Koga E-WorldTraveller S: elektrische fiets voor fietsvakanties

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 10 тра 2018
  • Interview met Koga over de Koga e-WorldTraveller S, een elektrische fiets die je naar wens kunt customizen. Foto's en meer info op bit.ly/VF-kogaewts-yt
    De Koga E-WorldTraveller-S is een fiets uit de Koga Signature-serie: ontwerp zelf je ideale fiets. Kies je versnellingssysteem, framekleur, banden, zadel.. En zet je eigen tekst erop, zoals je naam (of die van je partner ;) ).
    De Koga WorldTravellers zijn geschikt voor fietsvakanties. Deze E-WorldTraveller heeft een krachtige Bosch Performance CX motor, die geschikt is voor heuvelachtige fietstochten.
    Verder zit er een onderhoudsarme Rohloff versnellingsnaaf in, met 14 versnellingen. Deze kun je elektrisch schakelen met de Rohloff E14, een elektrisch schakelsysteem dat de Gold Award heeft gewonnen op de internationale fietsbeurs Eurobike.

КОМЕНТАРІ • 11

  • @mikeiowa190
    @mikeiowa190 2 роки тому

    What is the color name?

    • @vakantiefietser
      @vakantiefietser  2 роки тому

      Dear Mike, that'd be Moss Green. One of the standard Koga Signature colors. I know it doesn't look like that in the video, as it renders it rather yellow. In actual fact it's quite 'mossy' ;)

  • @MrBazsi888
    @MrBazsi888 4 роки тому +1

    what is the max speed ?

    • @ericschuijt9037
      @ericschuijt9037 4 роки тому

      25 km per hour (officially)

    • @MrBazsi888
      @MrBazsi888 4 роки тому

      @@ericschuijt9037 non-officially any modification to achieve higher speeds ?

  • @fractalofgod6324
    @fractalofgod6324 4 роки тому

    How much is this bike in sterling please

    • @ericschuijt9037
      @ericschuijt9037 4 роки тому

      At this moment we have this model (54 cm frame) for 4345 sterling

    • @fractalofgod6324
      @fractalofgod6324 4 роки тому

      @@ericschuijt9037 ok thank you, to small for me.

  • @PascalKolkman
    @PascalKolkman 2 роки тому

    Op een vakantiefiets van € 5.800 verwacht ik toch minimaal voorvering ipv een vaste stijve voorvork. Aangezien je op vakantie lang niet altijd op glade asfaltwegen blijft rijden en omdat bepakking zonder vering icm hobbels en gaten behalve voor de rug en armen ook extra belasting geeft op het voorwiel.

    • @ericschuijt9037
      @ericschuijt9037 2 роки тому

      Dag P. Ik snap jouw argumenten. Wij raden vering af. Tenzij je fysieke klachten hebt of mountainbiker bent. Vering absorbeert namelijk jouw trapenergie en ook al kun je de vering 'op slot' zetten dan nog beweegt hij altijd een beetje. Daarnaast kun je op verende voorvorken doorgaans geen goede voordrager zetten (en wij richten ons op mensen die reizen per fiets). En.. met bepakking op een fiets wordt de amplitude van de trilling al gedempt. Nee, dan raad ik liever 62 mm banden en een goede pomp met drukmeter. Maar ja, aan de andere kant, als met vering jouw energie wordt geabsorbeerd, is dat met een e-bike misschien niet zo erg.
      De relatie die jij legt met de prijs en vering snap ik niet, Op een E-WTS worden waanzinnig goede onderdelen gebruikt en dat bepaal de prijs. In de winkel wil ik dat gerust eens uitleggen hoor. Dan kan ik je wat laten zien en voelen.

    • @PascalKolkman
      @PascalKolkman 2 роки тому

      @@ericschuijt9037 Zonder vering krijg ik idd vaak last van fysieke klachten zoals pijn in de onderrug en de heup ook al ben ik pas 42 jaar oud. Zelfs Mathieu van der Poel heeft af en toe last van rugpijn op een volledig geveerde Mountainbike.
      Sinds ik ben overgestapt van een Fiets met een vaste voorvork naar een Bike met lucht geveerde voorvork zijn de onderrugklachten niet meer teruggekomen, Absorptie van trapenergie is er vooral bij het staand bultop fietsen als je het gewicht verplaatst naar het voorwiel .
      Bij de meest gebruikte rechterop houding op een vlakke weg met het meeste gewicht op het achterwiel evt icm lock out vd voorvork en ondersteuning van de middenmotor waardoor je zelf minder druk op de pedalen hoeft te zetten is dat energieverlies bij de voorvork naar mijn mening verwaarloosbaar.
      Dikkere 62 mm banden op lagere spanning is ook een optie voor meer comfort. Maar daarvoor geldt jou argument dat die trapenergie absorberen door het inveren en deinen vd banden evengoed. Dikkere buiten- & binnenbanden zijn bovendien veel zwaarder waardoor deze ook meer energie vereisen om de wielen in beweging te krijgen .
      De Thule tour rack is een drager die bv kan worden gemonteerd op geveerde vorken.
      Het Koga E-world Traveller s toegepaste goedkopere stugge frame & voorvork materiaal : 6061 Aluminium geeft ook in verhouding tot meer verende & duurzamere frame materialen zoals staal en het duurdere titanium, minder demping van schokken.
      Persoonlijk denk ik dat een aluminium frame vakantie- trekkingfiets met geveerde voorvork daarom een breder publiek en meer potentiële (oudere) kopers aanspreekt. Zelf zou ik namelijk in het geval van een middenmotor ebike dus zeker een andere uitvoering met voorvering kiezen.