isoihin liikkeisiin "parhaita", mutta se on enemmänkin henkilökohtainen mieltymys ja tilanteet voi vaatia hyvin erilaisia lähestymistapoja.
@campenstein Ja moni on myös sua huomattavasti edellä, ihmisellä kun on taipumus etsiä aina uskomuksiaan tukevat asiat ympäristöstään. On vähän hölmöä väittää että ne jotka tulevat sinua jäljessä ovat kärsineet liian pitkästä toistoalueesta kun lihaskasvuun vaikuttavat seuraavat muunmuassa seuraavat tekijät: ikä, sukupuoli, uni, ravinto, stressi, työn kuormittavuus, geenit, käytetyt liikkeet, painot, treenien kovuus, liikkeiden suoritus tekniikat, sairaudet jne listaa voisi jatkaa loputtomiin. Kuten sanoit lihaskasvu ei perustu uskomuksiin, mutta otantasi on hyvin heikko eikä perustu millekään. Jokainen toki saa treenailla haluamallaan tavalla, se ei ole minulta millään tapaa pois.
Excel urheilu päivän tutkimuksineen ja teorioineen on kyllä aina yhtä hauskaa seurattavaa. Voimanostossa on kolme liikettä. Aika simppeliä. Sen treenaaminen on ihan oma maailmansa kuten voimamiesten yleensä jossa suurin ongelma on sarjojen väliset 10 min tauot jolloin voi itkeä jossei löydy salilta juttuseuraa kun muut oikeasti treenaavat eikä ole aikaa höpötellä ettei treeni mene vituiksi. Yksi mitä ei oteta huomioon on sen seitsemän miljoonaa mahdollista liikettä sen lisäksi, että mietitään toisto / paino - progressioita ("offilla" se sikaniska progressioi painoja suhteessa kuuriin joka ei ole kovin relevantti natuille). Eli sellainen ei tule esiin kun nykyään hinkataan max 6 työsarjaa jotain ja sitten progressioita jää nuo kaikki muut liikkeet tekemättä (ties mistä eri kulmasta ko. lihakseen) Eli paino ja toisto progressiot juu, sitten muodissa oleva sana intensiteetti (tekosyy tehdä treenissä max 6 työsarjaa kun on niin gauhia intensiteetti) noissa ja sitten eri ohjelmien / liikkeiden vaihtelu vähän nopeammassakin syklissä kuin mikä se nyt onkaan muodissa jolloin tulee Arnoldin "gotta shock the muscle keep it guessing" - ilmiö eteen. Kokeneelle treenaajalle kaikkein hauskinta on, ehkä jopa muutenkin tehokasta, mennä aina päivän energiatasojen mukaan (joku Thorkaan ei enää noudata exceliä vaan pitää välipäiviä jos kroppa niin sanoo). Eli jos on treenin x aika ja kroppa sanoo, että sen voi tehdä, vasta salilla katsoo miten sen tekee (tämä sotii kaikkia teorioita vastaan) eli yksinkertaisesti kuuntelee kroppaansa (ei ihan helppoa tehdä analyyttisesti)
@@mikkoengren6509 En ole varma mitä yritit tässä sanoa, mutta kiitos.. kai. 🤝 Videon pointti on se että voit harjoittaa progressiivisuutta salilla joko lisäämällä kuormaa tai toistoja. Se voi tapahtua joka treenissä, tai joka toinen treeni tai joka kolmas treeni, kunhan jotain kehitystä tapahtuu. Tähän voi tietysti sisältyä myös oman kropan kuuntelu, jos käsi on poikki niin ei kannata penkata ja niin edelleen.. Ja mitä kokeneempi olet niin sitä hitaampaa kehitys toki voi olla paikoitellen. Toisaalta jos menee puoli vuotta ja teet yhtä monta toistoa / sarjaa samoilla painoilla niin tuskin olet kasvanutkaan. Tämä excel teoria tässä on näin yksinkertainen. 🫡
Mikään muu ei ole muuttunut vuosikymmeniin kun pulina määrä😂😂. Helppoa. Kaikki vain haluavat päivästä toiseen höpistä näitä samoja asioita. Homma on kuitenkin ihan samaa kun Bodauslehdissä jo 80luvulla. 🤓 Tee näin, älä näin on jo vitsi🫢
Kiitos hyvästä videosta, taas. Monia tapoja tosiaan kehittyä, kunhan hyväksyy sen, että mikään ei tapahdu hetkessä tai ilmaiseksi. Aihe-ehdotus: tehkää video siitä, miten ei-voimaurheilijan voimaharjoittelu pitäisi toteuttaa. Suomessakin on kauhea määrä salilla kulkevia, joilla olisi periaatteessa riittävä penkkitulos heittää 100 metriä keihästä, mutta käytännössä se ei lennä siitä puoltakaan. Samaan aikaan on kourallinen 80 metrin heittäjiä, joilta puuttuu ne salikävijöiden voimat, toki lajivoiman täytyy olla hyvällä tasolla. Yksinkertainen ratkaisu olisi hankkia lisää voimaa, nopeutta ja taitoa. Käytännössä se ei kuitenkaan mene niin, että vedetään lisää punttia ja keihäs alkaa lentämään kymmenen metriä pidemmälle. Tai opetellaan juoksemaan kovempaa siihen viivalle ja voitetaan kultaa olympialaisissa. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Urheilulajeja on toki muitakin, mutta tässä tällainen suomalaiselle tutuhko esimerkki.
Tuplaprogressio🤔 Oonpa ollu vahingossa viisas ku tehnyt välillä noin hienolta kuulostavaa treeniä. Myös näin joskus: Esim 180*5*4 yhdessä treenissä. Seuraavassa 185*5*2 + 180*5*2 Seuraavassa taas 185*5*4 jne Painot, sarja-/toistomäärät hatusta, periaate noin. Tää vois olla vaikka porrasprogressio tai limiprogressio.🤔 Sarjamäärät ja toistot samana, mutta paino nousee portaittain/limittäin.
Todella hyvä video ja sikaniska kuulosti ihan eräältä bodari Makelta joka kävi koulun salilla 90-luvulla.
Mä oon alun perusteella ollut aika hyvä tossa ylikuormituksessa. Kohta taas viikonloppu! Kippis!
🍺
0:33 joku on kattonu Renaissance Periodization videoita :D hauska nähä samantyylistä huumoria suomeksi.
Israetelilla on kyllä hyvää huumoria videoilla, se tekee katsomisesta hieman rennompaa, mutta toki kaikkihan on kiinni omista mieltymyksistä. :)
Suomessa on yleisesti ottaen se haaste, että ajatellaan ylikorrektiuden olevan ainoa tapa olla vakavasti otettava.
@@PaunaAkatemia Ainakin omasta mielestä se omien vertauskuvien, huumorin ja termien käyttö osoittaa että videon tekijä tietää asiansa eikä tarvitse sanasta sanaan lukea tutkimuksesta ja käyttää väkisin isoja sanoja joka lauseessa, tulee vähän liikaa robottimainen tunnelma. 👍
Toi tuplaprogressio on ollut se mitä itse on tullut käytettyä. Sen kanssa tuleva inkrementtaalinen nousu on ainakin motivoivaa kun aika hyvin pystyy nostamaan joko toistojen määriä tai sitten painoja.
Se on kyllä hyvä tapa edetä kun voi vähän päiän fiiliksestä riippuen valita mitä muuttujaa lähtee edistämään ja toisaalta on helppoa saada parhaat hyödyt molemmista progressiotavoista tarpeen mukaan.
Pysyy siinä 6-12 alueella ja vaihtaa ohjelmaa (liikkeitä) siitten kun ei enää kehitystä tule voimassa tai toistoissa.
Tämä voi olla yksi hyvä tapa edetä, tässäkin siis tulee nostettua sekä painoja että toistoja.
Toki sitten yli 12 toistoa myös kasvattaa lihasta, ja toki myös alle 6 toistoa jonkun verran aina.
Vastaus mikä tuli mieleen, siinä kohtaa kun alkumainokset pyöri, niin molemmat? Eka 16 viikkoa lisää painoa, seuraava 16 viikkoa, lisää toistoja. Toista ja nauti. 😉
Miksei, mutta edelleen jokin liike voi olla parempi toistojen lisäämisen kannalta, vai jätätkö vain toistoja lisäämättä vaikka jaksaisit? Ja toki toistojen lisäksi myös painoja kannattaa lisätä.
Tietysti myös omat preferenssit merkitsee paljon!
Joka toisto failureen!👍
Mää oon sitä mieltä että ehdottomasti painoja.. ellet sitten harjottele jotain kestävyysurheilua..
10 vuoden jälkeen sulla on sitten aikaa lisätä niitä toistoja..
Ihan vitun hyvä toi imitaatio 🤣
Kiitos!
Mutta siis kun puhutaan lihaskasvusta niin se vanha kuvaaja voiman osa-alueista kannattaa unohtaa, koska siinä tosiaan kuvattiin voiman osa-alueita. Sen mukaan siis kestovoima alkoi joissain lähteissä jo 12 toistosta ylöspäin, mutta sillä ei ole mitään tekemistä lihaskasvun kanssa.
Lihaskasvu on käytännössä sivutuote monella eri voiman osa-alueella, ei ole olemassa erikseen "lihaskasvun osa-aluetta" vaan maksimivoima, perusvoima, kestovoima jne.
Tästä voisi toki tehdä oman videon.
@@PaunaAkatemia Tehkää ehdottomasti tosta video 👍
Minusta semmoiset 20 toiston sarjat eivät muutakuin väsyttävät lihaksen ja ei tule kehitystä
@campenstein Ootko sä sukua testolle ja raudolle? Jutut on jo sit luokkaa. 😆
Lihas kasvaa oikein hyvin 5-30 toiston välillä, ja varmaan vähän pidemmilläkin sarjoilla olettaen että ne tekee täyteen uupumukseen ja toki hyvällä tekniikalla, oikealla liikkeellä jne.
Miten lihas väsyy 20 toiston sarjassa eri tavalla kuin 10 toiston sarjassa?
Toki edelleen mun mielestä 6-10 toiston sarjat on isoihin liikkeisiin "parhaita", mutta se on enemmänkin henkilökohtainen mieltymys ja tilanteet voi vaatia hyvin erilaisia lähestymistapoja.
@campenstein Ja moni on myös sua huomattavasti edellä, ihmisellä kun on taipumus etsiä aina uskomuksiaan tukevat asiat ympäristöstään.
On vähän hölmöä väittää että ne jotka tulevat sinua jäljessä ovat kärsineet liian pitkästä toistoalueesta kun lihaskasvuun vaikuttavat seuraavat muunmuassa seuraavat tekijät: ikä, sukupuoli, uni, ravinto, stressi, työn kuormittavuus, geenit, käytetyt liikkeet, painot, treenien kovuus, liikkeiden suoritus tekniikat, sairaudet jne listaa voisi jatkaa loputtomiin.
Kuten sanoit lihaskasvu ei perustu uskomuksiin, mutta otantasi on hyvin heikko eikä perustu millekään. Jokainen toki saa treenailla haluamallaan tavalla, se ei ole minulta millään tapaa pois.
Excel urheilu päivän tutkimuksineen ja teorioineen on kyllä aina yhtä hauskaa seurattavaa.
Voimanostossa on kolme liikettä. Aika simppeliä. Sen treenaaminen on ihan oma maailmansa kuten voimamiesten yleensä jossa suurin ongelma on sarjojen väliset 10 min tauot jolloin voi itkeä jossei löydy salilta juttuseuraa kun muut oikeasti treenaavat eikä ole aikaa höpötellä ettei treeni mene vituiksi.
Yksi mitä ei oteta huomioon on sen seitsemän miljoonaa mahdollista liikettä sen lisäksi, että mietitään toisto / paino - progressioita ("offilla" se sikaniska progressioi painoja suhteessa kuuriin joka ei ole kovin relevantti natuille). Eli sellainen ei tule esiin kun nykyään hinkataan max 6 työsarjaa jotain ja sitten progressioita jää nuo kaikki muut liikkeet tekemättä (ties mistä eri kulmasta ko. lihakseen)
Eli paino ja toisto progressiot juu, sitten muodissa oleva sana intensiteetti (tekosyy tehdä treenissä max 6 työsarjaa kun on niin gauhia intensiteetti) noissa ja sitten eri ohjelmien / liikkeiden vaihtelu vähän nopeammassakin syklissä kuin mikä se nyt onkaan muodissa jolloin tulee Arnoldin "gotta shock the muscle keep it guessing" - ilmiö eteen.
Kokeneelle treenaajalle kaikkein hauskinta on, ehkä jopa muutenkin tehokasta, mennä aina päivän energiatasojen mukaan (joku Thorkaan ei enää noudata exceliä vaan pitää välipäiviä jos kroppa niin sanoo). Eli jos on treenin x aika ja kroppa sanoo, että sen voi tehdä, vasta salilla katsoo miten sen tekee (tämä sotii kaikkia teorioita vastaan) eli yksinkertaisesti kuuntelee kroppaansa (ei ihan helppoa tehdä analyyttisesti)
@@mikkoengren6509 En ole varma mitä yritit tässä sanoa, mutta kiitos.. kai. 🤝
Videon pointti on se että voit harjoittaa progressiivisuutta salilla joko lisäämällä kuormaa tai toistoja. Se voi tapahtua joka treenissä, tai joka toinen treeni tai joka kolmas treeni, kunhan jotain kehitystä tapahtuu. Tähän voi tietysti sisältyä myös oman kropan kuuntelu, jos käsi on poikki niin ei kannata penkata ja niin edelleen..
Ja mitä kokeneempi olet niin sitä hitaampaa kehitys toki voi olla paikoitellen. Toisaalta jos menee puoli vuotta ja teet yhtä monta toistoa / sarjaa samoilla painoilla niin tuskin olet kasvanutkaan.
Tämä excel teoria tässä on näin yksinkertainen. 🫡
Mikään muu ei ole muuttunut vuosikymmeniin kun pulina määrä😂😂. Helppoa. Kaikki vain haluavat päivästä toiseen höpistä näitä samoja asioita. Homma on kuitenkin ihan samaa kun Bodauslehdissä jo 80luvulla. 🤓 Tee näin, älä näin on jo vitsi🫢
@@personaltrainer5532 Luojan kiitos hyvin moni asia ei ole samaa kasaribodauslehdissä.
Kiitos hyvästä videosta, taas. Monia tapoja tosiaan kehittyä, kunhan hyväksyy sen, että mikään ei tapahdu hetkessä tai ilmaiseksi.
Aihe-ehdotus: tehkää video siitä, miten ei-voimaurheilijan voimaharjoittelu pitäisi toteuttaa.
Suomessakin on kauhea määrä salilla kulkevia, joilla olisi periaatteessa riittävä penkkitulos heittää 100 metriä keihästä, mutta käytännössä se ei lennä siitä puoltakaan. Samaan aikaan on kourallinen 80 metrin heittäjiä, joilta puuttuu ne salikävijöiden voimat, toki lajivoiman täytyy olla hyvällä tasolla. Yksinkertainen ratkaisu olisi hankkia lisää voimaa, nopeutta ja taitoa. Käytännössä se ei kuitenkaan mene niin, että vedetään lisää punttia ja keihäs alkaa lentämään kymmenen metriä pidemmälle. Tai opetellaan juoksemaan kovempaa siihen viivalle ja voitetaan kultaa olympialaisissa. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.
Urheilulajeja on toki muitakin, mutta tässä tällainen suomalaiselle tutuhko esimerkki.
Tuplaprogressio🤔 Oonpa ollu vahingossa viisas ku tehnyt välillä noin hienolta kuulostavaa treeniä.
Myös näin joskus:
Esim 180*5*4 yhdessä treenissä.
Seuraavassa 185*5*2 + 180*5*2
Seuraavassa taas 185*5*4 jne
Painot, sarja-/toistomäärät hatusta, periaate noin.
Tää vois olla vaikka porrasprogressio tai limiprogressio.🤔 Sarjamäärät ja toistot samana, mutta paino nousee portaittain/limittäin.