@@orktimusprime Hakikaten bunu reklamda söyleyebilmeleri için bir dayanak olması resmi olarak gerekmiyor mu? Bir çalışmadaki her 10 diş hekiminden 9'unun yazılı onayı veya bir araştırma sonucunu beyan etmek zorunda olmak gibi? (tamam o durum da firma tarafından halledilebilir de, yine de ticaret bakanlığına koz vermemek için buna benzer bir dayanak zorunluluğu yok mu ki?) :/ :/
@@orktimusprime Ben ticaret bakanlığının reklamları denetleme kurulu vardır, bunları sorar diye umuyordum ama ev hanımları örneğini okuyunca sorumun çok safça olduğunu daha iyi anladım :/
@@falanfilan7785 Pazarin %90'i camasir makinesinde şalgom kullansaydi, sirf %10 u icin sabah-aksam reklam yayinlarlar miydi? cekmesi para (ilker hocam bilir), yayinlanmasi ise cok cok cok para! "agiz sagligi uzmanlarinin %90'i anal-B kullaniyor" diyorlar ve altta hizli bir yazi geciyor; orada "xxx arastirma sonucudur" diyor. arastirma diye anilan sey kendi firmasinda calisan 10 dis uzmaninin doldurdugu anket oluyor... orada bile kendi markasini kullanmayan cikiyor.
Hocayı işini yaparken canlı canlı gözlemleme şansım oldu, gerçekten hayranlık uyandırıcı bir insan. Hem profesyonelliğiyle, hem yaşam enerjisiyle, hem kültürüyle (özellikle müzik kültürü) beni mest etti. İşinde de inanılmaz başarılı. Gerçekten helal olsun. Sizinle tanışmak harika bi histi.
Ben de profesyonel hastayım , deneyimlerime dayanarak Waterpick 'in diş ipi yerini tutabileceğini düşünmüyorum , ön dişler için olabilir ama arka dişleri temizlemek için çok uğraşmak gerekiyor , dişetleriniz hassas ise basınçlı su ağrı yapabiliyor bir de her yer su oluyor :) diş ipi olmadan diş aralarının tam temizlenebileceğini düşünmüyorum hatta diş araları çok açık ise diş ipi de yetersiz , aranın büyüklüğüne göre arayüz fırçası gerekiyor , bir de 3d özellikli diş fırçası ile fırçalamak şart ama hocanın dediği gibi 6 ayda bir hekim ziyaretinden kaçamazsınız :) Bu kadar özen göstermeme ve hayatım diş hekimi koltuğunda geçmesine rağmen neredeyse tüm dişlerim kuron ve 2 tane implantım var buna da kader diyebiliriz herhalde :)
@@esrakaya2288 İlker hoca bu durumda derki; .Firmalardan para alıyoruz,işe yaramadıklarını bilsekte sizlere öneriyoruz, sonrada bakamamışsınız diyip tekrar dolgular implantlar vuhuuuu. şaka bir yana umarım ağzınızdaki kronlar salt estetik amaçlar uğruna yapılmamıştır. umarım şifa bulursunuz .geçmiş olsun .
@@KararsizOsuruk Teşekkürler :) kronlar estetik amaçlı yapılmadı , şu anki teknoloji ve bilgi ile gerek kalmazdı sanıyorum , yaşım dolayısı ile gelişmeleri yakından takip ettim :) diş hekimliği gerçekten büyük özveri ve fiziksel güç gerektiren zor bir alan , sizin ve tüm doktorlarımızın tıp bayramını kutluyorum
Selim Hoca'yı uzun zamandır yakinen takip ediyorum, alanında bu kadar yenilikçi, kültürlü ve mütevazi başka bir Diş Hekimi ile tanışmadığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Flu TV'de kendisine denk geldiğime pek sevindim keyifli ve bilgilendirici bir sohbet olmuş.
@@olgierdvoneverec6216 evet abartılmış ama bu youtube'da ya tapıyormuş gibi ya da nefret ediyormuş gibi yorum yapmak farz-ı ayn gibi bir kafa var. Ama yine de 101 olarak baktığımızda güzel videolar yapıyorlar hakkın vermek lazım.
O porsche alma dönemi eskidendi. Bir meslektaş ağabeyimin mesleğe yeni başladığım yıllarda altı ayda bir araba değiştirdiğini bilirim. Şimdi Dişhekimleri ancak devlette memur olursa gelir sahibi. Özel muayenehane sayısı ülke nüfusuna göre çok az ve olanlarda zaten belli birikimleri olan insanların (sadece para değil,kültür ,çevre v.s.) devam ettirdiği sabit hastası olan yerler. Devlet memuru olan, muayenehanesi olmayan dişhekiminin ise ekonomik olanakları artık çok sınırlı. Bu arada Selim bey'i röportaja almışsınız ama , kişisel bakım uygulamaları sormaktan adama fotoğraf sormamışsınız. Selim bey ülkenin ilk dişhekimliği belgesel fotoğrafçısıdır. Bir çok yayını kendi çektiği fotoğraflarladır. Bir çok dönem hocamızın kitap, doktora ve. gibi yayınları için fotoğrafları o çekmiştir. Keşke biraz da fotoğraf yönünü deşseydiniz. Çok eksik kalmış bence.
Devlet memuru olursa gelir sahibi demişsiniz, daha sonra da devlet memuru olan, muaynehanesi olmayanın çok kısıtlı demişsiniz. Birincisi devlet memurunun geliri gerçekten çok kısıtlı. İkincisi devlet memuru olup özel muayenehanede çalışmak yasal değil. Üçüncüsü muayenehane sayısı da çok arttı. Artık her yer diş hekimi maalesef.
@@tugcenurozdal2254 İstanbul'da öylemi acaba? Anadolu'da bir çok il ve ilçede özel muayenehane kalmadı. Özel muayenehane sahibi olanların para kazananları da çok az sayıda. Karşıdan göründüğü gibi değil işler. Bakın bakalım yılda kaç özel muayenehane açılıyor ülkede. Devlet hastaneleri bünyesinde kurulmaya başlanan sonra özerkleştirilen, şimdi nasıl olduğunu bilmediğim ağız diş sağlığı merkezleriyle binlerce serbest diş hekimi mesleğini bıraktı. Artık emekliliği gelmiş birçok meslektaşım iş yapamadıkları için muayenehanelerini kapatmak ve devlete memur olarak girmek zorunda kaldı aç kalmamak için..Size tavsiyem Türk Dişhekimleri Birliğine, Ağız diş sağlığı merkezlerinin kurulmaya başlandığı yıl Türkiye'de kaç özel muayenehane varmış, şimdi kaç özel muayenehane kalmış sormanız ve öğrenmeniz.
@@aliserdar2531 Vallahi sizi bilmiyorum nerede yaşıyorsunuz ama ben Anadolu'da bir ilçede yaşıyorum ve işsizlikten muayenehanemi kapatmak durumunda kaldığım 2012 yılında ilçemizde 26 özel muayenehane vardı, şimdi sadece 6 özel muayenehane var. Muayenehanesini kapatanların içinde yaşdaşım olan ve daha önce devlet memuru olarak çalıştığı için özel muayenehanesini kapattıktan sonra yeniden devlete başvurup memur emeklisi olan arkadaşlarım var. Devlette diş tedavisine erişmenin imkansızlığından haberdar değilim ama pandemi koşullarının bu sonucu doğurmuş olabileceğini öngörebiliriz.Çünkü bu ortamda dünyadaki en riskli meslek dişhekimliğidir. Devam edebilen meslektaşlarımın heykeli dikilse olur. Konunun başlığı Porsche almayan dişhekimiydi ben o konuda cevap yazıyorum. Yazdıklarımın arkasındayım.
@@HuseyinBasaoglu devlette pandemiden bağımsız da diş tedavisine erişilebilir değildi kanaatimce. Tabi porche falan azcık çarpıcı başlık gayesi hocam. Ben de anadoluda bir ilçede yaşıyorum ve sizinki kadar büyük bir ilçe değil anlaşılan. Mesleğinizde başarılar.
3 роки тому+4
Pandemi bahanesiyle dişçiyi sallıyorum aylardır, doktor bey beni ikna etti, çok keyifli yayındı teşekkürler flu TV 😉
En son dişim yamuktu doktor ameliyatla almalıyız dedi, benim de iki azı dişim eksikti düşündüm ki diş teliyle boşluğa kaydırırsak diş düzelir doktora söyledim evet olur dedi. Olaya baksana bu kadar önemli ameliyat olacak üzerine dişim gidecek çok daha basit doğru çözümü doktor değil ben söylüyorum böyle doktorlar da var. Burdan anladığım her konuda kendimiz araştırıp, bilgi fikir sahibi olmalıyız, kendimizi bizden başka düşünen yok maalesef.
Malesef çok yanlış bir yorum yapmışsınız, evet diş teliyle de düzeltilebilir belki ama eğer doktorunuz ilk ameliyatla alınmasını önerdiyse minimal hasarlı tedavi bu olduğu için önermiştir diye düşünüyorum. Dişinizin konumuna bağlı olarak yapılacak tel tedavisi çok ciddi hasarlar verebilir örneğin videoda değinildiği gibi periodontal hastalıklar hatta kemik rezorpsiyonu geri dönüşümsüz şekilde olabilir. Braketin baskısıyla dişiniz işlevselliğini yitiredebilir. Görmeden bir şey demek zor, ilgilenen diş hekimi görmüş de önermiş emin olun bir bildiği vardır
Dediğiniz şey yapılabilir mi evet ama çol saçma sapan bir tedavi olacagı için size onu önermemiştir.Muhtemelen 20 yaş dişinizi en arkadan alıp öne getirtmekten bahsettiniz.Bu tedaviyi yaptırdınız mı merak ediyorum.
Allaam sonunda beklediğim bölüm. Ben son sınıf öğrencisiyim ve yorumlarım şunlar: 1-doğru fırçalama ile asla plak ve diş taşı ve çürük oluşmaz. Benim 3 senedir hiç diş taşım oluşmadı. 5 senedir hiç çürüğüm olmadı. Plak yoksa çürük de olmaz periodontal hastalık da olmaz. 2- Genetik olarak periodontal hastalık ve çürük farklı ilerler. 3- Gerçekten iyi bir temizlik yapılıp yapılmadığını plak boyama yöntemleriyle teşhis edip o bölgelerin etkili temizlenmesi sağlanır. 4- diş ipinden ben de nefret ediyorum ve 3 günde bir bu yüzden kürdanlı diş ipi kullanıyorum. Saygılar
İlker Hocam konuların uzmanlarını bulmakta resmen kompetanınız ...ilk dişçimi berbere 8 -9 yaşlarında çektirdim 2. Sini ise fırıncıya o da fiyatı 50 krş olduğu ne günlermiş ....şimdi gülüyorum için programı keyif ile izledim 😎🧿
@@sedatucak9251 çok az sayıdalar randevu bulmak zor onun yanı sıra devlette işler pek halledilmiyor ben 4 diş hekimine gittim ki ağrıdan öldüğüm bir dönemdi 3’ü yapmadı 4. yaptığı sırada 5 haftadır ağrı çekiyordum.
Diş hekimliği öğrencisiyim, flu tv her daldan program yapınca, diş hekimliği ile ilgili de yapmazlar herhalde diyodum.Yanıldık teşekkürler emeğinize sağlık.Selim hocaya selamlar kongrelerden izlemiştim
Evet bir kaç haftaya ve 1 aya falan üniversite sınavına gireceğim çok heyecanlıyım InşâAllah Diş hekimliği okumak istiyorum.. Hadi like atında unuttuğum zamanda gelip baktığımda hem motivasyonum artsın hem de hayalimden vazgeçmememi sağlasın şu müthiş video💜🥺 Emeğinize sağlık 🦷👍
Benim 20likleri çat çat çektiler hatta doktor ağzımı açmak için kullandığı aleti de bana tutturdu. Üstüne ağzımda ip unutuldu doktor(lar) görmemiş bi gün aynada ben gördüm.... Süper bir deneyim herkese tavsiyemdir.
Diş hekimi olduğum için mi bilmiyorum ama aktı gitti sohbet. Selim hocam selamlar yine her zamanki gibi müthişsiniz :) İlker Bey siz de çok çekmişsiniz dişlerden ve bu konuda bilgili olduğunuz belli. Bir periodontolog olarak ağız duşu kullanmanız çok güzel. Düzenli olarak kullanıyorsanız ve bütün arayüzleri tek tek temizliyorsanız dişipi kullanmanıza gerek kalmayabilir. Tekrar geçmiş olsun.
Merhabalar hocam. Bir şey danışmak istiyorum periodontoloji konusunda. Yorumumu görürseniz, gmail adresinizi yazar mısınız aşağıya? Çok minnettar olurum
Efsane olmuş video, dişçiye giderken dikkat etmeyenler var dedi hocam; senelerden 94 ortodonti tedaivisi oluyorum, aylık gidip telleri mi sıkıyorlar ince ayar mı yapıyorlar ne öyle bişey. Orta okuldayım dişçiye girmeden baktım altında lahmacuncu var, karnımda aç, dedim bir tane yiyeyim, şekerim düşmüş zaten :) böyle marulları dizdim güzelce ayranımla birlikte bir güzel götürdüm. Sonra da bir üst katta ki dişçime koştum. Aman allahım o cımbız gibi bişey ile Yalçın abi 5 cm lik marulu çekip Allah seni kahretmesin git dişini fırçala, açılmamış fırçalarımız var dediydi ne travma ne travma. O gün bugün 150 kere fırçalayıp giderim dişçime :))) Yalçın abi hakkını helal et:)
Rossmann'dan dişler arası fırçadan alıp hergün temizlerseniz, çok etkileyici bir temizlik yapmış olursunuz. Hatta benim diş hekimim sonradan diş macunu kullanmaya bile gerek yok demişti
Off be hocam. Yine toplumun sesi oldunuz :D Ne çektik be arkadaş bu diş hekimlerinden. Bu program ne söylediyseniz arkanızdayım. Çocukluk yaşlarımda 2+2 sene iki farklı doktorda ortodoksal tedavi gördüm. Diş eğriliği ve alt dişler ile çenenin aşırı önde olması sebebi ile tel ve dışarıda çeneye baskı yapan garip gurup aletler/maskeler taktım yıllarca. 35 yaşımdayım halen çene yarım metre önde gidiyor. Şuan tanıdığım dostum olan diş hekimime veya öncesinde gittiğim diş hekimlerine ve hatta mesleğim sebebi ile tanımış olduğum akademik/profesör diş hekimine soruyorum "ne diyorsunuz? yanlış tedavi mi?" diye; her birinden başka bir cevap, bahane arkadaş. Sonuçta hepsi "Yani bu tedaviler önleyici, olacaksa olur, genetik bu iş" noktasına geliyor hepsi. Laaaan, niye benim ailem o zaman kamyonla para verdi bu işe, önceden söyleseydiniz ya. Öte yandan ağrı olduğunda da ocaklarına düşüyor, ne para gerekiyorsa veriyoruz tabi ki. Hocamıza selamlar ve teşekkürler samimiyeti için.
Üniversitede bir gün diş bölümü profesörüne demiştim ki; hocam bu bölüm t-m olmalı bence demiştim. o da demişti ki; bana kalsa güzel sanatlarla alınmalı çünkü tamamen üç boyutlu düşünme ile alakalı demişti.
Akşam yatmadan dişlerin her yanını güzelce fırçalamak gerekiyor. Diş ipiyle de güzelce temizlemek gerekiyor. Diş etlerine ve dişe aşırı bastırmadan yapılmalı. Basınc ayarlı elektrikli fırcalar ekonomik duruma göre alınabilir. Neden akşam önemli? Çünkü tükürük ve gün içindeki aktif ağız kullanımı bakterilere karşı koruma sağlıyor ancak gece bu koruma olmadığından risk artıyor. En güzeli her öğünden sonra fırçalamak tabi. Oda olmazsa sabah akşam. oda olmazsa akşam yatmadan :)
Selim hocanın bir öğrencisi olarak bu videoyu hasta açısından çok aydınlatıcı buldum. Özellkle sırf renginden dolayı sapasağlam amalgamlarını söktürmeye gelen hastalar açısından...
hızlı bir tavise ben de diş hekimiyim; waterpick yada ağız gargaraları diş bakımında çok etkili değildir havalı görünmesine aldanmayın. Günde en az 2 kez fırçalamak ve günde 1 kez diş ipi kullanmak en etkili yöntemdir.
Bir dis hekiminden yeme-icmr aliskanliklarininda dis bakiminda cok cok etkili oldugunu duymak isterdim. Caner bey belki o yuzden bazen kotu sonuç bazen iyi sonuc aliyorsunuz.
bu arada bir belgeselde izlemiştim 1000 yıllık insan fosilinde çok ilkel şekilde köprü diş yapıldığı tespit edilmişti. bu tespit diş hekimliğinin insanlık tarihiyle özdeşleşen bir meslek olduğunu gösteriyor
Diş çürümesinin avcı toplayıcıdan çiftçilik ile yaşamamıza geçmemizden sebep olduğuna dair diye bir şey duyduğumu hatırlıyorum. Ne kadar doğru bilmiyorum ama buğday arpa gibi karbonhidrat kaynaklarının glikozu bakterilere uygun üreme ortamı sağlıyormuşşşş.
Konuk çok sempatik keyifli bölümdü - ama amacına uygun bir bölüm olmadığını düşünüyorum sorular yetersizdi keşke aslında doğru fırçalamıyorsunuz dediğinde bir takma çene üzerinde gösterse idi. - aynı zamanda macun markaların ismini söylemeden birbirleri arasındaki farkları açıklasa idi diş fırçalarının herhangi bir farkları varmı elektrikli diş fırçasında 3d veya 2d farkının faydası yada zararı varmı oval fırça ağzımı yoksa uzun olanmı daha faydalı vb.
Flu TV'nin "takma çene üzerinde doğru diş fırçalama tekniği göstermeyi" (örneğin) amaçlayıp üstüne bir de kaynaklarını kullanıp bununla ilgili video çekeceğini sanmıyorum. Videoda sadece bir sohbet var ve konsept ve terimler ile ilgili yüzelsel bir bilgi edinip daha ayrıntılı öğrenmek istediklerinizi araştırabilirsiniz. Mesela bunun için özellikle hazırlanmış videolar var, ayrıca tıp dergilerinde veya akademik platformlarda makaleler de bulabilirsiniz. Ama şey..kim oturup araştıracak aslında
Ilkel kabilelerde curuk azdi cunku karbonhidratla beslenme azdi genelde protein agirlikli beslenme vardi dolayisiyla protein curuk onleyici oldugu icin ve karbonhidrat gibi curuk olusmasi icin 4 elzem gereklilikten biri olmadigi icin curuk azdı kaybedilen dişler de genelde travma sonucu kaybedilmistir
“Güzel söylüyorsunuz da doktor: Ben dişlerimi fırçalıyorsam, waterpik’i kullanıyorsam, 6 ayda 1 size geliyorsam bu lanet şey nası oldu da kanala indi?”
şimdi, onu şöyle izah edeyim: daha önceki OÖST bölümlerinde de anlatıldığı gibi her hastalıkta olduğu gibi diş ve dişeti hastalıklarında da konak faktör önemlidir. Gerçekten iyi bakım yapmanıza rağmen "ne yaparsam yapayım çürüyorlar." diyorsanız kalıtımınızdan kaynaklı bir talihsizliğe sahip olabilirsiniz, daha anne karnında dişlerin oluşum döneminde bir sorun olmuş olabilir. Bu durumda kendinize iyi bir doktor bulup arkadaş olun derim. Çünkü herşeyde olduğu gibi diş sağlığında da problemi oluşmadan önlemek, küçükken telafi etmek daha kolay/ucuz/acısızdır.
konak faktörünü daha da açmak gerekirse tükrüğünüzün içinde de aynı kanınızda olduğu gibi immunolojik yani bağışıklık sağlayıcı elemanlar var. Bu elemanların sayısı etkinliği gibi şeyler de etkiliyor. Veya tükrük akış miktarınız az olması, çocukken fazla tetrasiklin türevi antibiyotik kullanımı da dişlerinizin çürümesini etkiliyor.
@@berataltunok6533 , babam diş hekimi (Çapa 64). Babamın, annemin ve kardeşimle benim dişlerimizin neredeyse hepsi çürüdü ve tedavi edildi. Tüm bakıma rağmen. Bunun sebebi kalıtsal ve/veya doğuştan gelen immün sistemi zayıflığıdır.
"siz biraz daha samimi gibisiniz" karikatürünü hatırlattı sayın diş hekimi :) dişçilerle ilgili en can sıkıcı kısım "çek kurtulayım" dediğinizde dinlememeleri.
Ayrıca diş taşları, el ayak nasirlari gibi durumlar vücudun savunma ve koruma mekanizmalarının cevaplarıdir.bu bölge çalıştırılio ve kullanılıo ve koruma ve temizleme yapılmıo burayı kaplayalim da bu bölgelere zarar gelmesin der vücut , boylece nasır oluşturur ya da dis etrafında diş taşı yapar .tabiki görüntü olarak kötüdür ama o bölge bu sayede kullanılırken korunmuş olur.yani kısaca özeti bu
Ara fırça hayatımı kurtardı. Keşke çocukluğumda ve ergenliğimde kullanmaya başlasaydım. Özellikle et ağırlıklı beslenen benim gibi insanlar için, 5-6 dk düzgün fırçaladıktan sonra bile ara fırça kullandığım zaman diş aralarından yemek artıkları çıkıyor.
Yemek yendikten hemen sonra fircalanmaz dişler.bunu kadim disciler bilir.cunku yemek yenince ağzın asidite oranı değişir.yemekten yaklasik 2 saat sonra fırçalanır.( Tabi kalıntı varsa şu içilebilir gargara yapılabilir)ve fircalandiktan sonra da yaklaşık 2 saat sonrasına kadar da yemek yenmez . Bir bilgi de bizden
İlker hocam, seri devam edecekse "Kök hücre tedavisi ile diş ekimi projeleri vardı Dünya'da; ne oldu? O çalışmalar devam ediyor mu? Yoksa sonu hüsran mı oldu?" sorularını sorabilir misiniz? Hem doktorlar için de güzel olurdu. Diş çürüdüyse çek, yeni dişi ek. 32 değil 132 diş gelip geçmiş olurdu ağzımızdan :D
Bunu sormak için gelmiştim. Geç yorum yapıcağım için kimse görmez diyip, vazgeçmiştim. Şahsen benim tek umudum bu. Umut etmekten başka çarem de yok zaten. 19 yaşındayım ve dişlerimden çok çektim ve daha hala çekiyorum. Zirkonyum, implant gibi şeyleri yaptırmak hiç ama hiç istemiyorum. Şu an ki mevcut tedaviler bunlar, biliyorum ama kök hücre tedavisine de umut bağlamış durumdayım. Sağlıklı dişlerimin olmasını çok isterdim. Maalesef genetik olarak çürümeye çok müsait ve sarı. Ne kadar fırçalarsam fırçalayayım bu böyle. Neyse yazmak istedim. Yazdığınızı görünce de buraya yazdım.
Flu tv ye katılan konuklar ne kadar profesyonel, ne kadar içten, bizden insanlar. Insan sadece saygı değil sevgi de duyuyor konuklara.
Aynen mesela Dr. Oytun çok iyiydi.
Bu adam 9 diş hekiminin önerdiği diş macununu önermeyen o 1 hekim galiba...
onu biz önermesek de reklamcılar önermişiz gibi yapıyorlar zaten...
@@orktimusprime Hakikaten bunu reklamda söyleyebilmeleri için bir dayanak olması resmi olarak gerekmiyor mu? Bir çalışmadaki her 10 diş hekiminden 9'unun yazılı onayı veya bir araştırma sonucunu beyan etmek zorunda olmak gibi? (tamam o durum da firma tarafından halledilebilir de, yine de ticaret bakanlığına koz vermemek için buna benzer bir dayanak zorunluluğu yok mu ki?) :/ :/
@@falanfilan7785 "ev kadınlarının %90'ı filanca deterjanı kullanıyor" gibi söylemler için yazılı bir dayanak gerekiyor mu?
@@orktimusprime Ben ticaret bakanlığının reklamları denetleme kurulu vardır, bunları sorar diye umuyordum ama ev hanımları örneğini okuyunca sorumun çok safça olduğunu daha iyi anladım :/
@@falanfilan7785
Pazarin %90'i camasir makinesinde şalgom kullansaydi, sirf %10 u icin sabah-aksam reklam yayinlarlar miydi? cekmesi para (ilker hocam bilir), yayinlanmasi ise cok cok cok para!
"agiz sagligi uzmanlarinin %90'i anal-B kullaniyor" diyorlar ve altta hizli bir yazi geciyor; orada "xxx arastirma sonucudur" diyor. arastirma diye anilan sey kendi firmasinda calisan 10 dis uzmaninin doldurdugu anket oluyor... orada bile kendi markasini kullanmayan cikiyor.
Cok keyifli olmus, hocanin guler yüzü insani rahatlatiyor, hastalari cok şanslı bence
Selim hocam, yılların kendine çok sey kattığı nadide insanlardansiniz. Eskiden öğrenciniz, simdi ise meslektaşınız olarak sizinle gurur duyuyoruz.
Bu kanala hep çok sevimli ve akıllı insanlar geliyor, zaten kanaldakiler de öyle. Bir yıldır her videoyu çok eğlenerek izliyorum. Başarılar. :)
Hocayı işini yaparken canlı canlı gözlemleme şansım oldu, gerçekten hayranlık uyandırıcı bir insan. Hem profesyonelliğiyle, hem yaşam enerjisiyle, hem kültürüyle (özellikle müzik kültürü) beni mest etti. İşinde de inanılmaz başarılı. Gerçekten helal olsun. Sizinle tanışmak harika bi histi.
yekta kopan'ın doktor versiyonunu konuk ettiğiniz iyi olmuş :D
Hocamı izledikten sonra dişlerimi fırçalamayı günde 1'e düşürdüm, diş ipini de bıraktım. Teşekkürler hocam.
Hocayı tarzından ötürü sevdim
Yıllardır güvendiğim tek insan, harika hekim Prof. Dr. Selim Pamuk.
Ne kadar güzel beyefendi bir adam tam bir cumhuriyet doktoru
Periodontolog'um. Waterpick ile diş ipinin eşit temizleyebilme kapasitelerinin olduğu gösterildi İlker hocam.
Ben de profesyonel hastayım , deneyimlerime dayanarak Waterpick 'in diş ipi yerini tutabileceğini düşünmüyorum , ön dişler için olabilir ama arka dişleri temizlemek için çok uğraşmak gerekiyor , dişetleriniz hassas ise basınçlı su ağrı yapabiliyor bir de her yer su oluyor :) diş ipi olmadan diş aralarının tam temizlenebileceğini düşünmüyorum hatta diş araları çok açık ise diş ipi de yetersiz , aranın büyüklüğüne göre arayüz fırçası gerekiyor , bir de 3d özellikli diş fırçası ile fırçalamak şart ama hocanın dediği gibi 6 ayda bir hekim ziyaretinden kaçamazsınız :) Bu kadar özen göstermeme ve hayatım diş hekimi koltuğunda geçmesine rağmen neredeyse tüm dişlerim kuron ve 2 tane implantım var buna da kader diyebiliriz herhalde :)
@@esrakaya2288 İlker hoca bu durumda derki; .Firmalardan para alıyoruz,işe yaramadıklarını bilsekte sizlere öneriyoruz, sonrada bakamamışsınız diyip tekrar dolgular implantlar vuhuuuu. şaka bir yana umarım ağzınızdaki kronlar salt estetik amaçlar uğruna yapılmamıştır. umarım şifa bulursunuz .geçmiş olsun .
@@KararsizOsuruk Teşekkürler :) kronlar estetik amaçlı yapılmadı , şu anki teknoloji ve bilgi ile gerek kalmazdı sanıyorum , yaşım dolayısı ile gelişmeleri yakından takip ettim :) diş hekimliği gerçekten büyük özveri ve fiziksel güç gerektiren zor bir alan , sizin ve tüm doktorlarımızın tıp bayramını kutluyorum
@@esrakaya2288 Ne tatlisiniz hep boyle bilincli ve ince hastalarimiz olsa keske 😊
Selim Hoca'yı uzun zamandır yakinen takip ediyorum, alanında bu kadar yenilikçi, kültürlü ve mütevazi başka bir Diş Hekimi ile tanışmadığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Flu TV'de kendisine denk geldiğime pek sevindim keyifli ve bilgilendirici bir sohbet olmuş.
Keşke insanlar üniversitelerde uzmanlarından dilediğini eğitimi alabilseydi diyoruz ya, işte İlker Hocam ekibinizin bize sunduğun tam olarak bu.
Abart abart
@@olgierdvoneverec6216 evet abartılmış ama bu youtube'da ya tapıyormuş gibi ya da nefret ediyormuş gibi yorum yapmak farz-ı ayn gibi bir kafa var. Ama yine de 101 olarak baktığımızda güzel videolar yapıyorlar hakkın vermek lazım.
O porsche alma dönemi eskidendi. Bir meslektaş ağabeyimin mesleğe yeni başladığım yıllarda altı ayda bir araba değiştirdiğini bilirim. Şimdi Dişhekimleri ancak devlette memur olursa gelir sahibi. Özel muayenehane sayısı ülke nüfusuna göre çok az ve olanlarda zaten belli birikimleri olan insanların (sadece para değil,kültür ,çevre v.s.) devam ettirdiği sabit hastası olan yerler. Devlet memuru olan, muayenehanesi olmayan dişhekiminin ise ekonomik olanakları artık çok sınırlı.
Bu arada Selim bey'i röportaja almışsınız ama , kişisel bakım uygulamaları sormaktan adama fotoğraf sormamışsınız. Selim bey ülkenin ilk dişhekimliği belgesel fotoğrafçısıdır. Bir çok yayını kendi çektiği fotoğraflarladır. Bir çok dönem hocamızın kitap, doktora ve. gibi yayınları için fotoğrafları o çekmiştir. Keşke biraz da fotoğraf yönünü deşseydiniz. Çok eksik kalmış bence.
Devlet memuru olursa gelir sahibi demişsiniz, daha sonra da devlet memuru olan, muaynehanesi olmayanın çok kısıtlı demişsiniz. Birincisi devlet memurunun geliri gerçekten çok kısıtlı. İkincisi devlet memuru olup özel muayenehanede çalışmak yasal değil. Üçüncüsü muayenehane sayısı da çok arttı. Artık her yer diş hekimi maalesef.
@@tugcenurozdal2254 İstanbul'da öylemi acaba? Anadolu'da bir çok il ve ilçede özel muayenehane kalmadı. Özel muayenehane sahibi olanların para kazananları da çok az sayıda. Karşıdan göründüğü gibi değil işler. Bakın bakalım yılda kaç özel muayenehane açılıyor ülkede. Devlet hastaneleri bünyesinde kurulmaya başlanan sonra özerkleştirilen, şimdi nasıl olduğunu bilmediğim ağız diş sağlığı merkezleriyle binlerce serbest diş hekimi mesleğini bıraktı. Artık emekliliği gelmiş birçok meslektaşım iş yapamadıkları için muayenehanelerini kapatmak ve devlete memur olarak girmek zorunda kaldı aç kalmamak için..Size tavsiyem Türk Dişhekimleri Birliğine, Ağız diş sağlığı merkezlerinin kurulmaya başlandığı yıl Türkiye'de kaç özel muayenehane varmış, şimdi kaç özel muayenehane kalmış sormanız ve öğrenmeniz.
aynı ülkede mi yaşıyoruz? benim bildiğim ülkede devlette diş tedavisine erişmek neredeyse imkansız. özeller dahi çok yoğun.
@@aliserdar2531 Vallahi sizi bilmiyorum nerede yaşıyorsunuz ama ben Anadolu'da bir ilçede yaşıyorum ve işsizlikten muayenehanemi kapatmak durumunda kaldığım 2012 yılında ilçemizde 26 özel muayenehane vardı, şimdi sadece 6 özel muayenehane var. Muayenehanesini kapatanların içinde yaşdaşım olan ve daha önce devlet memuru olarak çalıştığı için özel muayenehanesini kapattıktan sonra yeniden devlete başvurup memur emeklisi olan arkadaşlarım var. Devlette diş tedavisine erişmenin imkansızlığından haberdar değilim ama pandemi koşullarının bu sonucu doğurmuş olabileceğini öngörebiliriz.Çünkü bu ortamda dünyadaki en riskli meslek dişhekimliğidir. Devam edebilen meslektaşlarımın heykeli dikilse olur. Konunun başlığı Porsche almayan dişhekimiydi ben o konuda cevap yazıyorum. Yazdıklarımın arkasındayım.
@@HuseyinBasaoglu devlette pandemiden bağımsız da diş tedavisine erişilebilir değildi kanaatimce. Tabi porche falan azcık çarpıcı başlık gayesi hocam. Ben de anadoluda bir ilçede yaşıyorum ve sizinki kadar büyük bir ilçe değil anlaşılan. Mesleğinizde başarılar.
Pandemi bahanesiyle dişçiyi sallıyorum aylardır, doktor bey beni ikna etti, çok keyifli yayındı teşekkürler flu TV 😉
flu tv de ilk defa bilmediğim bir kelime olmadan bölümü bitirebildim. Diş hekimi olmak arada işe yarıyor :)
İlker Hoca'nın hayatına dair donelere bayılıyorum, keşke olmaz öyle saçma doneler diye bir program başlasa, iyi güleriz 😂
çok tatlısınız hocam ya, bir diş hekimliği öğrencisinden sevgiler 💕
En son dişim yamuktu doktor ameliyatla almalıyız dedi, benim de iki azı dişim eksikti düşündüm ki diş teliyle boşluğa kaydırırsak diş düzelir doktora söyledim evet olur dedi. Olaya baksana bu kadar önemli ameliyat olacak üzerine dişim gidecek çok daha basit doğru çözümü doktor değil ben söylüyorum böyle doktorlar da var. Burdan anladığım her konuda kendimiz araştırıp, bilgi fikir sahibi olmalıyız, kendimizi bizden başka düşünen yok maalesef.
Senin dişçi sanayiciymişti. Usta silecekler çalışmıyor, motoru indirecez 20 bin lira.
@@MesuKaanErkoca Devlet hastanesiydi, çok gençti yeni mezun gibi ama sonuçta doktor olarak göreve başladı.
Malesef çok yanlış bir yorum yapmışsınız, evet diş teliyle de düzeltilebilir belki ama eğer doktorunuz ilk ameliyatla alınmasını önerdiyse minimal hasarlı tedavi bu olduğu için önermiştir diye düşünüyorum. Dişinizin konumuna bağlı olarak yapılacak tel tedavisi çok ciddi hasarlar verebilir örneğin videoda değinildiği gibi periodontal hastalıklar hatta kemik rezorpsiyonu geri dönüşümsüz şekilde olabilir. Braketin baskısıyla dişiniz işlevselliğini yitiredebilir. Görmeden bir şey demek zor, ilgilenen diş hekimi görmüş de önermiş emin olun bir bildiği vardır
Dediğiniz şey yapılabilir mi evet ama çol saçma sapan bir tedavi olacagı için size onu önermemiştir.Muhtemelen 20 yaş dişinizi en arkadan alıp öne getirtmekten bahsettiniz.Bu tedaviyi yaptırdınız mı merak ediyorum.
Harika video, hocamın enerjisi sonuna kadar izletti ! ne kadar sempatik güler yüzlü
İyi bir dişçisi olan insan, mutlu insandır.
Allaam sonunda beklediğim bölüm.
Ben son sınıf öğrencisiyim ve yorumlarım şunlar:
1-doğru fırçalama ile asla plak ve diş taşı ve çürük oluşmaz. Benim 3 senedir hiç diş taşım oluşmadı. 5 senedir hiç çürüğüm olmadı. Plak yoksa çürük de olmaz periodontal hastalık da olmaz.
2- Genetik olarak periodontal hastalık ve çürük farklı ilerler.
3- Gerçekten iyi bir temizlik yapılıp yapılmadığını plak boyama yöntemleriyle teşhis edip o bölgelerin etkili temizlenmesi sağlanır.
4- diş ipinden ben de nefret ediyorum ve 3 günde bir bu yüzden kürdanlı diş ipi kullanıyorum.
Saygılar
Saygılar
İlker Hocam konuların uzmanlarını bulmakta resmen kompetanınız ...ilk dişçimi berbere 8 -9 yaşlarında çektirdim 2. Sini ise fırıncıya o da fiyatı 50 krş olduğu ne günlermiş ....şimdi gülüyorum için programı keyif ile izledim 😎🧿
Çok tatlı bir insanmış; mütevazi, sempatik ve esprili..:)
Fazla yaşıyoruz ve dişlerde buna en ayak uyduramayan organlardan biri.
17:27 Ulan hem soyadım Nalbant hem de Berberim. 😂 Diş hekimliği bekle geliyorum. 😂 😂
ayyy bayıldım selim hocaya yaaa müthiş bir adaaam😂💛
Mimar ve Diş hekimi de tamam 👍sıra psikolog ve arkeoloğa geldi İlker Hocam 😊
daha 1 hafta önce dişçiye gidip gelirken böyle bir bölümün çekilmesi gerek diye düşünüyordum. Çok iyi olmuş.
hocam keşke altın dişi de sorsaydın :)
Zamanında altın diş taktırsaydık her sene değerimiz katlanarak artardı :-P
@@harikaevren sonra yolda birkaç kişi tenhaya kıstırıp kerpetenle dişi çekerlerdi. Show haberde gündem olurdu. 😅
@@serkanackyurek4378 üzdün :-/
Bizim insanımızın diş korkusu acidan ziyade masraftan ötürü. Gariban milletiz.
Özel dişçiye gidince, dişçinin elindeki kadar büyük bir iğneyle giriyor hesap.
devlet ağız diş sağlığı merkezleri de var.
@@sedatucak9251 çok az sayıdalar randevu bulmak zor onun yanı sıra devlette işler pek halledilmiyor ben 4 diş hekimine gittim ki ağrıdan öldüğüm bir dönemdi 3’ü yapmadı 4. yaptığı sırada 5 haftadır ağrı çekiyordum.
Dünyanın her yerinde nisbeten daha pahalı burda millet jip e biner diş yaptırmaz zihniyet bozuk
@@Nobody-co3oj Kardeşim özele git çektir bari hiç mi paran yok?
Yorumlara bakar mısınız ya seviye nasıl arttı. Mükemmel ortam
Diş hekimliği öğrencisiyim, flu tv her daldan program yapınca, diş hekimliği ile ilgili de yapmazlar herhalde diyodum.Yanıldık teşekkürler emeğinize sağlık.Selim hocaya selamlar kongrelerden izlemiştim
Evet bir kaç haftaya ve 1 aya falan üniversite sınavına gireceğim çok heyecanlıyım InşâAllah Diş hekimliği okumak istiyorum..
Hadi like atında unuttuğum zamanda gelip baktığımda hem motivasyonum artsın hem de hayalimden vazgeçmememi sağlasın şu müthiş video💜🥺
Emeğinize sağlık 🦷👍
Kazandınız mııı tam 1 yıl olmuşş
Benim 20likleri çat çat çektiler hatta doktor ağzımı açmak için kullandığı aleti de bana tutturdu. Üstüne ağzımda ip unutuldu doktor(lar) görmemiş bi gün aynada ben gördüm.... Süper bir deneyim herkese tavsiyemdir.
Diş hekimi olduğum için mi bilmiyorum ama aktı gitti sohbet. Selim hocam selamlar yine her zamanki gibi müthişsiniz :) İlker Bey siz de çok çekmişsiniz dişlerden ve bu konuda bilgili olduğunuz belli. Bir periodontolog olarak ağız duşu kullanmanız çok güzel. Düzenli olarak kullanıyorsanız ve bütün arayüzleri tek tek temizliyorsanız dişipi kullanmanıza gerek kalmayabilir. Tekrar geçmiş olsun.
Merhabalar hocam. Bir şey danışmak istiyorum periodontoloji konusunda. Yorumumu görürseniz, gmail adresinizi yazar mısınız aşağıya? Çok minnettar olurum
@@dostadam4379 uzmdtsule@ buradan ulaşabilirsiniz
Efsane olmuş video, dişçiye giderken dikkat etmeyenler var dedi hocam; senelerden 94 ortodonti tedaivisi oluyorum, aylık gidip telleri mi sıkıyorlar ince ayar mı yapıyorlar ne öyle bişey. Orta okuldayım dişçiye girmeden baktım altında lahmacuncu var, karnımda aç, dedim bir tane yiyeyim, şekerim düşmüş zaten :) böyle marulları dizdim güzelce ayranımla birlikte bir güzel götürdüm. Sonra da bir üst katta ki dişçime koştum. Aman allahım o cımbız gibi bişey ile Yalçın abi 5 cm lik marulu çekip Allah seni kahretmesin git dişini fırçala, açılmamış fırçalarımız var dediydi ne travma ne travma. O gün bugün 150 kere fırçalayıp giderim dişçime :))) Yalçın abi hakkını helal et:)
Jest ve mimikler ESG, dış görünüş Erkcan Hocam +10. Sanki denk getirilmiş gibi :) Muhteşem!
Rossmann'dan dişler arası fırçadan alıp hergün temizlerseniz, çok etkileyici bir temizlik yapmış olursunuz. Hatta benim diş hekimim sonradan diş macunu kullanmaya bile gerek yok demişti
Pamuk gibi yeminle ne güzel sohbet edilir
Off be hocam. Yine toplumun sesi oldunuz :D Ne çektik be arkadaş bu diş hekimlerinden. Bu program ne söylediyseniz arkanızdayım.
Çocukluk yaşlarımda 2+2 sene iki farklı doktorda ortodoksal tedavi gördüm. Diş eğriliği ve alt dişler ile çenenin aşırı önde olması sebebi ile tel ve dışarıda çeneye baskı yapan garip gurup aletler/maskeler taktım yıllarca. 35 yaşımdayım halen çene yarım metre önde gidiyor. Şuan tanıdığım dostum olan diş hekimime veya öncesinde gittiğim diş hekimlerine ve hatta mesleğim sebebi ile tanımış olduğum akademik/profesör diş hekimine soruyorum "ne diyorsunuz? yanlış tedavi mi?" diye; her birinden başka bir cevap, bahane arkadaş. Sonuçta hepsi "Yani bu tedaviler önleyici, olacaksa olur, genetik bu iş" noktasına geliyor hepsi. Laaaan, niye benim ailem o zaman kamyonla para verdi bu işe, önceden söyleseydiniz ya. Öte yandan ağrı olduğunda da ocaklarına düşüyor, ne para gerekiyorsa veriyoruz tabi ki. Hocamıza selamlar ve teşekkürler samimiyeti için.
Nereden buluyorsunuz böyle tatlı insanları valla bayılıyorum bu kanala ya
Flu Tv`DEN Harika bir bölüm daha
Üniversitede bir gün diş bölümü profesörüne demiştim ki; hocam bu bölüm t-m olmalı bence demiştim. o da demişti ki; bana kalsa güzel sanatlarla alınmalı çünkü tamamen üç boyutlu düşünme ile alakalı demişti.
Ikiniz de boş yapmışsınız hayvan gibi biyoloji ve fizik gerektiren bir bolumu tm alamak da guzel sanatlara almak da salaklik olur
Dünyanın en şeker diş hekimini bulmuşsunuz hocam tebrik ederim
Benim güzel asistan abim, hiç üzmedin bizi Rabbimde seni üzmesin 🤲❤️
Woow hayatimin en kisa 27 dakikasiydi sanirim. Cok keyifliydi.
Akşam yatmadan dişlerin her yanını güzelce fırçalamak gerekiyor. Diş ipiyle de güzelce temizlemek gerekiyor. Diş etlerine ve dişe aşırı bastırmadan yapılmalı. Basınc ayarlı elektrikli fırcalar ekonomik duruma göre alınabilir.
Neden akşam önemli? Çünkü tükürük ve gün içindeki aktif ağız kullanımı bakterilere karşı koruma sağlıyor ancak gece bu koruma olmadığından risk artıyor. En güzeli her öğünden sonra fırçalamak tabi. Oda olmazsa sabah akşam. oda olmazsa akşam yatmadan :)
İlker hocam bir dahaki programa eczacı çağırsanız muhteşem olur
Şahane bir bölüm 👏👏👏
benim gibi fakirlere sesleniyorum.Arkadaşlar havuç yiyin ve diş ağrınız olunca diş hekimine gidin.Zaten başka şansımız yok.
Sagollll
meslekten biri olarak, ilk gittiğiniz doktoru mesut edersiniz diyeyim...
Havuç ne için tüketilmeli
@@blfkovl739 programı izle anlarsın.
Siz ne kadar tatlı bir insansınız hocam ya
Diş Sağlığı konusunda çok keyifli ve faydalı bir söyleşi olmuş, teşekkürler..
Diş hekimliği okuyan birçok arkadaşımdan biliyorum biraz aldıkları eğitimi cidden beğeniyorum ve bana güvenilir bir imaj çiziyorlar.
Selim hocanın bir öğrencisi olarak bu videoyu hasta açısından çok aydınlatıcı buldum. Özellkle sırf renginden dolayı sapasağlam amalgamlarını söktürmeye gelen hastalar açısından...
Ne tatlı bir hekimdi bu ya!🤗🤗
hızlı bir tavise ben de diş hekimiyim; waterpick yada ağız gargaraları diş bakımında çok etkili değildir havalı görünmesine aldanmayın. Günde en az 2 kez fırçalamak ve günde 1 kez diş ipi kullanmak en etkili yöntemdir.
Katılmakla birlikte ortodonti tedavisi gören hastalar için tavsiye edilebilir bir cihazdir
diş ipine alternatif bir şey var mıdır?
@@klytemnestra jeoloji bölümü istemiyor musunuz siz artık?
@@mervearicibasi İstiyoruz tabi ki.
@@klytemnestra geçenlerde "Teke Tek"de Saldo Gölü ve Mars ekspedisyonunu anlattı ITÜ Jeoloji'den bir akademisyen. Çok güzeldii.
Bu konunun gelmesi harika, çok mutlu oldum 😁 hocam yalnız lütfen dis ipini kullanalım, hiç yoksa 3-4 günde bir (normalde günde 1 istenir)😅😊
İzlerken dişlerim sızladı doktor fobisinden, yatacak yerim yok
Dünyadaki en iyi "Diş Programı" olduğuna bahse girerim, Hocan bir dahakine doktora gerek yok, direk siz anlatabilirsiniz, tecrübelerinizden...
Bir dis hekiminden yeme-icmr aliskanliklarininda dis bakiminda cok cok etkili oldugunu duymak isterdim.
Caner bey belki o yuzden bazen kotu sonuç bazen iyi sonuc aliyorsunuz.
Helal olsun gurur duydum, olayı şova dökmeden sade Bir şekilde anlatmış
Dis fircalarken izledim. Sagol canikligil.
çok tatlı bir doktor. ben dişini fırçalamayan insanlara kıl oluyorum.
bu arada bir belgeselde izlemiştim 1000 yıllık insan fosilinde çok ilkel şekilde köprü diş yapıldığı tespit edilmişti. bu tespit diş hekimliğinin insanlık tarihiyle özdeşleşen bir meslek olduğunu gösteriyor
“Kimse yapıldığını anlamıyor” başarılı estetiğin tanımı..
Çok sempatik bir diş hekimi.
Doğru her koşulda dişçiye gitmek zorundayız ve evet her şeye bir cevapları var.
Selim Hoca Çapa’da en sevdiğimiz hocalarımızdandı ❤️ Onun öğrencisi olmak bir şanstı 😃
Bence Çapa’da okumak ayrıcalık😀
sohbeti çok keyifli bir hocamızmış
Çok samimisiniz hocam, ben sizin dediğinizi değil yaptığınızı seçiyorum teşekkürler.
bu program devam etsin ve bir de veteriner gelsin!!!!
O gelirse sopayla gelir .
Ilker abi acun ılıcalı gibisin. Her sektörden insanı topluyorsun. Herkes seni izlesin istiyorsun 😂😁
ictenliginiz icin tesekkurler
Güzel video, emeğinize sağlık.
İlker hocam misvağı sorar diye ummuştum ama sormamış.
Biliyorum kuantum daha çok seyirci çekebilir ama botanik serisi gelmeli
Diş çürümesinin avcı toplayıcıdan çiftçilik ile yaşamamıza geçmemizden sebep olduğuna dair diye bir şey duyduğumu hatırlıyorum. Ne kadar doğru bilmiyorum ama buğday arpa gibi karbonhidrat kaynaklarının glikozu bakterilere uygun üreme ortamı sağlıyormuşşşş.
Harika bir program olmus hocamizin agzini saglik
38 yaşıma kadar dişlerimi hic düzenli fırcalamamama rağmen hic cürüğüm yok. hadi diş hekimleri bunu da acıklayın
Konuk çok sempatik keyifli bölümdü - ama amacına uygun bir bölüm olmadığını düşünüyorum sorular yetersizdi keşke aslında doğru fırçalamıyorsunuz dediğinde bir takma çene üzerinde gösterse idi. - aynı zamanda macun markaların ismini söylemeden birbirleri arasındaki farkları açıklasa idi diş fırçalarının herhangi bir farkları varmı elektrikli diş fırçasında 3d veya 2d farkının faydası yada zararı varmı oval fırça ağzımı yoksa uzun olanmı daha faydalı vb.
Flu TV'nin "takma çene üzerinde doğru diş fırçalama tekniği göstermeyi" (örneğin) amaçlayıp üstüne bir de kaynaklarını kullanıp bununla ilgili video çekeceğini sanmıyorum. Videoda sadece bir sohbet var ve konsept ve terimler ile ilgili yüzelsel bir bilgi edinip daha ayrıntılı öğrenmek istediklerinizi araştırabilirsiniz. Mesela bunun için özellikle hazırlanmış videolar var, ayrıca tıp dergilerinde veya akademik platformlarda makaleler de bulabilirsiniz.
Ama şey..kim oturup araştıracak aslında
Ilkel kabilelerde curuk azdi cunku karbonhidratla beslenme azdi genelde protein agirlikli beslenme vardi dolayisiyla protein curuk onleyici oldugu icin ve karbonhidrat gibi curuk olusmasi icin 4 elzem gereklilikten biri olmadigi icin curuk azdı kaybedilen dişler de genelde travma sonucu kaybedilmistir
“Güzel söylüyorsunuz da doktor: Ben dişlerimi fırçalıyorsam, waterpik’i kullanıyorsam, 6 ayda 1 size geliyorsam bu lanet şey nası oldu da kanala indi?”
şimdi, onu şöyle izah edeyim: daha önceki OÖST bölümlerinde de anlatıldığı gibi her hastalıkta olduğu gibi diş ve dişeti hastalıklarında da konak faktör önemlidir. Gerçekten iyi bakım yapmanıza rağmen "ne yaparsam yapayım çürüyorlar." diyorsanız kalıtımınızdan kaynaklı bir talihsizliğe sahip olabilirsiniz, daha anne karnında dişlerin oluşum döneminde bir sorun olmuş olabilir. Bu durumda kendinize iyi bir doktor bulup arkadaş olun derim. Çünkü herşeyde olduğu gibi diş sağlığında da problemi oluşmadan önlemek, küçükken telafi etmek daha kolay/ucuz/acısızdır.
@@orktimusprime okurken yoruldum ,kısacası kalıtsal kaderiniz bu demeniz yeterliydi
Diş hekimleri işsiz kalmasın diye
konak faktörünü daha da açmak gerekirse tükrüğünüzün içinde de aynı kanınızda olduğu gibi immunolojik yani bağışıklık sağlayıcı elemanlar var. Bu elemanların sayısı etkinliği gibi şeyler de etkiliyor. Veya tükrük akış miktarınız az olması, çocukken fazla tetrasiklin türevi antibiyotik kullanımı da dişlerinizin çürümesini etkiliyor.
@@berataltunok6533 , babam diş hekimi (Çapa 64). Babamın, annemin ve kardeşimle benim dişlerimizin neredeyse hepsi çürüdü ve tedavi edildi. Tüm bakıma rağmen. Bunun sebebi kalıtsal ve/veya doğuştan gelen immün sistemi zayıflığıdır.
"siz biraz daha samimi gibisiniz" karikatürünü hatırlattı sayın diş hekimi :)
dişçilerle ilgili en can sıkıcı kısım "çek kurtulayım" dediğinizde dinlememeleri.
Diş ipi kullanınca bir daha bırakamıyorsun. Kullanmazsan temiz hissettirmiyor. Cidden diş ipi harika bi şey ya
Ayrıca diş taşları, el ayak nasirlari gibi durumlar vücudun savunma ve koruma mekanizmalarının cevaplarıdir.bu bölge çalıştırılio ve kullanılıo ve koruma ve temizleme yapılmıo burayı kaplayalim da bu bölgelere zarar gelmesin der vücut , boylece nasır oluşturur ya da dis etrafında diş taşı yapar .tabiki görüntü olarak kötüdür ama o bölge bu sayede kullanılırken korunmuş olur.yani kısaca özeti bu
Bir dişçide her şeye yetecek laf varsa, İlker hocamda asla bitmeyecek sorular var...
Bir dahakine veteriner bekleriz. Hocamın ağzına sağlık.
Sonraki bölümlerde bu diş macunundaki florür konusundaki komplo teorisine değinir misiniz? Teşekürler
Ara fırça hayatımı kurtardı. Keşke çocukluğumda ve ergenliğimde kullanmaya başlasaydım. Özellikle et ağırlıklı beslenen benim gibi insanlar için, 5-6 dk düzgün fırçaladıktan sonra bile ara fırça kullandığım zaman diş aralarından yemek artıkları çıkıyor.
Çubuğun ucunda ip olan ürünler var normal diş ipinden daha kolay kullanması, bir kere alışınca her yemekten sonra diş ipini kullanır oldum ben mesela.
Selim bey hoşgeldiniz, sadece kendi merak ettiklerimi soruyorum😅😁
Yemek yendikten hemen sonra fircalanmaz dişler.bunu kadim disciler bilir.cunku yemek yenince ağzın asidite oranı değişir.yemekten yaklasik 2 saat sonra fırçalanır.( Tabi kalıntı varsa şu içilebilir gargara yapılabilir)ve fircalandiktan sonra da yaklaşık 2 saat sonrasına kadar da yemek yenmez . Bir bilgi de bizden
İlker hocam bir tek bizim mesleğin bug ını bulamadınız ahahahahaha cok keyiflendim😅😅😅
Oh be sonunda merak ettiğin her şeyi öğrendim..
İlker hocam, seri devam edecekse "Kök hücre tedavisi ile diş ekimi projeleri vardı Dünya'da; ne oldu? O çalışmalar devam ediyor mu? Yoksa sonu hüsran mı oldu?" sorularını sorabilir misiniz? Hem doktorlar için de güzel olurdu. Diş çürüdüyse çek, yeni dişi ek. 32 değil 132 diş gelip geçmiş olurdu ağzımızdan :D
Bunu sormak için gelmiştim. Geç yorum yapıcağım için kimse görmez diyip, vazgeçmiştim. Şahsen benim tek umudum bu. Umut etmekten başka çarem de yok zaten. 19 yaşındayım ve dişlerimden çok çektim ve daha hala çekiyorum. Zirkonyum, implant gibi şeyleri yaptırmak hiç ama hiç istemiyorum. Şu an ki mevcut tedaviler bunlar, biliyorum ama kök hücre tedavisine de umut bağlamış durumdayım. Sağlıklı dişlerimin olmasını çok isterdim. Maalesef genetik olarak çürümeye çok müsait ve sarı. Ne kadar fırçalarsam fırçalayayım bu böyle. Neyse yazmak istedim. Yazdığınızı görünce de buraya yazdım.
Dişçiye gittim GEL GEL GÜZELİM HİÇ ACIMIYCAK çalıyordu
👍🌹Doktorlariniza hayranim çok güleryüzlü, sempatikler
Hocanın enerjisi çok yüksek müthiş..
20:12 yemek söylenmiş, kredi kartıyla ödemesi yapılıyor.
Agzina saglik hocam harikasiniz