פרופ' קרסו עם ד"ר אמיר מנדל: טיפול בהפרעה דו קוטבית (מניה-דיפרסיה)

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 26 січ 2025

КОМЕНТАРІ • 16

  • @lisimoses3O348
    @lisimoses3O348 4 роки тому +1

    מעולה!!! תודה! כמקרה בי-פולרי "קל" יחסית... (בד"כ - בלי קיצוניות מאנית... אבל המווון יצירתיות...) כל מה שנאמר פה נכון וחשוב לדעת!!! שמחתי לשמוע ! במיוחד בסוף כמובן - ההכרה ביצירתיות הגבוהה :) כל כך נכון... אבל היא גם זו שלעתים גורמת לקריסה לתוך דכאון תקופתי...

  • @ישראלגרין-ר8ו
    @ישראלגרין-ר8ו Рік тому

    רובכם בדרך למחלות שונות שהידע הנדיר שלי יכול למנוע. אבל ביי.

  • @מוטיבראל-ט6ב
    @מוטיבראל-ט6ב 3 роки тому +1

    להפוך קנאה שלילית לחיובית.
    רבים טועים ומדביקים לרגש הקנאה תווית שלילית, אבל קנאה היא רגש חיוני וחיובי. אני זוכר שבילדותי אימא שלי הייתה מצביעה על חלק מחבריי ואומרת, "תראה איך הוא מתנהג, תלמד ממנו ותעשה כמוהו", או "תסתכל על החבר הזה, קח ממנו דוגמה".
    קנאה היא דבר חשוב ובלעדיה לא היינו מתקדמים. אם לא הייתי מקנא, אפילו איך שחתול מנתר או ציפור שעפה, בכל דבר ודבר שסביבי, לא הייתי מתפתח. זאת אומרת, סוד ההתפתחות והגדילה נובע מהתרשמות עמוקה של המצב הבא. הרצון והכיסופים למושא הקנאה מסגלים יכולת טובה לתאר אותו בבהירות, לשחק את המצב הרצוי בנו כאילו היינו כבר פועלים כך, להימשך אליו יותר ויותר עד שהוא נקלט בנו ומתגשם בדרכנו.
    קנאה על דרך התחקות אחר פעולות הטבע, או אחר אנשים מוכשרים ומוצלחים, מפתחת מאוד. לא לשווא הוריי, וכך רוב ההורים, קנו לי מגוון חוברות על מדע וטכנולוגיה, רפואה והיסטוריה. גם הסלון בבית היה מלא מדפים גדושים בספרים ותקליטים - עד שנכנסה הטלוויזיה מתישהו בשנות החמישים ושינתה את אופן הצריכה. ההורים שלי כל הזמן רצו לפתוח בפניי את העולם הגדול, ואני בפה פעור גיליתי נפלאות והרחבתי אופקים. התרגשתי עד דמעות כשארמסטרונג נחת על הירח לראשונה, וממש התקנאתי, איך ייתכן שזה לא אני שם? זה נתן לי זריקת מרץ אדירה שבאה לידי ביטוי בעשורים הבאים שבהם נמשכתי לחקר המדע.
    ילדים ללא יצר קנאה עלולים להפוך לצמחים. אגב, אפילו בתאים של כל צמח רשום תיאור הגדילה העתידי שלו, אלא שרק בתנאים הסביבתיים הנכונים הוא יכול להוציאם מהכוח אל הפועל, לצמוח. גם זה נקרא קנאה, רק ברובד נמוך יותר ממין האדם.
    בשונה מהצמח, באדם פועל מנגנון נוסף של אגואיזם - רצון לקבל הנאה על חשבון האחר. כל עוד האדם רוצה להיות כמו הסובבים אותו, אלה שבעיניו הם טובים, אין בכך כל רע. אולם מרגע שרגש הקנאה הזה מתחבר לאגו, המיזוג הזה הופך הרסני. אז הקנאה מקבלת תפנית והופכת להיות קנאה רעה ושלילית, והמגמה לרצות שהאחר ייפול וייכשל, יעצור ויישבר, מתחזקת. צרות עין היא הגורם למאבקים ולמלחמות. היא ההיפך הגמור מהקנאה החיובית שקיימת בטבע ומעודדת התפתחות.
    השילוב ההרסני הזה נמצא רק בבני האדם. בבעלי חיים לא תמצאו יצר מזיק כזה. אפילו שהם טורפים זה את זה, זו צורת קיומם הטבעית. הטבע למשל פיתח בזאב דחף לטרוף כבשה. אבל שימו לב, מרגע שהזאב שבע, הוא זונח את הפגר לטובת שאר בעלי החיים בסביבה. אין לו צורך נוסף להשמידן, לאכול עד בלי די, או לשמור במקפיא למחר. לכן אי-אפשר לומר שתכונת הזאב רעה. היא טבעית.
    לעומת הזאב באדם יש רצון לזכות להישגים כמו של האחר, אם לא יותר, וכתוצאה מהפער, נוצרות באדם הרגשות של מרירות, כעס, אי-שביעות רצון, תחושת קיפוח, תוקפנות ולעיתים גם רצון לנקום. היחס הזה נחשב אגואיסטי, והוא גדל יותר ויותר, ומבקש למלוך, לשלוט, לבלוע את האחר. הוא הבעיה. לא הרצון המוגבר לצריכה מופרזת, לעוד כסף, יופי, אוטו חדש, בית גדול או בגד ממותג. לא. זה לא אגו. אלא רק הרצון שמכוון לרעת הזולת. ייתכן וברוב המקרים אנחנו לא צריכים את מה שיש לאחר, אבל עצם שבירת השוויון ורכישת עליונות על האחר מדרדרת לנזק בלתי הפיך ביחסים.
    אין מה לצפות מאדם שיהפוך עורו. זה הטבע שלנו, אלא עלינו רק לתקנו. להפוך את היצר הרע ליצר טוב. להכיר תחילה בטבע הרע שלנו - הגלוי והסמוי - ולדעת שלא יעזרו כל מיני חשבונות קטנים כדי לרסן אותו. פחד או בושה רק ינמיכו את להבות אש הקנאה, אך לא יכבו אותה או ינתבו אותה לאש חמה ומועילה.
    ועוד דבר שחשוב להבין, בסופה של ההתפתחות האנושית כולנו אחד, והאגואיזם והקנאה השלילית מעוורים אותנו מלהתקרב לשלמות, לחיים שלווים ומאושרים. כשהאגואיזם יתגבר ולא נוכל לסבול את היחסים הנוכחיים, אז נדרוש בעצמנו שינוי עצמי. אז, או בתקווה שנשכים קודם, נפתח את ספרי הקבלה ונלמד איך להתעלות על האגו האנושי, איך להפוך את הקנאה השלילית לחיובית, כזו שתריץ אותנו דווקא לתת ולהתחבר.

  • @יצחקחדד-ס9ט
    @יצחקחדד-ס9ט 3 роки тому

    ❤❤❤❤❤❤❤🦌🦌🦌🦌🦌🦌

  • @אלרואיברזל-צ8כ
    @אלרואיברזל-צ8כ 4 роки тому +2

    צריך לבטל את הפסיכיאטריה בכוח

    • @אפרתרינהיצחק-ח9פ
      @אפרתרינהיצחק-ח9פ 5 місяців тому

      כי אין להם פתרון לשום בעייה
      ותרופות פסיכוטיות
      שתופעות הלוואי מגדילות ברובם את הבעיות
      מנסה לקחת אומגה שלוש יש מצב שיכול לעזור
      יותר אומגה 3 יצב טוב יותר את מצב רוח חדים

  • @ישראלגרין-ר8ו
    @ישראלגרין-ר8ו Рік тому

    לפחות בדבר אחד אתם תאכלו אותה-אני את הידע שלי איך /מה לעשות כדי לא ליפול לסרטן מחלות לב ועוד. שומר לעצמי.

  • @סנדרהשלום
    @סנדרהשלום 2 роки тому

    To Live, or Not to Live, That Is the Question
    “To be, or not to be, that is the question,” mused Prince Hamlet in the so-called “nunnery scene” of William Shakespeare’s play Hamlet. Every year, around the world, some 800,000 people answer this question negatively and take their own lives. Even worse, suicide is one of the leading causes of death among young people. Why do people, especially young ones, take their own lives? Is it possible to strengthen their desire to live?
    The authors of the Talmud wrote, “For two and a half years, the House of Shammai and the House of Hillel disputed. One side said, ‘It is better for man not to be born than to be born,’ and the other side said, ‘It is better for man to be born than not to be born.’ They concluded, ‘It is better for man not to be born than to be born, but now that he is born, let him look into his actions’” (Eruvin 13b). Indeed, if an alien were to land on Earth and look at us, it would probably say, “The pathetic humans bump into each other, ridicule and humiliate one another, and do everything they can to ruin each other’s lives. No wonder they are so depressed. Why did nature create such miserable beings?”
    Suicide is the extreme consequence of a series of problems that afflict people to the point where they decide to end it all. But even before these problems become too much to handle, they make us ask about the meaning of life. After all, if life is only about survival through ordeals, then it is indeed better not to be born than to be born.
    The thing is that when we begin to ask questions about life, or as the sages wrote, “look into our actions,” we begin to grow. Pain leads to spiritual development that lifts us to realms we would not have dreamed existed, and we would not have searched for them were we not forced by pain.
    The key to these new realms lies in fostering positive connections among people, in emerging from the mindset of alienation and narcissism we have so devoutly nurtured until now, to find that when we sympathize with others, we gain rather than lose. We win new perspectives and new ideas, new wisdom and knowledge, and new friends. By changing our attitude to others, we change our world.