Φοβερό βιβλίο και περιεχόμενο που αλήθεια σε κάνει να αναθεωρήσεις αρκετά πράγματα περί έρωτα. Θα ήθελα να προτείνω και το βιβλίο "Η δική του Σωκράτη" των εκδόσεων Μίνωας. Τρομερό βιβλίο και αξίζει ένα επεισόδιο "Άκου να μαθαίνεις".
2:10 Ο τίτλος του έργου είναι Τίμαιος (ή Περί φύσεως, φυσικός) και όχι Τιμαίος. Και θα συμφωνήσω με ένα σχόλιο που γράφτηκε, πως θα ήταν δόκιμο να διάβαζες και να κατανοούσες τα βιβλία πριν τα παρουσιάσεις απλά.
Ποπό εσύ πρέπει να είσαι από αυτούς τους τύπος που σε ένα τραπέζι προσπαθεί πάντα να πάρει τον λόγο από τους άλλους και να επιδείξει τον εαυτό του με τις γνώσεις του. Απο τα χειρότερα είδη ανθρώπων.
μιλας στον τυπο που ειχε γινει triggered και μπατχερτ επειδη ο Καθημερινη Φυσικη αποδομησε με επιστημονικους ορους τις παπατζες του περι κ0βιντ. Τοτε ο μικευς μιλησε για κακια εκ μερους του καθημερινη φυσικη, για εμμονη επειδη λεει σταθηκε σε λαθος "δεκαδικου ψηφιου"¨-η γνωστη κλαψα του μικευς οταν οι αλλοι του επισημαινουν τις ανακριβειες και τα λαθη του.
Παιδιά όταν κάνετε βίντεο για ιστορικά θέματα κάντε μια έρευνα πριν πείτε κάποια πράγματα. Τα "όργια" στην Ελλάδα δεν είχαν σεξουαλικό περιεχόμενο. Αυτά έγιναν την εποχή της Ρώμης που είχαν εκφυλίσει τα πάντα. Επίσης το όνομα είναι Τίμαιος και όχι Τιμαίος.
Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στον Mikeius είναι ότι μπορεί να πιάσει ένα οποιοδήποτε θέμα και να το κάνει ενδιαφέρον (ακόμα και ας μη σε ενδιαφέρει πριν δεις το βίντεο).
Επιδερμικά. Κοινός, ή όπως θα έλεγε κι ίδιος, "δεν κατάλαβε Χριστοπαναγία", απλά το διάβασε σαν παραμύθι ή σαν άρλεκιν. Μαζέυτηκαν 10 μαλάκες είπαν το κοντό τους κ το μακρί τους, κλπ. Μια σοβαρή ανάλυση των έργων του Πλάτωνα "Συμπόσιο" και "Φαίδρος" (διάλογος) κάνει ο Ιταλός σύγχρονος φιλόσοφος Galimberti: ua-cam.com/video/3_c1BcSGW3o/v-deo.html - αλλά αν δεν ξέρες Ιταλικά... Δύσκολα 🙂
Παιδιά στην αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχαν επώνυμα (αυτά άρχισαν να χρησιμοποιούνται στη μεσοβυζαντινή περίοδο),σε περίπτωση συνωνυμίας για να ξεχωρίζουν ποιος είναι ποιος λέγανε "ο γιος του τάδε" ,όπως χρησιμοποιούμε σήμερα εμείς το πατρώνυμο.
ο Αριστοτέλης φοίτησε στην Ακαδημία, μα πολυ λίγα σωζόμενα έργα ή επιστολές γειτνιάζουν στην πλατωνική φιλοσοφία. Τα εργα της ωριμότητας του είναι εν γένει αντίθετα στην οντολογία, στην γνωσιοθεωρία και στην πολιτική φιλοσοφία του Πλάτωνα. Α, επίσης, λέγεται Τίμαιος και όχι Τιμαίος. Και ο Ευκλείδης προφανώς δεν ηταν μαθητής του Πλάτωνα, μιας και, όταν ο Πλάτων πέθανε ο Ευκλείδης ήταν τριών ετών. Η πλατωνική Ακαδημία περνάει ιστορικές φάσεις με πολλαπλές ιδεολογικές και φιλοσοφικές καταβολές. Γνήσιοι μαθητές τιυ Πλάτωνα μπορούν να θεωρηθούν ίσως μόνο ο Σπευσιππος και ο Ξενοκράτης. Αφήστε κανέναν άνθρωπο που εχει επισταμένη γνώση να μιλήσει. Διαβάστε τα, μην κάνετε τους εξυπνάκηδες στο UA-cam. Για όσους θέλουν να μάθουν για το Συμπόσιο και τον παιδικό έρωτα σε αρχαία Αθήνα και Σπαρτη, ας διαλέξουν τον δύσκολο δρόμο και ας διαβάσουν το Συμπόσιο σε εκδόσεις «Βιβλιοπωλείο της Εστίας» του Ιωάννη Συκουτρή.
Αυτές τι μέρες διαβάζοντας εισαγωγή γ λυκείου κατεύθυνσης ξεκίνησα να διαβάζω και το συμπόσιο και βλέπω τώρα βίντεο του Μιχάλη για αυτό. Τυχαίο δεν νομίζω...
Στο βιβλίο γίνεται ξεκάθαρο ότι στην αρχαία Ελλάδα όταν έλεγαν τη λέξη "Έρως" δεν μιλούσαν για κάτι που είχε σχέση με το σεξ όπως νομίζουμε σήμερα αλλά με την ΑΓΆΠΗ. Μπορείς να έχεις έρωτα για οτιδήποτε, δηλαδή αγάπη, εξ ου και ερασιτέχνης, δηλαδή αυτός που νιώθει έρωτα για μια τέχνη.
@@papakias3922 η τοποθέτηση του καθενός είναι για να παρουσιάσει περισσότερες απόψεις για το θέμα. Οπότε έρχεται στο τέλος ο Σωκράτης και βάζει το θέμα στη σωστή θέση του. Δεν λέει ότι το σεξ είναι έρωτας. Λέει ότι το σεξ γίνεται λόγω του Έρωτα για τα σώματα. Το σεξ είναι μια πράξη. Όπως και η φροντίδα των παιδιών μας είναι μια πράξη. Ή η δημιουργία ενός έργου τέχνης είναι μια πράξη. Ή απασχόληση με κάτι που μας αρέσει. Για όλα αυτά η ΑΙΤΊΑ είναι ο ΈΡΩΣ. Οπότε υπάρχει διαφορά όταν μιλάμε για σεξ και έρωτα. Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα ο κόσμος δεν κατανοεί τη διαφορά και έχει ταυτίσει τη λέξη σεξ με τον Έρωτα. Οπότε χάνει όλη την πραγματική έννοια της λέξης Έρως. Και από εκεί ακολουθούν πολλά άλλα λάθη λογικής, ειδικά σε μεταφράσεις κειμένων και λέξεων που βγάζουν τελείως άλλο νόημα.
Νομίζω ότι το τρολάρισμα έχει και όρια, προφανώς για να γινει ντόρος γίνονται αυτά τα "κολπάκια". Οκ, μια, δυο, τρεις, γελάσαμε, έχει καταντήσει ξεγιβέντισμα όλο αυτό. Τα μπραφ καλά ήταν.
Αυτο που έλεγε ο Σωκράτης για την φύση του έρωτα είναι ότι είναι ένας μέγας δαιμον ούτε καλός ούτε κακός και ο σκοπός του είναι η γένεσις (παιδιου, ιδέας )
Ο διάλογος λέγεται Τίμαιος όχι Τιμαίος. Είναι αυτός που υπονοούσες ότι είναι αντιεπιστημονικός και ότι μιλάει για ιερά τρίγωνα τετράγωνα και κύκλους. Ξέρεις στο βιντεάκι που έκανες για τον μαθητή του Πλάτωνα. Τον Σωκράτη.
Μιχάλη η σελίδα της auvril εδώ και μερικές μέρες έχει πέσει, δεν υπάρχει δυνατότητα να ακούσουμε τα βιβλία που έχουμε αγοράσει. Γράφω σε εσένα γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να επικοινωνήσω με την εταιρεία.😢
Γιατί πιστεύω ότι πραγματικά σε νοιάζει αυτό που κάνεις, μεταδίδοντας εμπειρίες γνώσεις και δίνοντας ερεθίσματα σε νεότερους ανθρώπους, πιστεύω θα ήταν ωραίο να κατάφερνες να κάνεις ένα deal για ένα free audio book (Και ας είναι και ένα μικρό βιβλίο δεν παίζει ρόλο ) για παιδιά από 18 μέχρι 24 πχ, δίνοντας τους την ευκαιρία να νιώσουν την εμπειρία του audio book και να μπουν στη διαδικασία να διαβάσουν παραπάνω ξοδεύοντας κάποια χρήματα εκεί παρά σε μία επιπλέον βόλτα. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό, απλά είναι μια σκέψη ενός συνομηλίκου ανθρώπου με σένα που πραγματικά του αρέσει η δουλειά σου σε όλη την πορεία σου. Keep going 💪
Εχω κατσει να το διαβάσω ειναι πάρα πολύ δύσκολο θελει καθαρό μυαλό καο απόλυτη συγκέντρωση μπορει να κάτσεις σε μια σελίδα παρα πολύ ώρα μεχρι να βγάλεις νόημα
Ο Δάσκαλος του Αριστοτέλη ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος; Γιώργος Πλάτωνας; Τιμαίος; Μάλλον τρολλάρεις αλλά δεν βλέπω το λόγο. Το είδα το video να ακούσω τι θα πεις, αλλά προτιμώ για τέτοια θέματα να βλέπω πχ Διαμαντή Κούτουλα (ή κάποιον άλλο) που ξέρει τα πράγματα σε βάθος, εμπνέει με τον λόγο του, είναι προσανατολισμένος στην ουσία των θεμάτων και όχι στην προβολή του προσώπου του και δεν κάθησε λιγάκι τώρα να τα τα διαβάσει για να βγάλει video.
Ποσό παράξενο είναι η πρώτη σκέψη να ταυτίζεται με το αποτέλεσμα μακρόχρονης ε;ίσως τελικά το ένστικτο και η φωνή του θεού να είναι το ίδιο πράγμα…Οι φιλόσοφοι τελικά ίσως να είναι οι «γιατροί» ή και επεξηγητές του πνευματικού συνόλου
Έγινε γι'αυτό μας πάνε πipa κολο ... εγώ που είμαι ιδεολατρεις θα καω στην κόλαση ενώ εσύ που πας εκκλησία και απλά πιστεύεις ότι ακούσεις που δεν ακούς και αν ακούς δεν σκέφτεσαι θα πας παράδεισο...
Ο Πλάτων και τα έργα του δεν νομίζω ότι χρήζουν δικό μας σχολιασμό ,έχουν γίνει η βάσης του δυτικού πολιτισμού. Αυτός που είναι αξιοθαύμαστο και χρήζει διθυραμβικών σχολίων είναι ο υπέροχος ΜΙΧΑΛΗΣ ,μετά το θαυμάσιο Μπραφ καταφέρνει με την ευφράδεια του και την εργατικότητα του να κάνει με τον καινούργιο κύκλο εκπομπών του, κατανοητό στον μέσο ¨Έλληνα το μεγαλείο της σκέψης των μοναδικών Ελλήνων φιλοσόφων. Από τότε που τον γνώρισα στο διαδίκτυο φωνάζω ,τέτοιο ταλέντο πρέπει να έχει εκπομπές στην ΕΡΤ, θα πετύχει να κάνει γνωστό στην νεολαία μας το μοναδικό θησαυρό της ελληνικής γραμματείας κάτι που το εκπαιδευτικό μας σύστημα το έχει παραμελήσει . ΕΝΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΟΣ θαυμαστής του Μιχάλη.
Ο δάσκαλος του Αριστοτέλη ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος;;;; Τι ακούμε! Και φυσικά, δεν υπάρχει διάλογος "Τιμαίος", αλλά Τίμαιος. Καλή ιδέα, αλλά πρόχειρη και ανακριβής εφαρμογή χωρίς ουσιαστική γνώση του αντικειμένου. Ασχολήσου με κάτι που γνωρίζεις, μαν και άσε τη φιλοσοφία για αυτούς που τη γνωρίζουν.
Πολυ ωραιο αυτο που κανεις με τα βιβλια αλλα προσεχε τις λεξεις που επιλεγεις γιατι επηρεαζεις κοσμο. Απο που και ως που παγανιστικη η κοινωνια στην οποια εζησε ο πλατωνας.
Παρόλο που ο Πλάτωνας ήταν ο καθηγητής του Αριστοτέλη, θεωρώ (προσωπική γνώμη), ότι είναι πιο εύκολο να καταλάβεις τον Πλάτωνα, παρά τον Αριστοτέλη. Αυτά που σκέφτεται ο Αριστοτέλης είναι σχεδόν έξω από κάθε μέσο ανθρώπινο εγκέφαλο.
Εισαι απο τους ανθρωπους που ενω λενε κατι λαθος, οταν τους το δειξουν λενε "αποψη μου" και συνεχιζουν να διατηρουν την λαθος τους αποψη. Ανωριμο. Σωστο θα ηταν να πεις, ναι δεν ξερω, παιζει ναμαι λαθος, βιαστηκα να πω γνωμη για κατι που δεν γνωριζω, στο μελλον ισως μαθω περισσοτερα. Μην ειστε εγωιστες οταν πετατε κοτσανες.
Ο Γιώργος Πλάτωνας είναι μεγάλη φωνάρα. Ο Γιάννης Πλούταρχος δεν πιάνει μια μπροστά του.
Φοβερό βιβλίο και περιεχόμενο που αλήθεια σε κάνει να αναθεωρήσεις αρκετά πράγματα περί έρωτα. Θα ήθελα να προτείνω και το βιβλίο "Η δική του Σωκράτη" των εκδόσεων Μίνωας. Τρομερό βιβλίο και αξίζει ένα επεισόδιο "Άκου να μαθαίνεις".
2:10 Ο τίτλος του έργου είναι Τίμαιος (ή Περί φύσεως, φυσικός) και όχι Τιμαίος.
Και θα συμφωνήσω με ένα σχόλιο που γράφτηκε, πως θα ήταν δόκιμο να διάβαζες και να κατανοούσες τα βιβλία πριν τα παρουσιάσεις απλά.
Νομιζα πως δν θα βρισκα ποτε νηφαλιο σχολιο αδερφε, εβλεπα παντου συγχαρητήριους σχολιασμους χωρίς σαφή λόγο.
@@Άγγελος-ε3ψαυτη ειναι δυστυχως η νοοτροπια των fanboys. Γραφουν απλα συγχαρητηρια και χαιρονται αν παρουν καρδουλα. Βεβαια, ειναι κατι 12χρονα αυτα, οποτε συγχωρουνται
Ποπό εσύ πρέπει να είσαι από αυτούς τους τύπος που σε ένα τραπέζι προσπαθεί πάντα να πάρει τον λόγο από τους άλλους και να επιδείξει τον εαυτό του με τις γνώσεις του.
Απο τα χειρότερα είδη ανθρώπων.
Είπε όντως ο Γιώργος Πλάτωνας?!
Μεθυσμένος το γύρισες?
τι ωραίο που θα ταν να διάβαζες και τα βιβλία για να τα καταλάβεις, πριν τα παρουσιάσεις απλά!
μιλας στον τυπο που ειχε γινει triggered και μπατχερτ επειδη ο Καθημερινη Φυσικη αποδομησε με επιστημονικους ορους τις παπατζες του περι κ0βιντ. Τοτε ο μικευς μιλησε για κακια εκ μερους του καθημερινη φυσικη, για εμμονη επειδη λεει σταθηκε σε λαθος "δεκαδικου ψηφιου"¨-η γνωστη κλαψα του μικευς οταν οι αλλοι του επισημαινουν τις ανακριβειες και τα λαθη του.
Παιδιά όταν κάνετε βίντεο για ιστορικά θέματα κάντε μια έρευνα πριν πείτε κάποια πράγματα.
Τα "όργια" στην Ελλάδα δεν είχαν σεξουαλικό περιεχόμενο.
Αυτά έγιναν την εποχή της Ρώμης που είχαν εκφυλίσει τα πάντα.
Επίσης το όνομα είναι Τίμαιος και όχι Τιμαίος.
Οι Ρωμαίοι προήλθαν από τους Έλληνες και οι Έλληνες έγιναν οι τελευταίοι Ρωμαίοι.
Κάτι δεν πάει καλά στην εισαγωγή ή μου φαίνεται Ο Δάσκαλος του Αριστοτέλη ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος?
Τρολλαρει. Λίγο αργότερα λέει τον συγγραφέα Γιώργο πλατωνα
Το ανάποδο προφανώς, ένα μικρό σαρδάμ έκανε ο άνθρωπος, δεν είπε και το ψευδοκράτος κρατίδιο
@@theoagos0318 Δεν ξέρω πως αυτό θεωρείτε τρολια αλλα οκ.
Τρολ είναι φίλε 🤣
@@theoagos0318 Ειλικρινά νόμιζα ότι δεν άκουσα καλά όταν είπε για τον Γιώργη τον Πλάτωνα 🤣
Το έγραψε ο δάσκαλος του Αριστοτέλη που είναι ο Μέγας Αλέξανδρος και λέγεται το συμπόσιο του Γιώργου Πλάτωνα... ΘΈΛΩ ΑΠ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΚΑΠΝΊΖΕΙΣ
Ontos ... ki ego.
Κλαίω 😂😂
😂😂😂🤣🤣🤣
Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στον Mikeius είναι ότι μπορεί να πιάσει ένα οποιοδήποτε θέμα και να το κάνει ενδιαφέρον (ακόμα και ας μη σε ενδιαφέρει πριν δεις το βίντεο).
Επιδερμικά. Κοινός, ή όπως θα έλεγε κι ίδιος, "δεν κατάλαβε Χριστοπαναγία", απλά το διάβασε σαν παραμύθι ή σαν άρλεκιν. Μαζέυτηκαν 10 μαλάκες είπαν το κοντό τους κ το μακρί τους, κλπ. Μια σοβαρή ανάλυση των έργων του Πλάτωνα "Συμπόσιο" και "Φαίδρος" (διάλογος) κάνει ο Ιταλός σύγχρονος φιλόσοφος Galimberti: ua-cam.com/video/3_c1BcSGW3o/v-deo.html - αλλά αν δεν ξέρες Ιταλικά... Δύσκολα 🙂
Είναι must read ο λόγος του Αριστοφάνη για τον έρωτα και τη θεωρία του για το άλλο μισό.
Ο Γιωργος Πλατωνας ήταν πιανίστας , το όνομα του Πλάτωνα ήταν Αριστοκλής .
Παιδιά στην αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχαν επώνυμα (αυτά άρχισαν να χρησιμοποιούνται στη μεσοβυζαντινή περίοδο),σε περίπτωση συνωνυμίας για να ξεχωρίζουν ποιος είναι ποιος λέγανε "ο γιος του τάδε" ,όπως χρησιμοποιούμε σήμερα εμείς το πατρώνυμο.
ισχυει , απλα το πλατωνας δεν ηταν το κανονικο του ονομα
@@ioannistheocharis8476
@@ioannistheocharis8476Αδερφέ το όνομα του Πλάτωνα ήταν Αριστοκλής. Το Πλάτωνας είναι παρατσούκλι επειδή είχε πλατύ μέτωπο και μεγάλο στερνό.
ο Γιωργος Πλατωνας? 00:28
Τέλειο και καταπληκτικό βίντεο 🧐👍
Τα σχόλια δείχνουν ξεκάθαρα γιατί η φιλοσοφία στις μέρες μας έχει την φήμη που έχει...
ο Αριστοτέλης φοίτησε στην Ακαδημία, μα πολυ λίγα σωζόμενα έργα ή επιστολές γειτνιάζουν στην πλατωνική φιλοσοφία. Τα εργα της ωριμότητας του είναι εν γένει αντίθετα στην οντολογία, στην γνωσιοθεωρία και στην πολιτική φιλοσοφία του Πλάτωνα.
Α, επίσης, λέγεται Τίμαιος και όχι Τιμαίος.
Και ο Ευκλείδης προφανώς δεν ηταν μαθητής του Πλάτωνα, μιας και, όταν ο Πλάτων πέθανε ο Ευκλείδης ήταν τριών ετών. Η πλατωνική Ακαδημία περνάει ιστορικές φάσεις με πολλαπλές ιδεολογικές και φιλοσοφικές καταβολές.
Γνήσιοι μαθητές τιυ Πλάτωνα μπορούν να θεωρηθούν ίσως μόνο ο Σπευσιππος και ο Ξενοκράτης.
Αφήστε κανέναν άνθρωπο που εχει επισταμένη γνώση να μιλήσει. Διαβάστε τα, μην κάνετε τους εξυπνάκηδες στο UA-cam.
Για όσους θέλουν να μάθουν για το Συμπόσιο και τον παιδικό έρωτα σε αρχαία Αθήνα και Σπαρτη, ας διαλέξουν τον δύσκολο δρόμο και ας διαβάσουν το Συμπόσιο σε εκδόσεις «Βιβλιοπωλείο της Εστίας» του Ιωάννη Συκουτρή.
Αν κάνεις συνδρομή στην πλατφόρμα auvril όλα τα audiobooks παρέχονται δωρεάν;
Αυτές τι μέρες διαβάζοντας εισαγωγή γ λυκείου κατεύθυνσης ξεκίνησα να διαβάζω και το συμπόσιο και βλέπω τώρα βίντεο του Μιχάλη για αυτό. Τυχαίο δεν νομίζω...
Στατιστική μειονότητα
Εξαιρετικός !
Στο βιβλίο γίνεται ξεκάθαρο ότι στην αρχαία Ελλάδα όταν έλεγαν τη λέξη "Έρως" δεν μιλούσαν για κάτι που είχε σχέση με το σεξ όπως νομίζουμε σήμερα αλλά με την ΑΓΆΠΗ.
Μπορείς να έχεις έρωτα για οτιδήποτε, δηλαδή αγάπη, εξ ου και ερασιτέχνης, δηλαδή αυτός που νιώθει έρωτα για μια τέχνη.
παντως στην τοποθετηση του Φαιδρου, δεν φαινεται να μην εννοει το σεξ 🤣
@@papakias3922 η τοποθέτηση του καθενός είναι για να παρουσιάσει περισσότερες απόψεις για το θέμα.
Οπότε έρχεται στο τέλος ο Σωκράτης και βάζει το θέμα στη σωστή θέση του.
Δεν λέει ότι το σεξ είναι έρωτας.
Λέει ότι το σεξ γίνεται λόγω του Έρωτα για τα σώματα.
Το σεξ είναι μια πράξη.
Όπως και η φροντίδα των παιδιών μας είναι μια πράξη.
Ή η δημιουργία ενός έργου τέχνης είναι μια πράξη.
Ή απασχόληση με κάτι που μας αρέσει.
Για όλα αυτά η ΑΙΤΊΑ είναι ο ΈΡΩΣ.
Οπότε υπάρχει διαφορά όταν μιλάμε για σεξ και έρωτα.
Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα ο κόσμος δεν κατανοεί τη διαφορά και έχει ταυτίσει τη λέξη σεξ με τον Έρωτα.
Οπότε χάνει όλη την πραγματική έννοια της λέξης Έρως.
Και από εκεί ακολουθούν πολλά άλλα λάθη λογικής, ειδικά σε μεταφράσεις κειμένων και λέξεων που βγάζουν τελείως άλλο νόημα.
@@Hemorrhoid821 Σωστά. Το έγραψα επίτηδες έτσι γιατί είναι μια λέξη που τη γνωρίζουν όλοι και έχουν δώσει λάθος έννοια.
Πολυ ωραιο βιντεο μιστερ Μακιους!
Ότι καλύτερο παγκόσμιως......❤
*ό,τι *παγκοσμίως
@@papakias3922ελεος με την αστυνομία της ορθογραφίας.
@@uncivilisedpinkαφού κάποιοι τι χρειάζονται
@@Hemorrhoid821 το "ό,τι" (με υποδιαστολή) ειναι το σωστό εδώ, με το "καλύτερο". Για ψάξ' το καλύτερα, κανένα λάθος δεν έκανα.
Θελουμε και ένα για Επίκουρο
Να πας να διαβάσεις, τι περιμένεις; Να σου πει και τον Επίκουρο ως Νικολάκι;
Δημήτρη Επικουρο
@@vaggbaba Το ειχε κάνει Τζίμης όπως ο πανουσης
Τον κατακουζηνό;
Mikeius αλανι, for the alliance!
Νομίζω ότι το τρολάρισμα έχει και όρια, προφανώς για να γινει ντόρος γίνονται αυτά τα "κολπάκια". Οκ, μια, δυο, τρεις, γελάσαμε, έχει καταντήσει ξεγιβέντισμα όλο αυτό. Τα μπραφ καλά ήταν.
Αυτο που έλεγε ο Σωκράτης για την φύση του έρωτα είναι ότι είναι ένας μέγας δαιμον ούτε καλός ούτε κακός και ο σκοπός του είναι η γένεσις (παιδιου, ιδέας )
Ο διάλογος λέγεται Τίμαιος όχι Τιμαίος. Είναι αυτός που υπονοούσες ότι είναι αντιεπιστημονικός και ότι μιλάει για ιερά τρίγωνα τετράγωνα και κύκλους. Ξέρεις στο βιντεάκι που έκανες για τον μαθητή του Πλάτωνα. Τον Σωκράτη.
My view of the world του Σρέντινγκερ
Πάμε και για Φραντς Κάφκα ρε Mikeus
Εφόσον δεν λειτουργεί πλεον η πλατφόρμα , δεν θα έπρεπε να υπάρξει μια ενημέρωση; Δυστυχώς είχα αγοράσει audiobooks
Kανε βίντεο για τον Μύθο του Σίσυφου ( Καμύ). Πιστεύω θα ήταν ενδιαφέρον
Μιχάλη η σελίδα της auvril εδώ και μερικές μέρες έχει πέσει, δεν υπάρχει δυνατότητα να ακούσουμε τα βιβλία που έχουμε αγοράσει.
Γράφω σε εσένα γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να επικοινωνήσω με την εταιρεία.😢
Γιατί πιστεύω ότι πραγματικά σε νοιάζει αυτό που κάνεις, μεταδίδοντας εμπειρίες γνώσεις και δίνοντας ερεθίσματα σε νεότερους ανθρώπους, πιστεύω θα ήταν ωραίο να κατάφερνες να κάνεις ένα deal για ένα free audio book (Και ας είναι και ένα μικρό βιβλίο δεν παίζει ρόλο ) για παιδιά από 18 μέχρι 24 πχ, δίνοντας τους την ευκαιρία να νιώσουν την εμπειρία του audio book και να μπουν στη διαδικασία να διαβάσουν παραπάνω ξοδεύοντας κάποια χρήματα εκεί παρά σε μία επιπλέον βόλτα.
Δεν ξέρω αν είναι εφικτό, απλά είναι μια σκέψη ενός συνομηλίκου ανθρώπου με σένα που πραγματικά του αρέσει η δουλειά σου σε όλη την πορεία σου.
Keep going 💪
Εχω κατσει να το διαβάσω ειναι πάρα πολύ δύσκολο θελει καθαρό μυαλό καο απόλυτη συγκέντρωση μπορει να κάτσεις σε μια σελίδα παρα πολύ ώρα μεχρι να βγάλεις νόημα
Αγαπάμε Mikeius
Κάνε και ένα επεισόδιο για τον Δρόμο του ειρηνικού πολεμιστή
Η εισαγωγή είναι γραμμένη από GPT; 'Η δεν έχει αρκετό engagement το άκου να μαθαίνεις, λολ
Ο Δάσκαλος του Αριστοτέλη ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος; Γιώργος Πλάτωνας; Τιμαίος;
Μάλλον τρολλάρεις αλλά δεν βλέπω το λόγο.
Το είδα το video να ακούσω τι θα πεις, αλλά προτιμώ για τέτοια θέματα να βλέπω πχ Διαμαντή Κούτουλα (ή κάποιον άλλο) που ξέρει τα πράγματα σε βάθος, εμπνέει με τον λόγο του, είναι προσανατολισμένος στην ουσία των θεμάτων και όχι στην προβολή του προσώπου του και δεν κάθησε λιγάκι τώρα να τα τα διαβάσει για να βγάλει video.
Ποσό παράξενο είναι η πρώτη σκέψη να ταυτίζεται με το αποτέλεσμα μακρόχρονης ε;ίσως τελικά το ένστικτο και η φωνή του θεού να είναι το ίδιο πράγμα…Οι φιλόσοφοι τελικά ίσως να είναι οι «γιατροί» ή και επεξηγητές του πνευματικού συνόλου
Ο μαικιους μου δινει την εντύπωση τον τελευταιο χρόνο οτι τείνει προς τον πατριωτισμο μπορει να κανω και λαθος αλλα αν υσχειει μπραβο !!
Νε αιχισ δηκηω
Είσαι μεγάλος στοκος
@@giwrgosgiwrgos8213 ναι τόσο ανορθόγραφα το έγραψα 😂
@@odysseaskazlaris1113 η μάνα σου είναι στόκος
Ισχύει, και αυτά που λέει για το "συμπόσιο" ισχύουν ακόμα περισσότερο. Ο Έλλην, έργα όπως αυτό πρέπει να τα γνωρίζει άριστα.
Απλή και σατανική παγίδα για αφθαιντηκους Αιλλοιναις το σημερινό επεισόδιο. Εύγε Μιχάλη.
?
Μακάρι οι "αφθαιντηκοι αιλλοιναισ" και οι "authentic ανθέλληνες" να διάβαζαν Πλάτωνα...
Έγινε γι'αυτό μας πάνε πipa κολο ... εγώ που είμαι ιδεολατρεις θα καω στην κόλαση ενώ εσύ που πας εκκλησία και απλά πιστεύεις ότι ακούσεις που δεν ακούς και αν ακούς δεν σκέφτεσαι θα πας παράδεισο...
τρικυμία εν κρανιω
@@moribundus959 Nα μελετήσεις το "περί έρωτος"
Α! Γιώργο έλεγαν τον Πλάτωνα? 🤯😵💫😂
Ρίξε και ένα what the fact για Ζήνων και από μένα ό,τι θες
ναιιιιι πλατωναρα
Γιώργος Πλάτωνας!! 😂😂😂
O giorgos platonas???
Ο Πλάτων και τα έργα του δεν νομίζω ότι χρήζουν δικό μας σχολιασμό ,έχουν γίνει η βάσης του δυτικού πολιτισμού. Αυτός που είναι αξιοθαύμαστο και χρήζει διθυραμβικών σχολίων είναι ο υπέροχος ΜΙΧΑΛΗΣ ,μετά το θαυμάσιο Μπραφ καταφέρνει με την ευφράδεια του και την εργατικότητα του να κάνει με τον καινούργιο κύκλο εκπομπών του, κατανοητό στον μέσο ¨Έλληνα το μεγαλείο της σκέψης των μοναδικών Ελλήνων φιλοσόφων. Από τότε που τον γνώρισα στο διαδίκτυο φωνάζω ,τέτοιο ταλέντο πρέπει να έχει εκπομπές στην ΕΡΤ, θα πετύχει να κάνει γνωστό στην νεολαία μας το μοναδικό θησαυρό της ελληνικής γραμματείας κάτι που το εκπαιδευτικό μας σύστημα το έχει παραμελήσει .
ΕΝΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΟΣ θαυμαστής του Μιχάλη.
Μιχαλη πολυ ενδιαφέρον να μας κανεις και για την Γκεμμα του αμφιλεγόμενου κατα άλλους κατ' εμέ μεγάλου δασκαλου Δημητρη Λιαντίνη
Πως και δεν διάλεξες την Πολιτεία του Πλάτωνος?
Είναι μεγάλη και θέλει διάβασμα
@@babispapoulidis957 γιατι πιστευεις διαβασε το Συμποσιο; 🤣
3:26-3:37 ερώτηση... πως γίνεται εκεί και τότε να μην είχαν ΟΛΟΙ ΟΛΑ τα πιθανά αφροδίσια;;
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
6:04-6:27 ?!?
Για την παιδιφιλια στο συμπόσιο δεν ανέφερε κάτι όμως
Έλα ντε και εγώ περίμενα να πει κάτι γι αυτό
Βοηθιος Παρηγορια της Φιλοσοφιας next?!
Ντε ζα βου πανελλαδικών και αρχαίων 😂😂😂
3:17 Ο Αριστοτέλης δεν πήγε στο συμπόσιο;
Δεν είχε καν γεννηθεί τότε, Ο Αριστοτέλης για την ακρίβεια γεννήθηκε 15 χρόνια μετά τον θάνατο του Σωκράτη.
Ο δάσκαλος του Αριστοτέλη ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος;;;; Τι ακούμε! Και φυσικά, δεν υπάρχει διάλογος "Τιμαίος", αλλά Τίμαιος. Καλή ιδέα, αλλά πρόχειρη και ανακριβής εφαρμογή χωρίς ουσιαστική γνώση του αντικειμένου. Ασχολήσου με κάτι που γνωρίζεις, μαν και άσε τη φιλοσοφία για αυτούς που τη γνωρίζουν.
…
Πολυ ωραιο αυτο που κανεις με τα βιβλια αλλα προσεχε τις λεξεις που επιλεγεις γιατι επηρεαζεις κοσμο. Απο που και ως που παγανιστικη η κοινωνια στην οποια εζησε ο πλατωνας.
😊
Το banner της alliance εκει πισω τι το θελες ρε φιλε
Ποιας alliance?
world of warcraft@@camponotusinflatus9920
Σίγουρα υπσρχουν αναλυτές
Ο Αλκιβιάδης σκάει στο τέλος..μεθυσμένος....και την πέφτει στον Σωκράτη..τρελό καμάκι...
aderfe kane thn istoria ths mercedes
Ολη η γνωση βρισκεται στην αρχαια ελληνικη γραμματεια
7:45 κυρίως αυτο
Γιωγος;;;
♥
Γιωργος Πλατωνας;;;😂
1:10 Διονύσιο.
Oi trollies sou me ta onomata klp exoun anastatwsei ta plithi. Haha gj mike
Η πολιτεία του Πλάτωνα δεν είναι μια επιχωματομενη πολιτεία ; έτσι είπε ο Μπακογιάννης!!!
Ο Ευκλείδης γεννήθηκε μετά τον θάνατο του Πλάτωνος. Δεν μπορούσε να είναι μαθητής του.
ii dorean sto youtube
Ee kane mpraf
Καλά άστο φίλε δεν το έχεις καθόλου όμως....λες ασυναρτησίες ..είσαι καλύτερος νομίζω σε άλλους τομείς πάντως σίγουρα όχι στους αρχαίους συγγραφείς..
Παρόλο που ο Πλάτωνας ήταν ο καθηγητής του Αριστοτέλη, θεωρώ (προσωπική γνώμη), ότι είναι πιο εύκολο να καταλάβεις τον Πλάτωνα, παρά τον Αριστοτέλη.
Αυτά που σκέφτεται ο Αριστοτέλης είναι σχεδόν έξω από κάθε μέσο ανθρώπινο εγκέφαλο.
akrivws to anapodo
@@grolstum211 Είπα, είναι προσωπική άποψη.
Ο πλατων είναι φιλόσοφος, ο Αριστοτέλης πατέρας της επιστήμης. Είναι λογικό να σου φαίνεται πιο δυσκολος ο Αριστοτέλης❤
Εισαι απο τους ανθρωπους που ενω λενε κατι λαθος, οταν τους το δειξουν λενε "αποψη μου" και συνεχιζουν να διατηρουν την λαθος τους αποψη. Ανωριμο. Σωστο θα ηταν να πεις, ναι δεν ξερω, παιζει ναμαι λαθος, βιαστηκα να πω γνωμη για κατι που δεν γνωριζω, στο μελλον ισως μαθω περισσοτερα. Μην ειστε εγωιστες οταν πετατε κοτσανες.
ναι ρε, όλη η σύγχρονη επιστήμη της λογικής και η εφαρμογή της είναι έξω από κάθε ανθρώπινο εγκέφαλο.
τι φυντανια είστε ρε.
Τρολαρει ρε?😂