درمان زخم معده + داروی زخم معده و درمان خانگی زخم معده

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 5 гру 2023
  • درمان زخم معده + داروی زخم معده و درمان خانگی زخم معده
    این روزها با نگاهی گذرا به مراکز درمانی متوجه خواهیم شد که درصد قابل‌توجهی از بیماران مراجعه‌کننده از مشکلات گوارشی به‌ویژه زخم معده رنج می‌برند و به دنبال راه‌حلی برای بهبودی بیماری خود هستند. زخم معده زخم‌هایی باز و دردناک در دیواره معده است که چندین عامل مختلف در بروز آن‌ها نقش دارند. از شایع‌ترین علل زخم‌های گوارشی عفونت باکتری هلیکوباکتر پیلوری و استفاده طولانی‌مدت از داروهای ضدالتهابی مانند ایبوپروفن است.
    زخم معده چه علائمی دارد؟
    چه طور بدانیم به زخم معده مبتلا هستیم و آیا دردهای که گهگاه در شکم احساس می‌شود به دلیل زخم معده است یا علت دیگری دارد؟ علائم زیر از مهم‌ترین نشانه‌های ابتلای یک فرد به بیماری زخم معده است:
    درد ناحیه معده
    احساس پربودن معده، نفخ و آروغ‌زدن
    عدم تحمل غذاهای چرب
    سوزش سردل
    حالت تهوع
    شایع‌ترین علامت زخم معده، درد و سوزش است که در زمان گرسنگی به دلیل تولید اسید معده تشدید می‌شود. این نوع درد را اغلب می‌توان با خوردن غذاهای خاصی که اثر اسید معده را خنثی می‌کنند یا با مصرف داروهای کاهنده اسید تسکین داد. در موارد شدید زخم معده ممکن است علائم زیر بروز کند:
    استفراغ که احتمال دارد با خون نیز همراه باشد
    خون تیره در مدفوع، مدفوع سیاه و تیره‌رنگ
    مشکلات تنفسی
    احساس ضعف
    حالت تهوع یا استفراغ
    کاهش وزن بی‌دلیل
    تغییرات اشتها
    درمان زخم معده چگونه است؟
    درمان زخم معده به علت به‌وجودآورنده آن بستگی دارد و در گام اول عامل زمینه‌ای مثل عفونت هلیکوباکتر حذف شده و یا مصرف داروهای ضدالتهابی قطع می‌شود و در گام بعدی داروهای موردنیاز برای درمان تجویز می‌شوند. داروهایی که برای درمان زخم معده کاربرد دارند شامل موارد زیر است.
    داروهای زخم معده
    داروهایی که به منظور درمان زخم معده مورد استفاده قرار می‌گیرند بستگی به علت زمینه‌ای زخم دارد. برای مثال، اگر فردی مبتلا به زخم معده باشد و علت آن مصرف بیش از حد داروهای مسکن تشخیص داده شود، ممکن است پزشک نوع مسکنی که فرد استفاده می‌کند را تغییر داده و داروی دیگری مانند پاراستامول تجویز نماید. اما اگر تشخیص بر این باشد که زخم معده به دلیل هلیکوباکتر پیلوری بروز کرده است، رویکرد درمانی متفاوتی به کار گرفته خواهد شد. در چنین مواردی معمولا داروهای زیر تجویز می‌شوند:
    آنتی بیوتیک‌هایی که از رشد و تکثیر هلیکوباکتر جلوگیری می‌کنند
    مهارکننده‌های پمپ پروتون که تولید اسید معده را مهار می‌کنند
    آنتاگونیست‌های گیرنده H2 که از تولید اسید مازاد جلوگیری می‌کنند
    آنتی اسیدها یا آلژینات‌ها برای کاهش تولید اسید معده تجویز می‌شوند
    داروهایی مانند بیسموت ساب‌سالیسیلات که از پوشش معده محافظت می‌کنند
    علائم زخم معده اغلب پس از درمان به سرعت فروکش می‌کند. با این حال، مصرف داروها بایستی تا اتمام دوره و مطابق با دستور پزشکی ادامه یابد.
    آنتی‌بیوتیک‌ها و درمان زخم معده
    گام اول در درمان زخم معده از بین بردن باکتری هلیکوباکتر پیلوری است که از طریق تجویز آنتی بیوتیک‌ها صورت می‌گیرد. اگر باکتری هلیکوباکتر پیلوری در دستگاه گوارش شما رویت شود، پزشک ممکن است ترکیبی از آنتی‌بیوتیک‌ها را برای از بین بردن عفونت تجویز کند. این داروها معمولاً شامل آموکسی‌سیلین، کلاریترومایسین، مترونیدازول، تینیدازول، تتراسایکلین و لووفلوکساسین است.
    آنتی‌بیوتیک‌های مورداستفاده برای زخم معده با توجه به میزان مقاومت هلیکوباکتر به آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شوند و ممکن است بر اساس ناحیه جغرافیایی متفاوت باشد. به‌منظور درمان زخم معده، مصرف آنتی‌بیوتیک و همچنین داروهای دیگر برای کاهش اسید معده به مدت دو هفته لازم است. عوارض جانبی این آنتی بیوتیک‌ها اغلب خفیف است و شامل موارد زیر است:
    احساس کسالت و خستگی
    اسهال
    طعم فلز در دهان
    داروهای متوقف‌کننده تولید اسید معده
    مهارکننده‌های پمپ پروتون که PPI نیز نامیده می‌شوند با کاهش عملکرد تعدادی از سلول‌هایی که در تولید اسید معده فعال هستند، بهبودی زخم را تسریع می‌کنند. از این نوع داروها می‌توان امپرازول، لانسوپرازول، رابپرازول، اسمومپرازول و پانتوپرازول را نام برد. استفاده طولانی‌مدت از مهارکننده‌های پمپ پروتون، به‌ویژه در دوزهای بالا ممکن است پوکی استخوان را به دنبال داشته باشد و خطر شکستگی لگن، مچ دست و ستون فقرات را افزایش دهد. سایر عوارض جانبی داروهای مهار کننده اسید به شرح زیر است:
    سردرد
    اسهال یا یبوست
    احساس کسالت
    معده درد
    سرگیجه
    بثورات پوستی
    داروهای کاهنده تولید اسید معده
    به این گروه از داروها مسدودکننده‌های هیستامین (H-2) نیز گفته می‌شود و میزان اسید معده آزادشده در دستگاه گوارش را کاهش می‌دهند. داروهای مسدودکننده‌ هیستامین درد معده را تسکین می‌دهند و بهبودی زخم‌ها را تسریع می‌کنند. از این گروه دارویی می‌توان فاموتیدین، سایمتیدین و نیزاتیدین را نام برد.
    آنتی‌اسیدهای خنثی‌کننده اسید معده
    پزشک شما ممکن است یک آنتی‌اسید را نیز در کنار سایر داروها تجویز نماید. آنتی‌اسیدها اسید موجود در معده را خنثی کرده و به تسکین درد کمک می‌کنند. البته مصرف این داروها در برخی افراد عوارضی همچون یبوست یا اسهال را به دنبال دارد. لازم به یادآوری است که آنتی‌اسیدها برای تسکین علائم مفید هستند، و معمولاً برای بهبود زخم‌ها تجویز نمی‌شوند.

КОМЕНТАРІ • 16

  • @maryammaleklou8110
    @maryammaleklou8110 7 місяців тому +2

    مدىتيشن بسيار عالى است . فرادرمانى و طلب خير در روح جمعى❤

  • @sabaroshan2319
    @sabaroshan2319 7 місяців тому +1

    درود و سپاس فراوان جناب دکتر گرامی 🌹
    مثل همیشه عااااالی 👌👌👌

  • @Ssssssr904
    @Ssssssr904 Місяць тому

    درود فراوان ایا از علایم زخم معده اسهال هم هست

  • @elifasaldariush3241
    @elifasaldariush3241 7 місяців тому +1

    عالی مثل همیشه ❤

  • @niloofar-qh3qz
    @niloofar-qh3qz 2 місяці тому

    عالی هستین دکتر

  • @alizarei4695
    @alizarei4695 4 місяці тому

    شربت پپتولیک، ترکیب شیرین بیان و بابونه آلمانی

  • @user-cd9yn4qq9n
    @user-cd9yn4qq9n 3 місяці тому

    درود آیا ورم اثنی عشر دلیلش به جز اسید زیاد معده یا باکتری می‌تونه از مشکلات کیسه صفرا یا کبد باشه؟

  • @maryammaleklou8110
    @maryammaleklou8110 7 місяців тому +1

    ❤❤❤❤❤❤👌👌👌👌

  • @mrcontrol111
    @mrcontrol111 7 місяців тому +2

    واقعا ويديوي بسيار عالي و خوبي بود
    چند وقت پيش من داشتم از سوزش سر دل و نفخ زجر ميكشيدم ولي الان تقريبا ٥ روز هستش كه دارم از كپسول ( پپتازول Peptazol) استفاده ميكنم و خيلي راضي هستم و هيچ ميشكلي ندارم. روز يكي كپسول يك ساعت قبل از خوردن صبحانه ميخورم و خيلي هم عالي هستش. ولي تنها كاري كه نكردم اين بود كه من از دوستم پرسيدم كه بره از دكترش بپرسه كه من همچين مشكلي دارم و دكتر هم براش توي نسخه اين دارو تجويز كرد ولي من خودم به شخصه پيش دكتر نرفتم. حالا اين به نظر شما كاري كه من انجام دادم درست بوده يا غلط. ممنون ميشم كه جواب كامنت منو بديد دكتر خيلي ممنون.🙏🏼

    • @DrMortezaSalar
      @DrMortezaSalar  7 місяців тому

      سلام حداقل یک بار ویزیت دکتر برین،مخصوصا اگه سنتون بالای چهل سال هست

  • @user-ib3lj1pr7o
    @user-ib3lj1pr7o 3 місяці тому

    جناب دکتر من اندوسکوپی کردم زخم معده دارم دارو مصرف میکنم خوب نمیشم خیلی ناراحتم درد بیشتر بهم وارد میشه

  • @AmirAli-vl7fs
    @AmirAli-vl7fs 4 місяці тому

    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر
    ممنونم میشم منو راهنمایی کنید
    من حدودا دو ماه بعد کنکور قسمت سمت چپ بالای معدم احساس پری میکردم و رفتم سونوگرافی و مشکل نبود و همونجا دکتر بهم گفت که به خاطر استرس میتونه از معدت باشه اما خب من اونجا علایم ریفلاکس رو نداشتم حدودا از دو هفته بعدش برخی از علایم مثل بادگلو رو من داشتم و بعد دکتر به من پنتوپرازول داد و بعد از یک ماه مصرف علایم بهبود پیدا کرد و من مصرف دارو رو قطع کردم اما باز بعد از دو هفته همون احساس پری معده به صورت خیلی خفیف برگشته و من موقعی که یک قرص فاموتیدین خوردم به صورت کاملا محسوسی بهبود پیدا کرد و امروز دومین روزیه که دارم فاموتیدین مصرف میکنم ممنون میشم که نظرتون رو بدونم و اینم اضافه کنم که آزمایش هلیکوباکتری و سلیاک هم منفی بوده

  • @zarydirsp
    @zarydirsp 7 місяців тому +1

    درود دکتر…نفخ می کنیم😁

    • @DrMortezaSalar
      @DrMortezaSalar  7 місяців тому

      درود،یه ویدیو توی کانالم راجع به نفخ کردن هست،اونو ببینین شاید بهتون کمک کرد

  • @sahelasghari5194
    @sahelasghari5194 16 днів тому +1

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅 لوده