BENELÜX TURU 3 - DISNEYLAND (FRANSA)-BRUKSEL (BELÇİKA)- LUXEMBURG- YELKENLİ VE MOTORLU ÇİFT VLOG
Вставка
- Опубліковано 11 лют 2025
- BENELÜX TURU-1 2019 • BENELÜX TURU 1 - BRÜJ ...
BENELÜX TURU-2 2019 • BENELÜX TURU 2 - PARİS...
2019 yılında yaptıgımız Benelüks turumuzun bu bölümü 3 ayrı yerden oluşuyor: Disneyland, Belçika'nın başkenti Brüksel ve Lüksemburg.
Disneyland hayalimi sonunda gerçekleştirdim.Benelüx turumun yegane amacı buydu itiraf ediyorum . Turla olmasa bile bir hafta sonu atlayın gidin,içinizdeki çocuğu sevindirin. Biletinizi resmi sitesinden online ucuza alın gitmeden.İki park dahil bilet alın,çünkü ikisi de harika! Biletin çıktısını yanınızda götürün.Park ,Paris merkeze yaklaşık yarım saat uzakta bulunuyor.İster Disneyland'in içindeki otellerde kalın,isterseniz Paris merkezde kalıp RER A treni ile Chessy -Marne la Vallee - Parc Disneyland durağına ulaşın. (32 km) 35-40 dakikalık bir yolculuktan sonra tam kapısında ineceksiniz .Tren bileti 7 € KB.Sıra beklemek istemeyenler kışın gitsin,biletini internetten ucuza alsın.Burası iki parktan oluşuyor : Disneyland Park ve Walt Disney Studios Park.Stüdyo Park’ın kapanış saati 20:00, Disney Park’ın ise 23:00 .Sakın gecenin sonunda yapılan ışık,lazer ve havai fişek şovunu kaçırmayın ;)
Brüksel Avrupa'nın ve biranın başkenti.
En sonunda karşınızda nüfusu 410bin olan mini minnak bir ülke.Asıl adı Lüksemburg Büyük Dükalığı. Küçük olmasına rağmen bankacılığın merkezi olan bu ülke adeta zenginin önde gideni .Tabii bir o kadar da pahalı burada yaşam.Orada gündüzleri çalışıp akşamları çevre ülkelere (!) evine dönen insanlar varmış.Benelüks tabir edilen ülkeler toplulugunun vazgeçilmezi kendisi. Avrupa Birliği’nin üç resmi kurumu Avrupa Mahkemesi, Avrupa Adalet Divanı ve Avrupa Yatırım Bankası burada bulunuyor.Başkent yine Lüksemburg adını taşıyor.Şehir Alzette ve Petrusse nehirleri üstüne kurulmuş ve iki bölümden oluşuyor ; Ville Haute (eski şehir) kısmı,Grund ( Ville Basse =nehir kenarı) kısmı.UNESCO tarafından eski şehir ve burçları (Casemates) dünya mirası listesine alınmış şehri bir -iki gün içinde gezip bitirebilirsiniz.
Yelkenli ve Motorlu Çift olarak gezilerimizi paylaşıyoruz. Yelkenlimiz Doris (Macgregor26x) ve motosikletimiz Honda Transalp XL650 ile motovlog hazırlayarak geziyoruz. Seyahat tutkumuz, yelken ve motor sevgimiz bizi büyük maceralara sürüklüyor.
/ motorlucift
/ 323193924506395
İnstagram @motorlucift
Kanalımıza abone olmayı unutmayın :)
Çekimlerdeki materyaller:
Parrot Bebop 2 Drone FPV set
Zhinyum Smooth Q
Samsung Galaxy S8
Panasonic HD HS 80
gezi vidiyosu harika
Teşekkürler
Harika bende gezdim mavimavi
Süper sevindim🌺
Hocam İngilizceden kaç aldım
Yazılıları okumadım günleri başladı 😁
Cok kötü bir video maalesef 😡