Göksu Ve Alara Nehrinin Doğduğu Yoncagöl Subatığı - Gündoğmuş 4K UHD

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 19 тра 2020
  • / @mehmetsokmentv
    ISBN 978-605-88104-0-2
    Göksu Ve Alara Nehrinin Doğduğu Yoncagöl Subatığı - Gündoğmuş 4K UHD
    Burada Doğa Mimarisinin Özgün Sanatı var. Sessizlik, huzur ve mutlaka korunması gereken bakir doğa sistemleri var. Bu filmimizde bizimle beraber; Geçmiş bin yıllarda Büyük kedi krallığının hüküm sürdüğü Söbüçimen Yoncagöller Subatığının muhteşem güzellikteki Doğa Ananın renk ve yansıma sanatının kalbine götürüyoruz, sizi.
    Özel klimatik sisteme sahip, 4 km. uzunluğunda bu vadide doğanın nice gizemli canlı aktiviteleri var. Gündoğmuş ilçesinin Söbüçimen yaylası uzantısı bu bölgede, Nisan ayından itibaren Doğa Ananın uyanış zamanıdır. Anadolu topraklarıdır burası. Yüzyıllar önce Anadolu'nun kadim türleri Anadolu Parsı, aslan, çita, Asya fili, yaban öküzü ve yaban eşeği zebra yaşamıştır burada. Özellikle yüksek rakım dağ aslanının memleketidir, Burası! Doğa Ana buraya her daim seyahat edenin zekasını çok daha fazla geliştirir.
    Öğrenmek mi istiyorsun? O halde buraya, doğaya seyahat et, doğanın en büyük mimar olduğunu gör. Geçmiş bin yılda Dağ aslanlarının avlandığı ve su içtiği yerdir, burası! Geçmişi çok eskidir, Yoncagöl Subatığı oluşumunun. Yem yeşil çayırlarla bezenmiş, toprak erozyonu olmayan, muhteşem güzellikte akan mendereslerin son toplanma noktasıdır! Karşı yamaçlardaki karların yansısıyla oluşan sayısız renk cümbüşü! Heyyy Doğa Ana; Sen ne endamlar yaratıyorsun, nelere kadirsin?
    Karlı Dağlar suya resmedilmiş, ufuk çizgileri su yüzeyinde, gökyüzü suyun içindedir burada. Kıvrımlı vadide seyrederken an be an değişimlere tanık olur doğasever insan!
    Burası; Topataş yaylasının, Alanya’nın Akdam ve Türkler köylülerinin yaylasının, Söbüçimen Yaylasının eriyen kar sularının toplanma merkezidir. Burası, gerçekten kıvrımlı vadili Söbü bir alan. Uzun ince dar oval Vadi görünümlü ve ortasından, menderes halinde kıvrıla kıvrıla muhteşem görseller sunan su akıyor, her an değişen ışık zamanı ile bam başka görüntüler veren, muhteşem kar suları! Öğlen saatlerinde, daha da coşan kocaman menderes dereler! Veee Göksu nehrinin doğum yeridir, burası!
    Gelin burada Doğanın bağrına yolculuk ediniz, önce söyleyecek söz bulamayacaksınız, sonra da iyi bir hikâye anlatıcısına dönüştüğünüzü fark edeceksiniz. 65 bin yillar önce Anadolu'da bu sahada dinozorların yaşadığı ve Doğa Ananın muhteşem güzellikteki oluşumlarının farklı ışık koşullarında en güzel yansımalı seremonilerine tanık olacaksınız.
    Asya Fili de Anadolu'nun en büyük hayvanı olarak burada yaşamış. M.Ö. I. yüzyıla kadar başta Fırat Havzası'nda olmak üzere yaşayan filler, yaşam alanlarını istila etmemiz sonucu yok olmuşlar. Bu muhteşem göl sulak alanı dizisi fillerin en sevdiği alandı!
    Söbüçimen Yoncagöl sahasına gelen her insan; Kudretli Doğanın olağan üstü peyzajı karşısında hayal alemine yolculuğa çıkar ve bir hayali bulduğu zaman, işte öleceksem burada öleyim diyerek iç geçirirken; Suyun, endemik çeşitliliğinin, yeşilin, çiçeğin ve börtü böceğin renk kattığı ortamda temiz havanın ve her türlü sorundan uzak yaşayabileceği bir mekan hayalleri süslemeye çoktan başlamış bile! Tüm bunları kim istemez ki? Sizde doğaya çıkın; Mutlaka sevdiğiniz bir yer bulacaksınız.
    MS. 3. yüzyılın başlarına kadar burada yaşayan ve son görülme tarihi 1880 yılı olan aslan da Fırat havzasında başlayarak, Anadolu Geyik Dağlarının bu yüksek rakımlarına dek yayılım göstermiş ve yaşamıştır.
    Söbüçimen; Doğa Ananın Nisan Mayıs Ayındaki, hiçbir yaşama nasip olmayan, olağan üstü cömertliğini, burada yaşayan Yörüklere sunmuştur. Su kaynakları etrafında ve tüm sahada, Torosların endamlı güzelliği, burayı özene bezene süslemiş; tüm güzelliğini buraya vermiştir. Çayırlarda koyunlar ve keçiler otluyorlar.
    Çitalar da burada boy göstermiş; 19. yüzyıla kadar yaşamış ancak beslenmesinde önemli yer tutan ceylanların ortadan kalkmasıyla bu sahadan çekilmişler.
    Söbüçimen uzantısı Yoncagöller dahil, Dünyadaki gözde doğa köşelerinin birinde güneş benzersiz şekilde batıyor. Sadece bir defa buna tanık olmak mı istiyorsunuz? Bu güzelliği görmek için mutlaka seyahat etmeye değer diyoruz.
    12. yüzyıl sonuna kadar Anadolu'nun medeniyet çatışmasına tanık olan yaban eşeğinin yaşadığı bu topraklardaki Söbüçimen Yaylası, doğa harikası muhteşem menderesleri bünyesinde barındırır. Kıvrılarak boy gösteren menderesler, günün her saatinde değil, her dakikasında renk değiştirir.
    ---------------------------------------------
    Kamera/Metin Yazım : Mehmet SÖKMEN
    Seslendirme : Rüksan Atak SÖKMEN
    Çekim Tarihi : 16.05.2020
    Prodüksiyon Yapım Tarihi: 20.05.2020
    Video Prodüksiyon Yapım, Yayın Ve Yönetmeni: Mehmet SÖKMEN - 0532 525 84 93
    web: www.mehmetsokmen.tv
    / mehmetsokmen1

КОМЕНТАРІ • 3

  • @himakc1676
    @himakc1676 4 роки тому +1

    Wow so beautiful natur

  •  4 роки тому +2

    Bu videoda o suların-derelerin akarken çıkardığı o harika şırıltılı, gürültülü sesleri vardır. Dublaj olmadan doğal hali ilke bir video daha yapıp bu kez sadece doğal sesleri olan şekilde yayınlayın bence. İsteyen bunu seyretsin isteyenler doğal hali ile seyretsin. Bu ablamızın sesi bu videolara hiç gitmiyor. Umarım uyarıyı dikkate alırsınız. Doğal sesler her zaman daha güzeldir.

  • @emreakkabak5225
    @emreakkabak5225 3 роки тому +1

    2:18 çektin mee