موسی غنینژاد و یاسر میرزایی؛ نفت ملی با مصدق دولتی شد؟
Вставка
- Опубліковано 11 лют 2025
- ▫️در نشست گفتوشنود دنیای اقتصاد این پرسش به بحث گذاشته شد که آیا نفت قبل از مصدق ملی نبود؟
▫️یاسر میرزایی، پژوهشگر و مدیر اجرایی در صنعت نفت،در ارائه خود، با بررسی قراردادهای نفتی قبل و بعد از قانون ملی شدن صنعت نفت، به این موضوع پرداخت.
▫️وی تلاش کرد به این سوال پاسخ دهد که اهداف پیشبینیشده در این قانون تا چه حد محقق شدهاند. به عبارت دیگر، آیا قراردادهای بعد از ملی شدن نفت توانستهاند این اهداف را بهتر از قراردادهای قبل از آن محقق کنند؟
▫️میرزایی در پاسخ به این پرسش معتقد است که قراردادهای منعقدشده پس از قانون ملی شدن صنعت نفت نتوانستهاند اهداف تعیینشده را به طور کامل محقق کنند.
▫️در این نشست، موسی غنینژاد، اقتصاددان هم تحلیل خود از قانون ملی شدن صنعت نفت و پیامدهای آن را ارائه کرد.
یاسر میرزایی سیرویی👌🌸
ارادت موسی غنی نژاد
عالی هستید مخصوصا اقای غنی نژاد که بسیار ازشون اموختم❤🙏
شرکت ملی نفت ایران در سال ۱۹۷۵ میلادی نهمین شرکت صنعتی جهان بود. و در شرکت های نفتی جهان رتبه پنجم را داشت یعنی از دو شرکت «هفت خواهران» بزرگ تر بود، از تمام شرکت های اسیا حتی صنایع ژاپن بزرگ تر بود و در شرکت نفت کره جنوبی شراکت داشت.
و نیروی انسانی شرکت ملی نفت فقط ۳۵ هزار نفر بود.
دکتر غنی نژاد عشقه عشق❤❤❤
شرکت ملی نفت ایران در سال 1975 جزو Fortune 500 بود. نهمین شرکت بزرگ صنعتی جهان بود و از General Electric و IBM و U.S. Steel هم رتبه بالاتری داشت. شرکت نفت در رتبه نهم در جهان بود Nippon Steel در رتبه بیستم در جهان بود . شرکت نفت در اسیا رتبه اول را داشت.
New York Times August 4, 1975
مرسی از برنامههای گفتگو محورتون
امیدوارم مشکل کیفیت صدا در برنامههای سمینار و همایش برطرف بشه
وقتی از پرداخت به بسیاری مسائل مبتلا به امروز با ملاحظاتی خود داری و در بازی ذهنی گذشته پرسه میزنید را پای چه چیزی بنویسیم؟
آقای میرزایی باید یک مقدار در مورد کادر مهندسی شرکت نفت در زمان شاه تحقیق کنند، می توانند با دکتر فلاح و دکتر پرویز مینا شروع کنند.
باید این مناظره بین دکتر غنی نژاد با یکی ازافراد شاخص جریان ملی مذهبی مثل مهندس توسلی دبیر کل نهضت آزادی یا افرادی مثل رضا علیجانی برگزار کنید
یک گفتگو با آقای لیلاز و غنی نژاد خیلی خوب میشه
سپاس ❤❤
گفت و گو بسیار عالی بود
درود و سپاس از استاد غنی نژاد
اگر مقدور دکتر ادیب رو دعوت کنید
جناب استاد باید کنار مجری می نشست و شروع کننده می بود. ضمنا به اون آقا پسری که پاش رو روی انداخته توصیه کنید مودب بنشینه🎉
سال ۱۹۷۴ میلادی سال بالا ترین تولید نفت در ایران هست که 2.165 ملیارد بشکه، تولید شد.
در دوران جمهوری اسلامی، سال ۲۰۱۷ بالاترین تولید را داشت که ۷۷ در صد تولید سال ۱۹۷۴ بود ، در سال ۲۰۲۳ تولید کاهش یافت و ۷۰ درصد تولید سال ۱۹۷۴ بود.
I'm petroleum engineer but i do everything on the dark web easily for fun 😂
آنچه که بهش توجه نمیشه حسابداریست اعم از حسابداری مالی وپولی وکالایی که شرکت داری همراه حسابداری است که بدون حسابداری ،شرکت معنی ندارد لذا اگر شرکت است یک درآمد دارد ویک هزینه عملیات که نشان میده سود وزیان را ،بنابراین جدا کردن پالایش نفت وتبدیل به بنزین اصولا منطق مالی ندارد ونمیشود گفت که هزینه تبدیل یک سنت است یا ۸ سنت ومهم اینست که وقتی ملیست انتفاع مردم وتوزیع ثروت مردم چیست ؟چون بهر حال این موارد انرژیست که باید عامل محرکه اقتصاد باشد که حتما باید مزیت رقابتی آن لحاظ شود که پیش گیری از قاچاق حتما راه حراستی و مکانیکی ندارد وصرفا مالی وکالائیست واما چرا حسابداری اینچنین است ؟چون در اولین قدم ها انحراف ایجاد میشه ومفاهیم و ابزار مالی بکار گرفته نمیشود یا اصولا رعایت نمیشود یعنی حتی سیستم مالی کشور بومی نشده است واز همه بدتر ومتحرف کننده تر اولین سند است که بجای دریافت کننده وپرداخت کننده از دو مفهوم گنگ وگسترده بدهکار وبستانکار استفاده میشود تا جائیکه با فرض تسلیم تمام درامد به خزانه معلوم نیست که اعتبار یا سرمایه در گردش شرکت با چه ابزاری در اختیار قرار میگیرد که بنظر میرسد تنخواه فراتر از هزینه های محتمل سالیانه است پس جدا کردن قیمت بنزین از کل فعالیت یک خلط مبحث است چون قرار است از طریق این انرژی به ارزش افزوده در سایر فعالیت ها بدست آید
درود
احتمالا حفره های زیادی در حسابداری شرکت ملی نفت به زعم فعالان این حوزه احصاء شود که جنابعالی به چندی اشاره فرمودین اما باید دقت کرد که یکی از قوانین مهم در تجارت جهانی موضوع فاینانس کالاهای سرمایه ای است مثل تامین اعتبار برای خرید هواپیما و امثالهم و شرط فاینانس ، صورتهای مالی طبق استاندارد IFRS هست . بنابراین بومی کردن سیستم مالی کشور باید با رعایت ظرافت ها و اعتنا به ملاحظات متعدد آن انجام شود .
اون آقای وسطی کی هستن ؟ صحبت هاشونو نشنیدم ، کلا بخاطر دکتر غنی نژاد اومدم این ویدیو رو ببینم .
خیلی بی ابی کردید اول باید استاد نی نژاد صحبت میکردند .
احترام استاد برای همه ما واجب هست .
هیچ وقت از کسی بت نساز برای خودت