GG #51 Tek yönlü Elektirik Sayacı

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 8 жов 2024
  • Tek Yönlü Elektirik Sayacı geri besleme yapabilir mi ? Yapamaz mı ?

КОМЕНТАРІ • 12

  • @erhanozdogan4510
    @erhanozdogan4510 3 роки тому +1

    Sayaçlar gücün ne yönde transfer edildiğine bakmaz. Eğer şebekeye doğru güç basılırsa onu da size +tüketim yazar.

  • @semihcagl9385
    @semihcagl9385 3 роки тому

    Merhabalar konuyla ilgili çok fazla bilgim yok ancak eskiden sayaç bağlantılarında faz girip faz çıkışı nötür girip nötür çıkışı yapılan bağlantıların ters yapıldığında sayaçların geriye doğru saydığı bilgisiyle karşılaşmıştım. Kaçak kullanımlardan dolayı daha sonra sayaç üreticileri bunun önüne geçmiş yani geriye yazma işlemi olmuyor yada hata mesajı oluşuyor arkadaşın söylemek istediği sanırım bu durum.

    •  3 роки тому

      Analog/mekanik denilen çok eski tip sayaçlar için dediğiniz geçerli sanırım Digitallleri bilemiyorum benim bulduğum bu şekilde. Burda demek istediğim illa birimizin doğru yada haklı olması değil. Farklı ürünler farklı senoryalar olma ihtimali değerlendirilmeli. Peşin hüküm vermemek lazım.

  • @yeniboyut
    @yeniboyut 3 роки тому

    Üstad payalaşımlarınız için teşekkürler. 1kw 230v jeneratörle aküleri şarj etmek istiyorum. Arvada ne olmalı?

    •  3 роки тому

      Inverter'inizda elektirik girişi var ise o girşe bağlayarak aküleri şarj edebilirsiniz. Eğer yok ise küçük aküler için (60 amperden az ise)Black Decker, Bosch, Einhell in şarj cihazları var onları kullanabilirsiniz. (Uzun sürecektir.)
      Eğer aküleriniz 60Amper den büyük ise ve Jeneratör ile verimli bir şarj yapmak istiyorsanız.
      www.victronenergy.com.tr/chargers
      tipinde şarj cihazları kullanmanız gerekir.
      Burda genel mantık şudur:
      Akünüz 100 Amper ise ve akünüzün nasıl şarj olması gerektiği hakkında teknik bir bilginiz yok ise (Verimli uzun bir kullanım için bunu bilmeniz gerekir)
      %15 Akım ile (yani 15Amper )ve mümkünse 3 Aşamalı bir şarj cihazı ve akünüzün tipini destekleyen(Jel / Sulu / Kuru/ OPZs /Lityum) bir şarj cihazı kullanmanız

    • @yeniboyut
      @yeniboyut 3 роки тому

      @ Üstad jeneratörden daha pahalı bu şarj aletleri:) En iyisi hava koşulları düzelene kadar panellerin aküleri doldurmasını bekleyerek jeneratörden gelen elektriği invertere bağlayıp jeneratörle idare etmek.

    •  3 роки тому

      @@yeniboyut Şarj cihazı jeneratörden ucuz olsun istiyorsanız o zaman 12 kW lik jeneratör almanız daha yerinde olur. =) =) =) =)

    • @muratkeskin34
      @muratkeskin34 3 роки тому

      @ Merhaba, akülerimizi sarj etmek için harici bir güç sağlamak için led trafosu kullansak olabilir mi ? Panele anahtar koysam ve mppt sarj cihazımın panel girişine 48v 10A led trafosu taksam, solar panellerimi taklit etmiş olup, mttp solar sarj cihazım akülerimi doldurabilir mi ?

  • @AhmetYasinAk
    @AhmetYasinAk 3 роки тому

    Bu duruma karşı nasıl bir önlem alabiliriz. Aküler dolu iken panel üretim yaparsa bunun faturaya yansımasını istemeyiz

    •  3 роки тому

      Temel olarak iki yolu var. Bu sistemlere Zero-Export yada Zero Feed-in deniliyor.
      On-Grid özelliği olan ve üzerine ek sayaç takılan bir inverter alacaksınız. Evin tüm kullanımını sayaç takip edecek ve Inverter evde kullanım var ise üretim yapacak. Evde ki kullanım ile aynı üretimi yaptığı içinde elektirik şebekeye geri gitmeyecek.
      Off-Grid Akülü bir inverter alacaksınız. Tüm evin elektiriğini bu inverter üzerinden geçireceksiniz. Şebekeye bağlı olacak. Güneş varken evin ihtiyacını akülerden ve panelden karşılayacak. Yokken şebekeden karşılayacak. Bu ucuz akıllı inverterler ile her ne kadar yapılabilsede tavsiyem böyle bir sistem kurmayı düşünüyorsanız Victron, Franius gibi kaliteli markalardan yana tercihinizi kullanmanız.
      Akülü sistemlerin ciddi bir şekilde akü masrafı olmasına rağmen elektiriği çok kesilen yerler için iyi bir çözüm eğer kesinti istemiyorsanız. Eğer elektirik kesintileri ile alakalı bir skıntınız yok ise ilk seçenek daha hesaplı ve kullanımı daha kolay.
      40 numaralı videomda şemalı olarak anlatımı var.
      30-31-32-33-34 numralı videolarda kısmen bunla alakalı.

    • @AhmetYasinAk
      @AhmetYasinAk 3 роки тому

      @ Teşekkürler. Bende 10 panelli ve akülü bir offgrid (şebeke destekli) sistem kurmayı planlıyorum. bu yaygın beyaz renkli akıllı inverterde 5kw lık olanlar mppt olarak geçiyorlar ve ac in ile ac out olarak iki ayrı bağlantı bölümü var. saatten gelen bağlantıyı invertere girip evi ac out portuna bağlarsak inverter geriye kaçış yapacakmıdır. ayrıca victron franius modelini de inceleyeceğim

    •  3 роки тому

      @@AhmetYasinAk Hayır yapmaz çünkü bahsettiğiniz akıllı inverter diye satılan o modelin öyle bir özelliği yok. Sadece dışardan alma üzerine kurulu sistemi.