@@titaniumtr8653 Hayırlı olsun, kendini geliştirdiğin taktirde iyi işler yapabileceğini düşünüyorum. Umarım gönlünce geçen bir üniversite hayatın olur ☺
@ Teşekkür ederim. Bilgisayara karşı ilgim var, eğer hocalar da ilgiliyse severek okuyacağımı düşünüyorum.
Рік тому+1
@@titaniumtr8653 Bazı akademisyenlerimiz çok ilgili. Yönlendirme yapıyor, tavsiyeler veriyor ve destek oluyor. O konuda istekli olduğunu gösterirsen destek olacaklardır diye düşünüyorum
Рік тому
@@EmbraceMasculinity03 Hakkında hayırlısı olsun, İÜC'de iyidir :) Okulda görüşmek üzere o zaman
abi öyle bir anlattınız ki hiç ortam yok gibi geldi.
Рік тому+3
Sosyalleşebileceğin bir ortama katılmak ya da bu ortamı kurmak senin elinde aslında. Benim en çok yakındığım nokta üniversitenin bu konuda yeterince yatırım yapamaması. Eğer gelirsen gerek kulüpler gerek harici mekanlar gerek proje takımlarıyla gerekse diğer üniversitelerle yapılan etkinliklerle oldukça sosyalleşebilirsin. Asosyalliği ya da sosyalliği seçmek sana kalmış yani :)
Şuanki durumumda ytü matematik mühendisliği ve cerrahpaşa bilgisayar mühendisliği arasındayım. Ama önceliğim Cerrahpaşa olacak gibi. Yoklama konusu ve takımlarla kendimi geliştirebilirim gibi duruyor
Рік тому
Ne demek, biz de İÜC hakkında az video olduğundan böyle kapsamlı ve uzun bir video yapmak istedik. Eğer gelirsen tanışabilir, etkinlikler ve takımlar hakkında da detaylıca konuşabiliriz.
Рік тому
YTÜ Matematik Mühendisliği'nde okuyan pek çok arkadaşım var, matematik mühendisliği okuyan öğrencilerin genelde yazılıma yöneldiğini gördüm. Bundan dolayı İÜC Bilgisayar M. senin için iyi olabilir. Burada hangi bölümün senin için daha iyi olduğuna karar vermek ve gelecekte ne yapmak istediğine karar vermek önemli. YTÜ'deki öğrencilere de sormayı ihmal etme bence. Umarım senin için hayırlısı olur.
@ Dediğin gibi mat müh. mezunları %90 yazılıma kayıyor zaten. Bilgisayar mühendisliği kadar olmasa da çok fazla yazılım dersi alabiliyorsun. Yani cv de ytü yazması, okul klüp olanakları ve daha iyi bir network yapma şansı makul geliyor ytü açısından. Diğer yandan da burada hem pc mühendisi mezunu oluyorum hemde kendimi geliştirecek daha çok vaktim oluyor ekstra da matematik dersleriyle uğraşmamış oluyorum. Çok arada kaldım.
Merhaba arkadaşlar ben iuc kimya öğrencisiyim aynı zamanda okulun en büyük kulübünün yönetim kurulundayım, sorularınız olursa yorum bırakırsanız cevaplayabilirim. 💙
Abi ben burayı pek istemesemde yazdım ve burası geldi. Çevremdeki bazı kişiler iücnin mühendislikleri beş para etmez işsiz kalırsın diyorlar moral bozuyorlar siz ne düşünüyorsunuz
Рік тому
Bunu herkes diyor ki esasında baktığında son yıllarda pek çok üniversitenin başarı oranlarının düştüğünü biliyoruz. Sadece okulu tamamlayıp İÜC diplomasına güvenirsen bence de işsiz kalabilirsin ya da işe girsen de yerinde sayarsın. Eğer kendini donanımlı hale getirip diplomayı da yanına alırsan o zaman bence önün açık. Ben mesela üniversiteyi bırakmayı düşünüyordum ancak sonrasında bu kararımdan vazgeçtim. Üniversiteyi doğru şekilde değerlendirdiğimde benim için baya avantajlı olabileceğine karar verdim. Çevrendeki neredeyse herkesin her konuda bilgisi var zaten :) Ufak bir gözlemlediğinde çevreni konuşanların çoğunun sadece olumsuz tarafından bakan ve konu hakkında detaylıca bilgisi olmayan kişiler olduğunu göreceksindir. Bende öyle oldu ve olmaya devam ediyor. Okuman gereken okula kadar karışabiliyorlar. Onlara başarılarınla cevap verebilirsin.
Onlarla muhabbetti keserdim yerinde olsam :) Tamam handikapları var biliyoruz ama bu kadar abartılamaz. Biraz emek verdiğin sürece hiç sorun olmaz.
Рік тому
Kesinlikle öyle, olumsuz insanlar oldukça aşağı çeker ve yavaşlatır seni. Elinden geleni yaptın ve şu an İÜC'desin. Şimdi en iyi şekilde değerlendirme vakti.
tübitak personeli elektronik mühendisiyim. Gömülü yazılımcıyım tecrübem de var hocaları ile lisansı aynı üni ve bölümden almışım yüksek lisans mülakatına girdim , hepsi gömülü yazılımcı hocalardı çalışma alanımdan bahsettim ne transkripte baktı ne teknik soru sordu beni mülakatta en düşük puanı vererek elemişler.ALES ve YDS puanım yüksekti. Araştırma üniversitesi ile uzaktan yakından alakası olmayan kompleksli insanları toplamış bir bölüm . Bu öğretim kadrosundan çok bişey beklemeyin.
Merhaba :) Ben İngilizce Çevre Mühendisliği okumaktayım. Türkçe bölümüyle alakalı çok bir şey bilmiyorum ancak İngilizcesi hakkında yardımcı olabilirim. İngilizce bölüm Türkçe bölümden 50-60k sıralama olarak daha önde. Sıralaman yetiyorsa İngilizce yazmanı temenni ederim çünkü türkçesinde iş bulmak çok daha zor olabilir. İngilizce bölümün belli başlı zorlukları var ancak ileride meyvesini vereceğine inanıyorum. Bölüm bir kere ders sayısı çok fazla ve her mühendislik dalından derslerimiz mevcut, bu konuda kendine vakit ayırmakta zorlanabilirsin. Hiç boşluğumuz yok gibi bir şeydi projelerle ve ödevlerle uğraşmaktan. Ama biyoloji ve kimya çalışmayı seviyorsan bu bölüme alışabilirsin. İş bağlamında; enerji, atık su dönüşüm tesisleri, yakma fabrikaları ve daha bir çok yerde çalışabilirsin. Spesifik olarak sorun varsa ona göre ilerleyeyim çünkü ben yaz yaz bitiremeyebilirim :)
@@Selmasr Gebze Teknik Üniversitesinin birçok açıdan daha iyi olduğunu düşünüyorum, öncelikle İÜC’e göre teknik bir üniversite bu mühendislik açısından çok daha iyi bir program ve kaliteli bir eğitim sunmaya yarar. Verdiği eğitim de daha kaliteli bence İÜC’e göre. Çünkü İÜC İngilizce Çevre Mühendisliği halen akredite bölüm değil. (Akredite olmaya çalışıyor.) Bence açık ara Gebze. Ama yine de daha çok araştırmanı öneririm. YÖK ATLAStan daha detaylı bakabilirsin.
3.senemdeyim. akademik kariyer anlamında pek de yardımı olmadı bana iuc'da okumanın. bunun yerine teknik bir üniversitede gerçekten bir mühendislik eğitimi almanızı tavsiye ederim. zaten iuc'yı mühendislik alanında genel olarak pek başarılı bulmuyorum ben
Merahbe hocam veteriner hekimliği fakültesi hakkında sıkıntılı demişsiniz fazla üstünde durmadınız detaylı bi bilgi alabilirmiyim
Рік тому+1
Onu videoya sığdıramadık ama hemen birkaç arkadaşımı yönlendiriyorum. Bildirimleri açık tutarsanız dönüş yaptıklarında haberdar olabilirsiniz. Ek olarak sorunuz olursa buradayım.
Ben de yatay geçişle gelmeyi düşünüyorum. Diş hekimliği okuyorum. 3. sınıfı bile bitirdim ama mühendislik hep içimde kaldı. Ya marmara endüstri ya burası ama dedikleriniz beni çok tatmin etmedi. İnovatif bir meslek istiyorum. Bu konu aslında çok canımı sıkıyor
Рік тому+1
Benim arkadaşlarıma hep sorduğum bir soru var. Mesleğini seviyor musun? Bence sevdiğimiz bir mesleği yapmak kritik. Ben üniversitenin eksiklerinden yakınsam da artıları benim için ön planda olduğundan İÜC'de okumaya devam ediyorum. Meslek olarak düşünürsen bence bilgisayar mühendisliği son 5 yılın en revaçta olan mesleklerinden. O konuda pek bir endişen olmasın. Üniversite özelinde bakarsan da pek çok üniversiteden iyi olduğunu söylemeliyim. Tabii endüstri mi bilgisayar mı dersen o konuda kendi iç sesini dinlemen önemli olur diye düşünüyorum. Umarım hakkında hayırlısı olur.
tekrardan merhabalar marmaranın bilgisayarı burdan iyi midir teknoloji fakültesi için soruyorum. Bi de istanbul üni bilgisayar açılmış 30 kontenjan onunla ilginiz yok herhalde
@@mehmetdemo2429 Bu soruyu bekliyordum. İki üniversitenin bölümleri yeni ve akademisyen eksikliği var. Özellikle İÜ' de 2 tane akademisyen var şuan birisi dekan diğeri bölüm başkanı. Toplam 8 tane olması planlanıyor ancak kalitesi yeterli olmayacak gibi. Sadi Şeker Evren Hoca uzun vadede orayı iyi bir noktaya getirebilir ama kısa vadede beklenti olamaz. Ama İstanbul'da bilgisayar okumak isteyenler için önemli bir fırsat. Marmara'da okuyan Gezgin Mühendis kanalı o bölüm hakkında detaylı bilgiler vermiş. Onun videolarını izlemen daha iyi olur. Sakın üşenme hepsini izle, dinle, oku tercihler önemlidir.
Рік тому
@@mehmetdemo2429 Açıkçası zamanında tercih yaparken teknoloji fakültesinde okumak istemediğimden listeme eklememiştim. Mühendislik fakültesi daha avantajlı olabilir. Diğer yandan İstanbul Üniversitesi ve İÜC birkaç yıl önce ayrıldı. Normalde bilgisayar mühendisliği bölümü İÜC de vardı ancak bu yıl İÜ de de bilgisayarla ilgili bir bölüm açılacağını düşünüyorduk ki öyle de oldu. Detaylı bilgim yok bölüm hakkında ama direk mühendislik sertifikası verilmiyor olabilir, bu konuyu araştırmakta fayda var.
Endüstri mühendisliği de İÜC Avcılar kampüsünde şu an. Gelebilirsin ama tam olarak ne beklediğine de bağlı. Başka bir bölüm düşünüyor musun? Ayrıca aklına takılan soruları sorarsan arkadaşlarım tecrübelerine dayanarak daha detaylı şekilde buradan cevaplayacaktır.
Рік тому+1
Sanırım video çekmemiz anlamında dedin, ben yanlış anlamışım :) Tercih dönemine yetiştirebilirsek neden olmasın?
@@glr_ebubekirMerhaba ben iüc endüstri ye gelmek istiyorum ama hazırlık online diyorlar veya hadımköyde sanırım bu yıl nasıl olacak yüzyüze ise nerde olacak? Hadımköy genel olarak konum itibariyle uzak bir yerde sanırım mesela kadıköye fatihe vs 2 saatten uzak gösteriyor online ise zaten hep sıkıntı geldi bana ondan beklentim baya düştü ama bilgi verebilir misiniz
@@esra4595 Hazırlık 2020 den beri online, bu sene de muhtemelen online olur yüzyüze yapma ihtimalleri çok az. Ben hazırlık okudum ama online olduğu için verimli geçmedi, yani pek tavsiye etmem.
Рік тому+5
Merhabalar efenim, YKS tercih dönemiyle ilgili sorularınızı, hem mühendislik hem İÜC hakkında aklınıza takılanları bizlere iletebilirsiniz. Sorularınıza göre arkadaşlarımızdan cevaplamalarını rica edeceğiz. İyi bir tercih dönemi geçirmeniz ümidiyle.
Genncler cvp verirseniz sevinirim Oğlum 25 k da İstanbul üniversitesi bilgisayar mühendisliği açıyor bu yıl orayı yazsa gelirmi Şadi hoca dekanı. Yeni açılacağı için biraz tedirginiz. Sizin fikriniz nedir
Bir de okulun merkezi yerde olmamasından ötürü istanbulda yaşamama rağmen her gün gidiş dönüş toplam 3-4 saatlik bir yolum olacak bu süreden ötürü çekiniyorum sizin veya arkadaşlarınız kampüse ulaşım süresi ne kadar?
Benim ulaşım sürem 30 dakika civarı. Esenyurtta kalıyorum. Kaldığımız bölgeye göre çok değişkenlik gösterebilir. Trafik olunca bazen ben bile 1 saatte gidiyorum. Hangi semtte oturuyorsunuz? Ayrıca bilgisayar mühendisliği mi düşünüyorsunuz?
Рік тому+1
Çok uzaktan gelen arkadaşlar genelde yurt seçeneğini değerlendiriyor. Benim de yolum 1.5 saat kadar sürüyor ama alıştım diyebilirim. Tabi 3 saat baya fazla olduğundan yurt imkanlarını ya da farklı üniversiteleri değerlendirebilirsin ki burada önceliklerin önemli oluyor.
@@Arda-wu9mi Müdek üzerinde çalışıyorlar şu an ama asıl sorulması gereken soru bu müdek-mavi diploma olayı gerçekten anlatıldığı gibi önemli mi bu konu hakkında ua-cam.com/video/1mYglbLcyBQ/v-deo.html&ab_channel=O%C4%9FuzErgin oğuz hocanın bu videosunu öneriyorum
Рік тому+1
Derste bir ara bu konuyu tartışmıştık, yanlış hatırlamıyorsam üniversitemizde önceden vardı ama sonrasında alamadık. İleride ne olur bilemiyorum. Yüksek lisans konusunda nasıl etkisi olduğu konusunda da bir bilgim yok, bilgi sahibi olan bir arkadaşım olursa yardımcı olacaktır
Hazırlık sınıfı online mı olacak . Yüzyüze olacaksa kampüs nerede acaba
Рік тому
Yüz yüze olacağını sosyal medyadan duyurduklarını geçenlerde bu videomuzun altında bir arkadaş belirtmişti. Tekrardan İÜC'nin resmi internet sayfasından ya da sosyal medya hesaplarından teyit edebilirsiniz. Ayrıca yüz yüze olduğu durumda kampüsünüz İÜC Büyükçekmece Kampüsü olur
Sınavların nasıl olduğunu da merak ediyorum acaba çok zorluyor mu hocalar
Рік тому+1
Çok sorun yaşadığımı söyleyemem. Diğer yüksek derecede olan üniversitelere göre sınavlarımızın daha kolay olduğunu söyleyenler var. Bazı akademisyenlerimiz de nam salmış durumda ama eninde sonunda çalıştığında o dersleri de verebiliyorsun. Bence çok sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum ki ne beklediğine de bağlı biraz.
@@HazalARS merhaba ben bu bölüme fizik bölümünden yatay geçişle kendi isteğimle gelmiştim. Bunu söylemememin nedeni iki bölüm arasındaki hoca ve okul konularını aralarında değerlendirebilmem. Açıkçası bizim bölümün hocalarının çok iyi olduğunu düşünüyorum ve hepsini çok seviyorum. Mühendislik binasında ortamımız çok iyi en üst kat bize ayrılmış ve bence aile gibiyiz öğrenci sayısı az olduğu için herkes birbirini tanıyor diyebilirim. Bölümün tek eksisi bence Hadımköy Kampüsünde olması aslında kampüsün içi gayet güzel geniş ferah kütüphanesi ve yemekhanesi Avcılar Kampüse göre büyük ve güzel fakat eksi olan kısmı ulaşımının zor olması. Avcılar Kampüste yeni bina yapıldığını duydum zaten bölüme girersen yeni binanın sana yetişeceğini düşünüyorum. Ben bölümümüzü çok seviyorum. Çalışan her şekilde başarılı oluyor. Aslında kabul etmek gerekirse derslerin evet bi tık zor olduğunu düşünüyorum ama hayatta kolay hiçbir şey yok o yüzden o da yapılabilir düzeyde. Bölüme kesinlikle jeolojiyi araştırıp sevip ve ileride bu mesleği yapmayı düşünerek gelmen gerekir aksi takdirde alışamaz ve çok zorlanırsın. Benim için en zor kısmın saha dersleri ve kamp stajı olduğunu düşünüyordum ama bu yıl ikisini de başarılı şekilde atlattım. Bir tık saha dersleri zorluyordu ama gerçekten çok şey öğrendim saha derslerinde bu yüzden jeoloji okuyan kişilerin mutlaka sahaya çıkması gerektiğini düşünüyorum. Onlar zaten bölüme alıştıktan sonra 3. sınıfın güz ve yaz döneminde oluyor o zamana kadar çoktan alışırsın. Başka sorun varsa cevaplayabilirim ayrıca Bölümümüzün instagram sayfasına da göz atmanı öneririm. @iucjeok
@ Merhaba her meslek kendi içinde çok özeldir fakat ben bizim bölümün daha kapsamlı olduğunu düşünüyorum. Jeoloji Mühendisliğinde 4 ayrı daldan birinde(Genel Jeoloji, Uygulamalı Anabilim Dalı, Mineraloji-Petrografi, Maden Yatakları) çalışabilirsiniz bu dallar içerisinde Maden de yer almakta. İlk sene zaten ortak mühendislik dersleri oluyor matematik, fizik, kimya gibi. Dilerseniz not ortalamanızı yüksek tutup çap yapıp iki bölümü de okuyabilirsiniz. Ben kendi senemde jeofizik, jeoloji ve maden arasından jeolojiyi seçmiştim iyi ki de burası olmuş. Önerim iki bölümü de güzelce araştırmanız. Ama jeoloji okuyup maden sektöründe de çalışabilirsiniz. Jeolojinin iş olanağının daha fazla olduğunu düşünüyorum şahsi fikrim bu yönde. Madeni de güzelce araştırın ama belki sizi orası daha çok içine çekecektir
Veterinerlik bölümü sıkıntı derken neyi kastettiniz
Рік тому
Deprem sebebiyle ahır ve bazı veterinerlik binaları boşaltıldı. Ders işleyişini olumsuz etkilediğini söyledi arkadaşlarım. Yeni binalar yapılana kadar konteynerlerde ders gördüklerini biliyorum. Veterinerlikle ilgili yorum bırakan arkadaşlarıma sorularınızı sorarsanız daha detaylı bilgi verebilirler.
Merhaba spor yönetimi bölümü hakkında bilgi verebilir misiniz Ve kampüsü sadece yeşillik mi
Рік тому
Avcılar Kampüs’ünün genel olarak içerisinin boş olduğunu ve değerlendirilmediğini düşünüyorum. Genel olarak yeşillik şu an. Deprem nedeniyle bazı yapıların yıkılması da kötü etkiledi kampüsü. Şu an yapılan binalar var ve güzel olacak gibi duruyor. Ben yetişemem ama sizin döneme tamamlanma ihtimali yüksek.
Рік тому
Spor Yönetimi Bölümü hakkında bilgim yok ne yazık ki :/ Başka sormak istediğin bir soru varsa elimden geldiğince yardımcı olabilirim.
İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Jeoloji ve Jeofizik mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz ? Sıralamam İstanbul Teknik Üniversitesine yetmez ise tercih etmeyi düşünüyorum fakat pek bir bilgi bulamadım İÜC hakkında. Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba ben Merve Ceren İÜC- Jeoloji Mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim. Öncelikle şunu söylemeliyim ben tercihimi Jeolojiden yana kullandım. Çünkü kapsamlı bir bilim dalı ve iş olanağı daha fazla benim araştırmalarım doğrultusunda. Çok keyifli ve eğlenceli bir bölüm. Okulumuzdaki Jeoloji Mühendisliği bölümünün tarihi 1915 yılına dayanıyor yani köklü ve kadrosu gerçekten sağlam bir bölüm. İTÜ ile kıyaslayacak olursam oradaki arkadasşlarımdan edindiğim bilgiler doğrultusunda orası daha çok Teorik bilgiler konusunda iyi fakat arazi çalışmalarında pek istedikleri kadar arazi çalışmalarına çıkamıyorlarmış biz her dönem 5' ten fazla arazi- saha çalışmalarına çıkıyoruz ve bizim hazırlıkta bile isteğe bağlı olarak katılım sağlayabiliyorsun yani hazırlık okurken de saha çalışmalarına katılabilirsin ayrıca ben teorik ve lab ders anlatımlarını da beğeniyorum.her fırsatta arazi çalışmalarındayız zaten jeoloji sahada öğrenilen bir bilim dalı.Onun haricinde 1.sınıfta Mat, inkılap, türk dili gibi ortak derslerin yanında 2 tane bölümle ilgili olan ilk dönem Jeolojiye Giriş, 2.dönem Kristalografi derslerimiz var. 2.sınıf ve sonrası bölüm dersleri. 2.sınıfın yazında kurum stajı, 3.sınıfın yazında kamp stajı oluyor. 4.sınıfta da bitime projesi var.İş olanağından yana bir düşüncen varsa her sektör için geçerli olan bir durum var o da kendini geliştirmek. Kendini geliştirdiğin zaman istediğin alanda iş bulabilirsin fikrimce. Kamu veya özelde iş bulabilirsin hatta kendi firmanı da kurabilirsin tamamen sana kalmış. Bölümümüz depremden dolayı binalar yenilendiği için Büyükçekmece Kampüsü'nde şimdilik. İnşaat tamamlanınca Avcılar Kampüsü' ne taşınacağız. Bölümümüzün internet sitesini inceleyebilir Instagramdan istanbul_jeoloji ve iucjeok hesaplarına göz atabilirsin. Başka bir sorun olursa cevaplayabilirim. Şimdiden gönlünce ve hakkında hayırlısı olsun.
@@ceren4315 Öncelikle çok teşekkür ederim, ben de daha çok jeoloji istiyorum. Aslında hazırlık hakkında pek bir bilgi bulamadım ileri seviye ingilizcem var hazırlık okumak pek istemiyorum sınavla geçebiliyor muyum yoksa zorunlu mu ? Akademik kadro hakkında ne düşünüyorsun sence istekliler mi birşeyler öğretmeye yoksa öyle gelip slayttan ders anlatıp giden insanlar mı ? Erasmus olanağı var mı ? İş konusunda kesinlikle katılıyorum kendimi geliştirirsem istediğim kapıyı açabileceğimi düşünüyorum.
@@berkanoksuz1750 Evet hazırlığı sınava girerek geçebilirsin. Sınav geçen senelerde online oluyordu bu sene nasıl olur bilemem okulun akademik takvimi ve duyurularından takip edebilirsin onu. Akademik kadro dediğim gibi hepsi çok bilgili yalnız araştırma görevlileri profesörlere göre daha istekli bir şeyler öğrenmemiz konusunda ve aklınızda soru işareti kalırsa kesinlikle sorun , yanımıza gelip yaptığımız incelediğimiz şeylere de her zaman göz atabilirsiniz diyolar ama iş tabii ki öğrencide bitiyor en çok. Bizim bölüm diğer bölümlere göre daha az öğrenciye sahip onun etkilerinden biri bölümün Büyükçekmece Kampüsü'ne taşınması yol uzak olduğu için tercihlerde düşüş olmuş sanırım ama bu bizim lehimize aslında çünkü herkes birbirini tanıyor, hocalar bize daha çok vakit ayırıyor ve kolaylıkla birilerine sorup bir şeyleri öğrenebiliyorsun. Erasmus konusunda ise geçen yıl anlaşmalı olduğumuz okulla anlaşmamız bittiği için bu yıl Erasmus yoktu fakat bölüm başkanımız seneye yeni bir okulla ikili anlaşma imzalayacaklarını söyledi. Yani seneye yapılabilir diye düşünüyorum.
Kimya bölümünden pek çok arkadaşım var. Bölüm, kulüp ve öğrenci takımları olarak çok aktifler. Bu sene Teknofest yarışmasına katılan ve derece alan gruplar oldu. Direk bölüm özelinde bilgim olmadığından arkadaşımı buraya yönlendireceğim. O daha doğru bilgiler iletecektir.
@@Berke-ey1xs Hâlâ bilgi verecek arkadaşlarıma ulaşmaya çalışıyorum. Ulaştığım an buradan bilgi vermelerini rica edeceğim.
Рік тому+2
@@Berke-ey1xs "ilk sene diger muhendisliklerle ayni dersleri aliyoruz sonrasinda zorunlu ders olarak analitik kimya organik kimya biyokimya ve enstrumental analiz derslerimiz var lab dersleri pek efektiv gecmiyor genelde hocalar yapiyor biz izliyoruz ama analitik ve biyokimya labinda aktif olarak deneyleri yapiyoruz cok zor bir bolum degil ama organik ve biyokimya gibi dersler duzenli calismayi gerektiriyor" -sıla
Ulaşım nasıl oluyor bahsettiğiniz metro hangi metro hattı?
Рік тому
Metro hatlarıyla metrobüse aktarma yaparak ya da direk metrobüs ile Avcılar durağında indiğinde İÜC Avcılar Kampüsüne gidebiliyorsun. Otobüs veya minibüs kullananlar da var tabii ki.
Hayırlı olsun, önceki sene bu sıralarda almıştı bu sene yükselme ihtimali var. Bence istiyorsanız kesinlikle listenize ekleyin bu bölümü. Gelir mi gelmez mi bir şey diyemem.
Gerçekçi bakarsak eğer video başında bahsettiğim gibi gelmesi çok çok zor. Sıralamanın 3 4 bin yukarısından başlayarak gelme ihtimali olan üniversiteler olur. Sebebi son yıllarda artan popülerliği.
İüc çevre mühendisliği haftada kaç gün ders görüyor
Рік тому
Akademik takvimler üniversitemizdeki bölüm sayfalarından yayınlanıyor. Oradan takip ederseniz tüm dönemler için hangi gün kaç ders işleneceğini takip edebilirsiniz.
Arkadaşlar merhaba, sorularınız varsa altta yorum olarak bırakabilirsiniz olabildiğince cevaplamaya çalışacağız. İyi bir tercih dönemi geçirmeniz dileğiyle
Gelme ihtimali çok yüksek görünüyor. Yazabilirsin ama İÜC dışında listenin aşağılarına da diğer üniversiteleri koymayı ihmal etme derim. Tabii eğer mezuna kalmak istemiyorsan. Sadece bilgisayar mühendisliğini mi tercih edeceksin?
Diğer yorumlarda da belirttim gelme ihtimali konusunda düşük ihtimal görüyorum bu konuda bana güvenebilirsin o yüzden bu üniversiteden sonra yazdığın yerlerede çok dikkat et ve araştır.
@@serkanozcelik1824 16.9k yapmıştım. iüc'den önce dokuz eylül yazdım o 15.800 ile kapatmıştı geçen sene ama gelmedi. aradaki üniler pek iyi değildi ondan iüc yazdım geçen sene 20k ile kapatmış
iüc metalurji ve malzeme mühendisliği nasıl orayı yazmayı düşünüyorum bir de hazırlık online mı oluyor
Рік тому+1
Hazırlık eğitimi korona zamanında uzaktan olarak değiştirildi. Önceki sene de uzaktan bir hazırlık eğitimi vardı. Bu senede büyük ihtimalle öyle olacaktır ama değişme ihtimali de olabilir. Eğer yapabiliyorsan üzerine düşüp İngilizce sınavını erkenden atlamanı tavsiye ederim. Eylül gibi hazırlık geçme sınavı yapılıyordu doğru hatırlıyorsam. 1 yıl kazancın olur.
Рік тому+1
Metalurji ve malzeme mühendisliği ile ilgili bir bilgim olmadığından bölümü okuyan bir arkadaşımı en kısa sürede buraya yönlendireceğim.
Merhaba ben Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim.Öncelikle Metalurji ve Malzeme Mühendisliği'nin çok geniş bir iş alanı var, en yaygını Demir Çelik sektörüdür. Bu alanda Türkiye çok iyi bir konumda. Onun dışında plastik, kompozit, cam, seramik, otomotiv sektörlerinde de çalışabilirsin. Neredeyse işsiz kalman mümkün değil. Satış, alış,kalite kontrol, ARGE,üretim vb departmanlarda çalışabilirsin. Derslerde mühendislik temel bilimlerinin yanı sıra kimya ve kısmen fiziği içeriyor. Ama eğer puanın yetiyorsa teknik üniversitelere gitmeni tavsiye ederim . Ayrıca sonradan pişman olmamak için önceden okulun Erasmus,lab vb imkanlarını da araştırmanı öneririm.
Ben önümüzdeki güz dönemi için yatay geçiş başvurusunda bulundum. Cerrahpaşa ve Yıldız Teknik'ten olumlu sonuç alma ihtimalim yüksek. Siz hangisini önerirsiniz?
@ Bilgisayar mühendisliği, şu an hali hazırda da bu bölümde okuyorum zaten . Üçüncü sınıfa başlayacağım önümüzdeki dönem.
Рік тому
@@ayseuygun6367 Teknik üniversite daha iyi olur bence. YTÜ gelmezse İÜC deneyebiliyor musun? Eğer YTÜ’nün gelmeme ihtimali varsa işini garantiye almak için İÜC de deneyebilirsin. Bu arada şu an hangi üniversitedesin?
@ Dün Cerrahpaşa'da Yatay Geçiş için İngilizce Yeterlilik Sınavına girdim. Cerrahpaşa'nın sonuçları açıklandıktan sonra 21-25 Ağustos tarihleri arasında kayıt dönemi oluyor. Aynı şekilde dün YTÜ'ye de yatay geçiş başvurusunda bulundum. Ancak Cerrahpaşa'nın kayıt dönemi bittikten sonra YTÜ'nün sonuçları açıklanacak. Yani eğer olumlu sonuç gelirse risk almadan Cerrahpaşa'ya direkt kayıt yaptırayım mı yoksa YTÜ'nün sonuçları açıklamasını mı bekleyeyim karasızım. YTÜ'nün öğrenci işleri şansımın yüksek olduğunu , 3. sınıf için çok başvuran olmadığını söyledi. Şu anda KTO Karatay Üniversitesi'nde tam burslu okuyorum.
Рік тому
@@ayseuygun6367 3. sınıf olduğun için bu sene yatay geçiş yapmış olman önemli. Eğer olumsuz olursa önümüzdeki sene dener misin denesen kabul edilir mi bilmiyorum. YTÜ'nün sonuçlarının açıklanmasını beklerken İÜC'nin kayıtları kapanacak mı? O konuda bir bilgin var mı? Riskli bir karar olduğundan dolayı ne desem bilemedim. Son iki yılını İstanbul'da okuyarak geçirirsen iş bulma ve network geliştirme konusunda avantajların artar.
Merhaba.Ben üniversite ye yeni kayıt oldum fakat öğrenci kartı vb. hiçbir belge verilmedi.Giriş çıkışlarda sıkıntı yaşar mıyım ve ne zaman verilir bilgi verir misiniz
Рік тому
Merhaba, giriş çıkışlarda kartınız gelene kadar öğrenci belgenizi gösterirseniz sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum ancak yemek yerken sorun yaşayabileceğiniz için ne kadar erken kartınızı alırsanız o kadar iyi olur.
Tercih robotunda istanbul bilgisayar cerrahpaşa gözükmüyor
Рік тому
Önceleri tercih robotunda var mıydı yoksa baştan beri mi göremiyorsunuz? Kullanmış olduğunuz robot eskisini baz alarak İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği olarak göstermiş olabilir. Tekrardan bir kontrol edin isterseniz.
Aslında hocadan hocaya değişiyor ki bence bu çoğu üniversitede aynı. Bizim bazı akademisyenlerimiz çok ilgililer ama ders anlatırken eski slaytları kullanma problemini de çözerlerse çok daha iyi olacak bence :)
Merhaba, uzaktan eğitim hakkında bilgi verebilir misiniz? Derslere katılmak zorunlu mu? Sınavlar yüzyüze bir şekilde okulda mı oluyor? Herhangi bir harç ücreti ödeniyor mu? Ödeniyorsa ne kadar? Kayıtları nasıl yapıyoruz? İstanbul dışında isek sınavlar için okula gelmemiz gerekiyor mu? Örgün eğitime geçiş yapılabiliyor mu? Yapılıyorsa şartları neler? Derslere nasıl katılım sağlayabiliriz? Okula gelip de derslere girebilir miyiz?
Yoklama hocaya bağlı değişir, tüm dersler online olursa yüz yüze sınav olmaz, herhangi bir ücret ödenmiyor, kayıt vesaire için hem Yabancı Diller Fakültesinin Hemde kendi fakültenin duyurularını takip et, Sinavlar yüz yüze olursa gelmek zorundasın, örgün eğitim sene başında belli olur ve öyle devam eder bazi hocalar isteğe bağlı örgün veya uzaktan devam edebilirler, okula gelip anlatılan herhangi bir derse girip dinleyebilirsiniz.
45 k ye girdim bu yıl İÜC Endüstri düşünüyorum bölümün ingilizce eğitimi nasıl ve yeterli midir ayrıca okuldaki tenis kortu ve basket sahasını üniversitenin öğrencisi olarak kullanabiliyor muyuz acaba?
Tebrik ederim. İngilizce eğitimi bence yeterli olmayacaktır. Sizin de aynı zamanda üstüne koymanız gerekebilir. Tenis kortu ve basket sahasını Büyükçekmece Kampüsü'nde biz kullanabiliyorduk ancak top vb. ekipmanları ayarlamak gerekiyordu
Açıkçası gittiğim üniversitenin sosyal ortamının iyi olmasını isterim ama sırf sosyal ortamdan dolayı da gelmemezlik saçma olur ama kulüplerle de sosyalleşme imkanı da var artidsn kampüsün de birkaç kısmı inşaat halinde olması eksi bir durum yani sırf bunlardan dolayı yazmamak mantıksız mi
Рік тому+2
Aslında bu konu üzerine detaylıca düşünmen iyi olabilir. Ben İstanbul'da olmamın avantajını yaşıyorum. Bilgisayar mühendisliği bölümünde okuduğum için kariyer ve sosyalleşme anlamında çok fırsatım oluyor. Okulumda pek çok eksik olmasına rağmen bu saydığım avantajları dolayısıyla memnunum. Örneğin İstanbul'da düzenlenen etkinliklere rahatlıkla katılabiliyorum. Kanalda da bunlarla ilgili vloglar var istersen inceleyebilirsin. Yani özetle ne beklediğine göre bir karar vermen iyi olur. Sosyalliği bir şekilde sağlarsın bence ki bizim üniversite de o kadar kötü değil :)
Herkese merhaba, ben Kadir Gürsoy. Ben de İÜC'de Makine Mühendisliği okuyorum. Sormak istediğiniz soruları sorabilirsiniz. Yorumlarda buluşalım. Bizim okula gelen arkadaşlar gelince de mutlaka bizimle tanışın :)
İyi günler bilgisayar mühendisliği için soruyorum gaziantepten geleceğim (inşallah) acaba yurt nerede okula uzak mı yurtta sadece cerrahpaşada okuyanlar mı var yurt binası ortamı vs iyi mi yurt yemekleri nasıl birde yurt kuralları bedir çok katı kurallar mı var
Рік тому+1
Genelde Avcılar, Esenyurt yurt için tercih edilen ilçeler oluyor. İBB yurtlarından olumlu olarak bahsediyorlar. Diğer çoğu yurdun yemeği ve bakımı konusunda arkadaşlarım çok olumlu yorum yapmadılar ama İÜC nin yemekleri gerçekten güzel. Avcılar da yemek yiyip yurtta yemeyenler oluyor bu sebepten. Katı kuralları var denebilir. Örneğin belirli giriş ve çıkış saatiniz oluyor. Sizden beklenilenler oluyor ki bunlar yurttan yurda ve sizin durumunuza göre değişkenlik gösterir. Bunun için gitmek istediğiniz yurtları internetten ya da mümkünse giderek araştırmanız ve görmemiz iyi olur. Umarım her şey gönlünüzce olur. Gelirseniz görüşmek üzere.
Sizce kültür üniversitesi veya başka bir özel üniversiteye %100 burslu gitmek mi yoksa buraya gelmek daha doğru olur İÜC de endüstri müh. düşünüyorum
6 місяців тому+1
Sizin yerinizde olsam tekrardan İÜC'yi seçerdim ancak beklentilerinize göre uygun bir üniversite seçmeniz daha iyi olur. İmkanlar açısından iki okulu da iyice araştırıp görmenizi tavsiye ederim. Başarılar
Merhaba ben de iuc endüstri mühendisliği yazmayı düşünüyorum ama dokuz eylülle çok arada kaldım sizce staj imkanları iş imkanları açısından hangisi daha iyi
@@Ykscanavari19 aslında kalite olarak neredeyse eşit üniversiteler ikisinde de staj ve iş imkanı bulursun istanbul ve izmiri araştırabilirsin hangisinde yaşamak sana daha uygunsa onu yazabilirsin çünkü üniler 3 aşağı 5 yukarı aynı kalibrede
İyi günler bilgisayar mühendisi için soruyorum acaba Cerrahpaşa'nın diploması güncel şirketlerde iş yapıyor mu Ben cerrahpaşa'dan mezun olunca şirketlerde işe başlarken Bu benim işime yarayacak mı biliyoruz ki İTÜ gibi üst düzey okullarda daha okul bitmeden şirketler gelip anlaşma yapıyorlarmış bu kadar üst düzey olmasını beklemiyorum ama en azından okul bittikten sonra bir şirkete girerken diplomam iş yapar mı
Şu an Cerrahpaşa bilgisayar mühendisliğinden mezun olanlar arasında üst düzey şirketlerde İşe başlama oranı yüzde kaç (tahmini)
Рік тому
Bizde de üniversite bitmeden öncesinde uzun zamanlı staj programına davet edilen öğrenciler gördüm. 4.sınıf bitimindeyse işe başlıyorlar. Bence burada çok önemli bir konu var ki o da kendine ne kattığın. Eğer üniversite zamanlarını oldukça aktif geçirirsen İÜC diploması seni baya öne çıkarabilir. Bizim üniversitenin bazı şirketlerle anlaşmalı olduğunu duymuştum ancak net bir bilgim yok. Ancak üniversitede yapılan etkinliklere önemli firmalar katılım sağlıyor. Bu firmalarla iletişime geçip staj ayarlayanlar olmuştu. Hatta B.M.'de tanıdığım bir arkadaşım Microsoft'un staj programına katılmıştı önceki yıl. Şu an orada çalışıyor. Burada önemli nokta kişinin kendine üniversitede ne kattığı diye düşünüyorum.
Рік тому
Kendimden örnek verecek olursam 2023 Ağustos içerisinde oldukça bilindik bir firmada staja başlayacağım. Firmadan izin alabilirsem ilerleyen günlerde staj günlerimi vlog olarak kaydetmeyi hedefliyorum. Bakalım.
Рік тому
Bu oran hakkında hiçbir bilgim yok. Üniversite sayfasında paylaşılmadıysa üniversiteye gidip sorulabilir belki. Evin yakınsa ve tanıtım günleri devam ediyorsa sorabilirsin.
Рік тому+2
Yeni gelecek videolardan haberdar olmak için abone olabilirsiniz efenim
Hazırlık sınavı zor mu? Yani b1-b2 seviyesi gibi mi? Sınavda speaking ve listening oluyor mu, yoksa sadece gramer ve okumamı oluyor? Bigisayar mühendisliği meslek derslerinin tamamı %100 ingilizce veriliyor mu?
Evet b1-b2 seviyesi hazırlık. Online sınavda speaking ve listening yoktu eğer yüzyüze olursa durum değişebilir. Meslek derslerinin çoğunluğu ingilizce ama türkçe olanlarda var.
Рік тому+1
Hazırlık sınavı nispeten daha kolay. Speaking ve listening sınavları oluyordu bizim zamanımızda. Devam ettiğini düşünüyorum. A1, A2, B1 ve sanırım B2 eğitimleri veriliyordu. Tüm bilgisayar bölüm dersleri İngilizce değil. Veri yapıları, Nesneye Yönelik Programlama, Bilişim Etiği gibi :/
Merhaba ben bilgisayar mühendisliği düşünüyorum ama siz hazırlık sınıfı falan dediniz bölüm ingilizce görünmüyor yine de 1 sene hazırlık okunuyor mu bide dersler ingilizce mi
Yani şeyi soruyorum bilgisayar mühendisliği ingilizce yazan üniversitelerden farkı ne
Рік тому+1
Bizim üniversite %30 seviyesinde İngilizce eğitim veriyor. İngilizce yazan bölümlerde ise %100 İngilizce eğitimi oluyor. Bu da şu anlama geliyor: Bizim bazı derslerimiz İngilizce bazı derslerimiz Türkçe, %100 olan üniversitelerinse tüm dersleri İngilizce. Temel fark bu aslında. Benim tercih zamanımda uyarılar kısmında %30 olduğu yazıyordu. Şu an ne durumda olduğunu bilmiyorum. Umarım ilerleyen zamanlarda %100 olarak değiştirirler.
Рік тому+1
Ek olarak, hazırlık eğitimi veriliyor. İngilizce sınavı başarıyla verilmediği taktirde hazırlık okunması gerekiyor. Seviyeni ispatlarsan hazırlık eğitimini atlama imkanın var tabii ki.
Merhabalar. Birkaç sorum cevap verirseniz çok mutlu olurum. İlk sorum Türkçe bilgisayar derslerinde kavramlar da Türkçe oluyor mu? Oluyorsa bu ileride bir zorluk oluşturur mu? 2.sorum hazırlık uzaktan ise İngilizce öğrenilebilir mi? Son olarak da bina yetersizliğinden derse katılamama gibi bir durum olabiliyor mu? Teşekkürler.
Рік тому
Merhabalar 👋 Öncelikle Türkçe olan dersler genellikle bilgisayar derslerinden ziyade temel dersler oluyor. Örneğin Fizik, Bilişim Etiği vb. Bunun haricinde Bilgisayar Mühendisliğine Giriş dersi Türkçe olmasına rağmen kavramlar genellikle İngilizce aktarılıyor. Bu konuda çekincen olmasın. Araştırmalarını kavramlara dayanarak İngilizce yaparsan daha iyi olabilir. Diğer yandan hazırlık eğitimi almayı planlıyorsan okul derslerinin yanında kendi kendine de çalışman harika olur. Bir yılı İngilizce seviyeni ilerilere taşıyabileceğin fırsat olarak görüp harekete geçmeni öneririm eğer hazırlık okumak istiyorsan. Son olarak bina yetersizliği, derslerin iptal edilmesi gibi bir sorun doğurmuyor ki doğurmamalı da. Ancak önceki sene aynı sınıfı paylaşmamız gerektiğinden bir derse geç başlamıştık. Umarım cevaplarım yardımcı olmuştur. İlgin için teşekkür ederim 🙏
@ Ben teşekkür ederim cevaplarınız için. Gayet yeterli oldu. Her gün fikrim değişse de şu an gelebilecek bir sıraya yazmayı düşündüğüm üni bu. İlgim o yüzden :)
Рік тому
@@hasan4447 Tercih listen son saatlerde dahi değişebilir emin ol, ben son gün listeme şu an okuduğum üniversitemi eklemiştim :) Umarım hakkında hayırlısı olur.
Рік тому
@@hasan4447 Bu arada aklıma bir soru geldi. Cevaplarsan memnun olurum. Sence üniversiteyle ilgili nasıl videolar hazırlasam iyi olur? Kanalımda yeni konseptler denediğim için izleyen kişilerin yorumları çok yol gösterici oluyor.
@ Merhaba benim kız kardesimde bu yil bilg.müh. 1. Sınıfa başlayacak geçen yıl hazırlık okumuştu. Bence kampüs ortamında hazirlayacaginiz bilgilendirme ve tanıtma amaçlı videolar daha aydınlatıcı olacaktır. .Eğitim Öğretim dönemi başladığında öğrencilerin de katılımının olduğu videolar çok faydali olacaktır. ..hergün başka bir öğrenciyi yayına konuk alabilir ve fikir alışverişi içeren formatlarda videolar hazırlayabilirsiniz. .. teşekkür ederim...
endustri muhendisligi istiyorum yurtdisi olanaklari neler aldigimiz egitim yeterli olur mu bu konuda cok sinirli bilgi var eger bilgi verebilirseniz cok sevinirim
Рік тому
Arkadaşlarıma soruyu ilettim. Kısa bir süre içerisinde dönüş yapacaklardır. Dönüş yapıldığında haberdar olmak için bildirimlerini kontrol edebilirsin. Bu arada sonuçlar istediğin gibidir umarım?
Merhabalar, öncelikle endüstri mühendisliği birden fazla dala ayrılabilen bir bölüm o sebeple hangi alan üzerinde ilerlemek istediğinizin aldığımız eğitim sayesinde farkına varacaksınız. Aldığımız eğitim şu açıdan yeterli olmayabilir, dediğim gibi birden fazla alan bazında eğitim aldığımız için hangi alanda ilerlemek isterseniz o alan için kendinizin de çaba sarf etmesi gerekecek ama o alanın temeli konusunda alınan eğitimin başarılı olduğunu düşünüyorum. Yurtdışı imkanları olarak erasmus programlarına da katılabilirsiniz ayrıca mezun olduktan sonra aldığımız eğitim ile yurtdışında da iş bulabiliriz çünkü istatistik, pazarlama, planlama, üretim gibi birçok konu hakkında bilgi sahibi oluyoruz ve bu bilgiler dahilinde yurtdışında iş olanakları da yüksek. Genel olarak endüstri mühendisliğinin "analitik" bakış açısını yakalamayı sağlayan en önemli bölümlerden olduğunu düşünüyorum, bu bakış açısıyla beraber istatistik, yapay zeka, yazılım alanlarında ve artık kesinlikle ingilizcede kendinizi geliştirirseniz mezun olduktan sonra başarılı ve yetkin olacağınızı düşünüyorum.
Hello i have a question For mechanical engineering which university is better ?erçiyes university or çerrahpasha? Which one will give you better education and more opportunity?
Hi, u r asking about 2 different city. First of all İstanbul has more advantages with all sides. Only economic situation can be consider to you. Also Kayseri known as many factory and commerce center. You have to decided your city before the universites. If I win both and I have enough money I choose Cerrahpasa like as I do.
@@canercay5thank you Actually i was accepted in IUC this year but i saw many negative comments and opinions about education in engineering faculty and avcilar campus Honestly im not sure to come And im ok with both cities actually university and education are more important for me
normal hazırlık sınavlarına nazaran daha mı kolay acaba. ve nasıl çalışılmalı ne tavsiye edersiniz?
5 місяців тому+1
@@Yahya-g1t boğaziçi, itü gibi üniversitelere göre kolay diyebilirim. Ancak vaktiniz varken çalışmanız işinizi kolaylaştırır. Hadımköy’de okumak oldukça zahmetli ve yorucu çünkü
5 місяців тому
@@Yahya-g1t Listening, grammar ve reading e odaklanmanızı tavsiye edebilirim. Speaking için de kamera karşısında kendinizle belirli konularda konuşabilirsiniz
Aleyna 14 ile kapatan İstanbul üniversitesi, İstanbul Üniversites-Cerrahpaşa ise 18k civarı ile kapattı ben de istanbul ve burayı düşünüyorum 13.700ile yazacağım bakalım
6 місяців тому
Bu sene öne çekmesi muhtemel ancak ne olacağı belli olmaz. İstanbul'da olmasının ve bu sene akreditasyon almasının büyük bir avantajı var
İyi günler bilgisayar mühendisliği için soruyorum acaba yatay geçiş imkanı var mı tıpta olduğunu çok duydum ama mühendislikte var mı bilmiyorum varsa Cerrahpaşa'da nasıl daha önce giden bir tanıdığınız var mı itü'ye vesaire
Рік тому+1
Merhabalarr, yatay geçiş imkanı var ancak bazı şartların sağlanması gerekiyor ki bu okulun yönetmeliğinde mevcut. Üniversitemize geldiğinde bu şartlara göz atabilirsin. Ancak şu konu önemli ki derslerini üniversiteye başladığın andan itibaren iyi tutman ve not ortalamanı yükseltmen zaruri eğer İTÜ vb. yüksek puanlı üniversitelere geçmeyi düşünüyorsan. Eğer hazırlığı normal süresinden (1 yıl) uzatırsan ve sınıftan kalırsan yatay geçiş yapamazsınız. Yani İTÜ özelinde konuşuyorum ama diğer üniversitelerde az çok bu tarz şartlar istiyordur, araştırmalarını iyi yapmanı tavsiye ederim çünkü ben sınıf tekrarı yaptığımdan ötürü yatay geçiş yapamadım 🙃 Son olarak matematik dersinde bir keresinde hocamız ortalamasını yüksek tutup İTÜ'ye geçen bir öğrenciden bahsetmişti. Bunun haricinde yine YTÜ vb. üniversitelere yatay geçiş yapanlar oldu.
Abi selamlar ben bilgisayar mühendisliği kazandım kampüste hangi atm ler mevcut acil cevaplayabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkürler
Рік тому
Merhaba, hayırlı olsun bölümün. iuc.edu.tr/tr/content/yerleskeler/avcilar-yerleskesi#5600720031002D006C003800430045003800670038003100 buradan detaylı bilgi alabilirsin.
merhabalar ben iuc kampusunde isletme okuyacagim sanirim tercih listeme gore ve istanbula cok uzak oldugunu soyluyolr kampusun daglik bi yerde gibi istanbulda cogu gunler gezilmeyecek kadar uzak bir yerde mi kampus cidden yoksa ulasim rwhat mi cevaplarsaniz sevinirim
Merhaba iüc inşaat mühendisliği geldi. Hangi kyk yurtları cikma ihtimali daha yüksek yardimci olur musun? Bir de sen kyk da kalıyor musun kaliyorsan hangi kyk
Рік тому
Merhabalar, ben KYK'da kalmıyorum ancak KYK ve İBB yurtlarında kalan pek çok arkadaşım var. Yurtlar konusunda Caner daha detaylıca cevap verecektir. Hayırlı olsun.
@ ben baktığımda Esenyurt ta vardı KYK ama ben orayı istemiyorum başakşehir de KYK çıkma olasılığı var mı ? Onun için sormuştum teşekkür ederim şimdiden
basakşehir - mahir iz - esenyurt kıraç - beşyol Sırasıyla çikabilecek yurtlar ilk ikisinin ihtimali en yüksek... Yeni yurtları açılıyor olabilir, ayrıca İBB yurtlarınıda araştır muhakkak.
Esenyurt Kıraçta 10 gün kaldım, konumu uzak etrafındaki fabrikalardan kokular geliyor ve yurt binası kötü. Ama zorda kalınırsa tercih edilebilir. Geçiş yapana kadar kalabilirsin.
Merhaba 151k ea da sıralama yaptım marmara üni işletme istiyorum geçen sene 153 ile kapatmış. İstanbulda okumak istiyorum işletme gibi bir bölümü avcılar kampüsündeki işletmeyi en sona yazacağım tavsiye eder misiniz orayı
Рік тому
Merhaba, Marmara İşletme bölümünün son sıralamasıyla aranda az bir fark olduğundan dolayı gelmeme ihtimali var ancak bu sene sıralaması diğer senelerden farklı olarak düşebilir. O yüzden mezuna kalmak istemiyorsan daha net tercihleri de eklemen daha iyi olur. İÜC İşletme bu yıla kadar Avcılar Kampüsü'ndeydi ancak farklı bir konuma taşınacak diye konuşuluyordu. Taşındı mı emin değilim. Yani konumunun değişebileceğini de göz önünde bulundurmanı tavsiye edebilirim. Bunun haricinde bölüm ve üniversite hakkında yanlış yönlendirmek istemem. Direk bölümü okuyan arkadaşlara sorman daha faydalı olur. Eğer yönlendirebilirsem buradan sana bilgilendirme yapacaklardır.
@ Geçen sene sayısaldan sınava girmiştim. İyi bir sıralama yaptığım halde tercih vermek istemediğimi fark ettim. Bu senede son 3 ay kala ea geçerek iyi bir üniversitenin işletmesini okuyarak herkesin bölümle ilgili düşüncelerinin aksine kendi yoluma bakarak girişimcilikle uğraşmak istediğimi fark ettim. Hatta sayısaldan tercih vermek istememe sebebimde içimdeki bu sesti. Bu yıl sıralamam beklediğim gibi gelmedi. Marmara üni gelceğine emin olsam içim çok rahat olacaktı. Bugün tercihler başladı ve bir kaç gün daha araştırma yapacağım. 5 6 yer tercih vereceğim. Sıralama farkı çok olduğun en sona İÜC işletme yazmayı düşünüyorum. Orda okuyan birileriyle iletişime geçerek bilgi almayı isterdim.
Рік тому
@@beyzaerdogan5374 Yorumun çok değerli. Ben de hep öğrencilerin istedikleri bölümlerde okuması gerektiğini savunur ve dillendiririm. Videolarımda sıklıkla da bunu ele alırım. Kendi iç sesini dinlediğinden bahsettin. Bana kalırsa doğru bir karar aldın çünkü sevmediğin bir bölümde yıllarını harcayıp mutsuz olabilirdin. Şimdi önünde sevdiğin ve kariyerini inşa etmek istediğin bir alana yönelecek imkanın var. Sonuç istediğin gibi gelmemiş ama olan oldu bence tez zamanda üniversiteye başlayıp hayallerine koşman çok daha önemli. Sonuç olarak Türkiye’de üniversite okumak bence fazla kafaya takılmamalı, malum :/ Girişimcilik konusunda ilgili olmana da çok sevindim. Benim de birkaç tecrübem oldu ve ileride bilgimi artırıp girişimcilik konusunda kayda değer işler çıkarmak istiyorum. Girişimcilik konusunda araştırma yapıyor musun ya da okuduğun kitaplar var mı?
@ Benimde bazı deneyimlerim oldu. Parlak olmasada ışığı görmek istemek ve onun içinde olduğunu bilmek çok güzel bir duygu. İçinde bu isteği barındırıp adım attığını bilmek güzel 🫶🏻Benim için cabalandığı sürece imkansız ya da ulaşılamaz bir şey yok. Herkes bir şeylerin nasıl olamayacağı hakkında çok bilgili. Nasıl olmaması gerektiği hakkında çok inançlı. Birileride birilerinden farklı bir şeyler yapmalı sadece. Kitap olarak herhangi bir konuda adım atmak için yardımcı olan oshonun kitaplarıydı. Özelliklede “Korku” kitabıydı. Mümin Sekmanın “ Her şey seninle başlar” kitabıda başarının nasıl olduğunu güzel keşfettirdi okumayan yoktur belkide onu. Birebir girişimcilik kitabı olarakta elimin altında olan “Outliers” Malcolm Gladwell in kitabı.
Hocam iüc endüstri müh yazmayı düşünüyorum ancak ytü metalurji ve malzeme müh gibi daha iyi üniversite ama daha düşük sıralamada bölüm imkanları var, bir tavsiyeniz varsa çok mutlu olurum
6 місяців тому+1
Sevmediğiniz bölümü okumayın bence, o büyük bir risk olur. Onun yerine derslerinizi çok iyi tutup farklı bir üniversiteye geçiş yapmak daha iyi bir tercih olabilir
Türkçe çevre mühendisliği kazandım ama İÜC çok da araştırdığım bir üniversite değildi. Okuyan varsa memnun mu, iş imkanları iyi mi cevaplarsa sevinirim
Рік тому
Bölümden bir arkadaşımı yoruma yönlendireceğim. Gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır zaten.
merhaba ben şu an bir vakıf üniversitesinde endüstri mühendisliği okuyorum. cerrahpaşanın yatay geçiş tarihini 1 gün ile kaçırmışım ne yazık ki ama güz döneminde tekrar yatay yapabiliyormuşum. okulumun akademik anlamda beni geliştirecek herhangi bir kulübü olmamasından dolayı yks yerleştirme puanımla imkanları daha iyi olduğu için YTÜ metalurji malzemeye geçip kendimi orada geliştirmeyi düşündüm ama endüstriden çok farklı bir bölüm riske atmaktan korkuyorum. yarım dönem daha bekleyip güz döneminde marmara ve iüc için endüstri mühendisliğine geçiş yapmayı denemeyi düşünüyorum. ancak tüm seçenekler riskli benim için. ne tavsiye edersiniz?
5 місяців тому+1
İstemediğiniz bölümü okumayın derim. Marmara ve İÜC'de yeterli olacaktır. Kulüplerin yanı sıra kendinizi de geliştirirseniz harika fırsatlar yakalayabilirsiniz. Yolunuz açık olsun.
yatay geçiş yapmayı düşünüyorum oyun alanında ilerlerlemek istiyorum okulda oyun geliştrime kulübü olsun veya teknokentte oyun şirketleri veya hocaların yönlendirdiği genel olarak oyunla alakalı network ve iş imkanı açısından nasıl bir şeyler var veya var mı? şimdiden teşekkür ediyorum
6 місяців тому
Akademisyenlerin networkleri var, yeterli gelmediği durumda kendiniz de ağınızı genişletip bu alana yönelebilirsiniz
Peki derslerde önşart lazım mı ben geçersem 6 7 tane alttan dersim oluyor almadığım için ve bizde java vardı sizde c var galiba o yüzden bilgisayar dersleri sayılmaz yüksek ihtimal okulu uzatmadan alabilir miyim sizce onları ve devamsızlık durumu nasıl
Merhaba bilgisayar mühendisliği için soruyorum acaba okul ne zaman başlayacak birde whatsapp grubu var mı
Рік тому
11 Eylül 2023'te ders seçimleri başlayacak 18 Eylül'de de sonlanacak. Sonrasında da derslere başlangıç yaparız. Detaylı bilgi için şu bağlantıya gidebilirsin: cdn.iuc.edu.tr/FileHandler2.ashx?f=-2023-2024-onlisans-lisans-akademik-takvim-formu-.pdf
merhaba, istanbul üniversitesinde Bilgisayar Bilimleri bolumu yeni acilmiş. Bu bolum hakkında düşünceleriniz nedir, Fen edebiyat fakültesinde açılan bir bolummus. Tavsiye eder misiniz?
Yeni bir bölüm şuan için akademik kadrosu çok kısıtlı gözüküyor. Yorum yapmak mümkün değil çünkü kurulma aşamasında zaten öğrenci almadı henüz.
Рік тому
Bölüm içeriğinin ne olduğu bilmiyorum ancak Sadi Evren Şeker Hocanın içinde bulunduğu duymuştum. Sadi Hoca'nın UA-cam kanalı vardı. Baya donanımlı bir akademisyen. UA-cam, LinkedIn ve web sayfasından inceleyebilirsin. Ama bölüm hakkında bir bilgim olmadığından yanlış yönlendirmek istemem. Bilgisayar alanına ilgiliysen bilgisayar mühendisliği bölümlerini de göz önüne bulundurmanı tavsiye ederim.
Tercihler açıklandı, umarım istediğiniz gibi gelmiştir. Bu yorum altında tercih sonrasını tartışabiliriz
iüc bilgisayar kazandım 🎉 umarım mutlu olurum
@@titaniumtr8653 Hayırlı olsun, kendini geliştirdiğin taktirde iyi işler yapabileceğini düşünüyorum. Umarım gönlünce geçen bir üniversite hayatın olur ☺
@ Teşekkür ederim. Bilgisayara karşı ilgim var, eğer hocalar da ilgiliyse severek okuyacağımı düşünüyorum.
@@titaniumtr8653 Bazı akademisyenlerimiz çok ilgili. Yönlendirme yapıyor, tavsiyeler veriyor ve destek oluyor. O konuda istekli olduğunu gösterirsen destek olacaklardır diye düşünüyorum
@@EmbraceMasculinity03 Hakkında hayırlısı olsun, İÜC'de iyidir :) Okulda görüşmek üzere o zaman
Merhaba arkadaşlar sorularınızı cevaplamak için ben ve arkadaşlarım burada olacağız. Yorum olarak bırakabilirsiniz.
Merhabalar IUC Endüstri mühendisliği hakkında bilgi alabilir miyim? Hocaları eğitim kadrosu hakkında bilgi verebilir misiniz?
@@xDearLy neyi kötü acaba
Maden mühendisliği hakkında bilgin varmı acaba ?
abi öyle bir anlattınız ki hiç ortam yok gibi geldi.
Sosyalleşebileceğin bir ortama katılmak ya da bu ortamı kurmak senin elinde aslında. Benim en çok yakındığım nokta üniversitenin bu konuda yeterince yatırım yapamaması. Eğer gelirsen gerek kulüpler gerek harici mekanlar gerek proje takımlarıyla gerekse diğer üniversitelerle yapılan etkinliklerle oldukça sosyalleşebilirsin. Asosyalliği ya da sosyalliği seçmek sana kalmış yani :)
Üçünüzünde yolu ile önü açık olsun
Yatay geçişle gelmeyi düşünüyorum bir sonraki dönem. Okul ve bölüm ile ilgili çok az video vardı. Güzel olmuş teşekkürler.
Şuanki durumumda ytü matematik mühendisliği ve cerrahpaşa bilgisayar mühendisliği arasındayım. Ama önceliğim Cerrahpaşa olacak gibi. Yoklama konusu ve takımlarla kendimi geliştirebilirim gibi duruyor
Ne demek, biz de İÜC hakkında az video olduğundan böyle kapsamlı ve uzun bir video yapmak istedik. Eğer gelirsen tanışabilir, etkinlikler ve takımlar hakkında da detaylıca konuşabiliriz.
YTÜ Matematik Mühendisliği'nde okuyan pek çok arkadaşım var, matematik mühendisliği okuyan öğrencilerin genelde yazılıma yöneldiğini gördüm. Bundan dolayı İÜC Bilgisayar M. senin için iyi olabilir. Burada hangi bölümün senin için daha iyi olduğuna karar vermek ve gelecekte ne yapmak istediğine karar vermek önemli. YTÜ'deki öğrencilere de sormayı ihmal etme bence. Umarım senin için hayırlısı olur.
@ Dediğin gibi mat müh. mezunları %90 yazılıma kayıyor zaten. Bilgisayar mühendisliği kadar olmasa da çok fazla yazılım dersi alabiliyorsun. Yani cv de ytü yazması, okul klüp olanakları ve daha iyi bir network yapma şansı makul geliyor ytü açısından. Diğer yandan da burada hem pc mühendisi mezunu oluyorum hemde kendimi geliştirecek daha çok vaktim oluyor ekstra da matematik dersleriyle uğraşmamış oluyorum. Çok arada kaldım.
@ hazırlık sınavı hakkında da bilgi vermem mümkün mü? İnternet sitesinde hiç kaynak yok
Merhaba arkadaşlar ben iuc kimya öğrencisiyim aynı zamanda okulun en büyük kulübünün yönetim kurulundayım, sorularınız olursa yorum bırakırsanız cevaplayabilirim. 💙
kimya mühendisliği bölümü nasıl üniversitenin
@@ardayank7585 rez
Kimya bölümü için düşünüyorum da bu hazırlık durumu vs nasıl olacak sınav zor mu onun dışında laboratuvar ve dersler nasil geçiyor?
Dgs ile kimyaya gecerken kaçıncı yildan başlarız
Ve bizim fen kapmüsü avcılarda mı avcilar merkeze ne kadar uzak
Abi ben burayı pek istemesemde yazdım ve burası geldi. Çevremdeki bazı kişiler iücnin mühendislikleri beş para etmez işsiz kalırsın diyorlar moral bozuyorlar siz ne düşünüyorsunuz
Bunu herkes diyor ki esasında baktığında son yıllarda pek çok üniversitenin başarı oranlarının düştüğünü biliyoruz. Sadece okulu tamamlayıp İÜC diplomasına güvenirsen bence de işsiz kalabilirsin ya da işe girsen de yerinde sayarsın. Eğer kendini donanımlı hale getirip diplomayı da yanına alırsan o zaman bence önün açık. Ben mesela üniversiteyi bırakmayı düşünüyordum ancak sonrasında bu kararımdan vazgeçtim. Üniversiteyi doğru şekilde değerlendirdiğimde benim için baya avantajlı olabileceğine karar verdim. Çevrendeki neredeyse herkesin her konuda bilgisi var zaten :) Ufak bir gözlemlediğinde çevreni konuşanların çoğunun sadece olumsuz tarafından bakan ve konu hakkında detaylıca bilgisi olmayan kişiler olduğunu göreceksindir. Bende öyle oldu ve olmaya devam ediyor. Okuman gereken okula kadar karışabiliyorlar. Onlara başarılarınla cevap verebilirsin.
Onlarla muhabbetti keserdim yerinde olsam :) Tamam handikapları var biliyoruz ama bu kadar abartılamaz. Biraz emek verdiğin sürece hiç sorun olmaz.
Kesinlikle öyle, olumsuz insanlar oldukça aşağı çeker ve yavaşlatır seni. Elinden geleni yaptın ve şu an İÜC'desin. Şimdi en iyi şekilde değerlendirme vakti.
Teşekkürler abi içim biraz olsun rahatladı
@@yusufbozbuga2602 Ne demek
Hazırlık şuan yüzyüze oluyor dimi online değil bilgisayar mühendisliğinde
Evet, artık yüz yüze
Hazırlık hangi kampüste
@@ardasonmezay8154 Büyükçekmece
@@ardasonmezay8154Allahın bile unuttuğu yerde kardeşim
hazırlıkda sadece ingilizce dersi mi görüyoruz
tübitak personeli elektronik mühendisiyim. Gömülü yazılımcıyım tecrübem de var hocaları ile lisansı aynı üni ve bölümden almışım yüksek lisans mülakatına girdim , hepsi gömülü yazılımcı hocalardı çalışma alanımdan bahsettim ne transkripte baktı ne teknik soru sordu beni mülakatta en düşük puanı vererek elemişler.ALES ve YDS puanım yüksekti. Araştırma üniversitesi ile uzaktan yakından alakası olmayan kompleksli insanları toplamış bir bölüm . Bu öğretim kadrosundan çok bişey beklemeyin.
İüc çevre mühendisliği okumak istiyorum bilgi alabilir miyim
Merhaba, aklınıza takılanları belirtirseniz arkadaşlarım daha rahatlıkla yardımcı olabilir. Çevre mühendisliği okuyan arkadaşımı yönlendireceğim.
Merhaba :) Ben İngilizce Çevre Mühendisliği okumaktayım. Türkçe bölümüyle alakalı çok bir şey bilmiyorum ancak İngilizcesi hakkında yardımcı olabilirim. İngilizce bölüm Türkçe bölümden 50-60k sıralama olarak daha önde. Sıralaman yetiyorsa İngilizce yazmanı temenni ederim çünkü türkçesinde iş bulmak çok daha zor olabilir. İngilizce bölümün belli başlı zorlukları var ancak ileride meyvesini vereceğine inanıyorum. Bölüm bir kere ders sayısı çok fazla ve her mühendislik dalından derslerimiz mevcut, bu konuda kendine vakit ayırmakta zorlanabilirsin. Hiç boşluğumuz yok gibi bir şeydi projelerle ve ödevlerle uğraşmaktan. Ama biyoloji ve kimya çalışmayı seviyorsan bu bölüme alışabilirsin. İş bağlamında; enerji, atık su dönüşüm tesisleri, yakma fabrikaları ve daha bir çok yerde çalışabilirsin. Spesifik olarak sorun varsa ona göre ilerleyeyim çünkü ben yaz yaz bitiremeyebilirim :)
@@iremgenc21 ccook tesekkur ederiimm
@@iremgenc21çevre mühendisliği için iüc mi Gebze teknik mi bir fikriniz var mı
@@Selmasr Gebze Teknik Üniversitesinin birçok açıdan daha iyi olduğunu düşünüyorum, öncelikle İÜC’e göre teknik bir üniversite bu mühendislik açısından çok daha iyi bir program ve kaliteli bir eğitim sunmaya yarar. Verdiği eğitim de daha kaliteli bence İÜC’e göre. Çünkü İÜC İngilizce Çevre Mühendisliği halen akredite bölüm değil. (Akredite olmaya çalışıyor.) Bence açık ara Gebze. Ama yine de daha çok araştırmanı öneririm. YÖK ATLAStan daha detaylı bakabilirsin.
3.senemdeyim. akademik kariyer anlamında pek de yardımı olmadı bana iuc'da okumanın. bunun yerine teknik bir üniversitede gerçekten bir mühendislik eğitimi almanızı tavsiye ederim. zaten iuc'yı mühendislik alanında genel olarak pek başarılı bulmuyorum ben
Üzücü bir durum ama gerçekler ne yazık ki :/
@meoww8868 hangi bölümde okuyorsun ben de yıldız teknikte pek de istemediğim bir bölümü okumak ile iüc de istediğim bölümğ okumak arasında kalmıştım
hangi bölümdesin
Merahbe hocam veteriner hekimliği fakültesi hakkında sıkıntılı demişsiniz fazla üstünde durmadınız detaylı bi bilgi alabilirmiyim
Onu videoya sığdıramadık ama hemen birkaç arkadaşımı yönlendiriyorum. Bildirimleri açık tutarsanız dönüş yaptıklarında haberdar olabilirsiniz. Ek olarak sorunuz olursa buradayım.
Merhaba, gittiniz mi geçen sene acaba? Bu sene yazmayı düşünüyorum veterinerligi burada. Memnun musunuz?
mühendislik bölümlerinde üstten ders alma var mı
Ortalamana bağlı olarak bazı dersleri alabilirsin
peki 4 yıllık mühendisliği 2.5-3 yılda bitirenler var mı
@@ardasonmezay8154 benim denk geldiğim yok, en iyi ihtimalle 3.5 yıl
teorik olarak dediğim mümkün mü
Ben de yatay geçişle gelmeyi düşünüyorum. Diş hekimliği okuyorum. 3. sınıfı bile bitirdim ama mühendislik hep içimde kaldı. Ya marmara endüstri ya burası ama dedikleriniz beni çok tatmin etmedi. İnovatif bir meslek istiyorum. Bu konu aslında çok canımı sıkıyor
Benim arkadaşlarıma hep sorduğum bir soru var. Mesleğini seviyor musun? Bence sevdiğimiz bir mesleği yapmak kritik. Ben üniversitenin eksiklerinden yakınsam da artıları benim için ön planda olduğundan İÜC'de okumaya devam ediyorum. Meslek olarak düşünürsen bence bilgisayar mühendisliği son 5 yılın en revaçta olan mesleklerinden. O konuda pek bir endişen olmasın. Üniversite özelinde bakarsan da pek çok üniversiteden iyi olduğunu söylemeliyim. Tabii endüstri mi bilgisayar mı dersen o konuda kendi iç sesini dinlemen önemli olur diye düşünüyorum. Umarım hakkında hayırlısı olur.
tekrardan merhabalar marmaranın bilgisayarı burdan iyi midir teknoloji fakültesi için soruyorum. Bi de istanbul üni bilgisayar açılmış 30 kontenjan onunla ilginiz yok herhalde
@@mehmetdemo2429 Bu soruyu bekliyordum. İki üniversitenin bölümleri yeni ve akademisyen eksikliği var. Özellikle İÜ' de 2 tane akademisyen var şuan birisi dekan diğeri bölüm başkanı. Toplam 8 tane olması planlanıyor ancak kalitesi yeterli olmayacak gibi. Sadi Şeker Evren Hoca uzun vadede orayı iyi bir noktaya getirebilir ama kısa vadede beklenti olamaz. Ama İstanbul'da bilgisayar okumak isteyenler için önemli bir fırsat. Marmara'da okuyan Gezgin Mühendis kanalı o bölüm hakkında detaylı bilgiler vermiş. Onun videolarını izlemen daha iyi olur. Sakın üşenme hepsini izle, dinle, oku tercihler önemlidir.
@@mehmetdemo2429 Açıkçası zamanında tercih yaparken teknoloji fakültesinde okumak istemediğimden listeme eklememiştim. Mühendislik fakültesi daha avantajlı olabilir. Diğer yandan İstanbul Üniversitesi ve İÜC birkaç yıl önce ayrıldı. Normalde bilgisayar mühendisliği bölümü İÜC de vardı ancak bu yıl İÜ de de bilgisayarla ilgili bir bölüm açılacağını düşünüyorduk ki öyle de oldu. Detaylı bilgim yok bölüm hakkında ama direk mühendislik sertifikası verilmiyor olabilir, bu konuyu araştırmakta fayda var.
teknoloji fakültesi benim de içimi açmadı.Çankaya üniversitesi hakkında bilginiz var mı acaba bilgisayarı için.
İüc endüstri müh de gelebilir mi
Endüstri mühendisliği de İÜC Avcılar kampüsünde şu an. Gelebilirsin ama tam olarak ne beklediğine de bağlı. Başka bir bölüm düşünüyor musun? Ayrıca aklına takılan soruları sorarsan arkadaşlarım tecrübelerine dayanarak daha detaylı şekilde buradan cevaplayacaktır.
Sanırım video çekmemiz anlamında dedin, ben yanlış anlamışım :) Tercih dönemine yetiştirebilirsek neden olmasın?
Merhaba, ben İÜC Endüstri Mühendisliği 1.sınıfım Endüstri veya okulla ilgili kafana takılanları sorarsan yardımcı olmaya çalışırım
@@glr_ebubekirMerhaba ben iüc endüstri ye gelmek istiyorum ama hazırlık online diyorlar veya hadımköyde sanırım bu yıl nasıl olacak yüzyüze ise nerde olacak? Hadımköy genel olarak konum itibariyle uzak bir yerde sanırım mesela kadıköye fatihe vs 2 saatten uzak gösteriyor online ise zaten hep sıkıntı geldi bana ondan beklentim baya düştü ama bilgi verebilir misiniz
@@esra4595 Hazırlık 2020 den beri online, bu sene de muhtemelen online olur yüzyüze yapma ihtimalleri çok az. Ben hazırlık okudum ama online olduğu için verimli geçmedi, yani pek tavsiye etmem.
Merhabalar efenim, YKS tercih dönemiyle ilgili sorularınızı, hem mühendislik hem İÜC hakkında aklınıza takılanları bizlere iletebilirsiniz. Sorularınıza göre arkadaşlarımızdan cevaplamalarını rica edeceğiz. İyi bir tercih dönemi geçirmeniz ümidiyle.
Genncler cvp verirseniz sevinirim
Oğlum 25 k da İstanbul üniversitesi bilgisayar mühendisliği açıyor bu yıl orayı yazsa gelirmi Şadi hoca dekanı. Yeni açılacağı için biraz tedirginiz. Sizin fikriniz nedir
@@semrakalkan5747 14k ile kapattı şaşırtıcı
Bir de okulun merkezi yerde olmamasından ötürü istanbulda yaşamama rağmen her gün gidiş dönüş toplam 3-4 saatlik bir yolum olacak bu süreden ötürü çekiniyorum sizin veya arkadaşlarınız kampüse ulaşım süresi ne kadar?
Benim ulaşım sürem 30 dakika civarı. Esenyurtta kalıyorum. Kaldığımız bölgeye göre çok değişkenlik gösterebilir. Trafik olunca bazen ben bile 1 saatte gidiyorum. Hangi semtte oturuyorsunuz? Ayrıca bilgisayar mühendisliği mi düşünüyorsunuz?
Çok uzaktan gelen arkadaşlar genelde yurt seçeneğini değerlendiriyor. Benim de yolum 1.5 saat kadar sürüyor ama alıştım diyebilirim. Tabi 3 saat baya fazla olduğundan yurt imkanlarını ya da farklı üniversiteleri değerlendirebilirsin ki burada önceliklerin önemli oluyor.
Yurt seçeneğini düşüneceğim gibi. İüc nin müdek/abet akreditesi yok. İleride yurt dışında yüksek lisans yapmak istersek bu bir sıkıntı yaratır mı?
@@Arda-wu9mi Müdek üzerinde çalışıyorlar şu an ama asıl sorulması gereken soru bu müdek-mavi diploma olayı gerçekten anlatıldığı gibi önemli mi
bu konu hakkında ua-cam.com/video/1mYglbLcyBQ/v-deo.html&ab_channel=O%C4%9FuzErgin oğuz hocanın bu videosunu öneriyorum
Derste bir ara bu konuyu tartışmıştık, yanlış hatırlamıyorsam üniversitemizde önceden vardı ama sonrasında alamadık. İleride ne olur bilemiyorum. Yüksek lisans konusunda nasıl etkisi olduğu konusunda da bir bilgim yok, bilgi sahibi olan bir arkadaşım olursa yardımcı olacaktır
Hazırlık sınıfı online mı olacak . Yüzyüze olacaksa kampüs nerede acaba
Yüz yüze olacağını sosyal medyadan duyurduklarını geçenlerde bu videomuzun altında bir arkadaş belirtmişti. Tekrardan İÜC'nin resmi internet sayfasından ya da sosyal medya hesaplarından teyit edebilirsiniz. Ayrıca yüz yüze olduğu durumda kampüsünüz İÜC Büyükçekmece Kampüsü olur
@abi bu seviye tespit sınavı olacakmış herhalde yeni kayıt olanların gitmesi lazım mı
@@YusufBozbuğa Hazırlıktan geçmek ya da hazırlıkta baştan başlamamak için seviye tespit sınavına giriliyor. Girmezsen baştan başlarsın
@ tamamdır sağolasın abi girerim ama geçemem herhalde ing yok gibi bir şey
Acaba müfredatla alakalı bir sıkıntı yaşadınız mı
Sınavların nasıl olduğunu da merak ediyorum acaba çok zorluyor mu hocalar
Çok sorun yaşadığımı söyleyemem. Diğer yüksek derecede olan üniversitelere göre sınavlarımızın daha kolay olduğunu söyleyenler var. Bazı akademisyenlerimiz de nam salmış durumda ama eninde sonunda çalıştığında o dersleri de verebiliyorsun. Bence çok sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum ki ne beklediğine de bağlı biraz.
@@clgntosbaga7327 Çok az ders çalışarak iyi ortalamalar (3.5 üstü) yapabileceğin bir sınav sistemi var. Sadece birkaç hoca zorluyor.
@@canercay5sadece bilgisayar müh için mi konuşuyorsunuz yoksa diğer bölümler için de aynı durum geçerli mi
Merhaba ben Merve Ceren İÜC Jeoloji Mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim. Jeoloji Mühendisliğiyle ilgili sorularınızı cevaplayabilirim.😇
Merhabalar ben bu sene bu bölümü yazmaya düşünüyorum sizin için bölümün artıları ve eksileri neler
@@HazalARS merhaba ben bu bölüme fizik bölümünden yatay geçişle kendi isteğimle gelmiştim. Bunu söylemememin nedeni iki bölüm arasındaki hoca ve okul konularını aralarında değerlendirebilmem. Açıkçası bizim bölümün hocalarının çok iyi olduğunu düşünüyorum ve hepsini çok seviyorum. Mühendislik binasında ortamımız çok iyi en üst kat bize ayrılmış ve bence aile gibiyiz öğrenci sayısı az olduğu için herkes birbirini tanıyor diyebilirim. Bölümün tek eksisi bence Hadımköy Kampüsünde olması aslında kampüsün içi gayet güzel geniş ferah kütüphanesi ve yemekhanesi Avcılar Kampüse göre büyük ve güzel fakat eksi olan kısmı ulaşımının zor olması. Avcılar Kampüste yeni bina yapıldığını duydum zaten bölüme girersen yeni binanın sana yetişeceğini düşünüyorum. Ben bölümümüzü çok seviyorum. Çalışan her şekilde başarılı oluyor. Aslında kabul etmek gerekirse derslerin evet bi tık zor olduğunu düşünüyorum ama hayatta kolay hiçbir şey yok o yüzden o da yapılabilir düzeyde. Bölüme kesinlikle jeolojiyi araştırıp sevip ve ileride bu mesleği yapmayı düşünerek gelmen gerekir aksi takdirde alışamaz ve çok zorlanırsın. Benim için en zor kısmın saha dersleri ve kamp stajı olduğunu düşünüyordum ama bu yıl ikisini de başarılı şekilde atlattım. Bir tık saha dersleri zorluyordu ama gerçekten çok şey öğrendim saha derslerinde bu yüzden jeoloji okuyan kişilerin mutlaka sahaya çıkması gerektiğini düşünüyorum. Onlar zaten bölüme alıştıktan sonra 3. sınıfın güz ve yaz döneminde oluyor o zamana kadar çoktan alışırsın. Başka sorun varsa cevaplayabilirim ayrıca Bölümümüzün instagram sayfasına da göz atmanı öneririm. @iucjeok
@@melike.e merhaba mayıs ayında 20 ay kadar bir sürenin kaldığını duymustuk ama kesin değil şu an güncel durumu bilmiyorum biz de merakla bekliyoruz
Merhabalar maden mühendisliği ve bu bölüm arasında kaldım hangisi daha avantajlıdır sizce fikriniz nedir ?
@ Merhaba her meslek kendi içinde çok özeldir fakat ben bizim bölümün daha kapsamlı olduğunu düşünüyorum. Jeoloji Mühendisliğinde 4 ayrı daldan birinde(Genel Jeoloji, Uygulamalı Anabilim Dalı, Mineraloji-Petrografi, Maden Yatakları) çalışabilirsiniz bu dallar içerisinde Maden de yer almakta. İlk sene zaten ortak mühendislik dersleri oluyor matematik, fizik, kimya gibi. Dilerseniz not ortalamanızı yüksek tutup çap yapıp iki bölümü de okuyabilirsiniz. Ben kendi senemde jeofizik, jeoloji ve maden arasından jeolojiyi seçmiştim iyi ki de burası olmuş. Önerim iki bölümü de güzelce araştırmanız. Ama jeoloji okuyup maden sektöründe de çalışabilirsiniz. Jeolojinin iş olanağının daha fazla olduğunu düşünüyorum şahsi fikrim bu yönde. Madeni de güzelce araştırın ama belki sizi orası daha çok içine çekecektir
Veterinerlik bölümü sıkıntı derken neyi kastettiniz
Deprem sebebiyle ahır ve bazı veterinerlik binaları boşaltıldı. Ders işleyişini olumsuz etkilediğini söyledi arkadaşlarım. Yeni binalar yapılana kadar konteynerlerde ders gördüklerini biliyorum. Veterinerlikle ilgili yorum bırakan arkadaşlarıma sorularınızı sorarsanız daha detaylı bilgi verebilirler.
Maden mühendisliği hakkında bilginiz varmi acaba ?
Merhaba spor yönetimi bölümü hakkında bilgi verebilir misiniz
Ve kampüsü sadece yeşillik mi
Avcılar Kampüs’ünün genel olarak içerisinin boş olduğunu ve değerlendirilmediğini düşünüyorum. Genel olarak yeşillik şu an. Deprem nedeniyle bazı yapıların yıkılması da kötü etkiledi kampüsü. Şu an yapılan binalar var ve güzel olacak gibi duruyor. Ben yetişemem ama sizin döneme tamamlanma ihtimali yüksek.
Spor Yönetimi Bölümü hakkında bilgim yok ne yazık ki :/ Başka sormak istediğin bir soru varsa elimden geldiğince yardımcı olabilirim.
İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Jeoloji ve Jeofizik mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz ? Sıralamam İstanbul Teknik Üniversitesine yetmez ise tercih etmeyi düşünüyorum fakat pek bir bilgi bulamadım İÜC hakkında. Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba ben Merve Ceren İÜC- Jeoloji Mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim. Öncelikle şunu söylemeliyim ben tercihimi Jeolojiden yana kullandım. Çünkü kapsamlı bir bilim dalı ve iş olanağı daha fazla benim araştırmalarım doğrultusunda. Çok keyifli ve eğlenceli bir bölüm. Okulumuzdaki Jeoloji Mühendisliği bölümünün tarihi 1915 yılına dayanıyor yani köklü ve kadrosu gerçekten sağlam bir bölüm. İTÜ ile kıyaslayacak olursam oradaki arkadasşlarımdan edindiğim bilgiler doğrultusunda orası daha çok Teorik bilgiler konusunda iyi fakat arazi çalışmalarında pek istedikleri kadar arazi çalışmalarına çıkamıyorlarmış biz her dönem 5' ten fazla arazi- saha çalışmalarına çıkıyoruz ve bizim hazırlıkta bile isteğe bağlı olarak katılım sağlayabiliyorsun yani hazırlık okurken de saha çalışmalarına katılabilirsin ayrıca ben teorik ve lab ders anlatımlarını da beğeniyorum.her fırsatta arazi çalışmalarındayız zaten jeoloji sahada öğrenilen bir bilim dalı.Onun haricinde 1.sınıfta Mat, inkılap, türk dili gibi ortak derslerin yanında 2 tane bölümle ilgili olan ilk dönem Jeolojiye Giriş, 2.dönem Kristalografi derslerimiz var. 2.sınıf ve sonrası bölüm dersleri. 2.sınıfın yazında kurum stajı, 3.sınıfın yazında kamp stajı oluyor. 4.sınıfta da bitime projesi var.İş olanağından yana bir düşüncen varsa her sektör için geçerli olan bir durum var o da kendini geliştirmek. Kendini geliştirdiğin zaman istediğin alanda iş bulabilirsin fikrimce. Kamu veya özelde iş bulabilirsin hatta kendi firmanı da kurabilirsin tamamen sana kalmış. Bölümümüz depremden dolayı binalar yenilendiği için Büyükçekmece Kampüsü'nde şimdilik. İnşaat tamamlanınca Avcılar Kampüsü' ne taşınacağız. Bölümümüzün internet sitesini inceleyebilir Instagramdan istanbul_jeoloji ve iucjeok hesaplarına göz atabilirsin. Başka bir sorun olursa cevaplayabilirim. Şimdiden gönlünce ve hakkında hayırlısı olsun.
@@ceren4315 Öncelikle çok teşekkür ederim, ben de daha çok jeoloji istiyorum. Aslında hazırlık hakkında pek bir bilgi bulamadım ileri seviye ingilizcem var hazırlık okumak pek istemiyorum sınavla geçebiliyor muyum yoksa zorunlu mu ? Akademik kadro hakkında ne düşünüyorsun sence istekliler mi birşeyler öğretmeye yoksa öyle gelip slayttan ders anlatıp giden insanlar mı ? Erasmus olanağı var mı ? İş konusunda kesinlikle katılıyorum kendimi geliştirirsem istediğim kapıyı açabileceğimi düşünüyorum.
@@berkanoksuz1750 Evet hazırlığı sınava girerek geçebilirsin. Sınav geçen senelerde online oluyordu bu sene nasıl olur bilemem okulun akademik takvimi ve duyurularından takip edebilirsin onu. Akademik kadro dediğim gibi hepsi çok bilgili yalnız araştırma görevlileri profesörlere göre daha istekli bir şeyler öğrenmemiz konusunda ve aklınızda soru işareti kalırsa kesinlikle sorun , yanımıza gelip yaptığımız incelediğimiz şeylere de her zaman göz atabilirsiniz diyolar ama iş tabii ki öğrencide bitiyor en çok. Bizim bölüm diğer bölümlere göre daha az öğrenciye sahip onun etkilerinden biri bölümün Büyükçekmece Kampüsü'ne taşınması yol uzak olduğu için tercihlerde düşüş olmuş sanırım ama bu bizim lehimize aslında çünkü herkes birbirini tanıyor, hocalar bize daha çok vakit ayırıyor ve kolaylıkla birilerine sorup bir şeyleri öğrenebiliyorsun. Erasmus konusunda ise geçen yıl anlaşmalı olduğumuz okulla anlaşmamız bittiği için bu yıl Erasmus yoktu fakat bölüm başkanımız seneye yeni bir okulla ikili anlaşma imzalayacaklarını söyledi. Yani seneye yapılabilir diye düşünüyorum.
@@ceren4315 Gerçekten Çok teşekkür ederim.
@@berkanoksuz1750 rica ederim ne demekk her zaman sorabilirsin
iüc bilgisayar mühendisliği ve marmara türkçe bilgisayar müh hakkında kıyas yapabiliri misiniz?
hazırlık yüz yüze olacak bu sene
Teşekkürler bilgi için, doğruluğundan eminseniz yorumunuzu başa sabitliyorum.
@ hazırlıktaki hocama sordum bir arkadaş için 2 gün önce derslerin artık yüz yüze olacağını söyledi
@@yusufsahin3631 Teşekkür ederim teyit için.
@ rica ederim
@hazırlık kampüsü hadımköyde mi yoksa o da avcılarda mı
kimya bölümü nasıl ne dersiniz?
Kimya bölümünden pek çok arkadaşım var. Bölüm, kulüp ve öğrenci takımları olarak çok aktifler. Bu sene Teknofest yarışmasına katılan ve derece alan gruplar oldu. Direk bölüm özelinde bilgim olmadığından arkadaşımı buraya yönlendireceğim. O daha doğru bilgiler iletecektir.
@ tesekkurler bekliyorum
@@Berke-ey1xs Hâlâ bilgi verecek arkadaşlarıma ulaşmaya çalışıyorum. Ulaştığım an buradan bilgi vermelerini rica edeceğim.
@@Berke-ey1xs "ilk sene diger muhendisliklerle ayni dersleri aliyoruz sonrasinda zorunlu ders olarak analitik kimya organik kimya biyokimya ve enstrumental analiz derslerimiz var lab dersleri pek efektiv gecmiyor genelde hocalar yapiyor biz izliyoruz ama analitik ve biyokimya labinda aktif olarak deneyleri yapiyoruz cok zor bir bolum degil ama organik ve biyokimya gibi dersler duzenli calismayi gerektiriyor" -sıla
Ulaşım nasıl oluyor bahsettiğiniz metro hangi metro hattı?
Metro hatlarıyla metrobüse aktarma yaparak ya da direk metrobüs ile Avcılar durağında indiğinde İÜC Avcılar Kampüsüne gidebiliyorsun. Otobüs veya minibüs kullananlar da var tabii ki.
tam 20k geldi tutar mı bu bölüm?
Hayırlı olsun, önceki sene bu sıralarda almıştı bu sene yükselme ihtimali var. Bence istiyorsanız kesinlikle listenize ekleyin bu bölümü. Gelir mi gelmez mi bir şey diyemem.
Gerçekçi bakarsak eğer video başında bahsettiğim gibi gelmesi çok çok zor. Sıralamanın 3 4 bin yukarısından başlayarak gelme ihtimali olan üniversiteler olur. Sebebi son yıllarda artan popülerliği.
avcılar kampüsündeki inşaat süreci devam ediyor mu ediyorsa daha ne kadar sürer
İnşaat süreci devam ediyor. Birkaç yıla binaların çoğu kullanıma açılır diye düşünüyorum. Detaylı bilgi için okula danışmanızda fayda var
Hayatının hatası bu okulu yazmak olur haberin olsun
mühendisliklerde zorunlu hazırlık var mı
@@ardasonmezay8154 Hangi bölümü düşünüyorsun kaç bin yaptın onu söyle
@@xDearLy inşaat mühendisliği
İüc çevre mühendisliği haftada kaç gün ders görüyor
Akademik takvimler üniversitemizdeki bölüm sayfalarından yayınlanıyor. Oradan takip ederseniz tüm dönemler için hangi gün kaç ders işleneceğini takip edebilirsiniz.
Yüksek lisans icin nasil peki ?
Arkadaşlar merhaba, sorularınız varsa altta yorum olarak bırakabilirsiniz olabildiğince cevaplamaya çalışacağız. İyi bir tercih dönemi geçirmeniz dileğiyle
Bir daha üniversite tercihi yapsan yine İÜC olur muydu
@@kingwolf5426 istanbulda bu puan aralığında başka bir üniversite olmadığı için yine onu seçerdim aynen
bu arada ben bölüm ve şehir seçtim
üniversite çok önemli değildi benim için
@@osmanhayek7376 anladım teşekkürler
Erasmus programları kaçıncı sınıflarda yapılabiliyor
16950 gelir mi hocam
Gelme ihtimali çok yüksek görünüyor. Yazabilirsin ama İÜC dışında listenin aşağılarına da diğer üniversiteleri koymayı ihmal etme derim. Tabii eğer mezuna kalmak istemiyorsan. Sadece bilgisayar mühendisliğini mi tercih edeceksin?
Diğer yorumlarda da belirttim gelme ihtimali konusunda düşük ihtimal görüyorum bu konuda bana güvenebilirsin o yüzden bu üniversiteden sonra yazdığın yerlerede çok dikkat et ve araştır.
benim de 17100 umarım gelir ya :/
@@omerfarukfidan4659 ben vazgeçtim yazmayacağım
@@hamzaerentne yazucaksin
artık iüc öğrencisiyim hocam, selamlar
Kaç sıralama ile girdin dostum
Hoş geldiniz. Tebrik ederim.
@@serkanozcelik1824 16.9k yapmıştım. iüc'den önce dokuz eylül yazdım o 15.800 ile kapatmıştı geçen sene ama gelmedi. aradaki üniler pek iyi değildi ondan iüc yazdım geçen sene 20k ile kapatmış
Sıralama tahminlerimiz tutmamış gibi bizde merak ediyoruz :)
@@canercay5 hoşbuldum, teşekkür ederim
iüc metalurji ve malzeme mühendisliği nasıl orayı yazmayı düşünüyorum bir de hazırlık online mı oluyor
Hazırlık eğitimi korona zamanında uzaktan olarak değiştirildi. Önceki sene de uzaktan bir hazırlık eğitimi vardı. Bu senede büyük ihtimalle öyle olacaktır ama değişme ihtimali de olabilir. Eğer yapabiliyorsan üzerine düşüp İngilizce sınavını erkenden atlamanı tavsiye ederim. Eylül gibi hazırlık geçme sınavı yapılıyordu doğru hatırlıyorsam. 1 yıl kazancın olur.
Metalurji ve malzeme mühendisliği ile ilgili bir bilgim olmadığından bölümü okuyan bir arkadaşımı en kısa sürede buraya yönlendireceğim.
@ tamamdır bekliyorum çok teşekkürler
Merhaba ben Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim.Öncelikle Metalurji ve Malzeme Mühendisliği'nin çok geniş bir iş alanı var, en yaygını Demir Çelik sektörüdür. Bu alanda Türkiye çok iyi bir konumda. Onun dışında plastik, kompozit, cam, seramik, otomotiv sektörlerinde de çalışabilirsin. Neredeyse işsiz kalman mümkün değil. Satış, alış,kalite kontrol, ARGE,üretim vb departmanlarda çalışabilirsin. Derslerde mühendislik temel bilimlerinin yanı sıra kimya ve kısmen fiziği içeriyor. Ama eğer puanın yetiyorsa teknik üniversitelere gitmeni tavsiye ederim . Ayrıca sonradan pişman olmamak için önceden okulun Erasmus,lab vb imkanlarını da araştırmanı öneririm.
Cerrahpaşa bilgisayar kapandımı
Biz hâlâ okuyoruz. Kapanmamış olmalı
Ben önümüzdeki güz dönemi için yatay geçiş başvurusunda bulundum. Cerrahpaşa ve Yıldız Teknik'ten olumlu sonuç alma ihtimalim yüksek. Siz hangisini önerirsiniz?
Hangi bölüm için yatay geçiş yapmak istiyorsunuz?
@ Bilgisayar mühendisliği, şu an hali hazırda da bu bölümde okuyorum zaten . Üçüncü sınıfa başlayacağım önümüzdeki dönem.
@@ayseuygun6367 Teknik üniversite daha iyi olur bence. YTÜ gelmezse İÜC deneyebiliyor musun? Eğer YTÜ’nün gelmeme ihtimali varsa işini garantiye almak için İÜC de deneyebilirsin. Bu arada şu an hangi üniversitedesin?
@ Dün Cerrahpaşa'da Yatay Geçiş için İngilizce Yeterlilik Sınavına girdim. Cerrahpaşa'nın sonuçları açıklandıktan sonra 21-25 Ağustos tarihleri arasında kayıt dönemi oluyor. Aynı şekilde dün YTÜ'ye de yatay geçiş başvurusunda bulundum. Ancak Cerrahpaşa'nın kayıt dönemi bittikten sonra YTÜ'nün sonuçları açıklanacak. Yani eğer olumlu sonuç gelirse risk almadan Cerrahpaşa'ya direkt kayıt yaptırayım mı yoksa YTÜ'nün sonuçları açıklamasını mı bekleyeyim karasızım. YTÜ'nün öğrenci işleri şansımın yüksek olduğunu , 3. sınıf için çok başvuran olmadığını söyledi. Şu anda KTO Karatay Üniversitesi'nde tam burslu okuyorum.
@@ayseuygun6367 3. sınıf olduğun için bu sene yatay geçiş yapmış olman önemli. Eğer olumsuz olursa önümüzdeki sene dener misin denesen kabul edilir mi bilmiyorum. YTÜ'nün sonuçlarının açıklanmasını beklerken İÜC'nin kayıtları kapanacak mı? O konuda bir bilgin var mı? Riskli bir karar olduğundan dolayı ne desem bilemedim. Son iki yılını İstanbul'da okuyarak geçirirsen iş bulma ve network geliştirme konusunda avantajların artar.
Merhaba.Ben üniversite ye yeni kayıt oldum fakat öğrenci kartı vb. hiçbir belge verilmedi.Giriş çıkışlarda sıkıntı yaşar mıyım ve ne zaman verilir bilgi verir misiniz
Merhaba, giriş çıkışlarda kartınız gelene kadar öğrenci belgenizi gösterirseniz sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum ancak yemek yerken sorun yaşayabileceğiniz için ne kadar erken kartınızı alırsanız o kadar iyi olur.
Tercih robotunda istanbul bilgisayar cerrahpaşa gözükmüyor
Önceleri tercih robotunda var mıydı yoksa baştan beri mi göremiyorsunuz? Kullanmış olduğunuz robot eskisini baz alarak İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği olarak göstermiş olabilir. Tekrardan bir kontrol edin isterseniz.
@ ösymnin tercih sitesinde cerrahpaşa gözükmüyor. İstanbul üniversitesi bilgisayar gözüküyor sadece
@@temamatmaca2891 Az önce kontrol ettim, 111610661 koduyla bulabilirsin. İÜC Bilgisayar Mühendisliği listede görünüyor.
@ ösym aisten tercih başvuru sitesinden mi baktınız acaba
@@temamatmaca2891 yokatlas.yok.gov.tr/tercih-sihirbazi-t4.php buradan kontrol ettim.
Abi hocalar nasıl ilgileniyorlar mı ?
Aslında hocadan hocaya değişiyor ki bence bu çoğu üniversitede aynı. Bizim bazı akademisyenlerimiz çok ilgililer ama ders anlatırken eski slaytları kullanma problemini de çözerlerse çok daha iyi olacak bence :)
bu kampuste isletme mi beyazit kampusunde iktisat mi sizce
neye karar verdin
@@kaankrmnk isletme is alani daha genis
Merhaba, uzaktan eğitim hakkında bilgi verebilir misiniz?
Derslere katılmak zorunlu mu?
Sınavlar yüzyüze bir şekilde okulda mı oluyor?
Herhangi bir harç ücreti ödeniyor mu? Ödeniyorsa ne kadar?
Kayıtları nasıl yapıyoruz?
İstanbul dışında isek sınavlar için okula gelmemiz gerekiyor mu?
Örgün eğitime geçiş yapılabiliyor mu? Yapılıyorsa şartları neler?
Derslere nasıl katılım sağlayabiliriz?
Okula gelip de derslere girebilir miyiz?
Yoklama hocaya bağlı değişir, tüm dersler online olursa yüz yüze sınav olmaz, herhangi bir ücret ödenmiyor, kayıt vesaire için hem Yabancı Diller Fakültesinin Hemde kendi fakültenin duyurularını takip et, Sinavlar yüz yüze olursa gelmek zorundasın, örgün eğitim sene başında belli olur ve öyle devam eder bazi hocalar isteğe bağlı örgün veya uzaktan devam edebilirler, okula gelip anlatılan herhangi bir derse girip dinleyebilirsiniz.
@@canercay5 bilgilendirme için teşekkür ederim 😊
@@canercay5hocam hazırlık sınavına girmek zorunlu mu girmezsek sıkıntı olur mu a1 seviyesinden başlayıp hazırlık okuyabilir miyiz
@@Zanckrow girmezsen direkt A1 ama eger daha iyiysen A1 de olmak seni sıkabilir. Sıkıcı gelir yani.
Merhabalar ben yatay geçiş başvurusu yaptım kabul de aldım fakat internette akreditasyon ile ilgili bilgi bulamadım yardımcı olabilir misiniz
Akreditasyon yok ama muhtemelen 1-2 sene içerisinde alınır. Diğer mühendisliklerinde birçoğu bu yıl aldı zaten.
45 k ye girdim bu yıl İÜC Endüstri düşünüyorum bölümün ingilizce eğitimi nasıl ve yeterli midir ayrıca okuldaki tenis kortu ve basket sahasını üniversitenin öğrencisi olarak kullanabiliyor muyuz acaba?
Rez ben de merak ediyorum aynı bölüm
Tebrik ederim. İngilizce eğitimi bence yeterli olmayacaktır. Sizin de aynı zamanda üstüne koymanız gerekebilir. Tenis kortu ve basket sahasını Büyükçekmece Kampüsü'nde biz kullanabiliyorduk ancak top vb. ekipmanları ayarlamak gerekiyordu
Çok teşekkür ederim yardımcı oldunuz
Endüstri okunur mu cerrahta yoksa yok dokuz Eylül de yıldırım beyazit ta fln mi okiyim end.
@@sallamasyon1400 valla ben de arada kaldım ben de ytü istatistik düşünüyorum onun yerine
Açıkçası gittiğim üniversitenin sosyal ortamının iyi olmasını isterim ama sırf sosyal ortamdan dolayı da gelmemezlik saçma olur ama kulüplerle de sosyalleşme imkanı da var artidsn kampüsün de birkaç kısmı inşaat halinde olması eksi bir durum yani sırf bunlardan dolayı yazmamak mantıksız mi
Aslında bu konu üzerine detaylıca düşünmen iyi olabilir. Ben İstanbul'da olmamın avantajını yaşıyorum. Bilgisayar mühendisliği bölümünde okuduğum için kariyer ve sosyalleşme anlamında çok fırsatım oluyor. Okulumda pek çok eksik olmasına rağmen bu saydığım avantajları dolayısıyla memnunum. Örneğin İstanbul'da düzenlenen etkinliklere rahatlıkla katılabiliyorum. Kanalda da bunlarla ilgili vloglar var istersen inceleyebilirsin. Yani özetle ne beklediğine göre bir karar vermen iyi olur. Sosyalliği bir şekilde sağlarsın bence ki bizim üniversite de o kadar kötü değil :)
Sıralamanız nedir?
Herkese merhaba, ben Kadir Gürsoy. Ben de İÜC'de Makine Mühendisliği okuyorum. Sormak istediğiniz soruları sorabilirsiniz. Yorumlarda buluşalım. Bizim okula gelen arkadaşlar gelince de mutlaka bizimle tanışın :)
Merhaba. İÜC nin genel olarak ortamı ve bilgisayar eğitiminin doluluğu hakkında bilgi verebilir misiniz lütfen?
Üniversitenin iş bulma imkanları nasıl
Elektrik elektronik mühendisliği hakkında genel bilgi verebilecek var mı ? İUC de Eem nasıl ?
İüc eem okuyordum bıraktım. Sakın yazmayın. Sakın sakın sakın
@@xDearLy Nedenini öğrenebilirmiyim acaba tercih listemde yer alıyorda
@@xDearLy neden
Sağlık yönetimi ile ilgili bilginiz var mı tercih etmeli miyim? Kampüs nerede, kyk imkanları var mı cevrede?
İyi günler bilgisayar mühendisliği için soruyorum gaziantepten geleceğim (inşallah) acaba yurt nerede okula uzak mı yurtta sadece cerrahpaşada okuyanlar mı var yurt binası ortamı vs iyi mi yurt yemekleri nasıl birde yurt kuralları bedir çok katı kurallar mı var
Genelde Avcılar, Esenyurt yurt için tercih edilen ilçeler oluyor. İBB yurtlarından olumlu olarak bahsediyorlar. Diğer çoğu yurdun yemeği ve bakımı konusunda arkadaşlarım çok olumlu yorum yapmadılar ama İÜC nin yemekleri gerçekten güzel. Avcılar da yemek yiyip yurtta yemeyenler oluyor bu sebepten. Katı kuralları var denebilir. Örneğin belirli giriş ve çıkış saatiniz oluyor. Sizden beklenilenler oluyor ki bunlar yurttan yurda ve sizin durumunuza göre değişkenlik gösterir. Bunun için gitmek istediğiniz yurtları internetten ya da mümkünse giderek araştırmanız ve görmemiz iyi olur. Umarım her şey gönlünüzce olur. Gelirseniz görüşmek üzere.
@ teşekkür ederim cerrahpaşa bilgisayar mühendisliği geldi inşallah gelince görüşürüz
@clgntosbaga7327 Hayırlı olsun, görüşmek üzere 😊
Endüstri okunur mu cerrahta yoksa yok dokuz Eylül de yıldırım beyazit ta fln mi okiyim end.
Aynisii
Lütfen hangisini öne yapmalıyız iş imkanları staj imkanlari vs
İstanbul'da okumak avantaj olabilir, diğer okulların imkanlarına da göz atmanız gerek
merhaba,elektronik hakkında bilgilendirme yapabilecek arkadaşlar var mı??
Sizce kültür üniversitesi veya başka bir özel üniversiteye %100 burslu gitmek mi yoksa buraya gelmek daha doğru olur İÜC de endüstri müh. düşünüyorum
Sizin yerinizde olsam tekrardan İÜC'yi seçerdim ancak beklentilerinize göre uygun bir üniversite seçmeniz daha iyi olur. İmkanlar açısından iki okulu da iyice araştırıp görmenizi tavsiye ederim. Başarılar
Teşekkürler üniversite tanıtım fuarına gittim ve özel üniversitelerle görüştüm bir danışman devlete gitmenin daha iyi olacağını söyledi
kültür, aydın vs gibi üniversitelere iücnin alternatifi olacak kalibrede değil
Merhaba ben de iuc endüstri mühendisliği yazmayı düşünüyorum ama dokuz eylülle çok arada kaldım sizce staj imkanları iş imkanları açısından hangisi daha iyi
@@Ykscanavari19 aslında kalite olarak neredeyse eşit üniversiteler ikisinde de staj ve iş imkanı bulursun istanbul ve izmiri araştırabilirsin hangisinde yaşamak sana daha uygunsa onu yazabilirsin çünkü üniler 3 aşağı 5 yukarı aynı kalibrede
Merhaba ben İüc Veteriner Fakültesi öğrencisiyim. İsmim Erkan. 2019 girişliyim bu sene 4. Sınıfı bitirdim. Okulla ilgisi sorusu olan varsa sorabilir.
Merhaba fakülte başka bir yere mi taşındı acaba? Ya da bazı dersleri başka bir yerden mi alıyoruz?
17300 sıralama ile yazacam gelir mi acaba
Gelmesi muhtemel, sıralamada bulundurmayı unutma derim
İyi günler bilgisayar mühendisi için soruyorum acaba Cerrahpaşa'nın diploması güncel şirketlerde iş yapıyor mu Ben cerrahpaşa'dan mezun olunca şirketlerde işe başlarken Bu benim işime yarayacak mı biliyoruz ki İTÜ gibi üst düzey okullarda daha okul bitmeden şirketler gelip anlaşma yapıyorlarmış bu kadar üst düzey olmasını beklemiyorum ama en azından okul bittikten sonra bir şirkete girerken diplomam iş yapar mı
Şu an Cerrahpaşa bilgisayar mühendisliğinden mezun olanlar arasında üst düzey şirketlerde İşe başlama oranı yüzde kaç (tahmini)
Bizde de üniversite bitmeden öncesinde uzun zamanlı staj programına davet edilen öğrenciler gördüm. 4.sınıf bitimindeyse işe başlıyorlar. Bence burada çok önemli bir konu var ki o da kendine ne kattığın. Eğer üniversite zamanlarını oldukça aktif geçirirsen İÜC diploması seni baya öne çıkarabilir. Bizim üniversitenin bazı şirketlerle anlaşmalı olduğunu duymuştum ancak net bir bilgim yok.
Ancak üniversitede yapılan etkinliklere önemli firmalar katılım sağlıyor. Bu firmalarla iletişime geçip staj ayarlayanlar olmuştu. Hatta B.M.'de tanıdığım bir arkadaşım Microsoft'un staj programına katılmıştı önceki yıl. Şu an orada çalışıyor. Burada önemli nokta kişinin kendine üniversitede ne kattığı diye düşünüyorum.
Kendimden örnek verecek olursam 2023 Ağustos içerisinde oldukça bilindik bir firmada staja başlayacağım. Firmadan izin alabilirsem ilerleyen günlerde staj günlerimi vlog olarak kaydetmeyi hedefliyorum. Bakalım.
Bu oran hakkında hiçbir bilgim yok. Üniversite sayfasında paylaşılmadıysa üniversiteye gidip sorulabilir belki. Evin yakınsa ve tanıtım günleri devam ediyorsa sorabilirsin.
Yeni gelecek videolardan haberdar olmak için abone olabilirsiniz efenim
Hazırlık sınavı zor mu? Yani b1-b2 seviyesi gibi mi? Sınavda speaking ve listening oluyor mu, yoksa sadece gramer ve okumamı oluyor? Bigisayar mühendisliği meslek derslerinin tamamı %100 ingilizce veriliyor mu?
Evet b1-b2 seviyesi hazırlık. Online sınavda speaking ve listening yoktu eğer yüzyüze olursa durum değişebilir. Meslek derslerinin çoğunluğu ingilizce ama türkçe olanlarda var.
Hazırlık sınavı nispeten daha kolay. Speaking ve listening sınavları oluyordu bizim zamanımızda. Devam ettiğini düşünüyorum. A1, A2, B1 ve sanırım B2 eğitimleri veriliyordu. Tüm bilgisayar bölüm dersleri İngilizce değil. Veri yapıları, Nesneye Yönelik Programlama, Bilişim Etiği gibi :/
Yatay geçiş yapmak için ortalama yüksek tutulabilir mi? Zor bir okul mu?
Okul ilk yıl için kolay, yatay geçiş için 3.5 üstü ortalamayı kendini biraz kasarak yapabilirsin.
@@canercay5 kurum içi yatay geçişte 3.5 üstü bir ortalama yeterli olur mu yoksa bölüm birinciliği durumu şart mı
Merhaba ben bilgisayar mühendisliği düşünüyorum ama siz hazırlık sınıfı falan dediniz bölüm ingilizce görünmüyor yine de 1 sene hazırlık okunuyor mu bide dersler ingilizce mi
Yani şeyi soruyorum bilgisayar mühendisliği ingilizce yazan üniversitelerden farkı ne
Bizim üniversite %30 seviyesinde İngilizce eğitim veriyor. İngilizce yazan bölümlerde ise %100 İngilizce eğitimi oluyor. Bu da şu anlama geliyor: Bizim bazı derslerimiz İngilizce bazı derslerimiz Türkçe, %100 olan üniversitelerinse tüm dersleri İngilizce. Temel fark bu aslında. Benim tercih zamanımda uyarılar kısmında %30 olduğu yazıyordu. Şu an ne durumda olduğunu bilmiyorum. Umarım ilerleyen zamanlarda %100 olarak değiştirirler.
Ek olarak, hazırlık eğitimi veriliyor. İngilizce sınavı başarıyla verilmediği taktirde hazırlık okunması gerekiyor. Seviyeni ispatlarsan hazırlık eğitimini atlama imkanın var tabii ki.
@hazırlık eğitimi ve ingilizce sinavi ne zaman yapılıyor?
@@HeminK geçen sene ağustos sonu gibi yapılmıştı
online yapılıyor genelde
Ben emin geliyorum
Djdjdj
Hoş geldinn, biz de bekliyoruz :)
Hoşbuldum 😊
Merhabalar. Birkaç sorum cevap verirseniz çok mutlu olurum. İlk sorum Türkçe bilgisayar derslerinde kavramlar da Türkçe oluyor mu? Oluyorsa bu ileride bir zorluk oluşturur mu? 2.sorum hazırlık uzaktan ise İngilizce öğrenilebilir mi? Son olarak da bina yetersizliğinden derse katılamama gibi bir durum olabiliyor mu? Teşekkürler.
Merhabalar 👋 Öncelikle Türkçe olan dersler genellikle bilgisayar derslerinden ziyade temel dersler oluyor. Örneğin Fizik, Bilişim Etiği vb. Bunun haricinde Bilgisayar Mühendisliğine Giriş dersi Türkçe olmasına rağmen kavramlar genellikle İngilizce aktarılıyor. Bu konuda çekincen olmasın. Araştırmalarını kavramlara dayanarak İngilizce yaparsan daha iyi olabilir.
Diğer yandan hazırlık eğitimi almayı planlıyorsan okul derslerinin yanında kendi kendine de çalışman harika olur. Bir yılı İngilizce seviyeni ilerilere taşıyabileceğin fırsat olarak görüp harekete geçmeni öneririm eğer hazırlık okumak istiyorsan. Son olarak bina yetersizliği, derslerin iptal edilmesi gibi bir sorun doğurmuyor ki doğurmamalı da. Ancak önceki sene aynı sınıfı paylaşmamız gerektiğinden bir derse geç başlamıştık. Umarım cevaplarım yardımcı olmuştur. İlgin için teşekkür ederim 🙏
@ Ben teşekkür ederim cevaplarınız için. Gayet yeterli oldu. Her gün fikrim değişse de şu an gelebilecek bir sıraya yazmayı düşündüğüm üni bu. İlgim o yüzden :)
@@hasan4447 Tercih listen son saatlerde dahi değişebilir emin ol, ben son gün listeme şu an okuduğum üniversitemi eklemiştim :) Umarım hakkında hayırlısı olur.
@@hasan4447 Bu arada aklıma bir soru geldi. Cevaplarsan memnun olurum. Sence üniversiteyle ilgili nasıl videolar hazırlasam iyi olur? Kanalımda yeni konseptler denediğim için izleyen kişilerin yorumları çok yol gösterici oluyor.
@ Merhaba benim kız kardesimde bu yil bilg.müh. 1. Sınıfa başlayacak geçen yıl hazırlık okumuştu.
Bence kampüs ortamında hazirlayacaginiz bilgilendirme ve tanıtma amaçlı videolar daha aydınlatıcı olacaktır. .Eğitim Öğretim dönemi başladığında öğrencilerin de katılımının olduğu videolar çok faydali olacaktır. ..hergün başka bir öğrenciyi yayına konuk alabilir ve fikir alışverişi içeren formatlarda videolar hazırlayabilirsiniz. .. teşekkür ederim...
endustri muhendisligi istiyorum yurtdisi olanaklari neler aldigimiz egitim yeterli olur mu bu konuda cok sinirli bilgi var eger bilgi verebilirseniz cok sevinirim
Arkadaşlarıma soruyu ilettim. Kısa bir süre içerisinde dönüş yapacaklardır. Dönüş yapıldığında haberdar olmak için bildirimlerini kontrol edebilirsin. Bu arada sonuçlar istediğin gibidir umarım?
Merhabalar,
öncelikle endüstri mühendisliği birden fazla dala ayrılabilen bir bölüm o sebeple hangi alan üzerinde ilerlemek istediğinizin aldığımız eğitim sayesinde farkına varacaksınız. Aldığımız eğitim şu açıdan yeterli olmayabilir, dediğim gibi birden fazla alan bazında eğitim aldığımız için hangi alanda ilerlemek isterseniz o alan için kendinizin de çaba sarf etmesi gerekecek ama o alanın temeli konusunda alınan eğitimin başarılı olduğunu düşünüyorum. Yurtdışı imkanları olarak erasmus programlarına da katılabilirsiniz ayrıca mezun olduktan sonra aldığımız eğitim ile yurtdışında da iş bulabiliriz çünkü istatistik, pazarlama, planlama, üretim gibi birçok konu hakkında bilgi sahibi oluyoruz ve bu bilgiler dahilinde yurtdışında iş olanakları da yüksek. Genel olarak endüstri mühendisliğinin "analitik" bakış açısını yakalamayı sağlayan en önemli bölümlerden olduğunu düşünüyorum, bu bakış açısıyla beraber istatistik, yapay zeka, yazılım alanlarında ve artık kesinlikle ingilizcede kendinizi geliştirirseniz mezun olduktan sonra başarılı ve yetkin olacağınızı düşünüyorum.
Hello i have a question
For mechanical engineering which university is better ?erçiyes university or çerrahpasha?
Which one will give you better education and more opportunity?
Hi, u r asking about 2 different city. First of all İstanbul has more advantages with all sides. Only economic situation can be consider to you. Also Kayseri known as many factory and commerce center. You have to decided your city before the universites. If I win both and I have enough money I choose Cerrahpasa like as I do.
Thanks Caner.
@@canercay5thank you
Actually i was accepted in IUC this year but i saw many negative comments and opinions about education in engineering faculty and avcilar campus
Honestly im not sure to come
And im ok with both cities actually university and education are more important for me
Merhabalar kimya mühendisliği yüzde 30 ingilizce olduğu için zorunlu hazırlığı var mı acaba?
Zorunlu hazırlık eğitimi var. Sınavı başarıyla verirseniz hazırlık döneminden muaf olabilirsiniz ki sınavları da oldukça kolay oluyor.
normal hazırlık sınavlarına nazaran daha mı kolay acaba. ve nasıl çalışılmalı ne tavsiye edersiniz?
@@Yahya-g1t boğaziçi, itü gibi üniversitelere göre kolay diyebilirim. Ancak vaktiniz varken çalışmanız işinizi kolaylaştırır. Hadımköy’de okumak oldukça zahmetli ve yorucu çünkü
@@Yahya-g1t Listening, grammar ve reading e odaklanmanızı tavsiye edebilirim. Speaking için de kamera karşısında kendinizle belirli konularda konuşabilirsiniz
yol açısından hadımköy problem değil bana daha yakın hatta onun dışında herhangi bir olumsuzluğu var mı acaba?
abi selamlar gectigimiz sene 14k kapatmış bu sene tahmininiz daha da geri ceker mi ne düşünüyorsunuz??
Aleyna 14 ile kapatan İstanbul üniversitesi, İstanbul Üniversites-Cerrahpaşa ise 18k civarı ile kapattı ben de istanbul ve burayı düşünüyorum 13.700ile yazacağım bakalım
Bu sene öne çekmesi muhtemel ancak ne olacağı belli olmaz. İstanbul'da olmasının ve bu sene akreditasyon almasının büyük bir avantajı var
Ne avantajı ya kandırmayın milleti. Bu sıralamayla bu okulda okuyacağıma gider itü odtü boğaziçinde kaldırım mühendisliği okurum
İyi günler bilgisayar mühendisliği için soruyorum acaba yatay geçiş imkanı var mı tıpta olduğunu çok duydum ama mühendislikte var mı bilmiyorum varsa Cerrahpaşa'da nasıl daha önce giden bir tanıdığınız var mı itü'ye vesaire
Merhabalarr, yatay geçiş imkanı var ancak bazı şartların sağlanması gerekiyor ki bu okulun yönetmeliğinde mevcut. Üniversitemize geldiğinde bu şartlara göz atabilirsin. Ancak şu konu önemli ki derslerini üniversiteye başladığın andan itibaren iyi tutman ve not ortalamanı yükseltmen zaruri eğer İTÜ vb. yüksek puanlı üniversitelere geçmeyi düşünüyorsan. Eğer hazırlığı normal süresinden (1 yıl) uzatırsan ve sınıftan kalırsan yatay geçiş yapamazsınız. Yani İTÜ özelinde konuşuyorum ama diğer üniversitelerde az çok bu tarz şartlar istiyordur, araştırmalarını iyi yapmanı tavsiye ederim çünkü ben sınıf tekrarı yaptığımdan ötürü yatay geçiş yapamadım 🙃
Son olarak matematik dersinde bir keresinde hocamız ortalamasını yüksek tutup İTÜ'ye geçen bir öğrenciden bahsetmişti. Bunun haricinde yine YTÜ vb. üniversitelere yatay geçiş yapanlar oldu.
YTÜ'ye yatay geçiş için ortalamam tahmini kaç olmalı
Abi selamlar ben bilgisayar mühendisliği kazandım kampüste hangi atm ler mevcut acil cevaplayabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkürler
Merhaba, hayırlı olsun bölümün. iuc.edu.tr/tr/content/yerleskeler/avcilar-yerleskesi#5600720031002D006C003800430045003800670038003100 buradan detaylı bilgi alabilirsin.
merhabalar ben iuc kampusunde isletme okuyacagim sanirim tercih listeme gore ve istanbula cok uzak oldugunu soyluyolr kampusun daglik bi yerde gibi istanbulda cogu gunler gezilmeyecek kadar uzak bir yerde mi kampus cidden yoksa ulasim rwhat mi cevaplarsaniz sevinirim
Bende bu yıl tercih yapacağım Avcılar kampüsü ulaşım olarak sıkıntılı değil bence. şehir merkezi ( Beşiktaş,Fatih)’e gitmek uzun sürüyor
Avcılar'da ulaşım konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Karşıda oturuyorsanız gidip gelmesi uzun sürer
Merhaba iüc inşaat mühendisliği geldi. Hangi kyk yurtları cikma ihtimali daha yüksek yardimci olur musun? Bir de sen kyk da kalıyor musun kaliyorsan hangi kyk
Merhabalar, ben KYK'da kalmıyorum ancak KYK ve İBB yurtlarında kalan pek çok arkadaşım var. Yurtlar konusunda Caner daha detaylıca cevap verecektir. Hayırlı olsun.
@ ben baktığımda Esenyurt ta vardı KYK ama ben orayı istemiyorum başakşehir de KYK çıkma olasılığı var mı ? Onun için sormuştum teşekkür ederim şimdiden
basakşehir - mahir iz - esenyurt kıraç - beşyol Sırasıyla çikabilecek yurtlar ilk ikisinin ihtimali en yüksek... Yeni yurtları açılıyor olabilir, ayrıca İBB yurtlarınıda araştır muhakkak.
Esenyurt Kıraçta 10 gün kaldım, konumu uzak etrafındaki fabrikalardan kokular geliyor ve yurt binası kötü. Ama zorda kalınırsa tercih edilebilir. Geçiş yapana kadar kalabilirsin.
@@canercay5 çok teşekkür ederim kanuni Sultan Süleyman KYK yurdu gelme ihtimali var mıdır ya da geçiş yapabilir miyim çok talep gören bir yer mi ?
Merhaba 151k ea da sıralama yaptım marmara üni işletme istiyorum geçen sene 153 ile kapatmış. İstanbulda okumak istiyorum işletme gibi bir bölümü avcılar kampüsündeki işletmeyi en sona yazacağım tavsiye eder misiniz orayı
Merhaba, Marmara İşletme bölümünün son sıralamasıyla aranda az bir fark olduğundan dolayı gelmeme ihtimali var ancak bu sene sıralaması diğer senelerden farklı olarak düşebilir. O yüzden mezuna kalmak istemiyorsan daha net tercihleri de eklemen daha iyi olur.
İÜC İşletme bu yıla kadar Avcılar Kampüsü'ndeydi ancak farklı bir konuma taşınacak diye konuşuluyordu. Taşındı mı emin değilim. Yani konumunun değişebileceğini de göz önünde bulundurmanı tavsiye edebilirim. Bunun haricinde bölüm ve üniversite hakkında yanlış yönlendirmek istemem. Direk bölümü okuyan arkadaşlara sorman daha faydalı olur. Eğer yönlendirebilirsem buradan sana bilgilendirme yapacaklardır.
@ Geçen sene sayısaldan sınava girmiştim. İyi bir sıralama yaptığım halde tercih vermek istemediğimi fark ettim. Bu senede son 3 ay kala ea geçerek iyi bir üniversitenin işletmesini okuyarak herkesin bölümle ilgili düşüncelerinin aksine kendi yoluma bakarak girişimcilikle uğraşmak istediğimi fark ettim. Hatta sayısaldan tercih vermek istememe sebebimde içimdeki bu sesti. Bu yıl sıralamam beklediğim gibi gelmedi. Marmara üni gelceğine emin olsam içim çok rahat olacaktı. Bugün tercihler başladı ve bir kaç gün daha araştırma yapacağım. 5 6 yer tercih vereceğim. Sıralama farkı çok olduğun en sona İÜC işletme yazmayı düşünüyorum. Orda okuyan birileriyle iletişime geçerek bilgi almayı isterdim.
@@beyzaerdogan5374 Yorumun çok değerli. Ben de hep öğrencilerin istedikleri bölümlerde okuması gerektiğini savunur ve dillendiririm. Videolarımda sıklıkla da bunu ele alırım. Kendi iç sesini dinlediğinden bahsettin. Bana kalırsa doğru bir karar aldın çünkü sevmediğin bir bölümde yıllarını harcayıp mutsuz olabilirdin. Şimdi önünde sevdiğin ve kariyerini inşa etmek istediğin bir alana yönelecek imkanın var. Sonuç istediğin gibi gelmemiş ama olan oldu bence tez zamanda üniversiteye başlayıp hayallerine koşman çok daha önemli. Sonuç olarak Türkiye’de üniversite okumak bence fazla kafaya takılmamalı, malum :/ Girişimcilik konusunda ilgili olmana da çok sevindim. Benim de birkaç tecrübem oldu ve ileride bilgimi artırıp girişimcilik konusunda kayda değer işler çıkarmak istiyorum. Girişimcilik konusunda araştırma yapıyor musun ya da okuduğun kitaplar var mı?
@@beyzaerdogan5374 Unutmadan İÜ İşletme okuyan arkadaşlarımdan yorumuna cevap vermelerini rica edeceğim. Bildirim gelecektir zaten.
@ Benimde bazı deneyimlerim oldu. Parlak olmasada ışığı görmek istemek ve onun içinde olduğunu bilmek çok güzel bir duygu. İçinde bu isteği barındırıp adım attığını bilmek güzel 🫶🏻Benim için cabalandığı sürece imkansız ya da ulaşılamaz bir şey yok. Herkes bir şeylerin nasıl olamayacağı hakkında çok bilgili. Nasıl olmaması gerektiği hakkında çok inançlı. Birileride birilerinden farklı bir şeyler yapmalı sadece. Kitap olarak herhangi bir konuda adım atmak için yardımcı olan oshonun kitaplarıydı. Özelliklede “Korku” kitabıydı. Mümin Sekmanın “ Her şey seninle başlar” kitabıda başarının nasıl olduğunu güzel keşfettirdi okumayan yoktur belkide onu. Birebir girişimcilik kitabı olarakta elimin altında olan “Outliers” Malcolm Gladwell in kitabı.
Hocam iüc endüstri müh yazmayı düşünüyorum ancak ytü metalurji ve malzeme müh gibi daha iyi üniversite ama daha düşük sıralamada bölüm imkanları var, bir tavsiyeniz varsa çok mutlu olurum
Sevmediğiniz bölümü okumayın bence, o büyük bir risk olur. Onun yerine derslerinizi çok iyi tutup farklı bir üniversiteye geçiş yapmak daha iyi bir tercih olabilir
teşekkür ederim
Türkçe çevre mühendisliği kazandım ama İÜC çok da araştırdığım bir üniversite değildi. Okuyan varsa memnun mu, iş imkanları iyi mi cevaplarsa sevinirim
Bölümden bir arkadaşımı yoruma yönlendireceğim. Gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır zaten.
Kac binle geldi sana ben son tercih olarak yazmıştım ilk sıradakiler gelir diye ama mühendislikler çok çekmiş sanırım
@@baksbani7765 189k yaptım aslında getü gelir diyordum ama iüc geldi
merhaba ben şu an bir vakıf üniversitesinde endüstri mühendisliği okuyorum. cerrahpaşanın yatay geçiş tarihini 1 gün ile kaçırmışım ne yazık ki ama güz döneminde tekrar yatay yapabiliyormuşum. okulumun akademik anlamda beni geliştirecek herhangi bir kulübü olmamasından dolayı yks yerleştirme puanımla imkanları daha iyi olduğu için YTÜ metalurji malzemeye geçip kendimi orada geliştirmeyi düşündüm ama endüstriden çok farklı bir bölüm riske atmaktan korkuyorum. yarım dönem daha bekleyip güz döneminde marmara ve iüc için endüstri mühendisliğine geçiş yapmayı denemeyi düşünüyorum. ancak tüm seçenekler riskli benim için. ne tavsiye edersiniz?
İstemediğiniz bölümü okumayın derim. Marmara ve İÜC'de yeterli olacaktır. Kulüplerin yanı sıra kendinizi de geliştirirseniz harika fırsatlar yakalayabilirsiniz. Yolunuz açık olsun.
teşekkür ederim yanıtınız için 🙏🏻
Maltepe ve burası arasında kaldım iki üniversite hakkında da pek iyi yorum göremedim sizce hangisini seçeyim?
İkisi arasında baya bir konum farkı var hangisi size daha yakın?
İÜC devlet, Maltepe vakıf üniversitesi olduğundan benim tercihim İÜC den yana olurdu ama konumu da göz önünde bulundurmak gerek
@ikisine de çok benzer uzaklıktayım
@birine 1.5 saat diğerine 1 saat 40dkda gidiliyor
@Peki iücnin türkçe ağırlıklı olmasının bir eksisi olmaz mı?
yatay geçiş yapmayı düşünüyorum oyun alanında ilerlerlemek istiyorum okulda oyun geliştrime kulübü olsun veya teknokentte oyun şirketleri veya hocaların yönlendirdiği genel olarak oyunla alakalı network ve iş imkanı açısından nasıl bir şeyler var veya var mı? şimdiden teşekkür ediyorum
Akademisyenlerin networkleri var, yeterli gelmediği durumda kendiniz de ağınızı genişletip bu alana yönelebilirsiniz
Peki derslerde önşart lazım mı ben geçersem 6 7 tane alttan dersim oluyor almadığım için ve bizde java vardı sizde c var galiba o yüzden bilgisayar dersleri sayılmaz yüksek ihtimal okulu uzatmadan alabilir miyim sizce onları ve devamsızlık durumu nasıl
Merhaba bilgisayar mühendisliği için soruyorum acaba okul ne zaman başlayacak birde whatsapp grubu var mı
11 Eylül 2023'te ders seçimleri başlayacak 18 Eylül'de de sonlanacak. Sonrasında da derslere başlangıç yaparız. Detaylı bilgi için şu bağlantıya gidebilirsin: cdn.iuc.edu.tr/FileHandler2.ashx?f=-2023-2024-onlisans-lisans-akademik-takvim-formu-.pdf
merhaba, istanbul üniversitesinde Bilgisayar Bilimleri bolumu yeni acilmiş. Bu bolum hakkında düşünceleriniz nedir, Fen edebiyat fakültesinde açılan bir bolummus. Tavsiye eder misiniz?
Yeni bir bölüm şuan için akademik kadrosu çok kısıtlı gözüküyor. Yorum yapmak mümkün değil çünkü kurulma aşamasında zaten öğrenci almadı henüz.
Bölüm içeriğinin ne olduğu bilmiyorum ancak Sadi Evren Şeker Hocanın içinde bulunduğu duymuştum. Sadi Hoca'nın UA-cam kanalı vardı. Baya donanımlı bir akademisyen. UA-cam, LinkedIn ve web sayfasından inceleyebilirsin. Ama bölüm hakkında bir bilgim olmadığından yanlış yönlendirmek istemem. Bilgisayar alanına ilgiliysen bilgisayar mühendisliği bölümlerini de göz önüne bulundurmanı tavsiye ederim.