Konu hakkında webde dönen aşırı tutarsız bilgiden sonra çizgiroman dönemlerini yaşamış birilerinden işin aslını dinlemek ilginç olacak. Umarım seri gelişir ve belki bir manga spinoff'u olacak kadar ilgi görür.
Sonunda ülkede düzgün bir çizgi roman içeriği çıktı. Devrim Abi güzel anlatmış, sırf şu videoda bile min 6 videoluk konu konuşulmuş. Devamını merakla bekliyorum
Devrim Kunter ve Merve Çay bizim nerd/çizgi roman, fantastik, bilim-kurgu gibi türlerin çevresinde oluşan ekibin iki çok çok güzide insanı. Flu Tv buluyo, helal. Devrim Kunter; Seyfettin Efendi süreli çizgi romanının her şeyi. Çizeri, yazarı, tasarımcısı, yayınevi ve bunun dışında ortak çalışmalarıyla yine bir küratör gibi "Yabani Dergi" adında eşine benzerine az rastlanan bir yayın oluşmasına gücüyle olanak da vermiş bir sanatçı. Arkadaşımız dostumuz hem de bi de bir yandan teoriye olan ilgisi ve derin pratik bilgisiyle bir çizgi roman alimi :) Bilimsel bir kafadır. Seyfettin Efendi'yi okursanız anlarsınız. Merve Çay; Editör. Şu an kıdemli olmakta olan, tam da şu an çok iyi bir, tam flu tv'nin ilgi alanına giren genç bir editör. Belli ki çizgi roman özellikle manga kültürü alanında zevkle dinlenen bir insandır görmediniz, çok çalışkandır ama ben bi diyeyim dedim. İkisini de tanırım; şahane bir program olmuş, bol bol izlensin, ben izlerim.
Wikipedi altinti : Lucky Luke, Türkiye'de Red Kit isminin verilmesinin hikâyesi şöyle; Ferdi Sayışman'ın, daha sonra isim babası olacağı Red Kit ile tanışması 1954-56 arasında rastlıyor. "O zaman Lucky Luke'un maceraları Fransız Spirou dergisinde çıkıyordu. Burada da yayınlamaya karar verince, Türkçe ne isim koyalım, diye düşünmeye başladık. Bir arkadaşın çıkarmak istediği Red Rider (Kızıl Sürücü) diye bir dergi vardı. Ben de Bil Kit diye başka bir derginin kopyasını yapıyordum. Red kısmını Red Rider'dan Kit kısmını da Bil Kit'ten aldık, Red Kit oldu.
Evet güzel hareketler bunlar. Bizim çizgi roman ekibinden değerli bir arkadaşımı burada görmek sevindirici. Flu TV tebrik ediyorum. Benim gibi çizgi roman okuyup biriktiren birini gene sevindirmeyi bildiniz her zaman olduğu gibi....
Hiç ilgimin olmadığı bir konuda bu kadar derinlemesine kronolojik bilgiler öğrenmem ne kadar enteresan oldu. Durduk yere bilgilendik. Bu konuyu derinlemsine bilen konuk ve Merve nın de bunları biliyor olması ne kadar enteresan bize ne amerikan comicsinden
Swamp Thing DC’nin bu arada, orada ufak bir dil sürçmesi oldu. Zaten Alan Moore DC ile çok çalışmıştır ama genel olaral Devrim Kunter’den bekleyeceğim muazzam bir anlatım oldu, ağzına sağlık kendisinin. Devamı da gelir umarım.
Bence bu seride Watchmen’e özel bir bölüm mutlaka yapılmalı. Bu bölümde mecburen biraz yüzeysel değinilmiş. Bence Watchmen’in en büyük özelliği tarihin ilk “varoluşçu” çizgi romanı olmasıdır. Ayrıca, Time’ın en iyi 100 roman listesine giren tek çizgi roman. Okursa İlker Hoca’nın da bayılacağına eminim.
Çizgi romanı, mangayı, animasyonu anlatacak ve insanları yeni dünyalara taşımaya yardımcı olacak o kadar çok bu alanda parça parça çalışan insan var ki... Hepsi resmen isimsiz kahramanlar... Birileri çıkıp bir şeyler anlatsa da bu küçük gruplar içinde kalıyordu hep. Bu alanla ilgilenmeyen insanların da çizgi roman sanatçılarını dinleme ve tanıma imkanı olmuyor haliyle. Daha genel yapıdaki kanallar FluTv gibi ben görmedim böyle bir yayın yapıldığını. Bilen duyan varsa link bırakın haberdar edin lütfen. Gerçekten o kadar iyi bir şey yaptınız Devrim Kunter'i konuk etmek ile. Umarım serilerin sonu gelmez ve çizgi romana, animasyona artık toplum olarak hor gözle bakmadan yaklaşırız. Hak ettikleri değeri görmesini çok istiyorum, bu herkes okusun izlesin anlamında değil ama bir sinema filmi gibi değerli bir şey çizgi roman yapmak ve de oldukça zahmetli... Merve Çay ile bir manga atölyesinde tanışma fırsatım olmuştu. Bu alanla ilgilenmeme rağmen benim de bilmediğim bir dolu yetenekli ve yaptığı işe gönülden bağlı o kadar çok sayıda insan olduğundan eminim ki. Bu insanlar çok mikro topluluklar içinde kalıyor gibi hissediyorum. Artık onları tanımak gerekiyor, hak ettikleri saygıları görmeleri gerektiğini düşünüyorum... Çoğunluk Devrim Kunter'i tanıyor olabilir ya da en azından belki isim olarak duymuş olabilir ama Aslan Şükür hocanın adının ben çok duyulduğunu zannetmiyorum ve bazen geç olabiliyor. Kendisinin kısa süre önce vefat haberi yayıldı... Altın fırçalı adam artık aramızda yok ama umuyorum ilham verdiği nice çocukları onun yolundan gitmeye devam edecektir. Lütfen hocanın işlerini anlatacak ya da o zamanlara tanıklık edebilecek birilerini konuk edin. Buradaki sistem içerisinde sevgili Bülent Arabacıoğlu'nu görmeyi çoook isterim, öyle böyle değil... En Kahraman Rıdvan'ı bilenler bilir. Bilmeyen ya da duymamış varsa lütfen bakının. Ve de üniversitelerde çizgi romanı ders olarak veren insanlar var onlarda konuk olabilir misal Ertuğrul Süngü veya aynı zamanda çizer olan Ersin Karabulut aklıma gelen ilk isimler. Bir dolu isim var alanında yetkin ve var olmaya çalışan, bu kültürün devamlılığı için çaba gösteren. Çizgi romana, mangaya, animasyona gönül vermiş biri olarak umarım onlardan biri olabilirim. Çizgi romanın tam olarak anlaşılmaması bana göre animasyonun gelişimini de etkiliyor. Bu alanların çocuk işi deyip geçilecek kadar sınırlı veya yüzeysel olduğunu düşünmüyorum. Not: Bülent hocayı getirirseniz ofisteki kedilere bir ay süresince gönüllü olarak bakarım sevgili İlker Bey, bence makul bir teklifte bulundum. Siz bunu bir düşünün derim... :D :D
Güzel bir seri olacağı belli. Devrim Kunter ve Merve Çay ise harika tercihler olmuş. Çizgi evrenine dair konuların tartışılması hep zor olmuştur. Çok fazla dahil edilebilecek geçmiş bulunmaktadır. Bunun altından güzel kalkılmış.
Ilker bey Watchmen i duymadim diyor bence filmini izleyip bir an evvel dizisini izlemeli son zamanlarda yapilmis en iyi dizi olabilir ama cok duyulmadi ozellikle Turkiyede yayin olmadigindan.
@@bumin1192 Tek cilt çizgi roman zaten. Watchmen başlıklı olanı alıp okuyabilirsin. Diğer karakterlerin hikayeleri daha sonra bağımsız olarak yazılıyor.
sahane bir bolum olmus, ancak dilerim bu seri, her bolumde farkli cizerleri konuk eden bir seri olur. Keza Yildiray Cinar, Kenan Yarar, Mahmud Asrar gibi, cok yetenekli arkadaslarimiz da var. Hatta Ilker hocam, Bartu Bolukbasi isimli bir cizerimiz var ki, arkadasin konuya bakis acisi ve eserleri, kesinlikle bir roportaja bir bolume deger.
Bilgilendirici ve kurgusal evren açlığı çeken ülkemizde devrim niteliğinde bilgilendirici bir video olmuş teşekkür ederiz bugünki en iyi 34 dakikamdı :)
Çok keyifli sohbet... 1- İlker Hoca eskiden beri çizgiroman ve uyarlamalarını sevmem der ama bayağı da biliyormuş. Artık o söyledikleri silindi gitti. Gözümde İlker çizgiroman sever bir kişilik artık. :) 2- Anılmasını umduğum isim Will Eisner'dı, sıra gelmedi herhalde. Diğer programda üzerine bir şeyler söylenirse minnettar oluruz. 3- Watchmen gerçekten alemin kralı bir çizgiromandır. 4- Avrupa'dan çıkmış muhteşem çizgiroman serileri var. Belçika'nın çizgiromandaki gücü es geçilmesin lütfen. Süperkahraman öyküleri denince ABD açıkara önde. Avrupa çizgiromanı ise zaten süperkahramanlara dayalı değil. Polisiye, komedi, serüven türleri aklıma geliyor Avrupa çizgiromanı denince. Çİzgiroman dendiğinde akla süperkahramanların gelmesi tamamen ABD'nin reklam gücü. Sinema denince akla Star Wars gibi gişe işlerinin gelmesi gibi bir şey bu. Ten Ten sevmeyen var mı? 1929 tarihli ve Belçika çıkışlı. 5- Federico Fellini çizgiromancıydı. Sİnema ve çizgiroman'ın kesiştiği harika kişilikler ve projeler var. Birbirini besleyen iki anlatı aslında bunlar. Sinema ve çizgiroman denince akla Marvel ya da DC gelmesi de bugün için anlaşılır olsa da tarih çok daha zengin. Matrix'ten tutun da Dracula'ya (Coppola Dracula'yı çekerken yanına konsept danışmanı olarak Jim Steranko'tu almıştı ve Jim Steranko çizgiromancı), Crow'dan American Splendor'a, muhteşem filmlere de kapı açtı bu birliktelik. YAni sinemada çizgiroman etkisi aslında kötü bir şey olarak görülmemeli. 6- Yerli çizgiroman denince aklıma Son Osmanlı Yandım ALi geliyor. Kenan İmirzalioğlu'nu noynadığı sinema uyarlaması da gayet iyiydi............. Umarız programın devamı gelir. Merakla bekliyoruz.
Fantom, mandrake zagor çocukluk dönemi en güzel dönemleri. Bir aile büyüğümuz çocuklar için çok zaralidir diyince annem neredeyse tüm serilerimi atmıştı çok üzülmüştüm.
retcon kısaca hikayede yaşananları sıfırlamak. muazzam program doyamadım. Hocamız çizim ve renklendirme stilini değiştirse muazzam satar. Karakterler esnekliksiz, boyamalar ve gölgeler grafik gözüküyor. Hakimiyet ve anlatımı ise mükemmel.
Ben hiç olmazsa az buçuk mangayla ilgilenmiş biri olarak batı kültüründeki süper kahraman fantezisini anlamlandırmakta zorlanırdım hep. Bazı şeyler netleşti benim açımdan. Teşekkürler güzel programdı.
İlker hocam lütfen watchmen'i izleyip okuyun, üzerine cila olsun Boys izleyin, Bu kalıp karakterlere olan bıkkınlığınıza ilaç gibi gelecek, yaralarınızı saracak 💚
07:28 evet yaa, hatırlıyorum. Okuduğum görülsün istemezdim. Resmen biz okuyanlar ayrı bir tarikat gibi, ufak ipuçlarıyla birbirimizi farkeder sonra sohbet muhabbet ve çizgiroman takasları falan işte.
33:23 te Superman sanırım ışık hızını geçerek değilde dünyanın gidiş yönünü tersine çevirerek zamanı geri alıyordu. Aklımda öyle kalmış. Flu TV enfes 🤘
İlker beğenileriyle bugüne kadar bizi çok şaşırttı (mesela yemekten hiç anlamıyor:))) ama Watchmen'i izlememek nedir hocam? İzlememek de değil hatta haberdar olmamak :S Watchmen çizgi roman filmlerinde en tepeye oynayan 2-3 filmden biriyken, sinema tarihinde saygı duyulan bir film. Hocanin trolluguna alışkınım ama haberi olmaması çok çok ilginç.
Çizgiroman filmleri, hikayeleri ve karakterleri altın veya gümüş çağlarında çok güzel sanatsal işlere imza attılar. Sinemaya uyarlamaları da her zaman iyi değil tabii. Gişe kaygısı gütmeden yapılması zor evrenler fakat iyi örnekleri de var. Watchmen gibi bir film bir daha zor gelir. Anlattığı, anlatma şekli ve her şey çok naif, çok güzel. Marvel’ın sinematik evreni maalesef çizgiroman evrenlerini de aşağıya çekti. “Çocuk işi” denmeye başladı. Alan Moore gibi adamların yarattığı şeyler çağın çok ötesinde ve çoğu klişe ve kült edebiyat eserinden daha iyiler. Bakış açısı maalesef çok kıt.
Devrim Kunter, ilk başta "Hocam demeye gerek yok" diyerek, kendisine hocam dedirterek ego datmini yapangillerden olan İlker Canikligile güzel laf çakmış aslında. :)
Yeni seriler heyecan verici. Teşekkür ederim. Türkçe Dil Felsefesine dair bir seri bekliyoruz sevgili hocam :) Dil ve Düşünce arasındaki ilişkiyi irdeleyelim. :)
Ayrupa çizgi romanları, avrupa çizgi filmleri, manga, anime, çizgi film yapım süreci ve webtoon hakkında da ayrı ayrı videolar bekliyoruz. Hatta Bu çizgi film animasyon süreçlerini farkli stüdyolarda yerinde göstetebilirseniz çok memnun oluruz.Öğrencilerim merak ediyorlar.
Wonder woman aslinda cok ilginc bir konu. Bu karakter tam bir muhendislik calismasi. Harvard’dan bir psikiatrist ve mucit olan Dr. William Moultan Marston bu karakteri, insan psikolojisi konusundaki bulgularina dayandirarak yaratmis, daha dogrusu tasarlamis. Bu kisi ayni zamanda yalan makinesi konusunda da cok sey bulmus. Bu konuyu anlatan guzel bir film var “Professor Marston and the wonder woman” tavsiye edilir.
Farklı konular güzel oluyor. Mekanik saatler üzerine bir seri iyi olurdu. Patek, Rolex vb. saatlerin uzmanlarının konuşması. Şairler serisi de güzel olurdu. Hayatta olan şairlerle şiir üzerine konuşmak. Ciddi arşiv özelliği barındırır.
Puxa Vida❗... Mister No da geçen bir ünlemdi sanırım.. Mandrake bence üzerine çalışılıp tez yapılması gereken bir çizgi roman.. Oradaki birçok olay bir şekilde gerçekleşti.. Simpson çizgi dizisindeki gibi..
33:20 Sapan etkisi (slingshot effect) suyu çıkarılıncaya kadar kullanılmış bir düzenek. En son Picard dizisinde de var, Süper kardeşimiz yüksek hızlara çıkabildiği için koymuşlardır, bir nevi uzay gemisi gibi kendisi. Retcon bambaşka bir şey, ilgisi yok.
Konu hakkında webde dönen aşırı tutarsız bilgiden sonra çizgiroman dönemlerini yaşamış birilerinden işin aslını dinlemek ilginç olacak. Umarım seri gelişir ve belki bir manga spinoff'u olacak kadar ilgi görür.
dislike attım bilgin olsun.
Sonunda ülkede düzgün bir çizgi roman içeriği çıktı. Devrim Abi güzel anlatmış, sırf şu videoda bile min 6 videoluk konu konuşulmuş. Devamını merakla bekliyorum
Devrim Kunter ve Merve Çay bizim nerd/çizgi roman, fantastik, bilim-kurgu gibi türlerin çevresinde oluşan ekibin iki çok çok güzide insanı. Flu Tv buluyo, helal.
Devrim Kunter; Seyfettin Efendi süreli çizgi romanının her şeyi. Çizeri, yazarı, tasarımcısı, yayınevi ve bunun dışında ortak çalışmalarıyla yine bir küratör gibi "Yabani Dergi" adında eşine benzerine az rastlanan bir yayın oluşmasına gücüyle olanak da vermiş bir sanatçı. Arkadaşımız dostumuz hem de bi de bir yandan teoriye olan ilgisi ve derin pratik bilgisiyle bir çizgi roman alimi :) Bilimsel bir kafadır. Seyfettin Efendi'yi okursanız anlarsınız.
Merve Çay; Editör. Şu an kıdemli olmakta olan, tam da şu an çok iyi bir, tam flu tv'nin ilgi alanına giren genç bir editör. Belli ki çizgi roman özellikle manga kültürü alanında zevkle dinlenen bir insandır görmediniz, çok çalışkandır ama ben bi diyeyim dedim.
İkisini de tanırım; şahane bir program olmuş, bol bol izlensin, ben izlerim.
Çizgi romanı ve tarihini doğru insandan dinlemek çok keyifli.
Miss gibi yeni seri gelmiş Teşekkürler İlker bey
Çocukluğumda, okumayı öğrenmek için en büyük motivasyonum çizgi romanlardı.
Devrim Bey'i bize tanıttığınız için çok teşekkürler FluTV!
Wikipedi altinti :
Lucky Luke, Türkiye'de Red Kit isminin verilmesinin hikâyesi şöyle; Ferdi Sayışman'ın, daha sonra isim babası olacağı Red Kit ile tanışması 1954-56 arasında rastlıyor. "O zaman Lucky Luke'un maceraları Fransız Spirou dergisinde çıkıyordu. Burada da yayınlamaya karar verince, Türkçe ne isim koyalım, diye düşünmeye başladık. Bir arkadaşın çıkarmak istediği Red Rider (Kızıl Sürücü) diye bir dergi vardı. Ben de Bil Kit diye başka bir derginin kopyasını yapıyordum. Red kısmını Red Rider'dan Kit kısmını da Bil Kit'ten aldık, Red Kit oldu.
Scott McCloud’un “Çizgi Romanı Anlamak” isimli kitabını çizgi romanlara ilgisi olan/ olmayan herkese öneririm. Ufuk açıcı.
Evet güzel hareketler bunlar. Bizim çizgi roman ekibinden değerli bir arkadaşımı burada görmek sevindirici. Flu TV tebrik ediyorum. Benim gibi çizgi roman okuyup biriktiren birini gene sevindirmeyi bildiniz her zaman olduğu gibi....
Böyle bir konuyu ele alsalar diye içimden geçirdiğimde gelse anlatsa dediğim adamı da bulmuşsunuz, valla helal olsun FLU TV! Devamı gelsin!
Çok güzel bölüm olmuş. Sonunda 90'lara girmişken Vertigo ve Sandman serisine girerlermi diye bekledim ama belki yeni bölüm çekerler bu vesile ile...
Hiç ilgimin olmadığı bir konuda bu kadar derinlemesine kronolojik bilgiler öğrenmem ne kadar enteresan oldu. Durduk yere bilgilendik. Bu konuyu derinlemsine bilen konuk ve Merve nın de bunları biliyor olması ne kadar enteresan bize ne amerikan comicsinden
Devrim hocanın enerjisine bayıldım. Sabaha kadar dinlerim.Teşekkürler Flutv 🖤
Swamp Thing DC’nin bu arada, orada ufak bir dil sürçmesi oldu. Zaten Alan Moore DC ile çok çalışmıştır ama genel olaral Devrim Kunter’den bekleyeceğim muazzam bir anlatım oldu, ağzına sağlık kendisinin. Devamı da gelir umarım.
İlker hocam iyi ki varsınız... böyle bölümler gelmeye devam etsin.
Ders çalış.
@@berkdeniz8198 yeter ama ab. Bari burada sal beni. konu efsane...
Adam herşeye cevap verdi inanılmaz yetkin biri. Karakterin üstündeki donun nereden geldiğine dahi cevap verdi
Çok güldürdün sağol, paylaştım bu yorumu. :)
Çok güzel bir konsept olmuş. Türk çizgi romanları ve Seyfettin Efendi üzerine de bir bölüm bekliyoruz. 🧡
Bence bu seride Watchmen’e özel bir bölüm mutlaka yapılmalı. Bu bölümde mecburen biraz yüzeysel değinilmiş. Bence Watchmen’in en büyük özelliği tarihin ilk “varoluşçu” çizgi romanı olmasıdır. Ayrıca, Time’ın en iyi 100 roman listesine giren tek çizgi roman. Okursa İlker Hoca’nın da bayılacağına eminim.
Çok güzel, yararlı bir video olmuş ellerinize sağlık
Manga konusuna da girilmeli. Çok güzel olmuş, bölüm 2 gelirse çok çok daha güzel olur. Elinize sağlık
Çizgi romanı, mangayı, animasyonu anlatacak ve insanları yeni dünyalara taşımaya yardımcı olacak o kadar çok bu alanda parça parça çalışan insan var ki... Hepsi resmen isimsiz kahramanlar... Birileri çıkıp bir şeyler anlatsa da bu küçük gruplar içinde kalıyordu hep. Bu alanla ilgilenmeyen insanların da çizgi roman sanatçılarını dinleme ve tanıma imkanı olmuyor haliyle. Daha genel yapıdaki kanallar FluTv gibi ben görmedim böyle bir yayın yapıldığını. Bilen duyan varsa link bırakın haberdar edin lütfen. Gerçekten o kadar iyi bir şey yaptınız Devrim Kunter'i konuk etmek ile. Umarım serilerin sonu gelmez ve çizgi romana, animasyona artık toplum olarak hor gözle bakmadan yaklaşırız. Hak ettikleri değeri görmesini çok istiyorum, bu herkes okusun izlesin anlamında değil ama bir sinema filmi gibi değerli bir şey çizgi roman yapmak ve de oldukça zahmetli...
Merve Çay ile bir manga atölyesinde tanışma fırsatım olmuştu. Bu alanla ilgilenmeme rağmen benim de bilmediğim bir dolu yetenekli ve yaptığı işe gönülden bağlı o kadar çok sayıda insan olduğundan eminim ki. Bu insanlar çok mikro topluluklar içinde kalıyor gibi hissediyorum. Artık onları tanımak gerekiyor, hak ettikleri saygıları görmeleri gerektiğini düşünüyorum...
Çoğunluk Devrim Kunter'i tanıyor olabilir ya da en azından belki isim olarak duymuş olabilir ama Aslan Şükür hocanın adının ben çok duyulduğunu zannetmiyorum ve bazen geç olabiliyor. Kendisinin kısa süre önce vefat haberi yayıldı... Altın fırçalı adam artık aramızda yok ama umuyorum ilham verdiği nice çocukları onun yolundan gitmeye devam edecektir. Lütfen hocanın işlerini anlatacak ya da o zamanlara tanıklık edebilecek birilerini konuk edin. Buradaki sistem içerisinde sevgili Bülent Arabacıoğlu'nu görmeyi çoook isterim, öyle böyle değil... En Kahraman Rıdvan'ı bilenler bilir. Bilmeyen ya da duymamış varsa lütfen bakının. Ve de üniversitelerde çizgi romanı ders olarak veren insanlar var onlarda konuk olabilir misal Ertuğrul Süngü veya aynı zamanda çizer olan Ersin Karabulut aklıma gelen ilk isimler. Bir dolu isim var alanında yetkin ve var olmaya çalışan, bu kültürün devamlılığı için çaba gösteren. Çizgi romana, mangaya, animasyona gönül vermiş biri olarak umarım onlardan biri olabilirim. Çizgi romanın tam olarak anlaşılmaması bana göre animasyonun gelişimini de etkiliyor. Bu alanların çocuk işi deyip geçilecek kadar sınırlı veya yüzeysel olduğunu düşünmüyorum.
Not: Bülent hocayı getirirseniz ofisteki kedilere bir ay süresince gönüllü olarak bakarım sevgili İlker Bey, bence makul bir teklifte bulundum. Siz bunu bir düşünün derim... :D :D
İlker bey,yine konuklarınız müthiş….tıpkı sizin gibi ☺️😊
Güzel bir seri olacağı belli. Devrim Kunter ve Merve Çay ise harika tercihler olmuş. Çizgi evrenine dair konuların tartışılması hep zor olmuştur. Çok fazla dahil edilebilecek geçmiş bulunmaktadır. Bunun altından güzel kalkılmış.
Kahtaman akıncı Hızır Bey vardı. Ben çok özgün bulmuştum.çizim ve senaryo çok başarılıydı.
Ilker bey Watchmen i duymadim diyor bence filmini izleyip bir an evvel dizisini izlemeli son zamanlarda yapilmis en iyi dizi olabilir ama cok duyulmadi ozellikle Turkiyede yayin olmadigindan.
Çizgi romanını okuyorum, tam bir kült eser
bein connect verdi watchmen dizisini :)
Filmi iyidir, dizisini izlemedim
Hoca Watchmen başlamak istiyorum ama nasıl başlayacağımı bilmiyorum çizgi romanın bahsediyorum
@@bumin1192 Tek cilt çizgi roman zaten. Watchmen başlıklı olanı alıp okuyabilirsin. Diğer karakterlerin hikayeleri daha sonra bağımsız olarak yazılıyor.
sahane bir bolum olmus, ancak dilerim bu seri, her bolumde farkli cizerleri konuk eden bir seri olur. Keza Yildiray Cinar, Kenan Yarar, Mahmud Asrar gibi, cok yetenekli arkadaslarimiz da var. Hatta Ilker hocam, Bartu Bolukbasi isimli bir cizerimiz var ki, arkadasin konuya bakis acisi ve eserleri, kesinlikle bir roportaja bir bolume deger.
Devamını bekliyoruz 👏
Çok iyi konu, çok iyi konuk! Harika olmuş...
süper bir seri lütfen devam...emeği geçen herkese çok teşekkürler.
Bilgilendirici ve kurgusal evren açlığı çeken ülkemizde devrim niteliğinde bilgilendirici bir video olmuş teşekkür ederiz bugünki en iyi 34 dakikamdı :)
Süper bölümdü Devrim KUNTER e teşekkürler.
Çok keyifli sohbet... 1- İlker Hoca eskiden beri çizgiroman ve uyarlamalarını sevmem der ama bayağı da biliyormuş. Artık o söyledikleri silindi gitti. Gözümde İlker çizgiroman sever bir kişilik artık. :) 2- Anılmasını umduğum isim Will Eisner'dı, sıra gelmedi herhalde. Diğer programda üzerine bir şeyler söylenirse minnettar oluruz. 3- Watchmen gerçekten alemin kralı bir çizgiromandır. 4- Avrupa'dan çıkmış muhteşem çizgiroman serileri var. Belçika'nın çizgiromandaki gücü es geçilmesin lütfen. Süperkahraman öyküleri denince ABD açıkara önde. Avrupa çizgiromanı ise zaten süperkahramanlara dayalı değil. Polisiye, komedi, serüven türleri aklıma geliyor Avrupa çizgiromanı denince. Çİzgiroman dendiğinde akla süperkahramanların gelmesi tamamen ABD'nin reklam gücü. Sinema denince akla Star Wars gibi gişe işlerinin gelmesi gibi bir şey bu. Ten Ten sevmeyen var mı? 1929 tarihli ve Belçika çıkışlı. 5- Federico Fellini çizgiromancıydı. Sİnema ve çizgiroman'ın kesiştiği harika kişilikler ve projeler var. Birbirini besleyen iki anlatı aslında bunlar. Sinema ve çizgiroman denince akla Marvel ya da DC gelmesi de bugün için anlaşılır olsa da tarih çok daha zengin. Matrix'ten tutun da Dracula'ya (Coppola Dracula'yı çekerken yanına konsept danışmanı olarak Jim Steranko'tu almıştı ve Jim Steranko çizgiromancı), Crow'dan American Splendor'a, muhteşem filmlere de kapı açtı bu birliktelik. YAni sinemada çizgiroman etkisi aslında kötü bir şey olarak görülmemeli. 6- Yerli çizgiroman denince aklıma Son Osmanlı Yandım ALi geliyor. Kenan İmirzalioğlu'nu noynadığı sinema uyarlaması da gayet iyiydi............. Umarız programın devamı gelir. Merakla bekliyoruz.
Fantom, mandrake zagor çocukluk dönemi en güzel dönemleri. Bir aile büyüğümuz çocuklar için çok zaralidir diyince annem neredeyse tüm serilerimi atmıştı çok üzülmüştüm.
Muhteşem bi seri olacak gibi duruyor.
Super bölümdü !
retcon kısaca hikayede yaşananları sıfırlamak.
muazzam program doyamadım. Hocamız çizim ve renklendirme stilini değiştirse muazzam satar. Karakterler esnekliksiz, boyamalar ve gölgeler grafik gözüküyor. Hakimiyet ve anlatımı ise mükemmel.
Ben hiç olmazsa az buçuk mangayla ilgilenmiş biri olarak batı kültüründeki süper kahraman fantezisini anlamlandırmakta zorlanırdım hep. Bazı şeyler netleşti benim açımdan. Teşekkürler güzel programdı.
Büyük bir merakla videoyu açtım. Lütfen devamı gelsin. Hem de sık aralıklarla.
Yine harika konuk, ultra güzel sohbet. Devamini bekliyoruz.
Çok iyi bölüm. Çok keyif alarak izledim.
24:00 tam watchmen çizgi romanlarımı tekrar çıkarıp okumaya başlayacakken denk gelmesi vay be
ayyy harika bölüm olmuş çok çok izlenirsiniz umarım devamı gelsin
Oh be! Nihayet Kirby’nin hakkının teslim edildiği bi program💙
Harika bir video! Devamının gelmesini, hele de devamında Spawn ve de Dylan Dog üzerine de sohbet edilmesini can-ı gönülden diliyorum!!!
Bu program biterse Flutv önünde kendimi yakarım!
İlker hocam lütfen watchmen'i izleyip okuyun, üzerine cila olsun Boys izleyin, Bu kalıp karakterlere olan bıkkınlığınıza ilaç gibi gelecek, yaralarınızı saracak 💚
Çok iyiydi manga bölümü bekliyoruz.
"Her süper kahraman evreninin standartlarını süperman''i belirler " gibi bir laf vardı bunu bir dahaki videonuzda konuşur musunuz.
07:28 evet yaa, hatırlıyorum. Okuduğum görülsün istemezdim.
Resmen biz okuyanlar ayrı bir tarikat gibi, ufak ipuçlarıyla birbirimizi farkeder sonra sohbet muhabbet ve çizgiroman takasları falan işte.
Harika bir bölümdü !
Süper bir seri başlangıcı bence. Flash Gordon, Mandrake, Fantom filan Avengers gibi bir takım kuruyordu. Hatta çocukları da vardı.
Baya iyi bölüm. Detaya inilse güzel olabilir
süper içerik. etekli süper kahraman ilker canikligil bence müthiş olurdu.
Süper bir seri daha. Umarım devamı gelir
33:23 te Superman sanırım ışık hızını geçerek değilde dünyanın gidiş yönünü tersine çevirerek zamanı geri alıyordu. Aklımda öyle kalmış. Flu TV enfes 🤘
İlker beğenileriyle bugüne kadar bizi çok şaşırttı (mesela yemekten hiç anlamıyor:))) ama Watchmen'i izlememek nedir hocam? İzlememek de değil hatta haberdar olmamak :S Watchmen çizgi roman filmlerinde en tepeye oynayan 2-3 filmden biriyken, sinema tarihinde saygı duyulan bir film. Hocanin trolluguna alışkınım ama haberi olmaması çok çok ilginç.
çok iyi ya nihayet ilginç konulara yine geçiş oldu
çok iyi bölüm olmuş neden bu kadar underrated olmuş ki
Çizgiroman filmleri, hikayeleri ve karakterleri altın veya gümüş çağlarında çok güzel sanatsal işlere imza attılar. Sinemaya uyarlamaları da her zaman iyi değil tabii. Gişe kaygısı gütmeden yapılması zor evrenler fakat iyi örnekleri de var. Watchmen gibi bir film bir daha zor gelir. Anlattığı, anlatma şekli ve her şey çok naif, çok güzel. Marvel’ın sinematik evreni maalesef çizgiroman evrenlerini de aşağıya çekti. “Çocuk işi” denmeye başladı. Alan Moore gibi adamların yarattığı şeyler çağın çok ötesinde ve çoğu klişe ve kült edebiyat eserinden daha iyiler. Bakış açısı maalesef çok kıt.
İyi uçuşlar diliyorum İlker Hoca'ya
Muy bien!
Ey Geekyapar! ... Sen kimsin ya! :)))
The Boys çizgi romanlardan bambaşka bir yere doğru gidiyor ama dizisi güzel yine de.
Umit Sarikaya’yi istiyoruz 😊
İlker hocam bu seri devam etmeli, pliz🙏
Çok eğlenceli bir bölümdü. Teşekkürler
Mangalar ile ilgili bir bölüm gelme ihtimali nedir
Yapmayı planlıyorum, bakalım zaman ne gösterecek.
Karikatürist Umut Sarıkaya’yı bulup bi bölüm yapabilir misiniz? Cevap veriyorum yapmazsınız. Teşekkürler.
Aga konuşmaz ki o adam
@@osmanosman4734 çizer zaten.
23:42 "İlk Swamp Thing gibi yine Marvel işleri ile giriyor" şeklinde söylenmiş fakat Swamp Things DC Comics karakteridir. Bu da bir düzeltme olsun.
Devrim Kunter yine çizgi roman kültürünü konuşturmuş.
Devrim Kunter, ilk başta "Hocam demeye gerek yok" diyerek, kendisine hocam dedirterek ego datmini yapangillerden olan İlker Canikligile güzel laf çakmış aslında. :)
Cok iyi seri!
Yeni seriler heyecan verici. Teşekkür ederim. Türkçe Dil Felsefesine dair bir seri bekliyoruz sevgili hocam :) Dil ve Düşünce arasındaki ilişkiyi irdeleyelim. :)
İlkerin dalga geçicem diye girdiği videoda hep övdüğü bir video oldu
Gerçek olabilecek iki süper kahraman var Betmen ve Demiradam
Ayyy lütfen sonraki bölümde bağımsız grafik romanları konuşun
2:44 Uyarlama-düzenleme-aranjman demek daha doğru sanırım. Demek ki doğru şekilde uyarlamışlar ki marka bilinirlik kazanmış.
Kunter hocam umarım devam edersiniz.
Devrim Bey belki ileride cizgi roman senaristligi cizerligi konularina da girerese cok iyi olur.
Çok çok güzel bölümdü
süper bölüm
İlker Bey mutlaka ama mutlaka WATCHMEN filmini zleyin veya çizgi romanını okuyun sonra hatta bi program yapın..
Ayrupa çizgi romanları, avrupa çizgi filmleri, manga, anime, çizgi film yapım süreci ve webtoon hakkında da ayrı ayrı videolar bekliyoruz. Hatta
Bu çizgi film animasyon süreçlerini farkli stüdyolarda yerinde göstetebilirseniz çok memnun oluruz.Öğrencilerim merak ediyorlar.
ellerinize sağlık
Mangalardan dünya bölüm çıkar hem de hocamın bakış açısından çok güzel olur. Emekleriniz için teşekkürler.
Anime ve manga bölümleri kesin gelmeli! Ve tabiki yine Merve olmalı!
Fon güzel olmuş
Devamı gelsin lütfen
Teşekkürler..
2. bölümüde gelirmi acaba
bigünde bir figürcüyü konuk alsanız harika olurdu :)
30:40 Türkiye'de tutmuyor evet, ama inatla sevdiğimiz şeyleri yapmaya devam ediyoruz 🥲
Wonder woman aslinda cok ilginc bir konu. Bu karakter tam bir muhendislik calismasi. Harvard’dan bir psikiatrist ve mucit olan Dr. William Moultan Marston bu karakteri, insan psikolojisi konusundaki bulgularina dayandirarak yaratmis, daha dogrusu tasarlamis. Bu kisi ayni zamanda yalan makinesi konusunda da cok sey bulmus. Bu konuyu anlatan guzel bir film var “Professor Marston and the wonder woman” tavsiye edilir.
32:30 İlker Johnwickligil sen zaten bizim süper kahramanımızsın! Siyah takım elbise ve çil çil kulpsuz Reşat ile harika görünebilirsin.
Farklı konular güzel oluyor. Mekanik saatler üzerine bir seri iyi olurdu. Patek, Rolex vb. saatlerin uzmanlarının konuşması. Şairler serisi de güzel olurdu. Hayatta olan şairlerle şiir üzerine konuşmak. Ciddi arşiv özelliği barındırır.
Sinema içeriklerini özledik ya filmler falan
Puxa Vida❗... Mister No da geçen bir ünlemdi sanırım.. Mandrake bence üzerine çalışılıp tez yapılması gereken bir çizgi roman.. Oradaki birçok olay bir şekilde gerçekleşti.. Simpson çizgi dizisindeki gibi..
17:58 1940'larda dünya nüfusu 2,5 milyar kadar. ABD ise 130 milyon civarıymış.
33:20 Sapan etkisi (slingshot effect) suyu çıkarılıncaya kadar kullanılmış bir düzenek. En son Picard dizisinde de var, Süper kardeşimiz yüksek hızlara çıkabildiği için koymuşlardır, bir nevi uzay gemisi gibi kendisi.
Retcon bambaşka bir şey, ilgisi yok.