DOĞAL AZOT GÜBRESİ NASIL KULLANILIR PÜF NOKTALARI I Azot Gübresi Nasıl ve Ne Zaman Toprağa Verilir

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 18 лют 2022
  • Üç bölümden oluşan bir video serisi hazırlamaya çalıştım, bunlar sebze ve meyve yetiştirirken en çok ihtiyaç duyduğumuz azot, fosfor ve potasyumun kullanımlarıyla ilgili olacak. Bu seride daraltılmış şekilde bu 3 besin maddesinin kullanımı olacak, sezon içinde yapmamız gereken karma gübreleme konularına daha sonra değineceğiz.
    İlk videomuz azot üzerine, yani azotu bitkimize hangi uygulamalarla vermeliyiz, hangi dönemlerde vermek daha mantıklı olur gibi konularına kısaca bakalım isterseniz.
    Sebze ve meyvelerimizi yetiştirirken ihtiyaç duyduğumuz 3 ana elementin önemi, diğer elementlerin önemini gölgelemez. Şöyle ki, azot bitkinin büyümesi için önemlidir ancak kalsiyum yeni hücrelerin oluşmasında önemlidir. Azotun yeterli olması, kalsiyumun yetersiz olması durumunda bitki büyümeyle ilgili sorunlar yaşayacaktır. Bu da bize gösteriyor ki; kalsiyum en az azot kadar önemlidir. Toprak içeriği dengede olmak zorundadırlar, tabiat bir denge üzerine kuruludur ve bitki beslemede minimum yasası kesin bir yasadır.
    Azot gübresi konusuna geçmeden önce şu konuyu hatırlatmadan geçmeyelim. Bitki yetiştirme sürecinde yaşadığımız hastalık, zararlı etkileri ve fizyolojik durumların oluşturduğu sorunların yüzde 80 i, fazla azot kullanmaktandır. Bu konuya fazla derinlemesine girmeden, azotu nasıl kullanırız konusuna giriş yapalım.
    Az önce fazla azot sorun yaratır demiştim, yetersiz azot da bitkinin gelişmesini engellemesinden dolayı, hastalık, zararlı saldırısı gibi etkilerde, kendini koruyamayacak hale düşmesine neden olur. Bu nedenle azotu nasıl doğru şekilde verebileceğimizi çok iyi öğrenmek zorundayız.
    Azotu bitki büyümesi için ana yakıt olarak düşünebiliriz ancak sadece bu kadar değildir, bitkide amino asitleri, proteinleri, klorofilleri ve enzimleri sentezlemek için birçok işlemde kullanılır. Bu nedenle önemsenmesi gereken bir besin maddesidir.
    Azı veya çoğu bir çok sorunu ortaya çıkartır ki bunu bitkimizin genel hali üzerinden anlama şansımız var. Domates yaprakları neden sararır videosunda, sadece azot değil bir çok elementin eksik veya fazlalığını nasıl anlayabileceğimizi anlatmıştım, detaylı olarak görmek isterseniz videoya bakabilirsiniz.
    Azotun fazla olduğunu nasıl anlarız konusuna bakarsak;
    - Bitkileriniz gelişmiş, yapraklı ve yeşil, ancak çiçek oluşumu veya meyve tutumu göremiyorsanız,
    - Yapraklarını yediğiniz yeşilliklerinizde acılaşma varsa, ki bunu en hızlı marulunuzda görürsünüz, acılaşma varsa fazla azottan şüphelenin...
    - Bezelye, fasulye veya daha geniş anlamda yeşil gübre bitkileri üzerinde çok sayıda hastalık baskısı gözlemliyorsanız, azotun fazla olduğundan şüphelenebilirsiniz.
    Şunu da hatırlatmak gerekir sentetik gübre ile karşılaştırıldığında, organik azotlu gübrelerle aşırı gübreleme yapmak zor olabilir.
    Toprağınıza azotu nasıl verebilirsiniz konusuna bakacak olursak;
    Düzenli olarak organik madde ilavesi ki bunlar; kompost, ahır gübresi, saman, talaş gibi organik maddelerdir ki, parçalanırken bahçenizin sürekli bir azot kaynağı ile beslenmesini sağlar.
    Bahçeye ne zaman azot eklemeliyiz? sorusuna şöyle cevaplayalım.
    Bunun için genel olarak 3 dönem üzerinde durabiliriz.
    Sonbaharda, kış boyunca parçalanabilecek organik maddeler ekleyin (saman, gübre, talaş, yaprak malç, uygun yeşil gübre gibi.
    İlkbaharda: Olgunlaşmış kompost kullanmalıyız zira artık toprak içinde dönüşümü beklemek eksiye götürebilir. Olgunlaşmış kompost, mevsim boyunca azot kaynağı olarak toprağa hizmet eder.
    Büyüme mevsimi boyunca da uygulama yapabiliriz. Bu dönemde de sıvı gübreler kullanmak gerekir. Duruma göre yaprak gübresi şeklinde verebiliriz.
    Toprak hazırlığında sezona yayılabilecek yavaş salınımlı, bitki büyüme sezonu içinde de sıvı azot gübreleri kullanmak gerekir.
    Azot eklemenin en hızlı yolu nedir?
    Bitkilerinize azot takviyesi yapmanın en hızlı yolu topraktan değil, yapraklardan geçer! Hızlı bir azot takviyesine ihtiyacınız olduğunda, yaprak gübresi kullanmak en mantıklısı. En kolay vereceğiniz gübre ısırgan suyu. Bununla birlikte balık gübresi ve sıvı yosun gübresi kombinasyonu da kullanabilirsiniz.
    Toprağın azot seviyesini hızlı artırmak için de gübre şerbetleri kullanabilirsiniz. Kan unu da hem topraktan hem de yapraktan uygulayacağınız yüksek azotlu ve hızlı yarayışlı bir gübredir.
    #azot #azotgübresi #doğalgübre
    azot gübresi nasıl üretilir, azot gübresi faydaları , azot gübresi ne kadar, azot gübresi üretimi, azot gübresi ne ise yarar, azot gübresi nasıl yapılır , azot gübresi fiyatı, akvaryum azot gübresi, azot gübresi ne zaman atılır , azot ağırlıklı gübre, azotlu gübrenin bitkiye faydaları, azot bakteri gübresi, ceviz azot gübresi, domatese azot gübresi verilir mi, doğal azot gübresi yapımı, doğal azot gübresi nasıl yapılır, doğal azot gübresi, azot ve demir gübresi , azotlu damlama gübresi, azotlu gübre domates, azot gübresi nasıl elde edilir, azotlu gübre fındığa ne zaman atılır, azotlu gübre formları, azotlu gübre fazlalığı, azotlu gübrenin faydaları, azot fosfor gübresi,
  • Навчання та стиль

КОМЕНТАРІ • 81

  •  2 роки тому +7

    Azot hastalık ve zararları bahçeye çeken bir gübredir. Bu nedenle azotu nasıl doğru şekilde verebileceğimizi çok iyi öğrenmek zorundayız.

  • @alibas147
    @alibas147 2 роки тому +4

    Maşallah üstadım yine çok güzel bir video tam beklendiği gibi Allah sağlık sıhhat versin de sizi hep dinleyelim.

    •  2 роки тому +2

      Allah size de sağlık versin

  • @melikemese5569
    @melikemese5569 2 роки тому +4

    Hocam bu müthiş video için binlerce teşekkür.

    •  2 роки тому +2

      Güzel yorumunuz için teşekkür ederiz.

  • @bitkilerlesaglktv3581
    @bitkilerlesaglktv3581 2 роки тому +4

    Bu kadar detaylı düşünmüyordum, gübre işte, atıyoruz toprağa =)

    •  2 роки тому +2

      Artık biraz üzerinde düşünmek gerekir

  • @bahcedeyiz3922
    @bahcedeyiz3922 2 роки тому +2

    Bilgiler için teşekkürler

    •  2 роки тому

      Rica ederim

  • @komploteorisyeni3352
    @komploteorisyeni3352 2 роки тому +2

    Emeğinize sağlık, teşekkür ederim

    •  2 роки тому

      Rica ederim

  • @ozgurkavrak
    @ozgurkavrak 2 роки тому +1

    Pyalşım için tesekkürler hocam

    •  2 роки тому

      Rica ederim

  • @selimceylan1914
    @selimceylan1914 2 роки тому +1

    Elinize sağlık

    •  2 роки тому

      Teşekkür ederim

  • @HerTeldeniLHAMi
    @HerTeldeniLHAMi 2 роки тому +3

    Güvercin Gübresi Fermente Yapılışı hakkında bir video yapabilir, misiniz Şimdiden teşekkürler

    •  2 роки тому +1

      Rica ederim. Yaparız en kısa sürede

  • @nazifeakcan8112
    @nazifeakcan8112 2 роки тому +1

    Teşekkürler.

    •  2 роки тому

      Rica ederim

  • @osmanylmaz6255
    @osmanylmaz6255 2 роки тому +2

    Teşekkürler hocam.. yosun gübresi balık gübresi ve de kan unu bunların yapımı ile ilgili bi video paylaşımı yaoacakmisiniz..

    •  2 роки тому +2

      Rica ederim... Kan unu yapmak biraz zor (inat edersek yaparız o da ayrı konu) Diğerleri için hazırlıklar yapıyorum. Dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışacağız

    • @osmanylmaz6255
      @osmanylmaz6255 2 роки тому

      @ bizde heyecanla bekliyoruz doğal gübreleme metodlarını hocam.. enzimi anlattiginiz gibi kurduk hocam da bununla ilgili bi sorum olacak bekleme süresinde bidonun içinde küflesme ihtimali olur mu.. olursa eğer sebebi nedir .. diyekim ki kuf oldu nee yapmamiz lazım

  • @tuncercnar9519
    @tuncercnar9519 2 роки тому +1

    Teşekkürler

    •  2 роки тому

      Rica ederim

  • @mustafaerbas7182
    @mustafaerbas7182 Рік тому

    Tskler

  • @sezginerkan7108
    @sezginerkan7108 2 роки тому +1

    İyiakşamlar benim bahçemin yakınında bolca dökülmüş meşe yaprağı var bunları kompostta kullansam sakıncası olurmu acaba. Meşe yapraklarının mantari hastalıkları barındırdığını duymuştum.

    •  2 роки тому

      Çok fazla hastalıklı yaprakları komposta koymak doğru değildir. Ancak sorun görünmüyorsa, kompost içinde oluşan yapı (sıcaklık, mikroorganizmlar vb) bunları ortadan kaldırır.

  • @fatmaaydn2525
    @fatmaaydn2525 2 роки тому +1

    Bizim bahçemizde çok sülük oluyor ne yapmalıyım kimyasal ilaç kullanmıyorum odun kulu atiyorum ama kısa süre fayda ediyor bilgi verirseniz çok deşekkür ederim

    •  2 роки тому

      ua-cam.com/video/27Cs1MBk3mc/v-deo.html bu videoda, yöntemleri çok detaylı anlattım

  • @salihmahir1550
    @salihmahir1550 2 роки тому +1

    Sera da salatalık yetiştiriyorum, sarı leke, cıngıllı hastalıklarına sebebiyet veren unsurlar nelerdir, nasıl önlem alabiliriz.

    •  2 роки тому +1

      Bunlar mantari hastalıklar, tohumu kendinizinse iyi dezenfekte etmek gerekir, havasız ve nemli ortamda gelişmeye başlarlar, hıyarları budama yapmak gerekir. Hele sık dikimde, mantarların gelişmesine olanak sağlanıyor.
      Mantar hastalıklarına en güzel çözüm LAB serumu kullanımı. Bir de, enzim videosu hazırlamıştım, o da kullanılırsa bitkinin savunması güçlenecektir.
      LAB serumu, serada dikim yapmadan önce kullanılmaya başlanıp, çiçek sonuna kadar devam edilebilir. Gerçi mildiyö bu tarihlerde etkisini gösteriyor ama öncesinde aldığımız tedbirler, gelişimlerini durdurur.

  • @JOHNDEERE-X9
    @JOHNDEERE-X9 2 роки тому +1

    Merhabalar hocam. Öncelikle her zamanki gibi emeğinize sağlık. Tavuk Gübresi 🐔 🐓fermantasyonu ile ilgili bir sorum olacaktı da, zaman bulursanız tavsiyenizi almak isterim. Geçen sene Tavuk Gübresini çeşitli kuru yapraklarla ve bir miktar kireçle karıştırıp bir çukura koyup üzerini kapattım, gübre; kıvam açısından fena değildi ancak çukurun içini herhangi bir naylon falan ile kaplamadım. Acaba bu şekilde yağmurla gübredeki maddeler kaybolur mu? Çukurun içini naylonla kaplamak gerekir mi? Teşekkürler. Sevgiler. ☺️🙏

    •  2 роки тому +1

      Çukura naylon torba koymasak da olur. Biraz saman ve biraz toprak karıştırsaydınız da gayet güzel olurdu. Kayıp olmuş mudur? Olmaz, çok sıkıntı değil

    • @JOHNDEERE-X9
      @JOHNDEERE-X9 2 роки тому +1

      @ Çok teşekkürler değerli hocam. Bu defa öyle yapacağım. Öneriniz için minnettarız. Sevgiler. 🥰🙏

    •  2 роки тому +2

      @@JOHNDEERE-X9 Rica ederim

  • @ibrahimyuksel7470
    @ibrahimyuksel7470 2 роки тому +2

    Domateslerin meyve sinin altının niye çürüdü ile ilgili video yapar mısınız

    •  2 роки тому +1

      Yapacağım, sezon gelmesini bekliyordum. En kısa sürede çekeceğim

  • @ozlem59997
    @ozlem59997 2 роки тому +1

    Verimli bilgi olmuş teşekkürler lakin seslendiren arkadaş okuma yarışmasına katılmış gibi durdura durdura anlamaya çalıştım...

    •  2 роки тому +1

      Tespitiniz için teşekkürler. Daha yavaş seslendirme yapmaya özen gösterelim.

  • @hakansalihoglu
    @hakansalihoglu 2 роки тому

    Merhabalar, 2 ayrı saksıya bonzai bitkisi diktim. Avm de gördüm hoşuma gitti ve 2 dal alarak evde dikim yaptım. Birisi yeni yaprak açtı diğeri ise yapraklarda boynunu büktü. Yapraklar gövdeye sağlam tutunuyor ama ciddi yapraklar boynunu büktü ve kıvrılmaya başladı. Aynı şekilde benjamin bitkisi var. 3 çeşitide mevcut oda yaprak kıvırıyor. Bulundukları salon havadar ve aşırı derecede ışık alıyor. Her pazar arıtılmış su ile sulama yapıyorum. Sizce bunun sebebi nedir ? Cam kenarında duruyorlar. Camdan soğuk gelmiş veya güneş ışıkları zarar vermiş olabilir mi ? Evde ise kombi devamlı yanıyor. Hem peteklere suluk taktım hemde çiçek aralarına sular koydum. Ekstra nem olsun diye. Ara ara da ayda 1 gibi yapraklara su fısfıs yapıyorum.

    •  2 роки тому

      Benjamin, ışık isteyen ama direk güneşte hemen tepki veren bir bitki. Güneş ışıkları kuvvetli şekilde direkt gelirse, bir günde bile ölebilir. Ortam sıcaklığının da etkisi olabilir ama 18 derecelerin altına inmesi lazım.
      Su söz konusu olduğunda, Ficus Benjamin oldukça tuhaf bir özellik gösterir: hem su ister hem de kök çürümesine çabuk maruz kalır. Köklerde sorun olmadığına emin olun, bir anda etkisini göstermez, yavaş yavaş gider.
      Yapraklara su fısfıslıyorsanız, iyi yapıyorsunuz ama bu suyu hemen emer, hatta ortamdaki nemi bile kullanır. Bir de, sulama yapınca, iş çığrından çıkmaya başlar.
      Benim de salonda var, 4 5 yıldır duruyor. Arada yaprakları, virüslü biber yaprağı gibi kırış kırış oluyor, bakıyorum, sorun yok.

    • @hakansalihoglu
      @hakansalihoglu 2 роки тому

      @ Annem ve annennemde de var. 15 20 yıldır tavana ulaşmış şekilde yaşamlarını sürdürüyorlar. Ne doğru düzgün ışık alıyor ne doğru düzgün sulanıyor büyük ve ağır olduğu için toprakları bile değiştirilmiyor. Evde de aşırı miktarda sigara içiliyor ve havalandırılmıyorda ama çiçek sorunsuz yaşamını sürdürüyor. Ben üzerine titriyorum ama bakıyorum hep bir sorun. Geçmişte bolca yaprak döktü şimdi de yaprakları kıvrılıyor. Benjamin annem ve annennemden biliyorum hava ciddi eksili soğuk olduğunda bile kombi yanmasın ev içinde ölmüyor. Evde soğuktan bacakların titriyor ama bitki sapa sağlam hayatını sürdürüyor. Hatta annem artık bakmak istemiyorum diye atmak için balkona koymuş çünkü tavana ulaşan bitkiyi kimseye veremedi. Balkonda eksili soğuklarda kaldı yapraklarını döktü kurudu renk değiştirdi babam içeri aldı 3 5 gün geçmesine rağmen geri canlandı bitki. Benim şuan en merak ettiğim konu bonsai bitkim neden yapraklarını düşürecek gibi yapraklarını aşağı büktü ?

    • @nazifeakcan8112
      @nazifeakcan8112 2 роки тому

      @ Şehirde yaşarken, birçok bitki gibi benjamini de iç mekan bitkisi sanırdım, ta ki Milas sahil kesimindeki evin bahçesinde dev gibi ağacı görene kadar... cayir cayır güneşin altında çok mutlu bir şekilde büyümeye devam ediyor ve pergoleye baskı yaptığı için budanmak zorunda kalındı. Artık biliyorum ki hiçbir bitki küçücük bir alana hapsolmak istemiyor, doğasına ters.

  • @bahcedeyiz3922
    @bahcedeyiz3922 2 роки тому +1

    Çiçek burnu çürüklüğü kalsiyum eksikliğinden dolayı olmaz mı?

    •  2 роки тому

      Kalsiyum eksikliğine neden olanların başında, fazla azot kullanımı geliyor. Azot fazla, kalsiyum az, sonuçta bu oluyor.

  • @necipcakir4881
    @necipcakir4881 2 роки тому +1

    Hocam ben Tomateslerime 2 defa 15 gün aralıkla ısırgan gübresi ile su verdim ve suan alt yaptakları ice dogru kıvrıldı. Düzelirmi sizce Domatesler?

    •  2 роки тому +1

      Yaprak kıvrılmalarının çok nedenleri var. Bu konuda video vardı kanalda, izlerseniz detaylı görebilirsiniz.
      Yüksek ihtimal düzelecektir

    • @necipcakir4881
      @necipcakir4881 2 роки тому +1

      @ o Videoyu izledim, toz kükürt e cok az odun külü karıstırıp dökecegim insallah düzelir. Ben Avusturya da kalıyorum burda bir iki gün yagıslı gecti belki o yüzden de olmuş olabilir.

  • @corekcioglumurat1884
    @corekcioglumurat1884 2 роки тому +1

    İyi günler. Biz sizin kanaldan 4-5 video izledik. Ve şöyle bir kanaat oluştu. Sizin bölgenizdeki topraklar asidik özellikli Karadeniz tipi Toprak olduğu şeklinde.
    Benim sorum biz Hatay ilin kıyı kesiminde mandalina portakal yetiştiriciliği yapıyoruz. Bizim burada toprak ph benim bahçe için 8.2 gibi bazik yapıda burada kullanacağım isirgan gübresinin bana bir zararı olurmu. Toprak analizim de fosfor fazlaligi gözüküyor. Hafif te kireçli yani fosfor kitlenmesine bağlı toprakta olan iz elementler bitkiye geçmiyor. Bu bağlı elementlerinde alınabilir forma. Çevirmek vede azot ile ağaçlarda dal yaprak oluşumu desteklemek istiyorum. Nasıl yapmalıyım.

    •  2 роки тому

      Toprağımız çok asidik değil... Isırgan gübresi toprağı aisdik yapacak özelliklere de sahip, hatta ısırgan gübresi kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda videoda anlatmıştım ve fındık ve çay üretici arkadaşlar çok soruyordu. Toprağınız bazik yapıdaysa çok rahat ısırgan gübresi kullanabilirsiniz.
      Fosfor herkesin derdi...
      Bu seride bir de fosfor videosu vardı, orada bahsediyor olmalıyım ya da açıklamasını okursanız orada mutlaka vardır. Fosforu toprakta çözmek için Basıllus megaterium bakterileri kullanabilirsiniz. Çok etkili olmayabilir ancak laktik asit bakterileri de aynı işi yapar. Tabi megaterium kadar değil, onun işi bu.
      Bu bakterileri kullanarak bir çok sorun ortadan kalkıyor aslında.
      Bir de mucize gübre videom var, ısırgan, enzim, at kuyruğu, humikaist karışımı, onu kullanmak, hele ki Basıllus megaterium ile birlikte olursa, kanımca çok çok işinize yarar.

    • @corekcioglumurat1884
      @corekcioglumurat1884 2 роки тому +1

      Bu kadar hızlı yanıt vereceğinizi hiç düşünmemiştim. Doğrudan iletişime benzedi Uygun görürseniz Doğrudan da iletişime geçebilirim .
      Videolarınızda yaptığınız detaylı ve hataları önleme ye dönük anlatınız dan dolayı sizi tebrik ederim.
      At kuyruklu ısırgan otu gübresi gübresi video nuzuda izlemiştim.
      Geçen hafta elementel toz kükürt ten S formunda sıvı kükürt yaparak 1/100 oranında seyretme yaparak 1 ton karışımı hortumla ağaç diblerine yaklaşık 10 kg olacak şekilde verdim. Yanlız 300 den fazla ağaç var işçilik yorucu oluyor. Sıvı kükürt tü iyi karıştırma yapamadığım dan damlamayi kullanma imkanin olmadı. Ama ısırgan gübresi ve sizden aldığım bilgiyle kül suyuyla beraber karıştırma yapıp damlamadan vermek istiyorum. Ama bu seferde verdiğim gübre çok aşırı seyreltilmiş oluyor. Saate 30 tondan fazla suyu damlamadan verebiliyorum. 100 lt gübre tankını doldursam ve 1 saatte gübreyi bahçeye versem 1/300 oranında vermiş oluyorum. Saatte ağaç başı 300 gram gibi az bir ısırgan gübresi kullanmış oluyorum. Yani damladan verirsem az miktar oluyor. 1 /20 oranın da 3 ton karışım versem ağaç başına 10 kg kullanmış oluyorum. Isırgan gubresi 500 gram oluyor ama hepsi taç iz düşümüne gidiyor.
      Birde ısırgan gubresini bu hafta sonu yapmaya. Başlayacağım bu gübreyi mandalina ya vermek için Mart sonu erken mi yoksa geç mi olur ağaç uyanıp yeni sürgün verip te bir soğuk vurmaması için 21 Mart tan sonra geç olmaz inşallah.

    •  2 роки тому

      @@corekcioglumurat1884 Ağaç başına 300 gr işinize yaramaz. 300 den fazla ağaçda elle sulamak, olacak iş değil. O zaman, seyreltme oranını düşürsek, 1/10 değil de 1/4-5 gibi yapsak, oransal olarak ısırganı daha fazla verme şansımız yükselir. Bir de gübre tankına, temiz suyla seyreltilmiş halinin hesabını yapmıyoruz dimi.
      Isırgan ağaçlarda taç izdüşümüne vereceğiz, o konuda sıkıntı yok.
      Mart içinde ilk sulamayı yapmak gerekir, bence zamanlama açısından bir sıkıntımız yok. Isırgan sentetik gibi hemen ağacı tetiklemez, soğuk vurması sorunu yaşamazsınız.

    • @corekcioglumurat1884
      @corekcioglumurat1884 2 роки тому +1

      220 lt plastik varillerim var buna 1 / 10 oranında değilde 30 yada 40 kilo iyi doğranmış ısırgan otu at kuyruğu yine sizden duymuştum defne yaprağı gibi fazla miktarda yeşil bitki atsak vede içersine koysam. 220 lt plastik varilde 40 kg yakın ısırgan otunu işleyebilir miyiz. Böylelikle daha yoğun bir gübre elde edebilirmiyim. Yoksa 1/10 oranı en iyi oran mıdır.
      su karıştırma kolay olsun diye bahçede değilde oturduğum ev de yapacağından şebeke suyu kullanacağım bundaki klorür u uzaklaş tırnak için isirganlari koymadan hava pompasıyla 1 saat havalandırsam yeterli olurmu.
      Kusura bakmayın meraklı ama tecrübesi az olan yeni yeni bahçe çiftçi ligi ile uğraşan biri olarak size zahmet veriyoruz.
      Bundan dolayı özür dilerim.

    •  2 роки тому

      @@corekcioglumurat1884 Estağfurullah ne demek...
      220 lik varilde 40 kg yeşillik kullanacaksak, daha güçlü bir gübre elde ederiz ama karıştırmayı ihmal etmemek gerekir, küflenme olur.
      220 ye 40 kilo, normal ölçünün aşağı yukarı iki katı, içerik de düz mantıkta iki katı olur. Buna göre hesapları güncellemek gerekir.
      Klor 1 saatte sudan ayrılmaz, hoş havalandırmayla klor tam olarak uzaklaşmıyor, dinlendirme dibe daha çok çökmesine neden olur. Suyu önce devir daim yapsak 1 saat sonra 3 4 gün dinlendirip kullansak daha mantıklı gibi...

  • @muratakma7792
    @muratakma7792 2 роки тому +1

    ısırgan suyundan yapılan gübreyi ne kadar sıklıkta verebiliriz

    •  2 роки тому

      15 günde bir olabilir

  • @komploteorisyeni3352
    @komploteorisyeni3352 2 роки тому +2

    Balık gübresini bütün sezon kullanabilir miyiz?

    •  2 роки тому

      Aslında her dönem kullanılır ancak, azot olarak kullanılan diğer gübrelerle orantısal gitmeli. Azot konusunda dengeli hareket etmek gerekir.

  • @nurullahaksen9090
    @nurullahaksen9090 2 роки тому +1

    Kan unu nedir acaba SORGULATAN BİLGE İNSAN?

    •  2 роки тому +1

      Hayvan kanları, pıhtılaşana kadar ısıtılır, suyu süzülür ve kurutulup öğütülerek kan unu elde edilir

  • @bahcedeyiz3922
    @bahcedeyiz3922 2 роки тому +1

    👍😀🙏

    •  2 роки тому

      Teşekkür ederim

  • @chandan1099
    @chandan1099 2 роки тому +1

    Marullar acı sanırım azot fazla .böyle bir toprağa ne yapmalıyım

    •  2 роки тому

      Kök zararları olmadığına emnsek, fazla azot için yapılabilecek fazla sulama ile azotu uzaklaştırmaya çalışmak.

    • @chandan1099
      @chandan1099 2 роки тому +1

      @ çok teşekkürler 🙏

    •  2 роки тому

      @@chandan1099 Rica ederim

  • @emreucar3322
    @emreucar3322 2 роки тому +1

    Robotik bir ses.

    •  2 роки тому

      Evet, o dönem boğazlarımda sorun vardı

    • @emreucar3322
      @emreucar3322 2 роки тому

      @ cok gecmis olsun.

  • @nurullahaksen9090
    @nurullahaksen9090 2 роки тому

    Isırgan otu+defne yaprağı+ceviz yaprağı+zeytin yağı; solüsyon yaptık ve yapraktan verdik, özellikle zeytin+ceviz+badem vb. sert kabuklu ağaçlarda? Nasıl olur?
    Bizim buralarda tespih ağaçları ve ekşi ağaçları var? Acaba bu ağaçlar yaprak açtıktan sonra (en fazla 2 hafta sürer yapraklanmaları) yapraklarını kaynatıp ISIRGAN OTU ile solüsyon yapsam nasıl olur?
    (BİLGE İNSAN be, yazması yoruyor insanı, cep numaranı verirsen daha optimum, rantabl, fizibıl... olur düşüncesindeyim. Belki EPİFİZ BEZİM biraz daha fazla çalışır telefonda konuşunca).
    SELAMLAR/SAYGILAR

    •  2 роки тому +1

      Isırgan otu+defne yaprağı+ceviz yaprağı+zeytin yağı; solüsyon yapraktan iyi sonuç verir ama toprağı ihmal etmeyin. Tespih ağaçlarının iki türü var biri yalancı tespih ağacı ki Türkiye'de genelde bu var. Yapraklarından ziyade, tohumlarının çekirdek içinde var. Gerçek tespih ağacının her tarafında var ama yalancı bu konuda biraz zayıf. Isırgan otuyla güzel bitki koruma ürünü olur.

    • @nurullahaksen9090
      @nurullahaksen9090 2 роки тому

      @ Ekşi ağaçlarının yaprakları???

    •  2 роки тому +1

      @@nurullahaksen9090 Ekşi ağacı derken hangi ağaçtan söz ediyoruz; sumak mı?

    • @nurullahaksen9090
      @nurullahaksen9090 2 роки тому +1

      @ Evet, sumak ekşisi.
      İYİ AKŞAMLAR

    •  2 роки тому +1

      @@nurullahaksen9090 İyi akşamlar... Sumak da olabilir, hatta yalancı tespihten daha etkili olur

  • @bitkilerlesaglktv3581
    @bitkilerlesaglktv3581 2 роки тому +1

    Bilgiler için teşekkürler

    •  2 роки тому

      Rica ederim

  • @bitkilerlesaglktv3581
    @bitkilerlesaglktv3581 2 роки тому +1

    👍😀🙏

    •  2 роки тому

      Teşekkür ederim