Це відео не доступне.
Перепрошуємо.

Care sunt drepturile și obligațiile chiriașului?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 4 кві 2022
  • Locuiești în chirie? Cunoaște-ți drepturile! În acest material video vei afla ce urmează să întreprindă chiriașul dacă depistează vicii în locuința închiriată, cine este obligat să realizeze reparațiile curente sau capitale, care este soarta îmbunătățirilor aduse în locuința închiriată de chiriaș, în ce condiții poate fi evacuat chiriașul, ce se întîmplă dacă se vinde imobilul luat în chirie. Răspuns la aceste întrebări și nu doar, vei afla din acest filmuleț!
    Aici poți descărca ARTICOLE ȘI INFORMAȚII GRATUITE
    oglindalegal.m...
    Ne găsiți pe social media
    Website: oglindalegal.m...
    Facebook: / oglinda.cristina
    Instagram: / avocat.oglinda.cristina
    ATENȚIE! Acest material video a fost creat exclusiv în scop educațional și informativ. Opiniile și informațiile prezentate în conținutul acestui material video nu pot fi considerate consultanță juridică. Utilizatorii nu trebuie să acționeze sau să refuze să acționeze, pe baza conținutului prezentat în materialul video, fără a consulta un avocat. Atenționăm că prevederile legale se modifică în mod constant, respectiv conținutul materialului video poate să nu indice starea actuală a legii. BAA ”OGLINDA și ASOCIAȚII” nu răspunde pentru utilizarea sau interpretarea informațiilor prezentate în acest material video și nici pentru acțiunile pe care le luați sau nu, pe baza conținutului acestui material video.

КОМЕНТАРІ • 10

  • @tabacaruconstantin587
    @tabacaruconstantin587 4 місяці тому

    Bună seara cu stima și respect . Dacă am o locuință de serviciu su vreau să o cumpăr și întreprinderea nu vrea sa mi-o vinde. exista vreo lege sa pot să-mi cumpăr acesta locuință. CU DRAG

  • @tifrasdaiana1487
    @tifrasdaiana1487 2 місяці тому

    Buna ziua! Daca iese in casa apa din veceu si nu mai putem locuii o perioadă din cauza ca peretii au tras umezeala si trebuie renovat de asigurare, proprietarul mio spus ca trebuie sa imi caut alta chirie cat mai repede in conditia in casa am un copil si nu am bani acum de alta chirie....totusi nu trebuia el sa ne dea o locuinta pana se rezolva problema ca nu a fost din cauza noastra aceasta problema

  • @zinachiriac-op9ng
    @zinachiriac-op9ng 6 місяців тому

    Daca chiriașul nu a achitat de mai mult de doua luni ,chiria si nici comunalele ( specific e fara contract) . Nu au copii mici ,sunt doi adulți.Cum pot sa i dau afara din apartament ?
    Mulțumesc!

  • @iuriedeliu6408
    @iuriedeliu6408 9 місяців тому +1

    Bună seara !
    Aşa intrebare dau in chirie fară contract , am cerut să mi se adauge la suma care neam inteles cu un an in urmă încă 400 lei !
    Şi sunt ameninţat că nu va mai achita nimic, am spus să elibereze locuinta !
    Sunt ameninţat că nu va elibera deoarece are copil minor , nu e inregistart nineni in locuinţa !
    Vă rog mult frumos spuneţi cum să procedez !?

    • @avocatoglindacristina
      @avocatoglindacristina  9 місяців тому

      Buna seara, aveți tot dreptul să solicitați eliberarea locuinței în condițiile în care, chiriașul nu acceptă modificarea chiriei sau are restanțe. Vă propun să scrie persoanei în cauză o notificare oficială prin care să-i comunicăm că în cazul în care nu se conformeaza urmeaza să fie evacuată forțat.

  • @ionelatiselita3831
    @ionelatiselita3831 Рік тому +1

    Nu stau în chirie ,am apartament și case

  • @constantiniovu9555
    @constantiniovu9555 Рік тому +1

    Bună ziua!
    Mi sa stricat mașina de spălat a proprietarului,în timpul spălării.
    Cui îi revine dreptul să plătească cheltuielile aferente, reparații sau înlocuirea mașinii?
    Mulțumesc!

    • @avocatoglindacristina
      @avocatoglindacristina  Рік тому

      Deci în majoritatea situațiilor cînd se defectează anumite bunuri în apartamentul dat în chirie, locațiune, proprietarul va fi cel care le va repara sau înlocui bunul, dat fiind faptul că în majoritatea situațiilor defecțiunile se întâmplă ca rezultat al uzurii normale a bunului. Iar locatarul nu poartă răspundere pentru uzura normală a bunului închiriat dacă acesta a fost folosit potrivit destinației.
      Legea stipulează o regulă generală prin care locatarul este ţinut să repare prejudiciul suferit de locator prin pierderile survenite la bunul închiriat, exemplu deteriorarea anumitor bunuri, dar chiriașul va purta răspundere, deci va achita reparația sau va înlocui bunul deteriorat, dacă pierderile se datorează vinovăţiei sale sau a persoanelor cărora le-a permis folosinţa bunului.

  • @Corina_1993
    @Corina_1993 11 місяців тому

    Tocmai ce am primit hârtie sa eliberam casa(Soț și soție,4 copii minori)Cele 3 luni au trecut deja și noi nu găsim chirie sa ne mutam…ce se poate întâmpla?🥺

  • @alcardmen
    @alcardmen 2 місяці тому

    Exemple nu avem ??