איך עובדת מערכת המיון והשיבוץ בתוכנית תתקדמו?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 27 сер 2024
  • "החייל עם אוטיזם צריך להגיע לאותו מקום בו הוא יכול להצטיין" אומרת פרופ' קורי שולמן. מערכת מיון ושיבוץ, בארגון אזרחי ובוודאי בצבא הנדרש למיין ולשבץ עשרות אלפי חיילים בשנה, יכולה להיות מתישה ורוויית אכזבות. מערכות אלו פותחו עבור קבוצות גדולות החולקות פרופיל נוירולוגי משותף. אך כאשר מדובר באדם עם אוטיזם, נדרשת מערכת מיון פרטנית והוליסטית, המסוגלת לזהות חוזקות בתחומים מאוד מסוימים, וכוללת ליווי אישי. אין פה הנחות או הקלות, כי אם התאמה המאפשרת לאדם עם אוטיזם לפגוע בול במטרה
    מערכת המיון מתחילה עוד לפני הצו הראשון, בו תדרשו למלא שאלון, גם אתם, גם ההורים וגם בית-הספר. אחרי כך תגיעו לצו ראשון ולראיון אישי קדם תעסוקתי, ואז תמתינו ליום המא"ה. לפני הגיוס תדרשו לשלוח תעודות מבית הספר וכל המלצה שתעזור לנו להבין במה אתם טובים. אחרי הגיוס תעברו ראיון עם מרפאה בעיסוק, ולאלו שנדרשים, גם מיונים לסמכויות כמו מודיעין או תקשוב (אל דאגה, אלו שלא נדרשים פשוט נמצאים במסלול מקצועי אחר שלא צריך מיון נוסף על זה שעברו קודם לכן או שצריכים רק ראיון אישי ביחידה). שבוע לפני הגיוס כבר תקבלו את השיבוץ.
    ד"ר סוזן פונד ממחלקת מדעי ההתנהגות בצה"ל, איה חסדאי, מרפאה בעיסוק וראש צוות הראיונות האישייםו, פרופ' קורי שולמן, ראש המרכז לאוטיזם באוניברסיטה העברית ודפנה מאור, מנהלת בכירה בזרוע העבודה של משרד הכלכלה. כולן שותפות בפיתוח מערכת המיון המתקדמת בצה"ל עבור מועמדים וחיילים על רצף האוטיזם. בואו לשמוע אותם ולהבין איך מערכת המיון עובדת.

КОМЕНТАРІ •