#casestrâmbe

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 11 сер 2020
  • Sunt 10 cm de polistiren suficienți? - BULELI ÎN CONSTRUCȚII - EP.1: • Sunt 10 cm de polistir...
    #casestrambe - episodul 1 - • #casestrambe - Realit...
    #casestrambe - episodul 2 - • #casestrambe. Cum ne-a...
    #casestrambe - episodul 3 - • Video
    #casestrambe - episodul 4 - • #casestrâmbe - 5 greșe...
    #casestrambe - episodul 5 - • #casestrâmbe - 5 sfatu...
    În IT se numește user experience. În condus se numește condus în pilot automat, dar cel mai mult timp din viața ta e petrecut acasă. Cum ai defini confortul și bună starea într-un apartament?
    Confortul total e dat de o sumă de acțiuni mici și e ca un castel de cărți, dacă o piesă nu stă bine, se duce tot confortul. Nu e o discuție atât de tehnică, dar am vorbit despre multe lucruri mărunte adunate care pot asigura confort, sau disconfort, în locuirea la bloc.
    Despre Radu puteți citi mai multe pe blog lui - radunegoita.ro/misiune/, sau pe facebook/casestrabme pe radar , iar cartea lui - radunegoita.ro/carte/ vă poate fi un ghid bun dacă vreți să vă luați un apartament.
    Dacă vrei să comunicăm sau să colaborăm, atunci scrie-ne pe salut@soflete.ro - iar datorită volumului mare de mesaje, discutăm exclusiv aici. Nu putem răspunde pe facebook / instagram.
    _________________________
    Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență pentru construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasistenta.academiasofl...
    Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii:
    / @mariussoflete
    Link spre Sfaturile lui Șoflete: / sfatulluiȘoflete .
    Nu uita sa ne urmărești și pe:
    Facebook: / marius-soflete
    Instagram: / marius.soflete
    Site: soflete.ro/
    Material realizat de Marius Soflete, Darius Bogdan si Vlad Florea.

КОМЕНТАРІ • 28

  • @DorinNicolae
    @DorinNicolae 4 роки тому +4

    De-asta ma bucur de garsoniera mea.Cand ma trezesc,sunt si in baie,si in bucatarie in acelasi timp:)))))Mi-ar placea sa vad niste idei de amenajare spatii mici,asta poate fi o provocare...dar din fericire sau pacate,depinde cum vrei sa o vezi,trebuie sa invatam sa traim minimalist!Viata devine tot mai greoaie,iar cei mai multi dintre noi punem accent gresit pe importanta lucrurilor sau mai bine zis punem prioritatile total gresit.

    • @carmensirbu8585
      @carmensirbu8585 3 роки тому +3

      Perfect de acord cu cele spuse de dumneavoastra. Si mie mi-ar plăcea să văd idei de amenajare a spațiilor mici si cu bugete mici, acolo cred ca e adevarata provocare.

  • @iuliulian308
    @iuliulian308 Рік тому

    Foarte interesante subiectele atinse în acest material 👍

  • @iulianscintei4204
    @iulianscintei4204 4 роки тому +4

    Mulțumim Soflete.ro și lui Radu pt acest serial! 😀
    La mai multe realizari tuturor!!! 😀

  • @autodiecastmachete
    @autodiecastmachete 3 роки тому +1

    Cea mai mare buleala este lipsa profilului solbanc la termopanele montate atat la constructiile noi cat si la cele vechi. Si glafurile prinse cu negrese de tamplaria PVC. Asta mi se pare strigator la cer. Lipsa debaralelor la constructiile noi si lipsa geamurilor la baie(ventilatoarele acelea sunt un mare fas) tot mirosul si aburul se duce in casa pana trage ala ceva. Oricum foarte tare invitatul tau si spune multe adevaruri. Big like .

  • @costelmirceaphotographer4481
    @costelmirceaphotographer4481 4 роки тому +4

    Faina acesta serie despre confortul la bloc. Mi-ar place foarte mult, si cred ca nu doar mie, sa si prezentati un apartament fain cu 3-4 camere care sa indeplineasca criteriile despre care ati discutat.
    Mult spor si multumesc pentru informatiile de calitate de pe canalul tau!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +1

      Bună ideea. O vom aborda într-un episod viitor cu Radu

  • @PLeu29
    @PLeu29 4 роки тому +1

    Genial episodul, Multumesc!

  • @DanielaHobaj
    @DanielaHobaj 4 роки тому +5

    Fain minut șoflețian !!!🤓

  • @IoanaIoana
    @IoanaIoana 4 роки тому +4

    Foarte util clipul!👍

  • @jimmyhex3260
    @jimmyhex3260 4 роки тому +2

    Bravo! Bine explicat!

  • @alexandradavid21
    @alexandradavid21 4 роки тому +5

    Foarte bine realizata aceasta serie de discutii. Urmaresc fiecare video cu interes. O observatie am de facut in acest sens: pare ca de fiecare data cand vine vorba despre contructii rezidentiale folosim termenii contructor/dezvoltator si omitem complet faptul ca pentru acele constructii a fost nevoie de munca a cel putin unui arhitect si catorva ingineri contructori.
    Inteleg faptul ca dezvolatorul are banii, implicit o mare parte din puterea de decizie, insa daca am avea o breasla a arhitectilor si a ing. contructori formata in mare parte din profesionisti adevarati(ca voi), cred ca acea balanta a puterii de decizie s-ar mai echilibra. Asadar, cred ca ar trebui mentionat mai in detaliu si acest aspect. La cate 'buleli' in constructii exista la tot pasul, ai zice ca in RO omul se trezeste dimineata si contruieste dupa cum a dormit, nu ca si cand are in spate o multitudine de specialisti in constructii.
    Stiu, este un comentariu lung si expune frustrari, dar intr-o lume normala cu profesionisti (nu ideala, normala) cumparatorul nu ar trebui sa isi puna la tot pasul intrebari de tipul: 'oare din cate apartamente am vizionat are vreunul au toti stalpii la locul lor + suprafata/regimul de inaltime confrom legii + alte chestii de baza?'
    Anyway, keep up the excellent work!

    • @iulianscintei4204
      @iulianscintei4204 4 роки тому +1

      Salutare!
      Eu am citit tot comentariul tău și cred că ai mare dreptate. Eu ca și cumpărător și beneficiar pe termen lung, aproximativ 25 - 30 ani, ar trebuii să am încredere 100% în toată echipa (arhitect, structurist, constructor etc) că acel imobil este conform tuturor normelor de construcție, folosință etc. Exact ca la doctor: am încredere în verdictul lui în urma unui consult și a unor analize.
      Eu nu trebuie să învăț toate bulelile în construcții și să devin un detectiv cîrcotaș care investighează totul începând cu hârtiile construcției până la ultimul var de pe perete.

    • @michen25
      @michen25 4 роки тому +1

      Comentariul este pertinent, dar din păcate realitatea este alta. In birourile de proiectare găsești profesioniști, dar nu multi la număr. Toți vor sa facă multe proiecte intr-un timp scurt. Volum mare de proiecte se traduce prin rabat la calitate. Chiar și in ipoteza când proiectul este unul foarte bun, se ajunge la partea de execuție unde se vor mai “eficientiza” costurile. Atata timp cât legislativ vorbind, cei care trebuie sa verifice calitatea construcției, nu o fac temeinic, atunci degeaba ne plângem. Nici in următorii 20 (ca sa nu zic 50) de ani lucrurile nu vor arată mai bine, chiar dacă anumite aspecte se vor rectifica.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +2

      Ce bună e asta, omul construieste ce a visat :)). Așa e, sunt mulți profesioniști pe piață dar de cele mai multe ori presiunea dezvoltatorilor este peste capacitatea de negociere și mediere a celor care fac proiectarea sau controlul execuție, etc. Există și cazuri cu exemple bune, desigur, dar destul de puține în comparație cu cele "bulite"

    • @iulianscintei4204
      @iulianscintei4204 4 роки тому +1

      @@MariusSoflete asta inseamna ca o ECHIPA formata din arhitect, structurist, constructor (cu toate echipele de instalatii) pot concepe si livra un produs care sa fie conform multor (sau tuturor) normelor in vigoare

  • @gabrieltalnaci5724
    @gabrieltalnaci5724 4 роки тому +1

    Super sfaturi 👏👏👏

  • @valentinhorga4707
    @valentinhorga4707 4 роки тому +5

    Eu sunt de acord cu Radu despre dezvoltatori si cum incearca sa fure spatiu. Dar hai sa vedem, din 10 dezvoltatori 2 poate respecta "normele" si aceia sunt premium si mult mult mai scump. Hai sa vedem niste promovari. Dezvoltatorul X, Y care ofera normalitate. Eu sunt din Timisoara. Recomandari? Mersi!!!

  • @dj309fm
    @dj309fm 4 роки тому

    Din pacate exemplul de la minutul 15:10 este ales tare prost si total lipsit de tact pentru acei dintre noi care locuim in Moldova. Noi nu am cunoscut, poate, niciodata senzatia mersului pe autostrada.

  • @Ciprianolaurus
    @Ciprianolaurus 4 роки тому +4

    Buleli la aerisiri. E normal ca o teava/horn/aerisire sa deserveasca apartamentle de la toate etajele? Situatia clasica in care iti intra mirosul de la hotele vecinilor de sub prin aerisirea din baie. Care sunt limitarile legale in acest domeniu al aerisirilor cand nu toate apartamentele au ferestre la baie ,bucatarie?

    • @paulmilitaru8339
      @paulmilitaru8339 4 роки тому +1

      Nu este obligatoriu sa ai probleme. Se poate pune o clapeta de sens.

  • @dariusEMPEROR
    @dariusEMPEROR 4 роки тому +2

    9:13 Soflete hits again! cum sa tai la montaj???!! astea sunt Le creme de la creme! dintr-un video :)

  • @alinm4844
    @alinm4844 3 роки тому

    Mai usor cu sflaturile legate de nutritie.

  • @georgeburlacu1175
    @georgeburlacu1175 4 роки тому +2

    Vă salut!

  • @bjntcsmnful
    @bjntcsmnful 2 роки тому

    Salut. Ce părere ai de IsolAir?

  • @stefang1087
    @stefang1087 4 роки тому +1

    Io urmaresc canalul asta de mai multa vreme, dar azi am fost dezamagit.
    In unele pasaje omul, asa in general, este tratat ca o fiinta inferioara ( ca sa nu folosesc cuvinte mai grave), altfel, se vorbeste foarte......asa generalizat, intr-o lume fara legatura cu realitatea. "Omul isi cumpara un stil de viata".......in Romania!!!!!???????
    Oameni buni, cea mai mare majoritate a oamenilor care isi cumpara apartamente in Romania nu cumpara nici un stil de viata! Ei cumpara niste incaperi prost construite, prost impartite, unde se folosesc materile de constructie de slaba calitate, dar mai presus de toate, CUMPARA CE-SI PERMIT.A-SI CUMPARA UN STIL DE VIATA, INSEAMNA CU TOTUL SI CU TOTUL ALTCEVA!
    In Romania trebe sa umblii pana-ti rupi opincile, sa gasesti un bloc de apartamente (nici nu stiu daca-i posibil asa ceva), pe care cand il vezi pe dinafara sa zici, "uite domnule o constructie care nu te duce cu gandul la greaua mostenire comunista". Iar cand intri in bloc sa fii surprins cat de mult seamana cu intrari de blocuri cum ai vazut tu prin vest.Nu ca in vest n-ar fi numa chestii faine. Iar cand intri in apartamente vezi clar ca cineva si-o pus mintea la contributie, si din cauza asta o construit un apartament in care sa locuiasca semenii lui, nu o incapere care sa-i aduca cele mai mari beneficii posibile, ca vorba aia, mita la primarie nu-i gratis, nici vila personala nu se construieste gratis, iar copii nu pot merge in excursii prin strainezia la economi class, ca totii prostii, si nici BMWul 5 nu se parcheaza gratis la aeroport, pana la intoarcere.
    Unde mai pui ca se intra in niste subiecte de psihologie, subiecte care daca ar fi duse pana la capat ar contrazice cea mai mare parte, daca nu cumva toate, concluziile trase, la momentul respåectiv din monolog.Plus momentele de filosofie........
    DA, aveti dreptate ca oamenii trbuie sa fie atenti pe ce acte isi pun semnatura. Dar cine ii ajuta sa inteleaga asta, cine supraveghiaza ca lucrurile sa fie facute corect? In Romania rar sunt locuri unde s-au contruit blocuri, la care cand te uiti sa gindesti, uite domle, cineva, in minunatul oras in care traim, se gandeste la urbanizare de dragul nostru al platitorilor de taxe. NU! In Romania, cel mai des cand te uiti la asa ceva, te gandesti, " oare cati din primarie si-or tras masini scumpe, vile, case de vara si mai stiu io ce, pe urma nemerniciilor astea? Oare cati oameni nestiutori, au fost expropiati pe bani de nimic, pentru ca o gasca din primarie, si un investitor, vezi doamne, sa traiasca in lux. Am auzit de cazuri (pote povesti fara gram de adevar, poate nu) in care oameni au fost amenintati de primari, in localitati mai mici, sau de angajati ai primariilor, in localitati mai mari, sa semneze acte conform carora vindeau propietatea lor pe bani de nimic, tocmai pentru ca acolo sa se contruiasca niste mizerii de asa zise locuinte.
    Io cunosc personal cativa oameni, o invatatoare, o profesoara cu sotul ei tot profesor, un frizer, un mecanic auto, o tipa cu functie sus pusa la o banca. Stiti ce au oamenii astia in comun?
    Toti si-au cumparat niste apartamente pe care si le-au permis. Nici unul dintre ei nu si-au cumparat un stil de viata!
    Ba mai mult.Nici unul din apartamentele astea nu-s construite in asa fel incat sa ramai gura casca de impresionat ce esti de calitate si ca"vai de mine ca s-or gandit si la cum e orintata toata cladirea"😯. In jurul unora din blocurile astea, pana si in ziua de azi sunt tot niste balarii si ceva gen movile si movilite, de pe vremea "santierului"..........
    Dar oamenii n-au de ales, pentru ca nimeni nu-i ajuta. Cei carora ei le platesc salariile, is mai preocupati de alte chestii, cum ar fi coruptia, spaga, cadouri, etc.etc.
    Vad ca m-am zborsit cu mult mai mult decat as fi io anticipat, asa de inceput, dar am facut-o cu cele mai bune intentii.
    Spor la trebi!
    PS.
    Mie-mi place de fapt de canalul asta, drept dovada ar fi faptul ca-s inscris 😎😁👍

  • @slaygreen
    @slaygreen 2 роки тому

    Asta,si-o mutat freza,fosta.

  • @anonymousssm730
    @anonymousssm730 3 роки тому

    "arhitectu' " de fata a proiectat si cnv a construit ceva care sa fie in acord cu ceea ce spune el aici??? sa ne arate si noua, ce de vorbit... Nu cred! Auzi ce il preocupa pe el: unde pui bicicleta, umbrela etc...