Schimba-ti Viata! Informeaza-te! - Tehnologii digitale in ortodontie, cu specialistii DentalMed

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 14 жов 2024
  • Tratamentele ortodontice s-au schimbat radical în ultima vreme. Asta datorită noilor tehnologii digitale și aparatelor performante, care-i ajută pe medicii ortodonți atât în etapa de diagnosticare, cât și în etapa de tratament, dar și în colaborarea cu medicii stomatologi cu alte specializări și cu tehnicienii dentari. Aflați mai multe despre toate acestea din emisiunea noastră "Schimbă-ți Viața! Informează-te!" care a fost difuzată pe postul B1 TV sâmbătă, 25 mai 2024, de la ora 9.30. Invitatele emisiunii: dr. Ioana Dragoman și dr. Cristina Mihai, medici specialiști în ortodonție.
    Emisiune susținută de DentalMed Luxury Dental Clinic (www.dental-med....
    DentalMed MARRIOTT
    Calea 13 Septembrie, nr. 102, bl. 48A
    București, Sector 5
    Telefon: 0730 081 575
    DentalMed PRIMĂVERII
    Piața Charles de Gaulle, nr. 4-6
    București, Sector 1
    Telefon: 021 402 87 35
    Vă invităm să vă abonați la canalul nostru de UA-cam: bit.ly/Subscri...
    ACC Media Channel
    Site: accmediachanne...
    Facebook: / accmediachannel
    Instagram: / accmediachannel
    TikTok: / accmediachannel
    Cecilia Caragea
    UA-cam: / ceciliacaragea
    Facebook: / ceciliacaragea
    Instagram: / ceciliacaragea
    TikTok: / ceciliacaragea
    ACC Media Channel - canal online cu emisiuni de sănătate, medicină și stomatologie - este un proiect dezvoltat de agenția ARENA Communications.
    For business inquiries: office@arenacommunications.ro.
    #ortodontie #ortodont #ortodonti #drioanadragoman #drcristinamihai #dentalmed #clinicadentara #clinicastomatologica #aparatdentar #stomatologiecopii #sanatateorala #santateaorala #preventie #sanatate #emisiunidesanatate #emisiunidestomatologie #dentistry #dental #dentar #medicinadentara #stomatologia #stomatologi #dentisti
    TRANSCRIPT: Tratamentele ortodontice, care au rolul de a îndrepta dinții și de a corecta poziția acestora și a maxilarelor, într-o oarecare măsură, s-au schimbat radical în ultima vreme. Asta datorită noilor tehnologii digitale și aparatelor performante, care-i ajută pe medicii ortodonți atât în etapa de diagnosticare, cât și în etapa de tratament, dar și în colaborarea cu medicii stomatologi cu alte specializări și cu tehnicienii dentari. Astfel, computerul tomograf, scanerele intraorale, care acum nu doar că realizează modele 3D, ci pot să ajute medicul să vadă dinamica mișcării maxilarelor în timp real, au schimbat modul de lucru al medicilor ortodonți.
    Dr. Ioana Dragoman, medic specialist ortodonție: Istoria noastră cu digitalizarea cred că a început cu CBCT-ul, adică cu computerul tomograf, acum mai mulți ani. În momentul în care computerul tomograf este la îndemână și devine o investigație uzuală în tratament, începi și vezi lucruri pe care înainte nu le vedeai. Deci este atât de performantă imaginea, calitatea imaginii, încât tratamentul tău s-a modificat. Protocoalele de tratament s-au modificat în momentul în care CBCT-ul a intrat în uzul ortodonției.
    De exemplu, în privința diagnosticării cât mai corecte din punct de vedere ortodontic, cum intervine computerul tomograf?
    Dr. Ioana Dragoman, medic specialist ortodonție: Considerai că e un deficit de maxilar în momentul în care aveai ocluzia inversă. Când ai computer tomograf și faci măsurătorile pe computer tomograf, observi că ai deficit de maxilar chiar dacă copilul nu mușcă invers. Pentru că există compensații dentare. Și, clinic, pare să fie în regulă, dar, de fapt, nu este tocmai în regulă. Înseamnă că dinții se înclină în așa fel încât să reușească să se întâlnească într-un mod mai favorabil. Deci nu mușcă invers, pentru că dinții de sus sunt înclinați în afară, pentru că dinții de jos sunt înclinați înăuntru și au compensat, practic, o problemă care este scheletică. Te uiți la el și nu mușcă invers. Și, totuși, el are un deficit de maxilar, care trebuie corectat. Dacă ai vrea să-i îndrepți pe dinți, ai ieși cu rădăcinile în afara osului. Perimetrul osos nu există. Acesta a fost primul pas. S-au schimbat modul în care vezi, în care evaluezi un pacient și, în consecință, tipul de tratament pe care i-l oferi.
    Dar cum au schimbat lucrurile scanerele intraorale? Care sunt avantajele lor față de amprentarea clasică, din punctul de vedere al medicului ortodont?
    Dr. Ioana Dragoman, medic specialist ortodonție: Să iei o amprentă este ceva banal. Și, totuși, cu copiii mici aveai, așa, un întreg protocol și-o învăluire, să-i explici, să fie repede, să fie materialul perfect… Un strop de stres exista tot timpul. Nu mai există asta.
    CONTINUAREA TRANSCRIPTULUI - AICI: accmediachanne...

КОМЕНТАРІ •