Detoksa Değil, Bir Plana İhtiyacın Var

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 28 вер 2024

КОМЕНТАРІ • 247

  • @godelian
    @godelian  3 місяці тому +168

    Çok sık aynı yorum geldiği için açıklıyorum:
    Bağımlılık videosu çekmeden önce saracak değilim. Işık normalde yüzüme karşıdan vurması gerekirken odanın alt tarafından geldiği için ve kamera pozisyonundan kaynaklı rakuna dönüşmüşüm. Günlük hayatta gözlerimin altı böyle gözükmüyor, endişe etmeyin.

    • @doobby-oo4zl
      @doobby-oo4zl 3 місяці тому

      godeliannnnnnnnnnnnn

    • @karnbahariye
      @karnbahariye 3 місяці тому

      ​@@rumeysa00000 iyi bir soru

    • @ttaahha
      @ttaahha 2 місяці тому

      😂😂😂

    • @st.sophia-x5k
      @st.sophia-x5k 2 місяці тому +2

      Patladım LWNDWODWLDNKWNDWKD

  • @castor-f9z
    @castor-f9z 3 місяці тому +73

    şurada paylaşılmış 32 tane videodan sadece 4 5 tanesini izledim, İçerik sahibinin verdiği mesaj çok açık; İşin uzmanlarına başvurun, ne olduğu belli olmayan hayatında bir kaç tane bile kitap okumamış sosyal medya içerik üreticilerine, kendini psikolog vs tanıtanlara kesinlikle güvenmeyin diyor. Sapına kadar da haklı..

  • @temurlane35
    @temurlane35 3 місяці тому +14

    Video için teşekkürler..
    Bedelli askerlikte 20 gün akıllı telefondan ve birçok başka şeyden uzak kalmak kesinlikle beni daha 'alert' hale getirmişti.. Tabi ki bir süre sonra yine aynı döngülere girdim.
    Ben de konuyla ilgili araştıran ve denemeler yapan bir insan olarak.. Yeni alışkanlıklarla desteklemek kısmına dikkat çekmenize katılıyorum.
    Diğer yandan detoks denilebilecek bir planın ise bu anlamda şöyle bir faydası var bence. Belirli bir süre kendini 'sıkılmaya' bırakan kişi ister istemez daha önceden zevk aldığı fakat kolay dopamin denilen şeyler yüzünden uzak kaldığı etkinlikleri tekrar düşünme ve daha fazla sıkılmamak için onlara geri dönme şansı elde ediyor. Buna ek olarak, bence şöyle bir gerçek de var: O da insan alıştığı telefon, bilgisayar vsden yeterince uzak kaldığı zaman, elinde o an ne varsa, kitap okumak, bulmaca çözmek, yürümek vs vs. akla ne gelirse, bunlar net bir şekilde daha fazla zevk verir hale geliyor. Telefona sürekli bakmaktan, aksiyon filminden bile zevk alamaz hale gelen bir beyin, filmden tekrar zevk alabilmek için, telefona bakmadığı bir süreye ihtiyacı var kısacası.
    Kısacası, detox zamanı olarak planlanan zaman, yerine neler konabileceğini keşfetmek için işe yarayabilir.

    • @fatihaktas7231
      @fatihaktas7231 20 днів тому

      Kesinlikle katılıyorum telefonum kırıldığı için 1 ay uzak kalmıştım en sıkıcı şeyler keyifli hale gelmeye başlamıştı yavaş yavaş

  • @tuna5689
    @tuna5689 3 місяці тому +9

    Telefon bağımlılığıyla ilgili detaylı bir video güzel olabilir. Özellikle etrafta bu kadar bilgi kirliliği varken.

  • @dilan.kahraman
    @dilan.kahraman 3 місяці тому +4

    Video ile ilgili highlight'larım: 1. Dopamin kaynaklarını çeşitlendir. 2. Bir kaç günlük/haftalık tecritler beyin kimyamızı ve işleyişini değiştirmeyeceği gibi relapsı kaçınılmaz kılar. Bu nedenle birey kendine yeni bir yaşam biçimi benimsemelidir. 3. Değiştirmek istediğin davranışın yerine koyacağın yeni davranışı tasarlarken sürecin her aşamasında dopamin hitleri alabileceğin ufak basamaklar inşa etmelisin. Uzun vadeli hedeflere doğru giderken yolda kutlayabileceğin zaferler olmalı. İnsan bir davranışı ancak bu şekilde değiştirebilir. 4. İstenmeyen davranış her tekrar ettiğinde bu aslında o davranışı değiştirmek için bir fırsattır. 5. Her seferinde başarılı olmak zorunda değilsin, yukarı ivmeli bir başarı yüzdesi seni istenen sonuca adım adım götürecektir.

  • @nursim.a
    @nursim.a 2 місяці тому +1

    Bağımlılığın insanı aptallaştırdığını (?) düşünüyorum. Kendimde gözlemlediğim kadarıyla telefon bağımlılığı mesela. Karantina döneminde bayağı bağımlı hale geldim, durmadan dizi izleyip reels kaydırıyordum. Bir süre sonra insan, nasıl anlatabilirim bilmiyorum, esnek düşünme yetisini kaybediyor gibi oluyor. Son zamanlarda değiştirmek için uğraşıyorum. Üniversiteye başlamanın epey bir faydası oldu, şehir değiştirdim ve tamamıyla farklı bir ortama geçtim. Yeni bir hayat tarzı kurmak ve sosyal çevremi genişletmek iyi geldi. Şimdi eve dönmek aynı çarka tekrar girmeme sebep oldu ama yeni bir spora yazılarak vs. değiştirmek için çabalıyorum.

  • @kaanefecubuk5171
    @kaanefecubuk5171 3 місяці тому +1

    Bu mecrada sapıtmamış, makul birini görmek çok güzel. Umarım devam edersin.

  • @HeyGuyz97
    @HeyGuyz97 3 місяці тому +2

    Abi hastayken video çekeyim diye zorlamasaydın kendini. Geçmiş olsun. Allah kimseyi kimseyi sağlıkla sınamasın.

  • @mrb85
    @mrb85 3 місяці тому +4

    Gunde sadece 4 saat uyku dort bit yani tatecilerle dolu yorgun bitkin ama pes etmeyen bir beden yoruldun biliyoruz ama bu dava sensiz olmaz reis.

  • @AhmetUysal-vy9ff
    @AhmetUysal-vy9ff 3 місяці тому

    Geçmiş olsun. Burada verdiğiniz bilgiler hayatımı reform etme çabama çok çok büyük faydası olacak teşekkür ederim

  • @Efe.676
    @Efe.676 3 місяці тому +1

    Geçmiş olsun hocam, güzel bir video hazırlamışsınız.

  • @MiyopElf
    @MiyopElf 3 місяці тому

    Ağabeyim yeni takip etmeye başladım ve videoların ciddi manada taklitten uzak , sade ve bilgilendirici . Umarım daha genis kitlelere ulaşırsın. 🎉❤

  • @kemalowicc
    @kemalowicc 3 місяці тому +4

    sinan canan'ı kötüleyeceğin video gelsin acil

  • @W-artun-W
    @W-artun-W 3 місяці тому

    Geçmiş olsun reis yine benim açımdan havada kalmış bir konuya değindin sağolasın

  • @e4a6k
    @e4a6k 3 місяці тому +4

    Abi maydonoz ve diğer yeşillikleri karıştırıp içtim neden olmadı bu detoks?

    • @das6593
      @das6593 3 місяці тому +1

      Kiraz sapıyla keciboynuzu karistirmakta yarar goruyorum

  • @MidoriyaIzuku-hs6xy
    @MidoriyaIzuku-hs6xy 3 місяці тому

    çok güzel bir video olmuş, nasıl bittiğini bile anlamadım. Bu konuyla ilgilenen ve merak eden kişiler Loretta Graziano Breuning - happy brain veya türkçesi mutlu beyin, hormonlarınızını yönetin kitabında bu videoda anlattığı şeyleri işliyor. okuyabilirsiniz.

  • @backatleden0812
    @backatleden0812 3 місяці тому +1

    Baron eline sağlık. Beyin sisi konusuna da değinir misin?

  • @hemsaaye
    @hemsaaye 3 місяці тому

    Allah şifa versin ağabey. Alternatif üretmenin altını çizdiğin için de teşekkür ederim 👐🏼

  • @fulpir
    @fulpir 3 місяці тому

    Geçmiş olsun abi kendine iyi bak sen bize lazımsın

  • @hasane982
    @hasane982 3 місяці тому +1

    Videolarda özellikle d1 ve d2 yolaklarını anlatırken prefrontal korteksi bahsederken resim koyabilirseniz çok sevinirim videolarda böyle şeyleri anlatırken bir görsel görmek benim gibi insanlar için neyi anlattığınızı daha iyi anlamamı sağlıyor.

  • @cuneytmf8358
    @cuneytmf8358 3 місяці тому

    Davranışın değişmesi dopamin kadar hafızayla da ilgili. Yerine koyduğun davranışı çok uzun süre devam ettirmen gerekiyor ama bu bile yeterli değil. O yüzden 20 sene önce bırakılan sigaraya tekrar başlayabiliyor insanlar. 20 sene bile sigaradan aldığın "çabuk" ödülü unutmana yetmeyebilir, insanların çoğu sigarayı bıraktıktan sonra 4-5 kilo alıyolar, yerine basit karbonhidrat koyuyorlar.

  • @sklavenmoral4515
    @sklavenmoral4515 3 місяці тому +1

    godelian merhaba Türkiye'de online kumar bağımlılığı çığrından çıktuı. Hazır dopaminden bahsetmişken bu konu özelinde bir video yaparbilir misiniz? Farkındalık oluşsun ve yardıma ihtiyacı olan kişiler faydalansın

  • @kozmikyolcu1
    @kozmikyolcu1 3 місяці тому

    Abi çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için hakkın ödenmez ❤

  • @btkmaresal5146
    @btkmaresal5146 3 місяці тому +1

    Saman adam yapmışsın gibi geldi

  • @Umutolanbiri
    @Umutolanbiri 2 місяці тому

    merhaba , odaklanma ile ilgili video yaparsanız çok güzel olur çünkü birçpk kişide bu sorunu görüyorum maalesef günümüz hızlı hayatından ve sosyal medyadan dolayı

  • @BurakGirgin-q3f
    @BurakGirgin-q3f 3 місяці тому +1

    Çok teşekkürler. Geçmiş olsun ben de yaz gribi oldum. :(

  • @egekiraz5707
    @egekiraz5707 3 місяці тому

    Hocam bir dahaki sefere yaptığınız araştırmaların kaynakçalarını paylaşmanız mümkün mü?

  • @cagatay4591
    @cagatay4591 3 місяці тому

    hastalığın için geçmiş olsun usta ama tamda anlattığın gibi dopamin kısmı

  • @sezginturktuzun
    @sezginturktuzun 3 місяці тому

    Hocam dopamin mevzusunda ADHD tanısı almış biri olarak aklıma ilk olarak o geldi. Bunun hakkında yorumunuzu çok merak ettim, saygılar.

  • @listenandgrow4775
    @listenandgrow4775 3 місяці тому

    Gabor mate ve adhd hakkında video çeker misin allahına kurban

  • @mehmet8256
    @mehmet8256 3 місяці тому

    selamlar, erteleme ve disiplin ile ilgili bir video çekebilir misiniz acaba?

  • @savasciruh
    @savasciruh 3 місяці тому

    Dopamin detoksunu yanlış anlamışsınız, ilk insandan beri var olan dopaminin bugün yapay olarak anlık fazla oranda üretimi ve dopaminin sağlayan eğlemin bağımlılığa dönüşmesi ve sadece keyif veren eğlence türü şeylerde aranması sorun. nöroloji bilimine başvurursanız dopaminin sıfırlanması değil, bağımlılık sonrası ilk etapta az hissedilmesi ancak aynı dopaminin önceden keyif alınmayan eylemler yapıldığında artık keyif alınarak salınmasını sağlar.aynı şekilde bağımlı olundaysa keyif veren şeyler bir süre sonra yetersiz kalır ve dopaminin arttırılması ya yetersiz kalır ya da aynı keyfi vermez.aslında dopamin detoksu ile yapılan, beyni sıfırlayarak, bağımlılıkta zevk ölümüyle sonuçkanan yaşam döngüsünde tekrar gündelik eylemlere zevk kazandormak, hazzı yenidem çoğaltmak, bağımlılıklardan kurtulmak, odaklanmayı sağlamaktır. eğer dopamin detoksu yaparsanız bilgisayar oyununu günde bir saat oynarak bağımlı olduğunuz halden çok daha fazla zevk alarak oynarsınız. ne gibi biliyor musınuz şu an tüm kadınlar çıplak da gezse erkeklerin gözü alıştığı için etkilenmez ancak eski dönemderde bir erkek bir kadının ayak bileğini görünce çok etkilenirdi.aslında şu an daha çok zevk veren şey var sanılsa da, esasen olan zevk ölümüdür. dopamin detoksu ise en baştan en küçük şeylere zevk yüklemesi yaparak daha büyük zevk unsurlarındansa katlanarak zevk almayı sağlar

  • @ryzens8507
    @ryzens8507 3 місяці тому +2

    Süper video yine

  • @zeeidanii
    @zeeidanii 3 місяці тому

    geçmiş olsun hocam

  • @guzelnsan1328
    @guzelnsan1328 3 місяці тому

    Hastayken video çekip de niye kaliteyi düşürüyorsun? İyileş ondan sonra çek acelen ne?

  • @Flymetothemoonkbra
    @Flymetothemoonkbra 3 місяці тому

    Geçmiş olsun cano

  • @Zizou2352
    @Zizou2352 3 місяці тому

    Teşekkürler yine çok aydınlatıcı oldu

  • @ahmetmehmet-s6r
    @ahmetmehmet-s6r 3 місяці тому

    Mastürbasyonu geciktirerek yapmak, ani dopamin alımıyla ilgili sıkıntıyı giderir mi?

  • @ttaahha
    @ttaahha 2 місяці тому

    Wow kaliteli bilgiler , güzel anlatım.tşkler.

  • @muhammedtahaozdemir-xe9mi
    @muhammedtahaozdemir-xe9mi 3 місяці тому

    geçmiş olsun

  • @JiletYasemin25
    @JiletYasemin25 3 місяці тому

    Abi şaşkin kapışamamak dolandırıcılıktan içeri girmiş

  • @tatsucopter
    @tatsucopter 3 місяці тому

    goz altlari umarim magnezyumdan degildir ustad

  • @yigitturhanrecepoglu9877
    @yigitturhanrecepoglu9877 3 місяці тому

    Beklenen video teşekkürler knks

  • @mazbatasiz
    @mazbatasiz 3 місяці тому

    Yeni ev h.o. hocam

  • @Jaws-iAzam
    @Jaws-iAzam 3 місяці тому

    Hocam sen metsiksten cikamamissın ya

  • @estanzohagi
    @estanzohagi 2 місяці тому

    sevdiğimiz adamlardan godelian

  • @a.t-g9c
    @a.t-g9c 3 місяці тому

    gecmis olsun abim

  • @alperencoskunrecorder
    @alperencoskunrecorder 3 місяці тому

    abi hatalısın kalkan balığının (erkek) pullarını dene

  • @backatleden0812
    @backatleden0812 3 місяці тому

    Kral karanlık rüya sana reaksiyon videosu çekmiş, karşı reaksiyon videosu çek lütfen, saygılar.

  • @emiremiremiremiremiremiremir
    @emiremiremiremiremiremiremir 3 місяці тому

    BABA SANA NOLMUŞ

  • @copluk1
    @copluk1 3 місяці тому

    AABI EMO MAKYAJI YAPTIN SANDIM GOZLERIN MOSMOR OLMUS ABI BIRAZ DINLEN LUTFEN 😢😢

  • @alicankavut3812
    @alicankavut3812 3 місяці тому

    Dayı sen ölmüşün be

  • @halilguray8547
    @halilguray8547 3 місяці тому

    Kısacası boş duran adamı Allah sevmez

  • @ugur5721
    @ugur5721 3 місяці тому +1

    abi ölmüşsün

  • @fizikimyabio
    @fizikimyabio 3 місяці тому

    Hocam dinçleşin.

  • @alpkalpsz6747
    @alpkalpsz6747 3 місяці тому

    abi gothic gibi olmuşsun

  • @sultanportakal
    @sultanportakal 3 місяці тому

    10:40

  • @shinatori3752
    @shinatori3752 3 місяці тому

    Saçmalık

  • @AgresticTr
    @AgresticTr 3 місяці тому +20

    İnsanın en büyük zaaflarından biri binary düşünmesi bence. Ya o ya bu. İki uçta kalıyorlar.
    Dopamin fonksiyonun mu bozuldu? Odaya kapan duvara bak. Yani dopamini kes.
    Halbuki vücuttaki her mekanizmanın bir optimum dengesi var.
    Denge bir yöne doğru bozulursa bunun çözümü dengeyi diğer yöne doğru bozmak değil.
    NORMALLEŞMEK lazım.
    Teşekkürler dostum, içeriklerin çok kaliteli.

  • @Kivancblog
    @Kivancblog 3 місяці тому +11

    Hocam mast. bağımlılığım başladıktan sonra çok hızlı kavrayabilen, fil hafızalı ben balık hafızalı, zor kavrayan birine dönüştüm. Yıllarca mallaştım diyordum ama geçmişe dönüp bakınca mast bağımlılığından sonraya denk geliyor. Bir bağlantısınolabilir mi yoksa gerçekten mi aptallaştım? Yaşım 20lerde ama 15imdeki döngüdeyim. Okul, oyun, telefon, mast., depresyon, yemek yeme, kilo alma, diyet yapma döngüsü.

    • @safak14
      @safak14 3 місяці тому

      Kardeşim yanlış anlama sen y*rrağı yemişsin

    • @bogaziciliceohaluk
      @bogaziciliceohaluk 3 місяці тому

      sen bitmişsin amk

    • @boomi3
      @boomi3 2 місяці тому +1

      yanlış bilmiyosam bu bağımlılığın beynin prefrontal cortex bölgesini ciddi manada etkilediğini gösteren araştırmalar var. gözlemin doğru olabilir. zeka kendi içinde çok karmaşık bi kavram ama daha önemlisi statik değil dinamik, yani aptallaştığını düşünüyosan bunu tersine çevirmen mümkün

    • @HayrunnisanurTuncer
      @HayrunnisanurTuncer Місяць тому

      Abi şuan ne durumdasın

  • @emreturap356
    @emreturap356 3 місяці тому +264

    Abi göz altların...

    • @iilkhaan
      @iilkhaan 3 місяці тому +5

      Benim daha kötü ak göz çevresi simsiyah

    • @begola
      @begola 3 місяці тому +10

      Videoyu ilk gördüğümde biri saldırdı sandım...

    • @rogerfederer1865
      @rogerfederer1865 3 місяці тому +21

      panda eyes (satanik bir ritüel olabilir)

    • @emreeryurt9758
      @emreeryurt9758 3 місяці тому

      Sadece çocuklarda olur bu, teoriye göre. ​@@rogerfederer1865

    • @bugraedip2982
      @bugraedip2982 3 місяці тому +4

      ​@@rogerfederer1865 aga belkide uykusuz kalmıştır olabilir mi ?!?!?

  • @efe1038
    @efe1038 3 місяці тому +6

    Evrim adam videonu çaldı abi.

  • @Mehmet_Karahanli38
    @Mehmet_Karahanli38 3 місяці тому +22

    Ağzına sağlık Godelian. Yabancı youtuberlarla başlayan bu 1 hafta sosyal medyayı bırakma saçmalığını açıkladığın çok güzel olmuş. TR de de aynısının türkçesini yapıp güya yararlı içerik ürettiğini zanneden varlıklar umarım bu videoyu görür.

    • @sound-engineer
      @sound-engineer 3 місяці тому +2

      Bu kişisel gelişim muhabbetleri ne kadar saçmalar derken her geçen gün daha saçmalıyor.

  • @serifatar
    @serifatar 3 місяці тому +13

    ah be abi keşke geçen sene çekeydin şu videoyu dopomin detoksu diye instagramı dondurdum, dondurduğum süre içinde twitter bağımlısı oldum ve şuan ikisini de kullanıyorum

    • @11ylonce53
      @11ylonce53 3 місяці тому +1

      aynı şeyi yaşamıştım ama sonra ordan da uzaklaştım hiçbir şey için geç değil yine uzaklaşabilirsin

    • @serifatar
      @serifatar 3 місяці тому

      @@11ylonce53 bir kaç arkadaşımla ekleştim şuan instagramdan daha faal kullanıyorum. instadan daha iyi bir yer fakat çok fazla boş muhabbete ve negatif etkileyen postlara maruz kalıyorum. umarım bi gün hepsinden kurtulurum.

    • @serifatar
      @serifatar 3 місяці тому

      @@11ylonce53 onun yerine geçebilecek dopamin sağlayıcı bulmam gerek ama bu gidişle bulamayacağım sanırım

    • @serifatar
      @serifatar 3 місяці тому

      @@11ylonce53 evet ama önce twittetın yerine geçebilecek dopamin sağlayıcı bulmam lazım ki sanırım bulamayacağım

  • @das6593
    @das6593 3 місяці тому +16

    Abi ışıktan mı sakaldan mi bilmiyom ama red skulla benzemissin.

    • @oghzo
      @oghzo 3 місяці тому

      Harbi.Ama gőz altlarından dolayı benzemiş bence

    • @Ypisad
      @Ypisad 3 місяці тому +1

      sakalı yok ki

    • @sadch6
      @sadch6 3 місяці тому +2

      @@Ypisadsakaldan derken sakalları kesmesinden bahsetmiş.

  • @capone5494
    @capone5494 3 місяці тому +21

    dopamine detoksu diye geldim ama asosyallikten bildirime damladım

  • @BT-schannel
    @BT-schannel 3 місяці тому +4

    Merhaba, Dehb hakkında bir program yaparsanız harika olur. Özellikle metilfenidatın uzun vadeli etkileri hakkında bilgi bulmakta zorlanıyorum. Bu ilacı yazan doktorlardan da çok sağlıklı bilgi geldiğini düşünmüyorum. (Onları bu ilacı yazdıkları için bir suçlamıyorum sadece sanki etkileri biraz küçümsüyorlar gibi geliyor) Kimi uzun süreli kullanımın parkinson vs gibi şeylere yol açtığından bahsediyor. Dehbli kişilere önerileriniz çok kıymetli olacaktır. Dikkati kontrol altına almak ile ilgili özellikle. Bana kalırsa çok yanlış isimlendirilmiş bir bozukluk. Şahsen benim dikkatim eksik değil. hatta konuya ilgim varsas standart bir insandan çok daha yüksek. Ama kontrolsüz. vahşi bir at gibi nereye isterse oraya gidiyor..:)

  • @bedirhanergun5674
    @bedirhanergun5674 3 місяці тому +54

    1- sosyal ilişki
    2- egzersiz
    3- diyet
    4- eğitim
    5- uyku

  • @iipeeekk
    @iipeeekk 3 місяці тому +6

    Dopamin detoksuyla alakalı o kadar çok içerik var ki, bu konuda bilgisizliğimden dolayı çok farklı düşünüyordum. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler 👍🏻

  • @resulakbas5877
    @resulakbas5877 3 місяці тому +4

    odaklandığınız şey adamın göz altları mı gerçekten 😄

  • @egeokankal9794
    @egeokankal9794 3 місяці тому +5

    Bazı safsata kişisel gelişim eylemleri ile benzer örüntüler gösterdiğinden hep uzak durmuşumdur. Süper anlatım teşekkürler :)

  • @sortakalpuyu
    @sortakalpuyu 2 місяці тому +1

    bak anlattıklarından bağımsız sadece kişiliğinle ilgili öznel bi yorum yapıcam abi bu gym e giden testosteron tayfada bi aşırı özgüven bi laobalilik oluyo ya kaşları falan defaultta çatık oluyo belki ben gym e gitmeyen bi erkek olduğum için beni rahatsız ediyo tehlike gibi algılıyom yani hiç güven vermiyo

  • @eminegokaslan2180
    @eminegokaslan2180 3 місяці тому +14

    Göz altınız geleceğimden daha karanlık. Geçmiş olsun

  • @gikk8751
    @gikk8751 3 місяці тому +3

    Abi, şema terapi ve psikolojik oyunlar üzerine video çeker misin?

  • @Akdenizkizi1
    @Akdenizkizi1 2 дні тому

    Bu anlattıklarınızı derin seviyede anlayabileceğimiz bir kitap var mı? Sosyal connenction, egzersiz, eğitim, diyet, uyku dediğiniz kısmı

  • @ikrranaz
    @ikrranaz 3 місяці тому +3

    Abi Bahardaki Timur u andırıyorsun ya

  • @mehmetcagr9160
    @mehmetcagr9160 3 місяці тому +4

    Reseptörün intikamı 😂 dünyanın en iyi başlığı olabilir

  • @yigitkurkcuoglu2684
    @yigitkurkcuoglu2684 3 місяці тому +8

    Benim kendime uydurduğum yöntem: Instagram'da 1 saat vakit geçirmeye başladığımda veya Reels'lerden odaklanmam kısaldığında Instagram'ı dondurup tek odaklanmayla okuyabildiğim kadar kitap okumaya çalışıyorum. Her gün odaklı okuduğum sayfa sayısını 3 set yapıyorum. Sonraki günde de en az tek odakta 1 sayfa eklemeye çalışıyorum. Sürem uzadıkça 2 sete düşüyorum (tek set 40 dakika civarına). 40 dakikaya ulaşınca tek sette Instagram'ı tekrar açıyorum. bilimsel midir bilmiyorum ama fayda görüyorum ders çalışırken veya okulda ders dinlerken.

    • @crassis2061
      @crassis2061 3 місяці тому +2

      günde 10 dakika ile başladım fakat çok az bunun üzerine çıktım 1 ay oldu fakat pek bı fayda görmedim sizce syresunden dolayı mi? ayrıca kitap okurken odagim gidiyor sizin dediğinizi yapmalı mıyım tesekkurler

    • @ffatiharslan
      @ffatiharslan 3 місяці тому +3

      ​@@crassis2061Dostum kendine en iyi gelen metodu kendin bulmalısın. Kitap okurken dikkatin dağılıyorsa çözüm hızlı okumaya çalışmak. Dikkat dağılması genellikle fazla uyarılmış olmaktan kaynaklanır. Dikkatin başka alanlarda da dağılıyorsa yaptığın şeyi ya daha iyi yapmaya çalış ya da hızlanmaya çalış.

    • @yigitkurkcuoglu2684
      @yigitkurkcuoglu2684 3 місяці тому

      @@crassis2061 merhaba, ben mühendislik öğrencisiyim ondan bu alanın uzmanı değilim ve bu alanda derin bir araştırmamda yok ondan sana kendi okuma alışkanlığı kazanmamı sağlayan yöntemimden bahsedeyim.
      1. kısa bilgiler veren kitaplar oluyor hiç merak ettiniz mi, ...... konuyla ilgili ilginç bilgiler vb. bu tarz kitaplar tercih edebilirsin meraklı biriysen okudukça okuyasın geliyor çünkü her sayfada farklı bir konuyu ele alıyor benim ilgimin daha fazla kalmasını sağlıyor
      2.sherlock holmles gibi polisiye hikayeler okuyabilirsin genelde pek uzun hikayeler değil sende okurken suçluyu bulmaya çalıştığın için sayfaları okurken hızlanıyorsun zaman nasıl geçiyor anlamıyordum
      3. dan brown kitapları hem heycanlı sürükleyici oluyor aynı zamanda genel kültür bilgileri veriyor hayal etme yeteneğinide fazla zorlamıyor genelde. ondan sürükleyiciliği yüksek oluyor okudukça okuyasın geliyor.
      4.(yaşın küçük değilse çünkü korku gerilim türü) lovecraft romanları hem hayal gücünü kullanman gerekiyor hem gerici hem korkutucu fazla uzun değildi romanlarıda 150-200 sayfa civarıydı yanlış hatırlamıyorsam bitirene kadar okuyordum o karku gerilimle
      5. stephen king romanları (yaşın küçük değilse) hem kurgusu iyidir hem gerer/korkutur kısada değildir kafanda kurmanı, hayal etmenide gerektirir sürükleyiciliği yüksektir ondan onuda akşam okumaya başlayıp sabahladığım günler biliyorum.
      okuma alışkanlığı kazanmamda bunların baya faydası oldu. burada odağımı uzun süre koruyabildiğim türleri yazdım felsefe kitaplarında odağı uzun tutmak zor oluyor çünkü okuduğun şeyle ilgili fikir yürütmek gerekiyor.ondan ben felsefe kitaplarında çok uzun odaklanmalara sahip olamıyorum. ondan felsefe kitaplarını yazmadım

    • @crassis2061
      @crassis2061 3 місяці тому +2

      @@ffatiharslan değerli tavsiyeniz için teşekkür ederim,uygulayacağım.

    • @yigitkurkcuoglu2684
      @yigitkurkcuoglu2684 3 місяці тому

      ​@@crassis2061merhaba ben Mühendislik öğrencisiyim ondan bu alanın uzmanı değilim. ondan sana kendi uzun odaklı okumamı sağladığım . okuma alışkanlığı kazandırdığını düşündüğüm şeylerden bahsedebilirim
      1. Hiç merak ettiniz mi, ...... İle ilgili ilginç bilgiler tarzı kitaplar meraklı biriysen her sayfada farklı konu hakkında bilgi verdiği için dikkatini kitapta tutmak kolaylaşıyor
      2. Sherlock Holmes serisi hikayeler çok uzun değil davayı çözmeyede odaklandığın için sayfalar akıp gidiyor. tek oturuşta sonuna gelip bitirmeye çalışıyordum
      3. Dan Brown kitapları fantastik ögler yok ondan hayal gücünü fazla yormuyor ve genel kültür bilgisi kitaplarda bolca bulunuyor. Macera ve bilmecesi olan olaylar oluyordu ondan 2-3 günde bitiriyordum
      4. Lovecraft romanları (yaşın küçükse yaş grubuna uymuyorsa okuma korku gerilim temalı) 150-200 sayfa civarıydı yanlış hatırlamıyorsam kurgusu fazla hayal gücünü kullanman gerekiyor. gerilim korku bir anda yükselmeye başlıyordu ve devam ediyordu ondan tek oturuşta bitiriyordum vaktin nasıl geçtiğini anlamıyordum
      5. Stephen king romanları bunlarda korku gerilim temalı ve genelde lovecrafta göre uzun ama o gerilimin sarmasıyla sayfalar nasıl geçiyor anlamıyorsun akşamdan sabaha kadar okuduğum günler oluyordu bitirmek için 😅
      6. Sayfa numarasına bakmak , kaç sayfa okuduğumu hesaplamak ve saate bakıp süre hesaplamak benim odağımı dağıtıyor çünkü ooooo çok okumuşum yeter bu kadar veya kaç sayfa okuduğumu hesapladıktan sonra farklı düşüncelere dalmaya başlıyorum.
      Bunlar bana okuma alışkanlığı kazandıran ve okurken başka bir şey düşünmediğim kitaplar. Kitap seçerken sende sonraki sayfaya geçmeye heyecan uyandıracak kitaplar seçersen istesende istemesende odaklanıyorsun çünkü o an sonraki sayfalarda ne olucak onu merak etmekten kitaptan ayrılamıyorsun. (Felsefe kitaplarında odaklı kalmakta ben zorlanıyorum çünkü okurken o konu hakkında düşünmeye başlıyorum ondan tek odağım kitap olmuyor )

  • @gkcaybike
    @gkcaybike 19 днів тому

    Acaba davranış değişikliğine odaklandığım için mi bu video şimdi anlamlı geldi yoksa bu videoyu bilinçdışı işleyip davranış değişikliği oluşturmam gerektiği sonucuna şimdi mi vardım?🤔

  • @Taha-yq9be
    @Taha-yq9be 3 місяці тому +4

    O gözler görmemesi gereken şeyler görmüş gibi duruyor abi

  • @KADİRY-i7g
    @KADİRY-i7g 3 місяці тому +1

    Anormal dopamin(aburcubur prno tiktok insta vs.) detoksu demek daha doğru olur ve anormal dopamin detoksu kesinlikle faydalı

  • @cc0031.
    @cc0031. 2 місяці тому +1

    sayın reisim yaptığım araştırmalardan sonra , eğer ulaşılan sonuç beni dumura uğratan bir sonuç ise , genelde hiç birşey yapmadan 1 saat duvara bakıp düşünüyordum . manyak olduğumdan yapıyordum zanediyordum . buna bazı salaklar alıp insanları motive olduğuna , inanamıyorum ve bundan bazı insanların para kazanması beni şok eti .

  • @teknorakun
    @teknorakun 3 місяці тому +4

    Geçmiş olsun ağabey, yeni yer de hayırlı olsun, gözüme hoş gözüktü.

  • @betulgurgen
    @betulgurgen 3 місяці тому +20

    Geçmiş olsun, en kısa zamanda tamamen iyileşmenizi dilerim. Dopamin detoksu konusunu bu şekilde işlediğiniz için teşekkürler. Mantığı oldukça anlaşılabilir ve akılda kalıcı bir anlatım

  • @albyorhan4364
    @albyorhan4364 3 місяці тому +2

    Abi senden ricam anksiyete panik atak ve depresyon bunlarla alakalı bilgi ve çözüm niteliginde yol gösteri videolar çeker misin hem yaygin hemde bilinmesi bilgilenilmesi gereken bir konu bence

  • @BotanBeyaz
    @BotanBeyaz 23 дні тому

    büyük adamsın

  • @zeynel_caliskan
    @zeynel_caliskan 3 місяці тому +4

    yeni ev hayırlı olsun geçmiş olsun

  • @mmkghost
    @mmkghost 3 місяці тому +2

    Bir eleştiri: Ellerinize sağlık güzel video olmuş ancak; anlamak için çok ciddi çaba harcadım bazı yerleri 3-4 defa dinledim kolaylıkla anlatılabilecek bir şeyi evirip çevirip anlatamamışsınız. Daha yalın ve anlaşılır bir hali varsa mutlu oluruz. Saygılar ve teşekkürler.

    • @omerfarukgungorf
      @omerfarukgungorf 2 місяці тому

      sizle alakasi olabilir

    • @mmkghost
      @mmkghost 2 місяці тому +1

      @@omerfarukgungorf sana eleştiri yaptık güzel kardeşim. Video sahibine eleştiri yapıyorum bozulan niye sen oluyorsun? Kraldan çok kralcı olacak kadar ezik kafası seninki bir şey olsa gerek hiç bilmiyorum.

    • @mmkghost
      @mmkghost 2 місяці тому

      @@omerfarukgungorf yazdım silinmiş, bir daha yazayım. @godelian 'ı da çok severek takip ediyorum. eleştirilerden daha iyi işler çıkarabilir. Sen kraldan çok kralcı mısın? Anlamayınca ha sen salaksın demek ayıp değil mi kardeşim?

  • @aybarsgulten3405
    @aybarsgulten3405 3 місяці тому +1

    mast bağımlılığının psikolojik etkileriyle ilgili bi video çeker misin? türkçe kaynaklar çok sınırlı ve çok saçma kaynaklar

  • @Ba.tuhan_20
    @Ba.tuhan_20 3 місяці тому +1

    Sürtük hatırlamak zor
    Göz altlarım mor
    Tutmam elimde bi koz
    Kızım gelip benim ol
    Gece ışık yanar loş
    Bütün sigaralar boş
    Senin kadar hoş kafam
    Senin kadar hoş

  • @KubilayBaran
    @KubilayBaran 3 місяці тому +2

    Evrim ağacı videosu gelicek mi

  • @aureliusyusuf
    @aureliusyusuf 3 місяці тому +1

    abi masturbatorluk hakkında görüşün nedir

  • @BurakGirgin-q3f
    @BurakGirgin-q3f 3 місяці тому +1

    Alışkanlıkları silemiyorsak üzerine yenilerini ekleyerek silikleştirebiliriz.

  • @oguzhancorak4794
    @oguzhancorak4794 3 місяці тому +2

    ayt çıkışı tak dye burdayız.

  • @HealthyTips_3
    @HealthyTips_3 25 днів тому

    Ne güzel anlattın süpersin

  • @ardacelik3697
    @ardacelik3697 3 місяці тому +1

    Hocam peki brainfog icin ne düşünüyorsun? Akademik terminoloji olarak dediklerine bir itirazim yok fakat kendimden ornek verirsem 1-2 günlük telefondan uzak kalmak kafamı daha berrak hale geliyor

  • @-ru4tp
    @-ru4tp 3 місяці тому +2

    videoda bahsettiğin call newport un kitabı hakkında ne düşünüyorsun sence işe yaramaz tavsiyeler ve klişelerle mi dolu, okunmalı mı

  • @ozgurdenizcelik
    @ozgurdenizcelik 3 місяці тому +2

    nasil dil ogrenebiliriz buna nazaran bir video gelebilir mi

    • @ozgurdenizcelik
      @ozgurdenizcelik 3 місяці тому

      yani acikcasi 19 yasinda oldugumdan ingilizce disinda baska bir dil daha ogrenmek istiyorum

    • @bulutlarvebulutlar
      @bulutlarvebulutlar 5 днів тому

      @@ozgurdenizcelik ingilizceyi nasıl öğrend,ysen öyle başka dil de öğrenebilirsin

  • @Allah-iyileri-odullendirir
    @Allah-iyileri-odullendirir 3 місяці тому +1

    Gıdalar insan davranışını değiştir mi

    • @YKS-1.siol.s
      @YKS-1.siol.s 3 місяці тому +1

      Şekerli gıdalar değiştirir

  • @ismetozer7594
    @ismetozer7594 3 місяці тому +1

    Brom dopamin detoksu insanlar sürekli teknolojiye bağlı stimülasyon bombardımanı altında yaşadıkları için çok işe yarar bir pratik. Hayat değiştirme potansiyeli çok yüksek, bence etkisin biraz hafife almışsın

    • @yagizplus
      @yagizplus Місяць тому

      mevzu dopamin değil işte orda, dopamin detoksu adı altında kaçtığın aktiviteler zaten zararlı. telefon bağımlılığın varsa ona göre aksiyon alman gerek