Μέθοδος Σόμερφορντ
Вставка
- Опубліковано 7 лют 2025
- Σε αυτό το βίντεο θα δούμε την μέθοδο του Αμερικάνου Σόμερφορντ που υπόσχεται μεγάλη επιτυχία στη αύξηση του μελισσοκομείου με τους λιγότερο λιγότερους χειρισμούς. Προτείνεται για όσους μελισσοκόμους έχουν στατικά μελισσοκομία απομακρυσμένα και θέλουν να πάνε σε μια θερινή ανθοφορία.
Κάντε εγγραφή στο κανάλι bit.ly/3sW7HK6
Μπράβο σας. Ηθελα να ρωτήσω πως θα περιορίσουμε την βασίλισσα στα 2 πλαισια;.
Μπορείς να διαλέξεις κάποιο διάφραγμα βασίλισσάς που σε βολεύει να κάνεις τους κατάλληλους χειρισμούς.
Καλησπέρα. Αν δεν βάλω χόρτα στις πόρτες από τις παραφυάδες και απλά τις κλείσω για δύο μέρες, δεν θα πετύχει ;
Και η διαδικασία γονιμοποίησης που είναι???
10 μέρες μετά το χώρισμα του μητρικού μελισσιού οι βασίλισσες θα έχουν είδη γονιμοποιηθεί και θα ρίχνουν τα πρώτα αυγά.
Είναι αστείο ότι με αυτή την τακτική σε στατικό μελισσοκομίο μπορούμε και να παράγουμε σε μια φθινοπωρινή νομή από τις παραφιάδες, εκτός και αν είναι άνοιξη από Απρίλιο μέχρι Σεπτέμβριο. Ενδεχομένως, σε βόρειες χώρες που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο 5-6 μήνες των χρόνο άνοιξη και μετά χειμώνας, να γίνεται. Εδώ πάλι που έχεις το καλοκαίρι υπάρχει έλλειψη γύρης... αν κόψεις μπορείς να κόψεις παραφυάδες 2 πλαισίων, μέσα Μαρτίου θα εισαι γενικά νότια ή κεντρικά, δλδ δύσκολο καλοκαίρι άλλα ας το δούμε. Θα γονιμοποιηθεί τέλος τού μήνα, αν την αφησεις 20 μέρες να κάνει ένα κυκλο γόνου, θα έχεις σε υπέρ-αισιόδοξο πλάνο 2,5 πλαίσια γόνου, αν την κόψεις πάλι και βάλεις γονιμοποιημένη βασίλισσα θα έχουμε 2 παραφυάδες 1,5 πλαισιου στα μέσα Απριλίου. Εχεις άνοιξη μέχρι το πολύ τέλος Μαΐου που οι παραφυάδες θα έχουν γίνει στην καλύτερη 4 πλαίσια άντε 5 αλλά θα έχεις μόνιμα μπουκάλι και γυρεοπιτα σε όλη την άνοιξη γιατί δεν σε παίρνει να χάσεις ούτε μισή μέρα γέννας, αυτές οι παραφυάδες θα είναι τελικά μαζί με τα μητρικά 10, γιατί κάποια δεν θα γονιμοποιηθεί και θα είναι καλά να μπουν στο Σεπτέμβρη με 4 πλαίσια, έτσι ώστε να αναπτυχθούν λίγο το φθινόπωρο και να βγάλουν καλά τον χειμώνα.
Κωστης Κουτρας τα κάνεις λίγο πολύπλοκα τα πράματα χωρίς να υπάρχει λόγος. Για να μπορέσουν να γίνουν οι παραφυάδες πρέπει να είσαι και εσύ γενναιόδωρος μαζί τους όταν χρειάζονται βοήθεια.
Επίσης οι παραφυάδες αν τις χειριστής σωστά μπορούν εύκολα να γίνουν παραγωγικές. Αυτό το έχει δείξει πριν ένα χρόνο άλλος συνάδελφος που με παραφυάδες δυο πλαισίων μετά μπόρεσε και πείρε μέλια από θυμάρι, βελανιδιά και πεύκο.
Τέλος μια φιλική συμβουλή όταν ένα πλαίσιο έχει πάνω γόνο δεν το τρυγάμε μπορείς να το βάλεις στο τέλος της γονοφωλιας μέχρι να εκκολαφθεί ο γόνος και μετά να το τρυγήσεις.
Θέλω από καιρό να σε ρωτήσω.
Εφαρμόζεις αυτές τις μεθόδους σε κάποια γωνιά του πλανήτη και βλέπεις ότι δουλεύουν ή απλά εικονοποιείς την βιβλιογραφία;
Νομίζω δεν το αναφέρεις κάπου στα βίντεο σου.
Κωστης Κουτρας δεν παρακολουθείς προσεκτικά, αυτό που ρωτάς έχει απαντηθεί εδώ. ua-cam.com/video/uEJXqwfPrRw/v-deo.html
Δυστυχώς εδώ δεν θα βρεις προσωπικές αντιπαραθέσεις και ίντριγκες δεν είναι πρέπον.
Μέθοδος σίγουρα αποτυχίας και με πολύ κούραση για το τίποτα και λες ότι δεν έχει πολλές επισκέψεις αλλά έχει πάρα πολλές . ..
Επιτυχία η αποτυχία πάντα εξαρτάται από την εμπειρία και τις ικανότητες του μελισσοκόμου. Μπορεί δύο μελισσοκομία να είναι ακριβώς δίπλα και ο ένας να πάρει τόνους μέλι ενώ ο άλλος να χρειαστεί να ταΐσει τόνους.