@@matinamarinaki727 οι φωνητικές χορδές, με την πάροδο του χρόνου χάνουν την ελαστικότητα τους, όπως και οι περισσότεροι ιστοί στο σώμα. Είναι όμως στη δική μας ευχέρεια να έχουμε τις κατάλληλες συνήθειες που θα παρατείνει τον υγιή τόνο της φωνής. Συμβουλές για το πώς θα το καταφέρουμε,θα βρείτε στο βίντεο μου: " η Χρυσή συνταγή του τραγουδιού" Σε κάθε αλλοίωση τόνου που θα παρατηρήσουμε στη φωνή μας, πρέπει να απευθυνθούμε σε ΩΡΛ, ο οποίος θα μας παραπέμψει εάν χρειαστεί σε ειδικό θεραπευτή φωνής.
@@giannoulaamanidi1013 χωρίς να έχω εξειδίκευση στην βυζαντινή μουσική, παρότι έχω κάποιες γνώσεις, θα έλεγα ότι, ναι, θα μπορούσε... Έχω υπόψη κάποιες μοναχές σε μονή της περιοχής μου, οι οποίες ψάλλουν ως επί το πλείστον σε περιοχή alto. Παρόλα αυτά, σε κάθε ψαλτήρι θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση με τον Πρωτοψάλτη, ώστε οι επιλεγμένοι ήχοι να συνάδουν με τις εκάστοτε εκτάσεις των φωνών. Σας ευχαριστώ για την ερώτηση.
Θα μπορούσατε αν θέλετε μιας και είστε επαγγελματίας και γνωρίζετε καλύτερα τις τονικοτητες καλύτερα από τις τόσο υπέροχες φωνές που δεν ξέρουν να διαβάζουν όπως εσάς,να εξηγήσετε πολύ απλά ότι μια γυναίκα π.χ πρέπει να ψαχτεί σε αυτούς τους τόνους και ένας άνδρας σε αυτούς.Και εξαρτάτε και από την ηλικία φυσικά.ετσι δεν ειναι; Επίσης μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πάρα πολύ καλές φωνές που δεν ξέρουν να διαβάζουν αλλά τραγουδάνε υπέροχα γιατί βγάζουν ψυχούλα.
@@dimitrismpelivanis ευχαριστώ για την επισήμανση. Η επιλογή της τονικότητας εξαρτάται από την έκταση του τραγουδιού. Ένα τραγούδι που η μελωδία του έχει πέντε νότες έκταση έχει άλλη αντιμετώπιση από μια μελωδία με οκτώ νότες, ή και δέκα νότες έκταση. Άρα δεν υπάρχουν προκαθορισμένοι τόνοι για ανδρικές ή γυναικείες φωνές.. Άρα ο ΣΩΣΤΌΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑΣ που ξέρει από τραγούδι, ανεξάρτητα από το εάν διαβάζει νότες ή όχι, έχει συνήθως την εμπειρία και την ικανότητα να επιλέγει το σωστό τόνο. Αλλά ακόμα κι αν δεν μπορεί να το κάνει πιθανόν να συνεργάζεται με ένα καταρτισμένο μουσικά ΜΑΈΣΤΡΟ, που να γνωρίζει να τον κατευθύνει σωστά. Το συναίσθημα στην ερμηνεία του στίχου , καθώς επίσης και η φυσική χροιά (αυτό μάλλον εννοείτε με τη φράση: " υπέροχες φωνές που βάζουν ψυχούλα" ) είναι κάτι ξεχωριστό από την επιλογή τονικότητας, καλύτερα να μην τα μπερδεύουμε.. Εγώ είμαι επαγγελματίας στο να βοηθάω τις φωνές των επαγγελματιών να αναδεικνύουν αυτή την ψυχούλα και να κάνουν πιο ανθεκτική την υπέροχη φωνή τους, χωρίς να τη διαλύσουν προκαλώντας ζημιά σε αυτήν ... Και είναι αρκετοί, πιστέψτε με .
Συγχαρητήρια, πολύ κατατοπιστικό βίντεο!
Θα ήθελα να μάθω εάν με τα χρόνια αλλοιώνεται η φωνή μας σας ευχαριστώ πολύ!
@@matinamarinaki727 οι φωνητικές χορδές, με την πάροδο του χρόνου χάνουν την ελαστικότητα τους, όπως και οι περισσότεροι ιστοί στο σώμα.
Είναι όμως στη δική μας ευχέρεια να έχουμε τις κατάλληλες συνήθειες που θα παρατείνει τον υγιή τόνο της φωνής.
Συμβουλές για το πώς θα το καταφέρουμε,θα βρείτε στο βίντεο μου: " η Χρυσή συνταγή του τραγουδιού"
Σε κάθε αλλοίωση τόνου που θα παρατηρήσουμε στη φωνή μας, πρέπει να απευθυνθούμε σε ΩΡΛ, ο οποίος θα μας παραπέμψει εάν χρειαστεί σε ειδικό θεραπευτή φωνής.
Σωστα!
Η φωνή Alto μπορεί να γίνει ψαλτρια της βυζαντινής μουσικής ;,,,,,
@@giannoulaamanidi1013 χωρίς να έχω εξειδίκευση στην βυζαντινή μουσική, παρότι έχω κάποιες γνώσεις, θα έλεγα ότι, ναι, θα μπορούσε...
Έχω υπόψη κάποιες μοναχές σε μονή της περιοχής μου, οι οποίες ψάλλουν ως επί το πλείστον σε περιοχή alto.
Παρόλα αυτά, σε κάθε ψαλτήρι θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση με τον Πρωτοψάλτη, ώστε οι επιλεγμένοι ήχοι να συνάδουν με τις εκάστοτε εκτάσεις των φωνών.
Σας ευχαριστώ για την ερώτηση.
Θα μπορούσατε αν θέλετε μιας και είστε επαγγελματίας και γνωρίζετε καλύτερα τις τονικοτητες καλύτερα από τις τόσο υπέροχες φωνές που δεν ξέρουν να διαβάζουν όπως εσάς,να εξηγήσετε πολύ απλά ότι μια γυναίκα π.χ πρέπει να ψαχτεί σε αυτούς τους τόνους και ένας άνδρας σε αυτούς.Και εξαρτάτε και από την ηλικία φυσικά.ετσι δεν ειναι; Επίσης μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πάρα πολύ καλές φωνές που δεν ξέρουν να διαβάζουν αλλά τραγουδάνε υπέροχα γιατί βγάζουν ψυχούλα.
@@dimitrismpelivanis ευχαριστώ για την επισήμανση.
Η επιλογή της τονικότητας εξαρτάται από την έκταση του τραγουδιού.
Ένα τραγούδι που η μελωδία του έχει πέντε νότες έκταση έχει άλλη αντιμετώπιση από μια μελωδία με οκτώ νότες, ή και δέκα νότες έκταση.
Άρα δεν υπάρχουν προκαθορισμένοι τόνοι για ανδρικές ή γυναικείες φωνές..
Άρα ο ΣΩΣΤΌΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑΣ που ξέρει από τραγούδι, ανεξάρτητα από το εάν διαβάζει νότες ή όχι, έχει συνήθως την εμπειρία και την ικανότητα να επιλέγει το σωστό τόνο. Αλλά ακόμα κι αν δεν μπορεί να το κάνει πιθανόν να συνεργάζεται με ένα καταρτισμένο μουσικά ΜΑΈΣΤΡΟ, που να γνωρίζει να τον κατευθύνει σωστά.
Το συναίσθημα στην ερμηνεία του στίχου , καθώς επίσης και η φυσική χροιά (αυτό μάλλον εννοείτε με τη φράση: " υπέροχες φωνές που βάζουν ψυχούλα" ) είναι κάτι ξεχωριστό από την επιλογή τονικότητας, καλύτερα να μην τα μπερδεύουμε..
Εγώ είμαι επαγγελματίας στο να βοηθάω τις φωνές των επαγγελματιών να αναδεικνύουν αυτή την ψυχούλα και να κάνουν πιο ανθεκτική την υπέροχη φωνή τους, χωρίς να τη διαλύσουν προκαλώντας ζημιά σε αυτήν ...
Και είναι αρκετοί, πιστέψτε με .