Καταπληκτικά προϊόντα ειδικότερα όταν έχεις καρπούς. Και όχι υβριδικά . Ευχαριστώ το Θεό για σένα και για τον κόπο τής αγάπης σού, πού μάς ανοίγεις τήν διάνοια να επιστρέψουν στα καλλίτερα. Όπως πρώτα. Κάθε ευλογία στον οίκον σού.
Αυτό που ξέχασες να αναφέρεις φίλε Παναγιώτη στο βίντεο, είναι τα βλίτα. Τα έχεις σε αφθονία απ'ότι είδα ανάμεσα στα κολοκυθάκια. Μπράβο για το μποστάνι σου και μπράβο που αναφέρεις να ευχαριστούμε τον Θεό.
Καλησπέρα Παναγιώτη, χρόνια ευλογημένα εύχομαι. Τώρα είδα το βίντεο και θα ήθελα να ρωτήσω τι σόι χώμα βάζεις για τις ντομάτες; Πάντως πρώτη φορά ακούω, κάποιον για τις ντομάτες να μην κόβει τις μασχάλες. Έχω δει πολλά βίντεο, αλλά και από τον πατέρα μου ήξερα πως τις μασχάλες τις κόβουν. Ευχαριστώ θερμά
η γιαγιά μου και ο παππούς μου που πεθάνανε και οι δυο πρόπερσι σε ηλικία 100 ετών πάντα κρατούσαν παραδοσιακό σπόρο από τις ντομάτες για να τον φυτέψουν την επόμενη χρονιά, έτσι κράτησαν τον γνήσιο σπόρο μέχρι σήμερα. Κάποιες χρονιές αγοράζανε έτοιμες ρίζες ντομάτας για να βάλουνε και δεν μένανε καθόλου ευχαριστημένοι τους παραξένευε το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα ανθεκτικά σαν φυτά και οι ντομάτες τέλειες και πανομοιότυπες σε σχήμα και μέγεθος και αυτό το θεωρούσαν αφύσικο, θεωρούσαν ότι κάθε ντομάτα πρέπει να έχει το δικό της σχήμα και μέγεθος για να θεωρείται φυσιολογική. Η θεωρία των μεταλλαγμένων σπόρων ξεκινάει από την Αμερική, με το πρόσχημα ότι η παραγωγή δεν καλύπτει τον πληθυσμό γι αυτό και επενέβησαν στον σπόρο της ντομάτας προκειμένου να παράγουν αυτά τα υβρίδια τα οποία μειονεκτούν σε ποσότητα άρα η θεωρία περί προσπάθειας αβιταμίνωσης των ανθρώπων με σκοπό την κατάληξή τους σε φάρμακα ισχύει.
@@keylanoslokj1806 Υπάρχουν στο internet οτι ποικιλια ντοματας θέλεις απο όλο τον κοσμο. Κάποιες εταιρίες ειναι τόση εξειδικευμένες που μπορεις να βρεις και 400 ποικιλιες ντοματας απο όλο τον κοσμο.
Euge, Bravo Panagiotis dia tin enosin Theologias kai physkikou tropou zoes. Isos an zoume stin diastasin tis Doxologias, akoma kai stis dyskoles peristasesis, zoume ston aionoteta. O Job, an thymamai kala, eipe kati san: O Theos dinei kai O Theos aphairei. To onoma Kyriou eie eulogemenon.
ΜΠΡΑΒΟ ΑΔΕΛΦΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΣΤΕΥΩ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΚΤΗΜΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΠΧ ΤΩΡΑ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΑ ΕΝΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΠΟΥ ΗΤΑΝ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ.ΓΕΝΙΚΩΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΡΕΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ.ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΝ ΘΕΣ.ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΡΑ ΜΠΕΤΟΒΕΡΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΙΑ.ΚΑΛΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΠΕΛΙΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ ΒΟΥΒΑΛΙΟΥ.ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ
Καλησπέρα, κατ αρχήν επειδή πολλοί δε γνωρίζουν τί είναι τα υβρίδια όπως και εγώ κάποτε είχα την ίδια απορία, τα υβρίδια λοιπόν είναι φυτά του εργαστηρίου απο συγκεκριμένα φυτά που σκοπό έχουν τη μεγαλύτερη παραγωγή καρπών αλλά όταν κρατήσουμε σπόρο από αυτά μετά μπορεί να είναι στείρα ή να μήν έχουμε την ίδια ποικιλία δηλαδή να βγεί μόνο από τη μία ποικιλία από όπου προέρχεται το υβρίδιο. Εάν γνωρίζουμε ότι αυτό το λαχανικό που πήραμε δέν είναι υβρίδιο τότε μπορούμε να κρατήσουμε σπόρο. Για σπόρους από το εμπόριο αγοράζουμε αυτούς που δέν αναγράφεται η ένδειξη F1 δίπλα απο τη ποικιλία λαχανικού! Το F1 σημαίνει ότι είναι υβρίδιο 1ης γενεάς, οπότε εάν πάρουμε κανονικές ποικιλίες μπορούμε να κρατάμε σπόρο επ' άπειρον και να έχουμε διατροφική αυτάρκεια, κάτι σημαντικό είναι ότι στα 3-4 χρόνια τα φυτά αυτά που κρατάμε σπόρο εγκλιματίζονται πλήρως στη περιοχή μας αλλά το καλύτερο είναι να βρούμε ήδη εγκλιματισμένους σπόρους δηλαδή παραδοσιακές ντόπιες ποικιλίες.
Τα υβρίδια τα ευτιαξαν για να μας έχουν εξαρτημένους καί πάντα να αγοράζουμε κάθε χρόνο φυτά για να ελέγχουν την αγορά αν δεν υπάρχουν φυτά δεν θα μπορούμε να ζήσουμε κατά λαβάτε....
Είμαι από τη Λέσβο, και έχουμε σοβαρό θέμα!!! Εχει βγει στο κτήμα ασπαλακας, και μόλις αρχίζουν τα φυτά να διακλαδωνουν τρώει την ρίζα. Τι πρέπει να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση?
πέταξε τα υβριδια και βάλε παραδοσιακους σπορους..υπάρχουν ομάδες στο fb που χαριζουν ντοπιους παραδοσιακους σπορους..κρατας και σπορο για του χρόνου και είσαι αυτάρκης..δεν χρειάζεται να αγοράζεις κάθε χρόνο φυτα, τα κάνεις μονος σου!!
αμα πηρες σπορο απο ντοματα υβριδια τοτε ισχυει... αλλα αν παρεις σπορο αγοραστο κανονικα θα χεις διπλη παραγωγη σε σχεση με τις παραδοσιακες. καποιοι καταναλωτες βεβαια υποστηριζουν τις παραδοσιακες αλλα μολις ακουνε υψηλοτερη τιμη προτιμουν τις υβριδιες...
Στην αγορά υπάρχουν φυτά ντομάτας-υβρίδια καθώς και φυτά ντομάτας παραδοσιακά π.χ. ντομάτες Κρήτης. Μια βασική διαφορά είναι ότι εάν κρατήσιες σπόρο για την επόμενη χρονιά από τις παραδοσιακές ντομάτες και τον φυτέψεις, θα έχεις καλή σοδειά, ενώ εάν κρατήσεις σπόρο από υβρίδιο, δεν θα πάρεις σχεδόν καμιά ντομάτα της προκοπής την επόμενη χρονιά.
Τα υβρίδια είναι δύο ποικιλίες διασταυρωμενες αλλά σε εργαστήριο με σκοπό να σου δώσουν παραγωγή για τη χρονιά που αγοράζεις το σπόρο αλλά αν ξαναπάρεις την επόμενη χρονιά σπόρο από τα δικά σου τότε δε θα παράξουν ή θα βγάλουν λιγότερη παραγωγή ή θα είναι ασθενικά φυτά κτλ γενικά θα υπάρχει πρόβλημα, επίσης όταν αγοράσεις υβρίδια θα πρέπει να αγοράσεις και τα αντίστοιχα λιπάσματα κτλ από αυτές τις εταιρείες για να έχεις παραγωγή άρα είσαι δέσμιος των εταιρειών! Ένα άλλο ακόμα είναι ότι τα υβρίδια δεν έχουν αρώματα γεύσεις και βιταμίνες όπως οι παραδοσιακές ποικιλίες! Οι παραδοσιακές ποικιλίες επίσης εγκλιματιζονται στο κλίμα μας κάθε χρόνο και γενικά όταν τις καλλιεργείς είσαι αυτόνομος όπως έκαναν χιλιάδες χρόνια τώρα!
καλημερα το κοκκινοχωμα επειδη σφηγκιγρηγορα και γηνετε σαν πετρα θελη πιο ποληποτυσμα καθε μερα εισρτερα εχη ελιψη λιγακι σεσηστατηκα και θελι κουπρια η κομποστ για να γηνουν πιο μεγαλα και ππλουσια τα φυτα σου σηνηθος το πιο καλο χομα εινε μαυροκαστανο εμη το λεμε τραχανα εδω στα μερη μου για καλιεριγια μπαξε η χοραφιου δεν σκλιρενη με της ηψηλες θερμοκρασιες και κραταη πιο ευκολα ειγρασια οτη εινε κοκκινοχωμα η αμουδερο η καπιο αλλο χομα θελι παραπανο νερο και κουπρια τα αμουδερα εινε για καληεργια φυστηκιου και καπιον αλλων φυτων που δεν χριαζοντε πολη νερο η ευδοκι μου σε τετια χοματα η ελιες σε περτοδι εδαφη στα κοκκινοχοματε σηνηθος θελι καλιεργιες που δεν θελουν πολη νερο κι αντεχουν στο σφιχτο χομα αλλα μπορης να σπυρης η να φυτεψης οτη θελης αρκι να ποτηζης σηχνακαι να τα εχης βαλι κουπρια για να μην σφηγκι και τεπρονη οσο για να ραντηζης εικολογηκα στουκνιδα και κατο στο χομα σταχτη να μην περνανε σαλιγκαρια η και με ενα κοστινο ραντησμα στα φυλα με σταχτη ομος μονο απο ξηλα κανονηκα και οχι βαμενα η απο παλετες δεν κανουν αυτα που αναβης στο βουνο η σομπα μεσε οξια πουρναρι τετια ξηλα και βεβεα χορης τα καρβουνα εινε οικολογηκο και ραντησμα και καλο εινε διπλα στα φυτα να φυτεβετε βασιλικο η κατηφε τσουκνιδα εινε 3 φθτα που βοηθπυνε παρα πολη διπλα στα φυτα μας για αναπτηξη και βοηθια στα ζιζανια επλιζο να εχω βοηθηση μια και ειμε 48 χρονια αγροτησα
Καλησπέρα θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μου στείλετε μερικούς σπόρους από τις όμορφες ντομάτες σου και σπόρους φασόλια κ λίγους σπόρους κολοκυθάκια απάντησε μου να σου στείλω την διεύθυνση
μα και οι υβριδικοί σπόροι το θέμα της αυτάρκειας προσπαθούν να λύσουν. τώρα αν τα καταφέρνουν καλά ή όχι είναι άλλο ζήτημα. ίσως να έπεσες στην περίπτωση. ίσως τα υβρίδια να θέλουν άλλο φωτισμό, ή άλλο πότισμα ή άλλα πρόσθετα για να γίνουν γίγαντες.
οι υβριδικοι σποροι ειναι στειροι. ειναι ευρεως γνωστο. το παραδεχονται και οι ιδιοι που τους κατασκευαζουν. και δεν χρειαζομαστε καινουρια κολπα για να λυσουμε το θεμα της αυταρκειας. εγω το ελυσα με ντοπιες ποικιλιες. αυτα που σας λενε ας τα πουνε αλλου οι ψευτες
Κατ’ αρχήν φίλε Παναγιώτη ευχαριστώ πολύ για τις γνώσεις που μοιράζεσαι μαζί μας. Εγώ μένω Αθήνα και δεν έχω την δυνατότητα να φυτεύω πολλά πράγματα . έχω ένα μικρό κήπο 2χ2 και κάποιες γλάστρες που βάζω διάφορα υβριδικά. Αυτό που θέλω να σου ζητήσω αν μπορείς είναι να μου δώσεις δυο σπόρους από ντομάτες και αγγούρια και από εκεί και πέρα θα κρατήσω από την συγκομιδή . Ευχαριστώ.
Γεια σου Παναγιώτη. Επειδή πιστεύω κι εγώ ότι τα μη εμβολιασμένα δένδρα είναι τα καλύτερα κι ανθεκτικότερα ενδιαφέρομαι για σπόρο συκιάς (των βασιλικών σύκων που δείχνεις στο βίντεο) εάν βέβαια δεν έχεις μπολιάσει το δένδρο. Αν είναι εύκολο να μυ στείλεις λίγα σπόρια σύκου ή το πολύ έναν καρπό Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ και ευχαριστούμε για τα αρχεία που ανεβάζεις.
Μπράβο φίλε για το έγο σου και για την πίστη σου στον Θεό. Έτσι είναι στον Ιησού Χριστό υπάρχει σωτηρία.
Καταπληκτικά προϊόντα ειδικότερα όταν έχεις καρπούς. Και όχι υβριδικά . Ευχαριστώ το Θεό για σένα και για τον κόπο τής αγάπης σού, πού μάς ανοίγεις τήν διάνοια να επιστρέψουν στα καλλίτερα. Όπως πρώτα. Κάθε ευλογία στον οίκον σού.
μπραβο φιλαρακι πολυ καλα τα βιντεακια σου και επιμορφωτικα!!
Αυτό που ξέχασες να αναφέρεις φίλε Παναγιώτη στο βίντεο, είναι τα βλίτα. Τα έχεις σε αφθονία απ'ότι είδα ανάμεσα στα κολοκυθάκια. Μπράβο για το μποστάνι σου και μπράβο που αναφέρεις να ευχαριστούμε τον Θεό.
Τα βλητα τα αναφερω στο βιντεο αγριων χορτων.
Καλησπέρα Παναγιώτη, χρόνια ευλογημένα εύχομαι. Τώρα είδα το βίντεο και θα ήθελα να ρωτήσω τι σόι χώμα βάζεις για τις ντομάτες; Πάντως πρώτη φορά ακούω, κάποιον για τις ντομάτες να μην κόβει τις μασχάλες. Έχω δει πολλά βίντεο, αλλά και από τον πατέρα μου ήξερα πως τις μασχάλες τις κόβουν. Ευχαριστώ θερμά
@@marinosritsoudis8873 Απο τις μεγαλες ντοματες τις κοβω πλεον φιλε. Απο τα ντοματινια δεν τις κοβω και γεμιζουν ολα με καρπους
χρησιμες πληροφοριες . Σε ευχαριστουμε !!
η γιαγιά μου και ο παππούς μου που πεθάνανε και οι δυο πρόπερσι σε ηλικία 100 ετών πάντα κρατούσαν παραδοσιακό σπόρο από τις ντομάτες για να τον φυτέψουν την επόμενη χρονιά, έτσι κράτησαν τον γνήσιο σπόρο μέχρι σήμερα. Κάποιες χρονιές αγοράζανε έτοιμες ρίζες ντομάτας για να βάλουνε και δεν μένανε καθόλου ευχαριστημένοι τους παραξένευε το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα ανθεκτικά σαν φυτά και οι ντομάτες τέλειες και πανομοιότυπες σε σχήμα και μέγεθος και αυτό το θεωρούσαν αφύσικο, θεωρούσαν ότι κάθε ντομάτα πρέπει να έχει το δικό της σχήμα και μέγεθος για να θεωρείται φυσιολογική. Η θεωρία των μεταλλαγμένων σπόρων ξεκινάει από την Αμερική, με το πρόσχημα ότι η παραγωγή δεν καλύπτει τον πληθυσμό γι αυτό και επενέβησαν στον σπόρο της ντομάτας προκειμένου να παράγουν αυτά τα υβρίδια τα οποία μειονεκτούν σε ποσότητα άρα η θεωρία περί προσπάθειας αβιταμίνωσης των ανθρώπων με σκοπό την κατάληξή τους σε φάρμακα ισχύει.
@@keylanoslokj1806 Υπάρχουν στο internet οτι ποικιλια ντοματας θέλεις απο όλο τον κοσμο. Κάποιες εταιρίες ειναι τόση εξειδικευμένες που μπορεις να βρεις και 400 ποικιλιες ντοματας απο όλο τον κοσμο.
Euge, Bravo Panagiotis dia tin enosin Theologias kai physkikou tropou zoes. Isos an zoume stin diastasin tis Doxologias, akoma kai stis dyskoles peristasesis, zoume ston aionoteta. O Job, an thymamai kala, eipe kati san: O Theos dinei kai O Theos aphairei. To onoma Kyriou eie eulogemenon.
ΜΠΡΑΒΟ ΑΔΕΛΦΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΣΤΕΥΩ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΚΤΗΜΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΠΧ ΤΩΡΑ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΑ ΕΝΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΠΟΥ ΗΤΑΝ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ.ΓΕΝΙΚΩΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΡΕΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ.ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΝ ΘΕΣ.ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΡΑ ΜΠΕΤΟΒΕΡΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΙΑ.ΚΑΛΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΠΕΛΙΤΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ ΒΟΥΒΑΛΙΟΥ.ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ
greekwarrior hondara του
Θερμά συγχαρητήρια για τον όμορφο κήπο σας
μία απορία πόσα τετραγωνικά είναι ο κήπος σας που καλλιεργείται όλοι αυτή την ποσότητα
ευχαριστώ πολύ ❤️🌺🙏
Πως μπωρεις αν θες να μου στιλεις σπορο αν γινετε
Καλησπέρα,που μπορώ να βρω παραδοσιακούς σπόρους;
Που θα βρούμε σπόρους?
η λεξη υβριδια βγαινει απο την υβρις , ειναι υβρις στη φυση και ειναι φυσικο να ειναι μη παραγωγικο
KALOS KYPOUROS KAI KALOS XRISTEIANOS. BRAVO MEGALE.
Καλησπέρα, κατ αρχήν επειδή πολλοί δε γνωρίζουν τί είναι τα υβρίδια όπως και εγώ κάποτε είχα την ίδια απορία, τα υβρίδια λοιπόν είναι φυτά του εργαστηρίου απο συγκεκριμένα φυτά που σκοπό έχουν τη μεγαλύτερη παραγωγή καρπών αλλά όταν κρατήσουμε σπόρο από αυτά μετά μπορεί να είναι στείρα ή να μήν έχουμε την ίδια ποικιλία δηλαδή να βγεί μόνο από τη μία ποικιλία από όπου προέρχεται το υβρίδιο. Εάν γνωρίζουμε ότι αυτό το λαχανικό που πήραμε δέν είναι υβρίδιο τότε μπορούμε να κρατήσουμε σπόρο. Για σπόρους από το εμπόριο αγοράζουμε αυτούς που δέν αναγράφεται η ένδειξη F1 δίπλα απο τη ποικιλία λαχανικού! Το F1 σημαίνει ότι είναι υβρίδιο 1ης γενεάς, οπότε εάν πάρουμε κανονικές ποικιλίες μπορούμε να κρατάμε σπόρο επ' άπειρον και να έχουμε διατροφική αυτάρκεια, κάτι σημαντικό είναι ότι στα 3-4 χρόνια τα φυτά αυτά που κρατάμε σπόρο εγκλιματίζονται πλήρως στη περιοχή μας αλλά το καλύτερο είναι να βρούμε ήδη εγκλιματισμένους σπόρους δηλαδή παραδοσιακές ντόπιες ποικιλίες.
Ποιος εισαι ?η ΔΟΜΗ!!!ΧΑΧΑΧΑ
Τα υβρίδια τα ευτιαξαν για να μας έχουν εξαρτημένους καί πάντα να αγοράζουμε κάθε χρόνο φυτά για να ελέγχουν την αγορά αν δεν υπάρχουν φυτά δεν θα μπορούμε να ζήσουμε κατά λαβάτε....
Είμαι από τη Λέσβο, και έχουμε σοβαρό θέμα!!! Εχει βγει στο κτήμα ασπαλακας, και μόλις αρχίζουν τα φυτά να διακλαδωνουν τρώει την ρίζα. Τι πρέπει να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση?
πέταξε τα υβριδια και βάλε παραδοσιακους σπορους..υπάρχουν ομάδες στο fb που χαριζουν ντοπιους παραδοσιακους σπορους..κρατας και σπορο για του χρόνου και είσαι αυτάρκης..δεν χρειάζεται να αγοράζεις κάθε χρόνο φυτα, τα κάνεις μονος σου!!
Pesta re file!
maria lelova για πες καμια ομαδα
ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ,,,ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΠΟΡΩΝ "Η ΑΥΛΗ
Για το εντομο τουντα που τδιμπαει την ντοματα κ την χαλαει τι κανουμε;;;
Έχεις δοκιμάσει να σταθεροποιήσεις κάποιο υβρίδιο ; και να κρατήσεις σπόρους;
Ναι. ντοματες. Την επομενη χρονια γιναν 2 μετρα ψηλες αλλα με υπερβολικα μειωμενη παραγωγη. 2 με 4 ντοματες η καθε ντοματια. Και μετα ξεραθηκαν.
νομίζω πως χρειάζονται λίγα χρόνια παραπάνω για σταθεροποίηση 3-4
7 χρόνια χρειάζονται με σωστή διαλογή του σπόρου και υπομονή
Χρήστος Μαντέλλος προσοχή άλλο τα υβρίδια καί άλλο τά μεταλλαγμένα .
+Panagiotis Pavlidis καλησπερα σπορους που μπορουμε να βρουμε
αμα πηρες σπορο απο ντοματα υβριδια τοτε ισχυει... αλλα αν παρεις σπορο αγοραστο κανονικα θα χεις διπλη παραγωγη σε σχεση με τις παραδοσιακες. καποιοι καταναλωτες βεβαια υποστηριζουν τις παραδοσιακες αλλα μολις ακουνε υψηλοτερη τιμη προτιμουν τις υβριδιες...
Μπορεις να βαλεις καροτα και ρίγανη.
παναγιωτη πως μπορουμε να εχουμε τους δικους μας σπορους?
Θα πρεπει πρωτα να προμηθευτεις απο καποιον σπορους παραδοσιακους και μετα να κρατας.
δυσκολα να βρεις ειδικα στην πολη
Panagiotis Pavlidis στείλε ένα mail στον πελιτι που εδρεύει στην Δράμα (θα το βρεις στο Google) και θα σου στείλουν μέσα σε φάκελο ότι σπόρους θέλεις.
@@ΝικόλαςΖεύκιν facebook.com/groups/313353552790302/
Αυτή η ομάδα είναι στην Αθήνα
Εγώ κρατάω σπόρο κάθε χρόνο και κάνω ντομάτες τέλειες, γεμάτο το φυτό και τακλαδευω, δεν τα αφεινω έτσι θάμνο. Μοσχοβολανε όταν τις κάνουμε σαλάτα.
εισαι αξιος
Τι είναι τα υβρίδια. ? Δεν έχω ιδέα
Στην αγορά υπάρχουν φυτά ντομάτας-υβρίδια καθώς και φυτά ντομάτας παραδοσιακά π.χ.
ντομάτες Κρήτης. Μια βασική διαφορά είναι ότι εάν κρατήσιες σπόρο για την επόμενη χρονιά από τις παραδοσιακές ντομάτες και τον φυτέψεις, θα έχεις καλή σοδειά, ενώ εάν κρατήσεις σπόρο από υβρίδιο, δεν θα πάρεις σχεδόν καμιά ντομάτα της προκοπής την επόμενη χρονιά.
Τα υβρίδια είναι δύο ποικιλίες διασταυρωμενες αλλά σε εργαστήριο με σκοπό να σου δώσουν παραγωγή για τη χρονιά που αγοράζεις το σπόρο αλλά αν ξαναπάρεις την επόμενη χρονιά σπόρο από τα δικά σου τότε δε θα παράξουν ή θα βγάλουν λιγότερη παραγωγή ή θα είναι ασθενικά φυτά κτλ γενικά θα υπάρχει πρόβλημα, επίσης όταν αγοράσεις υβρίδια θα πρέπει να αγοράσεις και τα αντίστοιχα λιπάσματα κτλ από αυτές τις εταιρείες για να έχεις παραγωγή άρα είσαι δέσμιος των εταιρειών! Ένα άλλο ακόμα είναι ότι τα υβρίδια δεν έχουν αρώματα γεύσεις και βιταμίνες όπως οι παραδοσιακές ποικιλίες! Οι παραδοσιακές ποικιλίες επίσης εγκλιματιζονται στο κλίμα μας κάθε χρόνο
και γενικά όταν τις καλλιεργείς είσαι αυτόνομος όπως έκαναν χιλιάδες χρόνια τώρα!
καλημερα το κοκκινοχωμα επειδη σφηγκιγρηγορα και γηνετε σαν πετρα θελη πιο ποληποτυσμα καθε μερα εισρτερα εχη ελιψη λιγακι σεσηστατηκα και θελι κουπρια η κομποστ για να γηνουν πιο μεγαλα και ππλουσια τα φυτα σου σηνηθος το πιο καλο χομα εινε μαυροκαστανο εμη το λεμε τραχανα εδω στα μερη μου για καλιεριγια μπαξε η χοραφιου δεν σκλιρενη με της ηψηλες θερμοκρασιες και κραταη πιο ευκολα ειγρασια οτη εινε κοκκινοχωμα η αμουδερο η καπιο αλλο χομα θελι παραπανο νερο και κουπρια τα αμουδερα εινε για καληεργια φυστηκιου και καπιον αλλων φυτων που δεν χριαζοντε πολη νερο η ευδοκι μου σε τετια χοματα η ελιες σε περτοδι εδαφη στα κοκκινοχοματε σηνηθος θελι καλιεργιες που δεν θελουν πολη νερο κι αντεχουν στο σφιχτο χομα αλλα μπορης να σπυρης η να φυτεψης οτη θελης αρκι να ποτηζης σηχνακαι να τα εχης βαλι κουπρια για να μην σφηγκι και τεπρονη οσο για να ραντηζης εικολογηκα στουκνιδα και κατο στο χομα σταχτη να μην περνανε σαλιγκαρια η και με ενα κοστινο ραντησμα στα φυλα με σταχτη ομος μονο απο ξηλα κανονηκα και οχι βαμενα η απο παλετες δεν κανουν αυτα που αναβης στο βουνο η σομπα μεσε οξια πουρναρι τετια ξηλα και βεβεα χορης τα καρβουνα εινε οικολογηκο και ραντησμα και καλο εινε διπλα στα φυτα να φυτεβετε βασιλικο η κατηφε τσουκνιδα εινε 3 φθτα που βοηθπυνε παρα πολη διπλα στα φυτα μας για αναπτηξη και βοηθια στα ζιζανια επλιζο να εχω βοηθηση μια και ειμε 48 χρονια αγροτησα
Καλησπέρα θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μου στείλετε μερικούς σπόρους από τις όμορφες ντομάτες σου και σπόρους φασόλια κ λίγους σπόρους κολοκυθάκια απάντησε μου να σου στείλω την διεύθυνση
μπράβο σωστος
Δεν λέτε πως πάτο ζούμε της ντομάτες
Ase re Pats, τωρα κατι θες να πεις αλλα δεν βγαινει νοημα...
παντα παραδοσιακους σπορους βρε ποτε υβριδια
ο λόγος;
για να ειμαστε αυταρκεις. Υπαρχουν και αλλοι λογοι αλλα αυτος πιστευω ειναι ο κυριοτερος
μα και οι υβριδικοί σπόροι το θέμα της αυτάρκειας προσπαθούν να λύσουν. τώρα αν τα καταφέρνουν καλά ή όχι είναι άλλο ζήτημα. ίσως να έπεσες στην περίπτωση. ίσως τα υβρίδια να θέλουν άλλο φωτισμό, ή άλλο πότισμα ή άλλα πρόσθετα για να γίνουν γίγαντες.
οι υβριδικοι σποροι ειναι στειροι. ειναι ευρεως γνωστο. το παραδεχονται και οι ιδιοι που τους κατασκευαζουν. και δεν χρειαζομαστε καινουρια κολπα για να λυσουμε το θεμα της αυταρκειας. εγω το ελυσα με ντοπιες ποικιλιες. αυτα που σας λενε ας τα πουνε αλλου οι ψευτες
Panagiotis Pav ενδεχομένως αλλά εγώ αναφερόμουν στην αυτάρκεια σε τρόφιμα όχι σπόρους
Κατ’ αρχήν φίλε Παναγιώτη ευχαριστώ πολύ για τις γνώσεις που μοιράζεσαι μαζί μας.
Εγώ μένω Αθήνα και δεν έχω την δυνατότητα να φυτεύω πολλά πράγματα . έχω ένα μικρό κήπο 2χ2 και κάποιες γλάστρες που βάζω διάφορα υβριδικά. Αυτό που θέλω να σου ζητήσω αν μπορείς είναι να μου δώσεις δυο σπόρους από ντομάτες και αγγούρια και από εκεί και πέρα θα κρατήσω από την συγκομιδή . Ευχαριστώ.
φιλε εχω να σου δωσω σπορους απο οτι θες απλα δεν ειναι οι κλασικες ποικιλιες. δες απο δω και πες μου. ua-cam.com/video/9KvSe3hMKlg/v-deo.html
Γεια σου Παναγιώτη. Επειδή πιστεύω κι εγώ ότι τα μη εμβολιασμένα δένδρα είναι τα καλύτερα κι ανθεκτικότερα ενδιαφέρομαι για σπόρο συκιάς (των βασιλικών σύκων που δείχνεις στο βίντεο) εάν βέβαια δεν έχεις μπολιάσει το δένδρο. Αν είναι εύκολο να μυ στείλεις λίγα σπόρια σύκου ή το πολύ έναν καρπό Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ και ευχαριστούμε για τα αρχεία που ανεβάζεις.
θα σε στηλω μολις βγουν τα συκα. απλως επειδη αργουν ξανα πεστο μου. Ειναι μη εμβολιασμενα.
ευχαριστώ φίλε για την ανταπόκριση. γεια σου!
Τ