Kasaba (1997) Film Analizi | Nuri Bilge Ceylan

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 12 січ 2025

КОМЕНТАРІ • 7

  • @soul_12127
    @soul_12127 Рік тому +1

    Peynirin kokması ve finalde Asiye'nin elini nehre daldırması sanki Asiye'nin de tıpkı kuzeni Saffet gibi onun da kasabanın sıkışık ve dar ortamını fark etmesini, aydınlanması anlatıyor. Kokunun ortaya çıkmasıyla öğretmen herkesinde içinde rencide etmesi ve Saffet'in dayısı olan Emin de aynı şekilde onu aile içinde rencide etmesini birbirine çok benzettim sembolik olarak gönderme var sanki. Eleştirileriniz için teşekkür ederim göremediğim farklı yerleri çok güzel yorumlarınızı katmışsınız.

  • @Karliah24
    @Karliah24 4 роки тому +5

    Emeğinize sağlık. Podcastler'in periyotları ne olursa olsun bir sonraki bölümü hep olsun umuyorum.
    Birkaç eleştirim olacak:
    İlk olarak, hakikaten sizin de fark ettiğiniz gibi çok uzun içerikleriniz. Fakat asıl sorun bence dağınık bir şekilde konuları ele alıyorsunuz. Bunu bir makale olarak ele almanızı tavsiye ederim; giriş bölümünde nelerden bahsedeceğinizi özetleyin ve kısa da olsa bir değerlendirme yapın, sonra biraz daha ayrıntıya girin ve en son toparlayın konuyu.
    Film eleştirisi yapıyorsunuz ve elinizde görselleri kullanmak gibi çok önemli bir avantajınız var ama ben şahsen hangi karakter hangi fotoğrafla gösterildi anlamadım. Karakterleri doğru bir sırayla ve bağlantılarını kurarak tanıtmalısınız bence. Bu kadar uzun bir film eleştirisi/tartışması yapıyorsanız filmin konusunu daha düzenli bir şekilde ele almalısınız.
    Böyle eski bir dönemi anlatan eski bir filmi anlatırken o zamana ilişkin biraz daha ayrıntılı araştırma yapılmalı ve kişisel düşüncelerinizden ve yaşamlarınızdan ziyade somut veriler paylaşmalısınız diye düşünüyorum çünkü bu film gerçekçi olma, durumu aktarma motivasyonuyla yapılmış bir film.
    Arka planda yaptığınız işler daha çok vakit almalı. Konu spontan yorumlarla işlenmekten ziyade analiz edilmiş olmalı bence.
    Sağlıcakla kalın :)

  • @eyyupdemirkiran
    @eyyupdemirkiran 3 роки тому +4

    37:13 Her şey gayet güzel. Videolar hakkında etkileşim alınmak isteniyorsa, ben de birkaç bir şey yazabilirim.
    Öncelikle, her birinizin sesi farklı yükseklikte geliyor. Bazılarınızı net duyamazken, bazılarınızınki çok yüksek geliyor. Aynı ortamda bulunmadığınızdan, geçişlerde biraz problem olmuş sanırım.
    Bu İncelemede, filmde kaçırdığım birçok noktayı çok iyi yorumlamışsınız fakat, üzerinde konuşmadığınız birçok nokta da var. Videoyu filmin son sahnesindeki yorumunuzu merak ederek açmıştım fakat bahsi geçmemiş. Bunun gibi birkaç sahne daha vardı. Sanıyorum video süresiyle alakalı bir durum.
    Son olarak, bu video serileri, kendi aranızda yaptığınız bir inceleme fakat, girişte bize dönük olarak daha genel yorumlarla başlarken, sonlara doğru kendi aranızdaki bir sohbete dönüşüyor ve kendi normlarınızdan (Aşağıdaki Semih Özmen yorumcunun değişiyle "kendi yaşamınızdan") örneklerle daha kapalı bir anlatıma geçiyorsunuz. Yani, filmdeki karakter analizlerinizde aranızdaki ortak değerler üzerinden, tek taraflı değerlendiriyorsunuz ki NBC sinemasında karakterleri tek taraflı ele almanın, inceleme açısından çok eksik kalmasına sebep olacağını düşünüyorum.
    Bu saydıklarım dışında böyle bir seride videolar çıkarmanız harika. Ellerinize sağlık.

    • @mikrofonard3403
      @mikrofonard3403  3 роки тому +3

      Eleştirileriniz oldukça mantıklı ve yapıcı. Bu doğrultuda teşekkürler. Bir sonraki videolarda belirttiğiniz "kendi yaşamımızdan" örnekler noktasında dikkat etmeye çalıştık fakat yine de bu videolarda da aynı hataya düşmüş olabiliriz. Ses konusu teknik yetersizlikten kaynaklı, çözüm arayacağız. Podcastleri geliştirmeye çalışıyoruz. Bu tür yapıcı ve faydalı yorumlar da bizi motive ediyor. Zamanınız ve yorumunuz için teşekkürler.

  • @tabipkzz7134
    @tabipkzz7134 3 роки тому +5

    O dönemin şartlarını düşünerek izlesen de bu dönemin şartlarını düşünerek izlesen de kişiler ve olaylar gerçek kırsal yaşam edinmiş hiç bir insana yapmacık gelmez.var aslında o dönemde de böyle insanlar var. Ayrıca o sıkıştırılmış insan ruhunu o kadar iyi aktarmış ki kırsalda çocukken başlayan o yapı özgür burakılınca da başka yere gidince de yaşlanınca da devam eder bi nevi kabuk gibi yani entelektüel olarak aktarılan o adam kasabaya geri döndüğünde kütüphane kurs vs şeyler açsaydı o zaman yapmacık olurdu gerçek kırsalda öyle olmuyor çünkü aydınlatıp gelişeceğine daha da körleşiyorsun sen de körleşiyorsun kırsal insan kabuğu bu...

  • @tabipkzz7134
    @tabipkzz7134 3 роки тому +1

    Arkadaki doğu demirkol mu? 🤣

    • @mikrofonard3403
      @mikrofonard3403  3 роки тому

      Mikrofon Ardındakilerden bahsediyorsanız eğer, hayır efendim aramızda Doğu Demirkol yok maalesef :)