Mehmet Bey selamlar. İlginiz ve paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Önümüzdeki sene hem hümik asit hem de N-P-K tarifinizi 50 dönüm pancar 50 dönüm de çerezlik çekirdek ekiminde kullanacağım. Burada tekrardan gelişmeleri paylaşırım. Selamlar sevgiler.
Hocam kolay gelsin. 15 15 15 granül taban gubresinii suyla melasla karıştırıp eritip suzduktan sonra aynı veya yaklaşık değerleri tasirmi.Granul taban gubresi böyle bir gübre yapımı için uygun.mudur ?Teşekkürler hocam.
mehmet abi hayırlı günler acaba holder ile yaprak ne kadar kullanılacak damlama ile verirsek 1000 m2 ye ne kadar kullanılacak abi elma bahçesine uygun mudur
Selam abim potasyum nitrat yerine potasyum karbonat koysak ki, daha güçlü olduğundan oranı nitrata göre az katsak daha karlı oluruz.bu şekilde olabirmi,,,, ve ekmek mayası atıp bakteri çoğaltmak mümkün mü.
Selamlar kardeşim! Bu işlemde potasyum nitrat kullanmadık, potasyum karbonat kullandık fakat değerler potasyum karbonata göre yazılmış değerler. Oysa bitkinin alabileceği form K2O, bitkinin alabileceği potasyum miktarı %17 civarında olur. Yapanların potasyum karbonatı az az ve yavaş yavaş vermesi önerilir çünkü köpük yapar. Bereketli mahsüller diliyorum.
İlginize teşekkürler Mehmet Kardeşim! Damlamadan dönüme 2-3 kg olarak öneriyoruz. Ortalama dönüme 2,5 kg varsayarsak 100 kg yaptığımız gübre 40 dönüme yeterli gelmektedir.
bu karışımın sonunda potasyum karbonat ile fosfor pentaoksit birbiri ile buluştugunda sinerjikmi yoksa bir geçimsizlik baglanma olurmu? Takipçilerinize ve size saygılar-sevgiler
mehmet bey merhabalar, 300 mt2 bi bahcem var, yumutra kabukları ıle kalsiyum desteği verdım bahceme, potasyum oranı yuksek oldugu ıcın sızın bu karısımınızı hazırlayıp kullanmak ıstıyorum. yanlız damlama sıstemım yok sarfiyatı lt bazında belirtirmisiniz rica etsem ( 10 lt suya ne kadar karısımınızdan katmalıyım mesala ) paylasımlarınız ıcın tekrardan tesekkurler hayat paylaştıkça güzel..
Serhat kardeşim ilginize teşekkürler! Bahçenizin neye ihtiyacı var önce onu bulun. Kireç oranı yüksekse birde yumurta kabuğunu serdim diyorsunuz sıkıntı olur, topraklarımızda potas zaten yeterli miktarda vardır eğer yoksa zaten ürünlerin son yetişme döneminde ihtiyaç duyulur ve küçük bir bahçe içinde pahalıya mal olur. İhtiyacınız olan potası muz kabuğu çayı yaparak karşılayabilirsin hemde organik olur. Eğer ağaçlara vermeyi düşünüyorsanız 100 lt suya 1 lt katıp ağacın yaşına göre karışık sudan her yaş için 1lt uygulayabilirsiniz. Bereketli mahsuller diliyorum.
Adil kardeşim ilginize teşekkürler! Ne ektin bilmiyorum ama sebzelerde tam toplama zamanı atılacak bir gübre,meyvelerde ise meyve büyürken ve olgunlaşır iken atılacak olan bir gübre. Potasyum karbonatı az az ve ağır ağır koyup karıştırın taşma yapmasın. Bereketli mahsüller diliyorum.
Serdar kardeşim dediğiniz rakamlar afaki piyasa gübreleri ile yapmak çok zor mesela potas için potasyum karbonat kullanacaksınız ama bunun alınabilir kısmı %67 üstü işinize yaramıyor fakat sizin kg ınızı meşgul ediyor.
Teşekkürler! Evet kardeşim tabiki olur. Kullanacağın hayvan gübresinin içeriğine göre değerler de biraz olsun değişiklik olur. Bereketli mahsüller diliyorum.
Mehmet hocam , bu gübre için meyve gelişim dönemi gübresi diyebilir miyiz? yani meyvelerin içini doldurmaya ,meyvelerin büyümesini sağlamak için kullanabiliriz, doğru mu?
İyi günler Özgür kardeşim! Doğrudur fakat gübreyi yaparken potasyum karbonatı çok ağır ve devamlı karıştırarak yapmalısın yoksa köpürtüp taşırabilirsin. Bereketli mahsüller diliyorum.
hocam emeginize saglik.videolarinii ilgi ile takip ediyoruz. benim ilk sorum melas yerine silempe kullansak organik orani dusermi? ikinci sorum su yerine kendi yaptgimiz humik asit i kullanabilirmiyiz? simdiden tesekkur ederim.
Deniz kardeşim ilginize teşekkürler! Melas yerine şilempe kullanabilirsiniz organik oranı düşmez. Su yerine hümik asit kullanabilirsiniz ama içeriği değişir. Bereketli mahsüller diliyorum.
@@hayricah7064 kardeşim yapraktan 100 lt suya 250-300 cc, damlama dan dönüme 2-3 lt arası bitkilerin durumuna göre verebilirsin ama içerisine amino asit ve enzim ilave ederseniz daha iyi olur. Bereketli mahsuller diliyorum.
Mehmet abi hayırlı günler vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkürler çok değerli bilgiler bi sorum olucaktı size bu yapmış olduğunuz gübreyi 16-8-24 gübre yerine kullanabilirmiyim domates yetiştiricisiyim ben hayırlı günler
İlginize teşekkürler Tamer kardeşim! Evet kullanabilirsiniz. Yeni yapacaksan potasyum karbonatı katarken çok ağır ve karıştırarak azar azar yedirerek devam edin yoksa taşırırsınız. Bereketli mahsüller diliyorum.
İlginize teşekkürler Tamer kardeşim! Evet kullanabilirsiniz. Yeni yapacaksan potasyum karbonatı katarken çok ağır ve karıştırarak azar azar yedirerek devam edin yoksa taşırırsınız. Bereketli mahsüller diliyorum.
ZEYNEP DERBAŞ kardeşim ilginize teşekkürler. Tabiki koruk biraz büyüdükten sonra kullanabilirsiniz ama gübreyi yaparken potası az az ve yavaş yavaş eklemelisiniz yoksa taşırırsınız. Bereketli mahsuller diliyorum.
Cafer kardeşim gübrelerin bir çoku bitkinin dönemine göre 150-250 cc arasında yapraktan ve 2-3 kg arasıda topraktan verilir ama yapraktan ilaçlarla karıştıracağınız için damlama tercihimdir. Bereketli mahsüller diliyorum.
Mehmet bey şuan bu karışımın maliyeti 500 tl civarında oluyor. Hiç de ucuz olmuyor gibi yanılıyor muyum? Melası ton hesabından almamız mümkün değil o kadar malası napcaz.
hülya hülya kardeşim ilginize teşekkürler.Bu günkü değerlere göre Melas 13tl, Sitrik asit 12tl, Fosforik asit 40tl, Üre 35tl, Potasyum karbonat 158tl, Su 2tl varsayarsak 100 kg karışım 260 tl ye malolur, isterseniz piyasaya böyle bir ürünü sorun aradaki farkı görürsünüz.
Sezai Candan kardeşim ilginize teşekkürler. Potasyum karbonatı Adana'da şubesi bulunan VESAR A.Ş. den aldım. Fiyatı dolar bazında olduğu için değişken. Potasyum oranını yükseltmek için potasyum karbonat kullandım.
Mehmet kardeşim iyi günler! Melas fiyatı şeker fabrikaları genel müdürlüğü tarafından her yılbaşında belirleniyor. Ben çiftçi olarak bir tona kadar alabiliyorum 2018 fiyatı tonu 500 tl idi 2019 fiyatı nedir bilmiyorum.
Hocam saygılar verdiğiniz bilgiler değerli ama bu potasyum karbonatın kilosu 16 TL. Bu gübre çok pahalıya gelecek benmi yanlış anlıyorum acaba şilempeyi araştırdım kimse bilmiyor biz bunları nasıl bulacağız
bb bb arkadaşım ilginize teşekkür ederim. Potasyum karbonatın 25 kg 150/160 tl civarında. İnternetten girerseniz bulursunuz. Şilempe Torkunun Çumra fabrikasında var tonu 100 tl den az, Melas her şeker fabrikasında var tonu 400/450 tl civarında. Bereketli olsun.
Ben çiftçilige yeni basladim ve sadece arpa ve buğday ekiyorum tapan gubresi için dap kullanıyorum dekara 20 kg civari. Yaprak gubresi olarakda 26 lik diye tabir edilen amonyum nitratlu gübre kullaniyorum dekara 15 kd kadar fakar verimim dekara 250 kg mi geçmiyor tarlalarin genelde kurak malesef.buğday ve arpa için ne yapabilirim.birde satilan gübre fiyatlari pahali kendim bu gubreleri uretebilirmiyim bana verebileceginiz bir reçete yada tarif varmidir saygilar.0544 5403414
Hocam araştırdım doğru potasyum karbonat bulabiliyorum Meles yada şilempe bulamadım henüz digerleride bir şekilde buluna bilir üre yi gübre cilerden aldığımız haliyle kullanacakmiyiz yoksa saf üre mi bulmaliyim birde bu yaptığımız gübreyi nasıl kullanicagiz yapraktan mi yoksa damlama ilemi saygilar
Kadri Eryılmaz kardeşim ilginize teşekkürler. Potasyum karbonat kullanma nedeni içinde potasın %99,5 olması yoksa %24 lük potasa başka türlü ulaşamayız.
Halis şen kardeşim ilginize teşekkürler. Ben damlamadan verirken gübre tankına yaptığım gübre ile beraber kombiyi de karıştırıp öyle veriyorum. İleride iz element karışımlı gübre de yapacağız bereketli mahsuller diliyorum
hocam buradaki potasyum karbonat ve fosforik asitin piaysadaki npk gübrelerinde bulunan fosfor pentaoksit ve potasyum oksit ile farkları var mı? alınabilirlik açısından.
urun.n11.com/gubre/zeytine-ozel-formulasyon-superfecto-power-olive-20-litre-P122459412 slm hocam bu zeytin için böyle bir şey yapabilirmiyiz birde soğuk tan koruma için bir öneriniz varmı sedece zytin için.
Aslan Karataş kardeşim ilginize teşekkürler. Arkadaşım benim zeytinle fazla ilgim olmadı ama genel gübreleme de ilk gelişme döneminde fosfor ağırlıklı, gelişme döneminde dengeli ve tam gelişme döneminde potas ağırlıklı gübre kullanmalıyız. Sizin söylediğiniz dengeli gübre ve iz element takviyeli buradaki önemli olan bor, yaptığımız gübreye iz element takviyesi katarsak torbalar büyük ve az kullanıldığı için pahalıya mal olur. İlaçlama yaparken borik asit takviye ederek bu işi halledebilirsiniz.
Murat Helvacıoğlu kardeşim gübreyi yaptığımda PH metre yayladaydı gübreyi kullandığım süre içerisinde getirememiştim yani ölçemedim özür dilerim. İlk yaptığım gübrede ölçüp sunacağım. Tlf: 0507 78 78
İlginize teşekkürler kardeşim! İsminizi bilmiyorum, tabiki bitkinin aldığı forma göre değerlendirmemiz gerekir. Mesela fosforik asit te fosfor pentaoksit %61 olarak değerlendirmeliyiz, mesela potasyum karbonatta potasyum oksidi %67,4 olarak değerlendirmeliyiz bu konuda çok haklısınız. Piyasadaki hesaplamaların çoğu bitkinin aldığı forma göre değil üzerindeki rakama göre sunulduğundan bizde onlara uyduk.
Bu bilgiler çok değerli bilgiler. Çok teşekkür ederiz.
Pptasyum karbonat yerine potasyum hidroksit kullanamazmıyız.
İlginize teşekkürler Sedat kardeşim. Kullanabilirsiniz
Mehmet Bey selamlar. İlginiz ve paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.
Önümüzdeki sene hem hümik asit hem de N-P-K tarifinizi 50 dönüm pancar 50 dönüm de çerezlik çekirdek ekiminde kullanacağım.
Burada tekrardan gelişmeleri paylaşırım. Selamlar sevgiler.
Kolay gelsin, bereketli olsun tlf: 0507 303 7878 yardımcı olabilirsem ne mutlu
Grkm Akyıldız rumuzlu kardeşim tlf 0507 303 78 78 ulaşırsanız sevinirim
Hocam kolay gelsin. 15 15 15 granül taban gubresinii suyla melasla karıştırıp eritip suzduktan sonra aynı veya yaklaşık değerleri tasirmi.Granul taban gubresi böyle bir gübre yapımı için uygun.mudur ?Teşekkürler hocam.
İlginize teşekkürler kardeşim. Damlama gübreleri ile yaparsanız olur. Taban gübresi ile zor
Selamlar Mehmet Bey, Paylaşımınız için teşekkür ederim. Tarifteki sitrik asidin kullanım amacı nedir. Teşekkürler
Cihangir kardesim bitkilerin alımını kolaylaştırmak için kullanıyoruz bir nevi şelatlama yapıyoruz
mehmet abi hayırlı günler
acaba holder ile yaprak ne kadar kullanılacak
damlama ile verirsek 1000 m2 ye ne kadar kullanılacak abi
elma bahçesine uygun mudur
İlginize teşekkürler Mehmet kardeşim. Yapraktan 100 litre suya 200-300 cc damlamadan dönüme 2-3 litre arası kullanabilirsiniz
Selam abim potasyum nitrat yerine potasyum karbonat koysak ki, daha güçlü olduğundan oranı nitrata göre az katsak daha karlı oluruz.bu şekilde olabirmi,,,, ve ekmek mayası atıp bakteri çoğaltmak mümkün mü.
Selamlar kardeşim! Bu işlemde potasyum nitrat kullanmadık, potasyum karbonat kullandık fakat değerler potasyum karbonata göre yazılmış değerler. Oysa bitkinin alabileceği form K2O, bitkinin alabileceği potasyum miktarı %17 civarında olur. Yapanların potasyum karbonatı az az ve yavaş yavaş vermesi önerilir çünkü köpük yapar. Bereketli mahsüller diliyorum.
Birde bu uretilen gubre kac donum yere tekabul ediyor paylasirsaniz sevinirim kafamiza gore atmak istemiyoruz
İlginize teşekkürler Mehmet Kardeşim! Damlamadan dönüme 2-3 kg olarak öneriyoruz. Ortalama dönüme 2,5 kg varsayarsak 100 kg yaptığımız gübre 40 dönüme yeterli gelmektedir.
bu karışımın sonunda potasyum karbonat ile fosfor pentaoksit birbiri ile buluştugunda sinerjikmi yoksa bir geçimsizlik baglanma olurmu? Takipçilerinize ve size saygılar-sevgiler
Saygı Deyer hocam Potasını 48 Yapmam için neyi daha fazla koymalıyım
Aziz kardeşim ilginize teşekkürler. Tlf 507 303 78 78 ulaşırsanız bilgi alışverişinde bulunuruz
mehmet bey merhabalar,
300 mt2 bi bahcem var, yumutra kabukları ıle kalsiyum desteği verdım bahceme, potasyum oranı yuksek oldugu ıcın sızın bu karısımınızı hazırlayıp kullanmak ıstıyorum. yanlız damlama sıstemım yok sarfiyatı lt bazında belirtirmisiniz rica etsem ( 10 lt suya ne kadar karısımınızdan katmalıyım mesala )
paylasımlarınız ıcın tekrardan tesekkurler
hayat paylaştıkça güzel..
Serhat kardeşim ilginize teşekkürler! Bahçenizin neye ihtiyacı var önce onu bulun. Kireç oranı yüksekse birde yumurta kabuğunu serdim diyorsunuz sıkıntı olur, topraklarımızda potas zaten yeterli miktarda vardır eğer yoksa zaten ürünlerin son yetişme döneminde ihtiyaç duyulur ve küçük bir bahçe içinde pahalıya mal olur. İhtiyacınız olan potası muz kabuğu çayı yaparak karşılayabilirsin hemde organik olur. Eğer ağaçlara vermeyi düşünüyorsanız 100 lt suya 1 lt katıp ağacın yaşına göre karışık sudan her yaş için 1lt uygulayabilirsiniz. Bereketli mahsuller diliyorum.
Mahsulleri toplama zamanına kaç gün kalasına kadar atılır bu gübreler
Adil kardeşim ilginize teşekkürler! Ne ektin bilmiyorum ama sebzelerde tam toplama zamanı atılacak bir gübre,meyvelerde ise meyve büyürken ve olgunlaşır iken atılacak olan bir gübre. Potasyum karbonatı az az ve ağır ağır koyup karıştırın taşma yapmasın. Bereketli mahsüller diliyorum.
Örneğin fosforik asittede yine aynı saflığı %85 ama içindeki fosfor oranı %60-65 civarıdır.
mehmet abi 12-8-32 ve 20-20-20 gübrelerini yapmak için kullanacağımız malzeme oranları ne olur teşekkürler
Serdar kardeşim dediğiniz rakamlar afaki piyasa gübreleri ile yapmak çok zor mesela potas için potasyum karbonat kullanacaksınız ama bunun alınabilir kısmı %67 üstü işinize yaramıyor fakat sizin kg ınızı meşgul ediyor.
@@mehmetyildiz2644 abi oranları nasıl belirliyoruz 24 değeri nasıl elde ediliyor 30 kg potasyum koyulsa 32 değerli potasyum olmaz mı onu anlmadım
Emeğinize sağlık hocam.Melas bulamasak,yerine fermente edilmiş hayvan gübresi verebilirmiyiz.
Teşekkürler! Evet kardeşim tabiki olur. Kullanacağın hayvan gübresinin içeriğine göre değerler de biraz olsun değişiklik olur. Bereketli mahsüller diliyorum.
Eline emeğine sağlık abi kolay gelsin
Teşekkürler Mesut kardeşim
Mehmet hocam , bu gübre için meyve gelişim dönemi gübresi diyebilir miyiz? yani meyvelerin içini doldurmaya ,meyvelerin büyümesini sağlamak için kullanabiliriz, doğru mu?
İyi günler Özgür kardeşim! Doğrudur fakat gübreyi yaparken potasyum karbonatı çok ağır ve devamlı karıştırarak yapmalısın yoksa köpürtüp taşırabilirsin. Bereketli mahsüller diliyorum.
@@mehmetyildiz2644 hocam potasyum karbonat mı yoksa potasyum nitrat mı. 12-12-12 gübre de potasyum nitrat varken bunda potasyum karbonat olunca kafa karıştı. Teşekkürler.
@@ahmetaydin349 kardeşim tlf 0507 303 7878 WhatsApp tan yazarsan yazılmışını gönderirim
hocam emeginize saglik.videolarinii ilgi ile takip ediyoruz. benim ilk sorum melas yerine silempe kullansak organik orani dusermi? ikinci sorum su yerine kendi yaptgimiz humik asit i kullanabilirmiyiz? simdiden tesekkur ederim.
Deniz kardeşim ilginize teşekkürler! Melas yerine şilempe kullanabilirsiniz organik oranı düşmez. Su yerine hümik asit kullanabilirsiniz ama içeriği değişir. Bereketli mahsüller diliyorum.
@@mehmetyildiz2644 hocam amino asit agirlikli organik gubre yapiminizda olacakmi?
Evet Deniz kardeşim, ileriki günlerde yayınlayacağız
@@mehmetyildiz2644 hocam tesekkur ederim.
Mehmet Yıldız abi yanlışın var potasyum karbonatın saflığı %99 bunun %68 i potasyum oksit geri kalanı karbonat tur hesabını öyle yap
Mehmet abi melas ile birlikte yarı yarıya solucan gübresi katabilirmiyiz organik maddeden dolayı sordum
Evet karıştırabilirsiniz değerlerde çok az değişme olur oda fazla etkilemez. Potasyum karbonatı çok yavaş ilave etmelisiniz ki taşırmayasınız.
Çok teşekkürler.
Hocam sadece melas damlamadan verebilirmiyiz bag için
Hayri kardeşim ilginize teşekkürler. Evet verebilirsiniz
Yapraktan uygulasak 100 litre suya ne kadar atalım damlamadan dönüme kaç kilo atalım tşk hocam ilginiz için
@@hayricah7064 kardeşim yapraktan 100 lt suya 250-300 cc, damlama dan dönüme 2-3 lt arası bitkilerin durumuna göre verebilirsin ama içerisine amino asit ve enzim ilave ederseniz daha iyi olur. Bereketli mahsuller diliyorum.
Mehmet abi hayırlı günler vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkürler çok değerli bilgiler bi sorum olucaktı size bu yapmış olduğunuz gübreyi 16-8-24 gübre yerine kullanabilirmiyim domates yetiştiricisiyim ben hayırlı günler
İlginize teşekkürler Tamer kardeşim! Evet kullanabilirsiniz. Yeni yapacaksan potasyum karbonatı katarken çok ağır ve karıştırarak azar azar yedirerek devam edin yoksa taşırırsınız. Bereketli mahsüller diliyorum.
İlginize teşekkürler Tamer kardeşim! Evet kullanabilirsiniz. Yeni yapacaksan potasyum karbonatı katarken çok ağır ve karıştırarak azar azar yedirerek devam edin yoksa taşırırsınız. Bereketli mahsüller diliyorum.
Çok teşekkürler mehmet abi hayırlı akşamlar
Sitrik asit diğer ismi limon tuzumu Mehmet bey
Abdi kardeşim ilginize teşekkürler. Evet doğrudur.
@@mehmetyildiz2644 teşekkür ederim kolay gelsin
Bu yapılan gübreyi koruk durumundakı üzüm bagımda olgunlaşmaya ve tatlanmaya yardımcı olması için kullanabilirmıyıim
ZEYNEP DERBAŞ kardeşim ilginize teşekkürler. Tabiki koruk biraz büyüdükten sonra kullanabilirsiniz ama gübreyi yaparken potası az az ve yavaş yavaş eklemelisiniz yoksa taşırırsınız. Bereketli mahsuller diliyorum.
Hocam yapraktan nekadar vermeliyiz
Cafer kardeşim gübrelerin bir çoku bitkinin dönemine göre 150-250 cc arasında yapraktan ve 2-3 kg arasıda topraktan verilir ama yapraktan ilaçlarla karıştıracağınız için damlama tercihimdir. Bereketli mahsüller diliyorum.
selam mehmet abi karısımları bittikten sonra su ile karıstıracazmı nasıl verecez agac veya bitkiye
Ferhat Erdem kardeşim ilginize teşekkürler. Damlamadan dekara 2-3kg verebilirsiniz. Yalnız bu gübreyi yaparken potası çok ağır az az ilave ederseniz.
Mehmet bey şuan bu karışımın maliyeti 500 tl civarında oluyor. Hiç de ucuz olmuyor gibi yanılıyor muyum? Melası ton hesabından almamız mümkün değil o kadar malası napcaz.
hülya hülya kardeşim ilginize teşekkürler.Bu günkü değerlere göre Melas 13tl, Sitrik asit 12tl, Fosforik asit 40tl, Üre 35tl, Potasyum karbonat 158tl, Su 2tl varsayarsak 100 kg karışım 260 tl ye malolur, isterseniz piyasaya böyle bir ürünü sorun aradaki farkı görürsünüz.
potasyum karbonatı nerden aldınz abı fiyatı ne kadar posyum nıtrta nıye katmadınz
Sezai Candan kardeşim ilginize teşekkürler. Potasyum karbonatı Adana'da şubesi bulunan VESAR A.Ş. den aldım. Fiyatı dolar bazında olduğu için değişken. Potasyum oranını yükseltmek için potasyum karbonat kullandım.
Bu yapılan gübreler yapraktan mi verilecek
Zekeriya Derbas kardeşim biz damlamadan kullanıyoruz tavsiyemiz bu yöndedir. Tlf sormuşunuz 0507 303 7878
Ne bey kolay gelsin tel verebilir misiniz. Verdiğin bilgiler çok güzel.
25 kilo melası 13 tl den nerden aldınız
Mehmet kardeşim iyi günler! Melas fiyatı şeker fabrikaları genel müdürlüğü tarafından her yılbaşında belirleniyor. Ben çiftçi olarak bir tona kadar alabiliyorum 2018 fiyatı tonu 500 tl idi 2019 fiyatı nedir bilmiyorum.
Mehmet YILDIZ hım biz küçük hobi bahçesi için lazımdı 25 kilo yeterdi
Abi kulak koyunden misin ?
Muhterem kardeşim iyi günler , Huzurkent Bahşiş'tenim
@@mehmetyildiz2644 bende köselerlidenim
Hocam saygılar verdiğiniz bilgiler değerli ama bu potasyum karbonatın kilosu 16 TL. Bu gübre çok pahalıya gelecek benmi yanlış anlıyorum acaba şilempeyi araştırdım kimse bilmiyor biz bunları nasıl bulacağız
bb bb arkadaşım ilginize teşekkür ederim. Potasyum karbonatın 25 kg 150/160 tl civarında. İnternetten girerseniz bulursunuz. Şilempe Torkunun Çumra fabrikasında var tonu 100 tl den az, Melas her şeker fabrikasında var tonu 400/450 tl civarında. Bereketli olsun.
Abi merhaba bilgiler için Allah razi olsun.
Ben çiftçilige yeni basladim ve sadece arpa ve buğday ekiyorum tapan gubresi için dap kullanıyorum dekara 20 kg civari. Yaprak gubresi olarakda 26 lik diye tabir edilen amonyum nitratlu gübre kullaniyorum dekara 15 kd kadar fakar verimim dekara 250 kg mi geçmiyor tarlalarin genelde kurak malesef.buğday ve arpa için ne yapabilirim.birde satilan gübre fiyatlari pahali kendim bu gubreleri uretebilirmiyim bana verebileceginiz bir reçete yada tarif varmidir saygilar.0544 5403414
Hocam araştırdım doğru potasyum karbonat bulabiliyorum Meles yada şilempe bulamadım henüz digerleride bir şekilde buluna bilir üre yi gübre cilerden aldığımız haliyle kullanacakmiyiz yoksa saf üre mi bulmaliyim birde bu yaptığımız gübreyi nasıl kullanicagiz yapraktan mi yoksa damlama ilemi saygilar
Mehmet Bey çalışmalarınızı ilgiyle takip ediyorum. Potasyum kaynağı olarak ,potasyum sülfat kullanabilir miyim
Kadri Eryılmaz kardeşim ilginize teşekkürler. Potasyum karbonat kullanma nedeni içinde potasın %99,5 olması yoksa %24 lük potasa başka türlü ulaşamayız.
Bu karışıma melas koymasak olurmu
Ahmet Koç kardeşim ilginize teşekkürler. Tabiki olur ama tamamı kimyasal olur birde azot ve potas değerlerinde az düşüş olur
mehmet bey kts potas kükürt yapımınız var mı video larını bulamadım
hocam buna izelement combi koyabilir miyiz?
Halis şen kardeşim ilginize teşekkürler. Ben damlamadan verirken gübre tankına yaptığım gübre ile beraber kombiyi de karıştırıp öyle veriyorum. İleride iz element karışımlı gübre de yapacağız bereketli mahsuller diliyorum
hocam buradaki potasyum karbonat ve fosforik asitin piaysadaki npk gübrelerinde bulunan fosfor pentaoksit ve potasyum oksit ile farkları var mı? alınabilirlik açısından.
Halis şen kardeşim farkı yok.mesela fosforik asitin %61i fosfor pentaoksittir
p.karbonat yerine p.hidrooksit kullansak
Rasim Ozbay kardeşim potasyum hidroksit kuvvetli bir bazdır, kuvvetli ve zayıf asitlerin nötralizisyonunda kullanılıyor
Abicim ellerine sağlık bana telefon numaranı verebilirmisin senle tanışmak isterim.
Harun kardeşim tlf: 0507 303 7878
urun.n11.com/gubre/zeytine-ozel-formulasyon-superfecto-power-olive-20-litre-P122459412 slm hocam bu zeytin için böyle bir şey yapabilirmiyiz birde soğuk tan koruma için bir öneriniz varmı sedece zytin için.
Aslan Karataş kardeşim ilginize teşekkürler. Arkadaşım benim zeytinle fazla ilgim olmadı ama genel gübreleme de ilk gelişme döneminde fosfor ağırlıklı, gelişme döneminde dengeli ve tam gelişme döneminde potas ağırlıklı gübre kullanmalıyız. Sizin söylediğiniz dengeli gübre ve iz element takviyeli buradaki önemli olan bor, yaptığımız gübreye iz element takviyesi katarsak torbalar büyük ve az kullanıldığı için pahalıya mal olur. İlaçlama yaparken borik asit takviye ederek bu işi halledebilirsiniz.
bu konuda sizinde dediğiniz gibi fazla biginiz yok yine de teşekkürler. sizi tekip etmeye devem edeceğim.
Bu gübre nin pH durumu nedir
Murat Helvacıoğlu kardeşim ilginize teşekkürler. PH değerini ölçemedim nedeni PH ölçeri yaylada bırakmışım özür dilerim. İleriki tarihlerde bilgilendiririm.
Mehmet YILDIZ tamamdır abi merakla bekliyorum
Gübre nin pH ini ölçtünüz mü
Murat Helvacıoğlu kardeşim gübreyi yaptığımda PH metre yayladaydı gübreyi kullandığım süre içerisinde getirememiştim yani ölçemedim özür dilerim. İlk yaptığım gübrede ölçüp sunacağım. Tlf: 0507 78 78
Peki bu gübresi ne kadar sulandirip vermek gerekiyor
İnsanları yanlış yönlendiriyor sunuz
İlginize teşekkürler kardeşim! İsminizi bilmiyorum, tabiki bitkinin aldığı forma göre değerlendirmemiz gerekir. Mesela fosforik asit te fosfor pentaoksit %61 olarak değerlendirmeliyiz, mesela potasyum karbonatta potasyum oksidi %67,4 olarak değerlendirmeliyiz bu konuda çok haklısınız. Piyasadaki hesaplamaların çoğu bitkinin aldığı forma göre değil üzerindeki rakama göre sunulduğundan bizde onlara uyduk.