Hocam çok teşekkür ederim, açık bir anlatımla çok güzel ele almışsınız. Emeklerinize sağlık. Kime bir şey sorsam bir değişik tavırlardan kurtardınız beni. Allah razı olsun sizden.
Gökhan hocam çok teşekkürler. Emeğinize sağlık. Özellikle dikkat etmemiz gereken detayları, önemli noktaları vb. anlatan bir videoyu da en kısa sürede paylaşırsanız, çoookkk memnun oluruz.
Faydalanmanıza sevindim, yarın makale için dosya ekleme, dikkat edilmesi gereken noktalar ve başvuru ekranı ile ilgili videoyu paylaşmış olmayı umuyorum. İlginiz için teşekkürler.
merhaba, detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederim, bir sorum olacaktı: WOS'ta güncelleme oldu, artık export tuşu yok, oradaki atıflarımızı da diğer yöntem gibi tek tek mi yazacağız?
gökhan bey merhabakar ,öncelikle hazırladığınız video içi emeğinizes sağlık. size bir sorum olucaktı ; Web ıf Science 'a girdğimde documents kısmına tıklayamıyorum arama yapmak için bunun sebebi nedir acaba? Teşekkürler.
Gökhan Hocam, çok faydalı bir paylaşım teşekkür ederim. Fark ettim ki 2023 yılına ait şablonda WOS atıfları için Author, Title, Source istiyor. Yeni şablonda abstract istenmiyor. Selamlar.
Hocam öncelikle çok teşekkür ederim, faydalı bir video olmuş. Hocam atıflarla ilgili WOS'tan belirtilen formatta indirilen atıflar için kanıtlayıcı belge yüklemeye gerek var mı? Yükleyen arkadaşlar olmuş. Atıf sayısı az ise belki mantıklı ama çok atıf varsa bunlarla uğraşmak baya zaman alıcı olacak. 2. Sorum: Diğer indeks ve tr dizin atıflar için kılavuzda belirtilen şekilde bir liste oluşturduktan sonra yine bunlar için kanıtlayıcı belge (indeks raporu, makalenin ilk sayfası ve referans sayfası vs.) yüklemeye gerek var mı? Yoksa wos ve atıf listesini bir pdf dosyası şeklinde birleştirip yüklemek mi gerekiyor?
Hocam hiç bir atıf için kanıtlayıcı belge istenmiyor. WOS atıflarını uygun formatta aldıktan sonra diğer atıfları da bir word belgesinde şablonda istenen şekilde hazırlayıp ikisini tek bir pdf'de birleştirip sisteme tek dosya olarak yüklemek gerekiyor.
Gökhan hocam bu yararlı video için teşekkürler. Bir düzeltme yapmak istedim. WOS dan atıfları çekerken WOS da endeksli bazı dergiler SCI-E olmayabiliyor. ESCI kapsamında olanlar da burada görülüyor. Bu durumdaki atıflar 2 puan olarak puanlanmalı diye düşünüyorum yanı her WOS atıfları 3 puan değildir. Değil mi?
Merhabalar. Çok haklısınız. E-SCI'lar alan endeksi olarak kabul ediliyor. Ben alışkanlıkla WOS dergileri olarak SCI, SCI-E, AHCI ve SSCI indeklerini kastediyordum. Tabii ki E-SCI'da bu gruba dahil ama dediğinz gibi 1A grubu dergiler arasında değil. Uyarınız için teşekkürler.
Değerli Hocam, sayenizde birçok hususu net bir şekilde anlayabildim. Çok teşekkür ederim. Hocam, bir konuyu maalesef zihnimde netleştiremedim. Sık sorulan sorular'da 17.soruda, atıf tablosunun a maddesinde "SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde; Uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış kitaplarda yayımlanan ve adayın yazar olarak yer almadığı yayınlardan her birinde" ibaresi var. b maddesinde ise "SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki endeksler tarafından taranan dergilerde; Uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış kitaplarda bölüm yazarı olarak yayımlanan ve adayın yazar olarak yer almadığı yayınlardan her birinde" ibaresi var. Her iki maddede de uluslar arası kitaptan bahsediliyor. Peki bu uluslar arası kitap ifadelerinin birbirinden farkı nedir? a maddesinde kast edilen tek yazarlı uluslar arası kitap; b maddesinde kast edilen çok yazarlı uluslar arası kitapta kitap bölüm mü? Rica etsem aydınlatabilir misiniz?
Çok aydınlatıcı bir video olmuş. Teşekkür ederim. Gittiğimiz kurslar, kongreler ve sempozyumları "Diğer" sekmesinden mi giriyoruz ? "Diğer" sekmesinden eklediğim zaman sertifikaları yükleyecek kısım çıkmıyor. Bu konuda bir bilginiz var mı ?
Beğenmenize sevindim. Kurslar, eğitimler gibi aktiviteleri sizin de belirttiğiniz gibi "Diğer" sekmesinden giriyoruz ve evet, ilginç bir şekilde belge istemiyor. Sanırım puanlamaya tabi olamayan aktiviteler için bir kanıt istemiyorlar. Diğer bölümünde seçenekler arasında belge isteyen çok az seçenek var. Örneğin o seçeneklerden "araştırma"yı seçerseniz araştırma raporunu belge olarak istiyor.
@ Gökhan Telatar.. sayın hocam emekleriniz için teşekkür ederim, videolarınız çok bilgilendirici.. Benim de bir sorum olacaktı hocam. Benim bir yayinim var. Kongre de sunuldu ancak kongre kitapçık basmadı ..bazı bildiriler tam metin makale olara sci bir derginin proceeding kitabında basildi...bu yayını bildiri olarak mı yoksa sci makale olarak mı puanlamam gerekiyor?
Hocam bunu SCI makale olarak puanlayamazsınız çünkü makale alanına bu yayını eklediğinizde tür olarak "özet" seçeneğini işaretlemeniz gerekir ve özetler puan alamıyor. Bence SCI dergideki proceeding özetini kongre kitabı gibi düşünüp uluslararası bildiri kısmında göstermeniz ve puanlamanız doğru olacaktır.
oncelikle paylastiginiz guzel bilgiler icin tesekkurler. atif listesi olustururken atif yapan makale ve kaynaklar kismindan kendi makalemizin gectigi yerleri ve kaynakcada isaretlemek gerekir mi?
Merhaba çok faydalı bir içerik olmuş teşekkür ederim. Bir sorum vardı. Bende atıfa dosya ekleme butonu çıkmıyor sebebi nedir? bir de editör listesi endeks çıktısı ve kapak için video atacaktınız 31 marta kadar gelir mi hocam onu da yapamadık. Saygılar.
Hocam selamlar, öncelikle çok teşekkür ederiz bilgiler için. WOS'ta taranmayan bir makalemize WOS'ta taranan bir dergiden atıf gelmişse, bunu hangi formatta hazırlamamız gerekiyor? Bir ikinci olarak, atıf listesi yaparken indekse göre alt başlıklar yapacak mıyız (Alan endeksi, ulusal endeks gibi)?
WOS atıfları eğer WOS sitesinde görülüyorsa WOS formatında zaten otomatik olarak alabiliyorsunuz, eğer görünmüyorsa tek seçenek diğer atıflarda oldığu gibi manuel hazırlamak olacaktır. Atıf listesinde indekse göre bir sınıflama istenmiyor.
Sayın Hocam, videolarınız çok başarılı.emeğinize sağlık. Benim de bir sorum olacak. Editörü olduğumuz kitaplarda kendi bölümümüze değil ama kitaptaki başka bir bölüme atıf varsa da atıflara eklenebilir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim
Gökhan Hocam merhaba. Öncelikle elinize sağlık çok faydalı bir video olmuş. Benim size sormak istediğim konu atıfta bulunan yayın eğer 'case report' (vaka takdimi) ise bu atıfta bulunan yazıyı ekleyebiliyor muyuz (veya sadece atıfta bulunan yayın sci / sci-e kapsamındaysa mı puanlandırabiliyoruz) ?
Video için teşekkürler Gökhan Hocam. Siz videonuzun başında atıflar için "hepsi dr sonrası alınmış olsun" diyerek açıklamışsınız ancak dr öncesi atıfları da dahil edeceksek hepsini aynı atıf şablonunda mı belirtmek gerekir? (wos'ta, alan indekste ve ulusal taranan dergilerden gelen dr öncesi ve dr sonrası atıflar listesi...gibi). Bir de puanlamaya dahil edilmeyen sci derlememe gelen atıfları bu kısımda puanlamaya dahil edebiliyor muyum? İyi çalışmalar dilerim.
Merhaba hocam, atıfların hepsini doktora öncesi sonrası ayrımı olmaksızın aynı şablonda aynı listeye ekliyorsunuz, ilgili makalenin atıflar kısmında sayılarını yazarken doktora öncesi ve sonrası olanların toplamını ayrı ayrı ilgili kutucuklara yazmanız gerekiyor. Atıf puanında atıfı yapan yayının cinsi önemli, alan yayının değil. Dolayısıyla derlemelerinize gelen atıfları da puanlayabiliyorsunuz.
Hocam merhaba, çok teşekkürler bilgilendirici videonuz için. Hocam benim sorum şu: Çok yazarlı bir makale yazdık. Yazarlardan biri benim yazar olmadığım başka bir yazar grubu ile söz konusu çok yazarlı makaleye atıf verdiğinde, onu atıf listesine koyuyor muyuz? Yoksa yazarı atıf yapan makalede de olduğu için koymuyor muyuz?
Gökhan bey emekleriniz için çok teşekkürler...benim kitap bölümü ile ilgili bir sorum olacak...kitap kapağı, editör kurulu, uluslararası olduğuna dair belge ve kitap bölümü tek dosya olarak birleştirilerek mi yüklenmeli?
Merhaba, kitap ya da kitap bölümlerinize yapılan atıfları da aynı makalelerde olduğu gibi sisteme girmeniz yeterli. Atıf şablonu dosyası da bire bir aynı mantıkla hazırlanıyor. Kanıtlayıcı belge istenmiyor, zaten sistemde yüklemek için de bir seçenek bulunmuyor. Kolaylıklar dilerim.
Gökhan hocam emeğinize sağlık, çok teşekkür ederim. Benim sorum şu şekilde: Wos'ta yayımlanan bir makaleme 2 atıf yapılmış görünüyor. Aynı makaleye wosta görünmeyen ancak google akademikten görülen SCI-E olan bir dergiden (review makale) atıf yapılmış. Bu atıfı 3 puan olarak gösterebiliyor muyum? Saygılar
Merhaba hocam. WOS'ta yayınlanan makaleler tarihleri çok yeni ise bazen sistemde gözükmeyebiliyor. Derginin indeksi ile igili şüpheniz yoksa 3 puan oalrak sisteme girmekte hiç bir sakınca yok. Saygılarımla.
Sayın hocam, çok değerli bilgiler için teşekkür ederim. Bir sorum olacak Sci-E bir makalem mevcut elektronik olarak yayınlandı ancak henüz basılmadı. Bu haliyle bu makaleye basılmadan önce yapılan atıfları puanlayabilir miyim ? Makalenin kendisini basılmadan puanlayamayacağım.
elektronik olarak yayınlanmasından kasıt bir sayıya atanmış olması ise puanlayabilirsiniz. Eğer henüz early access durumunda ise kullanmamak daha doğru olacaktır.
Öncelikle elinize sağlık . 2024 Ekim başvurusu için Rewiew yayınları araştırma makalesi gibi mi puanlandırmak gerekiyor ? Veya puanlamaya dahil edilmeyecek mi ? Teşekkür ederim.
Derlemeler için net bir ifade yok hocam. Mevcut ifadelerden benim anladığım derlemelerin puanlanmadığı. Ancak bir sistematik derleme ya da meta-analiz ise benim düşüncem araştırma makalesi altında puanlanması gerektiği.
Merhabalar, Öncelikle bu detaylı yayın için çok teşekkür ederim. Burada atıf tarama motorlarında yer alan atıflardan söz etmişsiniz, fakat benim henüz motorlara yansımamış atıflarım var, onların bilgisini doçentlik başvuru sistemine nasıl girebilirim?
Size atıf yapan makaleyi listeye WOS dışı atıflarda kullanılan formatta manuel oalrak ekleyebilirsiniz. Önemli olan jüri bu yayını aratıp bulduğunda içinde size yapılan atıfı görebilmesi. Dolayısıyla bu makalenin ulaşılaiblir olması yeterli olacaktır.
Gökhan Hocam ellerinize sağlık, çok faydalandım Bir sorum var, yayınımıza tezde atıf yapılmışsa bunu nasıl ekleyelim, DBS atıf girişindeki en alt c bendine ekleyebilir miyiz, puanlaması var mıdır?
Hocam merhaba. Ayrıntılı açıklamanız için çok teşekkür ederim. Size şöyle bir sorum olacaktı. Öncelikle anladığım konuyu teyit etmek istiyorum. Bizim tezden üretilsin veya üretilmesin bütün yazılarımız ile ilgili olarak doktor unvanını almadan önceki yıllarda atıf yapıldıysa onu da sisteme Dr. Öncesi kısmına giriyoruz. Fakat bu atıf puanladırmada "en az 90 puana" dahil edilmiyor değil mi? 2. Atıflar bölümünden en az 4 puan alınması zorunludur en fazla ise 20 puan alınabilir diyor? Bu puanları Doktora sonrası dönemlerde yapılan atıflardan aldığımız puanlar mi oluşturuyor? Yani asgari ve azami puan tablosuna Doktor unvanı almadan önceki yapılan atıflardan aldığım puanları da dahil edebiliyor muyum? Şimdiden teşekkür ederim.
Hayır hocam, sizin atıf alan yayınınız için "eser" tanımı yapılmış, yani atıf alan her türlü yazınız burada puanlanabilir. Atıf yapan yayın için de dergi ya da kitapta yayınlanan ibaresi var, yani atıf yapan bir makale de olabilir, kitap ya da kitap bölümü de olabilir.
@@telatar YLTEZİ VE DOKTAORA TEZLERİ HOCAM DURUMU NE BASILMAMIŞ YADA BASILMIŞ DURUMUNA GÖRE AÇIKLARMSINIZ? BU HUSUSU AÇIKLAYAN BİR RESMİ BEYAN VAR MI? EMEĞİNİZE SAĞLIK
@@serdarcem782 Hocam atıf yapan için dergi ya da kitapta yayınlanan ibaresi olduğu için tezlerin bu kapsam dışında olduğunu, dolayısıyla puanlanmayacağını düşünüyorum. Aynı şekilde yayınlanmış ibaresi olduğu için henüz kabul aşamasında olan ancak yayınlanmamış yayınların da puanlamaya dahil edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Merhaba Hocam, video için çok teşekkürler. Diğer sistemlerdeki atıflarda pdf i hazırlarken google scholar, sobiad veya ulakbim gibi atıfı aldığımız yerin görüntüsünü de eklesek jüri için daha güvenilir olmaz mı? Yoksa belirtildiği gibi yalnızca alt alta mı yazalım atıfları?
Hocam zaten WOS atıfları standart formatta, onların anlaşılmasında sorun olmayacaktır. Sizin belirttiğiniz diğer atıflar için ÜAK doçent adayına bu görevi vermemiş. Eğer şüphe duyuyorsa teyit etme işini jüriye bırakmış. Ben ve tanıdığım diğer tüm doçent olmuş arkadaşlarım hiç birimiz atıfların indeksini belirtmedik ve bir sorun da yaşamadık. Zaten ÜAK'nin kendi belirttiği atıf şablonunda da bu bilgiler istenmiyor.
Merhabalar elinize sağlık. Wordte hazırladığınız diğer formattaki atıfları ekledikten sonra, diğer indeks ya da ulusal indekste tarandığına dair ekran görüntüsünü de her bir atıf yapan yayının altına eklemek gerekmez mi? Bir de Web of Science'tan direk çektiğiniz atıfların içinde e-sci dergiler de olabiliyor, onların da tek tek indekslerini altına eklemek gerekir mi?
Merhaba, ÜAK atıflar için kanıtlayıcı belge istemiyor, kendi kılavuzunda da buna dair bir ibare bulunmuyor. Kılavuzda belirtildiği şekliyle, hazırladığınız dosyada sadece eserinizin adı ve atıf yapan yayınların belirli bir formattaki bilgilerinin yer alması gerekiyor. WOS'dan çekilen yayınlarda E-SCI makaleler olamsı durumunda kılavuza göre farklı bir işlem yapmanıza gerek yok, sadece DBS'de ilgili makaleye atıf sayılarını yazarken E-SCI'ları ikinci bölüme yazmaya dikkat etmemiz gerekiyor. ÜAK atıf şablonu dosyamızda indeks belirtmemiz gerektiğine dair birşey belirtmemiş, bildiğimiz kadarıyla sadece atıf yapan yayınların bilgilerini istiyor.
Merhaba Hocam, öncellikle ellerinize sağlık. Benim de bir sorum olacakti. Ders kitabi niteliginde olan bir kitapta, kitap bölümü seklinde yazilarim var bunlari puanlamayacağim ancak bu kitap bölümlerine yapilan (dergi/kitaplardaki) atiflari puanlayabilir miyim?
Hocam merhaba. Bu değerli videolarınız için teşekkürler. Hocam, kongre bildiri için kongre programı ve içindekiler bilgilerini eklemek gerekli mi? Bazı kongrelerde program ve içindekiler kısmı yok. Nasıl hazırlamak gerekiyor Hocam? Çok teşekkürler...
Merhaba hocam, Kesin belirtilen bir şey ne yazık ki yok ancak ana fikir puanlamaya esas olan konuları belgelemek. Bildirinin o kongrede sunulduğunu (içindekiler olsa faydalı olur, yoksa da kongrenin takvimi vb. bir yerde mutlaka bildirinizle ilgili bir bilgi vardır), kongre uluslararası ise farklı ülkelerden bilim insanlarının bilim kurulunda olduğuna dair editörler kurulunun listesi, bildirinizin sunum türü ve bildiri şeklinin kanıtı (sözel-poster, özet-tam metin). Bu bilgileri pdf dosyanıza bir şekilde dahil edebilirseniz sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum. Saygılarımla.
Hocam emeklerinize sağlık. Ben konudan bağımsız bir şey sormk istiyorum. Yurtdışından aldığım board sertifikalarını ve yurtiçi yeterlilik sertifikalarını hangi bölğme tüklememiz gerekiyor tam olarak?
Hocam bilgilendirici videonuz için çok teşekkürler. Atıf hususunda anlayamadığım tek mesele var: X makaleme atıf veren eserleri içeren bir pdf dosyası hazırlamam yeterli mi? Aynı zamanda bana atıf verdiklerine dair bir görüntü, belge koymam gerekmiyor mu?
Merhaba, WOS atıfları için WOS ekran görüntüsü alıyoruz zaten, diğer atıflar için kanıt istenmiyor. Eğer atıf yapan eserin künyesini uygun formatta hazırladıysanız bunun kontrol edilmesi işini ÜAK jüriye bırakmış durumda. Eğer jüri teyit etmek isterse kendisinin araştırması gerkiyor.
Gökhan hocam emeğiniz için çok teşekkürler. Ancak bir sorum olacak; gördüğüm kadarıyla Web of Science artık Atıf listesindeki yayınlar için Export imkanı vermiyor. bu yeni bir durummudur. yoksa ben mi birşeyleri yanlış yapıyorum. Saygılar.
Merhabalar, videonun 7:09 dakikasında export seçeneği gösteriliyor. Sizin ekranınızda da olması lazım. Bugün mesajınıza cevap vermeden önce denedim bir sorun yoktu. Saygılarımla.
Sayın hocam, DBS sisteminde TR dizin veya diğer yayınlara yapılan atıflar için de bir şablon var mıdır, varsa nerede bulunuyor. Bir de konudan bağımsız şekilde Editörü olduğum bir kitapta bir de yazmış olduğum bir bölüm var. Puanlamada hem editörlüğü hem de bölüm yazarlığını ayrı ayrı kullanabiliyor muyum yoksa sadece birini mi tercih etmek zorundayım, teşekkür ederim.
Merhaba hocam, TR dizin ve diğer yayınlar için atıf şablonu, DBS'nin atıf girilen kısmında atıf şablonu isimli dosyada bulunuyor. Aslında çok basit, bir word dosyasına sırayla makalenize atıf yapan yayınların yazar, makale adı, dergi adıi tarih, sayı, sayfa, ve varsa doi bilgilerini listeliyorsunuz. Kitap konusunda editörlük ya da bölümler arasında bir seçim yapmanız gerektiğini düşünüyorum. Her ne kadar editörlük ve bölüm yazarlıkları farklı konular da olsa aynı eser tek bir yerde puanlanabilir dediğinden yoruma açık da olsa riske girmemenizi öneririm.
b) SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki endeksler tarafından taranan dergilerde; Uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış kitaplarda bölüm yazarı olarak yayımlanan ve adayın yazar olarak yer almadığı yayınlardan her birinde, metin içindeki atıf sayısına bakılmaksızın adayın atıf yapılan her eseri için açıklamsını izah edebilirmisiniz
Sizin bir eserinize atıf yapılmış olacak, bu atıf SCI, SCI-E ve AHCI dışı indekslerde yayınlanan bir dergiden ya da uluslararası bir yayın evinin kitaplarından gelmiş olacak, size atıf yapan bu yayında sizin adınız olmayacak (yani kendi kendinize yaptığınız atıflar sayılmıyor), size atıf yapan bu yayın içinde size bir kere ya da daha fazla atıf yapılması önemli olmadan (makalenin farklı yerlerinde sizin aynı yayınınıza birden fazla kez atıf yapılmış olabilir, bu durumda sadece bir kez puan alırsınız) bu atıf bu grupta puanlandırılır. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Gökhan Hocam merhaba, WOS'taki atıfları sizin videoda anlattığınız gibi alamadım. Sanırım bir değişiklik olmuş ya da bende farklı görünüyor. Kontrol edebilir misiniz? Emeğinize ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler...
Merhaba hocam, tekrar baktım, sırasıyla şu işlemleri yapıp listeyi sorunsuz oluşturabildim: 1. Makalemi buldum ve üzerine tıkladım. 2. Sağ taraftan makaleme yapılan atıf sayısına tıkladım, 3. Açılan pencerede "export" seçeneğini seçtim 4. Açılan pencereden "printable HTML file" seçtim, 5. "Export" seçeneğine tıkladım ve liste html dosyası oalrak indirildi. Bundan sonra inen dosyayı pdf dosyası olarak yeniden kaydettim.
Hocam öncelikle çok teşekkürler öz ve anlaşılır video için. Benim iki sorum var: Birincisi, benim yazmış olduğum bildiri ya da kitaplara yapılan atıflar kullanılabilir mi? İkincisi benim herhangi bir yayınıma bir tez, bildiri veya kitaptan yapılmış atıfları kullanabiliyor muyum? Çok teşekkür ederim.
Merhaba hocam. Atıf puanında atıfı yapan yayının cinsi önemli, alan yayının değil. Dolayısıyla derlemelerinize gelen atıfları da puanlayabiliyorsunuz. Bildiri ya da kitaplarınıza gelen atıfları puanlayabilirsiniz. Atıf yapan yayının türü için başvuru şartlarında belirtildiğine göre sadece dergi ya da kitaplarda yayınlananlar puanlanabiliyor. Dolayısıyla tezlerde size yapılan atıfları puanlayamayacağınızı düşünüyorum.
Hocam yine rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Atıf konusunda doçentlik için hazırlanan bir şablon var Web of Science dışında kalanlar için. Orada word dosyasına atıf alan eserimizi yazıyoruz. Altına atıf yapan eserleri yazıyoruz, buraya kadar tamam. Bazı hocalar bu kadarı yeterli diyor, bazıları ise atıf yapan eseri, eser içinde atıf yapılan yeri, endeks vs. belgeleri de yüklemek gerekir diyor. Hangisi doğrudur eksik bir şey yapmamak adına sormak istedim. @@telatar
Merhabalar hocam, video için teşekkürler. Tüm eserlerimize yapılan tüm atıfları girmek gerekiyor mu ? Sadece WOS atıflarını girip puanı tamamlamak daha kolay olacak. Bu şekilde sorun yaşar mıyım? Teşekkür ederim.
Merhaba hocam, ben de sizin gibi yapmıştım. Sadece WOS atıflarını sisteme yükledim ve bir sorun yaşamadım. Minimumu karşılamak için işi sağlama almak adına yetenden biraz daha fazlasını yüklerseniz daha garanti olabilir.
Hocam ellerinize sağlık oncelikle. Ancak export ekranı aktif degil. Export refine tuşu aktif oluyor ve atiflar Excel formatinda iniyor. Bu şekilde indirip sonra pdf e cevirip yuklesek olur mu?
Hocam merhaba, öncelikle güzel anlatımınız için teşekkür ederim. Atıf yapan makalelerin yayınladığı (sci dışı diğer uluslararası indeksli) dergilerin puan için hangi indekste oldukları önemli midir ve bunu dbs sisteminde göstermemiz gerekiyor mu?
Merhabalar, faydalanmanıza sevindim. Mevcut kılavuza göre atıf yapan derginin yer aldığı indeks önem arzetmiyor. Puan için belirleyici olan atıf alan yayının indeksi. Yine kılavuza göre ilgili puan grubundaki yayın sayısını belirtmemiz yeterli oluyor, atıf dosyası dışında bir kanıt sunmamız gerekmiyor. Elbette dosyayı değerlendiren jüri ihtiyaç duyarsa hazırladığınız atıf dosyasından ilgili makalenin yayınlandığı dergiyi araştırıp öğrenebilir.
Alıntı yapan yazı tez ise veya kendi ülkesine ait ulusal index(veya sadece google scholar) ise yine de saymamız gerekiyor mu? Gerekli ise sci dışı index grubunda mı belirteceğiz?
@@seherkurtul3525 Atıf bölümünde ilgili indekslerde yer alan sadece "kitaplarda" veya "dergilerde" ibaresi mevcut. Dolayısıyla tezlerin puana katılmasının uygun olmayacağını düşünüyorum. Alan indekslerinin hangileri olduğu konusu hep tartışmalı. Umarım ÜAK bu konuya bir açıklık getirir. Benim görüşüm işimizi sağlama almak açısından bilinen, genel kabul gören uluslararası indeksleri alan indeksi oalrak kabul etmek yönünde.
Merhaba, Video için teşekkürler. Bir sorum olacak. Mart 2024 başvurusu için, atıf formatına baktığımda, sizin dediğiniz format yerine daha basit olan ve Abstract kısmı olmayan formatı gösteriyor sistem. Bu sene değişmiş olabilir mi?
@@telatarhocam merhabalar. Güncel sistemde atıflar için export refine tuşu aktif ancak Excel formatında çıkıyor . Bunu pdf e çevirip yuklememiz yeterli olur mu ?
Merhabalar hocam, öncelikle emeğinize sağlık. Bir sorum olacak, ben atıf ile ilgili basamakları izlediğimde, export butonu oluşmuyor, bu bölge boş. sistemsel bir sorun mu, benimle ilgilimi? benzer saorunu yaşayan varmıdır?
Hocam bize atıf veren makalelerin bize atıf verdiğini kanıtlamamız gerekiyor mu? Makale ilk sayfası, atıf verilen sayfa, referanslar, makalenin dergisinin indeksini gösteren sayfa gibi bir belge hazırlamaya gerek yok mu? Sadece bu videoda anlattığınız liste pdfsi yeterli mi?
Sayın hocam, Ekim 2023 tarihi icin dbs'den başvuru yapacağım, serbest hekim olarak çalışıyorum, özel bir üni de dışarıdan ders veriyorum. Adres olarak hangisini girmem lazım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Hocam merhaba sunumunuz için öncelikle teşekkür ederim. Wos atıflarıyla ilgili 2 sorum olacak. 1. si wos tan bir makalemize yapılan bütün atıfları dbs formatında çekerken hem scı hem e-scı indeksleri hep birlikte çekmiş oluyoruz bunları ayıklayacak mıyız. E-scı diğer endekste sayıldığı için bu çıktıyı ayrıca diğer endekslerde tekrar yükleyecek miyiz? 2. sorum kendi makalemize başka çalışmamızda yaptığımız atıflar da wos ta görünüyor bunlar için ne yapmalıyız? sayıyı girmek ve gerisini jüriye mi bırakmak gerekiyor. Teşekkür ederim
Merhabalar. E-SCI'ları atıf sayılarınızı girerken doğru yere (ilgili ekranda "b" şıkkının olduğu yer) girdiğiniz sürece wostan çektiğiniz listeden ayıklamanıza gerek bulunmuyor. Dolayısıyla da diğer endekslerin listesine tekrar yüklemenize de gerek bulunmuyor. Kolaylıklar dilerim.
İyi günler hocam, video için teşekkür ederim. Benim sorum; acaba sisteme yükleyeceğimiz atıfları web of science ile hiç uğraşmadan sadece google scholar dan tümünü seçip listemizi hazırlayıp sisteme yüklersek yeterli olurmu? Yoksa ÜAK web of science da çıkan atıfları mutlaka web of science citation report üzerinden hazırlamayı zorunlumu kılıyor. Teşekkür ederim
Video için çok teşekkür ederim. Benim bir sorum olacak izninizle... Benim makaleme veya kitabıma bir yazar/araştırmacı kendi "bildiri"sinde yer vermişse ve bildiri de kongre/konferans/sempozyum vb. bilgi çalıştayının kitabında yayımlanmışsa ben onu atıf olarak kullanabiliyor muyum? Kısaca, bildirilerden de atıf puanı alabiliyor muyum?
Hocam size atıf yapan bildiri bir dergide ya da kriterlere uygun bir kitapta yayınlanmışsa puanlayabilirsiniz. Ancak size atıf yapan bildiri sadece bir bildiri kitabındaysa ve bu kitap ulusal ya da uluslararası yayınevi tanımına uymuyorsa puanlayamazsınız.
Gerçekten teşekkür ederim@@telatar. Yani sonunda mantıklı bir cevap veren çıktı! Peki ufak bir sorum daha olacak. Hani sempozyum ve kongre duyurularında diyorlar ya "Doçentlik kriterlerine uygun" diye; sanırım onu bildiriyi sunan için söylüyorlar, değil mi? Bildiride atıf yapılan araştırmacı için değil... Doğru muyum?
Bu sorunun cevabını arıyordum resmen. Teşekkür ederim. Benim çalışmama da bildiride atıfta bulunulmuş ve bildiri kitabında yayınlanmış fakat yayınevi bildirinin yayınlandığı tarihte 4 yıldır faaliyet göstermediği için sanırım ulusal yayınevi kategorisine girmiyor. O yüzden bildiride yapılan atfı puanlayamıyorum.
Hocam, çok teşekkürler. Gerçekten çok faydalı oluyor. Ancak web of science sitesi mi değişti, bende aynı sayfalar çıkmıyor. Ben sayfayı açınca documents kısmı aktif değil, aynı şekilde giremiyorum siteye.
Bir sorum daha olacak. Web of science da dizinlemeyen makaleler web of science da atıf almışsa, onları tek dosya halinde word dosyasında mi oluşturuyoruz ?
Hocam selamlar, atıflarfan maksimum 10 puan alinabileceğine göre 10-15 puandan sonraki atıfları yüklemesek bir sorun olur mu? Wos takiler zaten bu puani yapiyor.
@@kiges Hocam teknik olarak ÜAK tüm eserlerimizi sisteme girmemizi istiyor. Ama atiflari girmek cok zor oldugu icin ben kendi başvurumda sizin dediginiz gibi yapip sadece wos olanlari girmistim ve bir sorun yasamadim. Tanidigim pek cok kisi de bu sekilde yapti.
Hocam, bu kadar zaman ayirip tum emeginizi verip bizleri aydinlatici videolariniz icin cok tesekkurler, projeleri ekledigimizde; projeler ile ilgili neleri ekleyecegiz tam olarak onlari bulamadim, mesela proje sozlesmesini sonuc raporunu mu yoksa basvuru yapilan dosyayi mi...cok cok tesekkurler, videolarinizin devamini bekliyoruz.
Merhabalar. İlginiz için çok teşekkürler. DBS'nin Proje Görevleri bölümünde eklediğiniz projeleriniz için tek bir dosya türü yüklemenize izin veriliyor. Bu belgede bulunması gerekenlerle ilgili bir açıklama bulunmamakla birlikte Doçentlik başvuru kriterleri ile ilgili konuların kanıtlarının burada yer alması gerektiğini düşünüyorum. Malum puanlama projenin kaynağına göre yapılıyor (AB, uluslararası ya da ulusal, kamu, vb.) Dolayısıyla yüklenen belgede projenin adının, destekleyici bilgilerinin ve sizin bu projedeki rolünüzü gösteren bilgilerin olmasının yeterli olacağını düşünüyorum. Ben kendi projelerimde proje raporu hiç eklemedim ve doçentliğimde sorun yaşamadım. Saygılar.
Hocam 20 Ekim'de açılacak olan sistem farklı bir sistem mi yoksa yokün özgeçmiş sayfasını mı kullanıyor ben tam olarak anlamadım, gösterdiğiniz linkler yök özgeçmiş sayfası yani şimdi biz yükleme yapsak dbs'ye de yükleme yapmış gibi mi olacağız o kısmı açıklayabilirseniz çok güzel olur.
Hocam cevapta geç kaldım kusura bakmayın. Sistem açıldı 2 gün önce. Siz tüm bilgileri DBS'ye giriyorsunuz. Yalnız aynı sayfada YÖKSİS'e de bağlantı var. Doçentlik için her şeyi DBS'ye girmeniz lazım çünkü YÖKSİS ekranı aynı gibi gözükse de gerekli bazı belgeleri ekleme seçeneği yok. 20 Ekimde DBS ekranının altında başvuru seçeneği belirmiş olmalı.
Hocam normalde sisteme girişte de taahhütnamede tüm yayınlarınızı hiç birisini saklamadan göstereceğinizi taahhüt ediyorsunuz ancak uygulamada bu işlem çok zor. Şu ana kadar sadece yetecek kadar atıf yükleyen bir çok arkadaşım var (kendim dahil) ve hiç bir sorun yaşamadık. Zaten DBS atıfları size vermediği için bu atıfların hepsine teknik oalrak ulaşmanız da mümkün olmayabilir. Mevcut 900 atıfınızın dışında da bilmediğiniz atıflar olabilir. Kimse sizi bu atıflara ulaşamadığınız için sorumlu tutmayacaktır.
Hocam iyi günler öncelikle tüm videolarınız için çok teşekkür ederim çok faydalı oldular. Atıfları WOS'dan alırken export kısmını ben kendi profilimde göremiyorum. Atıf yapan makalenin abstract dahil tüm bilgilerinin göründüğü o sayfanın pdf ini alıp yüklesem sorun olur mu sizce?
Merhaba hoca, geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. webofscience.com sitesinde kendi yayınınız gördüğünüz ekranda sağ tarafta size yapılan atıf sayısına tıkladığınızda atıf yapan tüm makalelerin listelendiği sayfaya ulaşıyorsunuz. Bu sayfada export seçeneğinin mevcut olması gerekiyor. Bunun haricinde nasıl yapılır bilemiyorum ne yazık ki.
@@telatar Hocam galiba bir üniversite hesabı veya millet kütüphanesi gibi bir sistemden girince dediğiniz şekilde export kısmı çıkıyor. Ancak evden kendimiz girince çıkmıyor sanırım. Üniversite hesabı olmayan arkadaşlar millet kütüphanesine hızlıca kayıt olup veritabanları bölümüne web of science yazıp girerlerse export bölümü çıkıyor ve anlattığınız şekilde citationların çıktılarını alabiliyoruz. Tekrar tşk ler, kolay gelsin.
Hocam çok teşekkürler. Anladığım kadarıyla tezimizden çıkan yayınlarımızın atıfları da 90 puanlık kısımda değerlendiriliyor. Atıfın ne zaman yapıldığı önemli (doktora öncesi veya sonrası) ama yayının doktora tezinden üretilmiş olması sorun değil. Doğru mu anlıyorum acaba?
Merhabalar. Bilgilendirme için teşekkürler. Puan almayan derleme ya da vaka raporları, uluslararası ya da ulusal indekslerde dizinlenen dergilerde yayınlanan makalelerde atıf almışsa bunları yazmamız gerekiyor mu?
Maalesef bu da kesin cevabı olmayan bir soru. DSB'de "... dergilerde yayınlanmış yayın" ifadesi var. Bu yayının derleme, özet vb. ayrımı yapılmamış. Teknik olarak baktığınızda puanlanır diye düşünüyorum. Ama puan sıkıntınız yoksa işi sağlama almak için dışarıda bırakmak da bir yöntem olabilir.
Merhaba, video için teşekkürler. 2 sorum var 1) WOS'da makalemize early access olarak gözüken makalelerden atıf yapılmışsa bunu da atıf listesine ekleyecek miyiz, yoksa atıf yapan makalenin de cilt sayı numarasının verilmiş olması mı gerekiyor. 2) WOS dışındaki atıflarımızı yazarken eserin adının altına (WOS dışında kalan) tüm atıflarımızı mı yazıyoruz yoksa onları da 2 puanlık olanlar ve 1 puanlık olanlar diye kategoriye ayırmak mı lazım?
Merhaba, önce ikinci sorunuza yanıt vereceğim, ayrım yapmamız gerekmiyor. En azından kılavuzda böyle bir kural yok. Ben de dosyamda bu ayrımı yapmadım, sadece listeyi verdim, DBS'de ilgili yerde uygun sayılarım yazdım sadece ve sorun yaşamadım. İlk sorunuzun cevabı biraz yorum içeriyor çünkü kılavuzlarda kesin bir ifade yok. Bildiğiniz üzere yayınları girerken makalelerin sayıya atasnmış olması gerekiyor. Atıflar için böyle birt özellikle belirtilmemiş olmakla birlikte "yayınlanmış yayınlar" şeklinde bir ifade mevcut. Bunu da ben aynı yayın girerken olduğu gibi sayıya atanmış makaleler oalrak değerlendiriyorum. Çünkü atıflardan yararlanabilmek için makaleyi DBS'ye girmemiz gerekiyor, sayıya atanmamış makaleyi DBS'ye girersek, puan almak için kullanmasak bile jürinin gözünde bu makale şaibeli gözükebilir. Bence risk almamak en doğrusu olacaktır.
@@telatar Teşekkür ederim cevaplar için. Bir sorum daha olacak. WOS dışındaki atıfları belirttikten sonra kanıtlayıcı belge olarak atıf yapan makaleleri eklemek gerekiyor mu dosyanın sonuna, yoksa sadece liste halinde vermemiz yeterli mi?
Gökhan Hocam merhaba benim sorum şu...bir adayın doktora sonrası 90 puanın üzerinde bir puanı varsa doktora öncesinden 10 puanın üzerinde puan beyan edebilir mi ? 100 puanın en az 90'ının doktora sonrası olması gerekiyor diyor. Ama diyelim adayın doktora sonrası 100 puanı var zaten. Bu aday doktora öncesi çalışmalarından istediği kadar çalışmadan puan beyan edebilir mi. teşekkür ederim.
Merhaba Egemen hocam. 100 punın en az 90'ı doktora sonrası olmalı, bunun dışında doktora öncesi istediğiniz kadar puan üretip net puanınıza ekleyebilirsiniz. 90 puan doktora sonrası olduktan sonra isterseniz doktora öncesi 50 puan da ekleyebilirsiniz.
Hocam, Google akademik'e göre makale atıf yapan dergilerden ikisinin dili Japonca. Bunları atıf olarak puanlarken nasıl göstermeliyim İngilizceye çevirip mi, her iki dilde mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba, ÜAK kılavuzunda bu konu ile ilgili bir bilgilendirme yok. Benim görüşüm tercüme yapmamızın gerekmediği ancak jürinin o makaleye ulaşmak istemesi olasılığını göz önünde tutup DOİ adresinin kaynakçada yer almasına dikkat etmenin faydalı oalcağını düşünüyorum. Latin alfabesi kullanan ancak İngilizce dışındaki dillerdeki makaleleri de çevirmiyoruz çünkü.
Merhaba hocam, makaleniz wos'ta taranmıyorsa zaten wos'tan alacağınız atıf şablonunda görünmeyecektir. Dolayısıyla sizin manuel olarak hazırlamanız gerekecektir.
Gökhan Hocam, web of science search linkine girmek istediğimde documents araması inaktif olarak gözüküyor. Bu linki kullanamıyorum. Bir öneriniz olur mu?
Merhabalar, ücretsiz hesapla dahi olsa oturum açarak deneyebilirsiniz. Eğer yine olmazsa başka bir tarayıcı ile (chrome kullanıyorsanız edge ile ya da benzeri) denemek faydalı olabilir.
Hocam merhabalar, bu güzel bilgi için teşekkür ederim. Benim birkaç sorum vardı. Birincisi Türkiye'de yapılmış ulusal ve uluslararası kongrelerde (Ulusal ve Uluslararası petrol ve gaz kongresi, Ulusal ve uluslararası jeofizik kongre ve sergisi gibi) yaptığım sunumların genişletilmiş özeti bu kongrelerin kitaplarında basıldı. Bazı araştırmacılar bunu referans olarak gösterdi. Ben bunları atıf olarak gösterebilir miyim. Saygılarımla...
Merhaba çok geç yanıt verdiğim için kusura bakmayın. Eğer kongre kitabı atıf kısmında puan karşılığı olan indekslerin birisinde taranıyorsa gösterebilirsiniz. Çümkü kılavuzda atıflar için makale demiyor eser ya da yayın diyor.
Hocam yanlış anlamadıysam kitabınıza atıf yapan bir makaleden bahsediyorsunuz. Kitabı yüklediğiniz ekranda dosyalar bölümünde atıflar kısmına girip, geri kalanını aynı makale atıfları gibi tamamlayabilirsiniz.
Merhaba, webofscience.com adresinden ilgili makalenizi bulduğunuzda export seçeneğinin çıkması gerekiyor. Belki bir aşamayı eksik ya da farklı yapıyorsunuzdur. En baştan adım adım tekrar denerseniz sorunun çözüleceğini düşünüyorum.
Hocam ekranınızı bilemediğim için tahminimi yazacağım. WOS'da kendi makalenizi bulduktan sonra makalenize değil, yanındaki atıf sayısına tıklamak gerekiyor. Her şey normal ise o ekranda export seçeneğinin çıkması lazım.
Bunu ben de merak ediyorum açıkcası. DBS'ye kamu dışındakiler de e-devlet üzerinden veri girebiliyor. Sanırım sistem bu durumda olanları uygun şekilde yönlendiriyor.
Merhaba sistemde “Beyannamenize eklemiş olduğunuz (53636,64737) eserlere ait atıf bilgisi ortak yazarlarınız tarafından girilmiş olup yaptığımız özelleştirme sonucunda atıfların her adayın kendisine ait olarak beyan edilmesi şeklinde düzenlenmiştir.Lütfen bu atıfları beyannamenizden çıkartıp kendi atıflarınızı ekleyiniz” yazısı çıktı acaba ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz ?
Hocam muhtemelen ilgili yayininiz turuncu renktedir ve diger yazarlar tarafindan sisteme eklenmistir. Yayinin atiflar bolumune girip, mevcut atiflari temizlemeli ve bastan kendiniz girmelisiniz. Bu islemlerden sonra yayini beyannameden cikartip tekrar eklemelisiniz
Hocam tezinizi ayrı olarak girdiğiniz bir bölüm olmadığından teze yapılan atıfları da teknik olarak sisteme girme şansınız yok. Ama tezden yazdığınız makale ya da kitaplara gelen atıfları o makale ya da kitap altında gösterip puanlayabilirsiniz.
Merhabalar Hocam, bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederiz. Teze yapılan atıfım var. Ve Öğrenim Bilgisinde atıflar sekmesi açılıyor. Oraya dosya yüklesem puan getirir mi? Ya da yüklememeli miyim?
Hocam ben öğrenim bilgisindeki kısımdaki atıf ekleme butonunu daha önce fark etmemiştim. Oraya tıkladığımızda gerçekten de yukarıda eser olarak tezin adı çıkıyor. ÜAK kılavuzunda da "yazarın eseri" ifadesi olduğundan ve DBS de tezi sizin eseriniz olarak atıf kısmıda gösterdiğinden bence puanlanmasında hiç bir sakınca olmayacaktır.@@semasaglk2656
Roaming feature is not enabled, or is expired. For access, please sign in from your institution. Wos a kaydolup girmeye çalıştığımda böyle bir uyarı veriyor hocam bunun için ne yapabilirim
Merhaba, WOS'un belirli hizmetleri ücretli ve kurumunuzun aboneliği varsa kurum içerisinden (kurum ip'leri ile internete bağlanan bilgisayarlardan) bu hizmetlere erişebiliyorsunuz. Aboneliği olan bir kurum içinden bir kez bu hizmetleri kullandıktan sonra, üyelikte kullandığınız kişisel epostanızla bir yıl boyunca kurum dışından da hizmetlere erişebiliyorsunuz. 12 ay sonra halen kurum içerisinden hiç bağlantı gerçekleştirmediyseniz belirttiğiniz uyarıyı alıyorsunuz. Sorunun çözümü için daha önce size erişim hakkı sağlamış olan kurumunuzun içerisinden bu hizmete bir kez olsun tekrar bağlanmanız gerekiyor. Sonrasında 12 ay daha hizmetlere erişimizi olacaktır.
Merhaba, Yayaınlar / Kitap kısmından yeni ekleyi seçtikten sonra açılan kitap ekleme ekranında üstten üçüncü seçenek olan "Katkı düzeyi" için "Bölüm/ler" seçeneğini işaretlemeniz yeterli oalcaktır.
@@telatar hocam kitapta bölüm yazarıyım, bilgileri girerken yazarlar kısmı kitaptaki tüm yazarlarımı istiyor yoksa bölümü yazan yazar bilgisini mi soruyor? Hocam bir de bilimsel kitap yada ders kitabı olarak seçenek çıkıyor, bu ayrımı neye göre yapmalıyız? MEB'te ders kitabı oluyor da bizlerin alanında bu ayrım nasıl yapılıyor?
Hocam çok teşekkür ederim, açık bir anlatımla çok güzel ele almışsınız. Emeklerinize sağlık. Kime bir şey sorsam bir değişik tavırlardan kurtardınız beni. Allah razı olsun sizden.
çok teşekkür ediyorum, son derece anlaşılır açıklayıcı bir video hazırlamışsınız..elinize emeğinize sağlık...
Merhaba Gökhan Hocam, değerli vaktinizi ayırıp bizleri bilgilendirdiğiniz için size minnettarım. Bir sürü sorumun yanıtını videolarınızda buldum. Teşekkürler & Saygılar
Gökhan hocam çok teşekkürler. Emeğinize sağlık. Özellikle dikkat etmemiz gereken detayları, önemli noktaları vb. anlatan bir videoyu da en kısa sürede paylaşırsanız, çoookkk memnun oluruz.
Faydalanmanıza sevindim, yarın makale için dosya ekleme, dikkat edilmesi gereken noktalar ve başvuru ekranı ile ilgili videoyu paylaşmış olmayı umuyorum. İlginiz için teşekkürler.
Hocam çok sağolun. Verdiğiniz bilgiler çok kıymetli
Teşekkür ederim. çok faydalı bir paylaşım.
hocam bildiriler ile ilgili de hazırlayabilirsiniz? Emekleriniz için çok teşekkürler. Çok faydalı.
Sagolun hocam çok bilgilendirici oldu elinize sağlık 😇
Çok teşekkür ederim çok faydalı oldu.
Elinize sağlık çok faydalı oldu.
merhaba, detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederim, bir sorum olacaktı: WOS'ta güncelleme oldu, artık export tuşu yok, oradaki atıflarımızı da diğer yöntem gibi tek tek mi yazacağız?
Çok teşekkür ederiz sayın hocam çok faydalı oldu.
Çok teşekkürler hocam, elinize sağlık.
Beğenmenize sevindim. Teşekkürler.
Çok teşekkürler yardımınız için
Thank you very much Prof. Even with my weak Turkish, I managed to understand:) elinize sağlık 🙏
Çok teşekkürler hocam.
Hocam teşekkür ederim, çok başarılı ve faydalı bir anlatım olmuş.
İlginiz için çok teşekkürler
hocam ben bu sayfayı açınca documents kısmı aktif değil neden acaba
merhaba aynı sorunu ben de yaşıyorum. çözüm bulabildiniz mi acaba? documentse tıklayamıyorum ve üzerinde block işareti çıkıyor.
@@Op.Dr.HakanAnil Bir çözüm bulabildiniz mi acaba? Aynı sorunu bende yaşıyorum. Gökhan Hocam bu konuda bir yorumunuz var mıdır?
gökhan bey merhabakar ,öncelikle hazırladığınız video içi emeğinizes sağlık. size bir sorum olucaktı ; Web ıf Science 'a girdğimde documents kısmına tıklayamıyorum arama yapmak için bunun sebebi nedir acaba? Teşekkürler.
Gökhan Hocam, çok faydalı bir paylaşım teşekkür ederim. Fark ettim ki 2023 yılına ait şablonda WOS atıfları için Author, Title, Source istiyor. Yeni şablonda abstract istenmiyor. Selamlar.
Bilgilendirme için çok teşekkürler hocam. O zaman menüden daha sade olan abstractsız seçenek ile listeyi oluşturabiliriz.
Hocam öncelikle çok teşekkür ederim, faydalı bir video olmuş. Hocam atıflarla ilgili WOS'tan belirtilen formatta indirilen atıflar için kanıtlayıcı belge yüklemeye gerek var mı? Yükleyen arkadaşlar olmuş. Atıf sayısı az ise belki mantıklı ama çok atıf varsa bunlarla uğraşmak baya zaman alıcı olacak. 2. Sorum: Diğer indeks ve tr dizin atıflar için kılavuzda belirtilen şekilde bir liste oluşturduktan sonra yine bunlar için kanıtlayıcı belge (indeks raporu, makalenin ilk sayfası ve referans sayfası vs.) yüklemeye gerek var mı? Yoksa wos ve atıf listesini bir pdf dosyası şeklinde birleştirip yüklemek mi gerekiyor?
Hocam hiç bir atıf için kanıtlayıcı belge istenmiyor.
WOS atıflarını uygun formatta aldıktan sonra diğer atıfları da bir word belgesinde şablonda istenen şekilde hazırlayıp ikisini tek bir pdf'de birleştirip sisteme tek dosya olarak yüklemek gerekiyor.
Gökhan hocam bu yararlı video için teşekkürler. Bir düzeltme yapmak istedim. WOS dan atıfları çekerken WOS da endeksli bazı dergiler SCI-E olmayabiliyor. ESCI kapsamında olanlar da burada görülüyor. Bu durumdaki atıflar 2 puan olarak puanlanmalı diye düşünüyorum yanı her WOS atıfları 3 puan değildir. Değil mi?
Merhabalar. Çok haklısınız. E-SCI'lar alan endeksi olarak kabul ediliyor. Ben alışkanlıkla WOS dergileri olarak SCI, SCI-E, AHCI ve SSCI indeklerini kastediyordum. Tabii ki E-SCI'da bu gruba dahil ama dediğinz gibi 1A grubu dergiler arasında değil. Uyarınız için teşekkürler.
Değerli Hocam, sayenizde birçok hususu net bir şekilde anlayabildim. Çok teşekkür ederim. Hocam, bir konuyu maalesef zihnimde netleştiremedim. Sık sorulan sorular'da 17.soruda, atıf tablosunun a maddesinde "SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde; Uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış kitaplarda yayımlanan ve adayın yazar olarak yer almadığı yayınlardan her birinde" ibaresi var. b maddesinde ise "SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki endeksler tarafından taranan dergilerde; Uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış kitaplarda bölüm yazarı olarak yayımlanan ve adayın yazar olarak yer almadığı yayınlardan her birinde" ibaresi var. Her iki maddede de uluslar arası kitaptan bahsediliyor. Peki bu uluslar arası kitap ifadelerinin birbirinden farkı nedir? a maddesinde kast edilen tek yazarlı uluslar arası kitap; b maddesinde kast edilen çok yazarlı uluslar arası kitapta kitap bölüm mü? Rica etsem aydınlatabilir misiniz?
Bende burada takıldım ama şimdi burdan okurken dikkatimi çekti ilkinde kitap diyor ikincisinde kitap bölümü yazıyor.
Evet birincisinde belirtilen kitaptan size yapılan atıf (bölüm değil, tüm kitap), ikincisinde kitap bölümünden size yapılan atıf.
@@telatar sağ olun Hocam
Çok aydınlatıcı bir video olmuş. Teşekkür ederim. Gittiğimiz kurslar, kongreler ve sempozyumları "Diğer" sekmesinden mi giriyoruz ? "Diğer" sekmesinden eklediğim zaman sertifikaları yükleyecek kısım çıkmıyor. Bu konuda bir bilginiz var mı ?
Beğenmenize sevindim. Kurslar, eğitimler gibi aktiviteleri sizin de belirttiğiniz gibi "Diğer" sekmesinden giriyoruz ve evet, ilginç bir şekilde belge istemiyor. Sanırım puanlamaya tabi olamayan aktiviteler için bir kanıt istemiyorlar. Diğer bölümünde seçenekler arasında belge isteyen çok az seçenek var. Örneğin o seçeneklerden "araştırma"yı seçerseniz araştırma raporunu belge olarak istiyor.
@ Gökhan Telatar.. sayın hocam emekleriniz için teşekkür ederim, videolarınız çok bilgilendirici..
Benim de bir sorum olacaktı hocam.
Benim bir yayinim var. Kongre de sunuldu ancak kongre kitapçık basmadı ..bazı bildiriler tam metin makale olara sci bir derginin proceeding kitabında basildi...bu yayını bildiri olarak mı yoksa sci makale olarak mı puanlamam gerekiyor?
Hocam bunu SCI makale olarak puanlayamazsınız çünkü makale alanına bu yayını eklediğinizde tür olarak "özet" seçeneğini işaretlemeniz gerekir ve özetler puan alamıyor. Bence SCI dergideki proceeding özetini kongre kitabı gibi düşünüp uluslararası bildiri kısmında göstermeniz ve puanlamanız doğru olacaktır.
oncelikle paylastiginiz guzel bilgiler icin tesekkurler. atif listesi olustururken atif yapan makale ve kaynaklar kismindan kendi makalemizin gectigi yerleri ve kaynakcada isaretlemek gerekir mi?
Merhaba hocam, böyle bir kural bulunmuyor. Ben kendi dosyamda da bu sekilde bir uygulama yapmadim ve sorun yasamadim. Basvurunjzda basarilar dilerim.
merhaba emekleriniz için çok teşekkür ederiz. İki sorum olacak 1.Tamamlanmış olan TÜBİTAK ve BAP lerime yapılan atıflar değerlendirmeye alınıyormu
Merhaba çok faydalı bir içerik olmuş teşekkür ederim. Bir sorum vardı. Bende atıfa dosya ekleme butonu çıkmıyor sebebi nedir? bir de editör listesi endeks çıktısı ve kapak için video atacaktınız 31 marta kadar gelir mi hocam onu da yapamadık. Saygılar.
Merhaba, atıf sayılarınızı yazıp kaydete tıkladığınızda dosya ekleme butonu çıkacaktır. Bir aksilik olmazsa ilgili videoyu yarın yüklemeyi planlıyorum. İlginiz için teşekkürler.
ellerinize sağlık gökhan hocam, wos'da export sekmesi çıkmaması neden olabilir? nasıl tüm atıfları alabilirim?
Hocam selamlar, öncelikle çok teşekkür ederiz bilgiler için. WOS'ta taranmayan bir makalemize WOS'ta taranan bir dergiden atıf gelmişse, bunu hangi formatta hazırlamamız gerekiyor? Bir ikinci olarak, atıf listesi yaparken indekse göre alt başlıklar yapacak mıyız (Alan endeksi, ulusal endeks gibi)?
WOS atıfları eğer WOS sitesinde görülüyorsa WOS formatında zaten otomatik olarak alabiliyorsunuz, eğer görünmüyorsa tek seçenek diğer atıflarda oldığu gibi manuel hazırlamak olacaktır.
Atıf listesinde indekse göre bir sınıflama istenmiyor.
Sayın Hocam, videolarınız çok başarılı.emeğinize sağlık. Benim de bir sorum olacak. Editörü olduğumuz kitaplarda kendi bölümümüze değil ama kitaptaki başka bir bölüme atıf varsa da atıflara eklenebilir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim
Hocam farklı düşünenler oalbilir ancak benim düşüncem eğer editör siz iseniz o kitaba yapılan tüm atıflar size ait olmaldır diye düşünüyorum.
Gökhan Hocam merhaba. Öncelikle elinize sağlık çok faydalı bir video olmuş. Benim size sormak istediğim konu atıfta bulunan yayın eğer 'case report' (vaka takdimi) ise bu atıfta bulunan yazıyı ekleyebiliyor muyuz (veya sadece atıfta bulunan yayın sci / sci-e kapsamındaysa mı puanlandırabiliyoruz) ?
Mwrhaba hocam, atif yapan makalenin turunun onemi yok, yayinlandigi derginin indeksine gore puanliyorsunuz.
Çok teşekkürler @@telatar
Video için teşekkürler Gökhan Hocam.
Siz videonuzun başında atıflar için "hepsi dr sonrası alınmış olsun" diyerek açıklamışsınız ancak dr öncesi atıfları da dahil edeceksek hepsini aynı atıf şablonunda mı belirtmek gerekir? (wos'ta, alan indekste ve ulusal taranan dergilerden gelen dr öncesi ve dr sonrası atıflar listesi...gibi).
Bir de puanlamaya dahil edilmeyen sci derlememe gelen atıfları bu kısımda puanlamaya dahil edebiliyor muyum?
İyi çalışmalar dilerim.
Merhaba hocam, atıfların hepsini doktora öncesi sonrası ayrımı olmaksızın aynı şablonda aynı listeye ekliyorsunuz, ilgili makalenin atıflar kısmında sayılarını yazarken doktora öncesi ve sonrası olanların toplamını ayrı ayrı ilgili kutucuklara yazmanız gerekiyor. Atıf puanında atıfı yapan yayının cinsi önemli, alan yayının değil. Dolayısıyla derlemelerinize gelen atıfları da puanlayabiliyorsunuz.
@@telatar Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam, iyi günler dilerim.
Hocam merhaba, çok teşekkürler bilgilendirici videonuz için. Hocam benim sorum şu: Çok yazarlı bir makale yazdık. Yazarlardan biri benim yazar olmadığım başka bir yazar grubu ile söz konusu çok yazarlı makaleye atıf verdiğinde, onu atıf listesine koyuyor muyuz? Yoksa yazarı atıf yapan makalede de olduğu için koymuyor muyuz?
@@burcukomurcuakik9722 Her yazar bireysel degerlendiriliyor hocam. Dolayısıyla atif yapan makalede siz yazar olarak yoksaniz puanlayabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim
Gökhan bey emekleriniz için çok teşekkürler...benim kitap bölümü ile ilgili bir sorum olacak...kitap kapağı, editör kurulu, uluslararası olduğuna dair belge ve kitap bölümü tek dosya olarak birleştirilerek mi yüklenmeli?
Evet hocam, zaten kitap ile ilgili tek dosya yğklenebiliyor, dolayısıyla hepsini birleştirmek uygun olacaktır.
Hocam video için teşekkür ederim. Kitaplarda çalışmalarımıza yapılan atıfları nasıl gösterebiliriz. Kanıtlayıcı bilgi girmemiz gerekir mi?
Merhaba, kitap ya da kitap bölümlerinize yapılan atıfları da aynı makalelerde olduğu gibi sisteme girmeniz yeterli. Atıf şablonu dosyası da bire bir aynı mantıkla hazırlanıyor. Kanıtlayıcı belge istenmiyor, zaten sistemde yüklemek için de bir seçenek bulunmuyor. Kolaylıklar dilerim.
@@telatar Teşekkür ederim hocam.
Gökhan hocam emeğinize sağlık, çok teşekkür ederim. Benim sorum şu şekilde: Wos'ta yayımlanan bir makaleme 2 atıf yapılmış görünüyor. Aynı makaleye wosta görünmeyen ancak google akademikten görülen SCI-E olan bir dergiden (review makale) atıf yapılmış. Bu atıfı 3 puan olarak gösterebiliyor muyum? Saygılar
Merhaba hocam. WOS'ta yayınlanan makaleler tarihleri çok yeni ise bazen sistemde gözükmeyebiliyor. Derginin indeksi ile igili şüpheniz yoksa 3 puan oalrak sisteme girmekte hiç bir sakınca yok. Saygılarımla.
Sayın hocam, çok değerli bilgiler için teşekkür ederim. Bir sorum olacak Sci-E bir makalem mevcut elektronik olarak yayınlandı ancak henüz basılmadı. Bu haliyle bu makaleye basılmadan önce yapılan atıfları puanlayabilir miyim ? Makalenin kendisini basılmadan puanlayamayacağım.
elektronik olarak yayınlanmasından kasıt bir sayıya atanmış olması ise puanlayabilirsiniz. Eğer henüz early access durumunda ise kullanmamak daha doğru olacaktır.
Öncelikle elinize sağlık . 2024 Ekim başvurusu için Rewiew yayınları araştırma makalesi gibi mi puanlandırmak gerekiyor ? Veya puanlamaya dahil edilmeyecek mi ? Teşekkür ederim.
Derlemeler için net bir ifade yok hocam. Mevcut ifadelerden benim anladığım derlemelerin puanlanmadığı. Ancak bir sistematik derleme ya da meta-analiz ise benim düşüncem araştırma makalesi altında puanlanması gerektiği.
Merhabalar,
Öncelikle bu detaylı yayın için çok teşekkür ederim. Burada atıf tarama motorlarında yer alan atıflardan söz etmişsiniz, fakat benim henüz motorlara yansımamış atıflarım var, onların bilgisini doçentlik başvuru sistemine nasıl girebilirim?
Size atıf yapan makaleyi listeye WOS dışı atıflarda kullanılan formatta manuel oalrak ekleyebilirsiniz. Önemli olan jüri bu yayını aratıp bulduğunda içinde size yapılan atıfı görebilmesi. Dolayısıyla bu makalenin ulaşılaiblir olması yeterli olacaktır.
Gökhan Hocam ellerinize sağlık, çok faydalandım
Bir sorum var, yayınımıza tezde atıf yapılmışsa bunu nasıl ekleyelim, DBS atıf girişindeki en alt c bendine ekleyebilir miyiz, puanlaması var mıdır?
Merhabalar. Atıflar için DBS'de sadece dergiler ve kitaplarda (ve kitap bölümlerinde) yapılan atıflar puanlandırılabiliyor.
Hocam merhaba. Ayrıntılı açıklamanız için çok teşekkür ederim. Size şöyle bir sorum olacaktı. Öncelikle anladığım konuyu teyit etmek istiyorum. Bizim tezden üretilsin veya üretilmesin bütün yazılarımız ile ilgili olarak doktor unvanını almadan önceki yıllarda atıf yapıldıysa onu da sisteme Dr. Öncesi kısmına giriyoruz. Fakat bu atıf puanladırmada "en az 90 puana" dahil edilmiyor değil mi? 2. Atıflar bölümünden en az 4 puan alınması zorunludur en fazla ise 20 puan alınabilir diyor? Bu puanları Doktora sonrası dönemlerde yapılan atıflardan aldığımız puanlar mi oluşturuyor? Yani asgari ve azami puan tablosuna Doktor unvanı almadan önceki yapılan atıflardan aldığım puanları da dahil edebiliyor muyum? Şimdiden teşekkür ederim.
hocam şu atıf husunda UAK'un atıflar açıklamasını izah edebilirmisini
n. sadece makaleden makaleye olan atıflara mı puan veriliyor?
Hayır hocam, sizin atıf alan yayınınız için "eser" tanımı yapılmış, yani atıf alan her türlü yazınız burada puanlanabilir. Atıf yapan yayın için de dergi ya da kitapta yayınlanan ibaresi var, yani atıf yapan bir makale de olabilir, kitap ya da kitap bölümü de olabilir.
@@telatar YLTEZİ VE DOKTAORA TEZLERİ HOCAM DURUMU NE BASILMAMIŞ YADA BASILMIŞ DURUMUNA GÖRE AÇIKLARMSINIZ? BU HUSUSU AÇIKLAYAN BİR RESMİ BEYAN VAR MI? EMEĞİNİZE SAĞLIK
@@serdarcem782 Hocam atıf yapan için dergi ya da kitapta yayınlanan ibaresi olduğu için tezlerin bu kapsam dışında olduğunu, dolayısıyla puanlanmayacağını düşünüyorum. Aynı şekilde yayınlanmış ibaresi olduğu için henüz kabul aşamasında olan ancak yayınlanmamış yayınların da puanlamaya dahil edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
@@telatar hocam çalışmamıza onaylanmış bir patent tarafından atıf var ise kullanabiliyor muyuz? Teşekkürler
Bildiri kitaplarındaki atıflar da "kitap" kategorisinde mi acaba? Teşekkürler.@@telatar
Merhaba Hocam, video için çok teşekkürler. Diğer sistemlerdeki atıflarda pdf i hazırlarken google scholar, sobiad veya ulakbim gibi atıfı aldığımız yerin görüntüsünü de eklesek jüri için daha güvenilir olmaz mı? Yoksa belirtildiği gibi yalnızca alt alta mı yazalım atıfları?
Hocam zaten WOS atıfları standart formatta, onların anlaşılmasında sorun olmayacaktır. Sizin belirttiğiniz diğer atıflar için ÜAK doçent adayına bu görevi vermemiş. Eğer şüphe duyuyorsa teyit etme işini jüriye bırakmış. Ben ve tanıdığım diğer tüm doçent olmuş arkadaşlarım hiç birimiz atıfların indeksini belirtmedik ve bir sorun da yaşamadık. Zaten ÜAK'nin kendi belirttiği atıf şablonunda da bu bilgiler istenmiyor.
Merhabalar elinize sağlık. Wordte hazırladığınız diğer formattaki atıfları ekledikten sonra, diğer indeks ya da ulusal indekste tarandığına dair ekran görüntüsünü de her bir atıf yapan yayının altına eklemek gerekmez mi?
Bir de Web of Science'tan direk çektiğiniz atıfların içinde e-sci dergiler de olabiliyor, onların da tek tek indekslerini altına eklemek gerekir mi?
Merhaba, ÜAK atıflar için kanıtlayıcı belge istemiyor, kendi kılavuzunda da buna dair bir ibare bulunmuyor. Kılavuzda belirtildiği şekliyle, hazırladığınız dosyada sadece eserinizin adı ve atıf yapan yayınların belirli bir formattaki bilgilerinin yer alması gerekiyor. WOS'dan çekilen yayınlarda E-SCI makaleler olamsı durumunda kılavuza göre farklı bir işlem yapmanıza gerek yok, sadece DBS'de ilgili makaleye atıf sayılarını yazarken E-SCI'ları ikinci bölüme yazmaya dikkat etmemiz gerekiyor. ÜAK atıf şablonu dosyamızda indeks belirtmemiz gerektiğine dair birşey belirtmemiş, bildiğimiz kadarıyla sadece atıf yapan yayınların bilgilerini istiyor.
Merhaba Hocam, öncellikle ellerinize sağlık. Benim de bir sorum olacakti. Ders kitabi niteliginde olan bir kitapta, kitap bölümü seklinde yazilarim var bunlari puanlamayacağim ancak bu kitap bölümlerine yapilan (dergi/kitaplardaki) atiflari puanlayabilir miyim?
Evet hocam puanlayabilirsiniz. Atif alan yayininizla ilgili bir kisitlama yok.
@@telatar teşekkür ettim hocam 🙏
Hocam merhaba. Bu değerli videolarınız için teşekkürler. Hocam, kongre bildiri için kongre programı ve içindekiler bilgilerini eklemek gerekli mi? Bazı kongrelerde program ve içindekiler kısmı yok. Nasıl hazırlamak gerekiyor Hocam? Çok teşekkürler...
Merhaba hocam, Kesin belirtilen bir şey ne yazık ki yok ancak ana fikir puanlamaya esas olan konuları belgelemek. Bildirinin o kongrede sunulduğunu (içindekiler olsa faydalı olur, yoksa da kongrenin takvimi vb. bir yerde mutlaka bildirinizle ilgili bir bilgi vardır), kongre uluslararası ise farklı ülkelerden bilim insanlarının bilim kurulunda olduğuna dair editörler kurulunun listesi, bildirinizin sunum türü ve bildiri şeklinin kanıtı (sözel-poster, özet-tam metin). Bu bilgileri pdf dosyanıza bir şekilde dahil edebilirseniz sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum. Saygılarımla.
@@telatar Hocam çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık
Hocam emeklerinize sağlık. Ben konudan bağımsız bir şey sormk istiyorum. Yurtdışından aldığım board sertifikalarını ve yurtiçi yeterlilik sertifikalarını hangi bölğme tüklememiz gerekiyor tam olarak?
Hocam diğer sekmesi altında araştırma/sertifika/diğer bölümünde yeni ekleyi seçip, orada tür olarak sertifika seçeneği ile ekleyebilirsiniz.
Hocam bilgilendirici videonuz için çok teşekkürler. Atıf hususunda anlayamadığım tek mesele var: X makaleme atıf veren eserleri içeren bir pdf dosyası hazırlamam yeterli mi? Aynı zamanda bana atıf verdiklerine dair bir görüntü, belge koymam gerekmiyor mu?
Merhaba, WOS atıfları için WOS ekran görüntüsü alıyoruz zaten, diğer atıflar için kanıt istenmiyor. Eğer atıf yapan eserin künyesini uygun formatta hazırladıysanız bunun kontrol edilmesi işini ÜAK jüriye bırakmış durumda. Eğer jüri teyit etmek isterse kendisinin araştırması gerkiyor.
Gökhan hocam emeğiniz için çok teşekkürler. Ancak bir sorum olacak; gördüğüm kadarıyla Web of Science artık Atıf listesindeki yayınlar için Export imkanı vermiyor. bu yeni bir durummudur. yoksa ben mi birşeyleri yanlış yapıyorum. Saygılar.
Merhabalar, videonun 7:09 dakikasında export seçeneği gösteriliyor. Sizin ekranınızda da olması lazım. Bugün mesajınıza cevap vermeden önce denedim bir sorun yoktu. Saygılarımla.
@@telatar Hocam merhabalar emeğinize sağlık öncelikle bu sorunu ben de yaşıyorum export seçeneği yok ne yazık ki. Neden olabilir
Sayın hocam, DBS sisteminde TR dizin veya diğer yayınlara yapılan atıflar için de bir şablon var mıdır, varsa nerede bulunuyor. Bir de konudan bağımsız şekilde Editörü olduğum bir kitapta bir de yazmış olduğum bir bölüm var. Puanlamada hem editörlüğü hem de bölüm yazarlığını ayrı ayrı kullanabiliyor muyum yoksa sadece birini mi tercih etmek zorundayım, teşekkür ederim.
Merhaba hocam, TR dizin ve diğer yayınlar için atıf şablonu, DBS'nin atıf girilen kısmında atıf şablonu isimli dosyada bulunuyor. Aslında çok basit, bir word dosyasına sırayla makalenize atıf yapan yayınların yazar, makale adı, dergi adıi tarih, sayı, sayfa, ve varsa doi bilgilerini listeliyorsunuz. Kitap konusunda editörlük ya da bölümler arasında bir seçim yapmanız gerektiğini düşünüyorum. Her ne kadar editörlük ve bölüm yazarlıkları farklı konular da olsa aynı eser tek bir yerde puanlanabilir dediğinden yoruma açık da olsa riske girmemenizi öneririm.
b) SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki endeksler tarafından taranan
dergilerde; Uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış kitaplarda
bölüm yazarı olarak yayımlanan ve adayın yazar olarak yer almadığı
yayınlardan her birinde, metin içindeki atıf sayısına bakılmaksızın adayın
atıf yapılan her eseri için açıklamsını izah edebilirmisiniz
Sizin bir eserinize atıf yapılmış olacak, bu atıf SCI, SCI-E ve AHCI dışı indekslerde yayınlanan bir dergiden ya da uluslararası bir yayın evinin kitaplarından gelmiş olacak, size atıf yapan bu yayında sizin adınız olmayacak (yani kendi kendinize yaptığınız atıflar sayılmıyor), size atıf yapan bu yayın içinde size bir kere ya da daha fazla atıf yapılması önemli olmadan (makalenin farklı yerlerinde sizin aynı yayınınıza birden fazla kez atıf yapılmış olabilir, bu durumda sadece bir kez puan alırsınız) bu atıf bu grupta puanlandırılır. Umarım açıklayıcı olmuştur.
HOCAM MÜKEMMEL AÇIKLAMIŞSINIZ TEŞKKÜRLER. FAKAT İKİ SORUM DAHA OACAK
1. ATIFLAR İLE İLGİLİ HUSULARDA ADAYIN ATIF YAPILAN HER ESERİ İFADESİNİ AÇARMISINIZ. YLTEZİNE VE DT.TEZİNE ATIF YAPIMIŞ (YL TEZİ YADA DOKTORA TEZİ ESERMİDİR).
2. ŞAYET CEVABINIZ HAYIR İSE BASILMIŞ YL TEZİ YADA DOKTORA TEZİ ESERMİDİR?
3. BİR DE ANLADIĞIM KADARI İLE BİZİM ESERLERİMİZ A.MAKALE, B.KİTAP BÖLÜMÜ, YADA C.KİTAP İÇERİSİNDE ATIF OLABİLİR , DOĞRU MU?. ÇÜNKÜ SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki endeksler tarafından taranan dergilerde; (BURADAKİ NOKTALI VİRGÜL SADECE MAKALE İÇERİSİNDE YER ALAN ATIFLAR GİBİ ANLAŞILIYOR)
Hocam öncelikle video için teşekkür ederim. Abstraktlı haliyle mi yüklememiz gerekiyor? Dbsde sanki abstrakt gerek yok gibi anladım şablona göre.
Abstracta gerek yok hocam
🙏🙏
Gökhan Hocam merhaba, WOS'taki atıfları sizin videoda anlattığınız gibi alamadım. Sanırım bir değişiklik olmuş ya da bende farklı görünüyor. Kontrol edebilir misiniz? Emeğinize ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler...
Merhaba hocam, tekrar baktım, sırasıyla şu işlemleri yapıp listeyi sorunsuz oluşturabildim:
1. Makalemi buldum ve üzerine tıkladım.
2. Sağ taraftan makaleme yapılan atıf sayısına tıkladım,
3. Açılan pencerede "export" seçeneğini seçtim
4. Açılan pencereden "printable HTML file" seçtim,
5. "Export" seçeneğine tıkladım ve liste html dosyası oalrak indirildi.
Bundan sonra inen dosyayı pdf dosyası olarak yeniden kaydettim.
@@telatar Gökhan Hocam, çok teşekkür ederim. Benim sayfamda "Export" seçeneği çıkmıyor, o nedenle sayfanın pdfni almak zorunda kaldım.
Hocam öncelikle çok teşekkürler öz ve anlaşılır video için. Benim iki sorum var: Birincisi, benim yazmış olduğum bildiri ya da kitaplara yapılan atıflar kullanılabilir mi? İkincisi benim herhangi bir yayınıma bir tez, bildiri veya kitaptan yapılmış atıfları kullanabiliyor muyum? Çok teşekkür ederim.
Merhaba hocam. Atıf puanında atıfı yapan yayının cinsi önemli, alan yayının değil. Dolayısıyla derlemelerinize gelen atıfları da puanlayabiliyorsunuz. Bildiri ya da kitaplarınıza gelen atıfları puanlayabilirsiniz. Atıf yapan yayının türü için başvuru şartlarında belirtildiğine göre sadece dergi ya da kitaplarda yayınlananlar puanlanabiliyor. Dolayısıyla tezlerde size yapılan atıfları puanlayamayacağınızı düşünüyorum.
@@telatar Çok teşekkür ederim hocam eksik olmayın 🙏🏻
Hocam yine rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Atıf konusunda doçentlik için hazırlanan bir şablon var Web of Science dışında kalanlar için. Orada word dosyasına atıf alan eserimizi yazıyoruz. Altına atıf yapan eserleri yazıyoruz, buraya kadar tamam. Bazı hocalar bu kadarı yeterli diyor, bazıları ise atıf yapan eseri, eser içinde atıf yapılan yeri, endeks vs. belgeleri de yüklemek gerekir diyor. Hangisi doğrudur eksik bir şey yapmamak adına sormak istedim. @@telatar
Merhabalar hocam, video için teşekkürler. Tüm eserlerimize yapılan tüm atıfları girmek gerekiyor mu ? Sadece WOS atıflarını girip puanı tamamlamak daha kolay olacak. Bu şekilde sorun yaşar mıyım?
Teşekkür ederim.
Merhaba hocam, ben de sizin gibi yapmıştım. Sadece WOS atıflarını sisteme yükledim ve bir sorun yaşamadım. Minimumu karşılamak için işi sağlama almak adına yetenden biraz daha fazlasını yüklerseniz daha garanti olabilir.
Hocam web of science den bu şekilde atıf almayı denedim. Ancak ekran ve düğmeler çok farklı. Başaramadım.
Hocam ellerinize sağlık oncelikle. Ancak export ekranı aktif degil. Export refine tuşu aktif oluyor ve atiflar Excel formatinda iniyor. Bu şekilde indirip sonra pdf e cevirip yuklesek olur mu?
Hocam anlaşılmayan bir şekilde bazı kişilerin hesaplarında bu sorun oluyor. Bulduğunuz bir yan yol var ise her türlü kabul edileceğini düşünüyorum.
Hocam merhaba, öncelikle güzel anlatımınız için teşekkür ederim. Atıf yapan makalelerin yayınladığı (sci dışı diğer uluslararası indeksli) dergilerin puan için hangi indekste oldukları önemli midir ve bunu dbs sisteminde göstermemiz gerekiyor mu?
Merhabalar, faydalanmanıza sevindim. Mevcut kılavuza göre atıf yapan derginin yer aldığı indeks önem arzetmiyor. Puan için belirleyici olan atıf alan yayının indeksi. Yine kılavuza göre ilgili puan grubundaki yayın sayısını belirtmemiz yeterli oluyor, atıf dosyası dışında bir kanıt sunmamız gerekmiyor. Elbette dosyayı değerlendiren jüri ihtiyaç duyarsa hazırladığınız atıf dosyasından ilgili makalenin yayınlandığı dergiyi araştırıp öğrenebilir.
Alıntı yapan yazı tez ise veya kendi ülkesine ait ulusal index(veya sadece google scholar) ise yine de saymamız gerekiyor mu? Gerekli ise sci dışı index grubunda mı belirteceğiz?
@@seherkurtul3525 Atıf bölümünde ilgili indekslerde yer alan sadece "kitaplarda" veya "dergilerde" ibaresi mevcut. Dolayısıyla tezlerin puana katılmasının uygun olmayacağını düşünüyorum. Alan indekslerinin hangileri olduğu konusu hep tartışmalı. Umarım ÜAK bu konuya bir açıklık getirir. Benim görüşüm işimizi sağlama almak açısından bilinen, genel kabul gören uluslararası indeksleri alan indeksi oalrak kabul etmek yönünde.
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim
Merhaba, Video için teşekkürler. Bir sorum olacak. Mart 2024 başvurusu için, atıf formatına baktığımda, sizin dediğiniz format yerine daha basit olan ve Abstract kısmı olmayan formatı gösteriyor sistem. Bu sene değişmiş olabilir mi?
Merhaba hocam, ever bu yıl sistem değişti ve sade olan format artık yeterli oluyor.
@@telatarhocam merhabalar. Güncel sistemde atıflar için export refine tuşu aktif ancak Excel formatında çıkıyor . Bunu pdf e çevirip yuklememiz yeterli olur mu ?
Merhabalar hocam, öncelikle emeğinize sağlık. Bir sorum olacak, ben atıf ile ilgili basamakları izlediğimde, export butonu oluşmuyor, bu bölge boş. sistemsel bir sorun mu, benimle ilgilimi? benzer saorunu yaşayan varmıdır?
Hocam bize atıf veren makalelerin bize atıf verdiğini kanıtlamamız gerekiyor mu? Makale ilk sayfası, atıf verilen sayfa, referanslar, makalenin dergisinin indeksini gösteren sayfa gibi bir belge hazırlamaya gerek yok mu? Sadece bu videoda anlattığınız liste pdfsi yeterli mi?
Gerekmiyor hocam. ÜAK kılavuzunda sadece listeyi istiyor
Sayın hocam, Ekim 2023 tarihi icin dbs'den başvuru yapacağım, serbest hekim olarak çalışıyorum, özel bir üni de dışarıdan ders veriyorum. Adres olarak hangisini girmem lazım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Hocam ders verdiğiniz üniversite sistemde otomatik çıkmadıysa bence mevcut kurumunuzu ya da hastanenizi yazmanız doğru oalcaktır.
Hocam merhaba sunumunuz için öncelikle teşekkür ederim. Wos atıflarıyla ilgili 2 sorum olacak. 1. si wos tan bir makalemize yapılan bütün atıfları dbs formatında çekerken hem scı hem e-scı indeksleri hep birlikte çekmiş oluyoruz bunları ayıklayacak mıyız. E-scı diğer endekste sayıldığı için bu çıktıyı ayrıca diğer endekslerde tekrar yükleyecek miyiz? 2. sorum kendi makalemize başka çalışmamızda yaptığımız atıflar da wos ta görünüyor bunlar için ne yapmalıyız? sayıyı girmek ve gerisini jüriye mi bırakmak gerekiyor. Teşekkür ederim
Merhabalar. E-SCI'ları atıf sayılarınızı girerken doğru yere (ilgili ekranda "b" şıkkının olduğu yer) girdiğiniz sürece wostan çektiğiniz listeden ayıklamanıza gerek bulunmuyor. Dolayısıyla da diğer endekslerin listesine tekrar yüklemenize de gerek bulunmuyor. Kolaylıklar dilerim.
Hocam merhaba. Bir şey sorabilir miyim? Escı da web of science ta o zaman atıf listesinden onları ayıklayıp öyle mi saymamız gerekiyor?
Merhaba, E-SCI olan makaleler 1B grubunda değerlendirildiğinden atıf listesinde wos gurubundan ayıklamak faydalı olacaktır.
İyi günler hocam, video için teşekkür ederim.
Benim sorum; acaba sisteme yükleyeceğimiz atıfları web of science ile hiç uğraşmadan sadece google scholar dan tümünü seçip listemizi hazırlayıp sisteme yüklersek yeterli olurmu?
Yoksa ÜAK web of science da çıkan atıfları mutlaka web of science citation report üzerinden hazırlamayı zorunlumu kılıyor. Teşekkür ederim
Merhaba, kılavuza göre WOS atıflarını mutlaka WOS sisteminden yüklemek gerekiyor.
Video için çok teşekkür ederim. Benim bir sorum olacak izninizle... Benim makaleme veya kitabıma bir yazar/araştırmacı kendi "bildiri"sinde yer vermişse ve bildiri de kongre/konferans/sempozyum vb. bilgi çalıştayının kitabında yayımlanmışsa ben onu atıf olarak kullanabiliyor muyum? Kısaca, bildirilerden de atıf puanı alabiliyor muyum?
Hocam size atıf yapan bildiri bir dergide ya da kriterlere uygun bir kitapta yayınlanmışsa puanlayabilirsiniz. Ancak size atıf yapan bildiri sadece bir bildiri kitabındaysa ve bu kitap ulusal ya da uluslararası yayınevi tanımına uymuyorsa puanlayamazsınız.
Gerçekten teşekkür ederim@@telatar. Yani sonunda mantıklı bir cevap veren çıktı! Peki ufak bir sorum daha olacak. Hani sempozyum ve kongre duyurularında diyorlar ya "Doçentlik kriterlerine uygun" diye; sanırım onu bildiriyi sunan için söylüyorlar, değil mi? Bildiride atıf yapılan araştırmacı için değil... Doğru muyum?
@@yaprakcemre1509 evet hocam. Sizin de dediginiz gibi o ibare kongrede sunulan bildiriyi kapsiyor.
Teşekkür ederim@@telatar.
Bu sorunun cevabını arıyordum resmen. Teşekkür ederim. Benim çalışmama da bildiride atıfta bulunulmuş ve bildiri kitabında yayınlanmış fakat yayınevi bildirinin yayınlandığı tarihte 4 yıldır faaliyet göstermediği için sanırım ulusal yayınevi kategorisine girmiyor. O yüzden bildiride yapılan atfı puanlayamıyorum.
Hocam, çok teşekkürler. Gerçekten çok faydalı oluyor. Ancak web of science sitesi mi değişti, bende aynı sayfalar çıkmıyor. Ben sayfayı açınca documents kısmı aktif değil, aynı şekilde giremiyorum siteye.
Hocam bu sorunu daha önce de iletenler oldu. Kısa süre içinde bunu tekrar deneyip detaylı bir video yüklemeyi planlıyorum.
Çok teşekkür ederiz hocam, çok kıymetli çalışmalarınız @@telatar
Bir sorum daha olacak. Web of science da dizinlemeyen makaleler web of science da atıf almışsa, onları tek dosya halinde word dosyasında mi oluşturuyoruz ?
Evet hocam, bu makaleleri WOS ekranından çekemediğimizden word belgesine ekliyoruz. Ancak doğru puanlanması için DBS'de ilk bölüme sayısını yazıyoruz.
Hocam selamlar, atıflarfan maksimum 10 puan alinabileceğine göre 10-15 puandan sonraki atıfları yüklemesek bir sorun olur mu? Wos takiler zaten bu puani yapiyor.
@@kiges Hocam teknik olarak ÜAK tüm eserlerimizi sisteme girmemizi istiyor. Ama atiflari girmek cok zor oldugu icin ben kendi başvurumda sizin dediginiz gibi yapip sadece wos olanlari girmistim ve bir sorun yasamadim. Tanidigim pek cok kisi de bu sekilde yapti.
Hocam, bu kadar zaman ayirip tum emeginizi verip bizleri aydinlatici videolariniz icin cok tesekkurler, projeleri ekledigimizde; projeler ile ilgili neleri ekleyecegiz tam olarak onlari bulamadim, mesela proje sozlesmesini sonuc raporunu mu yoksa basvuru yapilan dosyayi mi...cok cok tesekkurler, videolarinizin devamini bekliyoruz.
Merhabalar. İlginiz için çok teşekkürler. DBS'nin Proje Görevleri bölümünde eklediğiniz projeleriniz için tek bir dosya türü yüklemenize izin veriliyor. Bu belgede bulunması gerekenlerle ilgili bir açıklama bulunmamakla birlikte Doçentlik başvuru kriterleri ile ilgili konuların kanıtlarının burada yer alması gerektiğini düşünüyorum. Malum puanlama projenin kaynağına göre yapılıyor (AB, uluslararası ya da ulusal, kamu, vb.) Dolayısıyla yüklenen belgede projenin adının, destekleyici bilgilerinin ve sizin bu projedeki rolünüzü gösteren bilgilerin olmasının yeterli olacağını düşünüyorum. Ben kendi projelerimde proje raporu hiç eklemedim ve doçentliğimde sorun yaşamadım. Saygılar.
Hocam 20 Ekim'de açılacak olan sistem farklı bir sistem mi yoksa yokün özgeçmiş sayfasını mı kullanıyor ben tam olarak anlamadım, gösterdiğiniz linkler yök özgeçmiş sayfası yani şimdi biz yükleme yapsak dbs'ye de yükleme yapmış gibi mi olacağız o kısmı açıklayabilirseniz çok güzel olur.
Hocam cevapta geç kaldım kusura bakmayın. Sistem açıldı 2 gün önce. Siz tüm bilgileri DBS'ye giriyorsunuz. Yalnız aynı sayfada YÖKSİS'e de bağlantı var. Doçentlik için her şeyi DBS'ye girmeniz lazım çünkü YÖKSİS ekranı aynı gibi gözükse de gerekli bazı belgeleri ekleme seçeneği yok. 20 Ekimde DBS ekranının altında başvuru seçeneği belirmiş olmalı.
Hocam çok teşekkür ederiz. Diyelim ki 900 atıfımız var hepsini göstermek zorundamıyız ? Puan tamamlayacak kadar göstermek yeterli mi ?
Hocam normalde sisteme girişte de taahhütnamede tüm yayınlarınızı hiç birisini saklamadan göstereceğinizi taahhüt ediyorsunuz ancak uygulamada bu işlem çok zor. Şu ana kadar sadece yetecek kadar atıf yükleyen bir çok arkadaşım var (kendim dahil) ve hiç bir sorun yaşamadık. Zaten DBS atıfları size vermediği için bu atıfların hepsine teknik oalrak ulaşmanız da mümkün olmayabilir. Mevcut 900 atıfınızın dışında da bilmediğiniz atıflar olabilir. Kimse sizi bu atıflara ulaşamadığınız için sorumlu tutmayacaktır.
Hocam iyi günler öncelikle tüm videolarınız için çok teşekkür ederim çok faydalı oldular. Atıfları WOS'dan alırken export kısmını ben kendi profilimde göremiyorum. Atıf yapan makalenin abstract dahil tüm bilgilerinin göründüğü o sayfanın pdf ini alıp yüklesem sorun olur mu sizce?
Merhaba hoca, geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. webofscience.com sitesinde kendi yayınınız gördüğünüz ekranda sağ tarafta size yapılan atıf sayısına tıkladığınızda atıf yapan tüm makalelerin listelendiği sayfaya ulaşıyorsunuz. Bu sayfada export seçeneğinin mevcut olması gerekiyor. Bunun haricinde nasıl yapılır bilemiyorum ne yazık ki.
@@telatar Hocam galiba bir üniversite hesabı veya millet kütüphanesi gibi bir sistemden girince dediğiniz şekilde export kısmı çıkıyor. Ancak evden kendimiz girince çıkmıyor sanırım. Üniversite hesabı olmayan arkadaşlar millet kütüphanesine hızlıca kayıt olup veritabanları bölümüne web of science yazıp girerlerse export bölümü çıkıyor ve anlattığınız şekilde citationların çıktılarını alabiliyoruz. Tekrar tşk ler, kolay gelsin.
Hocam çok teşekkürler. Anladığım kadarıyla tezimizden çıkan yayınlarımızın atıfları da 90 puanlık kısımda değerlendiriliyor. Atıfın ne zaman yapıldığı önemli (doktora öncesi veya sonrası) ama yayının doktora tezinden üretilmiş olması sorun değil. Doğru mu anlıyorum acaba?
Evet kesinlikle öyle. Önemli olan size atıf yapan yayının özellikleri.
Merhabalar. Bilgilendirme için teşekkürler. Puan almayan derleme ya da vaka raporları, uluslararası ya da ulusal indekslerde dizinlenen dergilerde yayınlanan makalelerde atıf almışsa bunları yazmamız gerekiyor mu?
Maalesef bu da kesin cevabı olmayan bir soru. DSB'de "... dergilerde yayınlanmış yayın" ifadesi var. Bu yayının derleme, özet vb. ayrımı yapılmamış. Teknik olarak baktığınızda puanlanır diye düşünüyorum. Ama puan sıkıntınız yoksa işi sağlama almak için dışarıda bırakmak da bir yöntem olabilir.
Merhaba, video için teşekkürler. 2 sorum var 1) WOS'da makalemize early access olarak gözüken makalelerden atıf yapılmışsa bunu da atıf listesine ekleyecek miyiz, yoksa atıf yapan makalenin de cilt sayı numarasının verilmiş olması mı gerekiyor. 2) WOS dışındaki atıflarımızı yazarken eserin adının altına (WOS dışında kalan) tüm atıflarımızı mı yazıyoruz yoksa onları da 2 puanlık olanlar ve 1 puanlık olanlar diye kategoriye ayırmak mı lazım?
Merhaba, önce ikinci sorunuza yanıt vereceğim, ayrım yapmamız gerekmiyor. En azından kılavuzda böyle bir kural yok. Ben de dosyamda bu ayrımı yapmadım, sadece listeyi verdim, DBS'de ilgili yerde uygun sayılarım yazdım sadece ve sorun yaşamadım.
İlk sorunuzun cevabı biraz yorum içeriyor çünkü kılavuzlarda kesin bir ifade yok. Bildiğiniz üzere yayınları girerken makalelerin sayıya atasnmış olması gerekiyor. Atıflar için böyle birt özellikle belirtilmemiş olmakla birlikte "yayınlanmış yayınlar" şeklinde bir ifade mevcut. Bunu da ben aynı yayın girerken olduğu gibi sayıya atanmış makaleler oalrak değerlendiriyorum. Çünkü atıflardan yararlanabilmek için makaleyi DBS'ye girmemiz gerekiyor, sayıya atanmamış makaleyi DBS'ye girersek, puan almak için kullanmasak bile jürinin gözünde bu makale şaibeli gözükebilir. Bence risk almamak en doğrusu olacaktır.
@@telatar Teşekkür ederim cevaplar için. Bir sorum daha olacak. WOS dışındaki atıfları belirttikten sonra kanıtlayıcı belge olarak atıf yapan makaleleri eklemek gerekiyor mu dosyanın sonuna, yoksa sadece liste halinde vermemiz yeterli mi?
Gökhan Hocam merhaba benim sorum şu...bir adayın doktora sonrası 90 puanın üzerinde bir puanı varsa doktora öncesinden 10 puanın üzerinde puan beyan edebilir mi ? 100 puanın en az 90'ının doktora sonrası olması gerekiyor diyor. Ama diyelim adayın doktora sonrası 100 puanı var zaten. Bu aday doktora öncesi çalışmalarından istediği kadar çalışmadan puan beyan edebilir mi. teşekkür ederim.
Merhaba Egemen hocam. 100 punın en az 90'ı doktora sonrası olmalı, bunun dışında doktora öncesi istediğiniz kadar puan üretip net puanınıza ekleyebilirsiniz. 90 puan doktora sonrası olduktan sonra isterseniz doktora öncesi 50 puan da ekleyebilirsiniz.
@@telatar Teşekkür ederim hocam, hayırlı olsun şimdiden tüm arkadaşlara
Hocam, Google akademik'e göre makale atıf yapan dergilerden ikisinin dili Japonca. Bunları atıf olarak puanlarken nasıl göstermeliyim İngilizceye çevirip mi, her iki dilde mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba, ÜAK kılavuzunda bu konu ile ilgili bir bilgilendirme yok. Benim görüşüm tercüme yapmamızın gerekmediği ancak jürinin o makaleye ulaşmak istemesi olasılığını göz önünde tutup DOİ adresinin kaynakçada yer almasına dikkat etmenin faydalı oalcağını düşünüyorum. Latin alfabesi kullanan ancak İngilizce dışındaki dillerdeki makaleleri de çevirmiyoruz çünkü.
Merhaba hocam, makalemiz wos ta taranmıyor, ancak wos ta aldığı atıflar var. Bu durumda wos tan atıf şablonu almamızın bir sakıncası olur mu?
Merhaba hocam, makaleniz wos'ta taranmıyorsa zaten wos'tan alacağınız atıf şablonunda görünmeyecektir. Dolayısıyla sizin manuel olarak hazırlamanız gerekecektir.
Gökhan Hocam, web of science search linkine girmek istediğimde documents araması inaktif olarak gözüküyor. Bu linki kullanamıyorum. Bir öneriniz olur mu?
Merhabalar, ücretsiz hesapla dahi olsa oturum açarak deneyebilirsiniz. Eğer yine olmazsa başka bir tarayıcı ile (chrome kullanıyorsanız edge ile ya da benzeri) denemek faydalı olabilir.
Hocam merhabalar, bu güzel bilgi için teşekkür ederim. Benim birkaç sorum vardı. Birincisi Türkiye'de yapılmış ulusal ve uluslararası kongrelerde (Ulusal ve Uluslararası petrol ve gaz kongresi, Ulusal ve uluslararası jeofizik kongre ve sergisi gibi) yaptığım sunumların genişletilmiş özeti bu kongrelerin kitaplarında basıldı. Bazı araştırmacılar bunu referans olarak gösterdi. Ben bunları atıf olarak gösterebilir miyim. Saygılarımla...
Merhaba çok geç yanıt verdiğim için kusura bakmayın. Eğer kongre kitabı atıf kısmında puan karşılığı olan indekslerin birisinde taranıyorsa gösterebilirsiniz. Çümkü kılavuzda atıflar için makale demiyor eser ya da yayın diyor.
@@telatar hocam cok tesekkur eder, saygılar sunarım.
Hocam web of scienceta taranmayan yayinima tek yazarli kitabina gelen ssci atifini nasil yazacagim?
Hocam yanlış anlamadıysam kitabınıza atıf yapan bir makaleden bahsediyorsunuz. Kitabı yüklediğiniz ekranda dosyalar bölümünde atıflar kısmına girip, geri kalanını aynı makale atıfları gibi tamamlayabilirsiniz.
hocam teşekkürler, benim atıf yazdır kısmımda export çıkmıyor. ne yapabilirim
Merhaba, webofscience.com adresinden ilgili makalenizi bulduğunuzda export seçeneğinin çıkması gerekiyor. Belki bir aşamayı eksik ya da farklı yapıyorsunuzdur. En baştan adım adım tekrar denerseniz sorunun çözüleceğini düşünüyorum.
hocam merhaba export seçeneği yukarıda çıkmıyor neden olabilir acaba?
Hocam ekranınızı bilemediğim için tahminimi yazacağım. WOS'da kendi makalenizi bulduktan sonra makalenize değil, yanındaki atıf sayısına tıklamak gerekiyor. Her şey normal ise o ekranda export seçeneğinin çıkması lazım.
@@telatarHocam bu ekran aktif değil artık galiba.
Puanlamaya katmadığımız makaleden atıf yükleyebilir miyiz? Teşekkürler
Yukleyebilirsiniz hocam. Atiflarda onemli olan atifi yapan yayin, alan degil.
hocam merhaba bu kısmı biraz açabilir misiniz? puan almadığım derleme yayına yapılan atıftan puan alabilir miyim yani ?@@telatar
her hangibir kamu kurumu hesabı olmayan doçentlik başvurusunu nasıl yapacak
Bunu ben de merak ediyorum açıkcası. DBS'ye kamu dışındakiler de e-devlet üzerinden veri girebiliyor. Sanırım sistem bu durumda olanları uygun şekilde yönlendiriyor.
Merhaba sistemde “Beyannamenize eklemiş olduğunuz (53636,64737) eserlere ait atıf bilgisi ortak yazarlarınız tarafından girilmiş olup yaptığımız özelleştirme sonucunda atıfların her adayın kendisine ait olarak beyan edilmesi şeklinde düzenlenmiştir.Lütfen bu atıfları beyannamenizden çıkartıp kendi atıflarınızı ekleyiniz” yazısı çıktı acaba ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz ?
Hocam muhtemelen ilgili yayininiz turuncu renktedir ve diger yazarlar tarafindan sisteme eklenmistir. Yayinin atiflar bolumune girip, mevcut atiflari temizlemeli ve bastan kendiniz girmelisiniz. Bu islemlerden sonra yayini beyannameden cikartip tekrar eklemelisiniz
Teşekkür ederim
ISI DATABASE DE INDEKS LISTESINI NEREDEN BULABİLİRİM
Hocam sorunuzu tam anlayamadım ancak ISI database'de indekslenen dergilerin listesine isindexing.com/isi/journals.php adresinden ulaşabilirsiniz.
Hocam, tezlere yapilan atiflar puanlanabilir mi? ÜAK belgesinde bu konuda bi açıklama yok.
Hocam tezinizi ayrı olarak girdiğiniz bir bölüm olmadığından teze yapılan atıfları da teknik olarak sisteme girme şansınız yok. Ama tezden yazdığınız makale ya da kitaplara gelen atıfları o makale ya da kitap altında gösterip puanlayabilirsiniz.
Eğitim bilgilerinin olduğu yerden tezlere yapılan atıflar sisteme girilebiliyor. Fakat puanlanabiliyor mu onu bilmiyorum.@@telatar
Merhabalar Hocam, bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederiz.
Teze yapılan atıfım var. Ve Öğrenim Bilgisinde atıflar sekmesi açılıyor. Oraya dosya yüklesem puan getirir mi? Ya da yüklememeli miyim?
Bana kesinlikle puanlama yoksa etik ihlal olur dediler.
Hocam ben öğrenim bilgisindeki kısımdaki atıf ekleme butonunu daha önce fark etmemiştim. Oraya tıkladığımızda gerçekten de yukarıda eser olarak tezin adı çıkıyor. ÜAK kılavuzunda da "yazarın eseri" ifadesi olduğundan ve DBS de tezi sizin eseriniz olarak atıf kısmıda gösterdiğinden bence puanlanmasında hiç bir sakınca olmayacaktır.@@semasaglk2656
Roaming feature is not enabled, or is expired. For access, please sign in from your institution. Wos a kaydolup girmeye çalıştığımda böyle bir uyarı veriyor hocam bunun için ne yapabilirim
Merhaba, WOS'un belirli hizmetleri ücretli ve kurumunuzun aboneliği varsa kurum içerisinden (kurum ip'leri ile internete bağlanan bilgisayarlardan) bu hizmetlere erişebiliyorsunuz. Aboneliği olan bir kurum içinden bir kez bu hizmetleri kullandıktan sonra, üyelikte kullandığınız kişisel epostanızla bir yıl boyunca kurum dışından da hizmetlere erişebiliyorsunuz. 12 ay sonra halen kurum içerisinden hiç bağlantı gerçekleştirmediyseniz belirttiğiniz uyarıyı alıyorsunuz. Sorunun çözümü için daha önce size erişim hakkı sağlamış olan kurumunuzun içerisinden bu hizmete bir kez olsun tekrar bağlanmanız gerekiyor. Sonrasında 12 ay daha hizmetlere erişimizi olacaktır.
Çok teşekkürler hocam
Bolum editoru oldugumuz kitap bolumu nasil ekleniyor acaba, bir not mu koymak lasim
Merhaba, Yayaınlar / Kitap kısmından yeni ekleyi seçtikten sonra açılan kitap ekleme ekranında üstten üçüncü seçenek olan "Katkı düzeyi" için "Bölüm/ler" seçeneğini işaretlemeniz yeterli oalcaktır.
@@telatar hocam kitapta bölüm yazarıyım, bilgileri girerken yazarlar kısmı kitaptaki tüm yazarlarımı istiyor yoksa bölümü yazan yazar bilgisini mi soruyor? Hocam bir de bilimsel kitap yada ders kitabı olarak seçenek çıkıyor, bu ayrımı neye göre yapmalıyız? MEB'te ders kitabı oluyor da bizlerin alanında bu ayrım nasıl yapılıyor?
Sistemden gördüğüm kadarıyla teze yapılan atıfların puan olarak geçerliliği yok.
Hocam google scholar dan alınca ulusal uluslarlarası aayrım yapılmadı galiba
Evet Google Scholar bu şekilde bir ayrım yapmıyor.