Irimie Emil Popa
Irimie Emil Popa
  • 99
  • 374 017
La Morminte, pentru bicentenarul nașterii lui Avram Iancu,”cercetare arheologică cu buldozerul”
Luptele dintre oștirile marelui nostru înaintaș-Avram Iancu, pentru națiunea noastră, pentru libertate s-au dus și în munți. Mai precis, în Muntele Mare, chiar pe raza localității Lupșa din Jud. Alba. În locul numit La Morminte și-au dus somnul de veci eroii martiri din oștile Crăișorului Munților, dar și adversarii lor căzuți la datorie, într-un cimitir datând din1849, anul bătăliei în care oastea Iancului s-a luptat cu dușmanii. Lupta a fost în aceeași perioadă, de aceeași factură cu cea dusă de eroina Pelaghia Roșu, la Mărișel, peste două coame de munți, la Mărișel!
În locul numit La Morminte, unde se impunea o cercetare arheologică, acolo unde urmele de morminte au fost estompate de trecere a aproape 200 de ani, cu cinism și fără remușcare, în anul 2023 s-a făcut ”cercetare arheologică cu buldozelul”. Unul de mare putere.
Intervenția asupra terenului, într-un perimetru protejat a fost abruptă, majoră, și se pare cu consecințe ireparabile pentru patrimoniul nostru istoric național.
Totul din interese care nu țin de măreția locului, în care eroi români, locuitori ai comunei Lupșa și numai, și-au vărsat sângele pentru neam, ci din dorința unei administrații locale de a arăta obediență față de diriguitorii eterni ai Județului Alba.
Președintele de Consiliu Județean, prezent în 2023 la fața locului, după sacrilegiul săvârșit prin decopertarea de mare amploare, ar fi trebuit să sesizeze dezastrul asupra patrimoniului județului, produs în urma unei intervenții majore într-un areal natural protejat de mare importanță istorică.
În locul unor cercetări arheologice care să scoată la lumină istoria, în locul unui perimetru identificat ca fiind cimitir al unor eroi, au preferat să tacă, mândri parcă de isprava de a face arheologie cu buldozerul.
Nimic întâmplător când îți iubești numai propria făptură, națiunea și înaintașii nu mai spun nimic!
Păcat, există toate indiciile unei distrugeri ireparabile, se pare! Inițial am ales o melodie de fundal din prezentarea acestui sacrilegiu istoric, o barbarie fără de asemănare. Am renunțat. Până și refrenul ”Doamne, vino Doamne, să vezi ce-a mai rămas din oameni!” am considerat că poate tulbura somnul celor care s-au luptat pentru binele nostru comun, tulburați în somnul lor de veci!
Переглядів: 226

Відео

Aurul României-O megaafacere demnă de o țară bananieră! De vorbă cu Mircea Lazea!
Переглядів 2427 місяців тому
Țara mea și țara noastră este pe cale să plătească miliarde de euro. Totul este secret. Nu știu dacă vreodată vom afla clauzele unui contract cu RMGC. Cert este că nefirescul a căpătat valoare de firesc! Totul făcut împotriva României! Nimeni nu răspunde, doar ițele afacerii sunt secrete! JAFUL ȚĂRII MELE ȘI AMANETAREA VIITORULUI GENERAȚIILOR VIITOARE!
Dogăritul sau ”vasaritul” pâinea moților de ieri- un meșteșug tot mai ”raruț”-Târsa-Avram Iancu
Переглядів 7237 місяців тому
Nicu Beleiu, un moț cu o hârnicie, o modestie și o ospitalitate aparte. Este unul dintre ultimii meșteșugari dogari, care, așa cum se spune ”vasaresc”, încă. I-am călcat pragul. De mult timp doream să-l văd în atelier. Doamne, parcă m-am întors în timp. Un om care și-a ținut familia din dăgărit, din ”vasarit”. Originile, după mamă sunt din Neagra, peste deal, din Hanașești. Stăm de vorbă, la ma...
Poiana Vadului(Neagra)
Переглядів 1,5 тис.8 місяців тому
Situată pe Valea Negrii, afluient al Arieșului,Un picior de plai, o gură de Rai. Locul copilăriei mele de basm. Am avut vedere, de sus din Ciuta, dealul unde grijam vacile, la Muntele Găina, La Biharia, la Gemene și la Muntele Mare! Acolo, în satul Lupăiești, în fiecare vacanță, mă întorceam la originile mele vechi, de țăran din Munții Apuseni. Totul era îmbrăcat într-o feerie aparte. Lucram co...
Lazești, Comuna Scărișoara, județul Alba
Переглядів 8668 місяців тому
De multe ori am trecut prin Lazești. De aici am avut și am mulți cunoscuți. Mă trimiteau bunicii la Coopertativă, pe vremuri, sau la Șandor, la fierar, cu potcoave pentru cai. Un sat cu oameni frumoși, mulți plecați, acum. Lazești(satul cu multe nume de Lazea, nu întâmplător), irepetabila poveste! P.S. Mulțumesc maestrului Nicolae Jurj - Briciu, pentru coloana sonoră a acestei scurte prezentări!
Noi în Seara de Crăciun- Colindă la Mușca
Переглядів 5238 місяців тому
Noi în seara de Crăciun- Colindată de oameni simpli dar cu suflet mare și buni creștini: Florian Țârc, Vasile Diniș, Florian Bocșa, Nicolae Man, Ioan Lazăr, Dumitru Țârc, din satul Mușca!
Irozii de la Mușca- 2023
Переглядів 1,2 тис.8 місяців тому
Anul acesta cu greu s-au reunit laolaltă acești copii minunați pentru a juca piesa biblică/colinda numită Irozii. Este posibil să fie ultimul an. O comunitate se stinge încet. Mai întâi este școala, cea care se închide. În final se va închide biserica. 1984-Școala din Mușca-375 de copii, Astăzi, sub 20. Totul vorbește de la sine. Nu este locul aici să analizăm cauzele unei depopulări care ........
Irozii de la Mușca-2022
Переглядів 4498 місяців тому
Mersul la colindat cu Irozii sau Craii, formă de colind de grup. Acest videoclip redă un colind care mai degrabă este o scenă de teatru. Un teatru frumos, dar cât timp se va mai juca? Nu mult.......nu va mai avea cine!
Ce-ați văzut, păstori?!-Colind
Переглядів 3598 місяців тому
Colinda de final, a bunilor creștini: Florian Târc, Vasile Diniș, Ioan Lazăr, Florian Cocșa, Nicolae Man și Dumitru Țârc, cei care au colindat, anul acesta, la Mușca, cu Viflaimul (Betleemul)
Cu Viflaimul(Betleemul)- Colinda piesă de teatru
Переглядів 5048 місяців тому
Nașterea Mântuitorului, ca moment inițial al creștinătății a fost și va rămâne de-a pururi, poate, cel mai cântat și mai lăudat moment. Acolo la Viflaim (Betleem) Fecioara Maria a născut pe Mesia. Momentul este unul care, iată, a fost, în timp cântat dar, așa cum putem vedea aici, jucat, de asemenea, în scenă, sub forma unei micropiese de teatru. Versurile colindei curg, personajele din Viflaim...
Cu Viflaimul(Betleemul)-Colinda de la ușă
Переглядів 1,3 тис.8 місяців тому
Istoria unui sat înseamnă o multitudine de aspecte. Unul dintre ele este colindul. Nașterea Mântuitorului nostru, mai ieri, răsuna în cânt de colindă peste tot în sat. Astăzi lampa se stinge încet, încet. Prima este școala, apoi biserica. Prea mulți am plecat, prea mulți ne-am risipit, prea tare ne-au risipit. Pentru că niciunul dintre noi nu am plecat de bine ce ne era. Ei sunt ultimii care ma...
Geamăna-Vința-Valea Șesii-Gemenele-Curmătură
Переглядів 327Рік тому
Acest videoclip este dedicat oamenilor minunați, gospodari desăvârșiți, forțați în anii 70 să-și părăsească satul, ulterior să-și caute morții, doar în amintire, sub sterilul care a invadat totul. A acoperit până și biserica. O cruce, însă, ține Cerul sus. Se încăpățânează să fie înghițită de cenușiul-verzui care a cuprins totul. Astăzi, ce și cine a mai rămas? Aproape nimic, aproape nimeni. Ul...
Lupșa-Hădărău-Valea Lupșii
Переглядів 546Рік тому
Aici, la marginea Țării de Piatră, unde mulți dintre noi am văzut lumina zilei, Dumnezeu, la facerea Lumii, ne-a lăsat frumuseți și bogății care nu pot fi zugrăvite în puținele mele cuvinte. Lupșa este casa noastră, din al cărei pământ s-au născut și au crescut generații de moți care, mai ieri, au arătat cât de dârji sunt. Hotarul localității, scăldat în sânge, adăpostește oasele unor bravi ero...
Mușca-Irepetabila poveste
Переглядів 1,5 тис.Рік тому
Acest videoclip este al vostru, cei care iubiți locurile unde ați văzut lumina zilei, pentru prima dată. Este al vostru, cei care luptați pentru ceea ce a fost scăldat cu sânge și cu sudoarea înaintașilor noștri: pământul sfânt din care noi ne-am născut și prin rodul căruia am crescut. Este cea mai sfântă cauză pentru care suntem, iată, și în acest timp, chemați să ne luptăm, să nu rămânem indi...
Cum am acces la BCU Cluj-Napoca și la Biblioteca FSEGA
Переглядів 1,2 тис.2 роки тому
Acest videoclip arată cum devin abonat la BCU sau Biblioteca FSEGA și cum accesez sursele de documentare.
SBC16- Aplicație practică-elementele contului-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
Переглядів 2,2 тис.3 роки тому
SBC16- Aplicație practică-elementele contului-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
SBC15- Regularizarea TVA-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
Переглядів 1,6 тис.3 роки тому
SBC15- Regularizarea TVA-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
SBC14- Mecanismul TVA-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
Переглядів 2 тис.3 роки тому
SBC14- Mecanismul TVA-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
SBC13-Evaluarea elementelor în structurile situațiilor financiare-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
Переглядів 1,2 тис.3 роки тому
SBC13-Evaluarea elementelor în structurile situațiilor financiare-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
SBC12-Recunoașterea structurilor situațiilor financiare-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
Переглядів 8713 роки тому
SBC12-Recunoașterea structurilor situațiilor financiare-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
SBC11-Vânzarea mărfurilor-Cheltuieli și venituri aferente-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
Переглядів 1,1 тис.3 роки тому
SBC11-Vânzarea mărfurilor-Cheltuieli și venituri aferente-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
SBC10-Cheltuieli și venituri-aplicatie practică recapitulativă (II)-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
Переглядів 1 тис.3 роки тому
SBC10-Cheltuieli și venituri-aplicatie practică recapitulativă (II)-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
SBC9-Cheltuieli și venituri-aplicatie practică recapitulativă(I)-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
Переглядів 1,2 тис.3 роки тому
SBC9-Cheltuieli și venituri-aplicatie practică recapitulativă(I)-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
SBC8-Cheltuieli și venituri-definire și caracterizare-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
Переглядів 1,2 тис.3 роки тому
SBC8-Cheltuieli și venituri-definire și caracterizare-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
SBC7-Caracterizarea generală a capitalurilor proprii-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
Переглядів 1,4 тис.3 роки тому
SBC7-Caracterizarea generală a capitalurilor proprii-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
SBC6-Caracterizarea generală și analitică a datoriilor-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
Переглядів 1,2 тис.3 роки тому
SBC6-Caracterizarea generală și analitică a datoriilor-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
SBC5-Caracterizarea analitică a actievlor-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
Переглядів 1,4 тис.3 роки тому
SBC5-Caracterizarea analitică a actievlor-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
SBC4-Caracterizarea generală a elementelor din bilanț-Activele-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
Переглядів 1,7 тис.3 роки тому
SBC4-Caracterizarea generală a elementelor din bilanț-Activele-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
SBC3-Concepția financiară privind obiectul contabilității-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
Переглядів 1,2 тис.3 роки тому
SBC3-Concepția financiară privind obiectul contabilității-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
SBC2-Concepția economică privind obiectul contabilității-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa
Переглядів 1,4 тис.3 роки тому
SBC2-Concepția economică privind obiectul contabilității-Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa

КОМЕНТАРІ

  • @JesusSavedYouu
    @JesusSavedYouu 5 днів тому

    Scrieți mai frumos!😑 cu litere mari, nu mici si de mana

  • @annaciornea1
    @annaciornea1 15 днів тому

    O explicație de nota 10+ Va mulțumesc din suflet!

  • @Alejandralates
    @Alejandralates Місяць тому

    Multumesc!!

  • @andreeaiulianechifor4501
    @andreeaiulianechifor4501 Місяць тому

    Dumnezeu sa va dea multa sanatate si tot ce este mai bun pentru dumneavoastră. Cu aceste cursuri am inceput drumul meu in contabilitate iar vara aceasta am terminat Masterul la Ubb Fsega in MCAC. ❤ Va mulțumesc din tot sufletul. Cand am mers sa-mi ridic adeverinta erati pe hol si m-am bucurat mult ca am avut ocazia sa va salut. Tot respectul.

    • @irimieemilpopa7451
      @irimieemilpopa7451 Місяць тому

      Dragă Andreea, Mulțumesc pentru aprecieri! Nu am făcut nimic special.........Mă bucur să pot fi de folos. Succes în tot ceea ce faci! Profesia, ca timp, este aprox 40% din timpul vieții noastre active. Suunt convins că ai făcut ca acest 40% să fie cât mai plăcut! SUCCES!

    • @andreeaiulianechifor4501
      @andreeaiulianechifor4501 Місяць тому

      ❤ Mulțumesc frumos!

  • @Psihovlog
    @Psihovlog 3 місяці тому

    Este de apreciat ca va răpiți din timpul dumeavoastră pentru a cerceta și documenta istoria locală a României. De asemenea va mulțumim ca reprezentați toate perspectivele asupra acestor construcții. Am speranța ca urmare a investigație dumeavoastră să se gândească mai amplu orice lucrare de tipul acesta luând în considerare și aspectele: culturale, economice cât și ecologice!

  • @IonIonescu-du3vz
    @IonIonescu-du3vz 3 місяці тому

    Cel mai mare boSs de la fsega. Sănătate tovarășe,mure, să trăiți bine da nu mult. The incel boss.

  • @damian_aurelian22
    @damian_aurelian22 3 місяці тому

    Grozav

  • @doinaolimpialazea1618
    @doinaolimpialazea1618 4 місяці тому

    SUPERB🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼♥️♥️♥️🌷🌷🌷

  • @doinaolimpialazea1618
    @doinaolimpialazea1618 4 місяці тому

    ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  • @danielaramonamihail2037
    @danielaramonamihail2037 4 місяці тому

    Sunteti un profesor de NOTA 10 CU FELICITARI !!! extraordinar cursul dvs.

  • @user-fe5lt4rh8r
    @user-fe5lt4rh8r 5 місяців тому

    Mulțumim dl Profesor !

  • @user-fe5lt4rh8r
    @user-fe5lt4rh8r 5 місяців тому

    Ma intereseaza ocarte care sa le cuprinda pe toate ! Exista ?

  • @alicepopa1096
    @alicepopa1096 5 місяців тому

    Cu multa stima va spun MULTUMESC! Apreciez toata munca depusa de dumneavoastra. Voi continua sa parcurg materialele dumneavoastra.

  • @andreimarcus1140
    @andreimarcus1140 7 місяців тому

    cine zice ca contabilitatea este o arta vreau sa il cunosc personal

  • @naomiluiza
    @naomiluiza 7 місяців тому

    Învăț pentru examen și chiar mă ajută aceste videoclipuri!

  • @user-uw1yd4yh2r
    @user-uw1yd4yh2r 7 місяців тому

    Foarte frumos!!!

  • @AmphibianDev
    @AmphibianDev 7 місяців тому

    ### Prescurtări folosite - `ReX` - Rezultatul exercițiului - `Cp` - Capital propriu - `CSV` - Capital Social Varsat - `St. MP` - Stoc Materii Prime - `BS` - Bugetul Statului ### Cost de achiziție: - Prețul negociat cu furnizorul - Cheltuielile de transport/aprovizionare - Taxele nerecuperabile (TVA) - Cheltuielile cu punerea în funcțiune ### Cost de producție: - Costul de achiziție al materiilor prime, materiale consumate - Costul mânii de lucru - Cheltuielile de producție ### Exemplu practic: 0. Exercițiu - Active - Pasive 1. Doi prieteni constituie o Societate Comercială Seria 3 SRL, fiecare aducând 50.000 lei. - ↑ A: Db (50.000 * 2) - ↑ Cp: CSV, Cp' (50.000 * 2) 2. Societatea achiziționează de la un furnizor materii prime, cu un preț de 2.000 lei + TVA 19%. - ↑ A: St. MP (2.000) | ↑ A: Creanță brută BS (380) - ↑ Datorie furnizor (2.380) 3. Societatea dă în consum jumătate din materiile prime din stoc. - ↓ A: St. MP (1.000) - ↑ Cheltuieli: ↓ ReX, ↓ Cp (1.000) 4. Societatea prestează și facturează un serviciu unui client la un tarif de 5.000 lei + TVA. - ↑ A: Creanță client (5.950) - ↑ Venit: ReX, Cp (5.000) | Datorie brută BS (950) 5. Regularizarea TVA (compensarea creanței brute la BS (TVA ded.) cu datoria brută la BS (TVA col.)) - ↓ A: Creanță brută BS (380) - ↓ Datorie brută BS (950) | ↑ Datorie netă BS (570) - Datorie netă la BS: TVA col. - TVA ded. (950 - 380 = 570)

  • @AmphibianDev
    @AmphibianDev 7 місяців тому

    # TVA: Taxa de Valoare Adăugată - **Impozit indirect**: Nu cel ce suportă taxa (clientul) o plătește, ci firma/entitatea care a adaugat valoare si l-a vandut. - **Impozit neutru**: Nu reprezintă un element de cheltuială, cost sau venit pentru entitățile care îl percep. ## Mecanismul TVA ### TVA Colectat - Reprezintă **datoria** brută față de bugetul statului. - Este TVA încasat de la clienți pentru bunuri/servicii vândute. ### TVA Deductibil - Reprezintă **creanța** brută față de bugetul statului. - Este TVA plătit furnizorilor pentru bunuri/servicii cumpărate. Pe scurt: TVA-ul este o datorie sau creanță față de stat. ## Regularizarea TVA Compensarea dintre creanța brută și datoria brută față de bugetul statului: 1. `TVA colectat > TVA deductibil` => TVA de plată la Bugetul de Stat = TVA colectat - TVA deductibil. 2. `TVA colectat < TVA deductibil` => TVA de recuperat de la Bugetul de Stat = TVA deductibil - TVA colectat. ## Rolurile în Sistemul TVA - Consumator Final este orice entitate neplătitoare de TVA. (clientul) Si este cel care suportă TVA-ul, plătindu-l indirect la furnizor. - Entitățile care au vândut un produs/serviciu plătesc TVA-ul la stat doar pentru valoarea adăugată.

  • @HaythamKaoukji
    @HaythamKaoukji 7 місяців тому

    Bună prof, este posibil să postezi prezentarea pe care o distribui pe ecranul de prezentare pentru aceste lecții online, ecranul proiectorului este foarte umbrit și nu poate fi citit pentru mine

  • @candreacornelia3325
    @candreacornelia3325 7 місяців тому

    Multumesc din suflet pentru acest video!

  • @Claudiurak7
    @Claudiurak7 7 місяців тому

    Cel mai frumos video de pe net cu Poiana Vadului ❤❤ Felicitări și mulțumim!

    • @irimieemilpopa7451
      @irimieemilpopa7451 7 місяців тому

      Este parte din sufletul meu!!!! Nimic special și totuși.......foarte special!!!! Cu plăcere!!!!!

  • @marianacort-wo8gx
    @marianacort-wo8gx 7 місяців тому

    Buna seara ! Foarte frumos. Sa fiti sanatos sa mai puteti face asemenea videoclipuri care ne bucura ff mult privindu le.

  • @AmphibianDev
    @AmphibianDev 8 місяців тому

    De data asta l-am făcut în Markdown, lucrez să fac un repo în GitHub cu aceste notițe. Căutați pe Google: "GitHub AmphibianDev". (Nu vreau să pun link-ul deoarece UA-cam nu lasă după aceea să postez comentariul) ## **Termeni** - `A` - Active - `P` - Pasive - `Cp` - Capitaluri Proprii - `D` - Datoriile sau Capitaluri Străine - `Bilanț`: A = P - `Passive`: Cp + D ## **Principiul Partidei Duble în Contabilitate** - **Dubla Reprezentare și Determinare:** Orice tranzacție este înregistrată atât în bilanț cât și în contul de profit și pierdere. - **Dubla Înregistrare cu Ajutorul Contului:** Fiecare tranzacție influențează două conturi (debit și credit), menținând echilibrul ecuației contabile. ## **Active** ### Caracterizarea Activelor - Sunt resurse controlate de entitate. - Sunt rezultatul unor evenimente trecute. - Se așteaptă să genereze beneficii economice viitoare. - Valoarea lor poate fi estimată cu credibilitate. ### Clasificarea Activelor - **Imobilizate:** Folosite pe termen mai lung de un an (Necorporale, Corporale, Financiare). - **Circulante:** Stocuri, Creanțe, Investiții pe termen scurt, Cash. - **Cheltuieli în Avans:** Clasificate ca imobilizate sau circulante, în funcție de natura lor. ## **Datorii** ### Caracterizarea Datoriilor - Reprezintă obligații curente ale entității. - Datorate pentru bunuri, lucrări sau servicii achiziționate. - Credite acordate entității. - Munca prestata de angajații. - Datorii fiscale (ex: impozite, taxe). - Datorii sociale (ex: grădinița pentru copii angajaților). - Sunt rezultatul unor evenimente trecute. - Contract (ex: Factura, care este cel mai simplu model de contract) - Legea (De obicei datori fiscale) - Cutuma (Obișnuite, care pot genera datorii sociale) - Se așteaptă să genereze fluxuri de numerar de ieșire. - Cedarea de active - Prestarea unor servicii - Schimbul unei obligați pe alta obligație (ex: Refinanțarea unei datorii existente cu un nou împrumut) - Conversia în capital propriu (ex: Creditorul primește părți sociale/acțiuni) - Prescripția (ex: Anularea datoriei după o perioadă legală fără acțiune din partea creditorului) - Renunțarea de către creditor: parțial sau integral (Aici se include și reducerile) - Valoarea lor poate fi estimată cu credibilitate. ### Clasificarea Datoriilor - **După Exigibilitate:** Termen lung (peste 1 an) și Termen scurt (sub 1 an). - **După Natură:** Datorii comerciale, fiscale și alte datorii curente. ## **Despre Capitalurile Proprii (Cp)** `Cp = A - D` => Capitalurile Proprii reprezintă partea de active care rămâne acționarilor/asociaților după achitarea tuturor datoriilor. Acestea pot fi împărțite în două categorii principale: 1. **Nominalizate:** Individualizate pe asociat - Capitalul social subscris: vărsat sau nevărsat 2. **Nenominalizate:** - Profitul sau pierderea reportată (Rezultatul exercițiului "ReX") - Rezervele - ... `Cp = Cp' + ReX` unde: - `Cp' = Aport - Retragere` - `ReX = Venituri (V) - Cheltuieli (Ch)` ### Ecuația Extinsă - `A = P` - `A = Cp + D` - `A = (Cp' + ReX) + D` - `A = [Cp' + (V - Ch)] + D`

  • @AmphibianDev
    @AmphibianDev 8 місяців тому

    Din acest moment, voi parcurge fiecare lecție și îmi voi face notițe pe care le voi posta în comentarii. Notițele sunt făcute doar din ce am înțeles din videoclipul de față, plus un pic ce m-am mai documentat de pe net. Dar nu vă așteptați să fie totul corect. Ideea e că și eu învăț împreună cu voi. Am 22 de ani, învăț IT (WebDev) tot de pe internet și acum contabilitate, pentru a fi pregătit să înființez o firmă. Succesul e inevitabil dacă îți pui bazele corecte și categorizezi eșecul drept progres. Și vreau să îmi exprim mulțumirile și respectul față de domnul Irimie Emil Popa, pentru devotamentul împărtășirii de cunoștințe, care depășește simplul altruism, fiind și un adevărat act de patriotism. Este rar să întâlnești oameni ca dumneavoastră. Vă doresc sănătate și o viață plină de satisfacție. Concepția Juridică: (Patrimoniul) Drepturi (Bunuri + Creațe) = Obligati (Asociați + Terți) Asociați -> proprietarii societății Bunuri -> cash-ul/bani/Disponibil la bancă, stocurile de marfă, echipamentele, clădirile etc. Creațe -> bani pe care alții îi datorează societății Obligații Asociați -> contribuțiile asociaților la capitalul social sau alte forme de finanțare aduse de aceștia. (Capitalul Propriu) Obligații Terți -> datoriile societății către altcineva, cum ar fi furnizorii, băncile sau autoritățile fiscale. (Capitalul Străin/Împrumutat/Datorii) A -> Natura P -> Natura Concepția Economica: (Capitalul) Active -> bunuri sau creață. Activele (Imobilizate + Circulante) = Capital (Propriu + Străin/Împrumutat/Datorii) Activele Imobilizate -> perioadă lungă de timp (min 1 an), utilizate repetat, se amortizează Activele Circulante -> perioadă scurtă de timp (sub 1 an), consum la prima utilizare, se schimbă dintr-o dată A -> Destinație P -> Proveniență Concepția Financiară: (Resurse) Resurse -> Capital Propriu sau Capital Străin Utilizări Durabile + Utilizări Ciclice = Resurse permanente + Resurse temporare Utilizări Durabile = Resurse permanente -> perioadă lungă de timp (min 1 an) Utilizări Ciclice = Resurse temporare -> perioadă scurtă de timp (sub 1 an) A -> Lichiditate P -> Exigibilitate Lichiditate -> Sens Restrâns: capacitatea unui bun de a se transforma în numerar; Sens Larg: capacitatea entității de a putea onora datoriile pe termen scurt Solvabilitate -> capacitatea entității de a putea onora datoriile pe termen lung Exigibilitate -> calitatea unei datorii de a deveni scadentă (momentul când plata unei datorii devine necesară legal) Active = Pasive (Cp + D) Bilanț = Active + Pasive Ceva e clar că îmi lipsește datorită faptului că mi se pare că Obligații Asociați = Capitalul Propriu și Obligații Terți = Capitalul Străin/Împrumutat/Datorii, presupun că voi afla mai târziu de ce nu e așa.

  • @liasoima6712
    @liasoima6712 8 місяців тому

    Cat de frumoasa este tara noastra !!!!!

  • @liapinciuc9968
    @liapinciuc9968 8 місяців тому

    ❤❤❤Din Madrid RESPECT DEOSEBIT sunteți binecuvântați vă urmărim cu interes mulțumim mult pentru tradiții omenie frumusețe și ARMONIA noastră tradițională bună faină ❤❤❤❤

    • @irimieemilpopa7451
      @irimieemilpopa7451 8 місяців тому

      Mulțumim pentru cuvintele frumoase......Sunteți așteptați acasă!

  • @albucarmen8624
    @albucarmen8624 8 місяців тому

    Ce bine ar fi sa ne nastem macar inca oodata tot pe aceste melaguri. MIRIFIC. !

  • @albucarmen8624
    @albucarmen8624 8 місяців тому

    Mulțumesc

  • @andreicoman6354
    @andreicoman6354 8 місяців тому

    Felicitari pentru toate cursurile postate ! Sunt de mare ajutor si foarte explicite. Multumim !

  • @albucarmen8624
    @albucarmen8624 9 місяців тому

    Frumos

  • @albucarmen8624
    @albucarmen8624 9 місяців тому

    Multumesc !

  • @radadela8630
    @radadela8630 9 місяців тому

    Foarte util cursul si usor de inteles. Va multumesc pentru efortul depus!

  • @anitakeg8365
    @anitakeg8365 10 місяців тому

    buna, stie cineva unde este partea a 2a? 😊sunt foarte fericita ca vam gasit, si cursurile dnv

    • @irimieemilpopa7451
      @irimieemilpopa7451 10 місяців тому

      Partea a doua a fost blocată de youtube ca urmare a unei sesizări, în care mi se atrăgea atenția că limbajul meu este nepotivit.........că am încălcat standardele comunității. Am făcut recurs la UA-cam. În 30 min am primit răspuns că.....au verificat că așa este, se menține decizia inițială! Superb!!! A fost momentul în care am stopat orice efort de a promova contabilitatea și profesia. Acesta este adevărul, de aceea lipsește partea a doua! SUCCES ÎN TOT CE FACEȚI!

    • @anitakeg8365
      @anitakeg8365 10 місяців тому

      @@irimieemilpopa7451 multumesc frumos, in general ma uit la commente, ca ce sar fi intmplat,, pt ca si mai jos undeva este un comment unde ati explicat ce se intampla,,eu, mai incolo am observat, dar totusi, am lasat mesajul meu. multumesc pt urari ,sa fie adevarat. si eu va urez toate cele bune,,

  • @cristinapaun4792
    @cristinapaun4792 11 місяців тому

    Mulțumesc pentru videouri.Explicati perfect

  • @stancutamonicarusu9003
    @stancutamonicarusu9003 11 місяців тому

    Minunat !

  • @albucarmen8624
    @albucarmen8624 Рік тому

    Mulțumesc

  • @albucarmen8624
    @albucarmen8624 Рік тому

    Mulțumesc

  • @albucarmen8624
    @albucarmen8624 Рік тому

    Mulțumesc !

  • @albucarmen8624
    @albucarmen8624 Рік тому

    Mulțumesc

  • @albucarmen8624
    @albucarmen8624 Рік тому

    Mulțumesc

  • @TheAndraalexa
    @TheAndraalexa Рік тому

    Un dascal de excepție , mi-a fost profesor acum 12 ani.

  • @ghitaarmonik
    @ghitaarmonik Рік тому

    Pare frumos acest peisaj, dar și jalnic ,cind ne gîndim ce a fost odată aici....amintiri istorice ,zonă bogata ,si acum pustiu...

  • @ghitaarmonik
    @ghitaarmonik Рік тому

    Te iau lacrimile, cind ma gindesc ce a fost odata Musca, saptaminal era caminul plin de oameni in voie buna la joc, plin de tineret, ca acum sa vedem doar bunicii batrini slabi si amariti, este jalnic🥲, felicitari domnul Irimie , mare valoare este ceea ce faceti pentru noi !!!

  • @user-ks8cp2jt2b
    @user-ks8cp2jt2b Рік тому

    Foarte frumos avem cu ce ne mindrii😊

  • @s0in345
    @s0in345 Рік тому

    Foarte interesante videoclipurile,am 16 ani și îmi place aria aceasta a contabilității,firmelor.A trebuit sa țin pasul fara partea 2 din primul videoclip dar după ceva timp am înțeles.Multumim pentru materiale

  • @user-fo1cx2yk5s
    @user-fo1cx2yk5s Рік тому

    Locuri sacre .locuri de basm .locuri in care vrei sa traiesti in liniste si pace ..Locuri in care ai vrea sa mori.

  • @dumbravateofildumnrava671

    Vă mulțumesc că ne țineți aproape și noi vom rămâne cu DUMNEAVOASTRĂ că ne-ați convins că așa vom avea șanse să auzim numai de bine. Cu respect vă mulțumesc. Felicitări...

  • @dumbravateofildumnrava671

    Alexandru Pintilie, ce vină are omul că se aude microfonul puțin șuerând ? În primul rând nu este la domiciliu și 2 nu se ocupă cu treaba asta. Dânsul predă materia. I-ai la întrebări pe cei care se ocupă cu treaba asta. Stimatul domn profesor trebuie apreciat pentru ceea ce face. Toată stima Domnule profesor. Mă pun pe învățat... Cu respect.

  • @mihaelahategan2019
    @mihaelahategan2019 Рік тому

    Înveți de aici mai multe decât din școala de contabilitate 😢

  • @LandreiM
    @LandreiM Рік тому

    Va multumesc foarte mult pentru aceste videoclipuri ! Sunt la faculyatea de Finante Banci dar totusi imi doresc sa ajung contabil , iar aceste videoclipuri chiar imi aduc un plus de cunostinte! Maine am primul interviu pe postul de economist junior si chiar nu am experienta anterioara, doar ce am facut in facultate si ce m am mai uitat pe yt! Multumesc!

    • @irimieemilpopa7451
      @irimieemilpopa7451 Рік тому

      Să vă fie de folos! Pentru toți prietenii contabilității, cu mare drag!