Gerçek NSF onayı olan su arıtma cihazını alıp, (tercihen açık kasa) sonrasında NSF onaylı filtre alırsanız, çok kolay bir şekilde değişimini kendiniz yapabilirsiniz, çok da ekonomik olur, markaya da (servis ve filtre) bağımlı kalmazsınız. Atık kısıcı kullanırsanız (ve permament pump) atık su oranını 1 e 1 seviyesine kadar düşürebilirsiniz. atık su zaten bulaşık makinesi ile genelde aynı hat üzerinden gidiyor ve bu su ilk 3 filtreden geçmiş musluk suyundan daha temiz bir su. 12 lt kaliteli bir tank kullanırsanız, cam şişelerde veya damacanada suyu saklayabilir, Bizim yaptığımız gibi çıkan atık suyu tuvalet bahçe araba yıkama gibi yerlerde kullanabilir ve Su tasarrufu sağlamış olursunuz. ayrıca bu sistemde ucuz ön filtreler ekleyerek mevcut filtrelerizin ömrünü uzatabilir, ayrıca ek filtreler ile suyu damak tadınıza uygun hale getirebilirsiniz. Suyun tds, ph vb değerlerini ölçen cihazlar da alabilir ve düzenli olarak kendi suyunuzun kalitesini takip edebilirsiniz bu şekilde ay veya yıl takibi yapmadan, filtrenizi verimli şekilde kullanabilir ve erken değiştirmek zorunda kalmazsınız.
Mesut Bey; Sektörden olmayan birisi olarak çok başarılı bir video olmuş. Yıllarca kimsenin anlatmadığı konuları anlatmışsınız. İzninizle aşağıdakileri ekleyip düzeltmek istiyorum;
1- Arıtma cihazlarının yüksek atık yapmasının nedeni kullandıkları basınçlı metal veya plastik tanktan dolayı. Dünyanın bu tanklardan kurtulmaya çalışıyor olması bir gerçek. Elinize bu yüzden bu cihaz geçti. 2 - Standart bir su arıtma cihazında 200 liralık 50 veya 75GPD membran yeterli iken düz akış sistemlerde bu sistemdeki gibi 600GPD membran kullanılmış. Haklı olarak da 2000 lira fiyat yazmışlar son kullanıcıya. Filtrelerin standart olmadığı konusuna değinmenizde ayrıca çok yerinde bir tespit. Yarın firma kapanabilir veya üretici yeni cihaz almaya zorlayabilir kullanıcıyı. 3- Olması gereken Ph değeri 7 civarı olmalıdır. 6.5 altı asidik 8.5 üzeri ise baziktir. 4- Su arıtma firmaları filtre değişiminin geldiğini süre bazlı takip ettiği doğrudur. Membrandan çıkan TDS seviyesi göz önüne alınmalı ve bunu filtrelenen su durağan haldeyken yapılması gerekmektedir. Çıkış TDSinin kaç olduğu giren TDS ile orantılı. Muhtemelen arıttığınız suyu bir bardağa doldurduğunuzda ve TDSini ölçtüğünüzde farklı çıkacaktır. Bu sistemi evsel cihazlara entegre edip cihazın başlangıç fiyatını arttırmak yerine satıcı veya üretici zamana bağlı müşterilerini takip etmektedirler. Olması gerekenin olmadığı doğru ancak bu yöntemle daha fazla tüketicinin sağlıklı suya ulaştığı da doğru. 5 - Düz akış sistemlerinde su, filtrelerle ve özellikle post mineral filtrede yeterli süre oyalanmaz. Suyun dinlenebileceği herhangi bir alan yoktur. Arıtılmış suyun dinlenmesi ve bu dinlenme sırasında su ile hava arasında bir etkileşim olması gerekmektedir. Bu oksijen miktarını artıracağı için içimi daha kolay bağ yapısı bozulmamış bir su size sunar. Bu cihazdan elde ettiğiniz suda acımsı bir tat varsa bu sebepten dolayıdır. 6 - Bence bir arıtma firmasının önceliği kullanıcının evinde ürettiği suyun kalitesini daha iyi nasıl yapabiliriz olmalı. Uygulamalar,wifilar geekler için eğlenceli. Bu cihazı alan kullanıcılar bu uygulama için ne diyecek veya gelecek bu uygulamalar konusunda nasıl evrilecek onu merak ediyorum. Başarılar dilerim
Umarım hedefledikleri satış rakamlarına ulaşınca filtre fiyatlarına anormal zamlar yapmazlar. Brita aynen öyle yaptı. Yaklaşık bir senede 5-6 kat artırdı filtre fiyatlarını.
Ailece içme suyu olarak aylık 120 lit su içiyoruz. 19 l damacana burda 120 TL yani aylık bize masrafı 720 TL veriyoruz. Bunun yanında yaklaşık 500 TL su faturası veriyoruz. Yani su için biz aylık 1220 TL veriyoruz. Peşinat 15 bin ise amorti süresi yaklaşık 21 ay civarı oluyor. Diyelim ki fiyatlar sabit tutarak , biz 21 ay kullanalım ve 500 TL de atık su masrafı ve filtreleri dahil ettiğimizde 15 bin TL ilave ücret oluşturuyor. Yani 30 bin TL gibi bir rakam ortaya çıkar. 30 bin e karşılık 15 bin civarı bir rakam farkı kapatmadığı için damacanın 2 katı bir fiyat çıkarması doğru bir tercih gözükmüyor..
Su arıtma cihazları ile içli dışlı biri olarak söylemeliyim ki ,Su arıtma cihazları ort 2-3 bin arası ama bu cihazın fiyatı 15 bin. Ayrıca filtreleri özel olduğu için hangi işlemlerle filtrasyon yaptığı belli değil. Genel cihazlarda filtreler 5 micron ,karbon ,1 micron, mebran ,alkaline,mineral , coconut şeklindedir. İsteğe bağlı ph yükseltici yada düşürücü takılabilir. Fiyatları set olarak 500-1000 arasıdır. . Bu cihazın filtre değişimi 3 bin civarı. Yani cihaz ve bir set yedek filtre neredeyse 20 bin. Mineral var mı belli değil. Ayrıca firmalara gebe kalmaya gerek yok. Filtreler tak çıkar şeklinde 10 dakika da kendiniz değiştirebilirsiniz. Ben evde kutulu filtre cihazı kullansam da iş yerinde direk filtreleri soketli olarak sipariş verdim. Depoya bantlayıp dolabın içine attım. Bu arada filtre değişimi zamanla değil suyun tadı değiştikçe yapılmalıdır. Zaten açık filtre kullanıyorsanız can kısımda ki filtrenin karardıkça suyun tadının acı olduğunu anlarsınız.Atık su musluk suyundan temiz olduğu için onu da ayrı bir depoya verip ya şebekeye yada tuvalete basabilirsiniz.
Güzel bir inceleme ve bilmediğim farklı blr ürün incelemişsiniz Mesut Bey teşekkürler. Yaklaşık 8-10 yıldır 2 su arıtma cihazı kullanmış birisi olarak bu ürünü İhlas ın ürününe denk gördüm. Fakat İhlas arızaya çok açık blr yapıldaydı ve 6-7 yıl sonunda söküp attım. Filtre maliyetleri şuan bi cihazdan epey fazla ihlas ın. Şuan servis sıkıntısı olmayan ve kendi marka filtreleri olan bir pompasız standart cihaz kullanıyorum. Su kalitesi konusunda zamanında çok takıntı yapıp esas mesele olan PH değerini sorguladım. Bu tür cihazlarda suyu aşırı filtre ettikleri için ekstra bşr PH filtresi olmadan 6-6,5 değerlerine düşüyor sular. Oysa sağlıklı PH değeri 7-8 arası olmalı deniyor. Daha fazla araştırınca yapay PH şle gerçek sağlıklı alkali su meselesi ile karşılaşıyorsunuz. Yani bu cihazlardaki ve damacanalardaki sular aslında ölü su kabul ediliyor. En sağlıklı suyun kaynağından alınan 24 saat içinde tüketilmesi gereken doğal kaynak suyu olduğu tüm dünyada kabul görüyor. Buna ulaşmanın çok ama çok zor olduğu için doktorlar su arıtma ve hazır sulara suzuzluğumuzu giderme çerçevesinden bakmamız gerektiğinde birleşiyor. Gerçek alkali ve ideal PH değerli canlı sular için şse tamamen farklı mantıkta çalışan cihazlar bulunuyor. Japonya'da her evde olan bu cihazları başta Panasonic gibi sanayi devi firmalar üretiyor. Fiyatları da ortalama 2000$ dan başlıyor. Ülkemizde sadece çok bilinçli tüketiciler ve firmalar bu ürünleri tedarik edip kullanıyor. Bilginize...
Zaten bunları alırken sıkıntı yok. Miiss gibi taaki filtre almaya kalkınca :) 15 BİN TL Mİ mesut bey damacana nerede alıyorsunu Himalayadan mı içiyorsunuz.
Haftada 1 damacana 120 TL = 480 de ki ayda 500 3 yılda falan parasını çıkartır gibi ama biz ne samacana sular gördük, asansörde dolumu yapılan... ya da orman içine saklanmış filtrelenip satılan musluk suyunu satanlar vs. Dolayısı ile bu alet hiç değilse gözünüzün önünde. Ne olduğunu biliyorsunuz. Bence mantıklı.
@@zubzango Bir yil sonra gor, su an 3K dedikleri filtreyi gelecek yil kactan almak zorunda kalacaksin. Baska yerden de alamazsin. Ya 500$ verdigin aleti cop edeceksin ya da kac para isterlerse o parayi vereceksin.
1 ton şebeke suyu kaç para? Ayda kaç litre temiz su kullanıyorsunuz. 1 ton şebeke suyu 5 tl ile 10 tl arası değişiyor. Hadi 3 bardak suda 1 bardak temiz su çıksın. 333 litre su yapar. 10 lira verecem 333 litre içilebilir su alacağım. Fatura meselesini biraz fazla abarttınız. Ayrıca ben sizden daha kapsamlı bir video bekliyordum. Şu andaki elinizdeki değerleri piyasadaki en berbat filtrelerden bile rahatça alabilirsiniz. Bu akıllı meselesin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Suyu filtre ederken hiçbir yerde elektrik enerjisini harcayarak filtrasyon yapmıyor. Pompa meselesi sadece şebeke suyu basıncın yetersiz olduğu yerlerde iş yapar. Filtrasyonun düzgün olabilmesi için minumum 2.8 bar şebeke suyu basıncı gerekir. Günümüzde zaten bu basıncın altında ev varmıdır hiç sanmıyorum.
@@Chad-Fatih Böyle birşey mümkün değil :) 15 yıldır kullanıyorum. Çünkü su en son membran filtreden çıkıyor ikiye ayrılıyor temiz olan depoya kirli olan pis gidere. Ancak şöyle mümkün olur Shut Off Valf (Dört Yollu Vana) tank dolduğu zaman atık suyu keserek su arıtma cihazının durmasını sağlar. Bu parça bozulursa gereksiz su harcaması olur. Bununda test etme yöntemleri var... Kısaca filtreler dolduğu için fazla su ısrafı mümkün değil... Ancak söylediğim parça bozulursa o durum gerçekleşir. O parça da bütün su arıtma cihazlarında var zaten.
@@makaras78 alt sınır 2.8 bar... Ben iç Anadolu Aksaray' dayım çeşmeyi açınca anlıyorum şimdiye kadar 4 var altı çok görmedim. 4-7 bar arası genelde...
Sular kesildiğinde otomatik kapanan bir valf kullanılıyormu çünki kesildikten sonra o pis suyuda filtreleyip filtrelerin özelliğinide bozacak daha az sürede dolacak
Son bir kaç yıldır biz de arıtma su kullanıyoruz. Atık hortumunu bahçemize yönlendirdik ağaçlar sulanıyor. Ama biz köy/şehir karması bir yerde yaşayacak kadar şanslıyız. Şehir içinde bu atık su konusu gerçekten önemli.
suyun değerlerini ölçtüğün çubukların linkini de en azından ismini paylaşsaydın güzel olurdu... 20 yıldır aynı musluk suyu içiyorum hiç nasıl değerleri var bilmiyorum
İzledim ve dolu dolu içi boş bir tanıtım olduğunu gördüm. Tanıtımda bir arıtma kartuşunun arıtma kapasitesinim kaç litre olduğunu bile bahsetmemişsiniz.
Mesut bey, sizin irobot i7 incelemenizi izledim ve bikaç gün içinde gidip ürünü aldım. O dönemde filtre ve yedek parçaları çok ucuzdu lakin stokta yok yazıyordu. Bende sizin videonuzdan sonra satışlara yetişemediler diye düşündüm. Bir süre sonra bir zam yaptılar, inanamazsınız. Şu sıralarda da su arıtma cihazı bakıyordum, sizle aynı endişelere sahiptim. İnşallah bu seferde aynı şeyle karşılaşmayız. Çok aydınlatıcı bir inceleme olmuş tebrikler. Lakin bu firmaların çakallıklarına bir çözüm üretin. İnceledikten bir süre sonra bir bakın bakalım takipçilerinizi öpüyorlar mı… :)
Robot süpürgeyi bir şekilde Amazon ve aliexpress gibi alışveriş siteleri üzerinden muadil toplu alımlarla daha uygun fiyatlı parçalarla çalıştırmaya devam etmek mümkün, ama bu cihaza muadil filtre bulamazsanız şirketin verdiği fiyatlara mecbur kalıyorsunuz
Cihaz 15 bin lira, PC-C filtre 900, RO filtre 2 bin lira. Alım maaliyetini 17,900 lira. Sonrasında kullanıma göre 6 ayda bir 900 lira filtre ücreti var. Yoğun kullanımda bunu 2 veya 3 ile çarp. RO filtre 2 yılda bir değişse yıllık maaliyeti bin lira. Ben yoğun su tüketiyorum özellikle böbrek hastası ve suyu çok sevdiğim için. 2.5 yıl içerisinde (ki artacak damacana fiyatlarını da göz önünde bulundurmak lazım) kendini amorti eder ancak alım maaliyetleri bakımından fazla fazla pahallı. Mesut bey işbirliği olmasa bu cihaza bu kadar masraf yaparmıydın? İşte hepimize işbirliği gelmiyor maalesef.
Cihazı satın aldığınızda filtreleri dahildir. Bununla beraber RO filtre 3 yılda bir , PC-C filtre yılda bir değişmeli. Bu şekilde maliyet hesabı yaparsanız daha doğru bir sonuca ulaşabilirsiniz.
Merhaba, bilgilendirme için teşekkürler. Filtre fiyatlarına bakayım dedim sitesinden. Fiyat listesi isimli pdf i indirdim. Filtreler için fiyat yerine “SORUNUZ” yazıyor. 😊
Teknoloji editörü olmak böyle bişey, adam cep telefonu uygulaması var diye su arıtma cihazı almış. Bi de akıllı saatlisini yapsalar 1 tonluk olanından taktırcak demek 😁
Yaklaşık 10 senedir piyasa malı arıtma cihazı kullanıyorum,,,filtre değişimini ve bakımlarını kendim yapıyorum,,,gayet de memnunum,,,evet bu cihaz güzel belki ama fiyatı diğer arıtıcılarla kıyaslanamayacak kadar pahalı,,,en kötü tarafı da filtrelerinin cihaza özel olması,,,onlar da çok pahalı...
inceleme ve deneyim için emeklerinize sağlık ... suyun orp değeri denilen bir başka değeri var ph dan bağımsız onunla ilgili bir değer var mı ... genelde ters ozmos filtrelerde bulunur bunda var mıdır varsa değerli ne merak ettim ...benim içim olmazsa olmaz bir kriter
Su kalitesinde en önemli değer PH değeridir... PH değeri ne kadar düşük olursa asitli sudur ve vücuda son derece zararlıdır, PH 8 ve üzeri olmalıdır, eğer sağda çok faydalı kaliteli bir su arıtma cihazı istiyorsanız alkali iyonize su arıtma cihazı almalısınız Ancak bu cihazlar pahalı cihazlardır.
Online filtre durumlarını görüyorum dediniz Oral B iO diş fırçasını kullanıyorum Bana değişim zamanını 3 ayda bir bildiriyor Ama benim ne sıklıkla kullandığıma göre değişim zamanını belirlemiyor Bunda da değilim zamanı belli bir süreye mi bağlıyor Sizin kullanımınıza mı bağlı
Sarf edilen su miktarına göre ayarlıyor diye anladım. Yaklaşık 2500 lt su arıtıyormuş filtre. Ama bir tanesi diğerine göre daha uzun zaman da değişiyor onu bilemiyorum 2500 lt hangisi
birde istanbulda suya %800 oranında zam yapılmıştı. o suyunda iki katı atık su olarak atılacaksa durum vahim 😞 hele filtre kısmını hesap edemiyorum bile
Yinede damacanaya verilen maliyetten düşüktür. Su israfı içinse aldığınız damacana sularda Bi şekilde arıtılıyor orada görmediğiniz bir sarfiyata ortak olmuş oluyorsunuz.
Her hafta 1 damacana su alımına göre hesaplandığında filtreleri hariç bu cihaza 3 yıllık damacana su parası yatırmış oluyorsunuz, bu süre zarfında da cihaz eskimeye başlamış olacak, bu sebepten dolayı fiyat performans oranı düşük bir ürün. Ancak bundan daha fazla su tüketilen yerlerde daha uygun olabilir.
Her yurttaşın musluktan içilebilir su talep etmesi ve oy vaatlerinde buna yer verdirmesi lazım. Atık konusunda evet iyi bir değer olabilir ama elektrik harcıyor tam olarak ne kadar gider bakımından kârlı hesaplamak lazım. Akıllı tasarlanması güzel, HomeKit desteği gelirse ben sistemimi güncelleyebilirim.
3 місяці тому
Sonlara doğru yaptığınız teste arıtma suyu değerleri içilmez oranlarda sarı hepsi neredeyse, belediye suyu ise içilebilir değerler verdi. Testi yapana kadar herşey güzeldi.
Merhaba. Mesut Bey'in test sonucunu yanlış anladınız sanırım. Orda cihazın çıktığı değerler soft(yumuşak) içim suyu işaret ediyor. Bahsettiği test kitine bakıp görebilirsiniz.
Türkiye de toplam 40 milyon konut var, 2 milyon da işyeri var, bunun 3 te 1 i arıtma cihazı kullansa 14 milyon arıtma cihazı yapar. Ortalama konut başına günde 10 litre su arıtılsa, en iyi cihazla 10 litre su çöp oluyor. 14 milyon konut ve işyeri x10 litre atık su, günde 140 milyon litre su çöp oluyor. 1 yılda ise 140Milyon x 365 = 51.100.000 Ton su çöp oluyor 51.1 milyon ton ne demek ? Bir olimpik yüzme havuzu 2500 ton su alır. 51.100.000/2500=20.440 adet olimpik yüzme havuzu dolduracak k kadar su anlamına geliyor. Bu büyük bir rakam. Çubuk barajının kapasitesi 12 milyon tondur. 51.100.000/12.000.000 = 4,25 eder Yani arkadaşlar Her yıl arıtmalardan atılan su, çubuk barajinı 4 defadan fazla dolduracak kapasiteye sahip. Üstelik Türkiye'nin 3 te 1 i arıtma kullansa diye hesapladık, Durum vahim. Çok fazla su israfı var. Ülkemizin geleceği için, su israf etmemek için , su arıtma cihazı kullanmayınız.
Çok saçma bir hesap, arıtma cihazından çıkan gider suyu şebeke suyundan daha temiz, bu suyu yok oluyor gibi hesaplamışsın aksine doğaya karışıp yağmur olarak geri birikiyor.
benim anladıgım kadarıyla sektörden biri olarak bu cihazda bizim cihazlarda bulunan ilk 3 filtre ve ana membran dedigimiz filtre var pos carbon mineral filtre felan yok gibi geldi bana yada iç mekanizması incelenip daha net bilgiye erişilebilir
Merhaba NetGSM ile ilgili video yapabilir misin ve nasıl fiyatları bu kadar düşük tutabiliyorlar ve son kullanıcı deneyiminin nasıl olabileceği hakkında bilgi nitelikli bir video çekebilir misin?
Evet ne yazık ki çevreyi korumak ve sudan tasarruf etmek çok önemli. Buna karşı duyarlı olmak ve çocuklarımızı buna göre yetiştirmek çok önemli. Ancak şöyle bir durum var ki ülkenin ekonomik koşullarını düşündüğümüzde 14bin tl bir ailenin alabileceği bir fiyat değil ne yazık ki. İnternetten 1-2 bin tl'ye alınabilen filtreler varken ve yedek filtreleri 400-500 tl olanlar varken kimse kalkıp da " aa bak çok daha çevreye duyarlı bir alet 14 bin tl vereyim de bunu alayım" demez. Şuan günü kurtarmaya çalışıyoruz ülkede. Geleceği düşünecek halimiz kalmadı Mesut Bey. Amacım videonuzu kötülemek değil lütfen yanlış anlamayın. Keşke bu cihazı alabilecek bütçem olsa 1 dakka durmam emin olun.
Mesut bey X de su arıtma ile alakalı açtığınız yazıyo yaptığım yorumu tekrarlıyorum. Suyu 5lt cam damacanaya doldurun ve içerisine Çankırı veya Şereflikoçhisar kaya tuzundan 1 çay kaşığı kadar ekleyerek tüketin. Ben arıtma cihazı kullanıyorum ve bu şekilde test ettirdim suyun mineral değeri zemzem suyu değerine yakın çıkıyor.
@@ugurusta8832 karbonat ekliyordum fakat bir hekim arkadaşım İngiliz karbonatın böbrek üstü bezlerine ciddi zarar verdiğini söyledi. Artık kimi dinleyeceğimizi şaşırdık :)
hayırlı olsun , sor bakalım satıcıya zararlı mineralleri filtre edip imha ederken , yararlı mineralleri ne yapıyor. Cevap onlarda ona göre tavsiye et bence. Günce 1 adet maden suyu iç.
Su arıtma cihazları suyu arıtırken su bir miktar mineral kaybı yaşar fakat arıtmanın doğası gereğidir bu. Şu önemli bilgiyi vurgulamak isteriz ki günlük mineral ihtiyacımız ortalama 1000 mcg'dir (1mg). Günlük düzenli olarak 3LT su içilmesi durumunda bu mineral ihtiyacımızın ortalama 100 mcg'lik (0.1mg) kısmını sudan alabiliyoruz. Mineral ihtiyacımızın tamamını sudan almamız için günlük onlarca litre su içilmesi gerekir, dolayısıyla bu kadar su içmek mümkün değildir. Evet mineral ihtiyacınızın tamamını içtiğiniz sıvıdan almak isterseniz 1 maden suyu fazlasıyla yetecektir.
Şindiden filtrelerin yedeklerini alsak acaba bekleme süresi vs var mıdır diye de aklıma geldi. bİr tanesi diğerine göre yarı yarıya değişiyor anladıgım kadarıyla.
@@MesutCevik Mesele de bu. Hangi bilgi yanlis veya hatali bunu bilemiyorum ancak bu konuda sana da guvenemiyorum. Bence elektronik teknoloji ve su aritma cok farkli konular. Televizyon, bilgisayar, giyilebilir teknoloji veya telefon konustugunda eminim orada tecrubelisin ve dediklerinin bir agirligi olur. Ancak yarin bir gun eline ultraviolet kamera gecse ve onunla gunes kremi reklami yapsan yine ayni seyi soylerdim.
Abi cihaza para verdim, filtresini de aldım e bir de su faturamı benimle birlikte ikiye katladı. Ne anladım bu işten? Kafam karıştı ben gidip kuyu suyu içecem.
Bu cihazlar 64 ile 120 usd bandında Çinde kore ürünü olarak satılıyor benim bildiğim en iyi filitreler orijinal Hyundai ve Lg marka önemli olan filitre ve alkali olması ve fiyat çok yüksek tutmayacaksın zaten filitreden kazanacaksın
İnternetten LG ve diğer markalara ait ürünler gibi satılan her su arıtma cihazına itimat etmeyin. Firmanın resmi web sayfasından ürünü doğrulamanızı öneririm.
Neutron hava temizleyicisini kullanıyorum iyi cihaz ama filtresi çok pahalı ve sürekli zamlanıyor. 9 ay önce 600 lira olan filtre 2 ay önce 899 şimdi ise 1299 lira! Bulmakta bi o kadar zor. Dolar bile çok az arttığı dönemde bu kadar fahiş zaman yapan firmanın filtre fiyatlarındaki artışta da benzerlik yapmasını beklediğimden tercih etmeyeceğim. Önce ürün alanları memnun edin, yeni memnuniyetsiz olacak insanlar aramıza katmayın!
atık su çıkarmayan arıtma kullanıyorum memnunum. kendim buldum. bir kere bile rahatsız etmediler filtre değişimi zamanı gelince de kendim aldım kargoyla yolladılar değiştim bitti gitti.
15 senedir ihlasın su arıtmasını kullanıyoruz memnun değilim diyemem çünkü başka bir su arıtma kullanmadım ama bu cihaz daha modern ve akıllı bir cihaz diye hoş duruyor
HB üzerinde 13.500Tl Cİhaz 6 yıl hatasız çalışsa aylık 187.5 TL + Filtrenlerin aylık maliyeti 130,55 TL(Kampanyalı fiyatı baz almadım 117,425 TL) Toplam Aylık gider= 318.05 TL
Bence çoğu yer için basit karbon filtreli su arıtma cihazları yeter. Suyun kokusunu ve olası partikülleri gideriyor. Biz evde neredeyse 30 senedir içme ve yemekler için bu tip arıtma cihazlarından kullanıyoruz. Filtreleri ucuz.
Mesut abi, ben hatırı sayılır bir su arıtma ve alkali iyonizer cihazı üreticisinde tasarımcı olarak çalışıyorum. Bilinen çoğu markaya biz fason üretim yapıyoruz. Gönül rahatlığıyla diyebilirim ki bu su arıtma muhabbetlerinin vaadettiği çoğu şey kolpa. Kendim fabrikasında çalıştığım halde evime almadım bile. Var sen düşün gerisini... :)
iyi guzel hoşta biz suya bu kadar para verip neden musluktan su icemiyoz biri soylesin Allah askina..yemege caya damacsna koyuyorum evde 2 kisiyiz 570 lira su faturasi geliyo..damacanaya 85 lira veriyom 3-3,5 gunde bir siparis veriyorum..neden abi ben bu suya para verip icemiyorum??? Neden abi neden çildircam yaaaaa..biz kucukken iciyoduk biz sakir sukur yasim 40 bu arada..şaşal marka cam sisede 3 litrelik su satiliyodu ozamanlar babama soruyodum baba suya parami verilir kim alir bunlari diyodum..megersem alt yapisini cok guzel yapmislar..
Hem 15 bin lira vereceksiniz hem de mineral filtre(zenginleştirme filtresi olmayacak). Ben kendim marka filtrelerden kendim topluyorum, belki bu kadar şık olmaz ama gayet kompakt oluyor üstelik bu filtrede olmayan suyu zenginleştirme filtreleri de yer alıyor içinde. En kaliteli filtreleri kullansanız bile 8 bin lira gibi bir fiyatı oluyor. Benden demesi....
Su arıtma cihazları suyu arıtırken su bir miktar mineral kaybı yaşar fakat arıtmanın doğası gereğidir bu. Şu önemli bilgiyi vurgulamak isteriz ki günlük mineral ihtiyacımız ortalama 1000 mcg'dir (1mg). Günlük düzenli olarak 3LT su içilmesi durumunda bu mineral ihtiyacımızın ortalama 100 mcg'lik (0.1mg) kısmını sudan alabiliyoruz. Mineral ihtiyacımızın tamamını sudan almamız için günlük onlarca litre su içilmesi gerekir, dolayısıyla bu kadar su içmek mümkün değildir.
Geçen gün almak istedim piyasa ürünlerinden vazgeçtim israfı çok diye şimdi videoyu izliyorum umarım bu iyidir hemen alayım. Tşk ederim bilgilendirme için
Abi aritma tecrübe sahibi olarak söyleyim.omnipure marka filitreden baska asla kullanma ve filmtec marka membran ayrica atık su atmayan aritma var.ama saglikli olmayacagini düşünüyorum ev kullanici icin 4 sene rahat filitre gider.mutlakada evrensel filitre diyim butun markalar ile uyumlu alın.yani firma aritma satar bu sefer bagimli olursunuz.yazici bedava kartus pahali mesele bu
arıtma filtreleri membran filtre hariç özellikle karbon filtreler en fazla 1 sene kullanılır , ominpure filtre üzerinde bile bu yazar şu kadar galon ya da en fazla 1 sene kullanın diye.
Mesut bey siz hangi damacanayi testinin yaptinizda mineralli olduğunu söylüyorsun acaba damacana kadar tehlikeli bir su yok belediyenin bin litre suyu fiyatını söyleyin sizin dediginiz gibi faturaya yansizmaz
Waterbox kullandik yillarca ama hep sorunlar yasatti. Sonra komsularin baskisi ile ihlas aldik. Ben ihlas urunlerinden nefret ederim ama hanimcilik kazandi. 1 seneyi gecti çok iyi çıktı namussuz alet 😂😂😂😂
bu para verilmez. Önemli olan filtre kalitesi, Aquatürk kullanıyorum tavsiyemdir. eskiden tezgah üstü bms kullanırdık o da çok iyi fakat çok zam geldi son zamanlarda.
Cihazı karşılaştırırken tüm yönleriyle kıyaslamak daha doğru olur. Bahsettiğiniz su arıtma cihazları piyasadaki diğer cihazlardan çok farklı değil ve herhangi bir inovasyon yok.
Aşırı pahalı, kendine özel filtreleri de çok pahalı. En doğrusu açık kasa tipi su arıtma cihazı alıp filtrelerini kendiniz alıp değiştirmek. Ben 10 senedir kullanıyorum, atık su 1'e 1, filtreler de buna göre çok çok ucuza mal oluyor.
20 yıl önce kapı kapı dolaşıp su arıtma satarlardı. Teknoloji çok gelişti şimdi UA-cam dan satıyorlar.
Hâla var geçen sene geldiler 😂😂
İnce görmüş 😂
Gerçek NSF onayı olan su arıtma cihazını alıp, (tercihen açık kasa) sonrasında NSF onaylı filtre alırsanız, çok kolay bir şekilde değişimini kendiniz yapabilirsiniz, çok da ekonomik olur, markaya da (servis ve filtre) bağımlı kalmazsınız. Atık kısıcı kullanırsanız (ve permament pump) atık su oranını 1 e 1 seviyesine kadar düşürebilirsiniz. atık su zaten bulaşık makinesi ile genelde aynı hat üzerinden gidiyor ve bu su ilk 3 filtreden geçmiş musluk suyundan daha temiz bir su. 12 lt kaliteli bir tank kullanırsanız, cam şişelerde veya damacanada suyu saklayabilir, Bizim yaptığımız gibi çıkan atık suyu tuvalet bahçe araba yıkama gibi yerlerde kullanabilir ve Su tasarrufu sağlamış olursunuz. ayrıca bu sistemde ucuz ön filtreler ekleyerek mevcut filtrelerizin ömrünü uzatabilir, ayrıca ek filtreler ile suyu damak tadınıza uygun hale getirebilirsiniz. Suyun tds, ph vb değerlerini ölçen cihazlar da alabilir ve düzenli olarak kendi suyunuzun kalitesini takip edebilirsiniz bu şekilde ay veya yıl takibi yapmadan, filtrenizi verimli şekilde kullanabilir ve erken değiştirmek zorunda kalmazsınız.
Bu konuda bilgilendirici bir video çekerseniz izleyelim. Sıradan vatandaşın bunları yapması zor.
Permanent pump kullanıyorum, dediğiniz gibi NSF sertifikasına dikkat ediyorum 👍
Her gördüğünüz nsf, Nsf sertifikalı değildir merdiven altı çok var nsf bandrollü...
Çok mantıklı, filtreleri kendiniz alın, marka bağımlılığınız olmasın ve ucuza gelir. Ama neden açık kasa?
@@Furkank-kh4ji Ben sıradan bir vatandaşım ve tam olarak söylenen şekilde su arıtma sistemi kurdum. Çok ucuza geldi.
Mesut Bey; Sektörden olmayan birisi olarak çok başarılı bir video olmuş. Yıllarca kimsenin anlatmadığı konuları anlatmışsınız. İzninizle aşağıdakileri ekleyip düzeltmek istiyorum;
1- Arıtma cihazlarının yüksek atık yapmasının nedeni kullandıkları basınçlı metal veya plastik tanktan dolayı. Dünyanın bu tanklardan kurtulmaya çalışıyor olması bir gerçek. Elinize bu yüzden bu cihaz geçti.
2 - Standart bir su arıtma cihazında 200 liralık 50 veya 75GPD membran yeterli iken düz akış sistemlerde bu sistemdeki gibi 600GPD membran kullanılmış. Haklı olarak da 2000 lira fiyat yazmışlar son kullanıcıya. Filtrelerin standart olmadığı konusuna değinmenizde ayrıca çok yerinde bir tespit. Yarın firma kapanabilir veya üretici yeni cihaz almaya zorlayabilir kullanıcıyı.
3- Olması gereken Ph değeri 7 civarı olmalıdır. 6.5 altı asidik 8.5 üzeri ise baziktir.
4- Su arıtma firmaları filtre değişiminin geldiğini süre bazlı takip ettiği doğrudur. Membrandan çıkan TDS seviyesi göz önüne alınmalı ve bunu filtrelenen su durağan haldeyken yapılması gerekmektedir. Çıkış TDSinin kaç olduğu giren TDS ile orantılı. Muhtemelen arıttığınız suyu bir bardağa doldurduğunuzda ve TDSini ölçtüğünüzde farklı çıkacaktır. Bu sistemi evsel cihazlara entegre edip cihazın başlangıç fiyatını arttırmak yerine satıcı veya üretici zamana bağlı müşterilerini takip etmektedirler. Olması gerekenin olmadığı doğru ancak bu yöntemle daha fazla tüketicinin sağlıklı suya ulaştığı da doğru.
5 - Düz akış sistemlerinde su, filtrelerle ve özellikle post mineral filtrede yeterli süre oyalanmaz. Suyun dinlenebileceği herhangi bir alan yoktur. Arıtılmış suyun dinlenmesi ve bu dinlenme sırasında su ile hava arasında bir etkileşim olması gerekmektedir. Bu oksijen miktarını artıracağı için içimi daha kolay bağ yapısı bozulmamış bir su size sunar. Bu cihazdan elde ettiğiniz suda acımsı bir tat varsa bu sebepten dolayıdır.
6 - Bence bir arıtma firmasının önceliği kullanıcının evinde ürettiği suyun kalitesini daha iyi nasıl yapabiliriz olmalı. Uygulamalar,wifilar geekler için eğlenceli. Bu cihazı alan kullanıcılar bu uygulama için ne diyecek veya gelecek bu uygulamalar konusunda nasıl evrilecek onu merak ediyorum.
Başarılar dilerim
Konuya çık hakimsiniz, açıklamalarınız çok faydalı.
Teşekkürler
Rica ederim. Yardimci olabildiysem ne mutlu
Umarım hedefledikleri satış rakamlarına ulaşınca filtre fiyatlarına anormal zamlar yapmazlar. Brita aynen öyle yaptı. Yaklaşık bir senede 5-6 kat artırdı filtre fiyatlarını.
Bir filtre 100 TL ve 300 litreye kadar çalışıyor, bence normal..
Brita arıtma değil sadece içerisinde bulunan aktif karbon sayesinde sudak kokuyu alır...
5.000 tl ye philips kahve makinesi aldım filtresi 600 tl senede 4 filtre 2400 tl kireç çözücü yağ çözücü derken her sene 1 makine fiyatı sarf malzemesine gidiyor.
Ailece içme suyu olarak aylık 120 lit su içiyoruz. 19 l damacana burda 120 TL yani aylık bize masrafı 720 TL veriyoruz. Bunun yanında yaklaşık 500 TL su faturası veriyoruz. Yani su için biz aylık 1220 TL veriyoruz. Peşinat 15 bin ise amorti süresi yaklaşık 21 ay civarı oluyor. Diyelim ki fiyatlar sabit tutarak , biz 21 ay kullanalım ve 500 TL de atık su masrafı ve filtreleri dahil ettiğimizde 15 bin TL ilave ücret oluşturuyor. Yani 30 bin TL gibi bir rakam ortaya çıkar. 30 bin e karşılık 15 bin civarı bir rakam farkı kapatmadığı için damacanın 2 katı bir fiyat çıkarması doğru bir tercih gözükmüyor..
Fatih bey nasıl bir fiyatlandırma yapmışsınız anliyamadim.15 yıldır ben kullanıyorum sizin dediğiniz gibi değil
Sizin hesabı çok ta anlayamadım ama damacanaya göre 2 kat fazla mı oluyor harcama?
Hocam bu nasil hesap filtreleri her gun degisecegini felan mi hesapladin.
Su arıtma cihazları ile içli dışlı biri olarak söylemeliyim ki ,Su arıtma cihazları ort 2-3 bin arası ama bu cihazın fiyatı 15 bin. Ayrıca filtreleri özel olduğu için hangi işlemlerle filtrasyon yaptığı belli değil. Genel cihazlarda filtreler 5 micron ,karbon ,1 micron, mebran ,alkaline,mineral , coconut şeklindedir. İsteğe bağlı ph yükseltici yada düşürücü takılabilir. Fiyatları set olarak 500-1000 arasıdır. . Bu cihazın filtre değişimi 3 bin civarı. Yani cihaz ve bir set yedek filtre neredeyse 20 bin. Mineral var mı belli değil. Ayrıca firmalara gebe kalmaya gerek yok. Filtreler tak çıkar şeklinde 10 dakika da kendiniz değiştirebilirsiniz. Ben evde kutulu filtre cihazı kullansam da iş yerinde direk filtreleri soketli olarak sipariş verdim. Depoya bantlayıp dolabın içine attım. Bu arada filtre değişimi zamanla değil suyun tadı değiştikçe yapılmalıdır. Zaten açık filtre kullanıyorsanız can kısımda ki filtrenin karardıkça suyun tadının acı olduğunu anlarsınız.Atık su musluk suyundan temiz olduğu için onu da ayrı bir depoya verip ya şebekeye yada tuvalete basabilirsiniz.
Güzel bir inceleme ve bilmediğim farklı blr ürün incelemişsiniz Mesut Bey teşekkürler. Yaklaşık 8-10 yıldır 2 su arıtma cihazı kullanmış birisi olarak bu ürünü İhlas ın ürününe denk gördüm. Fakat İhlas arızaya çok açık blr yapıldaydı ve 6-7 yıl sonunda söküp attım. Filtre maliyetleri şuan bi cihazdan epey fazla ihlas ın. Şuan servis sıkıntısı olmayan ve kendi marka filtreleri olan bir pompasız standart cihaz kullanıyorum.
Su kalitesi konusunda zamanında çok takıntı yapıp esas mesele olan PH değerini sorguladım. Bu tür cihazlarda suyu aşırı filtre ettikleri için ekstra bşr PH filtresi olmadan 6-6,5 değerlerine düşüyor sular. Oysa sağlıklı PH değeri 7-8 arası olmalı deniyor. Daha fazla araştırınca yapay PH şle gerçek sağlıklı alkali su meselesi ile karşılaşıyorsunuz. Yani bu cihazlardaki ve damacanalardaki sular aslında ölü su kabul ediliyor. En sağlıklı suyun kaynağından alınan 24 saat içinde tüketilmesi gereken doğal kaynak suyu olduğu tüm dünyada kabul görüyor. Buna ulaşmanın çok ama çok zor olduğu için doktorlar su arıtma ve hazır sulara suzuzluğumuzu giderme çerçevesinden bakmamız gerektiğinde birleşiyor. Gerçek alkali ve ideal PH değerli canlı sular için şse tamamen farklı mantıkta çalışan cihazlar bulunuyor. Japonya'da her evde olan bu cihazları başta Panasonic gibi sanayi devi firmalar üretiyor. Fiyatları da ortalama 2000$ dan başlıyor. Ülkemizde sadece çok bilinçli tüketiciler ve firmalar bu ürünleri tedarik edip kullanıyor. Bilginize...
Onları japonya dan mı tedarik etmek gerekiyor hocam?
Evine bir kere sokuyorsun bu aleti truva atı misali, sonra filtre satışlarından asıl parayı kazanıyorlar.
Filtrelerin maliyeti damacayana vereceğin paranın 1/10 u seviyesinde
@Navhkrin Arıtma suyunun, damacana suyundan çok daha sağlıksız olduğundan da haberin yol senin. Sen git akü suyu iç
Zaten bunları alırken sıkıntı yok. Miiss gibi taaki filtre almaya kalkınca :)
15 BİN TL Mİ mesut bey damacana nerede alıyorsunu Himalayadan mı içiyorsunuz.
@@zubzango fiyatı ne kadar. Bilginiz var mı
@@turanoztekin5045 1 yıllık 900
3yıllık 2000
Haftada 1 damacana 120 TL = 480 de ki ayda 500 3 yılda falan parasını çıkartır gibi ama biz ne samacana sular gördük, asansörde dolumu yapılan... ya da orman içine saklanmış filtrelenip satılan musluk suyunu satanlar vs. Dolayısı ile bu alet hiç değilse gözünüzün önünde. Ne olduğunu biliyorsunuz. Bence mantıklı.
@@PhotonFire2020 işte bakın makine parası artı ayrıca yıllık en az diyorum. 4 5 bin TL filtresi tutar onuda göz önünde tutun
@@zubzango Bir yil sonra gor, su an 3K dedikleri filtreyi gelecek yil kactan almak zorunda kalacaksin. Baska yerden de alamazsin. Ya 500$ verdigin aleti cop edeceksin ya da kac para isterlerse o parayi vereceksin.
1 ton şebeke suyu kaç para? Ayda kaç litre temiz su kullanıyorsunuz. 1 ton şebeke suyu 5 tl ile 10 tl arası değişiyor. Hadi 3 bardak suda 1 bardak temiz su çıksın. 333 litre su yapar. 10 lira verecem 333 litre içilebilir su alacağım. Fatura meselesini biraz fazla abarttınız. Ayrıca ben sizden daha kapsamlı bir video bekliyordum. Şu andaki elinizdeki değerleri piyasadaki en berbat filtrelerden bile rahatça alabilirsiniz. Bu akıllı meselesin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Suyu filtre ederken hiçbir yerde elektrik enerjisini harcayarak filtrasyon yapmıyor. Pompa meselesi sadece şebeke suyu basıncın yetersiz olduğu yerlerde iş yapar. Filtrasyonun düzgün olabilmesi için minumum 2.8 bar şebeke suyu basıncı gerekir. Günümüzde zaten bu basıncın altında ev varmıdır hiç sanmıyorum.
Gelecekte filtreden geçirelemryecek seviyede su kalırsa görürsün faturayı
@@Chad-Fatih Böyle birşey mümkün değil :) 15 yıldır kullanıyorum. Çünkü su en son membran filtreden çıkıyor ikiye ayrılıyor temiz olan depoya kirli olan pis gidere. Ancak şöyle mümkün olur Shut Off Valf (Dört Yollu Vana) tank dolduğu zaman atık suyu keserek su arıtma cihazının durmasını sağlar. Bu parça bozulursa gereksiz su harcaması olur. Bununda test etme yöntemleri var... Kısaca filtreler dolduğu için fazla su ısrafı mümkün değil... Ancak söylediğim parça bozulursa o durum gerçekleşir. O parça da bütün su arıtma cihazlarında var zaten.
Düşük basınçta pompasız su arıtma cihazlarının atık su miktarı artıyor. Bu yüzden basınç seviyesinin belli bir seviyede olması lazım.
@@makaras78 alt sınır 2.8 bar... Ben iç Anadolu Aksaray' dayım çeşmeyi açınca anlıyorum şimdiye kadar 4 var altı çok görmedim. 4-7 bar arası genelde...
@@muhammetozturk68 falllout gibi bir yerde yaşadığını hayal et :)
Sular kesildiğinde otomatik kapanan bir valf kullanılıyormu çünki kesildikten sonra o pis suyuda filtreleyip filtrelerin özelliğinide bozacak daha az sürede dolacak
Son bir kaç yıldır biz de arıtma su kullanıyoruz. Atık hortumunu bahçemize yönlendirdik ağaçlar sulanıyor. Ama biz köy/şehir karması bir yerde yaşayacak kadar şanslıyız. Şehir içinde bu atık su konusu gerçekten önemli.
Tam böyle bir şeye ihtiyacım vardı. Teşekkür ederim.
suyun değerlerini ölçtüğün çubukların linkini de en azından ismini paylaşsaydın güzel olurdu... 20 yıldır aynı musluk suyu içiyorum hiç nasıl değerleri var bilmiyorum
Çok gerekli bilgi değil TDS üzerinden milleyi iyi dolandırıyorlar.
Mesut bet, bence video da kendi kullanım koşullarınıza göre bir maliyet/kar/zarar karşılaştırması da yapmış olsa idiniz sanırım çok daha güzel olurdu.
1-3 gün aralıklarla aromasız maden suyunu bu cihazların yanı sıra tüketin
Çok güzel bir video olmuş, keyifle izledim. Teşekkürler Mesut Bey.
youtuberların tanıttığı çoğu cihazı pofpoflayıp yorumladığınız çok belli size inanıp alacak olanların vebaline girmeyin
İzlemeden boş yorum yapmayın.
İzledim ve dolu dolu içi boş bir tanıtım olduğunu gördüm. Tanıtımda bir arıtma kartuşunun arıtma kapasitesinim kaç litre olduğunu bile bahsetmemişsiniz.
Duş suyunu filtrelemek istiyorum ürün önerisi var mı ?
Mesut bey, sizin irobot i7 incelemenizi izledim ve bikaç gün içinde gidip ürünü aldım. O dönemde filtre ve yedek parçaları çok ucuzdu lakin stokta yok yazıyordu. Bende sizin videonuzdan sonra satışlara yetişemediler diye düşündüm. Bir süre sonra bir zam yaptılar, inanamazsınız.
Şu sıralarda da su arıtma cihazı bakıyordum, sizle aynı endişelere sahiptim. İnşallah bu seferde aynı şeyle karşılaşmayız.
Çok aydınlatıcı bir inceleme olmuş tebrikler. Lakin bu firmaların çakallıklarına bir çözüm üretin. İnceledikten bir süre sonra bir bakın bakalım takipçilerinizi öpüyorlar mı… :)
Robot süpürgeyi bir şekilde Amazon ve aliexpress gibi alışveriş siteleri üzerinden muadil toplu alımlarla daha uygun fiyatlı parçalarla çalıştırmaya devam etmek mümkün, ama bu cihaza muadil filtre bulamazsanız şirketin verdiği fiyatlara mecbur kalıyorsunuz
Cihaz 15 bin lira, PC-C filtre 900, RO filtre 2 bin lira. Alım maaliyetini 17,900 lira. Sonrasında kullanıma göre 6 ayda bir 900 lira filtre ücreti var. Yoğun kullanımda bunu 2 veya 3 ile çarp. RO filtre 2 yılda bir değişse yıllık maaliyeti bin lira. Ben yoğun su tüketiyorum özellikle böbrek hastası ve suyu çok sevdiğim için. 2.5 yıl içerisinde (ki artacak damacana fiyatlarını da göz önünde bulundurmak lazım) kendini amorti eder ancak alım maaliyetleri bakımından fazla fazla pahallı. Mesut bey işbirliği olmasa bu cihaza bu kadar masraf yaparmıydın? İşte hepimize işbirliği gelmiyor maalesef.
Cihazı satın aldığınızda filtreleri dahildir. Bununla beraber RO filtre 3 yılda bir , PC-C filtre yılda bir değişmeli. Bu şekilde maliyet hesabı yaparsanız daha doğru bir sonuca ulaşabilirsiniz.
Merhaba, bilgilendirme için teşekkürler. Filtre fiyatlarına bakayım dedim sitesinden. Fiyat listesi isimli pdf i indirdim. Filtreler için fiyat yerine “SORUNUZ” yazıyor. 😊
Teknoloji editörü olmak böyle bişey, adam cep telefonu uygulaması var diye su arıtma cihazı almış. Bi de akıllı saatlisini yapsalar 1 tonluk olanından taktırcak demek 😁
Bilgiler icin teşekkür ederim. Su parametrelerini ölçtugunuz kitin linki markasi vs paylaşmanız mümkün mü?
Yaklaşık 10 senedir piyasa malı arıtma cihazı kullanıyorum,,,filtre değişimini ve bakımlarını kendim yapıyorum,,,gayet de memnunum,,,evet bu cihaz güzel belki ama fiyatı diğer arıtıcılarla kıyaslanamayacak kadar pahalı,,,en kötü tarafı da filtrelerinin cihaza özel olması,,,onlar da çok pahalı...
inceleme ve deneyim için emeklerinize sağlık ... suyun orp değeri denilen bir başka değeri var ph dan bağımsız onunla ilgili bir değer var mı ... genelde ters ozmos filtrelerde bulunur bunda var mıdır varsa değerli ne merak ettim ...benim içim olmazsa olmaz bir kriter
Nasıl ölçülüyor?
Su kalitesinde en önemli değer PH değeridir... PH değeri ne kadar düşük olursa asitli sudur ve vücuda son derece zararlıdır, PH 8 ve üzeri olmalıdır, eğer sağda çok faydalı kaliteli bir su arıtma cihazı istiyorsanız alkali iyonize su arıtma cihazı almalısınız Ancak bu cihazlar pahalı cihazlardır.
Online filtre durumlarını görüyorum dediniz
Oral B iO diş fırçasını kullanıyorum
Bana değişim zamanını 3 ayda bir bildiriyor
Ama benim ne sıklıkla kullandığıma göre değişim zamanını belirlemiyor
Bunda da değilim zamanı belli bir süreye mi bağlıyor
Sizin kullanımınıza mı bağlı
Sarf edilen su miktarına göre ayarlıyor diye anladım. Yaklaşık 2500 lt su arıtıyormuş filtre. Ama bir tanesi diğerine göre daha uzun zaman da değişiyor onu bilemiyorum 2500 lt hangisi
birde istanbulda suya %800 oranında zam yapılmıştı. o suyunda iki katı atık su olarak atılacaksa durum vahim 😞 hele filtre kısmını hesap edemiyorum bile
Su test edebilmek için yurtdışına mı gideceğiz? Yurtiçinde güvenilir alabileceğimiz yer yok mu?
3 lt su kullanıldığın da 10 lt atık su atıyor zararı düşünelim
Yinede damacanaya verilen maliyetten düşüktür. Su israfı içinse aldığınız damacana sularda Bi şekilde arıtılıyor orada görmediğiniz bir sarfiyata ortak olmuş oluyorsunuz.
Videoda mesut bey ürünü test etmiş ve net sonuçları açıklamış. Bahsettiğiniz gibi bir atık su miktarı yok.
Her hafta 1 damacana su alımına göre hesaplandığında filtreleri hariç bu cihaza 3 yıllık damacana su parası yatırmış oluyorsunuz, bu süre zarfında da cihaz eskimeye başlamış olacak, bu sebepten dolayı fiyat performans oranı düşük bir ürün. Ancak bundan daha fazla su tüketilen yerlerde daha uygun olabilir.
Her yurttaşın musluktan içilebilir su talep etmesi ve oy vaatlerinde buna yer verdirmesi lazım.
Atık konusunda evet iyi bir değer olabilir ama elektrik harcıyor tam olarak ne kadar gider bakımından kârlı hesaplamak lazım. Akıllı tasarlanması güzel, HomeKit desteği gelirse ben sistemimi güncelleyebilirim.
Sonlara doğru yaptığınız teste arıtma suyu değerleri içilmez oranlarda sarı hepsi neredeyse, belediye suyu ise içilebilir değerler verdi. Testi yapana kadar herşey güzeldi.
Merhaba. Mesut Bey'in test sonucunu yanlış anladınız sanırım. Orda cihazın çıktığı değerler soft(yumuşak) içim suyu işaret ediyor. Bahsettiği test kitine bakıp görebilirsiniz.
bunu alip memnun olan var mi? bizde bundan almahi dusunuyoruz yardimxi olur musunuz
Türkiye de toplam 40 milyon konut var, 2 milyon da işyeri var, bunun 3 te 1 i arıtma cihazı kullansa 14 milyon arıtma cihazı yapar. Ortalama konut başına günde 10 litre su arıtılsa, en iyi cihazla 10 litre su çöp oluyor.
14 milyon konut ve işyeri x10 litre atık su, günde 140 milyon litre su çöp oluyor. 1 yılda ise 140Milyon x 365 = 51.100.000 Ton su çöp oluyor 51.1 milyon ton ne demek ?
Bir olimpik yüzme havuzu 2500 ton su alır. 51.100.000/2500=20.440 adet olimpik yüzme havuzu dolduracak k kadar su anlamına geliyor. Bu büyük bir rakam.
Çubuk barajının kapasitesi 12 milyon tondur. 51.100.000/12.000.000 = 4,25 eder
Yani arkadaşlar Her yıl arıtmalardan atılan su, çubuk barajinı 4 defadan fazla dolduracak kapasiteye sahip. Üstelik Türkiye'nin 3 te 1 i arıtma kullansa diye hesapladık, Durum vahim. Çok fazla su israfı var. Ülkemizin geleceği için, su israf etmemek için , su arıtma cihazı kullanmayınız.
Çok saçma bir hesap, arıtma cihazından çıkan gider suyu şebeke suyundan daha temiz, bu suyu yok oluyor gibi hesaplamışsın aksine doğaya karışıp yağmur olarak geri birikiyor.
Neden ücretsiz su içemiyoruz? su en temel hak değil mi yoksa
benim anladıgım kadarıyla sektörden biri olarak bu cihazda bizim cihazlarda bulunan ilk 3 filtre ve ana membran dedigimiz filtre var pos carbon mineral filtre felan yok gibi geldi bana yada iç mekanizması incelenip daha net bilgiye erişilebilir
Mesut abi bazı filtrelerinde pH seviyesini yükseltici ve ekstra mineral desteği veren filtreler de var aslında bir de onlarla ölçmek lazım
Merhaba NetGSM ile ilgili video yapabilir misin ve nasıl fiyatları bu kadar düşük tutabiliyorlar ve son kullanıcı deneyiminin nasıl olabileceği hakkında bilgi nitelikli bir video çekebilir misin?
Filtrelerin Çifti 3000 lira Arkadaşlar....
RO filtre 3 yılda bir değişir, PC-C filtre yılda bir değişir. Bu şekilde değerlendirmek gerekiyor.
Oha yuhhhh
Evet ne yazık ki çevreyi korumak ve sudan tasarruf etmek çok önemli. Buna karşı duyarlı olmak ve çocuklarımızı buna göre yetiştirmek çok önemli. Ancak şöyle bir durum var ki ülkenin ekonomik koşullarını düşündüğümüzde 14bin tl bir ailenin alabileceği bir fiyat değil ne yazık ki. İnternetten 1-2 bin tl'ye alınabilen filtreler varken ve yedek filtreleri 400-500 tl olanlar varken kimse kalkıp da " aa bak çok daha çevreye duyarlı bir alet 14 bin tl vereyim de bunu alayım" demez. Şuan günü kurtarmaya çalışıyoruz ülkede. Geleceği düşünecek halimiz kalmadı Mesut Bey. Amacım videonuzu kötülemek değil lütfen yanlış anlamayın. Keşke bu cihazı alabilecek bütçem olsa 1 dakka durmam emin olun.
Mesut bey X de su arıtma ile alakalı açtığınız yazıyo yaptığım yorumu tekrarlıyorum. Suyu 5lt cam damacanaya doldurun ve içerisine Çankırı veya Şereflikoçhisar kaya tuzundan 1 çay kaşığı kadar ekleyerek tüketin. Ben arıtma cihazı kullanıyorum ve bu şekilde test ettirdim suyun mineral değeri zemzem suyu değerine yakın çıkıyor.
En doğru yorum tebrik ederim,
Çankırı Sole tuz mineral bakımından mükemmel fakat 5 litrelik suya 2 çay kaşığı İngiliz karbonatı da eklenmeli.
@@ugurusta8832 karbonat ekliyordum fakat bir hekim arkadaşım İngiliz karbonatın böbrek üstü bezlerine ciddi zarar verdiğini söyledi. Artık kimi dinleyeceğimizi şaşırdık :)
TDS oranı nedeniyle bekleyen suyu atıyorsanız bir bardağa bir atık da buradan çıkıyor.
hayırlı olsun , sor bakalım satıcıya zararlı mineralleri filtre edip imha ederken , yararlı mineralleri ne yapıyor. Cevap onlarda ona göre tavsiye et bence. Günce 1 adet maden suyu iç.
İzlemeden yorum yapıyorsunuz.
Su arıtma cihazları suyu arıtırken su bir miktar mineral kaybı yaşar fakat arıtmanın doğası gereğidir bu. Şu önemli bilgiyi vurgulamak isteriz ki günlük mineral ihtiyacımız ortalama 1000 mcg'dir (1mg). Günlük düzenli olarak 3LT su içilmesi durumunda bu mineral ihtiyacımızın ortalama 100 mcg'lik (0.1mg) kısmını sudan alabiliyoruz. Mineral ihtiyacımızın tamamını sudan almamız için günlük onlarca litre su içilmesi gerekir, dolayısıyla bu kadar su içmek mümkün değildir. Evet mineral ihtiyacınızın tamamını içtiğiniz sıvıdan almak isterseniz 1 maden suyu fazlasıyla yetecektir.
Filtreler çok pahalı
ortalama kaç litre su arıtıyor
Şindiden filtrelerin yedeklerini alsak acaba bekleme süresi vs var mıdır diye de aklıma geldi. bİr tanesi diğerine göre yarı yarıya değişiyor anladıgım kadarıyla.
Merhaba. Filtrelerin içinden su geçmedikten sonra beklemesi sorun yaratmaz.
Twitterdan arıtma cihazlarını karşılaştıracaksınız herhalde diye düşünürken sponsorlu video gelmesi :/
tşkler çok ii ve bilgi verice video olmuş..
MilSu arıtma cihazı kullanıyorum pompalı filtreler nsf onaylı gayet başarılı.İhlas marka su arıtma cihazı da alınabilir.
Spring water marka 7 filtreli 12 lt tanklı model kullanıyorum, izmir firması, 1.5 sene oldu, tavsiye ederim
Bu kadar pahalı bir cihazda mineral filtresinin olmaması tuhaf.
Waterbox vardı. O nasıl acaba?
Abi su arıtma sanki senin odaklandığın şeyden çok farklı bi olay, işi bilenine mi bıraksak?
Buradaki hangi bilgi yanlış veya hatalı?
@@MesutCevik Mesele de bu. Hangi bilgi yanlis veya hatali bunu bilemiyorum ancak bu konuda sana da guvenemiyorum. Bence elektronik teknoloji ve su aritma cok farkli konular. Televizyon, bilgisayar, giyilebilir teknoloji veya telefon konustugunda eminim orada tecrubelisin ve dediklerinin bir agirligi olur. Ancak yarin bir gun eline ultraviolet kamera gecse ve onunla gunes kremi reklami yapsan yine ayni seyi soylerdim.
Abi böyle durumlarda dürüst olman çok değerli.Iyi ki varsın.
Yorumları okudumda 13 yıldır su arıtma argesinde çalıştım. Bukadar değişik yorumları görünce ben hiç bişey bilmiyor muşum mesleği bıraktım artık 😂
Hocam, inceleme için teşekkürler de 15 bin lira verip de bu cihazı kim alacak?
Abi cihaza para verdim, filtresini de aldım e bir de su faturamı benimle birlikte ikiye katladı. Ne anladım bu işten? Kafam karıştı ben gidip kuyu suyu içecem.
geçmiş olsun mesut bey gözleriniz bozulmuş.
Bu cihazlar 64 ile 120 usd bandında Çinde kore ürünü olarak satılıyor benim bildiğim en iyi filitreler orijinal Hyundai ve Lg marka önemli olan filitre ve alkali olması
ve fiyat çok yüksek tutmayacaksın zaten filitreden kazanacaksın
İnternetten LG ve diğer markalara ait ürünler gibi satılan her su arıtma cihazına itimat etmeyin. Firmanın resmi web sayfasından ürünü doğrulamanızı öneririm.
Neutron hava temizleyicisini kullanıyorum iyi cihaz ama filtresi çok pahalı ve sürekli zamlanıyor. 9 ay önce 600 lira olan filtre 2 ay önce 899 şimdi ise 1299 lira! Bulmakta bi o kadar zor. Dolar bile çok az arttığı dönemde bu kadar fahiş zaman yapan firmanın filtre fiyatlarındaki artışta da benzerlik yapmasını beklediğimden tercih etmeyeceğim. Önce ürün alanları memnun edin, yeni memnuniyetsiz olacak insanlar aramıza katmayın!
Mükemmel bi ürün gönül rahatlığıyla alabilirsiniz keşke değil iyiki dedirten nitelikte... ihtiyacı olanlara samimiyetle tavsiye ediyorum 👆
atık su çıkarmayan arıtma kullanıyorum memnunum. kendim buldum. bir kere bile rahatsız etmediler filtre değişimi zamanı gelince de kendim aldım kargoyla yolladılar değiştim bitti gitti.
Merhaba, hangi marka ve model sizinki ?
@hakkguneri955 Buzsu Phantom
@@jdmspiritturkey onlar mikrop bakteri arıtmaz sadece tat koku uf membran var onlarda çeşme suyundan pek farkı olmaz hücresel arıtım yok.
@@jdmspiritturkey PH değeri 8 ve üstü ise süper o zaman...
Filtrelenmiş suyu tekrar filtreleyince nasıl bir tepki verir acaba
Suyu öldürüp aküde kullanmak mı istiyorsunuz :D
@@MesutCevik evet elimde çok ölü akü var 🤣
Antifriz olarak kullanırsın artık 😂
@@johnnash1473 ciddi olarak soruyorum be 🤣 var bir kaç projem de tamamen kaç kerede nötürlenecek
Atık su konusunda doğru konuşmamış firma çünkü standart bir su arıtma sistemimiz var ve üçte birini atıyor. Siz ölçtünüz mü ?
söylüyor zaten video da bire bir verdi bende diye
Saatte 90 LT su arıtma çok ciddi bir rakam?! Emin misiniz?
Testte daha da fazla çıktı zira 50 saniyede 1,5 lt akıtıyor. Şu ana kadar gördüğüm en hızlılardan.
15 senedir ihlasın su arıtmasını kullanıyoruz memnun değilim diyemem çünkü başka bir su arıtma kullanmadım ama bu cihaz daha modern ve akıllı bir cihaz diye hoş duruyor
İhlas bedava verse almam.
HB üzerinde 13.500Tl Cİhaz 6 yıl hatasız çalışsa aylık 187.5 TL + Filtrenlerin aylık maliyeti 130,55 TL(Kampanyalı fiyatı baz almadım 117,425 TL) Toplam Aylık gider= 318.05 TL
Bence çoğu yer için basit karbon filtreli su arıtma cihazları yeter. Suyun kokusunu ve olası partikülleri gideriyor. Biz evde neredeyse 30 senedir içme ve yemekler için bu tip arıtma cihazlarından kullanıyoruz. Filtreleri ucuz.
Kesinlikle, ters ozmoz ülkenin geneli için gerekli bir sistem değil.
Mesut abi, ben hatırı sayılır bir su arıtma ve alkali iyonizer cihazı üreticisinde tasarımcı olarak çalışıyorum. Bilinen çoğu markaya biz fason üretim yapıyoruz. Gönül rahatlığıyla diyebilirim ki bu su arıtma muhabbetlerinin vaadettiği çoğu şey kolpa. Kendim fabrikasında çalıştığım halde evime almadım bile. Var sen düşün gerisini... :)
Brita inceleme gelmez mi?
konudan bağımsız tshirt çok güzel duruyor abi(mavi olan)
Orp değeri ne kadar
iyi guzel hoşta biz suya bu kadar para verip neden musluktan su icemiyoz biri soylesin Allah askina..yemege caya damacsna koyuyorum evde 2 kisiyiz 570 lira su faturasi geliyo..damacanaya 85 lira veriyom 3-3,5 gunde bir siparis veriyorum..neden abi ben bu suya para verip icemiyorum??? Neden abi neden çildircam yaaaaa..biz kucukken iciyoduk biz sakir sukur yasim 40 bu arada..şaşal marka cam sisede 3 litrelik su satiliyodu ozamanlar babama soruyodum baba suya parami verilir kim alir bunlari diyodum..megersem alt yapisini cok guzel yapmislar..
Her zaman evian su kullanırım. Tuvalet temizlerken bile evian kullanıyorum. Tavsiye ederim. Çok kaliteli
Alıp kullanan varmı işe yararmı bu cihaz
1 e 10 atık su veren cihazlar duymuştum. 1 e 1 iyi bir oran gerçekten.
Cihaz çok güzel fakat çok pahalı. Yine de Teşekkürler mesut bey...
arçeliğin abonelik sistemi var. filitreleri ücretsiz değiştiriyorlar sadece abonelik ücreti ödeniyor.
Ben manuel tarzda filtreli bir ürün aldım çok memnun ve atık olarak dışarı atmıyor
Hem 15 bin lira vereceksiniz hem de mineral filtre(zenginleştirme filtresi olmayacak). Ben kendim marka filtrelerden kendim topluyorum, belki bu kadar şık olmaz ama gayet kompakt oluyor üstelik bu filtrede olmayan suyu zenginleştirme filtreleri de yer alıyor içinde. En kaliteli filtreleri kullansanız bile 8 bin lira gibi bir fiyatı oluyor. Benden demesi....
Su arıtma cihazları suyu arıtırken su bir miktar mineral kaybı yaşar fakat arıtmanın doğası gereğidir bu. Şu önemli bilgiyi vurgulamak isteriz ki günlük mineral ihtiyacımız ortalama 1000 mcg'dir (1mg). Günlük düzenli olarak 3LT su içilmesi durumunda bu mineral ihtiyacımızın ortalama 100 mcg'lik (0.1mg) kısmını sudan alabiliyoruz. Mineral ihtiyacımızın tamamını sudan almamız için günlük onlarca litre su içilmesi gerekir, dolayısıyla bu kadar su içmek mümkün değildir.
Geçen gün almak istedim piyasa ürünlerinden vazgeçtim israfı çok diye şimdi videoyu izliyorum umarım bu iyidir hemen alayım. Tşk ederim bilgilendirme için
@MesutCevik abi memnun musun indirim var almayı düşünüyorum
Mesut, boyutlarını yazabilir misin kardeşim?
245x245x395mm
Teşekkür ederim 😊
İşlediği atık suyu neden şebekeye veren bir sistem yapmıyorsunuz çok saçma bir sistem kullanmıyorum kullanana da mani olmuyorum saygılar.
Çay kahve ve yemek yapımı için kaliteli ve yerli 5 litre su alsak, videoyu gereksiz mi kılmış oluyoruz?.
Abi aritma tecrübe sahibi olarak söyleyim.omnipure marka filitreden baska asla kullanma ve filmtec marka membran ayrica atık su atmayan aritma var.ama saglikli olmayacagini düşünüyorum ev kullanici icin 4 sene rahat filitre gider.mutlakada evrensel filitre diyim butun markalar ile uyumlu alın.yani firma aritma satar bu sefer bagimli olursunuz.yazici bedava kartus pahali mesele bu
Omnepure yi kaç babayiğit takabilir bu ülkede. 😅
arıtma filtreleri membran filtre hariç özellikle karbon filtreler en fazla 1 sene kullanılır , ominpure filtre üzerinde bile bu yazar şu kadar galon ya da en fazla 1 sene kullanın diye.
@@ahmetkaraayvaz1549 4 -5 sene kullanılır emin olmasam yazmam kaç türlü test cihazı var bende ve alınan su miktarı ve ön filitre göre değişir
@@OnurAkyldız siz devam edin afiyet olsun .
Mesut bey siz hangi damacanayi testinin yaptinizda mineralli olduğunu söylüyorsun acaba damacana kadar tehlikeli bir su yok belediyenin bin litre suyu fiyatını söyleyin sizin dediginiz gibi faturaya yansizmaz
Su ziyan etme olayı maddi olarak değil ama gelecek nesiller için hoşuma gitmedi.
arıtma suyu ile çay demleniyor. dem tutmuyor. çay için çeşme suyu kullanımı normal bence zaten kaynatıp öyle içiyoruz.
doğal kaynak suyu var ondan içiom cok leziz ve yumusak
Ortimax marka ile karşı karşıya kaldık mahkemelik olmamız yakındır tüketici haklarına dilekçe yazdım yani kısaca madur oldum
Bu kanal pazarlama kanalına döndü.
Waterbox kullandik yillarca ama hep sorunlar yasatti. Sonra komsularin baskisi ile ihlas aldik. Ben ihlas urunlerinden nefret ederim ama hanimcilik kazandi. 1 seneyi gecti çok iyi çıktı namussuz alet 😂😂😂😂
Damacana suya güvenip içebileni tebrik ederim :)
abi yarın bizim eve de gelir misin 😂 hey gidi günler hey
bu para verilmez. Önemli olan filtre kalitesi, Aquatürk kullanıyorum tavsiyemdir. eskiden tezgah üstü bms kullanırdık o da çok iyi fakat çok zam geldi son zamanlarda.
Cihazı karşılaştırırken tüm yönleriyle kıyaslamak daha doğru olur. Bahsettiğiniz su arıtma cihazları piyasadaki diğer cihazlardan çok farklı değil ve herhangi bir inovasyon yok.
@@ilyasyesilmen inovasyon dediğin işin boş ticari kısmı. Önemli olan filtre kalitesidir dostum. Kendine telefon almıyorsun arıtma cihazı alıyorsun.
@@ozkanaydin34 İnovasyon işin boş kısmı DOSTUM dediniz ben sohbeti sonlandırdım. İyi günler.
@@ilyasyesilmen boş kısmı değil "boş ticari" kısmı. Çünkü yalnızca bir satış stratejisi. Şimdi gidebilirsin.
Aşırı pahalı, kendine özel filtreleri de çok pahalı. En doğrusu açık kasa tipi su arıtma cihazı alıp filtrelerini kendiniz alıp değiştirmek. Ben 10 senedir kullanıyorum, atık su 1'e 1, filtreler de buna göre çok çok ucuza mal oluyor.
Brita Sürahi ile çok rahat işinizi görebilirdiniz ))