6:17 foarte bine. Toata lumea spune sa cautam pe internet, dar nu cum sa o facem si unii chiar nu stiu. Ma bucur mult ca tu nu spui doar "trebuie sa faci aia", ci spui si cum sa facem. Big like
De acord. Insa altfel e cand ai sa intrebi pe cineva cand te blochezi .eu invat singur algo si avansez dar greu . Am noroc cu grupul it-istilor unde mai imi raspund oamenii destul de rapid , si e super ok asa. Sunt oameni profesionisti acolo.
Exact. La algoritmica e mai rapid cu un profesor care a avut deja elevi la olimpiada in anii trecuti, dar gasesti si multe discutii pe codeforces/infoarena/altele ca alternativa (+complementare)
@@alexand.ro. Si nu ti se pare ca e putin pay to win algoritmica ? De fapt , cam orice materie din liceu ar fi pay to win asa. Sunt si baieti/fete care au talent si nu au nevoie de meditatii. Eu de exemplu nu am talent la nimic , insa "m-am descurcat" la mate si la info si am luat 10 in bac fara sa iau meditatii dar la olimpiade fix pix... faceam un backtracking pt ca mai mult nu intelegeam si gata. E putin ciudat. La faza cu invatatul singur depinde si cat de inclinata ti-e gandirea spre asta. Daca nu ti-e inclinata, avansezi prea greu si nu merita. De asta se lasa multa lume pt ca in Ro majoritatea ori nu au talent , ori nu isi permit meditatii (care intr-un fel e normal sa fie scumpe. pt ca nu prea gasesti profi sa predea pt olimpiada. )
Depinzand de modul si contextul in care o aplici, orice investitie (de timp, bani, alte resurse) poate fi un castig pe termen lung (poate fi si pierdere). In cazul olimpiadelor faci pregatire cu profesorul pe gratis, e o colaborare din care au amandoi de castigat. Daca din pacate profesorul de la clasa nu te poate aduce la nivelul la care doresti, va trebui sa gasesti alte metode, una dintre ele fiind alt profesor/fost olimpic, care cel mai probabil au deja timpul destul de limitat. Un prieten care lua 0 la oji a facut pregatire cu un alt profesor (contra cost) si intr-un an a ajuns la oni, in lot, a avut rezultate bune pe la acm (gen olimpiada pt studenti), acum e la Google. Asta e doar una dintre variante, nu inseamna neaparat ca e cea mai buna pentru ca fiecare are un mod sau motive diferite de a invata. Congrate pentru note, eu personal nu cred in talent, mai ales ca in cazul lucrurilor pe care le inveti, totul se bazeaza pe concepte anterioare. Daca e un concept in matematica, fizica, info, etc pe care nu-l intelegi sau problema pe care nu o poti rezolva, inseamna ca e ceva din urmă ce nu ai inteles. Placerea aia de a invata o anumita materie (inclinatie) vine din alta parte (am facut deja un video despre pasiune), nu are legatura cu conceptul numit "talent"
@@alexand.ro. Eu sincer cred in talent. Pentru ca am cunoscut oameni super talentati, nu faceau probleme mai de loc, venea un tip la un concurs la jumatatea sa pentru ca dormise prea mult si a luat 100 direct. Pasiunea vine daca vezi ca iti iese. Clar , ca oameni , ne place sa facem ce ne iese. E corect ce zici in legatura cu pregatirea: e o investitie , dar pentru cine are sa investeasca :))
Ca exista pasiune sau nu, daca vrem sa facem ceva, facem, chiar daca statisticile gen "intelect", "talent", "economie", "locatie" sunt impotriva noastra. Daca ne ajuta analizele de genul pentru ce vrem noi sa facem atunci sunt bine venite, altfel e pierdere de timp daca ne concentram pe neajunsuri in loc de obtinerea rezultatului. Look at Messi vs CRonaldo, Ronaldo baga hard work ca sa acopere neajunsurile pe care le are pentru a obtine ceea ce vrea
A fost foarte util vlogul de azi,multumim pt linkurile de siteuri free pt programare si mai astept sa pui si altele pt java,javascript,dar si pt alte limbaje de programare.
Merci frumos! Pentru tutoriale pentru un limbaj de programare specific, orice serie de tutoriale/curs will do, nu recomand unul anume pentru ca nu pot sa recomanda ceva fara sa testez pe pielea mea inainte 😁, vezi care are review-uri pozitive si te atrage ca mod de prezentare, informatia e aceeasi in toate
Da,asa e,la facultate sunt lectii neintelese si profesori care predau doar sa termine mai repede.Si da,toata lumea iti spune sa cauti pe net,dar nimeni cum.
Cursuri online: www.khanacademy.org/computing Standford (introducere in computer science si Python): ua-cam.com/play/PLUl4u3cNGP63WbdFxL8giv4yhgdMGaZNA.html MIT (Introducere in algoritmi): ua-cam.com/play/PLUl4u3cNGP61Oq3tWYp6V_F-5jb5L2iHb.html Resurse utile colectionate de altii pe github: github.com/Michael0x2a/curated-programming-resources/blob/master/resources.md (gasit dupa o cautare rapida online, se gasesc mai multe) Exemplu de raspuns gasit la cautarea "how to center a div": stackoverflow.com/questions/114543/how-to-horizontally-center-a-div; e aceeasi poveste pentru orice fel de intrebare-raspuns. O sa dati de site-ul aceasta de multe ori atunci cand o sa va apucati sa implementati aplicatia dorita. Acestea sunt exemple de ce am gasit la cateva cautari, va recomand sa cautati voi: "how to learn programming", "algorithm courses", cautati cursurile facultatilor sa vedeti ce fel de curricula au ele, etc. Prefer sa va pun pe voi sa cautati in loc sa pun aici resurse pentru ca in functie de anul in care sunteti acum, tehnologia e alta si s-ar putea sa fie o schimbare si in modul de predare, cum a fost de exemplu cand a inceput Python sa fie limbajul ales pentru explicarea programarii pentru incepatori. Asa ca mai bine cautati voi, iar in acest fel invatati si cum sa cautati despre orice subiect pana gasiti raspunsul, nu doar despre programare. Spor! PS: daca cunoasteti resurse bune puteti lasa comentariu/reply aici pentru a le putea centraliza
Lista de materiale gratuite despre web development, programare, design, marketing: www.viorelmocanu.ro/cursuri-it-materiale-gratuite-web-development/ Am gasit aceasta lista facuta de Viorel, o persoana careia ii admir pasiunea si atitudinea pentru acest domeniu si nu numai, ba chiar am observat ca si-a facut canal de youtube (ua-cam.com/video/Zcamw5lIoGo/v-deo.html), l-am cunoscut acum cativa ani si va recomand sa-l ascultati, o sa mai auzim de el!
Salut ! Sunt in clasa a 9 a si as vrea sa merg in a 10a la olimpiada de informatică si as vrea sa te intreb daca am sanse sa particip daca invat algoritmii elementari si pe cei de baza de pe infoarena iar apoi incep sa fac probleme de pe infoarena si pbinfo(singur,fara un profesor sau un mentor in paralel)? + Ce site uri mai recomanzi pt olimpiada? + ce sfaturi/recomandări imi dai? Ms.
Salut, bineinteles! Pentru algoritmica ar fi tare daca ai avea un profesor/coleg bun sa-ti explice anumite concepte, mai ales daca avansezi. Dar poti invata si singur, ia problemele din anii trecuti de la oji si oni si incearca sa le rezolvi urcand solutia ta pe inforarena (unele probleme sunt puse acolo). Apoi ia baremele si incearca sa intelegi de ce s-au rezolvat in acel mod. Eu din pacate n-am intrat adanc in algoritmica in perioada liceului si except infoarena.ro/arhiva-educationala nu prea mai am recomandari. Oricum, si daca ai avea profesor, majoritatea timpului este petrecut rezolvand probleme, de profesor ai nevoie doar pentru hint-uri sau de explicat anumite concepte intr-un mod clar (ceea ce putini profesori pot face). Spor!
Smechera, am pus si eu o problema acolo 😎 O recomand pentru ca vezi foarte repede cat de eficient e codul tau, la orice ora, trebuie sa dai doar submit. Algoritmii de acolo sunt folositori, recomand pentru a vedea o parte din algoritmii principali care au ajutat tehnologia pana acum
Am o intrebare pentru un viitor posibil vlog...Cum putem face daca invatam singuri programare si la un moment dat ne blocam la anumite probleme sau concepte?Mersi si bafta in tot ceea ce faci😊
Fix despre asta vorbesc in acest video de la minutul 6:19 pana la final, pur si simplu scrii intrebarea pe un motor de cautare (ex: google) si altii aproape sigur au mai avut deja aceeasi intrebare inainte si e deja raspunsa. +Alte metode mentionate in prima parte. Daca nu te ajuta imi poti detalia cazul tau te rog? Poate nu am fost clar sau e un caz ce necesita alta abordare. Merci!
Salut! Ce limbaj de programare recomanzi ca prim limbaj pt un începător absolut care nu a facut liceu de info, nici facultate de info? Ma refer la limbajul în care sa înveți bazele (gen algoritmi, structuri de date). Unii zic sa înveți bazele programarii în C++, chiar dacă e mai greu, altii in Python ca ar fi mai usor pt începători. N ar trebui sa se tina cont si de aria spre care vrei sa mergi? Adica - dacă eu sunt interesat de Web, sa invat bazele în JS de ex., ce rost are sa invat bazele in C++ dacă nu vreau sa programez jocuri, ca mai apoi sa ma mut pe JS ? Iar în legătură cu bazele astea, vad care i treaba cu ele, da?, ce e un linked list, ce e un stack/queue, tree, graphs, buun, le inteleg, dar nu stiu poate sa le implementez singur de la 0, dar inteleg cum functioneaza, pe urmă cf? Te apuci de pb de algoritmica de pe infoarena? Te apuci direct de proiecte si vezi tu cand te oi lovi de vreun algoritm dacă iti mai aduci aminte ceva? Fac 500 pb pe info arena? O sa dureze o vesnicie pana ajung la proiecte :))). Ca sa iti insusesti bazele alea pe care tocmai le ai vizionat intr un tutorial, e necesar sa rezolvi pb de matematica/algoritmica sau ti le poti la fel de bn insusi direct pe proiect, cu alte cuvinte sa sar peste pb de algoritmica direct la proiect si sa le inteleg în mod practic si nu matematic? Sper ca are sens ce am scris. Deci? Ce părere ai? Stiu ca am scris mult, sorry, poate imi răspunzi, sau poate faci un video în care sa explici toate chestiile astea, ti as fi recunoscător. În rest, gj pt ceea ce faci!
Salut Florin, buna intrebarea, merita un video 😁 Legat de baze: poti sa vezi acele baze ca pe niste unelte: inveti fiecare ce rol are, cum si cand se foloseste. In viitor cand vrei sa faci un proiect nou, sa zicem un scaun pliabil, in loc sa folosesti doar ciocanul (pentru ca e singura unealta pe care o cunosti) pentru a masura dimensiunea lemnului, pt a-l taia, pentru a bate cuie, pentru a face gauri pentru cepuri, etc., o sa folosesti rigla, creion, fierastrau, ciocan, burghiu, etc. pentru ca stii de existenta lor. Probabil o sa poti la momentul respectiv sa-ti pui intrebarea daca se poate o varianta mai buna inafara de ciocan, dar iti e mai convenabil sa folosesti doar ciocanul si o sa ramai cu el pentru ca isi face treaba pana la urma. La fel si in programare, aduni mai multe unelte (in sensul ca stii de ele, si cum functioneaza), unele se folosesc mai des, altele aproape niciodata. Bineinteles ca e bine sa stii de ele, insa ar lua cateva vieti sa le cunsti pe toate, asa ce e bine sa optimizezi si sa le intelegi pe cele care se folosc mereu, apoi sa treci la treaba imediat. In viitor, pentru ca folosesti deja cateva unelte si stii motivul pentru care le folosesti, o sa te intrebi daca nu cumva exista si alte unelte pentru anumite cazuri care ti se par repetitive sau prea mult de munca, si abia atunci o sa descoperi de alte tehnologii si atunci e cel mai bun moment sa le inveti (si nici nu te-a incurcat sau tinut pe loc pana atunci lipsa de cunostinta despre acea tehnologie/acel concept). Eu prefer sa le invat in detaliu atunci cand am nevoie, asa cum am precizat oarecum in video, altfel daca le invat acum, o sa le uit sau nu mai sunt valabile si trebuie sa investesc iar aproape acelasi timp oricum. Sper sa ajute!
Nu cred ca am mai intalnit un canal cu atat de mult continut de calitate in directia asta. Keep up the good work!
Apreciez mult, multumesc! 😁
6:17 foarte bine. Toata lumea spune sa cautam pe internet, dar nu cum sa o facem si unii chiar nu stiu. Ma bucur mult ca tu nu spui doar "trebuie sa faci aia", ci spui si cum sa facem. Big like
🙏
Omule,meriti trofeul ala de pe mobila!Succes in tot ceea ce faci,iti castigi respectul cu video urile astea!:)
😂😂😂 merci mult dude, la fel si tie! Apreciez mesajul 😁
De acord. Insa altfel e cand ai sa intrebi pe cineva cand te blochezi .eu invat singur algo si avansez dar greu . Am noroc cu grupul it-istilor unde mai imi raspund oamenii destul de rapid , si e super ok asa. Sunt oameni profesionisti acolo.
Exact. La algoritmica e mai rapid cu un profesor care a avut deja elevi la olimpiada in anii trecuti, dar gasesti si multe discutii pe codeforces/infoarena/altele ca alternativa (+complementare)
@@alexand.ro. Si nu ti se pare ca e putin pay to win algoritmica ? De fapt , cam orice materie din liceu ar fi pay to win asa. Sunt si baieti/fete care au talent si nu au nevoie de meditatii. Eu de exemplu nu am talent la nimic , insa "m-am descurcat" la mate si la info si am luat 10 in bac fara sa iau meditatii dar la olimpiade fix pix... faceam un backtracking pt ca mai mult nu intelegeam si gata. E putin ciudat. La faza cu invatatul singur depinde si cat de inclinata ti-e gandirea spre asta. Daca nu ti-e inclinata, avansezi prea greu si nu merita. De asta se lasa multa lume pt ca in Ro majoritatea ori nu au talent , ori nu isi permit meditatii (care intr-un fel e normal sa fie scumpe. pt ca nu prea gasesti profi sa predea pt olimpiada. )
Depinzand de modul si contextul in care o aplici, orice investitie (de timp, bani, alte resurse) poate fi un castig pe termen lung (poate fi si pierdere). In cazul olimpiadelor faci pregatire cu profesorul pe gratis, e o colaborare din care au amandoi de castigat. Daca din pacate profesorul de la clasa nu te poate aduce la nivelul la care doresti, va trebui sa gasesti alte metode, una dintre ele fiind alt profesor/fost olimpic, care cel mai probabil au deja timpul destul de limitat. Un prieten care lua 0 la oji a facut pregatire cu un alt profesor (contra cost) si intr-un an a ajuns la oni, in lot, a avut rezultate bune pe la acm (gen olimpiada pt studenti), acum e la Google.
Asta e doar una dintre variante, nu inseamna neaparat ca e cea mai buna pentru ca fiecare are un mod sau motive diferite de a invata.
Congrate pentru note, eu personal nu cred in talent, mai ales ca in cazul lucrurilor pe care le inveti, totul se bazeaza pe concepte anterioare. Daca e un concept in matematica, fizica, info, etc pe care nu-l intelegi sau problema pe care nu o poti rezolva, inseamna ca e ceva din urmă ce nu ai inteles.
Placerea aia de a invata o anumita materie (inclinatie) vine din alta parte (am facut deja un video despre pasiune), nu are legatura cu conceptul numit "talent"
@@alexand.ro. Eu sincer cred in talent. Pentru ca am cunoscut oameni super talentati, nu faceau probleme mai de loc, venea un tip la un concurs la jumatatea sa pentru ca dormise prea mult si a luat 100 direct. Pasiunea vine daca vezi ca iti iese. Clar , ca oameni , ne place sa facem ce ne iese. E corect ce zici in legatura cu pregatirea: e o investitie , dar pentru cine are sa investeasca :))
Ca exista pasiune sau nu, daca vrem sa facem ceva, facem, chiar daca statisticile gen "intelect", "talent", "economie", "locatie" sunt impotriva noastra. Daca ne ajuta analizele de genul pentru ce vrem noi sa facem atunci sunt bine venite, altfel e pierdere de timp daca ne concentram pe neajunsuri in loc de obtinerea rezultatului. Look at Messi vs CRonaldo, Ronaldo baga hard work ca sa acopere neajunsurile pe care le are pentru a obtine ceea ce vrea
Foarte tare ce spui, asta cam contravine cu ceea ce spun mentorii(a se citi bișnițarii), că cel mai rău lucru e să înveți singur
Mă bucur că promovezi educația gratuită,spre deosebire de alți foști programatori,actualmente mari "mentori"
Danke! Sper sa ajute 😁 fiecare sursa de invatare are rolul si nisa ei, depinde fiecare ce vrea
A fost foarte util vlogul de azi,multumim pt linkurile de siteuri free pt programare si mai astept sa pui si altele pt java,javascript,dar si pt alte limbaje de programare.
Merci frumos! Pentru tutoriale pentru un limbaj de programare specific, orice serie de tutoriale/curs will do, nu recomand unul anume pentru ca nu pot sa recomanda ceva fara sa testez pe pielea mea inainte 😁, vezi care are review-uri pozitive si te atrage ca mod de prezentare, informatia e aceeasi in toate
PS: o sa mai posteze si ceilalti din comunitate linkuri in comentarii, poate te ajuta
Da,asa e,la facultate sunt lectii neintelese si profesori care predau doar sa termine mai repede.Si da,toata lumea iti spune sa cauti pe net,dar nimeni cum.
Cursuri online: www.khanacademy.org/computing
Standford (introducere in computer science si Python): ua-cam.com/play/PLUl4u3cNGP63WbdFxL8giv4yhgdMGaZNA.html
MIT (Introducere in algoritmi): ua-cam.com/play/PLUl4u3cNGP61Oq3tWYp6V_F-5jb5L2iHb.html
Resurse utile colectionate de altii pe github: github.com/Michael0x2a/curated-programming-resources/blob/master/resources.md (gasit dupa o cautare rapida online, se gasesc mai multe)
Exemplu de raspuns gasit la cautarea "how to center a div": stackoverflow.com/questions/114543/how-to-horizontally-center-a-div; e aceeasi poveste pentru orice fel de intrebare-raspuns. O sa dati de site-ul aceasta de multe ori atunci cand o sa va apucati sa implementati aplicatia dorita.
Acestea sunt exemple de ce am gasit la cateva cautari, va recomand sa cautati voi: "how to learn programming", "algorithm courses", cautati cursurile facultatilor sa vedeti ce fel de curricula au ele, etc. Prefer sa va pun pe voi sa cautati in loc sa pun aici resurse pentru ca in functie de anul in care sunteti acum, tehnologia e alta si s-ar putea sa fie o schimbare si in modul de predare, cum a fost de exemplu cand a inceput Python sa fie limbajul ales pentru explicarea programarii pentru incepatori. Asa ca mai bine cautati voi, iar in acest fel invatati si cum sa cautati despre orice subiect pana gasiti raspunsul, nu doar despre programare.
Spor!
PS: daca cunoasteti resurse bune puteti lasa comentariu/reply aici pentru a le putea centraliza
@SoKKa ne-a recomandat www.freecodecamp.org
MIT (Introducere in algoritmi): ua-cam.com/play/PLUl4u3cNGP61Oq3tWYp6V_F-5jb5L2iHb.html
Lista de materiale gratuite despre web development, programare, design, marketing: www.viorelmocanu.ro/cursuri-it-materiale-gratuite-web-development/
Am gasit aceasta lista facuta de Viorel, o persoana careia ii admir pasiunea si atitudinea pentru acest domeniu si nu numai, ba chiar am observat ca si-a facut canal de youtube (ua-cam.com/video/Zcamw5lIoGo/v-deo.html), l-am cunoscut acum cativa ani si va recomand sa-l ascultati, o sa mai auzim de el!
sololearn e foarte bun pentru incepatori si este ca un joc , foarte placut de invatat recomand
Super, merci 🙌
Salut ! Sunt in clasa a 9 a si as vrea sa merg in a 10a la olimpiada de informatică si as vrea sa te intreb daca am sanse sa particip daca invat algoritmii elementari si pe cei de baza de pe infoarena iar apoi incep sa fac probleme de pe infoarena si pbinfo(singur,fara un profesor sau un mentor in paralel)? + Ce site uri mai recomanzi pt olimpiada? + ce sfaturi/recomandări imi dai? Ms.
Salut, bineinteles! Pentru algoritmica ar fi tare daca ai avea un profesor/coleg bun sa-ti explice anumite concepte, mai ales daca avansezi. Dar poti invata si singur, ia problemele din anii trecuti de la oji si oni si incearca sa le rezolvi urcand solutia ta pe inforarena (unele probleme sunt puse acolo). Apoi ia baremele si incearca sa intelegi de ce s-au rezolvat in acel mod.
Eu din pacate n-am intrat adanc in algoritmica in perioada liceului si except infoarena.ro/arhiva-educationala nu prea mai am recomandari.
Oricum, si daca ai avea profesor, majoritatea timpului este petrecut rezolvand probleme, de profesor ai nevoie doar pentru hint-uri sau de explicat anumite concepte intr-un mod clar (ceea ce putini profesori pot face).
Spor!
@@alexand.ro. Multumesc
ce parere ai de arhiva educationala de pe infoarena?
Smechera, am pus si eu o problema acolo 😎
O recomand pentru ca vezi foarte repede cat de eficient e codul tau, la orice ora, trebuie sa dai doar submit. Algoritmii de acolo sunt folositori, recomand pentru a vedea o parte din algoritmii principali care au ajutat tehnologia pana acum
Am o intrebare pentru un viitor posibil vlog...Cum putem face daca invatam singuri programare si la un moment dat ne blocam la anumite probleme sau concepte?Mersi si bafta in tot ceea ce faci😊
Fix despre asta vorbesc in acest video de la minutul 6:19 pana la final, pur si simplu scrii intrebarea pe un motor de cautare (ex: google) si altii aproape sigur au mai avut deja aceeasi intrebare inainte si e deja raspunsa. +Alte metode mentionate in prima parte.
Daca nu te ajuta imi poti detalia cazul tau te rog? Poate nu am fost clar sau e un caz ce necesita alta abordare.
Merci!
Salut! Ce limbaj de programare recomanzi ca prim limbaj pt un începător absolut care nu a facut liceu de info, nici facultate de info?
Ma refer la limbajul în care sa înveți bazele (gen algoritmi, structuri de date). Unii zic sa înveți bazele programarii în C++, chiar dacă e mai greu, altii in Python ca ar fi mai usor pt începători. N ar trebui sa se tina cont si de aria spre care vrei sa mergi? Adica - dacă eu sunt interesat de Web, sa invat bazele în JS de ex., ce rost are sa invat bazele in C++ dacă nu vreau sa programez jocuri, ca mai apoi sa ma mut pe JS ?
Iar în legătură cu bazele astea, vad care i treaba cu ele, da?, ce e un linked list, ce e un stack/queue, tree, graphs, buun, le inteleg, dar nu stiu poate sa le implementez singur de la 0, dar inteleg cum functioneaza, pe urmă cf? Te apuci de pb de algoritmica de pe infoarena? Te apuci direct de proiecte si vezi tu cand te oi lovi de vreun algoritm dacă iti mai aduci aminte ceva? Fac 500 pb pe info arena? O sa dureze o vesnicie pana ajung la proiecte :))). Ca sa iti insusesti bazele alea pe care tocmai le ai vizionat intr un tutorial, e necesar sa rezolvi pb de matematica/algoritmica sau ti le poti la fel de bn insusi direct pe proiect, cu alte cuvinte sa sar peste pb de algoritmica direct la proiect si sa le inteleg în mod practic si nu matematic? Sper ca are sens ce am scris.
Deci? Ce părere ai? Stiu ca am scris mult, sorry, poate imi răspunzi, sau poate faci un video în care sa explici toate chestiile astea, ti as fi recunoscător.
În rest, gj pt ceea ce faci!
Salut Florin, buna intrebarea, merita un video 😁
Legat de baze: poti sa vezi acele baze ca pe niste unelte: inveti fiecare ce rol are, cum si cand se foloseste. In viitor cand vrei sa faci un proiect nou, sa zicem un scaun pliabil, in loc sa folosesti doar ciocanul (pentru ca e singura unealta pe care o cunosti) pentru a masura dimensiunea lemnului, pt a-l taia, pentru a bate cuie, pentru a face gauri pentru cepuri, etc., o sa folosesti rigla, creion, fierastrau, ciocan, burghiu, etc. pentru ca stii de existenta lor. Probabil o sa poti la momentul respectiv sa-ti pui intrebarea daca se poate o varianta mai buna inafara de ciocan, dar iti e mai convenabil sa folosesti doar ciocanul si o sa ramai cu el pentru ca isi face treaba pana la urma.
La fel si in programare, aduni mai multe unelte (in sensul ca stii de ele, si cum functioneaza), unele se folosesc mai des, altele aproape niciodata. Bineinteles ca e bine sa stii de ele, insa ar lua cateva vieti sa le cunsti pe toate, asa ce e bine sa optimizezi si sa le intelegi pe cele care se folosc mereu, apoi sa treci la treaba imediat.
In viitor, pentru ca folosesti deja cateva unelte si stii motivul pentru care le folosesti, o sa te intrebi daca nu cumva exista si alte unelte pentru anumite cazuri care ti se par repetitive sau prea mult de munca, si abia atunci o sa descoperi de alte tehnologii si atunci e cel mai bun moment sa le inveti (si nici nu te-a incurcat sau tinut pe loc pana atunci lipsa de cunostinta despre acea tehnologie/acel concept).
Eu prefer sa le invat in detaliu atunci cand am nevoie, asa cum am precizat oarecum in video, altfel daca le invat acum, o sa le uit sau nu mai sunt valabile si trebuie sa investesc iar aproape acelasi timp oricum.
Sper sa ajute!
✅Done si video-ul pentru prima parte: ua-cam.com/video/fL-2hoBQaZk/v-deo.html
Ce părere ai despre SEBASTIAN DOBRINCUUUUUUUUUUUUUUU???
Ce parere ai despre platforma IT creata de Ramon Nastase