Tyto vanoce pamatuju a hrozne rad vzpominam. Kapr ve vane , stromecek vonel nekolik dni. To byla atmosfera ktera se uz nevrati. Ta doba byla stokrat lepsi nez dnes. Hned bych to vratil!
Ja si pamätám 80 roky Vianoce...❤️❤️ toto je môj názor.. ale Vianoce vtedy Boli krajšie...Bolo tam väčšie Kúzlo..!!!!! Teraz v septembri plné obchody vianočných ozdôb a všetkého sviatočného.. Hlúpy obchodníci...December je krásny zimný mesiac.. A mesiac Vianočných sviatkov..😉💕❤️ krásne video... 👍👍
Já pamatuji sedmdesátky, a opravdu Vánoce byly kouzelné. Dnes kam se podíváte, Vše po americku. Namísto Veselé Vánoce, všude nápisy Merry Christmas. Místo Ježíška kýčovitý Santa Claus. Dokonce i v srpnu blbli s Vánocemi v Kauflandu. Ztratily svoje kouzlo..
Tak to je vidět, že do oboru absolutně nevidíte. Dnes je takových lidí mnohem víc, jen nevím jestli zrovna u vás. Tady v Praze rozhodně. Je tu spousta tradičních, kvalitních soukromých pekáren, tedy přesně to co za nuzného bolševika vůbec nebylo, protože ti idioti museli podle not z Kremlu všechny živnostníky OKRÁST a všechno tradiční zničit. Tzn., je to úplně přesně naopak, než píšete.
Tak to je vidět, že do oboru absolutně nevidíte. Dnes je takových lidí mnohem víc, jen nevím jestli zrovna u vás. Tady v Praze rozhodně. Je tu spousta tradičních, kvalitních soukromých pekáren, tedy přesně to co za nuzného bolševika vůbec nebylo, protože ti idioti museli podle not z Kremlu všechny živnostníky OKRÁST a všechno tradiční zničit. Tzn., je to úplně přesně naopak, než píšete.
Vánoce považuji za nejkrásnější svátky v roce, je moc velká škoda že si na těchto svátků upadá velká část lidových tradic, k nejkrásnějším svátkům v roce patří vánoční písně a koledy v podání našeho legendárního pana zpěváka Karla Gotta 👏👏
Krásne spomienky na dávne Vianoce, vnímala som ich očami dieťaťa. Aj dnes máme krásne Vianoce,snažím sa o zachovanie našich rodinných tradícií a o peknú a pokojnú atmosféru v adventnom čase. Vďaka za pekné video,pripomenutie si detských čias❤
Je to tak,moje děti více prožívali vánoce,věřily na Ježíška sledovaly pohádky pekly semnou cukroví.vnoucata už jsou jiné,nevěři na Ježíška už v 5letech.maji teď 12 let a mlátí s nima puberta a mobil.aspon dodržují krájení jablíčka,pečení cukroví,ale jen chvíli .sledují jen některé pohádky,..je jiná moc divoká doba..
A vtedy sme si kupili nugatove dvojfarebne kocky cokoladove a bolo to super. Boli samostatne vazene. Teraz take nekupite aspon som nevidela este ich maju sem tam v bonboniere. A asi sa robia len pre zahranicie alebo vobec.
@@EmaHanzi-fv9nkJá si to pamatuji, jsem ročník 91. Věřila jsem i na klekáníčka (taková postava, co klepe na okno, aby děti šly včas spát) a opravdu jsem na věřila! U nás kus od vesnice svítila taková červená anténa jako upozornění pro letadla (dodnes tam svítí), vždycky když se setmí. A tohle jsem věřila bylo sídlo onoho “klekáníčka”😁. A opravdu i párkrát na to okno zaťukal - měli jsme pokoj v 1. patře, takže to nikdo jiný být nemohl. Pak jsem se dozvěděla, že to byla vždycky babi s koštětem😁 Ale věřte, fungovalo to! S bráchou jsme ani nedutali a koukali spát😂 Věřila jsem i na Ježíška i čerty s Mikulášem a andělem. Moje “chytrá spolužačka” se mi asi v 5. třídě snažila namluvit (škodolibě), že opravdu žádný Ježíšek není, že to nosí rodiče - a víte co, já byla tvrdohlavá a ještě do 6. třídy jsme zarputile bránila, že Ježíšek existuje (kdo říká, že ne, vlastně i dodnes?!) No a s čerty podobně. Nějak se k nám dětem dostalo, že Mikuláše hraje strejda. Stejně tak i čerty, jeden měl vyloženě masku. Ale! Byl tam jeden s černými kudrnatými vlasy a to jsme dobře věřili, že TEN je pravý! Jedině ten. Chodili falešní i praví😂 Takže jsem si to od nikoho vymluvit nenechala docela dlouho a bylo to k dobru. Jsou to krásné vzpomínky, jak Ježíšek opravdu vzal ten dopis za oknem! (tu neochvějnou víru si pamatuji moc dobře). I když z čertů jsem měla trochu trauma, protože k nám chodili až do obýváku jako poslední, už po pár panákách a vždycky se zdrželi. Jednou nás s bráchou strčili napůl do pytle a jednou odnesli až k vrátkům (taky jsme nebyli svatí) - a když člověk fakt věří, že můžou odnést do pekla, není to legrace😅 Tuhle část bych z nostalgie vynechala, ale jinak jsem ráda, že mě rodiče ukázali v něco uvěřit😊
@@martabednarikova6099Kočky? Jak se to jmenovalo, nemáte zdání? To by mě zajímalo, něco mi to říká:) Mně nejvíc chutnaly taková miminka v zavinovačce😂 Stříbrno růžová plněná figurka. Byla to čokoláda s bílou jemnou cukrovou náplní, byly v kolekci, nevím už které (asi jedné z mála tehdy ještě v 90. letech v ČR), taky jsem je neviděla dlouho. Dnes kolekce nestojí za nic, samý palmový tuk, zanechává to divnou pachuť, čokoláda se ani sama nerozpustí na jazyku, celé takové umělé:(
Úplně vám rozumím a vím, co tím myslíte. Hodně dělají reklamy a obchoďáky, co nám to cpou už od září - marketingová masáž neskutečná! Já byla v šoku, když jsem se v září zeptala v KiK, jestli mají podzimní dekorace a oni, že už jen doprodej a jinak už Vánoční🫠🫠🫠 Obchody dělají hodně. Ale nesmutněte - je to hodně i o tom, jak necháte ostatní, aby vám diktovali, jak se máte cítit. Já mám teď pořád ještě podzim, neb se mi líbí! Nenechte nikdy nikoho zkazit vám sváteční očekávání. O tom to je. Doteď jsem Vánoce ignorovala, ale Advent už se blíží - na konci listopadu už světýlka a koledy můžou do domu😂🫶
Jelikož máme malé děti stromeček nám nosí Ježíšek.Mame kolekci , prskavky a staré ozdoby po brababicce.Dopoledne jezdíme do lesa dát zvířátkům a odpoledne na dětskou mši.Večeříme dlouho povídáme si o vsem a posloucháme koledy.Pote lijeme olovo a manželka odvede děti ven já umělým sněhem udělám stopy u stromku jako od Ježíška a ještě pocházím pár větviček nechám otevřený balkón a zapálim svíčky.A kouzlo může začít.Rozdava dárky syn , který už umí číst a rozdá dáreček všichni počkáme co na to dotyčný říká.Ne trhání dárků každý sám.Vsak ten den je jen jednou za rok nač spěchat? A poté poděkujeme za dárky Ježíškovi a zpívame koledy.
A ze nic nebolo...som rocnik 63 radost bola z ovocia ktore je dnes aj v lete a tak bezne...kolekcie salonky krasne vonali aj potraviny teraz uz koncom oktobra ...take divne
Salonky znám (jestli jsou to ty banánové, kokosové a ještě jedny) bývaly dobré a dělají se dodnes, ale je to teď samý rostlinný tuk a chutná to uměle, takže už to nejím😕
Ale počas roka sme mali sezónne naše o ovocie načo si mi teraz mandarínky v lete? To nemá chuť takisto melón v zime to nemôže byť dobré ale hlavné že máme počas roka všetko samý odpad za drahé peniaze na to není slov
Pamatuju si vánoce za komunistů jako dítě,dlouhé fronty na vše, ale bylo to opravdu jiné, vše začalo v prosinci, člověk se těšil dneska je to jen o konzumu a co nejdražších dárcích, a začíná to od října. Peklo se cukroví, protože sladkostí bylo hrozně málo, dneska stromečky nevoní a to čemu říkají kolekce říkám hnus, sladké, ale bez chuti 🤮,ještě že jsem kdysi ty vánoce opravdu zažila, dnes je to úplně jiné a ne tak pěkné 😢
Tenkrát také nebyla čokoláda čokoládou, muselo se vybírat stejně jako dnes. čokoládové kalendáře nebyli k dostání, jelikož to komunisti nepodporovali. A dárků k Vánocům jsme neměli moc, ale to nemusí být ani dnes. To všechno záleží pouze na nás. Ať si každý rozmyslí co je pro něj důležité.
@@vladimirmodr8253 Dnes jsme na tom totiž hůř jak za komunistů. Draho, lidí ve vládě úplně zbytečně , všechny živíme,nic ve státě nemáme, všecko rozprodané a rozkradené,spousta lidí žije z ruky do huby. Co je dnes lepší? Běžte se vycpat.
Už kvůli těm frontám a toho blázince, vánoce ráda nemám. Mnohem lepší jsou velikonoce, to blížící se jaro to je to správné. Nebudu celý rok šetřit, abych to utratila za hlouposti.
Mi mame umeli zelení Slovenska republika my bývame veľa rokou 70moja mama mňa porodila Trenčíne nemocnici januári budem mať 55rokou jej Cera Ivana Dedikova
Dnes budú pre nás Vianoce iba viac rokou chodí moja svokra Anna šance pri kríži Moravské Lieskové 84rocna sa nevestu Nové Mesto nad Váhom D Štubnu 2cislo Ivana jej syn Miro Dedik 59rokou jej syn
Tyto vanoce pamatuju a hrozne rad vzpominam. Kapr ve vane , stromecek vonel nekolik dni. To byla atmosfera ktera se uz nevrati. Ta doba byla stokrat lepsi nez dnes. Hned bych to vratil!
Ja si pamätám 80 roky Vianoce...❤️❤️ toto je môj názor.. ale Vianoce vtedy Boli krajšie...Bolo tam väčšie Kúzlo..!!!!! Teraz v septembri plné obchody vianočných ozdôb a všetkého sviatočného.. Hlúpy obchodníci...December je krásny zimný mesiac.. A mesiac Vianočných sviatkov..😉💕❤️ krásne video... 👍👍
Byla jste v té době dítě (mladá)... To člověk vnímá vše jinak
Asi to bolo kuzlo lebo si bol mladsi.
Já pamatuji sedmdesátky, a opravdu Vánoce byly kouzelné. Dnes kam se podíváte, Vše po americku. Namísto Veselé Vánoce, všude nápisy Merry Christmas. Místo Ježíška kýčovitý Santa Claus. Dokonce i v srpnu blbli s Vánocemi v Kauflandu. Ztratily svoje kouzlo..
Ten borec co robi tu vianocku je majster .!!! Taky ludia dnes uz neziju! ❤😊
Dnes vánoce upadaji a to je velká škoda kdysi byly vánoce krásné bylo vidět že jsou svátky ❤❤❤❤❤❤
To by mě zajímalo, v jaké díře to žijete, když u vás vánoce upadají a není vidět že jsou svátky.
Milovala som túto dobu,keby sa to dalo vrátila by som sa v čase 😊
krásná doba 👍
Vánoce považuji za nejkrásnější svátky v roce, je moc velká škoda že si na těchto svátků upadá velká část lidových tradic, k nejkrásnějším svátkům v roce patří vánoční písně a koledy v podání našeho legendárního pana zpěváka Karla Gotta 👏👏
Dnes jsou vánoční svátky jen komerce nebo jak z lidí vytáhnout peníze lidové a křesťanské svátky bohužel ty jdou stranou
Krásne spomienky na dávne Vianoce, vnímala som ich očami dieťaťa. Aj dnes máme krásne Vianoce,snažím sa o zachovanie našich rodinných tradícií a o peknú a pokojnú atmosféru v adventnom čase. Vďaka za pekné video,pripomenutie si detských čias❤
Děkuji za zajímavé pěkné video👍
Je tam i rok 1962. To jsem se narodila. Byla jsem vanocni darek😊
Dobre jsem se narodila
Krásné ohlédnutí za minulostí 👏 ať se na to podívají ti,kdo pořád brečí, že tehdy nic nebylo😮,🤔
Nejkrásnější doba❤❤❤❤
Jak,pro koho.
Ať byla doba jakákoli,tak že všech těch záběrů mám dobrou náladu❤Lidi si myslím daleko více byli v pohodě,než dnes.Dnešní svět je hnus fialový
ZO byla fajn doba dobré maso salámy. Opakovat😂
Ahoj to byla prima doba ještě lepší než dnes super
Je to tak,moje děti více prožívali vánoce,věřily na Ježíška sledovaly pohádky pekly semnou cukroví.vnoucata už jsou jiné,nevěři na Ježíška už v 5letech.maji teď 12 let a mlátí s nima puberta a mobil.aspon dodržují krájení jablíčka,pečení cukroví,ale jen chvíli .sledují jen některé pohádky,..je jiná moc divoká doba..
A vtedy sme si kupili nugatove dvojfarebne kocky cokoladove a bolo to super. Boli samostatne vazene. Teraz take nekupite aspon som nevidela este ich maju sem tam v bonboniere.
A asi sa robia len pre zahranicie alebo vobec.
@@EmaHanzi-fv9nkJá si to pamatuji, jsem ročník 91. Věřila jsem i na klekáníčka (taková postava, co klepe na okno, aby děti šly včas spát) a opravdu jsem na věřila! U nás kus od vesnice svítila taková červená anténa jako upozornění pro letadla (dodnes tam svítí), vždycky když se setmí. A tohle jsem věřila bylo sídlo onoho “klekáníčka”😁. A opravdu i párkrát na to okno zaťukal - měli jsme pokoj v 1. patře, takže to nikdo jiný být nemohl. Pak jsem se dozvěděla, že to byla vždycky babi s koštětem😁 Ale věřte, fungovalo to! S bráchou jsme ani nedutali a koukali spát😂
Věřila jsem i na Ježíška i čerty s Mikulášem a andělem. Moje “chytrá spolužačka” se mi asi v 5. třídě snažila namluvit (škodolibě), že opravdu žádný Ježíšek není, že to nosí rodiče - a víte co, já byla tvrdohlavá a ještě do 6. třídy jsme zarputile bránila, že Ježíšek existuje (kdo říká, že ne, vlastně i dodnes?!)
No a s čerty podobně. Nějak se k nám dětem dostalo, že Mikuláše hraje strejda. Stejně tak i čerty, jeden měl vyloženě masku. Ale! Byl tam jeden s černými kudrnatými vlasy a to jsme dobře věřili, že TEN je pravý! Jedině ten. Chodili falešní i praví😂 Takže jsem si to od nikoho vymluvit nenechala docela dlouho a bylo to k dobru. Jsou to krásné vzpomínky, jak Ježíšek opravdu vzal ten dopis za oknem! (tu neochvějnou víru si pamatuji moc dobře). I když z čertů jsem měla trochu trauma, protože k nám chodili až do obýváku jako poslední, už po pár panákách a vždycky se zdrželi. Jednou nás s bráchou strčili napůl do pytle a jednou odnesli až k vrátkům (taky jsme nebyli svatí) - a když člověk fakt věří, že můžou odnést do pekla, není to legrace😅 Tuhle část bych z nostalgie vynechala, ale jinak jsem ráda, že mě rodiče ukázali v něco uvěřit😊
@@martabednarikova6099Kočky? Jak se to jmenovalo, nemáte zdání? To by mě zajímalo, něco mi to říká:) Mně nejvíc chutnaly taková miminka v zavinovačce😂 Stříbrno růžová plněná figurka. Byla to čokoláda s bílou jemnou cukrovou náplní, byly v kolekci, nevím už které (asi jedné z mála tehdy ještě v 90. letech v ČR), taky jsem je neviděla dlouho. Dnes kolekce nestojí za nic, samý palmový tuk, zanechává to divnou pachuť, čokoláda se ani sama nerozpustí na jazyku, celé takové umělé:(
Krásné časy ❤
Kedysi vanoce zacinali po mikulasovi a bola dobra atmosfera vianoc.dnes vanoce zacinaju uz v septembri a vanoce uz niesu to co boli
Vánoce jsou takové jaké si je uděláte. S dobou to nemá nic společného.
@@josefcihak6823 mozes oslavovat aj v maji
Úplně vám rozumím a vím, co tím myslíte. Hodně dělají reklamy a obchoďáky, co nám to cpou už od září - marketingová masáž neskutečná! Já byla v šoku, když jsem se v září zeptala v KiK, jestli mají podzimní dekorace a oni, že už jen doprodej a jinak už Vánoční🫠🫠🫠 Obchody dělají hodně. Ale nesmutněte - je to hodně i o tom, jak necháte ostatní, aby vám diktovali, jak se máte cítit. Já mám teď pořád ještě podzim, neb se mi líbí! Nenechte nikdy nikoho zkazit vám sváteční očekávání. O tom to je. Doteď jsem Vánoce ignorovala, ale Advent už se blíží - na konci listopadu už světýlka a koledy můžou do domu😂🫶
Jelikož máme malé děti stromeček nám nosí Ježíšek.Mame kolekci , prskavky a staré ozdoby po brababicce.Dopoledne jezdíme do lesa dát zvířátkům a odpoledne na dětskou mši.Večeříme dlouho povídáme si o vsem a posloucháme koledy.Pote lijeme olovo a manželka odvede děti ven já umělým sněhem udělám stopy u stromku jako od Ježíška a ještě pocházím pár větviček nechám otevřený balkón a zapálim svíčky.A kouzlo může začít.Rozdava dárky syn , který už umí číst a rozdá dáreček všichni počkáme co na to dotyčný říká.Ne trhání dárků každý sám.Vsak ten den je jen jednou za rok nač spěchat? A poté poděkujeme za dárky Ježíškovi a zpívame koledy.
Skvělé,my to měli také tak. 👍👍👍
Záleží pouze na lidech co si nastaví. Máme to podobně a nikam se nehonime.
6:28 Děda Mráz ? Vždycky Ježíšek ! doba přece nemůže změnit zalitý tradice . Jen doufám , že Santa Claus zůstane tam kde je dnes .
Som narodená v 1966 na východe Slovenska. K nám tiež celý život chodil Ježiško. Chodil, chodí a bude chodiť. Santa Claus? to je čo???😉
Červený trpaslík, na kterého jsem háklivá😀@@andreasienty7164
@@andreasienty7164 PŘESNĚ.
@@andreasienty7164
Americký nesmysl, který se nám tady snaží překazit Vánoce..
komunistická propaganda, nic zvlášniho
A ze nic nebolo...som rocnik 63 radost bola z ovocia ktore je dnes aj v lete a tak bezne...kolekcie salonky krasne vonali aj potraviny teraz uz koncom oktobra ...take divne
Salonky znám (jestli jsou to ty banánové, kokosové a ještě jedny) bývaly dobré a dělají se dodnes, ale je to teď samý rostlinný tuk a chutná to uměle, takže už to nejím😕
Ale počas roka sme mali sezónne naše o ovocie načo si mi teraz mandarínky v lete? To nemá chuť takisto melón v zime to nemôže byť dobré ale hlavné že máme počas roka všetko samý odpad za drahé peniaze na to není slov
KRÁSNÁ DOBA------2. ADVENTNÍ NEDĚLE / 10.12.2023 / 14.45.HOD !!!
Sobota 14.12.2024 17.00 Hod -> 3. Adventní neděle 🧡 Krásné a klidné Vánoce všem 🧡
Grc doba, chvála bohu za 21 století
Včera přinesla manželka čokoládu Orion to se nedá pozřít.
Přesně tak a ty ceny .400k kolekce a nic moc
Pamatuju si vánoce za komunistů jako dítě,dlouhé fronty na vše, ale bylo to opravdu jiné, vše začalo v prosinci, člověk se těšil dneska je to jen o konzumu a co nejdražších dárcích, a začíná to od října. Peklo se cukroví, protože sladkostí bylo hrozně málo, dneska stromečky nevoní a to čemu říkají kolekce říkám hnus, sladké, ale bez chuti 🤮,ještě že jsem kdysi ty vánoce opravdu zažila, dnes je to úplně jiné a ne tak pěkné 😢
Kéž by se toto všechno vrátilo že jo. Zlatí komunisti 😂
Tenkrát také nebyla čokoláda čokoládou, muselo se vybírat stejně jako dnes. čokoládové kalendáře nebyli k dostání, jelikož to komunisti nepodporovali. A dárků k Vánocům jsme neměli moc, ale to nemusí být ani dnes. To všechno záleží pouze na nás. Ať si každý rozmyslí co je pro něj důležité.
👍@@JirinaTicha-dd9bp
Jaký si to uděláš.... 🤷
Rozdiel je v Tom, ze sme boli mladi, teraz uz sme stari.
Pravda
No a teraz máme všetko len pokoja nemáme 😢
Zajimave dovoz jablek z vice zemi aspoň z 5 zemi.
Už jenom to stěhování ,trvá do dnes 😂😂😂😂😂😂aj
❤🌍
Ty fronty co byly za bolševika mi dnes vážně chybí ... To byla krásná doba ..dnes jeden den na webu objednám a zítra to mám v alzaboxu😕
No to je pravda,dnes jsme v jiném světě,bez Rudých zločinců a bez koncentráku.
No a co že byly fronty,dnes atmosféra žádná, všecko uhoněné,reklamy od září, jaké pak těšení na Vánoce
@@vladimirmodr8253 Dnes jsme na tom totiž hůř jak za komunistů. Draho, lidí ve vládě úplně zbytečně , všechny živíme,nic ve státě nemáme, všecko rozprodané a rozkradené,spousta lidí žije z ruky do huby. Co je dnes lepší? Běžte se vycpat.
Už kvůli těm frontám a toho blázince, vánoce ráda nemám. Mnohem lepší jsou velikonoce, to blížící se jaro to je to správné. Nebudu celý rok šetřit, abych to utratila za hlouposti.
@@TomasTaraba-lp3lo nato jste přišel kde. Jsou ,ale vy asi nenakupujete.
...š k á l a ....! Co je to za slovo?
Rozsah
Mi mame umeli zelení Slovenska republika my bývame veľa rokou 70moja mama mňa porodila Trenčíne nemocnici januári budem mať 55rokou jej Cera Ivana Dedikova
Ja som ho porodila Ivana Dedikova Nové Mesto nad Váhom D Štubnu 2cislo ďakujeme za pekne vydea pekne živé stromy
Kaper hrozna ryba 😮😮😮 nikdy to nekup!!!😢😢
Kapr je výborná TRADIČNÍ ryba ! 🧡 Krásné a klidné Vánoce všem 🧡
@@RickGrimes98 hnus ryba
a že drbe ludom teraz cezvianoce to iste bol oaj minulosti lol ubohe
Piš Česky a ne jak trdlo Slovenský
@@Gibishmartin to neni ani slovensky
Dnes budú pre nás Vianoce iba viac rokou chodí moja svokra Anna šance pri kríži Moravské Lieskové 84rocna sa nevestu Nové Mesto nad Váhom D Štubnu 2cislo Ivana jej syn Miro Dedik 59rokou jej syn
On kupuje vitamíny jej a malému vnuk Kozmonauta hviezdičky a zeme guľa vnukovi Alex
Ja sestra môjmu brat Ľubko Štefko citer sviečky nič viacciter