Już jest!!! Dojechał nowy nabytek! Wprost pod choinkę. Vaderstad Tempo T6

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 24 гру 2024

КОМЕНТАРІ • 104

• @Slawek_Agro_94
    @Slawek_Agro_94 12 годин тому +6

Jednak co swój sprzęt to swój.

• @TooMeeK87
    @TooMeeK87 Годину тому

Prężnie działa u was obsługa 4.0, u nas w mazowieckim po 3 miesiącach po poprawkach zadzwoniłem pani powiedziała, że jeszcze nie otwierała i leżą na gromadzie z innymi.... I weś sobie zaplanuj. Gratulacje zakupu.

• @pawelrogala9138
    @pawelrogala9138 9 годин тому

Gratuluję nowego nabytku

• @esioks7
    @esioks7 9 годин тому +1

Witaj zdrowych wesołych świat Bożego Narodzenia dla całej rodziny a na nadchodzący nowy rok tego żebyście rolnicy nie musieli walczyć o swoje żeby to nasze życie sie unormowało

• @wojkep
      @wojkep  2 години тому +1

Bardzo dziękuję. I również życzymy wszystkiego co najlepsze!!

• @danielpeek976
    @danielpeek976 10 годин тому +4

To mój ziom Kaszub już nie zarobi na siewie kukurydzy 😂

• @Przemo7745
    @Przemo7745 11 годин тому

U mnie tez od kilku lat tempo sprawdza sie super i sa najlepsze i najrówniejsze wschody. Wesołych święta i gratulacje 🎉🎄🥂🎁
    PS klepie kolejka jak będziesz sprzedawałem 69😎

• @patryk0978
    @patryk0978 13 годин тому +6

Ale się ze słomkiem w czasie zgraliście 😁

• @wojkep
      @wojkep  13 годин тому +4

@@patryk0978
      Tak się złożyło.

• @Piotr-z5j
    @Piotr-z5j 12 годин тому +7

To kiedy na protesty zaraz po nowym roku? Czy troche pozniej... ehh 😂

• @rafakatrynski1139
    @rafakatrynski1139 13 годин тому +2

Zakup dla własnych potrzeb czy też uslugi?

• @arturnewholland3073
    @arturnewholland3073 13 годин тому +2

Najważniejsze ze sprzet zachodni bo zawsze sprowadzone jest lepsze

• @damjan4085
    @damjan4085 10 годин тому +1

W czym te tempo jest lepsze od innych?

• @filmydlawszystkich2157
    @filmydlawszystkich2157 13 годин тому

Jaka jest szerokość transportowa?

• @znawcyrolnictwa6976
    @znawcyrolnictwa6976 11 годин тому

To na grupę rolną czy indywidualny program?

• @marcinq2896
    @marcinq2896 12 годин тому +3

Czy to zakup na strajki? Wesołych świąt 😂

• @pawelp61
    @pawelp61 12 годин тому +11

Czyli strajków w tą zimę nie będzie. Bo po co jak widać, że pieniędzy nie brakuje…

• @krzysiekagro3291
      @krzysiekagro3291 11 годин тому

Jak dużo sieje to pewnie ten siewnik się wróci po kilku latach jak by miał brać usługę

• @pawelp61
      @pawelp61 11 годин тому

@ bez usług to ładne kilka lat jeśli nie kilkanaście. O sam falt mi chodzi, że pomimo dofinansowań itp to rolnik jest w stanie przeżyć i to nie za tzw. najniższą krajową i jeszcze kupić nowy sprzęt wcale nie tani…

• @czaro463
      @czaro463 10 годин тому +3

​@@pawelp61W strajkach bardziej chodziło o to, że rolnicy chcą się postawić UE żeby nie było coraz bardziej absurdalnych przepisów polityki rolnej...

• @wojkep
      @wojkep  10 годин тому

@@pawelp61
      Ty tak na poważnie???

• @pawelp61
      @pawelp61 10 годин тому +3

@@wojkep jak najbardziej. Też jestem rolnikiem. A raczej pracuję na gospodarce bo nie jest to moje główne źródło utrzymania. Obracam się w różnym gronie ludzi i zmiasta i ze wsi i po prostu zwracam uwagę na to co ci ludzie widzą. A jedyne co widzą to ciągłe narzekanie, że źle i kupowanie poniekąd na pocieszenie nowych maszyn… Tym bardziej, że chcąc faktycznie przyoszczędzić można coś sobie odpuścić ale u rolników tego nie widać…

• @kamilgrb
    @kamilgrb 12 годин тому +4

Po co zmienić te kółka to nie ma najmniejszego sensu pomijając fakt ze to rozwiązanie to jest mega prechistorychne bo w ciężkiej glebie nie zamyka rowka siewnego ogólnie ten siewnik jest przereklamowany i nie praktyczny po jednej zmianie z kukurydzy na rzepak będziesz miał go dość lepszym wyborem był by kverneland optima v

• @rolnik-hodowca8831
      @rolnik-hodowca8831 11 годин тому +1

U mnie usługodawca siał do tego roku tempiakiem rzepak, kukurydzę i burak.... I o ile w rzepaku ( st) i w kukurydzy wychodziło to dobrze, to burak porażka. Bardzo dużo nasion " wystrzelonych" na wierzchu itp. Długo by pisać ale delikatnie mówiąc dobrze nie było:-)

• @lubelskieteam3240
      @lubelskieteam3240 9 годин тому

Mam kvernelanda optima hd. Sieje tylko kuku i różne warunki się trafiają ale nasion nieprzykrytych jeszcze nie spotkałem

• @rolnik-hodowca8831
      @rolnik-hodowca8831 8 годин тому +1

@@lubelskieteam3240 w tempo w kukurydzy też nie było tego problemu ale w buraku to jest dramat... Teoretycznie wystarczy zmniejszyć ciśnienie i może to zdawałoby egzamin gdyby na polach występowały jednolite warunki ale na mozaikach nie wychodzi to najlepiej

• @kamilgrb
      @kamilgrb 3 години тому

@@rolnik-hodowca8831 to prawda

• @theodzkieteam2479
    @theodzkieteam2479 11 годин тому +2

Mimo wszystko Wesołych Świąt. Czemu zdecydowałeś się na vadera, skoro planujesz siewy w innych rozstawach. W tych pieniądzach kupiłbyś siewnik innej firmy na ramie vario i na wypasie, a przezbrojenie dużo czasu zajmuje. Czemu padła decyzja na taki zakup? Moja opinia jest taka, że to trochę przereklamowana firma. Konkurencja też ma fajne rozwiązania , a te sianie 20 czy 25 km/h to taki trochę pic na wodę, owszem pojedziesz , ale po co, druga sprawa , że przy nawigacji i tak nie zdąży rozłączać i będą nakłady.

• @JARO-bc9yn
    @JARO-bc9yn 11 годин тому

Cześć
    Kramer Twój? Pracowałeś chyba na JCB.
    Wesołych swiat

• @grzesiekjarosinski891
    @grzesiekjarosinski891 9 годин тому

Gratuluję zakupu, można liczyc na usługi?🤔😁

• @wojkep
      @wojkep  8 годин тому +1

@@grzesiekjarosinski891
      Oczywiście!

• @mafiazsz8611
    @mafiazsz8611 11 годин тому +1

jakaś promocja była na te siewniki, pierwszy słomek teraz ty za chwile pewnie u kuli też się taki pojawi

• @wojkep
      @wojkep  10 годин тому

Tak wyszło, a czy promocja…

• @lucyfer8835
      @lucyfer8835 9 годин тому

@@wojkep250 netto to jaka promocja czyż nie ? Dramat z tymi cenami

• @filmydlawszystkich2157
      @filmydlawszystkich2157 7 годин тому

​@@lucyfer8835 sąsiad wzioł taki na KPO 4.0 z zwrotem 80 % czyli wyszedł mu tak naprawdę niecałe 50 tyś zł. Płacić całość nieopłacalne

• @sebastianjedynak1669
    @sebastianjedynak1669 13 годин тому +3

Wesołych świąt dla twojej rodziny WojKep 😊

• @wojkep
      @wojkep  13 годин тому +1

@@sebastianjedynak1669 dziękuję

• @Cyganiak303
    @Cyganiak303 13 годин тому +21

Rolnictwo się nie opłaca przecież 🙃🙂

• @januszsawicki8863
      @januszsawicki8863 13 годин тому +8

Nie opłaca się wtedy jak na strajki sie jeździ, a później pokazują nowe maszyny

• @arturnewholland3073
      @arturnewholland3073 13 годин тому +9

Daj spokój przecież rolnictwo to najbardziej dochodowy biznes a strajki to tylko zagrywki

• @martin_93
      @martin_93 12 годин тому +5

W sumie, to chyba poza lekarzami to nie ma wielu zawodów gdzie sredni majątek osoby go wykonujacej to powiedzmy 3mln (gospodatstwo 30ha czyli taki sredniak). Wiadomo, tu jest multimilioner, to sobie prezenty za ponad 100k robi, ale to tez nie jest sredniak. My szaraczki nie mamy podjazdu ze srednia krajowa na koncie...

• @MaoRolni
      @MaoRolni 12 годин тому

​@@arturnewholland3073mówisz z doświadczenia?

• @MaoRolni
      @MaoRolni 12 годин тому +2

@martin_93 Tylko wiesz że te miliony to nie jest w samochodach, domach, tylko maszynach do pracy? My tym nie jeździmy na wakacje ani pod kościół żeby się pochwalić. Co z tego że masz ten majątek, jak on jest "zablokowany"? Jako jedyna grupa rolnictwo jest narażone na najwięcej zmiennych, które warunkują wielkość dochodu, czy tego ile trzeba dołożyć. Poza tym gospodarstwa 30 hektarów na własność mają już tylko kilka więc gdzie te miliony? Na święta życzę Ci żebyś sobie kupił hektary i był milionerem jak ja 😌

• @irektm626
    @irektm626 11 годин тому

Gratulacje nabytku, maszyna najwyższej klasy z innej beczki Agrosieć zrobiła ci lepszą cenę niż agrimasz ? Ja osobiście od nich nigdy nic lepiej nie dostałem z wyceny ….

• @kuba84w
      @kuba84w 3 години тому

Jutuby są trochę na innych zasadach jak zwykli śmiertelnicy.

• @pawewozniak2693
    @pawewozniak2693 13 годин тому

👍👍😉

• @Edwin..
    @Edwin.. 8 годин тому

To dlatego tak szybo dzonder żeś sprzedawał

• @mateusz9220
    @mateusz9220 13 годин тому

U mnie z rolnictwa 4.0 miałem już 3 poprawki i od ostatnich (jakieś drobnostki) od listopada cisza

• @piotrgodlewski7133
      @piotrgodlewski7133 12 годин тому +1

Nie ma kasy na twój wniosek

• @mateusz9220
      @mateusz9220 11 годин тому +1

@piotrgodlewski7133 może tak być. Już myślałem że coś z tego będzie, bo kasy niby ładnie dorzucili do 4.0, w poprawkach chcieli na końcu małą drobnostke a tu cisza

• @TooMeeK87
      @TooMeeK87 Годину тому

W związku z mydleniem oczu rolnikom po przesunięciu środków mieli rozkaz ruszyć co kolwiek a nie koniecznie umowy podpisywać tak jak piszecie poprawki o byle co.

• @mariuszjezierski9022
    @mariuszjezierski9022 13 годин тому +30

czegos tu nie rozumie szwagier sie spalił ty prosisz o wpłacanie ludzi a ty sobie kupójesz sobie nowy siewnik ja bym w takim przypadku odwołał zakup a dał na pogozelców

• @mocnyfull17
      @mocnyfull17 13 годин тому +14

Szfagier to nie rodzina 😅

• @pawelop14
      @pawelop14 13 годин тому +26

Wiedziałem że znajdzie się taki durny komentarz 😂 Wesołych świąt

• @mateusz9220
      @mateusz9220 13 годин тому +11

Wątroba nie mięso, szwagier nie rodzina

• @januszsawicki8863
      @januszsawicki8863 13 годин тому +9

Zawsze może teraz posiać dla szwagra kukurydzę i obniży mu koszty

• @rafaszemplinski8397
      @rafaszemplinski8397 13 годин тому +5

@mariuszjezierski9022 Po co pisać tak głupi komentarz ? To ty nic nie jedz tylko swoje jedzenie oddaj ludziom którzy głodują na świecie.