Dle Ștefan, este foarte bine că vă amintiți ceva din rusă, cu toate că mă îndoiesc că acele cuvinte le-ați învățat în clasă. Mă ofer să vă predau niște lecții în limba rusă, absolut gratuit, printre care și învățarea la perfecție a mai multor cuvinte și expresii folosite uzual, fără de care l. rusă nu ar fi așa de melodioasă.
Notația 1 3 5 2 4 6 are ca scop pentru a cunoaște corespondentul fiecărui pol , pentru a afla cum a conceput fabricantul produsul trebuie sa consultam fisa tehnica - EX disjunctoare - sunt disjunctoare unde intrarea este prestabilita o data cu camera de stingere , dar producători care se respecta au conceput produsul în asa fel încât indiferent pe ce pol (sus sau jos ) îndeplinește aceleași caracteristici tehnice cât și de siguranță , la RCBO (RCD ) poli sunt predestinați la multi producători ( ABB mai putin) datoria butonului de test și cuplei de stingere a arcului . Acestea fiind spus putem deduce ca fiecare producător are anumite aspecte constructive și este imperios necesar studierea cu atenție a fisei tehnice a oricărui produs , asa luam la cunoștință aspectele tehnice și capabilitățile produsului pe care urmează( de preferabil a se citi înainte de montaj asa salvezi timp si munca inutila in anumite situații ) sa il montam .
Bună ziua Fane. Din experienta mea dispozițiile primite de la superiori era ca alimentarea sa se facă numai pe contactele fixe, motivarea era ca atunci cind decuplezi, instalația mecanica din interior sa nu ramina sub tensiune ptr ca se pot produce accidente. Succes în continuare în tot ce faci.
Salut Ștefan . Poate ca era mai bine sa fie tablourile in Ro ca și in Marea Britanie venite din magazin “pre made “cu dual Rcd (primul rcd protejează jumătate de tablou iar cel de-al doilea cealaltă jumătate ,după regulation)și busbar aproape întodeauna in partea de jos și out partea de sus a siguranței, adică tu îți adaugi doar siguranțele de care ai nevoie in felul asta ,consider ca s-ar fii evitat sa tot felul de greșeli in montarea tablourilor care sa pună in pericol viața clientului și a electricianului de multe ori . Respect pt tot ce faci .
Daca e sa " despicam firul" atunci, ar trebui discutat pe filmul cu " ce avem in interiorul disjunctoarelor " . Acolo ar trebui sa vedem daca se intra pe sus sau pe jos, cum " circula curentul" , prin ce contacte/ pe ce traseu .Apoi daca se produce scurtul sau suprasarcina, cum ar trebui sa" circule defectul" prin contactele disjunctorului. La RCD va fi mai complicat, din pacate, plus ca se necesita multa stiinta si teorie 🤔🤔🤔Mai simplu cu fisa tehnica! Asa, aflam cum "a gandit producatorul" ! Altfel, in tren, am vazut puse si pe sus si pe jos. La scurt, sareau , dar nu stiu cu supra sarcina sau cu protectia RCD(poate la filmul lui Stefan cu apa pe jos si RCD-ul mergea incercat si invers😉😊) daca functionau.Numai bine tuturor !
BUNA SEARA daca puteti posta si automatizari explicate gen pornire stea triunghi sau autmatizare strung ,lifturi si altele MULTUMESC! am urmarit pe youtube RYB dar ar fi mai bine cu explicatie in ROMANA
Nu stiu daca o sa mai postez ceva pe electrica.La orice filmulet avem numai comentarii de la destepti care s-au nascut invatati si consider ca lumea deja stiue stea sau delta .
@@Proiectediversediy erau interesante diverse automatizari cu scheme cit mai simple si explicate multumesc !iar la comentarii inutile nici sa nu va uitati!
Te salut , te urmăresc de ceva vreme si mie sau părut de interes filmulețele tale mai ales cele cu wago care pentru mine au fost folositoare pentru ca nu știam cât sa ma bazez pe ele si văzând testele am înțeles ca sunt mult mai performante decât mi sau părut mie, pe viitor pe mine m-ar ajuta enorm un filmuleț despre cum ar trebui montat un disjunctor si in funcție de ce criterii adică consum de mers/pornire etc si dupa ce criterii ar trebui montat , mulțumesc numai bine !
Eu am de Schneider si nu scrie pe ele, dar fisa tehnica spune "busbar and distribution block - top or bottom". Probabil ca la ei conventia e, daca nu au numere, nu conteaza. Am verificat la RCBO. Interesant ca pe SPD trifazic sint scrise numerele :)
Salut, poti face un test cu niste CB-uri cu conectorii si conductorii montati legati intentionat invers? Ar fi foarte interesant de vazut exact cum reactioneaza. *invers, adica pe jos in loc de sus.
Salut Stefan! Zi-mi daca gresesc! Am observat(am si comandat/cumparat) ca ai alimentat MCB-urile ETI , pe jos.Asa apare si in fisa tehnica, cat si pe schema desenata pe MCB, 1 jos si 2 sus.Pana aici e ok. Nedumerirea mea este ca, desi scrie 1 jos si 2 sus, simbolurile contactelor sunt puse invers, cred eu.Adica simbol de contact mobil jos/consumatorul si cel de " contact fix/alimentarea" e desenat sus, la 2 .Ma poti lamuri? Vreau sa invat/stiu corect.Multumesc !
Depinde de producator, fiecare aparat este insotit de o fisa tehnica, dar si de o schema mica inscriptionata pe o laterala a aparatului, se studiaza un pic si e clar. Mai exact forta de strangere a suruburilor bornelor este specificata, in Nm, dar cand mergi sa desfaci bornele se rup surubelnitele de la Haupa SL/PZ2. Cam asa stau lucrurile pe la noi. Schneider este unul din producatorii care nu specifica intrarile si iesirile, la EATON lucrurile stau diferit putin.
Întrarea pe contact fix ieșirea pe mobil. Mi_a explicat cineva acum20ani(sau m-a aburit?) dar am reținut partea practica. Chiar și itrerupatoarele au săgeată cu IN pe fix. Oricum merg și invers. 👍
Buna ziua, M-am tot uitat la explicatiile dvs dar se pare ca nu am gasit o rezolvare la niste produse de la Hager pe parte de conectare. V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti si pe mine cum conectez Hager ARF925D cu 4 x MBS116 QUICK CONNECT folosind un busbar ? Multumesc
La Hager , busbar tip furca se monteaza in partea de jos , deci alimentarea va fi pe jos ! Avem sute de proiecte cu echipamente Hager si toate se fac pe jos(2-4-6), cand se foloseste busbar tip furca ! Proiecte inclusiv pentru Hager ,care accepta ! Mai ciudat este faptul ca Hager are programul sau de proiectare , unde alimentarea se face pe 1-3-5 dar in practica 2-4-6 !! Este vorba despre proiecte pentru Olanda unde este foarte folosit Hager !
La hager nu se poate intra pe sus deoarece sus nu are decât o intrare jos are două si nici in fișa tehnică nu am gasit nimic decât cu cat se strange, deci e ok sa pun pieptane jos si sa ies cu circuite sus ?
Salut . am un diferential ABB de 20A . 30ma. Pe dreapta sus si jos am N , iar pe stanga sus scrie 1/2 iar in stanga jos scrie 2/1. adica intrarea poate fi ori pe sus ori pe jos?
Salut Ștefane, tot te-am auzit de legare nul la împământare, imi poți explica cum vine? Te-am auzit ca vb de inpamantare și tensiunea sub 200v. Sau un link, un video ceva.... Mersi 😊
Proiectediversediy am văzut video cu tratarea nului de acum 3 zile, dar unde se leagă împământarea la nulul de la Enel, înainte de orice separator, general pe tablou, înainte de orice protecție, sau după? Aici sunt confuz. La mine la tablou PE este separata nu este legata niciunde de null
@@Proiectediversediy Presupun ca omul vrea un raspuns mai concret. Si eu am inteles dintr-un video anterior al tau, ca in punctul in care din TNC faci TNCS, pur si simplu reduci caderea de tensiune(tu te-ai referit ca ai 230V in loc de 200, si presupun ca e vorba de caderea de tensiune daca nu legi PE-ul la priza de pamant). Deci, un argument se poate? As aprecia.
Bine la Fi PE General Ingram de sus si iesim de Jos, insa PE circuit noi Ingram de Jos (pri n pieptenele de cupru ) si iesim sus spre cablu de circuit.
Aici din greseala l-eam nimerit. La ETI e pe jos intrarea (1, 3 , 5 sunt jos). Iar strapurile babane sunt greu de indoit si bagat pe sub sine asa cum e la tabloul principal de intrare branșament.
Eu am pus la intamplare, nu m-am gandit ca are intrare si iesire... Poate sa nu mearga corect? Poate sa difere curentul de rupere, sau sa nu intrerupa corect?
Intrebare : Am avut zilele trecute o siguranta pe care la un capăt scria + (plus) , iar la celălat - (minus) . Eu in curent continuu voiam să o folosesc. Ce insemna polaritatea aceea ? Ca daca voiam să trec minusul prin ea băgăm intraeea la minus , iar de voiam să trec plusul intram prin plus ? Nu stiu daca am fost destul de clar ..daca nu am fost ,sper sa ai tu idee ce voiam să spun 😂
Din pacate, "practica ne omoara" ! Ajungi cu tabloul nou si constati ca firele vechilir circuite sunt scurte si nici nu te gandesti sa le "innadesti cu wago", ca sa le "lungesti pana sub disjunctoare" si atunci le lasi asa, alimentezi, pe jos si pui consumatorii sus. Ai mai putea pune un tablou mai mare(ca cel din ep. Eaton love cu Schneder) si cu deja celebrele "cleme sir, sa lungesti circuitele...
Dar la diferentialele gen ABB F202 (RCCB bipolar) pe care nu e trecut N, cum se procedeaza? Terminalele sunt insemnate doar 1/2, 3/4 (sus) si 2/1, 4/3 (jos) iar in fisa tehnica scrie doar ca se alimenteaza pe ambele parti dar nu indica unde ar fi N la bipolar, are doar poze cu N la tetrapolare.
In rusă se spune „pisAti” - a scrie. Dacă spuneți „pisati”, cu accentul pe i-ul de după p, atunci inseamna a face pipi. Nu mai induceți oamenii în eroare.
Nu e obligatoriu sa scrie L1 L2 L3 pentru ca poti avea succesiune directa sau inversa a fazelor. In schimb N'ul e forte important daca e 3P+N ca nu are element de masura/declansare pe el.
Logica, " fireasca", ar fi sa gandesti succesorul,zic si eu ! Adica, dupa 1, vine 2, normal,nu ? Si nu poti pretinde ca " incepi cu 2 si iesi in 1 !?! Si nici nu poti zice ca pui faza in 1 si nulul, in 2, sau invers ! Clar, sunt separate si au " un sens" .Eu chiar azi am cumparat 2 difer.ABB de 10 si 16 A, dar scrie "antiprost " pe ele : sus apare 1/2 si N , iar jos corespondenta bornelor, e la fel, adica 1/2 si N. Deci clar la asta nu conteaza !
Da nu degeaba zicea maestrul Ștefan într-un filmuleț despre calitatea Siemens abb hager am verificat personal în magazine și pe abb scrie clar pe unde trebe să intri si pe hager din păcate pe siemens nu l-am gasit în magazine poate în cele de specialitate
Intodeauna citit fisa tehnica .Acolo scrie daca ne este sau nu permis sa intram pe jos sau pe sus.Teoretic nu ar trebui sa se intample nimic dar e posibil in caz de defect ca producatorul sa faca fite si sa nu iti schimbe produsul ca nu l-ai alimentat pe unde trebuie.
@@Proiectediversediy Am echipat un tablou electric și am folosit disjunctor cu protecție diferențiala și pe cutia disjunctor arata ca îl poți alimenta ori pe sus ori pe jos, problema era ca ieșirile sa se facă pe celelalte borne, nu tot pe intrare, cum aveam inițial făcut de meseriaș. Nu contează unde pui intrarea, ieșirea trebuie sa se facă pe borna cealaltă adica dacă faci intrarea pe 1 atunci ieșirea trebuie pe 2 și nu tot pe 1, iar dacă pui intrarea pe 2 atunci ieșirea trebuie sa se facă pe 1.
spre ex . abb majoritatea sunt si pentru iesire si intrare la fel pentru sus si jos si altele ,iar daca le iei de pe netsaudin magazin daca ceri fisa tehnica se uita ca la dracu la tine 😂😂🤣
Nu era mai interesant sa fac ca la filmuletul cu Dorelita?
Bagati-le pe unde vrea p..a voastra.
:)) pai le bagam in 1 si 2 si ramanem cu o pozitie libera... de ce sa mai folosim si partea cealalta, ramane de rezerva :)))
:)))))
@@FlorianOfficial aia o faci pentru tine man ,ce treaba are cu vecinu?
Omule nu te mai agita.Prostia nu se trateaza.
Dle Ștefan, este foarte bine că vă amintiți ceva din rusă, cu toate că mă îndoiesc că acele cuvinte le-ați învățat în clasă. Mă ofer să vă predau niște lecții în limba rusă, absolut gratuit, printre care și învățarea la perfecție a mai multor cuvinte și expresii folosite uzual, fără de care l. rusă nu ar fi așa de melodioasă.
Notația 1 3 5 2 4 6 are ca scop pentru a cunoaște corespondentul fiecărui pol , pentru a afla cum a conceput fabricantul produsul trebuie sa consultam fisa tehnica - EX disjunctoare - sunt disjunctoare unde intrarea este prestabilita o data cu camera de stingere , dar producători care se respecta au conceput produsul în asa fel încât indiferent pe ce pol (sus sau jos ) îndeplinește aceleași caracteristici tehnice cât și de siguranță , la RCBO (RCD ) poli sunt predestinați la multi producători ( ABB mai putin) datoria butonului de test și cuplei de stingere a arcului . Acestea fiind spus putem deduce ca fiecare producător are anumite aspecte constructive și este imperios necesar studierea cu atenție a fisei tehnice a oricărui produs , asa luam la cunoștință aspectele tehnice și capabilitățile produsului pe care urmează( de preferabil a se citi înainte de montaj asa salvezi timp si munca inutila in anumite situații ) sa il montam .
Bună ziua Fane. Din experienta mea dispozițiile primite de la superiori era ca alimentarea sa se facă numai pe contactele fixe, motivarea era ca atunci cind decuplezi, instalația mecanica din interior sa nu ramina sub tensiune ptr ca se pot produce accidente. Succes în continuare în tot ce faci.
Multumesc.
Si asa este si logic
Salut Ștefan . Poate ca era mai bine sa fie tablourile in Ro ca și in Marea Britanie venite din magazin “pre made “cu dual Rcd (primul rcd protejează jumătate de tablou iar cel de-al doilea cealaltă jumătate ,după regulation)și busbar aproape întodeauna in partea de jos și out partea de sus a siguranței, adică tu îți adaugi doar siguranțele de care ai nevoie in felul asta ,consider ca s-ar fii evitat sa tot felul de greșeli in montarea tablourilor care sa pună in pericol viața clientului și a electricianului de multe ori . Respect pt tot ce faci .
Daca e sa " despicam firul" atunci, ar trebui discutat pe filmul cu " ce avem in interiorul disjunctoarelor " . Acolo ar trebui sa vedem daca se intra pe sus sau pe jos, cum " circula curentul" , prin ce contacte/ pe ce traseu .Apoi daca se produce scurtul sau suprasarcina, cum ar trebui sa" circule defectul" prin contactele disjunctorului. La RCD va fi mai complicat, din pacate, plus ca se necesita multa stiinta si teorie 🤔🤔🤔Mai simplu cu fisa tehnica! Asa, aflam cum "a gandit producatorul" ! Altfel, in tren, am vazut puse si pe sus si pe jos. La scurt, sareau , dar nu stiu cu supra sarcina sau cu protectia RCD(poate la filmul lui Stefan cu apa pe jos si RCD-ul mergea incercat si invers😉😊) daca functionau.Numai bine tuturor !
BUNA SEARA daca puteti posta si automatizari explicate gen pornire stea triunghi sau autmatizare strung ,lifturi si altele MULTUMESC! am urmarit pe youtube RYB dar ar fi mai bine cu explicatie in ROMANA
Nu stiu daca o sa mai postez ceva pe electrica.La orice filmulet avem numai comentarii de la destepti care s-au nascut invatati si consider ca lumea deja stiue stea sau delta .
@@Proiectediversediy erau interesante diverse automatizari cu scheme cit mai simple si explicate multumesc !iar la comentarii inutile nici sa nu va uitati!
Bun clipu multumesc, te puteai opri cu ideea dupa '' alte chestii"" ca deja ma gandeam la personajul Porta coleg cu Sven Hassel!
Te salut , te urmăresc de ceva vreme si mie sau părut de interes filmulețele tale mai ales cele cu wago care pentru mine au fost folositoare pentru ca nu știam cât sa ma bazez pe ele si văzând testele am înțeles ca sunt mult mai performante decât mi sau părut mie, pe viitor pe mine m-ar ajuta enorm un filmuleț despre cum ar trebui montat un disjunctor si in funcție de ce criterii adică consum de mers/pornire etc si dupa ce criterii ar trebui montat , mulțumesc numai bine !
Incerc.
Respect si multumesc ca te uiti la mine.
multumim frumos de informatii
Eu am de Schneider si nu scrie pe ele, dar fisa tehnica spune "busbar and distribution block - top or bottom". Probabil ca la ei conventia e, daca nu au numere, nu conteaza. Am verificat la RCBO. Interesant ca pe SPD trifazic sint scrise numerele :)
Nasol cu Bobiță,..ce-o fi căutat el la tine în mînă nu știu,săracu l-ai dat de pămînt...💥💫
🤣
Va salut! Am descoperit de ce un diferential General Electric nu mergea decat pe test. Respect!!
Salut, poti face un test cu niste CB-uri cu conectorii si conductorii montati legati intentionat invers?
Ar fi foarte interesant de vazut exact cum reactioneaza.
*invers, adica pe jos in loc de sus.
Da suntem curiosi ce se intampla daca le legi invers
@@liviuraducanu4767 ua-cam.com/video/Uy8TZ8B2ZFQ/v-deo.html
Salut Stefan! Zi-mi daca gresesc! Am observat(am si comandat/cumparat) ca ai alimentat MCB-urile ETI , pe jos.Asa apare si in fisa tehnica, cat si pe schema desenata pe MCB, 1 jos si 2 sus.Pana aici e ok. Nedumerirea mea este ca, desi scrie 1 jos si 2 sus, simbolurile contactelor sunt puse invers, cred eu.Adica simbol de contact mobil jos/consumatorul si cel de " contact fix/alimentarea" e desenat sus, la 2 .Ma poti lamuri? Vreau sa invat/stiu corect.Multumesc !
Depinde de producator, fiecare aparat este insotit de o fisa tehnica, dar si de o schema mica inscriptionata pe o laterala a aparatului, se studiaza un pic si e clar. Mai exact forta de strangere a suruburilor bornelor este specificata, in Nm, dar cand mergi sa desfaci bornele se rup surubelnitele de la Haupa SL/PZ2. Cam asa stau lucrurile pe la noi. Schneider este unul din producatorii care nu specifica intrarile si iesirile, la EATON lucrurile stau diferit putin.
ms de info
Întrarea pe contact fix ieșirea pe mobil. Mi_a explicat cineva acum20ani(sau m-a aburit?) dar am reținut partea practica. Chiar și itrerupatoarele au săgeată cu IN pe fix. Oricum merg și invers. 👍
Buna ziua,
M-am tot uitat la explicatiile dvs dar se pare ca nu am gasit o rezolvare la niste produse de la Hager pe parte de conectare.
V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti si pe mine cum conectez Hager ARF925D cu 4 x MBS116 QUICK CONNECT folosind un busbar ?
Multumesc
din ce am invatat si eu de la batrani, conta intrarea pe contactul fix la industrial, separare vizibila s.a.
La Hager , busbar tip furca se monteaza in partea de jos , deci alimentarea va fi pe jos ! Avem sute de proiecte cu echipamente Hager si toate se fac pe jos(2-4-6), cand se foloseste busbar tip furca ! Proiecte inclusiv pentru Hager ,care accepta !
Mai ciudat este faptul ca Hager are programul sau de proiectare , unde alimentarea se face pe 1-3-5 dar in practica 2-4-6 !!
Este vorba despre proiecte pentru Olanda unde este foarte folosit Hager !
Da,corect.Si Quick connect de la hager tot pe jos se alimenteaza.
Multumesc mult
La hager nu se poate intra pe sus deoarece sus nu are decât o intrare jos are două si nici in fișa tehnică nu am gasit nimic decât cu cat se strange, deci e ok sa pun pieptane jos si sa ies cu circuite sus ?
frumos domnul stefan
10Q
La Schneider pictograma cu conectica e pe partea orizontala, deasupra cum te uiti la ea in tablou. De la ETI RCCB-ul are 1357 jos .. o minunatie..
La toate firmele exista ambele variante si variante cu stanga sau dreapta.
Te uiti pe schema desenata pe el. Partea fixa reprezinta intrarea iar partea mobila este iesirea!
Corect.
Corect
Interesant e ca desi la hager pe diagrama 1 e sus si 2 e jos, bara de busbar se monteaza jos, asta in cazul mcb urilor, deci pe unde e alimentarea?
daca ei specifica altfel in fisa tehnica e ok
Super 😃😃😃.
La curenti mari,obligatoriu intrarea pe cotactele fixe
un mare like
Salut . am un diferential ABB de 20A . 30ma. Pe dreapta sus si jos am N , iar pe stanga sus scrie 1/2 iar in stanga jos scrie 2/1. adica intrarea poate fi ori pe sus ori pe jos?
Subtila faza cu 1P+N 😂😂😂 !
Salut. Pentru un apartament cu 4 camere si electrocasnicele uzuale ce curent trebuie sa aiba generalul? 32A este suficient?
minim 32 ar fi ok.Trifazat recomand.
Salut! Am un abb fh202 cumpărat, dar nu sta cuplat butonul. Încă nu l am montat. Care ar fi cauza? Ms
Din câte îmi amintesc eu DL.Stefan ai mai făcut un filmuleț pe tema asta.
Salut Ștefane, tot te-am auzit de legare nul la împământare, imi poți explica cum vine? Te-am auzit ca vb de inpamantare și tensiunea sub 200v. Sau un link, un video ceva.... Mersi 😊
AI un mare search pe canal man.Foloseste-l te rog.
Proiectediversediy am văzut video cu tratarea nului de acum 3 zile, dar unde se leagă împământarea la nulul de la Enel, înainte de orice separator, general pe tablou, înainte de orice protecție, sau după? Aici sunt confuz. La mine la tablou PE este separata nu este legata niciunde de null
@@Proiectediversediy Presupun ca omul vrea un raspuns mai concret. Si eu am inteles dintr-un video anterior al tau, ca in punctul in care din TNC faci TNCS, pur si simplu reduci caderea de tensiune(tu te-ai referit ca ai 230V in loc de 200, si presupun ca e vorba de caderea de tensiune daca nu legi PE-ul la priza de pamant). Deci, un argument se poate? As aprecia.
Bine la Fi PE General Ingram de sus si iesim de Jos, insa PE circuit noi Ingram de Jos (pri n pieptenele de cupru ) si iesim sus spre cablu de circuit.
Aici din greseala l-eam nimerit. La ETI e pe jos intrarea (1, 3 , 5 sunt jos). Iar strapurile babane sunt greu de indoit si bagat pe sub sine asa cum e la tabloul principal de intrare branșament.
👍
Eu am pus la intamplare, nu m-am gandit ca are intrare si iesire... Poate sa nu mearga corect? Poate sa difere curentul de rupere, sau sa nu intrerupa corect?
Am vazut tablouri electrice făcute de o echipă tehnică din bulgaria: minune!!! totul era montat pe dos😁
Bună ce disjunctor sa pun la un panou solar 30v 10A?
Buna..,care e diferenta intre disjuncte si diferential?
Ce sunt alea disjuncte?
@@Proiectediversediy disjunctuare..(stiati la ce ma refer..,tel meu nu avea cuvîntul si a scris altceva)
👍👍
Daca am in tablou numai sigurante Snaider ,este vre-o problema?
Pentru mine nu.
@@Proiectediversediy multumesc
Intrebare :
Am avut zilele trecute o siguranta pe care la un capăt scria + (plus) , iar la celălat - (minus) . Eu in curent continuu voiam să o folosesc. Ce insemna polaritatea aceea ? Ca daca voiam să trec minusul prin ea băgăm intraeea la minus , iar de voiam să trec plusul intram prin plus ?
Nu stiu daca am fost destul de clar ..daca nu am fost ,sper sa ai tu idee ce voiam să spun 😂
Din pacate, "practica ne omoara" ! Ajungi cu tabloul nou si constati ca firele vechilir circuite sunt scurte si nici nu te gandesti sa le "innadesti cu wago", ca sa le "lungesti pana sub disjunctoare" si atunci le lasi asa, alimentezi, pe jos si pui consumatorii sus. Ai mai putea pune un tablou mai mare(ca cel din ep. Eaton love cu Schneder) si cu deja celebrele "cleme sir, sa lungesti circuitele...
Pui cleme sir.Si alimentezi pe urma pe unde trebuie.
Dar la diferentialele gen ABB F202 (RCCB bipolar) pe care nu e trecut N, cum se procedeaza? Terminalele sunt insemnate doar 1/2, 3/4 (sus) si 2/1, 4/3 (jos) iar in fisa tehnica scrie doar ca se alimenteaza pe ambele parti dar nu indica unde ar fi N la bipolar, are doar poze cu N la tetrapolare.
Il poti pune oriunde.
Au amuțit
😁😁😁😁
Teoretic 1,3,5,etc ,practic fișa tehnică.
Legat de rusa stiu de la bunicu faza cu "Pișă ceva pe tabla" :))
P.S. pentru necunascatori "Pișă " inseamna "scrie"
parca era "piset"
In rusă se spune „pisAti” - a scrie. Dacă spuneți „pisati”, cu accentul pe i-ul de după p, atunci inseamna a face pipi. Nu mai induceți oamenii în eroare.
@@Skyline6791 peseț este vulpe polară în rusă. Se folosește cuvîntul atunci cînd nu vreu să spui „pizdeț”.
Nu e obligatoriu sa scrie L1 L2 L3 pentru ca poti avea succesiune directa sau inversa a fazelor. In schimb N'ul e forte important daca e 3P+N ca nu are element de masura/declansare pe el.
Ce se întâmplă dacă greșim intrarea cu ieșirea?
Nimic,dar trebuie sa citesti ce scrie la fisa tehnica a fiecarui produs.
Logica, " fireasca", ar fi sa gandesti succesorul,zic si eu ! Adica, dupa 1, vine 2, normal,nu ? Si nu poti pretinde ca " incepi cu 2 si iesi in 1 !?! Si nici nu poti zice ca pui faza in 1 si nulul, in 2, sau invers ! Clar, sunt separate si au " un sens" .Eu chiar azi am cumparat 2 difer.ABB de 10 si 16 A, dar scrie "antiprost " pe ele : sus apare 1/2 si N , iar jos corespondenta bornelor, e la fel, adica 1/2 si N. Deci clar la asta nu conteaza !
Da nu degeaba zicea maestrul Ștefan într-un filmuleț despre calitatea Siemens abb hager am verificat personal în magazine și pe abb scrie clar pe unde trebe să intri si pe hager din păcate pe siemens nu l-am gasit în magazine poate în cele de specialitate
@@detoatepentrutoti9453 Siemens?Nu o sa gasesti niciodata in magazine .Siemens tine la brand si se vor afisa pe un raft unde exista si Comtec.
Normal se întra pe unde producatoru specifica dar și pot fi alimentat și si
Exact.Foarte corect.
Și dacă pui intrarea pe jos si nu pe sus ce se întâmplă?
Intodeauna citit fisa tehnica .Acolo scrie daca ne este sau nu permis sa intram pe jos sau pe sus.Teoretic nu ar trebui sa se intample nimic dar e posibil in caz de defect ca producatorul sa faca fite si sa nu iti schimbe produsul ca nu l-ai alimentat pe unde trebuie.
@@Proiectediversediy Am echipat un tablou electric și am folosit disjunctor cu protecție diferențiala și pe cutia disjunctor arata ca îl poți alimenta ori pe sus ori pe jos, problema era ca ieșirile sa se facă pe celelalte borne, nu tot pe intrare, cum aveam inițial făcut de meseriaș.
Nu contează unde pui intrarea, ieșirea trebuie sa se facă pe borna cealaltă adica dacă faci intrarea pe 1 atunci ieșirea trebuie pe 2 și nu tot pe 1, iar dacă pui intrarea pe 2 atunci ieșirea trebuie sa se facă pe 1.
Diferentialele de un modul de la ETI daca il pui invers iese fum din el.De asta iti spun:citeste fisa tehnica.
De ce ar conta? Pe langa ca protectiile termice si magnetice nu au polaritate, mai ai si curent alternativ.
Unele au specificat unde este intrarea ,la altele avem nu conteaza
CAND SPUI INTODEAUNA - INSEAMNA MEREU . CORECTE TREBUIE SA SPUI IN MARE PARTE CIFRELE IMPARE REPREZINTA INTRAEA . AVELES BAHTALO !
Da,Corect.
Schne mai are cate o schema pe lateralul diferentialului
Eu zic că are importanță.
Pentu ce se foloseste separatorul
samaliot misto zburaies :)) (8 ani de rusa)
Tare bancul cu avionul
Pe industriale numai pe sus
Executa pornire comanda lift
Nu stiu eu sa fac ni astea.Eu doar ma joc cu cativa conductori,o priza ,maxim un bec.
Nu stiu automatizari ,deabea fac PLC uri.
La tripolara Cu nulul în stânga ,întoarcem tripolara invers !
:)))))))))))))
Dacă nu verifici cu aparatul de măsură și control.
Ne puteti descrie si cum?
Tare curios sunt cum masori tu asta
Impropriu masori ,mai exact sun pe poli sper că mă înțelegi dl.Stefan
:))))))))))))))))))))))
Diodă
Pe unde pe ne-unde pe acolo pe unde se poate.
Cred că i-ai pedepsit
spre ex . abb majoritatea sunt si pentru iesire si intrare la fel pentru sus si jos si altele ,iar daca le iei de pe netsaudin magazin daca ceri fisa tehnica se uita ca la dracu la tine 😂😂🤣
RFM
Intre timp au aparut si cu intrarea pe numerele pare
ua-cam.com/video/K5gVX-bGpDc/v-deo.html