Niet de gewenste start... | FC Emmen - FC Dordrecht

• Опубліковано 14 жов 2024
  • In de eerste wedstrijd van het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen heeft FC Emmen met 1-2 verloren van FC Dordrecht. Met een nieuwe trainer, veel nieuwe spelers en een splinternieuw scorebord zagen de supporters een open wedstrijd waar beide ploegen genoeg kansen creëerden. Het rendement lag helaas bij de uitploeg net iets hoger.
    Vanaf de aftrap zochten de Drenten direct de aanval op. Dit resulteerde na twee minuten al bijna in een voorsprong, maar een kopbal van Adrian Rogulj trof de lat. In de tegenstoot kon FC Dordrecht er snel uitkomen en moest eerst Mike te Wierik ingrijpen door de bal van de lijn te halen en kon Pascal Mulder zich nog voor de rebound gooien.
    We dachten met de schrik vrij te komen, maar even later wist Korede Osundina de Schapekoppen alsnog van dichtbij op voorsprong te schieten. Emmen probeerde de valse start direct weg te poetsen. Via een verzorgde aanval vond Jalen Hawkins een kans om uit te halen, maar zijn schot kwam terecht op de paal. De ploeg van Robin Peter creëerde in de openingsfase het meeste gevaar, alleen zonder zichzelf te belonen.
    Het bleek een open eerste helft waarin de uitploeg zich bij vlagen goed onder de druk uit wist te spelen. Na een individuele actie van Osundina wist hij Luca Unbehaun in de lange hoek te verschalken en de score te verdubbelen. De Drenten stonden voor een zware opgave voor rust en wilden de achterstand snel repareren. Ondanks voldoende gevaar voor beide doelen in het restant van de eerste helft slaagde Emmen er niet in om te scoren.
    Vroege aansluitingstreffer niet genoeg
    Na rust slaagde Emmen er snel in om de aansluitingstreffer te vinden. Julius Kade tekende voor zijn eerste treffer in het rood-wit door een gekraakt schot van Kelian Nsona binnen te schieten; 1-2.
    Het publiek op De Oude Meerdijk zag de thuisploeg de druk flink opvoeren en was de bovenliggende partij. Invaller Franck Evina dribbelde de vijandige zestien in en hield het overzicht door de bal terug te leggen op Kade. Hij dacht zijn tweede goal van de avond te maken, maar de keeper van de Dordtenaren, Liam Bossin, wist een gelijkmaker te voorkomen.
    Op een paar kleine kansen na bleef het echte gevaar tot de slotfase uit. Met het publiek erachter hing een gelijkmaker in de lucht, maar weer wist de keeper Kade van een doelpunt te weerhouden met een noodzakelijke redding op de doellijn. Het slotoffensief bleek niet genoeg voor een resultaat en daarmee startten we de competitie met een nipte nederlaag.
    Volgende week zondag zal FC Emmen zich willen revancheren in Volendam. Dan trappen we om 16.45 uur af tegen FC Volendam.