Türkiye'de çiçeğe böcek öldürücü atmak arıcılık yapanlar herkesin hak ettiği bir uygulamadır. Bol bol atılmalı ve tüm dünyaya yayılmalıdir. Türkiye tüm dünyaya bu konuda örnek olmalı tarım bakanlığı heryerde bu uygulamayı yasa ile Garanti altına almalıdır. Arıcılık birlikleri bu uygulamayı dikkatle takip ederek arıcılara kına dağıtmalıdır.
Hangi mesleği yaparsanız yapın bir diploma gerekiyor; devlet denetimi oluyor. Her ne hikmetse her isteyen çiftçi olabiliyor. Şu tarım ilaçlarını gerektiği gibi kullanmayı ne zaman öğreneceğiz ?
Selam ve hürmetlerimle başlamak istiyorum bu sene ilk arı ölümleri haberini otuz mart'ta Kahraman maraş bölgesinden Arıcı meslekdaşımız Giyas Şahin tarafından facebook ta paylaşmış olduğu video ile öğrendim ve çok moralim bozuldu.birgün sonra katılmış olduğum arıcılık dersinde hocamız ve bu işe benim gibi gönül vermiş heyecanla birşeyler öğrenmeye çalışan arkadaşlarla tıpkı sizin değerli ve çok önemli tespitlerinizin benzerleri hakkında düşüncelerimizi ifade ettik.Evet sebep sonucu doğuran en önemli ögedir bu denge kabul edilmiş bir mastardır Öyle ise sebeple sonuç ilişkisi yumağında ilacı atan>getiren>piyasaya sunan>ilaca onay veren> Aşağıdan yukarı sayalım >veteriner>arı birlikleri>arıcılar federasyonu>çevre mühendisleri> Çiçek ve Flora mühendisleri> il sağlık müdürlüğü> tarım müdürlüğü>ve Tarım bakanlığı'nın her kademesinde görevini yerine getirmeyen herkes bu vebalden sorumludur. Dünyamızın ve yaşantımızın yani hayat kaynağımızın olmazsa olmazlarından Toprak,hava,su gibi ana unsurlar yanında toprak altında çoğunun önemsemediği Solucanlar yer yüzeyinde ise Arıların her biri ortalama ömrü atmış yıl olan biz insanların ömrünü hiç zarar vermeden sadece doğaya katkı için yedi gün yirmi dört saat çalışsa bu küçücük hayvanların çok kısa ömürlerinde verdiği hizmet ve katkılarla denk olamazken bu bilincin tüm topluma verilmesini ve bunların korunup kollanmasını sağlamak zorunda olan ismi ile nazır' Milli eğitim bakanlığı da bu sorumluluğa dahildir diye düşünüyorum ........şöyleki;sigara sağlığa zararlıdır evet bunu tiryakisi olarak bende kabul ediyorum ve bu zarar sadece bana ise ve bu eğitim kurumlarında işleniyor ve bilinç dersi olarak veriliyorsa tüm toplumu hatta insanlığın geleceğini ilgilendiren arı 'canımız' canlımızı milyon kat daha fazla işlenmesini ve toplumun bilinçlendirilmesini gerektirmiyormu??. Son olarak üstadım Halil bey size en içten teşekkürlerimi iletiyorum çünkü Arıcılık mevzusuna başından sonuna,ortasından,kıyısına dahil olupta yıllardır maaşlarını alıp sizin vermiş olduğunuz bilgileri ve katkıları veremeyen ve bana dokunmayan bin yaşasın sözüne aşina olanların karşısında olarak! özellikle vurguluyor çalışmalarınızda başarılarınızın devamını ve sıhhatinizin daim olmasını diliyorum. selam ile.
Teşekkürler 👍
Teşekkürler İbrahim Bey. Halil Ustayı Takipteyiz.
Halil Bilen sabırlı terbiyeli adammış. Evladı gibi baktığı kovanlara bak kayıplara bak.
Türkiye'de çiçeğe böcek öldürücü atmak arıcılık yapanlar herkesin hak ettiği bir uygulamadır. Bol bol atılmalı ve tüm dünyaya yayılmalıdir. Türkiye tüm dünyaya bu konuda örnek olmalı tarım bakanlığı heryerde bu uygulamayı yasa ile Garanti altına almalıdır. Arıcılık birlikleri bu uygulamayı dikkatle takip ederek arıcılara kına dağıtmalıdır.
Hangi mesleği yaparsanız yapın bir diploma gerekiyor; devlet denetimi oluyor. Her ne hikmetse her isteyen çiftçi olabiliyor. Şu tarım ilaçlarını gerektiği gibi kullanmayı ne zaman öğreneceğiz ?
Selam ve hürmetlerimle başlamak istiyorum bu sene ilk arı ölümleri haberini otuz mart'ta Kahraman maraş bölgesinden Arıcı meslekdaşımız Giyas Şahin tarafından facebook ta paylaşmış olduğu video ile öğrendim ve çok moralim bozuldu.birgün sonra katılmış olduğum arıcılık dersinde hocamız ve bu işe benim gibi gönül vermiş heyecanla birşeyler öğrenmeye çalışan arkadaşlarla tıpkı sizin değerli ve çok önemli tespitlerinizin benzerleri hakkında düşüncelerimizi ifade ettik.Evet sebep sonucu doğuran en önemli ögedir bu denge kabul edilmiş bir mastardır
Öyle ise sebeple sonuç ilişkisi yumağında ilacı atan>getiren>piyasaya sunan>ilaca onay veren>
Aşağıdan yukarı sayalım >veteriner>arı birlikleri>arıcılar federasyonu>çevre mühendisleri> Çiçek ve Flora mühendisleri> il sağlık müdürlüğü> tarım müdürlüğü>ve Tarım bakanlığı'nın her kademesinde görevini yerine getirmeyen herkes bu vebalden sorumludur.
Dünyamızın ve yaşantımızın yani hayat kaynağımızın olmazsa olmazlarından Toprak,hava,su gibi ana unsurlar yanında toprak altında çoğunun önemsemediği Solucanlar yer yüzeyinde ise Arıların her biri ortalama ömrü atmış yıl olan biz insanların ömrünü hiç zarar vermeden sadece doğaya katkı için yedi gün yirmi dört saat çalışsa bu küçücük hayvanların çok kısa ömürlerinde verdiği hizmet ve katkılarla denk olamazken bu bilincin tüm topluma verilmesini ve bunların korunup kollanmasını sağlamak zorunda olan ismi ile nazır'
Milli eğitim bakanlığı da bu sorumluluğa dahildir diye düşünüyorum ........şöyleki;sigara sağlığa zararlıdır evet bunu tiryakisi olarak bende kabul ediyorum ve bu zarar sadece bana ise ve bu eğitim kurumlarında işleniyor ve bilinç dersi olarak veriliyorsa tüm toplumu hatta insanlığın geleceğini ilgilendiren arı 'canımız' canlımızı milyon kat daha fazla işlenmesini ve toplumun bilinçlendirilmesini gerektirmiyormu??.
Son olarak üstadım Halil bey size en içten teşekkürlerimi iletiyorum çünkü Arıcılık mevzusuna başından sonuna,ortasından,kıyısına dahil olupta yıllardır maaşlarını alıp sizin vermiş olduğunuz bilgileri ve katkıları veremeyen ve bana dokunmayan bin yaşasın sözüne aşina olanların karşısında olarak! özellikle vurguluyor çalışmalarınızda başarılarınızın devamını ve sıhhatinizin daim olmasını diliyorum. selam ile.
Geçen üç yılda arı ölümlerini önlemek için yapılan çalışma alınmış bir önlem oldumu acaba?