Toon Hermans Tennis

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 26 вер 2024
  • Bent U al lid van mijn UA-cam kanaal met veel oude muziek en allerlei gekkigheden........ zo niet maakt mij blij en abonneert U zich dan op dit kanaal door op het belletje te klikken voor heerlijke muziek van toen en ooit.
    We gaan op naar de 2000 leden…..
    / @tedsmuziekvantoenenooit
    Wikipedia
    Biografie Toon Hermans
    Antoine Gerard Theodore (Toon) Hermans (Sittard, 17 december 1916 - Nieuwegein, 22 april 2000) was een Nederlands cabaretier, zanger, kunstschilder en dichter. Hij wordt als een van de "Grote Drie van het Nederlandse cabaret" van na de Tweede Wereldoorlog beschouwd, samen met Wim Sonneveld en Wim Kan.
    Toon Hermans werd geboren als tweede van vijf zoons in zijn ouderlijk huis aan de Parklaan in Sittard.[1] Hermans kende tijdens zijn leven verschillende tegenslagen. Hij ondervond in zijn jeugd de ontberingen die volgden op de Eerste Wereldoorlog, de economische crisis van de jaren dertig en de Tweede Wereldoorlog gevolgd door de noodzakelijke wederopbouw. De Sittardsche Bank waarvan zijn vader directeur was ging in 1924 failliet en drie jaar later stierf zijn vader.[2] Hierdoor waren Hermans en zijn broers straatarm. Hermans ging zich toen bezighouden met het schrijven van sinterklaasgedichten voor een speelgoedwinkel. In zijn tienerjaren werd Hermans geïnspireerd door de clown Johan Buziau, in wiens voetsporen hij wilde treden.[3] Op 18-jarige leeftijd schreef hij zijn eerste revue.
    Zo werd hij in zijn streek (rondom Sittard in Nederlands Limburg) groot in carnavalskringen. Ook begon zijn bekendheid aan het begin van de jaren veertig langzaam te groeien buiten Limburg, mede dankzij de radio. In 1942 verhuisde Hermans naar Amsterdam. Er ontstond een zoektocht naar nieuw talent doordat joodse artiesten niet meer mochten optreden. Hermans profiteerde daarvan.[4] Via Alex Wunnink vond hij werk bij het cabaret van Carl Tobi dat veel optrad in het Leidseplein Theater. Om te mogen optreden sloot Hermans zich aan bij de Kultuurkamer.[5] Later in de oorlog sloot hij zich aan bij het Mikkenie-revue.

КОМЕНТАРІ • 7

  • @itana5542
    @itana5542 Рік тому +1

    Spelen met woorden: Geweldig 😂🙏👌

  • @dinantvanzetten4846
    @dinantvanzetten4846 2 роки тому +2

    Prachtig

  • @jimtekanarie
    @jimtekanarie 3 роки тому +2

    Bangelijk!!

  • @edje8339
    @edje8339 Рік тому +2

    toch tijdloos zulke dingen

  • @emieltack
    @emieltack Рік тому +2

    Schitterend

  • @TSHudepohl
    @TSHudepohl 5 місяців тому

    UIt welke show stamt dit fragment ? Want er staat me nog iets bij rondom tennis als "game to miss passington" of iets dergelijks....

  • @BlaDeKke
    @BlaDeKke 2 місяці тому

    Een van de beste stukken. Dit en Aristoteles. 😂