ANADOLU'DA LUVİ GERÇEĞİ

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 6 лют 2025
  • İnsanlık tarihi açısından bilinenden daha eski geçmişi olan Anadolu’nun gerçekleri Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR) tarafından düzenlenen konferansla anlatıldı. Dünyanın en eski deniz feneri olan Patara fenerinin günümüze kazandırılmasında büyük emeği olan Prof. Dr. Fahri Işık, tarih tutkunlarıyla buluşarak deneyim ve bilgilerini paylaştı.
    Göbeklitepe’den Milet ve Luvilere
    Göbeklitepe’den Milet’e isimli etkinlikte Anadolu’nun zaman tünelinde iz bırakan tüm medeniyetler Prof. Dr. Fahri Işık tarafından anlatıldı. Tarihimizde önemli yeri olmasına rağmen tanınmayan Luvi halkı da Türk arkeoloji camiasının ünlü ismi Prof. Dr. Fahri Işık tarafından tarih severlere aktarıldı.
    Luvi halkı ve Anadolu medeniyetleri
    Anadolu’da yaklaşık 5 bin yıl önce yaşayan halklardan Luviler, toplum tarafından bilinmiyor. Anadolu’da M. Ö. 2300 yıllarına kadar inen tarihleri kadar konuştukları özgün dil ile bilinen Luviler, en merak edilen halklar arasında. Anadolu’nun Hitit öncesi tarihi tam olarak aydınlatılamazken Çorum-Hattuşaş’ta bulunan çivi yazıları, Yunan göçünden önce Anadolu’nun yerlileri sayılabilecek Luvilerin yaşadığını ortaya koymuştu. Hititlerin çivi yazılı belgelerinde Luvian / Luvili olarak söz edilen halk özellikle M.Ö 11. Yüzyıldan itibaren yazıtlar bırakmıştı.

КОМЕНТАРІ • 4

  • @TürkerDeniz-q8p
    @TürkerDeniz-q8p 23 дні тому

    Aklın nuru bilimdir. Bilim, bilimmiyeni bilir! Görülmeyeni görür!

  • @muhittincivelek4104
    @muhittincivelek4104 22 дні тому

    DEĞERLİ HOCAM SAYGILAR ! 2YILDIR İSTANBUL KİTAPÇILARINDA ARAMAMA RAĞMEN "UYGARLIK ANADOLU'DAN DOĞDU" KİTABINIZI BULAMIYORUM! NEDEN İŞBANKASI YAYINLARI VB. BASMIYOR KİTABINIZI!

  • @SaniyeGöçmenler
    @SaniyeGöçmenler 3 місяці тому

    Hazırcı olmayalım ; eksiğimiz ne ise onu anlarız.

  • @hamzagunesli
    @hamzagunesli 3 місяці тому

    Ben anlamadım işin sonu nereye varacak neyi izah etmeye çalışıyor