Bağ Evine Kurduğu Sistemle Yıllardır Elektriğe Tek Kuruş Para Vermiyor
Вставка
- Опубліковано 8 лют 2025
- Eskişehir'de yaşayan emekli müteahhit Mehmet Çolak, bağ evine kurduğu sistemle kendi elektriğini üretip 8 yıldır elektriğe beş kuruş para vermedi.
İhlas Haber Ajansı UA-cam Kanalına Abone Olmak İçin:
► bit.ly/IHA-Abone
78 yaşındaki Mehmet Çolak 10 yıl önce şehir dışındaki arazisine bir bağ evi inşa etti ve elektrik bağlamak için gerekli kurumlara başvurdu. Bağlama ücretinin 25 bin liraya mal olacağını öğrenen Çolak, elektrik ihtiyacını karşılamak için alternatif yollar aramaya başladı. Hem ucuz hem de temiz olması nedeniyle rüzgâr ve güneş enerjilerinden yararlanmayı karar kılan emekli müteahhit Mehmet Çolak, 2011 yılında çalışmasına başladığı ve 2013 senesinde tamamen kurduğu sistemle 8 yılda yaklaşık 10 bin lira masraftan kurtuldu.
Konuyla ilgili konuşan Çolak; “2011 yılında 25 bin lira para istediler elektrik hattı çekmek için. Miktar çok geldi, kendim düşünüp böyle bir yöntem uyguladım. İlk kurduğumda 2 bin lira masraf ettim. Önce pervane alıp aydınlatma yaptım, daha sonra ilave güneş panelleri aldım. Yaklaşık 2 bin lira kadar da onlara verdim çok daha ucuza hallettim ve 8 senedir de kullanıyorum. Hiçbir şikâyetim de yok. Şu anda 220 volt elektrik kullanabiliyorum. 8 yıldır normal elektrik kullansaydım yaklaşık 8-10 bin lira elektrik faturası öderdim. Fakat şuana kadar maliyet bile yarısı kadar olmadı. Her ihtiyacımı görüyorum. Her türlü elektronik aletim var ve kullanıyorum. Bahçemiz olduğu için yazın sürekli sulama yapıyoruz. İki tane dalgıç pompam, iki tane kuyum var. İstediğim zaman dalgıçları çalıştırabiliyorum. İstediğim her zaman istediğim elektronik aletimi çalıştırabiliyorum. Depolarımı doldurduktan sonra damlama sulama sistemimi çalıştırıyorum. Tüm işlemler için elektriğimi buradan kullanıyorum. Aydınlatma, televizyon, buzdolabı, elektrik süpürgesi gibi her türlü elektronik aletimiz çalışıyor” diye konuştu.
“Kullananların hepsi memnun”
Yenilenebilir enerji kaynaklarını her zaman merak ettiğini söyleyen Mehmet Çolak, komşularının bu sistemi beğendiklerini ve evlerine kurduklarını, çok da memnun olduklarının altını çizdi. Salgın döneminde de bağ eviyle kendilerini dışarıdan izole ettiklerini belirten Çolak, konutunun kendi kendine yetmesi nedeniyle dışarı hiç çıkmadıklarını ifade etti. Çolak; “Bunu gençliğimde de denemiştim, bir ev yapıyorduk, oraya pervane koymuştum ve aydınlatma için kullanıyorduk. Daha sonra pervaneyi buraya kurdum. Biraz da internetten araştırdık. Ben burayı yaptıktan sonra yaklaşık 20 kişi geldi bakmaya. Evimiz ziyaret yeri gibi oldu. Herkes gelip görmek istiyordu. Tarif ettim yapanlar da oldu. Şu an köy evinde bu şekilde elektrik kullananlar var. Kullananların hepsi de gayet memnun. Korona virüs ilk çıktığı zaman Eskişehir’deydik. Buraya geldik. Kendimizi izole etmiş olduk. Yalnız kaldık hiçbir yere çıkmadık. Hiç kimseyle de görüşmedik. Korona virüsten korunmak için çok iyi oldu” dedi.
#evdeelektriküretimi #kendielektriğiniüretti #bedavaelektrik #sondakika #gündem
================================
İhlas Haber Ajansı Resmi Web Sitesi
► www.iha.com.tr
İhlas Haber Ajansı Sosyal Medya Adresleri
► / iha.com.tr
► / ihacomtr
► / ihacomtr
► plus.google.co...
İhlas Haber Ajansı hakkında
www.iha.com.tr/...
İhlas Haber Ajansı’na ulaşmak için
►www.iha.com.tr/...
İnsanın bereketli olanı da var. Kendi ihtiyacını giderip, başkalarına da yol göstermiş. Allah gönlüne göre versin, seni kimseye muhtaç etmesin.
Amin
illa maddi açıdan değerlendirmemek lazım, amca ne güzel ilgi duyduğu birşeyi uğraşıp gerçekleştirmiş bravo..
Maddiyat dediğin nedir amcamızın elektrik idaresine bile eyvallahı yok..Nereden baksan kral hareket :)
Amcadan alınacak çok ders var. Kendisini tebrik ediyorum.👏👏 Hiç bişey yapmadan ağlayıp sızlayanlardan gına geldi artık.
21. yy'da böyle bişey olması komik açıkcası adam elektrik faturası pahalı geldiği için yaptım demiş suç adamın mı devletin mi ?
ZAMLI ELEKTRİK FATURALARININ VATANDAŞI ÇARPTIĞI BU DÖNEMDE ÖRNEK BİR PROJE TEBRİKLER.
😂😂😂😂😂 kgv. Bkv. Kendine güvenenler vergisi. Beynini kullanma vergisi bişekilde. Alacak devletin vergisiini
Vatandaş beyinsizin en önde gideni kendi fikirleri düşünceleri yok cahil illahi birisi gelip bişey göstericekte oda götünü kaldırıp yapıcak bu adam gibi herkes yapsa ne güzel ama beyin yok halkta
@@bikobiko6838 beyinfakirleri koyun sürüleri
Herkes buna yönelse rüzgar versigi koyar devlet
@@bikobiko6838 sana zarari yok devlete zarari yok nasıl tutuklanacak
Amcanın ev tam kafa dinlemelik mis gibi
çok güzel..keşke bütün köylüler , kırsal kesimlerde yaşayanlar, yel-eken bölgelerdekiler böyle elek. akımı üretebilse
Helal olsun amcaya herkese örnek
HELAL OLSUN AMCAMA ...HERKESE ÖRNEK OLSUN
Helalın var dayı 😂👍👏 On numara tek kelimeyle 👍
Vallahi helal olsun....sizin gibi yaratıcı insanları değerlendirmek lazım
Türk insanına imkansız Diceksin sora oturup izliceksin helal olsun dayı sana
Bu sektörde çalışan bir mühendis olarak söylemeliyim ki videoda gösterilen türbinin yıl ortalamasına bakıldığında üretimi oldukça düşüktür. Fiyati düşüktür ama üretimi çok azdır. Çoğu güneş panellerinden gelmektedir. Türbin konusunda yerli markalara yonelmeniz sizin için daha faydalı olacaktır.
Ellerını ayaklarını öperim cansın
Amcam rüzgar türbini ile elektrik elde edip aküyü dolduruyor akıllı invertör sayesindede 220 yi 12 volta düşürüyor.İyi yapmış güneş paneli de temiz enerji en güzelini yapmış.
FAİDE İÇİN BILGI ICIN HAZIRLAYAN NEDEN IRTIBAT VERMEZ ANLAŞILIR DEĞİL HALBUKİ AMCAMIZLA BİLGİ ICIN GUZEL OLACAK AMA DINLEMEKTEN BASKA BIR FAIDE YOK YİNEDE EMEGINE YÜREĞİNE SAĞLIK AMCSMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN ZORU BASARMAK COK GÜZEL İSTİKAMET YOL ALDIRIR ELLERİNDEN ÖPÜYORUM SAYGILARIMLA GUZEL İNSAN
Her evde olmalı.
@Sopraş Vidigo kazanmasın vede elektrik şirkrtleri en büyük parayı fabrika vb. Yerlerden kazanıyır
Kaç kv üretiyor elektirik kaynak makinası kullanıyorum diyor ama bence buraz yalan gibi geliyor ama diğer aletler tmm çalışır ama çok güzel eline sağlık
@@mehmetceliksu4562 adam akıllı sistem kurarsan sınırsız 220 alırsın şebeke elektriği
küçük bir müstakil ev için yeterli, apartmanlara yetmez. ama müstakil evlerin hepsinde olmalı bence.
Sanki inanılmaz bir sistemmiş gibi.. Bu zaten olan bir sistem. Hibrit kurmuş. Basit ve kullanışlı.
Evet basit olabilir, önemli olan bunu kullanıp kullanmaması kardeşim :)
Yakinda yuklu miktarda ruzgar vergisi ve faturasi gelirse gorurusun
Helal olsun dayı sana
Helal olsun sana güzel insan.
Helal olsun akilli adam
Amcam biz de bu işle biraz naçizane uğraştık. Ama lütfen şu Akü masrafından da biraz anlatsan. Ülkemizde Akü sorunu hala çok büyük mesele Offgrid sistemlerde. Bu işe başlamak isteyen dostlar bilin Ülkemizde hala iyi Bataryaya ulaşmak imkansız...
bu sistem için en iyisi LTO batarya oda gümrükte kalıyor.
@@orkunkolvuran783 han gi pil olursa olsun yasak diye biliyorum patlama riski nedeni ile
Akü, Batarya, Li-po verdiğim paraların, yediğim kazıkların hattı hesabı yok. En son yediğim kazık Li-po batarya aldım 25 amp 12 volt, tamam üstündeki marka çok güzel fiyat uygun 650 TL, ama bir geldi üstündeki marka sonradan yapıştırılmış tamam Li-po ama ne olduğu belli değil. LTO batarya TC de var bir hücreye 800 TL diyorlar, çok para. Bilginize Dostlar...
akü konusu kesinlikle en dikkat edilmesi gereken konu.. şehir şebesinin olduğu bir yerde telleri akü gibi kullanabiliyorsunuz (onunda yasal süreçleri uzun) en mantıklısı akü maliyetsiz sistemler , ilerde akü eklenebilir.. aküler konusundaki acımasız gerçekler bu videomuzda anlattık ua-cam.com/video/9Nb3zAhR148/v-deo.html
@@zaferozturk8502 maalesef batarya teknolojisi halen çok pahalı ve en çok masrafı zaten onlar yapıyor. enerjiyi türbinden üretmek hiç sorun değil ama enerji depolama maliyetleri çok pahalı aküler ve kısa ömürleri nedeniyle. Bataryaya bu kadar para baglamak akıl işi değil, onun yerine anlık 2-3kw güce erişebilecek şekilde atıyorum 5-6 farklı noktaya rüzgar türbini yerleştirip bunların çıkış güçlerini biryerde toplayıp bu gücü istediğin her an kullanmaya çalışmak çok daha mantıklı geliyor bana. gerekirse rüzgarın çok az estiği zamanda 1 tane 60 amper saat akü koyarsın o senin enejrinin kesilmesini engeller 700watt saatlik güç verir zor anlarda, yarım saatte 1.5kw anlık çekmene yardım eder. Bence gereksiz yere bataryalara para ödemek yerine en mantıklı çözüm yolu bu. en azından birden fazla türbinin olur biri üretmezse diğeri elektrik mutlaka üretir az veya cok. türbin sayısı ne kadar fazla ise güç de o kadar artar damlaya damlaya göl olur. gerekirse 10 farklı türbin yerleştirir hepsini AC DC konverter ile voltajlarını stabillersin ve elde ettiğin toplam DC gücü 5kw büyük bir inverter ile 220 AC ye cevirirsin tüm cihazlarını gül gibi calıştırırsın. türbinler yavaş dönse bile 220 her daim stabil verir 10 tane beygire araba çektirmek gibi birşey bu olay. hepsi birleştiğinde hiçbiri yorulmaz işin mantığı bu.
Akülerde gaz sızıntısı oluşmaktadır. Bu yüzden evin içinde bulundurulması sakıncalıdır.
Solar panelde koyabilir fakat çok para solar paneller..iyi yapmış helal olsun insanlar böyle şeylerle uğraştığını görmek ne güzel.. Tebrikler abimize..
Insan istesin yeter .Helal olsun abi
Valla adam yapmış beyler alkışlamak lazım.
Helal olsun özellikle bu dönemde emeğinize sağlık
Ağlanmayı,sızlamadı bırakıp çözüm üretmiş!...👍👏👏👏
Çok güzel .Panelleri 18 ve ya 20 çıkarırsan çok daha rahat edersin . Çamaşırı bulaşıgı ve tüm elektirikli aletleri rahatlıklan kullanırsın .Hayırlı olsun kolay gelsin..
Yaşşa be dayım adamın dibiiiiiisin teprik ederim seni
yanlız akülerin ev içinde durması sakıncalıdır . ŞARJ VE DEŞARJ ESNASINDA AKÜLERİN İÇİNDEKİ ASİTİN BUHARI İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLIDIR .
bu dunyada yasmakta zarar corona belki akuler cikarmistir :)
Dışarıda çalınır düşüncesiyle eve koymuş olabilir burası Türkiye👈
Düşük amper zannediyorum,, aküleri zorlama azdır,, ısınma olmayacağı için az buhar yayıyordur,, dinamonun içindeki bobinler kalın olsaydı amper yüksek olurdu. Zannediyorum
☺️ 👍 🙏
Katılıyorum,aküler hidrojen gazı üretir
Keşke duyurmasaymış rüzgar vergisi alabilirler en azından
Helal olsun
Bu şekildeki sistemler Ülkemizde ultra hızlı bir şekilde faaliyete geçmeli özellikle fabrikaların çatılarına güneş sistemi ile elektirik üretimi hemen yaygınlaşmalı diye düşünüyorum.
Temizleme bakim maliyeti + parça maliyeti düşünüldüğü zaman astarı yüzünü geçiyor işte maalesef. Ancak böyle küçük çaplı köy evlerinde güzel olur
Masallah tebrik ediyorum gule gule kullanin
OLAY BUDUR YAPILABİLİRKİ 😊👏👏👏
Son elektrik ve doğalgaz faturalarından sonra buraya gelen bir tek ben miyim? Kaç kişiyiz arkadaşlar??
Amca habercilere söyleme vallaha 10 yıllık elektrik faturasının parasını alirlar
Hiç belli olmaz alabilir ler
aman dayi vergi cikartmasinlar gule güle kullan temiz enerji gelecek nesile armagan olsun
Doğru bir noktaya değindinz ama bir açıklama getirmek istiyorum mantık olarak vergi alınamaz çünkü üretimi yapan kişi doğal yollardan yapıyor ve mantık olarak vergi alınabilmesi için devletin Bu güneş bizim bundan faydalanıyorsanız vergisini vereceksiniz demesi gerekir Buda mümkün olmayacağı için ancak ve ancak güneş panellerini ve kullanılan bataryalara yüksek maliyetli yaparlar Bu ürünlerin vergi oranlarını artırırlar arabalarda olduğu gibi
Tam bir doğa dostu 👍👍👍👍
Helal olsun sana dayı ne kadar isterdim öyle koy yerine yaşamak kendim üretip kendim bireyler yapmak
Tebrik ederim güzel insan
Başlık harika, çok güzel ama Güneş enerji sisteminin maliyetini hesap edin ayrıca aküler ömürlüdür ve bir akünün ömrü 2 senedir buna karşın 1 akü stabil şekilde bir buçuk sene çalışır ardından akülerin değişimi gerekir burada kullanılan aküler yüksek amperli olduğu için maliyetlerde yüksektir.
Yinede baya karı olabiliyor hatta bildiğim kadarıyla bu sistemin 4-5 katı büyüklükte bir şeklini yaparsa elektriği satadabiliyor
Amcam koronayla korkutulmus ..tıktı kendini oraya..ben DSÖ nün tasma sini 2 yıldır takmadan çarşı pazar gezdim büyüklerimi ziyaret ettim ..grip olanimizda oldu hafif yada ağır.. eskisi gibi yata kalka surunsekte hastaneye gitmeden kalktık şükür..
İyi güzel de yer neresi konuşan kim . Amcamız güzel bir şey yapmış tebrikler
Kimseyle görüşmüyoruz dedinizya banada böyle bir yer lazım
Mehmet Amca hemşehrimmiş vay be
Dayının söylemediği bir şey var, o da akü masrafı, inverter, tesisat, 24v buzdolabı parası vs.
Aküler asitli akü ise 2 sene bile gitmez. Jel aküyse 4-5 sene kullanır ve jel aküler cok pahalı.
Akü kullanılan sistemler, şebeke elektriğinden her zaman daha pahalıdır.
Tabi ki 25.000TL şebeke elektrigine para vermek yerine böyle sistemler kurmak daha iyi.
Her zaman değil genellikle daha pahalıdır. fakat bu durum teşvik edilirse akü fiyatları düşer. Bunu da göz ardı etmemek lazım.
@@wanorayt7886 bizim ülkede artar :D
@@wanorayt7886 Bataryaya bu kadar para baglamak akıl işi değil, onun yerine anlık 2-3kw güce erişebilecek şekilde atıyorum 5-6 farklı noktaya rüzgar türbini yerleştirip bunların çıkış güçlerini biryerde toplayıp bu gücü istediğin her an kullanmaya çalışmak çok daha mantıklı geliyor bana. gerekirse rüzgarın çok az estiği zamanda 1 tane 60 amper saat akü koyarsın o senin enejrinin kesilmesini engeller 700watt saatlik güç verir zor anlarda, yarım saatte 1.5kw anlık çekmene yardım eder. Bence gereksiz yere bataryalara para ödemek yerine en mantıklı çözüm yolu bu. en azından birden fazla türbinin olur biri üretmezse diğeri elektrik mutlaka üretir az veya cok. türbin sayısı ne kadar fazla ise güç de o kadar artar damlaya damlaya göl olur. gerekirse 10 farklı türbin yerleştirir hepsini AC DC konverter ile voltajlarını stabillersin ve elde ettiğin toplam DC gücü 5kw büyük bir inverter ile 220 AC ye cevirirsin tüm cihazlarını gül gibi calıştırırsın. türbinler yavaş dönse bile 220 her daim stabil verir 10 tane beygire araba çektirmek gibi birşey bu olay. hepsi birleştiğinde hiçbiri yorulmaz işin mantığı bu. Gerekirse bir de pedalla elle çevrilebilen el jeneratörü de eklenebilir.
@@oneweirdman Direkt aküsüz elektrik çekemezsin rüzgardan, çok dengesiz elektrik gelir.
En güzeli LTO pil alıp, ömür boyu akü parasını unutmak.
1 Rüzgar türbini kaça mal oluyor, bunu hesaba katmamissin.
Helal olsun dayi
Amca helal sana benim enişte emekli oldu köyün çıkışına ev yaptırdı iki katlı 2 yıl oluyor suyunu bağladılar elektirik ge gelince bin dereden su getiriyorlar neymiş evinin yanında 5 hane daha olması lazım mış şimdi ne yapsın bu vatandaş evinin yanına 5 hanenin ev yapmasınımı bekleyecek. Senin sistemden bu enişteye de yapsak. 2 yıl dan beri bekliyor. Bunun maliyeti ne dir yazarmısınız. Yardımcı olun
Ben 22 yıldır kullanıyorum. Kaçak elektrik kullanıyorum diye TEK iki defa geldi. Takdir aldım.
26 adet 265 W lik 70 cell solar panellerim var 6KW inventerim var sistem butun gun ful calisiyor evde 2 derin dondurucu bir buzdolabi camasir makinasi kurutma makinasi elekktrik supurgesi micro dalga firin elektrikli firin ve ocak butun odalarda led19W lik lamba ve bir klima 18000 BTU ,2 adet LCD TV bunlarin hepsini ayni anda calistirirsaniz elektrigi yetistiremiyor devre kendini otomatik kapatiyor ,solar sirketi 10KW kurulmasi gerektigini soyledi fakat buda yuklu maliyet bizlere,Ruzgar turbunu takfiyesi iyi fikir,Ben asla aku sistemi kurdurmadim geceleri devlet elektriginden takviye yapiyorum ayda 50 ila 60 tl fatura oduyorum butun camasir makinasi ,kurutma, bulasik makinasini ve yemeklerinizi aksam gunes batimina kadar bitirmis olursaniz eger
U
Teşekkürler
Rastgele dinamodan elektirik üretmek çok zor, rüzgarın durumuna göre voltaj iniş çıkışları yaşarsınız. En iyisi otomobil jeneratörü kullanmak. Jeneratör içinde konjektör var. Hangi devirde dönerse dönsün daima aküleri şarz edecek voltaj üretir. Dikkat ederseniz arabanız rolantide ve yüksek devirde aküyü düzenli şarz eder. Hurdacıdan çok ucuza alacağınız eski bir jeneratörü pervanenize takabilirsiniz. En kötüsü 30 amper akım verir. Bu da üç adet yüz amperlik alüyü besler. Fakat alüler ucuzlamadığı süre bu işler ekonomik değil, sadece hobilerimizi tatmin ediyoruz
maalesef batarya teknolojisi halen çok pahalı ve en çok masrafı zaten onlar yapıyor. enerjiyi türbinden üretmek hiç sorun değil ama enerji depolama maliyetleri çok pahalı aküler ve kısa ömürleri nedeniyle. Bataryaya bu kadar para baglamak akıl işi değil, onun yerine anlık 2-3kw güce erişebilecek şekilde atıyorum 5-6 farklı noktaya rüzgar türbini yerleştirip bunların çıkış güçlerini biryerde toplayıp bu gücü istediğin her an kullanmaya çalışmak çok daha mantıklı geliyor bana. gerekirse rüzgarın çok az estiği zamanda 1 tane 60 amper saat akü koyarsın o senin enejrinin kesilmesini engeller 700watt saatlik güç verir zor anlarda, yarım saatte 1.5kw anlık çekmene yardım eder. Bence gereksiz yere bataryalara para ödemek yerine en mantıklı çözüm yolu bu. en azından birden fazla türbinin olur biri üretmezse diğeri elektrik mutlaka üretir az veya cok. türbin sayısı ne kadar fazla ise güç de o kadar artar damlaya damlaya göl olur. gerekirse 10 farklı türbin yerleştirir hepsini AC DC konverter ile voltajlarını stabillersin ve elde ettiğin toplam DC gücü 5kw büyük bir inverter ile 220 AC ye cevirirsin tüm cihazlarını gül gibi calıştırırsın. türbinler yavaş dönse bile 220 her daim stabil verir 10 tane beygire araba çektirmek gibi birşey bu olay. hepsi birleştiğinde hiçbiri yorulmaz işin mantığı bu. Gerekirse bir de pedalla elle çevrilebilen el jeneratörü de eklenebilir.
Arkadaşlar rüzgar gülü ve güneş paneli ile AC elektrik elde etmek için, rüzgar gülü güneş paneli şarj dinamosu, konvertör regülatör vede akü gereklidir eğer bu sistemi kendiniz kurup işletme ve bakımını yapamıyorsanız, ustalık ücreti kurulum maliyeti ve daha sonra akü yenileme maliyeti şebeke elektriği kullanmaktan daha maliyetli, öyle bedava falan değil aksine total'de daha pahalı.
Bende karavan var güneş paneli var iki tane üç.senede bitti aküler dayı bildiğin kamyon aküsü kullanmış.. zaten video ya girme nedenim nasıl 10 sene kullanmış sistemi diyeydi hani bilmediğimiz bir şeymi var diye neticede el elden üstündür sonra video da kamyon akülerini görünce anladım
helal olsun
disklike atanlar vergi müdürleri 😂😂😂
😃
vergi müdürün cebine gitmiyorki !
niye dislike atsinki
😹😹😹
Tedaş olur vergiyle ne alakası var
Bu videodan sonra elektrik faturası ödemeye başlar ..
@Halil Yücel 😣😣 İnsaAllah ödemez Fırsat vermesin Allah oyle kötü insanlara.
@@eylem_ce2636 umarım ödemez eylem 💫
Halil yücel tanidik olabilirmiyiz nerelisiniz
@@yesilfeslehen5736 isim ney
@@halilyucel9908 isim lalim değil memleket konya
HAYIRLI AKŞAMLAR TOPLAM MALYET. NE OLDU BENDE DIŞINYORUM TE ŞEKÜRLER
Maşallah Allah razı olsun amca..
Akülerin vs bakım yenileme masrafları çok fazladır rüzgar türbun mekaniksel kitleme donma gibi etkiler var şuan işe yaramıyor. Maliyet arttı farklı sistemlerde var???
işte gerçek türk dayı
Helal olsun valla
Telecizyonun 12 voltla calısması mümkün değil , dolapta gösterdiği siyah kutu , ve masadaki fatokopi benzeri makina aslında bildiğimiz inventer, ama uzun vadeli birşey kullanilacaksa fiyatı yüksek olabilir, cihazın görevi gelen akımı, w, V, A cinsinden yükseltip düşurebilir. Sistem kolay aslında
Vip minibüslerdeki tv kaç voltla calişiyor?
Helal olsun sana amca birde sana elektrik li kombi istersen sana göndereyim komple evi ısıtırsın
Bizde vermiyoruz güneş enerjisi ile süper
Devlet böyle sistemleri neden teşvik etmiyor acaba
Sebebi düşündüğüm gibi değildir umarım
Saçmalama. Devletin verdiği teşviklerden haberin yok, biraz araştır lütfen.
Destekler mı mecliste ne kadar vekil varsa hepsinin hissesi varmış dağıtım şirketlerinde .görmüyormusunuz hiç biri KAMUKASTIRILSIN diyemedi .
canım... cengiz kolin limak kalyon makyol nasıl kar edecek o zaman?
@@kaganturksoy3945 Yüzde 0 bilmek kaç faizle siddin sene vadeyle 3 ay ertelemeli teşviklerden mi bahsediyosun?
devlet bankaları bile kol gibi faiz geçiriyor yahu öteki leri hiç saymayalim!!Siz nerede yasiyorsunuz ülke şartlarından habersizsiniz belli ki!!
Helal dayı sana.
Helal olsun dayiya
Bizim de işimiz hep elektrikle evde işte ama devlet elektriği hem pahalı veriyor hem elektrik üretmek isteyene destek olmuyor hemde bu sistemleri kurmak çok maliyetli kursak bile devlet ondanda vergi alır amcaya bravo
Yahu Devlet sana satacak destek olurmu?
Helal olsun amcama böyle becerikli insanı severim sagolsun devletimiz bizi mucit yapıyor malum kol gibi giriyor su an faturalar su dinamosu da varmıs amcamın sehir elektirigini kullansa su an ayda en az 1500 2000 fatura gelir ayda eline koluna sağlık bey amca
maalesef batarya teknolojisi halen çok pahalı ve en çok masrafı zaten onlar yapıyor. enerjiyi türbinden üretmek hiç sorun değil ama enerji depolama maliyetleri çok pahalı aküler ve kısa ömürleri nedeniyle. Bataryaya bu kadar para baglamak akıl işi değil, onun yerine anlık 2-3kw güce erişebilecek şekilde atıyorum 5-6 farklı noktaya rüzgar türbini yerleştirip bunların çıkış güçlerini biryerde toplayıp bu gücü istediğin her an kullanmaya çalışmak çok daha mantıklı geliyor bana. gerekirse rüzgarın çok az estiği zamanda 1 tane 60 amper saat akü koyarsın o senin enejrinin kesilmesini engeller 700watt saatlik güç verir zor anlarda, yarım saatte 1.5kw anlık çekmene yardım eder. Bence gereksiz yere bataryalara para ödemek yerine en mantıklı çözüm yolu bu. en azından birden fazla türbinin olur biri üretmezse diğeri elektrik mutlaka üretir az veya cok. türbin sayısı ne kadar fazla ise güç de o kadar artar damlaya damlaya göl olur. gerekirse 10 farklı türbin yerleştirir hepsini AC DC konverter ile voltajlarını stabillersin ve elde ettiğin toplam DC gücü 5kw büyük bir inverter ile 220 AC ye cevirirsin tüm cihazlarını gül gibi calıştırırsın. türbinler yavaş dönse bile 220 her daim stabil verir 10 tane beygire araba çektirmek gibi birşey bu olay. hepsi birleştiğinde hiçbiri yorulmaz işin mantığı bu. Gerekirse bir de pedalla elle çevrilebilen el jeneratörü de eklenebilir.
@@oneweirdman Bizim insanımız matematik bilmiyor maalesef. Bataryalar dolarla geliyor. 220 amper derin şarj jel akü fiyatları 300 dolar civarı. Teoride 6kw gibi düşük bir depolama için 1000 dolar masraf edilmesi lazım. Bu aküler 400 şaejdan sonra değiştirilmelidir. Yani günlük 6kw gibi düşük bir enerji için ortalama 1,5-2 yılda bir 1000 dolar yani 14.000 lira harcamak lazım. Oysa kilowat saat 2 lira olsa günde 6kw ayda 320 lira senede 4 bin lira 2 senede 8 bin lira fatura yapar)))
Verimli bir elektrik depolama yöntemi bulunana kadar şebekeden elektrik almak depolamaktan ucuza gelir. Zaten depolama maliyetleri düşük olsaydı devletler sürekli santralleri online tutmazdı.
Güneş enerjisi panellerinin maliyeti de dolarla ve verimsiz. Ama bahsettiğiniz şekilde rüzgar rejimi istikrarlı yerlerde şebeke hattına paralel online rüzgar paneli kullanmak maliyet etkin bir çözüm olabilir. Rüzgar varken sistem türbinden elektrik alır rüzgar yokken şebekeden.
@@darkprofile evet maalesef kar zarar hesabı bilmiyorlar söylediklerin çok doğru.
akülere depolamaya edilecek masrafı rüzgar türbini sayılarını çoğaltmaya yatırsan ve bunları bir yerde toplasan stabil şekilde saglam bir invertör ile emin ol rüzgarın şiddetine göre anlık 1-5kw alırsın türbin gücüne ve sayısına baglı olarak . depolamak akıl işi değil. zaten her dk 1000watt harcayacak değilsin, diyelim ütünü çamaşır makineni çalıştırma gerekli o zaman naparsın türbin gücü anlık yetmiyorsa aküye tek tuşla geçiş yapıcak bir sistem yaparsın ve önceden dolmuş bir jel veya kurşunlu akün bu güce 1 saat ulaşmana destek verir. böylece akünün ömrünü doldur boşaltla yıpratmamış olursun. zaten aküler doldur boşalt yaptıkça ömürlerini yiyor. veya senin dediğin gibi yetmediği anlarda şekeye aktarırsın bir kontrol dvresiyle.
MaAŞALLAH.
Bunlar teknik ilim demek bu adam bir alim faydalanmak gerek
Dayıcım iyi iş çıkartmış lakin, çok verimsiz çalışan bir sisteme benziyor.. Biraz daha modifiye edilirse daha verimli çalışması sağlanır.
Dayı helal sana ...
Abimizi kutlarım 👍👍👍👍👍🙋♂️🙋♂️
Süpersiniz keşke Nijerya ya gelsen de bu sistemi kursan burda elektrik sıkıntısı var saatlerce hatta günlerce kesinti oluyor ve elektrik olmadığında jeneratör kullanıyorlar gurultu ve hava kirliliği ve çok pahalı
ÇOK ZENGİN OLSAM ORAYA GÜNEŞ PANELİ KURAR DIM VEYA RÜZGAR
Orda ne yapıyorsunuz?
Helal olsun. Keşke devlet teşvik TSE de bu sistemler yaygınlaşsa
yygınlaşmaz kardeşim önce devletin anlaşmalı olduğu firmalarla bağını koparması gerekiyor bu defada yatırımcı rest çekiyor malını satmıyor yatırım yapmıyor ülkeden gidiyor fila devleti firmalar hep köşeye sıkıştırıyor bu hep böyle gelmiş böyle gidiyor bu işler aslında amerikada da böyle yürüyor ne yazıkki
kominizm sosyalizm olsun desen bu defa ülkelerle ticari alışveriş yapmak sıkıntı çünkü yapınca yine kapitalist düzen sistemi ele geçiriyor. ulusal bir sosyalist düzen fakirlik demek ne bulduysan onu yiceksin devlet ne verirse sıkıntı yaaa ne olcak bilmiyom türkiyenin akıllı ve güçlü olması lazım kapitalizm ile sosyalizm arasındaki dengeyi çok iyi kurması lazım
akü olmadan oluyor mu? yoksa akü sart mi dengeli elektrik için.
Benden 80 binliara istediler tribünü ve güneş enerjisi süper.gunes enerji tek başına sıkıntılı . güle güle kullanın
Şu anda başım ağrımıyor.
Elektrik hattı olmayan yerde mecburen olur ama gösterdiği akülerin tanesi ikinin liranın üzerinde ülkemizde akü ömrü üç yıl on yılda üç kez akü değişecek onikibin TL diğer cihazlar değişmese bile yinede ekonomik değil ama mecbuyetten kullanıyor yinede helal olsun uğraşmış kurmuş sistemi dahada nasıl geliştiririm diye uğraşıyor 👏👏👏👏
@Cabbar UZUNATLARR güneş paneli sisteminde kullanılan aküler doldur boşalta gelmesi lazım. Araba aküsü zaten olmaz. asitli akü de olmamalı kullanılmaması gerekiyor. En uygun aküler jel aküler. Desarj a dayanıklı aküler. Bu akülerin kullanım ömrü de 5 yıl. 5 yılda bir değişim gerekli yoksa performans alamıyorsun. Şuan 100 amper jel akü yaklaşık 2500 tl. Herşey gibi buda ülkede pahalı. Çok hesapladım aslı astarını geçiyor o yüzden. Ayrıca belli bir KW ye kadar üretebiliyorsun yasal olarak. Belirtilen KW üzerinde üretim elde ediyor isen devlete para ödüyorsun :)
@@erayaldmr maalesef batarya teknolojisi halen çok pahalı ve en çok masrafı zaten onlar yapıyor. enerjiyi türbinden üretmek hiç sorun değil ama enerji depolama maliyetleri çok pahalı aküler ve kısa ömürleri nedeniyle. Bataryaya bu kadar para baglamak akıl işi değil, onun yerine anlık 2-3kw güce erişebilecek şekilde atıyorum 5-6 farklı noktaya rüzgar türbini yerleştirip bunların çıkış güçlerini biryerde toplayıp bu gücü istediğin her an kullanmaya çalışmak çok daha mantıklı geliyor bana. gerekirse rüzgarın çok az estiği zamanda 1 tane 60 amper saat akü koyarsın o senin enejrinin kesilmesini engeller 700watt saatlik güç verir zor anlarda, yarım saatte 1.5kw anlık çekmene yardım eder. Bence gereksiz yere bataryalara para ödemek yerine en mantıklı çözüm yolu bu. en azından birden fazla türbinin olur biri üretmezse diğeri elektrik mutlaka üretir az veya cok. türbin sayısı ne kadar fazla ise güç de o kadar artar damlaya damlaya göl olur. gerekirse 10 farklı türbin yerleştirir hepsini AC DC konverter ile voltajlarını stabillersin ve elde ettiğin toplam DC gücü 5kw büyük bir inverter ile 220 AC ye cevirirsin tüm cihazlarını gül gibi calıştırırsın. türbinler yavaş dönse bile 220 her daim stabil verir 10 tane beygire araba çektirmek gibi birşey bu olay. hepsi birleştiğinde hiçbiri yorulmaz işin mantığı bu. Gerekirse bir de pedalla elle çevrilebilen el jeneratörü de eklenebilir.
helal amca sana
Vallaha iyi, işte devlet al sana Tedaş tan elektrik dicene, böyle sistemleri sunmalı. Adam en iyisinden kurcak böyle düzeni, ömür boyu rahat etcek.
Oldu başka isteyin varsa arzet Al sana fatura öde para kazanalım demesi var ken
Hangi sehir veya hangi koydesiniz yerinde gormek ıstiyorum
Tebrikler çok güzel olmuş ellerine emeğine yüreğine sağlık sayın abim
Öncelikle fatura ödemiyor değil. Bulaşık makinesi, çamaşır makinesi ... vb. yüksek voltaj gerektiren ve topraklama hattı olan makinelerde elektrik hattını kullanıyor. TV,Buzdolabı, süpürge gibi topraklama olmayan makinelerde ürettiği elektriği kullanabilir.Kaçakçılık yapmıyor veya amcaya ceza kesilmeyecek. Çünkü bunu yaparken gerekli izinleri alarak yaptı. İzinsiz yapsaydı anlarlardı.Vergilendirmeye girmeyecek kadar belli bir limit izni var. Gerekli kanun, prosedürleri araştırmak gerekli.
Adam hiç fatura ödemiyorum diyor ? Yoksa ben mi yanlış anladım?
@@emrullahcacan2604 Diyebilir onun demek istediği buzdolabı, TV, aydınlatma, süpürge. Ama çamaşır makinesi, bulaşık makinesi motorla çalışıyor. O aküler karşılamaz. Ütü karşılamaz, kaynak makinesi karşılamaz. Bu makineleri karşılayabilecek kadar enerji üretibilir mi yapabilir ama elektrik sayacı takarlar.
Elektrik santralinde çalışmasam yutacam iki LED lamba zor çalıştırırsın bu sistemle oda akülerin sağlamsa pervanen dönerse haber diye yutturuyorsunuz 12 voltla buz dolabı fırın çalışır mı 🧐
Inverterle 12 volt 220 volta çevriliyor
@@seyyah04 inverter kaç para haberin varmı artı akülerde depoluyorum diyor doğru akımla buzdolabı fırın çalışmaz alternatif akım depolanmaz anlık ihtiyaca göre üretilir ve anlık tüketilir anladınmı🧐
Çok güzel yalnız bir çekim hatası var.pervane dönüyor baca fır fır dönmüyor.
Bu sistemde en büyük sorun akulerin çok pahalı olması benim akuler iki sene dayanabildi jel aku olmasına rağmen
maalesef batarya teknolojisi halen çok pahalı ve en çok masrafı zaten onlar yapıyor. enerjiyi türbinden üretmek hiç sorun değil ama enerji depolama maliyetleri çok pahalı aküler ve kısa ömürleri nedeniyle. Bataryaya bu kadar para baglamak akıl işi değil, onun yerine anlık 2-3kw güce erişebilecek şekilde atıyorum 5-6 farklı noktaya rüzgar türbini yerleştirip bunların çıkış güçlerini biryerde toplayıp bu gücü istediğin her an kullanmaya çalışmak çok daha mantıklı geliyor bana. gerekirse rüzgarın çok az estiği zamanda 1 tane 60 amper saat akü koyarsın o senin enejrinin kesilmesini engeller 700watt saatlik güç verir zor anlarda, yarım saatte 1.5kw anlık çekmene yardım eder. Bence gereksiz yere bataryalara para ödemek yerine en mantıklı çözüm yolu bu. en azından birden fazla türbinin olur biri üretmezse diğeri elektrik mutlaka üretir az veya cok. türbin sayısı ne kadar fazla ise güç de o kadar artar damlaya damlaya göl olur. gerekirse 10 farklı türbin yerleştirir hepsini AC DC konverter ile voltajlarını stabillersin ve elde ettiğin toplam DC gücü 5kw büyük bir inverter ile 220 AC ye cevirirsin tüm cihazlarını gül gibi calıştırırsın. türbinler yavaş dönse bile 220 her daim stabil verir 10 tane beygire araba çektirmek gibi birşey bu olay. hepsi birleştiğinde hiçbiri yorulmaz işin mantığı bu. Gerekirse bir de pedalla elle çevrilebilen el jeneratörü de eklenebilir.
Helal olsun amca Valah billah sistemi bilsem nasıl yapmış bende yaparım eletirik faturası çoluk çocuğumun rızkına sebep olmaya başladı artık normal bir ev nasılda oluyor ayda 600 lira fatura
Defa sen elektrik fatura ödeme derdim yok rahatsın bu gidişle bir çok insan elektrık paneli kuracak çünkü ülkemizde elektrık fahış fiyattan alıyoruz...
Isin gercegi, eger aygittan fazlasiya=la ceryan alinirsa SIZIN VE ELETRIK IDARESININ ARASINDA CIF TARAFLI SAYACLA sizin harcadiginiz(satinaldiginiz) ve sattiginiz miktar arasinda hesaplanir. Bu sayac konmadan eletrik idaresi ile sizin aranizda kontrat yapiliyor ve ceryanin alis ve satis fiyatlari belirleniyor. BEN BUNU YASADIGIM ULKEM KANUNLARCA ANLATTIM, sizde nasildir bilmem amma kanun boyutu olmadan 1 sey yapamaziniz. turkce ana lisanim deyildir, yukardaki metinde ki surc i lisanlari affedersiniz umarim.
@Abdullah AON Teveccuhunuz, ana lisanimdan birkac lisan daha konusabiliyorum, Turkce de aralarinda dir.
Rüzgardan faydalanıyorsun vergisi alınmalı
İİ sizeherzamanBaşarıllari diliyoruz
Rüzgar olmayıncada hacı abi çatıya çıkıp pervaneyi eliyle döndürüyor
Maşallah dayıya süper bişey olmuş
Bugün maliyeti ne bilmiyorum ama 5 yılda akü için yenileme olmazmı?
Eskişehirin neresi acaba bu köy
Ortalama maliyeti jel akü kullanırsanız 20 binlira yı buluyor simdi gelelim matematik hesabına ortalama yıllık elektrik faturası 2000 TL ise amortisman süresi 4 ila 5 yıl arası kullanılan akülerin ömrü 5 yıl olması gerekiyor 5 yıl sonra 10000 TL daha hesabını siz yapın
Aküleri sulu akü bazı kaliteli sulu aküler bakımları eksiltmeden yapıldığında 5 yıla kadar gidebilir ki amcada öyle yapmış sizin dediğiniz gibi yapsa amorti süresi baya bi uzar
@@evdekiminikatolyem9840 sulu akü güneş enerjisi sistemlerinde ve invertör sistemlerinde pek kullanışlı değildir ömrü kısadır otip sistemlerde kullanılan aküler de aşırı derecede pahalı dır
@@fratgokce9932 aksine sulu akü daha ucuz oluyor biraz fiyatlarına bakın daha ucuz olduğunu farkedeceksiniz
Bordan yapılacak uzun ömürlü aküler çıksın bende düşünüyorum yakında akıllı evler yenilenebilir enerjiyi destekleyen şekilde olacağı için ne elektriğe nede suya para ödemeyeceğiz zaten yağmur suyundan bile içilebilir su elde edebiliyorsun bordan yapılmış aküye ufacık bir güneş paneli yada ufacık bir rüzgar paneli onu fazlasıyla doldurur bordan yapılmış aküde çok uzun kullanışlı ve ömürleride yüzyıllık olacağı için bir ömür kullan
Hayal mi
Bordan yapılacak akü mü?
2 sorum var
1) Rüzgar gülleri yıldırım çeker mi?
2) Güneş enerjisi panelleri için aküye ihtiyaç var mı? Doğrudan aydınlatmaya verilebilir mi
aküsüz olmaz elektriği neye depolayacak :)
Aydınlatmaya verilirde şarj regülatörleri önce akü bağlantısı ister akü şart
Yanıtlar için herkese teşekkür ederim güneş enerjisi köy evleri için ideal