Vezi cum am facut puț-urile pentru pompa de caldura, ce adancime au, cat m-au costat si ce e special la ele? aici - ua-cam.com/video/dMjAbsG-vBI/v-deo.html
Foarte frumos ai explicat , ești singurul care explică corect cu preturi la tot, cu toate ca acum dupa 2 ani de când este video preturile sunt cel putin duble la materiale si manopera. Si acum sa imi spun si părerea, pompa de căldură este este ultima opțiune cand vine vorba despre încălzirea unei case din cauza costurilor uriase. Poate in sudul continentului cum ar fi Grecia, Spania, sudul Italiei sau a Turciei acolo sigur ar mege cu clima mai blanda dar in zona României eu zic ca in putine locuri din țară ar mege o asa investiție.
Alegerea pentru pompa de caldura si incalzirea in pardoseala este foarte buna. Mai ales ca ai optat pentru varianta de incalzire si racire. După 6 luni de utilizare sa ne spui și un consum pentru sistem. Ar trebui sa fie mic dacă izolatia este buna. Spor la treaba!
Pompa de căldură Mitsubishi Zubadan 14kw încălzire în pardoseală și apă caldă menajeră consum aproximativ de 350 de kw la o medie a temperaturii de -7 grade lunile noiembrie și decembrie. P.s. Dacă voiai mai ieftin la Romstal, sigur găseai, dar ai optat pentru fitinguri seria de top. Păi numai un robinet de acela cu olandez de 1' e aproape 250 de lei. Poate mai schimbam ceva mentalitati. Felicitări pentru alegerea făcută!
Treaba cu praful e basm. Eu nu am distribuitor cu pompă de amestec la încălzirea în pardoseală și intră apa și la 60 grade in pex-uri🤔 dar praf nu e mai mult ca in camerele cu calorifere. Dimpotrivă! Succes!
Salut Legat de consumul pompei, ai putea incerca sa montezi contor separat doar pentru pompa, se gaseste si se poate monta direct in tabloul electric pe sina DIN
4:36 placile cu nuturi iti coboara randamentul incalzirii in pardoseala - iti trebuie agent termic mai cald la nuturi decat la incalzirea fara nuturi pentru ca nuturile sunt o bariera termica impotriva raspandirii caldurii agentului termic din tevi ... :)
Salut! Felicitări pentru proiect! Nu ai menționat nimic de partea de foraje și tubulaturi exterioare pentru pompa de căldură. Sunt curios și de acele costuri.
Am incalzire in radiatoare si centrala pe gaz. Iarna 2020-2021 am trecut-o cu o temperatura a apei pe tur la calorifere de 45 C, la o temperatura setata in casa de 24 C. Totul depinde de cat de bine este izolata casa.
Mulțumim ... Informații foarte utile și clare Pacat ca ai uitat sa specifici ce fel de pompa este ... sol-apa, apa-apa etc dar din comentarii reiese ca este apa-apa Eu totus as prefera sol-apa cineva știe cu cât ar creste costurile instalării fata de apa-apa ?
doar la bai. Facem ventilatie doar prin deschiderea geamurilor. Investitia ar fi depasit bugetul si asa depasit. Ne-am asumat. Ideal ar fi si ventilatie.
Pentru masurarea consumului curentului electric în regim monofazic sau trifazic puteți folosi: Contor monofazic digital 100A 4M Adeleq 02-554/DIGâ (114 Lei TVA inclus) sau Contor pe sina, modular digital trifazic, 6 module 3x100A 02-552/DIG Adeleq
la preturile pe care le ai aratat la materiale mai ales fitinguri la centrala se pare ca ai pus materiale de calitate. Sunt instalator si fitingurile de calitate costa bani dar merita investita. Maine ma duc sa refac instalatia la o centrala veche de 10 ani unde instalatorul a montat ieftinela si toate robinetele curg, sunt rupte manerele su amandoua. Acuma ii pun ceva de calitate, da calculand mana de opera la primul meserias sa le puna, a mea sa le dau jos si sa ii pun altele a cheltuit de cateva ori mai mult decat daca punea ceva de calitate din prima. Am vazut pompe de caldura pe alibaba cu puteri destul de maricele la 1500-2000 de $. Asa ceva nu as pune nici la inamicul meu, productia pompelor de caldura este foarte automatizata, pretul final deci este putin influentat de tara de origine si foarte mult de calitatea materialelor. Iti urez succes cu pensiunea
Buna ziua A trecut ceva vreme de cand folosesti pompa de caldura , te rog ce plusuri si minusuri ai constatat? Doresc sa construoesc o casa pt familia mea si ma intereseaza daca cea pe care o ai de 10 kw face fata pt incalzire si producere de apa calda in acelasi timp! Multumesc !
7:37 Cand compari costul unui sistem de incalzire nu compari doar costul sistemului ci si costul spatiului ocupat de sistem + costul anual al impozitului pe acel spatiu in durata de viata estimata a sistemului ... O centrala termica pe gaz cu boilerul montat sub ea ocupa 1-1,3 mp; daca iei in considerare o centrala cu boiler incorporat ocupa si mai putin ...
Salut. Nu ai zis nimic despre automatizarea incalzirii in pardoseala : termostate,actuatoare,centre de comanda. Iti recomand,daca nu ai deja,panouri fotovoltaice cu invertor.
Și eu trebuie să imi fac un sistem de incălzire dar nu știu are se merită, vorbesc de o mansardă de 80 m² și 2-3 calorifere la parter, oare cât mar costa o instalație de genul? Casa este izolată cu izolație de 10 cm pe exterior
Nu stiu, preturile s-au mai schimbat de cand am pus eu. Cel mai corect este sa ceri oferte. Ai TrustExpert sau magazinele clasice- romstal, dedeman etc. Daca ai posibilitate pune incalzire in pardoseala. Spor.
Este adevărat că la încălzirea în pardoseală temperatura agentului termic este mult mai scăzută decît la calorifer, daaaar economie nu faci petru că volumul agetului termic care circulă la pardoseli este mult mult mai mare .
Cred că la costuri puteai să adaugi și costul foratului celor 200 de metri și cred ca și costul șapei ca să "închei circuitul" de costuri pentru încălzirea în pardoseală cu pompa de căldură
Iti trebuie doar un put care sa iti asigure debit de 2 mc/ora (in cazul meu 18 metri) si altul care sa iti preia acei 2 mc/ora (in cazul meu 20 metri - acesta exista deja).
@@andre-os important este și costul pentru foratul puțurilor .,.. chiar și la adâncimea care ai avut nevoie...se face totuși , un calcul , o idee , o părere despre cât ar costa forajul pentru puțuri..
Salut, se gasesc gen sigurante de tablou electric care contorizeaza consumul pompei de caldura... si eu am pus o pompa de caldura aer apa si incalzire in pardoseala, pot sa spun ca sunt multumit! Numai bine, succes!
E incalzita toata pensiunea non stop. Pompa este setata la 21 de grade, dar senzorul de temperatura arata intre 22 si 23 de grade. Clientii pot aparea si in ultimul moment, pompa nu da caldura instant. Oricum, daca s-a ajuns la temperatura setata, pompa functioneaza foarte putin. Nu are rost sa oprim caldura.
ti ai facut punct termic care ar trebui sa plateasca chirie. deci o data 10000euro instalatia plus valoarea pe mp care o ocupa camera tehnica, 8sau 10mp deci inca 7000euro.
13:23 : wattmetru ... dar e mai complicat la tine ca trebuie sa duca trifazat, nu stiu ce amperaj trebuie... nu ma pricep. Era ok sa scrii si costurile la puturi, dar daca zici ca le=ai facut cu aia de pe stalp cam 150 M. Ai luat in calcul si sistem fotovoltaic+centrala termica electrica+puffer pentru incalzire? Fain materialul ai like de la mine!
Putul principal trebuie sa asigure un debit de minim 2 m cubi/ora, iar al 2lea put trebuie sa poata sa preia cei 2 mc/ora. Nu conteaza prea mult adancimea putului, important e sa asiguri debitul.
@@andre-os debitul e usor de atins, mai greu o sa fie cu preluarea celor 2 mcubi pe ora. Exista riscul colmatarii daca nu e un put facut ca lumea adica mai la adancime.
Dacă ești legat la Enel, fă-ți un cont și introdu singur consumul lunar citind contorul, fără a mai așteapta regularizarea. Referitor la consumul pompei de căldură poți cumpăra un contor pe care îl introduci în priza de unde alimentezi .
Sa-mi fie cu iertare dar nu inteleg ceva: Sa instalezi aer conditionat te-ar fi costat 3.500 Euro plus curentul consumat asa ca ai ales pompa de caldura care te-a costat 18.200 Euro plus curentul consumat. Ce imi scapa aici, unde este avantajul?
@@andre-os Aerul conditionat face si cald nu numai rece (tot in sistem pompa de caldura functioneaza). Nici nu cred ca se mai gasesc aparate de AC care sa faca doar rece. Iar daca ai posibilitatea sa instalezi unitatea exterioara intr-o pivnita, garaj, magazie, etc astfel incat sa nu inghete iar ecartul dintre temperatura unitatii interioare si unitatea exterioara sa fie cat mai mic, consumul pentru incalzire este foarte mic. In plus cu AC incalzesti si consumi putin, local, doar acolo unde si cand este nevoie. Este doar un punct de vedere. Ai realizat un proiect frumos, iti doresc sa ai spor iar intreaga investitie sa iti aduca satisfactie si bucurie!
@@tehnicianenergetic869 Evident ca nu, daca le montezi clasic afara pe perete la minus 10/15 grade nu vor functiona, insa nu ai citit cu atentie ce am scris asa ca reiau: "Iar daca ai posibilitatea sa instalezi unitatea exterioara intr-o pivnita, garaj, magazie, etc astfel incat sa nu inghete iar ecartul dintre temperatura unitatii interioare si unitatea exterioara sa fie cat mai mic, consumul pentru incalzire este foarte mic." M-am gandit ca la o casa mare este nevoie si se construieste musai si un garaj, o magazie sau o pivnita tehnica pe care poti sa o utilizezi sau sa o adaptezi sa adaposteasca unitatile exterioare. Iar in aceste incaperi nu vor fi minus 10/15 grade iar AC functioneaza.
Domnule . 10 000 de euro este o sumă enormă Este costul pe 5-7 ani în condiții normale ( la comun, electric, lemne , gaz, etc .. ) Uiți de rentabilitate După 5 ani , intervin alte costuri pt mentenanță la respectivul sistem Este asemănător cu centralele electrice. Eu , personal , nu înțeleg ,unde este rentabilitatea .? 10000 de euro , îi plătești in 10-15 ani , fiind branșat "la comun " După 10 ani trebuie decolmatate puțurile, revizie centrala, etc Unde este randamentul ? Doar dacă ești " protector cu mediul ",. ..dar ai BMW 5 Baftă !!! Continuă
Pompa a costat 6500 euro. Restul de echipamente le-ai folosi și la un cazan. Dacă iei în considerare ca aceasta pompa îți face rece pasiv pe timp de vara la preț minim și alte avantaje pe care le-am spus deja în clip.
@@andre-os Deci nu poti sa o opresti, deci tot timpul consuma 😂 plus costul dublu la montaj si 200€ servis in fiecare an… ial la minus 25 mai trebuie ajutata cu alta sursa 😂😂😂😂
Buna Andrei! Cam ce dimensiune are camera ta tehnica unde tii pompa și sistemul? Te întreb că sunt in faza de proiectare și vreau să știu dacă sunt suficienti 6 mp sau trebuie sa urc undeva la 9? Merci!
Sti ce eu nu inteleg la firmele Romanesti daca este Firma vine vede ce iti trebuie si face calculul si nu trebuie tu sa cumperi El aduce tot ce trebuie.
Ai luat în considerare și încălzire/răcire doar pe Aer condiționat? Te întreb pentru ca eu ma gândesc sa fac asta pentru o casa pe care o construiesc. Nu am găsit prea multe păreri despre acest sistem, poate îmi spui o părere
Nu o sa functioneze, cel putin nu pe caldura. Este o pompa de caldura pe acelasi principiu, este aer-aer. Ai putea sa te interesezi de aceasta. Am inteles ca e cea mai ieftina varianta.
@@andre-os De ce sa nu funtioneze te rog argumenteaza raspunsul . Poate functiona pana la -15 cu aer conditionat si daca scade temperatura mai tare mergi pe electric (doar cele 14 zile de record negativ), din experienta mea recorduri de temperatura negativa nu au fost mai mari de doua saptamani, eu intentionez sa construiesc o casa cu incalzire doar pe aer conditionat, acum se fabrica sisteme de aer conditionat din ce in ce mai performante de ex (Gree Amber GWH12YD-S6DBA1A)
@@DanielPetroNicolas eu am in doua camere aer conditionat si nu fac fata cand e frig. In plus, caldura sta in partea de sus a camerei. Cel mai indicat este ca aceasta sa porneasca de la pardoseala. Altfel vei incalzi mai intai tavanul. In plus, va trebui sa ai o scurgere foarte buna a condesului ce se formeaza, altfel va ingheta. Pe de alta parte cand vrei racoare este buna pozitionarea in partea de sus a camerei pentru ca aerul rece coboara. Cu toate acestea daca ai o casa foarte bine izolata, si aparate foarte bune... poate fi o varianta. Nu stiu. Cel mai bine intreaba la trust-expert, mai sunt si alte variante de incalzire, cum ar fi ventiloconvectoare. Sau mai intreaba si persoane ce iti pot face niste calcule. Nu vrei sa iti faci casa si apoi sa ai regrete. Acestea vor costa multi bani. Spor
@@andre-os E adevarat ce spui dar la casa unui frate deal meu are aer conditionat de la lg A+++ si este pus pe living si cu usile intredeschise incalzeste tot parterul si na avut probleme cu inghetarea condensului tot secretul este sal lasi pornit tot timpul de ex pe 23 de grade dupa ce atinge temperatura dorita merge doar pe mentinere a caldurii si consuma mai putin si cand intri in casa e o senzatie placuta de caldura egala peste tot in casa .
@@DanielPetroNicolas informeaza te corect..varianta cu aer conditionat E ULTIMA OPTIUNE CHIAR SI CU O IZOLATIE APROAPE PERFECTA CA AL UNEI CASE PASIVE! E plin you tub ul cu explicatii de la ingineri constructori buni .Un ex e Soflete...Iar incalzirea in pardoseala e cea mai eficienta solutie...binenteles asociata cu pompa de caldura si panouri foto voltaice sa fii prosumator atunci ai o super casa eficienta cu facturi mici
Pompele de căldură consuma multa energie și nu prea ai confortul dorit(22 de grade...cam slăbuț)...cea mai eficienta încălzire este cu peleți(agropeleți)
22 grade e temperatura setata de mine, si conform studiilor este temperatura ideala la care corpul uman se simte cel mai bine (alaturi de umiditate intre 45-60%). Temperatura o poti seta si la 28 de grade. Consumul automat va fi mai mare, dar o poti face. Pe noi ne-au sunat 3 clienti pana acum sa ne spuna ca e prea cald si trebuie sa dam caldura mai la mic. Acum 2 zile chiar m-a sunat primul client ce a zis ca e prea frig. La acesta din urma abia se facuse curat si se aerisise timp de 2 ore. Incalzirea nu va fi instanta. Pana sa se regleze a trebuit sa mai astepte cam o ora. Probabil ca sunt buni si agropeletii, dar eu chiar am vrut sa scap de alimentarea cazanului.
Fals, consuma foarte puțină energie electrică și ai avantajul reversibilitatii procesului, deci poți sa faci atât căldură cât și frig, apoi nu e nevoie sa bagi peleți la 2 zile sau zilnic.
Deci ti-ai pus pompa de caldura apa - apa . 1) Pompa de caldura apa - apa = unde sursa este apa, cu mentiunea ca pompa de caldura apa-apa in circuit deschis are coeficientul de performanta mult mai mare decat pompa de caldura apa-apa in circuit inchis, datorita evitarii pierderilor de schimb de caldura. 2) Asta e medie : Pompa de caldura sol - apa = care are ca sursa pamantul. 3) Cea mai slaba este : Pompa de caldura aer - apa = ce are ca sursa aerul. 4) Pompele de caldura geotermale sunt foarte eficiente. Si asta indiferent de temperatura exterioara. Ele au avantajul temperaturii din pamant sau din apa.
nu e actuala informatia cu materiale marunte. Hidrotehnology ne-a facturat aproape 10000 de lei pentru materiale mărunte, in plus din aprilie 2021, ne rugam de ei sa finalizeze instalarea si punerea in functiune
Eu ma indoiesc ca poti raci o incapere cu pardoseala. O spun ca amator doar intuitiv. " Daca aerul cald e ascendent gandesc ca la racire e aceiasi treaba Ea oricum nu are o temperatura foarte ridicata.
Am înțeles că climatizarea casei folosindu-te de pompa de căldură nu are nici o treabă cu tăvile de la încălzire prin pardoseală.Se poate dar îți dă un disconfort la o temperatura de 17 grade a pardoselii.Din câte știu pentru climatizare se montează separat niște echipamente care racordate la pompa de căldură vara îți pot climatiza casa.Spun asta că sunt în studiu de piață pentru a beneficia de acest sistem pompă de căldură și panouri fotovoltaice
Nimeni nu intelege.... ca e important ca in 24 de ore sursa de caldura sa functioneze sub 3 ore la minus 10gr. IMPORTANT E CASA CALDA cu centrala oprita.
Amortizarea pe lunga durata face ca...clientii sa nu se-nghesuie sa cumpere acest sistem care este si complicat si orice este complicat este si defectuos. Cere si intretinere periodica, verificari, costa, etc. Deci dupa instalare urmeaza alti bani care nu se vor termina niciodata. 30.000 ron nu sint de ici de colo, sint bani nu gluma. Instalatia iti fura si din spatiul casei, tevaraie, bazine, robinete, etc. de-ti produce frica nu alta. Si mai intra si curentul electric in calcul deci grosso-modo ca si Tesla masina mai usor cu pianul pe scari.
Vezi cum am facut puț-urile pentru pompa de caldura, ce adancime au, cat m-au costat si ce e special la ele? aici - ua-cam.com/video/dMjAbsG-vBI/v-deo.html
Cât este consumul/total? Consumul poți sa îl faci cu aparate de măsurat tensiunea pe ore. Le găsești pe net foarte ușor.
Foarte frumos ai explicat , ești singurul care explică corect cu preturi la tot, cu toate ca acum dupa 2 ani de când este video preturile sunt cel putin duble la materiale si manopera. Si acum sa imi spun si părerea, pompa de căldură este este ultima opțiune cand vine vorba despre încălzirea unei case din cauza costurilor uriase. Poate in sudul continentului cum ar fi Grecia, Spania, sudul Italiei sau a Turciei acolo sigur ar mege cu clima mai blanda dar in zona României eu zic ca in putine locuri din țară ar mege o asa investiție.
Felicitari si multumim de prezentarea detaliată. Genul acesta de prezentari caut la toti cei care au construit. Apreciez efortul!
super video ! multumim de lista cu costuri f precisa
Alegerea pentru pompa de caldura si incalzirea in pardoseala este foarte buna.
Mai ales ca ai optat pentru varianta de incalzire si racire.
După 6 luni de utilizare sa ne spui și un consum pentru sistem.
Ar trebui sa fie mic dacă izolatia este buna.
Spor la treaba!
Pompa de căldură Mitsubishi Zubadan 14kw încălzire în pardoseală și apă caldă menajeră consum aproximativ de 350 de kw la o medie a temperaturii de -7 grade lunile noiembrie și decembrie.
P.s. Dacă voiai mai ieftin la Romstal, sigur găseai, dar ai optat pentru fitinguri seria de top. Păi numai un robinet de acela cu olandez de 1' e aproape 250 de lei.
Poate mai schimbam ceva mentalitati.
Felicitări pentru alegerea făcută!
Felicitări și baftă, sunteți tineri frumoși și deosebiți!
Mulțumesc pentru informațiile detaliate!
Felicitări
Treaba cu praful e basm. Eu nu am distribuitor cu pompă de amestec la încălzirea în pardoseală și intră apa și la 60 grade in pex-uri🤔 dar praf nu e mai mult ca in camerele cu calorifere. Dimpotrivă!
Succes!
Informații utile! Andrei, este bine ca ai rezolvat doar cu nurofen si nu a fost nevoie sa treci serios pe anti depresive... :)))
Salut!
Poti sa mi spui te rog ce volum are vasul tampon?
Multumesc!
Felicitari si multumiri pentru prezentarea detaliata! Da ,ar fi interesant de stiut si consumul strict pentru incalzire -racire.
Fain canal și Crăciun fericit
Foarte frumos explicat felicitari pentru videoclip
Bine spus dacă ai bugetul dar dacă nu îl ai barosane merge și alte variante de exemplu calorifere și stai la căldurică
Salut
Legat de consumul pompei, ai putea incerca sa montezi contor separat doar pentru pompa, se gaseste si se poate monta direct in tabloul electric pe sina DIN
4:36 placile cu nuturi iti coboara randamentul incalzirii in pardoseala - iti trebuie agent termic mai cald la nuturi decat la incalzirea fara nuturi pentru ca nuturile sunt o bariera termica impotriva raspandirii caldurii agentului termic din tevi ... :)
Felicitări!
Salut! Felicitări pentru proiect! Nu ai menționat nimic de partea de foraje și tubulaturi exterioare pentru pompa de căldură. Sunt curios și de acele costuri.
Am incalzire in radiatoare si centrala pe gaz. Iarna 2020-2021 am trecut-o cu o temperatura a apei pe tur la calorifere de 45 C, la o temperatura setata in casa de 24 C. Totul depinde de cat de bine este izolata casa.
Salut! Poti sa concretizezi? Pompa de caldura de 10 kw e pentru ambele case sau doar in una? Adica asi vrea sa stiu mai exact de ce putere am nevoie?
Felicitari pt. tot si mult noroc !
p.s. Frumoasa prezentare !
Mulțumim ... Informații foarte utile și clare
Pacat ca ai uitat sa specifici ce fel de pompa este ... sol-apa, apa-apa etc dar din comentarii reiese ca este apa-apa
Eu totus as prefera sol-apa cineva știe cu cât ar creste costurile instalării fata de apa-apa ?
este sistem apa-apa ;)
Salut ne interesează cheltuielile lunare foarte mult
Buna seara. Va rog dacă puteți sa-mi spuneti cât este consumul/lună, iar temperatura de 22 de grade mie cel puțin îmi pare cam mică. Mulțumesc.
O întrebare bună
salut eu am centrala pe gaz si apa pe tur la incalzire pe calorifere e setata la 45 grade
Foarte utile filmuletele, insa o singura intrebare, ventilatie exista in acest proiect?
doar la bai. Facem ventilatie doar prin deschiderea geamurilor. Investitia ar fi depasit bugetul si asa depasit. Ne-am asumat. Ideal ar fi si ventilatie.
Salut ,la o casa Do ar parter de 100mp ,cát ar costa,poți şti.
Pentru masurarea consumului curentului electric în regim monofazic sau trifazic puteți folosi:
Contor monofazic digital 100A 4M Adeleq 02-554/DIGâ (114 Lei TVA inclus) sau
Contor pe sina, modular digital trifazic, 6 module 3x100A 02-552/DIG Adeleq
la preturile pe care le ai aratat la materiale mai ales fitinguri la centrala se pare ca ai pus materiale de calitate. Sunt instalator si fitingurile de calitate costa bani dar merita investita. Maine ma duc sa refac instalatia la o centrala veche de 10 ani unde instalatorul a montat ieftinela si toate robinetele curg, sunt rupte manerele su amandoua. Acuma ii pun ceva de calitate, da calculand mana de opera la primul meserias sa le puna, a mea sa le dau jos si sa ii pun altele a cheltuit de cateva ori mai mult decat daca punea ceva de calitate din prima. Am vazut pompe de caldura pe alibaba cu puteri destul de maricele la 1500-2000 de $. Asa ceva nu as pune nici la inamicul meu, productia pompelor de caldura este foarte automatizata, pretul final deci este putin influentat de tara de origine si foarte mult de calitatea materialelor. Iti urez succes cu pensiunea
Pentru contorizarea consumului poți folosi o priză smart TPlink. Se găsește în Dedeman și costă aproximativ 60 de lei.
sunt niste legaturi acolo, la panou, nu scot pur si simplu din priza pompa. Dar o sa intreb electricianul. ms
Salut! Care este suprafata casei? Nu ai spus in video si mi-ar fi de ajutor la ce am eu nevoie…
200 utili. spor
Buna ziua
A trecut ceva vreme de cand folosesti pompa de caldura , te rog ce plusuri si minusuri ai constatat?
Doresc sa construoesc o casa pt familia mea si ma intereseaza daca cea pe care o ai de 10 kw face fata pt incalzire si producere de apa calda in acelasi timp!
Multumesc !
Stim ca factura de curent sufera regularizari dar poate ne poti spune consumul în kW de pe contor, nu?
Felicitari. Merci mult.
Salut! Ce capacitate are schimbatorul intermediar de caldura?
Ce costuri ai cu caldura?! Cat ai redus vs gaze si curent?!
Teai gandit si la panouri solare? Ptr a evita consumul de energie
Cum e cu racirea in pardoseala? Ma gandesc la condens, disconfort...
7:37 Cand compari costul unui sistem de incalzire nu compari doar costul sistemului ci si costul spatiului ocupat de sistem + costul anual al impozitului pe acel spatiu in durata de viata estimata a sistemului ... O centrala termica pe gaz cu boilerul montat sub ea ocupa 1-1,3 mp; daca iei in considerare o centrala cu boiler incorporat ocupa si mai putin ...
😂😂, asta da paradox. Impozit pe spatiu ocupat de incalzire 😂😂👍
Așa este. Când îți faci acum casa, trebuie sa mai consider 2-3 mp in plus pentru pompa și accesorii. Un mp acum e vreo 800-1000 euro...
Salut.
Nu ai zis nimic despre automatizarea incalzirii in pardoseala : termostate,actuatoare,centre de comanda.
Iti recomand,daca nu ai deja,panouri fotovoltaice cu invertor.
Deci în concluzie nu este pentru omul de rând, vorbești aici despre o pensiune (afacere) despre împrumut bancar...
Buna, sau produsele Valsir, care garantez ca e calitate italiana si am vazut cu ochii mei ce poate teava de la Valsir.... :)
Buna ziua! Cam cat ar costa pompa de caldura cu tot cu montaj si maruntisuri la la casa normala fara etaj si maxim 70 mp ?
Și eu trebuie să imi fac un sistem de incălzire dar nu știu are se merită, vorbesc de o mansardă de 80 m² și 2-3 calorifere la parter, oare cât mar costa o instalație de genul? Casa este izolată cu izolație de 10 cm pe exterior
Nu stiu, preturile s-au mai schimbat de cand am pus eu. Cel mai corect este sa ceri oferte. Ai TrustExpert sau magazinele clasice- romstal, dedeman etc. Daca ai posibilitate pune incalzire in pardoseala. Spor.
Această firmă transespert face lucrări și în alte județe?(Prahova)
Trust Expert. Din Cate stiu eu da, in toata tara
@@andre-os îmi poți da un număr de telefon de la această firmă?
@@damianaurelia7102 găsești pe goagal. Spor.
da ce pompa ai sol apa ?
daca da cat tea costat foraju
l ca nu vrea nimeni sa zica
pompa e apa-apa. Forajul a fost 200 lei pe ML. Acum probabil este mai mult de 350 lei. Spor
Este adevărat că la încălzirea în pardoseală temperatura agentului termic este mult mai scăzută decît la calorifer, daaaar economie nu faci petru că volumul agetului termic care circulă la pardoseli este mult mult mai mare .
Woaw
Cred că la costuri puteai să adaugi și costul foratului celor 200 de metri și cred ca și costul șapei ca să "închei circuitul" de costuri pentru încălzirea în pardoseală cu pompa de căldură
Iti trebuie doar un put care sa iti asigure debit de 2 mc/ora (in cazul meu 18 metri) si altul care sa iti preia acei 2 mc/ora (in cazul meu 20 metri - acesta exista deja).
@@andre-os important este și costul pentru foratul puțurilor .,.. chiar și la adâncimea care ai avut nevoie...se face totuși , un calcul , o idee , o părere despre cât ar costa forajul pentru puțuri..
Salut, poate duce la 25°C in camera?
Idei - povesteste dsp curte, cum ai amenajat-o. Ce se poate vizita prin barlad, pt turisti.
Ce grosime de izolatie ai pus in termosistemul exterior?
Salut, se gasesc gen sigurante de tablou electric care contorizeaza consumul pompei de caldura... si eu am pus o pompa de caldura aer apa si incalzire in pardoseala, pot sa spun ca sunt multumit! Numai bine, succes!
Buna ! Va rog daca vreti sa mi ziceti cat platiti curentul? Multumesc
O intrebare cum merge jucaria cand afara avem - 15. 20 de grade
13:15 cu 100-250 lei poti instala un contor pasant care sa iti urmareasca doar consumul pompei de caldura ...
Ca inertie termica la incalzirea in pardoasela pentru pensiune nu sunt probleme? Presupun cand nu sunt clienti nu incalziti camerele.
E incalzita toata pensiunea non stop. Pompa este setata la 21 de grade, dar senzorul de temperatura arata intre 22 si 23 de grade. Clientii pot aparea si in ultimul moment, pompa nu da caldura instant. Oricum, daca s-a ajuns la temperatura setata, pompa functioneaza foarte putin. Nu are rost sa oprim caldura.
@@andre-os Oricum multumim de informatii! Pensiunea unde este poate petrecem un sfarsit de saptamana?
@@dutudaiaDutu Bârlad
Cit tea ajuns cu foraj cu tot ?
11:27 pretul schimbatorului de caldura exterior ?
Pompa de căldură plătește chirie pe camera care o ocupă???
Evident
Ce clasa energetica e casa (izolatia).
Pensiunea Diana care se afla unde?
ti ai facut punct termic care ar trebui sa plateasca chirie. deci o data 10000euro instalatia plus valoarea pe mp care o ocupa camera tehnica, 8sau 10mp deci inca 7000euro.
13:23 : wattmetru ... dar e mai complicat la tine ca trebuie sa duca trifazat, nu stiu ce amperaj trebuie... nu ma pricep. Era ok sa scrii si costurile la puturi, dar daca zici ca le=ai facut cu aia de pe stalp cam 150 M.
Ai luat in calcul si sistem fotovoltaic+centrala termica electrica+puffer pentru incalzire?
Fain materialul ai like de la mine!
Cum preparati apa calda menajera ?
boilerul de 400 de litri este legat la pompa de caldura. Aceasta incalzeste apa.
@@andre-os In sezonul rece, da! Dar vara, cand pompa este in modul racire, cu ce preparaqti ACM?
Nu uita sa ne scrii si ceva despre forajele necesare functionarii pompei ! Multumim pt video si felicitări pentru alegerea facuta ! ✌
Putul principal trebuie sa asigure un debit de minim 2 m cubi/ora, iar al 2lea put trebuie sa poata sa preia cei 2 mc/ora. Nu conteaza prea mult adancimea putului, important e sa asiguri debitul.
@@andre-os multumesc !
@@andre-os h
@@andre-os debitul e usor de atins, mai greu o sa fie cu preluarea celor 2 mcubi pe ora. Exista riscul colmatarii daca nu e un put facut ca lumea adica mai la adancime.
Dacă ești legat la Enel, fă-ți un cont și introdu singur consumul lunar citind contorul, fără a mai așteapta regularizarea.
Referitor la consumul pompei de căldură poți cumpăra un contor pe care îl introduci în priza de unde alimentezi .
De curiozitate, astea dau apa calda si caldura la temperaturi similare cu gazul?
Da, doar ca nu sunt rentabile decat pentru incalzire in pardoseala, altfel ar manca prea mult curent.
Salutare. Am cautat pe google Pendiunea Diana si prima la dreapta este din Maracineni... Eu pe care o iau? :) un link ar fi super.
sunt multe pensiuni cu acest nume in Romania. Va trebui sa scrii - pensiunea diana Barlad - sau - pensiunea diana trestiana -
Frumos materialul dar lipsește prețul şapei pentru încălzirea în pardoseala și al puturilor de preluare a apei si de deversare a ei...
pret sapa este spus intr-un alt episod, put - 3000 lei, tevi - 300 lei :)
Link către pensiune?
Preț PER curent ?
Sa-mi fie cu iertare dar nu inteleg ceva: Sa instalezi aer conditionat te-ar fi costat 3.500 Euro plus curentul consumat asa ca ai ales pompa de caldura care te-a costat 18.200 Euro plus curentul consumat. Ce imi scapa aici, unde este avantajul?
aerul conditionat face doar rece. Nu poti asigura caldura. Cu pompa de caldura asiguri si rece si cald + factura mai mica la curent.
@@andre-os Aerul conditionat face si cald nu numai rece (tot in sistem pompa de caldura functioneaza). Nici nu cred ca se mai gasesc aparate de AC care sa faca doar rece.
Iar daca ai posibilitatea sa instalezi unitatea exterioara intr-o pivnita, garaj, magazie, etc astfel incat sa nu inghete iar ecartul dintre temperatura unitatii interioare si unitatea exterioara sa fie cat mai mic, consumul pentru incalzire este foarte mic.
In plus cu AC incalzesti si consumi putin, local, doar acolo unde si cand este nevoie. Este doar un punct de vedere.
Ai realizat un proiect frumos, iti doresc sa ai spor iar intreaga investitie sa iti aduca satisfactie si bucurie!
@@comfortandviewsaustria5575 DAR la minus 10/15 grade NU MAI FUNCȚIONEAZĂ AC !!!
@@tehnicianenergetic869 Evident ca nu, daca le montezi clasic afara pe perete la minus 10/15 grade nu vor functiona, insa nu ai citit cu atentie ce am scris asa ca reiau: "Iar daca ai posibilitatea sa instalezi unitatea exterioara intr-o pivnita, garaj, magazie, etc astfel incat sa nu inghete iar ecartul dintre temperatura unitatii interioare si unitatea exterioara sa fie cat mai mic, consumul pentru incalzire este foarte mic."
M-am gandit ca la o casa mare este nevoie si se construieste musai si un garaj, o magazie sau o pivnita tehnica pe care poti sa o utilizezi sau sa o adaptezi sa adaposteasca unitatile exterioare. Iar in aceste incaperi nu vor fi minus 10/15 grade iar AC functioneaza.
@@andre-os pana se strica placa electronica.....
Domnule .
10 000 de euro este o sumă enormă
Este costul pe 5-7 ani în condiții normale ( la comun, electric, lemne , gaz, etc .. )
Uiți de rentabilitate
După 5 ani , intervin alte costuri pt mentenanță la respectivul sistem
Este asemănător cu centralele electrice.
Eu , personal , nu înțeleg ,unde este rentabilitatea .?
10000 de euro , îi plătești in 10-15 ani , fiind branșat "la comun "
După 10 ani trebuie decolmatate puțurile, revizie centrala, etc
Unde este randamentul ?
Doar dacă ești " protector cu mediul ",. ..dar ai BMW 5
Baftă !!!
Continuă
Pompa a costat 6500 euro. Restul de echipamente le-ai folosi și la un cazan. Dacă iei în considerare ca aceasta pompa îți face rece pasiv pe timp de vara la preț minim și alte avantaje pe care le-am spus deja în clip.
@@andre-os De apreciat transparenta ! Pe partea cealalta, oricum ai privi, e mult sincer... pt nivelul de trai din Romania e chiar exagerat
@@alexandruchivu7327 Dar nu e pentru cei cu nivelul de trai.
Dar la ce preț te gândești? Gratis ar fi scump?
@@andre-os Deci nu poti sa o opresti, deci tot timpul consuma 😂 plus costul dublu la montaj si 200€ servis in fiecare an… ial la minus 25 mai trebuie ajutata cu alta sursa 😂😂😂😂
Buna Andrei! Cam ce dimensiune are camera ta tehnica unde tii pompa și sistemul? Te întreb că sunt in faza de proiectare și vreau să știu dacă sunt suficienti 6 mp sau trebuie sa urc undeva la 9? Merci!
Nu știu sa spun exact. Dar cred ca e undeva la 8. Fă-o cât mai mare. Eu am fost foarte la limită și am regrete ca nu am făcut-o mai mare.
In 30 de ani cred că scoți investiția foarte mult mi se pare enorm
Au trecut 3. Ms de grijă
Sti ce eu nu inteleg la firmele Romanesti daca este Firma vine vede ce iti trebuie si face calculul si nu trebuie tu sa cumperi El aduce tot ce trebuie.
Racirea este pe aceiasi instalatie? adica aceiasi teava din pardoseala? Este OK?
Da, răcirea e pe aceeași teava. Vei seta temperatura la 18 grade. Mai jos de atât face condens.
@@andre-os ai folosit racirea in pardoseala?
@@constantinnegoita4315 da, e bună. ar fi perfectă cu un sistem de ventilatie. eu nu am mai fost dispus sa investesc și în acel sistem.
Ai luat în considerare și încălzire/răcire doar pe Aer condiționat? Te întreb pentru ca eu ma gândesc sa fac asta pentru o casa pe care o construiesc. Nu am găsit prea multe păreri despre acest sistem, poate îmi spui o părere
Nu o sa functioneze, cel putin nu pe caldura. Este o pompa de caldura pe acelasi principiu, este aer-aer. Ai putea sa te interesezi de aceasta. Am inteles ca e cea mai ieftina varianta.
@@andre-os De ce sa nu funtioneze te rog argumenteaza raspunsul . Poate functiona pana la -15 cu aer conditionat si daca scade temperatura mai tare mergi pe electric (doar cele 14 zile de record negativ), din experienta mea recorduri de temperatura negativa nu au fost mai mari de doua saptamani, eu intentionez sa construiesc o casa cu incalzire doar pe aer conditionat, acum se fabrica sisteme de aer conditionat din ce in ce mai performante de ex (Gree Amber GWH12YD-S6DBA1A)
@@DanielPetroNicolas eu am in doua camere aer conditionat si nu fac fata cand e frig. In plus, caldura sta in partea de sus a camerei. Cel mai indicat este ca aceasta sa porneasca de la pardoseala. Altfel vei incalzi mai intai tavanul. In plus, va trebui sa ai o scurgere foarte buna a condesului ce se formeaza, altfel va ingheta. Pe de alta parte cand vrei racoare este buna pozitionarea in partea de sus a camerei pentru ca aerul rece coboara. Cu toate acestea daca ai o casa foarte bine izolata, si aparate foarte bune... poate fi o varianta. Nu stiu. Cel mai bine intreaba la trust-expert, mai sunt si alte variante de incalzire, cum ar fi ventiloconvectoare. Sau mai intreaba si persoane ce iti pot face niste calcule. Nu vrei sa iti faci casa si apoi sa ai regrete. Acestea vor costa multi bani. Spor
@@andre-os E adevarat ce spui dar la casa unui frate deal meu are aer conditionat de la lg A+++ si este pus pe living si cu usile intredeschise incalzeste tot parterul si na avut probleme cu inghetarea condensului tot secretul este sal lasi pornit tot timpul de ex pe 23 de grade dupa ce atinge temperatura dorita merge doar pe mentinere a caldurii si consuma mai putin si cand intri in casa e o senzatie placuta de caldura egala peste tot in casa .
@@DanielPetroNicolas informeaza te corect..varianta cu aer conditionat E ULTIMA OPTIUNE CHIAR SI CU O IZOLATIE APROAPE PERFECTA CA AL UNEI CASE PASIVE! E plin you tub ul cu explicatii de la ingineri constructori buni .Un ex e Soflete...Iar incalzirea in pardoseala e cea mai eficienta solutie...binenteles asociata cu pompa de caldura si panouri foto voltaice sa fii prosumator atunci ai o super casa eficienta cu facturi mici
Pompele de căldură consuma multa energie și nu prea ai confortul dorit(22 de grade...cam slăbuț)...cea mai eficienta încălzire este cu peleți(agropeleți)
22 grade e temperatura setata de mine, si conform studiilor este temperatura ideala la care corpul uman se simte cel mai bine (alaturi de umiditate intre 45-60%). Temperatura o poti seta si la 28 de grade. Consumul automat va fi mai mare, dar o poti face. Pe noi ne-au sunat 3 clienti pana acum sa ne spuna ca e prea cald si trebuie sa dam caldura mai la mic. Acum 2 zile chiar m-a sunat primul client ce a zis ca e prea frig. La acesta din urma abia se facuse curat si se aerisise timp de 2 ore. Incalzirea nu va fi instanta. Pana sa se regleze a trebuit sa mai astepte cam o ora. Probabil ca sunt buni si agropeletii, dar eu chiar am vrut sa scap de alimentarea cazanului.
Fals, consuma foarte puțină energie electrică și ai avantajul reversibilitatii procesului, deci poți sa faci atât căldură cât și frig, apoi nu e nevoie sa bagi peleți la 2 zile sau zilnic.
11:11 Depinde ce materiale; si cine le face ...
Încalzirea la pardoseală este cea mai bună soluţie, iar sistemul de pompă de căldură cel mai bun.
Deci ti-ai pus pompa de caldura apa - apa .
1) Pompa de caldura apa - apa = unde sursa este apa, cu mentiunea ca pompa de caldura apa-apa in circuit deschis are coeficientul de performanta mult mai mare decat pompa de caldura apa-apa in circuit inchis, datorita evitarii pierderilor de schimb de caldura.
2) Asta e medie : Pompa de caldura sol - apa = care are ca sursa pamantul.
3) Cea mai slaba este : Pompa de caldura aer - apa = ce are ca sursa aerul.
4) Pompele de caldura geotermale sunt foarte eficiente. Si asta indiferent de temperatura exterioara. Ele au avantajul temperaturii din pamant sau din apa.
Pentru a identifica cat consuma doar pompa de caldură ,instalați un contor pasant doar pentru pompă.
Salut, intentionezi sa te mai intorci in Uk?
ocazional sau in vacanta :) nu se stie niciodata
@@andre-os mersi și spor la treburile prin noua casa! 🙂
nu e actuala informatia cu materiale marunte. Hidrotehnology ne-a facturat aproape 10000 de lei pentru materiale mărunte, in plus din aprilie 2021, ne rugam de ei sa finalizeze instalarea si punerea in functiune
minutul 4,11 .daca centrala cu calorifere merge 30min la 60gr, iar pompa de caldura 60min la 25gr cam tot aia este.
salut,
vezi ca nu ti-a dat bine la calcule... nu sunt 3600 euro...poate vreo 3950... oricum, felicitari ca ai impartit informatiile cu lumea...
Poți sa ne spui cât te-a ajuns toată investiția pensiunii?
Eu ma indoiesc ca poti raci o incapere cu pardoseala. O spun ca amator doar intuitiv. "
Daca aerul cald e ascendent gandesc ca la racire e aceiasi treaba
Ea oricum nu are o temperatura foarte ridicata.
Am înțeles că climatizarea casei folosindu-te de pompa de căldură nu are nici o treabă cu tăvile de la încălzire prin pardoseală.Se poate dar îți dă un disconfort la o temperatura de 17 grade a pardoselii.Din câte știu pentru climatizare se montează separat niște echipamente care racordate la pompa de căldură vara îți pot climatiza casa.Spun asta că sunt în studiu de piață pentru a beneficia de acest sistem pompă de căldură și panouri fotovoltaice
Dacă vede haurențiu casa ta din structură metalică cred că rămâi fără ia 😁😁
Faci ceva bani cu pensiunea sau ?
Nimeni nu intelege.... ca e important ca in 24 de ore sursa de caldura sa functioneze sub 3 ore la minus 10gr. IMPORTANT E CASA CALDA cu centrala oprita.
Sistemul ăsta de incălzire l-am văzut și in austria și din ce știu preț total la o casă de 220m² a costat 12.000€ din ce mi sa spus.
Romstal nu a dezamagit niciodata la calitatea fitingurilor.
Degeaba te chinui să le explici la țărani, despre încălzirea în pardoseală:)))
si eu zic ca e vrajeala....
Un sfat pentru apa calda pune panouri solare pentru Apa
Amortizarea pe lunga durata face ca...clientii sa nu se-nghesuie sa cumpere acest sistem care este si complicat si orice este complicat este si defectuos. Cere si intretinere periodica, verificari, costa, etc. Deci dupa instalare urmeaza alti bani care nu se vor termina niciodata. 30.000 ron nu sint de ici de colo, sint bani nu gluma. Instalatia iti fura si din spatiul casei, tevaraie, bazine, robinete, etc. de-ti produce frica nu alta. Si mai intra si curentul electric in calcul deci grosso-modo ca si Tesla masina mai usor cu pianul pe scari.
🤣 nu am ce sa răspund. Dar e amuzant oricum.
iti vinzi casa ca sa iti pui pompa de caldura
Mult a durat pana ai dat episodul asta