📚 Avem 3 CĂRȚI pe care le trimitem către voi, spuneți-mi mai jos răspunsul vostru la întrebarea ediției. Într-o săptămână răsplătim cele mai bune comentarii. 👉CUM CREDEȚI CĂ VA ARĂTA ROMÂNIA ÎN 20 DE ANI? 🇷🇴 👈
In 20 de ani vom fi pregatita sa devina gubernie ruseasca, procentul de romi va creste, va fi seceta si nu se vor lua masuri, incat mancarea va fi scumpa, oamenii competenti vor continua sa plece din Romania, posibil ca va fi razboi care va reseta insasi ideea de Romania. Ne vom dizolva ca natie.
In conditiile in care integrarea Europeana continua in ritmul de pana acum, presiunea SUA pe China creste iar conflictul din Ucraina ingheata, Romania va ajunge la statulul de economie dezvoltara pana in 2035. Dupa aceea orice crestere va fi puternic conditionata de demografie, din pacate capitol la care nu stam bine dar avem o sansa daca diaspora revine iar statul incurajeaza natalitatea si investitiile in educatie
Analiză corecta ✍️….bravo ….asa se discuta la rece cu bune și cu rele salut acest podcast Dl Andrei are perfectă dreptate și pe același gând 💭 cu mine …cred ca avem aproape aceasi vârsta 50 de ani 👍🎉
Sa sperăm ca foarte departe mai multă prosperitate ,oamenii mai fericiți ,,,viața înseamnă mai mult decât griji și nevoie ar trebui să și trăim ca romani și să ne bucurăm de viața în aceasta minunată tara și să o ridicam din nimic 👍🎉❤️🇷🇴
Foarte interesant și edificator , este prima dată când îl ascult cu atenție pe Andrei Caramitru . De ce nu te implici în viața politică românească Andrei ? Dacă vei candida vreodată , vei avea din partea mea un vot asigurat .
Salut! Romania, dupa parerea mea, va fi peste 20 de ani o tara cu o comunitate de imigranti foarte numeroasa, cu o populatie de romani imbatranita, populatie nevoita sa invete sa convietuiasca cu acestia, sa le aprecieze cultura si in acelasi timp sa incerce sa le impartaseasca particularitatile noastre culturale. Romania de peste 20 ani va fi un fel de Montreal/Quebec al canadienilor, o tara in care se va trai bine, dar care va avea provocari legate de acceptarea schimbarilor aduse de imigratia masiva.
Inca o dovada, daca mai era nevoie, ca daca ai bani nu trebuie sa ai si dreptate cind iti dai cu parerea cum trebuie sa mearga societatea. O societate e ca un sistem ecologic in care sint si paraziti, profitori, oportunisti. Faptul ca ai bani nu inseamna ca ai facut si ceva important pentru societate, s-a vazut asta in pandemie sau se poate vedea in orice societate aflata intr-o situatie limita.
Ne vom confrunta cu probleme demografice serioase. Vom deveni un jucător european mai serios în materie de energie, agricultură și programare / AI. Un atuu îl va reprezenta portul la Marea Neagră, ceea ce ne va conferi importanță regională pe domeniul logisticii.
Provocări: Depășirea birocrației și corupției va fi esențială. Reducerea disparităților dintre zonele urbane și rurale va rămâne o provocare majoră. Gestionarea declinului demografic și îmbătrânirii populației va necesita planificare strategică. România din 2034 ar putea deveni un actor mai puternic în UE, cu o economie modernizată și o calitate a vieții îmbunătățită, dacă va aborda în mod eficient provocările actuale. Daca ne dorim sa ajungem un jucator important in regiune.
Bun, înțeleg că în România actuală este mai bine decât înainte de anul 2000 și înainte de Revoluție. Ok, dar noi am crescut economic în relație cu Europa, mai ales cu țările din vestul Europei - Franța, Germania, Olanda etc. Totuși, tu spui că acum suntem mai stabili și o ducem mai bine decât Europa de Vest. Cum se explică asta, când facem comerț și schimburi comerciale în principal cu țările din Europa de Vest? Cum poți spune că în România este mai bine și că aici se pot face afaceri mai bune decât în Europa de Vest, când economia noastră depinde de ei? Faci afaceri bune în România doar dacă și în Europa de Vest se trăiește bine, pentru că pe piața românească nu se consumă la fel de mult ca pe piețele vestice. Fără acele piețe, unde am putea vinde? Spre exemplu, în Turcia nu vindem aproape nimic, doar importăm de la ei. Mai mult, turcii ne-au luat acum și o parte considerabilă din contractele de infrastructură: în prezent, ei dețin aproximativ 30% din contractele în desfășurare din România, câștigate cu prețuri de dumping. Asta distruge firmele noastre și pe cele europene. Între timp, conducătorii noștri „patrioți” se fac că nu văd situația. În loc să sprijine industria autohtonă, cumpără mașini, trenuri și tramvaie din Turcia, pentru că acolo comisioanele sunt garantate. Astfel, ne distrug propria industrie și economia locală.
Multe erori: tramvaie cumparam cele mai multe, de pe piata locala, de la uzina din Arad. Trenuri electrice, nu le cumparam din Turcia, le cumparam de la cele mai bune firme de resort din UE, din Franta...Polonia(firme cu renume tot din vest) Nimeni nu a spus ca stam mai bine decat Olanda, Germania, sau Franta , dar ca ne apropiem rapid de aceste tari-etalon ale continentului si asta e f. bine. Ca aceste tari vor scade industrial, nivel de trai, asta este roata istorica(acolo, prea mult socialism! - atentie la masuri socialiste!)
indiferit cum masorati, nivel de trai niciodata a fost asa de inalt pentru populatia generala. Nici tigani nu mai vor sa lucrez la salubrizare si au avut nevoie sa aduc Nepalezi sa faca treaba asta.
Foarte corect. Și asta e o realitate , niciodată românii nu au avut acces la bunuri ,servicii sau perspective ca acum. Acum o familie normală își poate lua o mașină decentă sau să facă un concediu în Grecia....ceea ce acum 20 de ani era un vis pentru o familie cu salariul mediu .
@@adrianadrian5265 sănătate, învățământ sunt servicii obligatorii în orice stat se vrea funcțional. E mai bine decât a fost, dar disfuncționalitatea aparatului de stat irită mai ales când bugetarii funcționează ca o societate paralelă cu privații. Cat despre declinul justiției nu mai zic. E nevoie de instituții independente și puternice
Romania va fi o putere regionala in 20 Ani cu ajutorul românilor care se vor intoarce cu studii din strainatate si cu knowledge din succesul sau esecul acelor societati!
Puștiu... în Occident se duc la cantina socială... pentru ..că sunt ... zgârciți... mai precis... limitați....mintal ! P.S. îți mulțumesc pentru că mi-ai amintit ce înseamnă valoarea personală !
România în 20ani: Păi având în vedere că zilele acestea a ajuns la Constanța platforma maritimă ce urmează să extragă GAZ din Marea Neagră, ROMANIA va ajunge un fel de QUATAR, dacă va ști cum să își joace cărțile corect.
Intersante ipoteze dar mai mult science fiction decat realitate! Cu toata disfunctionalitatea Europei, nivelul de trai in Europa este mult peste America(PIB-ul american este mai mare dar eu zic ca e inselator datorita inechitatii sociale). Domnul Caramitru plange prohodul Europei dar uita ca America fara Europa nu ar mai fi ce este acum .Societatea americana din punctul meu de vedere are o multime de probleme mult mai grave decat Europa: polarizarea societatii( 10% din populatie traieste in conditii neimaginabile in Europa), lipsa de educatie, lipsa de protectie sociala , nivel al criminalitatii foarte ridicat, o economie care se bazeaza foarte mult pe imigratia la negru. Lipsa resurselor energetice, este o lovitura foarte puternica pentru Germania dar sunt sigur ca vor trece peste asta in cativa ani. Hai sa analizam prin comparatie....America nu a reusit sa aiba o influenta pozitiva asupra nivelului de trai a unei alte tari (de la planul Marshal incoace). Ex. America de Sud , America Centrala e un dezastru, Mexic, nici pana Puerto Rico care tine de ei nu beneficiaza de proximitatea de ei. De ce? Din cauza individualismului american. Pe cand Europa s-a deschis catre est iar rezultatele se vad (Polonia, Cehia, Slovenia, Croatia, Romania etc) desi este clar ca exista un transfer de bogatie care practic saraceste tarile din vest. Si sunt un pro-american convins...dar nu are rost sa ne ascundem dupa degete si sa vedem lucrurile atat de distorsionat ca si domnul Caramitru. Sanatate la toti!
Romania va fi pol de stabilitate geopolitic pana in Orientul mijlociu, datorita pozitiei strategice intre Europa si Asia. SUA cunoaste importanta Romaniei si va fi partenerul principal, impreuna cu Japonia si Coreea de Sud, pentru dezvoltarea regiunii si contrabalansarii sostemului BRICS.
prietene poti calatori liber in america? ai acces la spatiul schengen ? romania este pe ultimele locuri din ue la orice ,mai putin la trafic de droguri si trafic de fiinte umane ce pm tot vorbiti aiurea
Asa, nu sunt deacord absolut deloc cu ideea ca asigurarile trebuie sa fie private, am vazut in America cum aia acopera ce vor ei, efectiv nici informed consent nu exista. Asigurarile trebuie sa fie de stat, iar serviciul medical privat. Ori eu ca pacient refuz sau aleg serviciul medical, nu impus, iar statul plateste. In cazul asigurarilor private, aia vor sa ti impuna cu forta serviciile medicale de un anumit fel, ca in America. Daca nu le accepti, refuza sa tr mai acopere. Si asa am trait dictatura medicala covidiana unde virusii lor nici macar nu au fost izolati biologic, iar vaccinurile lor au fost niste fraude toxice absolute. Nu. Casa de asigurari musai de stat (doar ca sa ia forma unui hedge fund si sa mai faca investitii), iar serviciul medical sa fie privat la alegerea oamenilor (infrastructura mare, spitale, poate fi investitie de stat in parteneriat public-privat). Eu ca pacient imi aleg eu, fara sa fiu supus vreunul abuz din partea medicilor alopatici, asta trebuie legiferat, ce serviciu medical aleg. Asiguratorul de stat, plateste fara sa imi impuna mie ceva, si gata.
📚 Avem 3 CĂRȚI pe care le trimitem către voi, spuneți-mi mai jos răspunsul vostru la întrebarea ediției. Într-o săptămână răsplătim cele mai bune comentarii.
👉CUM CREDEȚI CĂ VA ARĂTA ROMÂNIA ÎN 20 DE ANI? 🇷🇴 👈
In 20 de ani vom fi pregatita sa devina gubernie ruseasca, procentul de romi va creste, va fi seceta si nu se vor lua masuri, incat mancarea va fi scumpa, oamenii competenti vor continua sa plece din Romania, posibil ca va fi razboi care va reseta insasi ideea de Romania. Ne vom dizolva ca natie.
In conditiile in care integrarea Europeana continua in ritmul de pana acum, presiunea SUA pe China creste iar conflictul din Ucraina ingheata, Romania va ajunge la statulul de economie dezvoltara pana in 2035. Dupa aceea orice crestere va fi puternic conditionata de demografie, din pacate capitol la care nu stam bine dar avem o sansa daca diaspora revine iar statul incurajeaza natalitatea si investitiile in educatie
Analiză corecta ✍️….bravo ….asa se discuta la rece cu bune și cu rele salut acest podcast Dl Andrei are perfectă dreptate și pe același gând 💭 cu mine …cred ca avem aproape aceasi vârsta 50 de ani 👍🎉
Sa sperăm ca foarte departe mai multă prosperitate ,oamenii mai fericiți ,,,viața înseamnă mai mult decât griji și nevoie ar trebui să și trăim ca romani și să ne bucurăm de viața în aceasta minunată tara și să o ridicam din nimic 👍🎉❤️🇷🇴
Foarte interesant și edificator , este prima dată când îl ascult cu atenție pe Andrei Caramitru . De ce nu te implici în viața politică românească Andrei ? Dacă vei candida vreodată , vei avea din partea mea un vot asigurat .
Salut! Romania, dupa parerea mea, va fi peste 20 de ani o tara cu o comunitate de imigranti foarte numeroasa, cu o populatie de romani imbatranita, populatie nevoita sa invete sa convietuiasca cu acestia, sa le aprecieze cultura si in acelasi timp sa incerce sa le impartaseasca particularitatile noastre culturale. Romania de peste 20 ani va fi un fel de Montreal/Quebec al canadienilor, o tara in care se va trai bine, dar care va avea provocari legate de acceptarea schimbarilor aduse de imigratia masiva.
Inca o dovada, daca mai era nevoie, ca daca ai bani nu trebuie sa ai si dreptate cind iti dai cu parerea cum trebuie sa mearga societatea.
O societate e ca un sistem ecologic in care sint si paraziti, profitori, oportunisti. Faptul ca ai bani nu inseamna ca ai facut si ceva important pentru societate, s-a vazut asta in pandemie sau se poate vedea in orice societate aflata intr-o situatie limita.
Amdrei Caramitru No1 the best. Eu las propune prim ministru
Ne vom confrunta cu probleme demografice serioase. Vom deveni un jucător european mai serios în materie de energie, agricultură și programare / AI. Un atuu îl va reprezenta portul la Marea Neagră, ceea ce ne va conferi importanță regională pe domeniul logisticii.
Buni amandoi!
Provocări:
Depășirea birocrației și corupției va fi esențială.
Reducerea disparităților dintre zonele urbane și rurale va rămâne o provocare majoră.
Gestionarea declinului demografic și îmbătrânirii populației va necesita planificare strategică.
România din 2034 ar putea deveni un actor mai puternic în UE, cu o economie modernizată și o calitate a vieții îmbunătățită, dacă va aborda în mod eficient provocările actuale. Daca ne dorim sa ajungem un jucator important in regiune.
Bun, înțeleg că în România actuală este mai bine decât înainte de anul 2000 și înainte de Revoluție. Ok, dar noi am crescut economic în relație cu Europa, mai ales cu țările din vestul Europei - Franța, Germania, Olanda etc. Totuși, tu spui că acum suntem mai stabili și o ducem mai bine decât Europa de Vest. Cum se explică asta, când facem comerț și schimburi comerciale în principal cu țările din Europa de Vest?
Cum poți spune că în România este mai bine și că aici se pot face afaceri mai bune decât în Europa de Vest, când economia noastră depinde de ei? Faci afaceri bune în România doar dacă și în Europa de Vest se trăiește bine, pentru că pe piața românească nu se consumă la fel de mult ca pe piețele vestice. Fără acele piețe, unde am putea vinde? Spre exemplu, în Turcia nu vindem aproape nimic, doar importăm de la ei.
Mai mult, turcii ne-au luat acum și o parte considerabilă din contractele de infrastructură: în prezent, ei dețin aproximativ 30% din contractele în desfășurare din România, câștigate cu prețuri de dumping. Asta distruge firmele noastre și pe cele europene. Între timp, conducătorii noștri „patrioți” se fac că nu văd situația.
În loc să sprijine industria autohtonă, cumpără mașini, trenuri și tramvaie din Turcia, pentru că acolo comisioanele sunt garantate. Astfel, ne distrug propria industrie și economia locală.
Multe erori: tramvaie cumparam cele mai multe, de pe piata locala, de la uzina din Arad. Trenuri electrice, nu le cumparam din Turcia, le cumparam de la cele mai bune firme de resort din UE, din Franta...Polonia(firme cu renume tot din vest)
Nimeni nu a spus ca stam mai bine decat Olanda, Germania, sau Franta , dar ca ne apropiem rapid de aceste tari-etalon ale continentului si asta e f. bine. Ca aceste tari vor scade industrial, nivel de trai, asta este roata istorica(acolo, prea mult socialism! - atentie la masuri socialiste!)
13:34 nivelul de trai se masoara in bunuri, servicii, perspective, mediu, nu in euro. O monedă nu e unitate de masură al nivelului de trai !
atata stie de ani intregi spune aceleasi lucruri ,face multe predictii din care nu nimereste nimic
indiferit cum masorati, nivel de trai niciodata a fost asa de inalt pentru populatia generala. Nici tigani nu mai vor sa lucrez la salubrizare si au avut nevoie sa aduc Nepalezi sa faca treaba asta.
@ekesandras1481 simpaticule
Foarte corect. Și asta e o realitate , niciodată românii nu au avut acces la bunuri ,servicii sau perspective ca acum. Acum o familie normală își poate lua o mașină decentă sau să facă un concediu în Grecia....ceea ce acum 20 de ani era un vis pentru o familie cu salariul mediu .
@@adrianadrian5265 sănătate, învățământ sunt servicii obligatorii în orice stat se vrea funcțional. E mai bine decât a fost, dar disfuncționalitatea aparatului de stat irită mai ales când bugetarii funcționează ca o societate paralelă cu privații. Cat despre declinul justiției nu mai zic. E nevoie de instituții independente și puternice
Oare de ce trebuie să copiez pe alți ... și nu văd realitatea mea ????
Romania va fi o putere regionala in 20 Ani cu ajutorul românilor care se vor intoarce cu studii din strainatate si cu knowledge din succesul sau esecul acelor societati!
Dacă iluziile ar fi suficiente...
Puștiu... în Occident se duc la cantina socială... pentru ..că sunt ... zgârciți... mai precis... limitați....mintal ! P.S. îți mulțumesc pentru că mi-ai amintit ce înseamnă valoarea personală !
Andrei ,te aleg primar.
The working definition of capitalism used here is flawed capitalism =/= commerce.
Locuieste in Romania acest domn? La o adica si turcii din Berlin vad doar lapte si miere in Turcia.
România în 20ani:
Păi având în vedere că zilele acestea a ajuns la Constanța platforma maritimă ce urmează să extragă GAZ din Marea Neagră, ROMANIA va ajunge un fel de
QUATAR, dacă va ști cum să își joace cărțile corect.
Are grija Russia prin Austria si Omv sa nu se intample 🤔🤔🤔
Ce să mai….. ministru’ mondial e băiatul ăsta! Mondialule Ministrule!!!😮
Munciti? Da.
Adevăr grăiești!!!!
Intersante ipoteze dar mai mult science fiction decat realitate! Cu toata disfunctionalitatea Europei, nivelul de trai in Europa este mult peste America(PIB-ul american este mai mare dar eu zic ca e inselator datorita inechitatii sociale). Domnul Caramitru plange prohodul Europei dar uita ca America fara Europa nu ar mai fi ce este acum .Societatea americana din punctul meu de vedere are o multime de probleme mult mai grave decat Europa: polarizarea societatii( 10% din populatie traieste in conditii neimaginabile in Europa), lipsa de educatie, lipsa de protectie sociala , nivel al criminalitatii foarte ridicat, o economie care se bazeaza foarte mult pe imigratia la negru. Lipsa resurselor energetice, este o lovitura foarte puternica pentru Germania dar sunt sigur ca vor trece peste asta in cativa ani. Hai sa analizam prin comparatie....America nu a reusit sa aiba o influenta pozitiva asupra nivelului de trai a unei alte tari (de la planul Marshal incoace). Ex. America de Sud , America Centrala e un dezastru, Mexic, nici pana Puerto Rico care tine de ei nu beneficiaza de proximitatea de ei. De ce? Din cauza individualismului american. Pe cand Europa s-a deschis catre est iar rezultatele se vad (Polonia, Cehia, Slovenia, Croatia, Romania etc) desi este clar ca exista un transfer de bogatie care practic saraceste tarile din vest. Si sunt un pro-american convins...dar nu are rost sa ne ascundem dupa degete si sa vedem lucrurile atat de distorsionat ca si domnul Caramitru. Sanatate la toti!
❤, gindeste romaneste, foarte bun baiatul caramitru, 😂❤
Pupincurism FSN-ist ?!
Cred ca a intrat in penele!
Romania va fi pol de stabilitate geopolitic pana in Orientul mijlociu, datorita pozitiei strategice intre Europa si Asia. SUA cunoaste importanta Romaniei si va fi partenerul principal, impreuna cu Japonia si Coreea de Sud, pentru dezvoltarea regiunii si contrabalansarii sostemului BRICS.
prietene poti calatori liber in america? ai acces la spatiul schengen ? romania este pe ultimele locuri din ue la orice ,mai putin la trafic de droguri si trafic de fiinte umane ce pm tot vorbiti aiurea
@ , pasol na turbinca sa nu faci AVC!
Votam masiv AUR!
#CG11
mars
"Epoca de aur"?!
Asa, nu sunt deacord absolut deloc cu ideea ca asigurarile trebuie sa fie private, am vazut in America cum aia acopera ce vor ei, efectiv nici informed consent nu exista. Asigurarile trebuie sa fie de stat, iar serviciul medical privat. Ori eu ca pacient refuz sau aleg serviciul medical, nu impus, iar statul plateste. In cazul asigurarilor private, aia vor sa ti impuna cu forta serviciile medicale de un anumit fel, ca in America. Daca nu le accepti, refuza sa tr mai acopere. Si asa am trait dictatura medicala covidiana unde virusii lor nici macar nu au fost izolati biologic, iar vaccinurile lor au fost niste fraude toxice absolute. Nu. Casa de asigurari musai de stat (doar ca sa ia forma unui hedge fund si sa mai faca investitii), iar serviciul medical sa fie privat la alegerea oamenilor (infrastructura mare, spitale, poate fi investitie de stat in parteneriat public-privat). Eu ca pacient imi aleg eu, fara sa fiu supus vreunul abuz din partea medicilor alopatici, asta trebuie legiferat, ce serviciu medical aleg. Asiguratorul de stat, plateste fara sa imi impuna mie ceva, si gata.