Merhaba hocam ben Antalya merkez dan Mustafa bu ayda zeytine tane büyümesi için gübre rilirmi verilirse yapraktanmı damlamadanmı hangisi etgili olur bilgi verirseniz sevinirim teşekkür ederim
halkalı leke için 2.ilaclamayi yapamadım malesef...o yüzden büyük oranda yaprak kaybı oldu...ilk meyve tutumunda kuş gözü büyüklüğündeyken sayıca çok ve güzel meyveleri vardı...fakat şimdi yani haziran ayında ağaç üzerinde karabiber tanesi gibi siyah siyah olup kurumuş kalmış bir çoğu...acaba halkalı lekeden dolayı yapraklar zarar gördüğü ve döküldüğü için ağaç, meyvelerinin hepsini besleyemedi mi...yoksa başka bir sebebi var mı...ağaçtaki yaprakları daha fazla kaybetmek istemiyorum...yapabileceğim bir şey var mı...yoksa bu sene böyle geçti deyip seneye ilaçlamayı zamanında yapsam ağaçlarımı kurtarabilir miyim..yaprakları çok azaldı...halkali leke için şu dönemde bir şey yapabilir miyim...sonbahar sürgunlerinin güzel çıkmasını sağlayabilir miyim...en azından sonbahar sürgünü öncesi ağaçlarımı kurtarabilir miyim...lütfen yardımcı olur musunuz...teşekkür ederim...
Kardeşim emeğinize sağlık Yunus abiye çok selamlar✋ Üre+ map+ potasyum için biz hep 300/600/800 diyoruz ama cicek oncesi, meyve tutumundan sonra ve hasat sonu bu oranlar değişmeli. Bu üç donem için (cicek oncesi,meyve tutumu,hasat sonrası) oranlar ne olmalı?
9 місяців тому
Meyve doneminde 500/250/1000 olarak guncelleyebilirsiniz kardeşim. Ama maptan ziyade ure fosfat kullanimi ile hem azot hem fosforu verir icerisine de bahar doneminde 500 sonraki donemlerde artarak potasyum nitrat verilebilir.
Emeğinize sağlık. Güzel video olmuş. Deniz yosunu ile ümikasit aminoasit yada izelementler karıştırılır mi
2 роки тому+2
Amino asit veya deniz yosunu secilir. Cicek oncesi deniz yosunu, cicek dokumuyle birlikte amino asit. İz element her gubrelemede tavsiyemiz. Humik asiti yapraktan vermeyin. Stomalar bunu alacak kadar buyuk degil. Sulamayla uygulamak gerekiyor.
Selamun aleyküm yunus abi. Akhisar'dan yazıyorum. Bu işlere yeni başladım öğrenmeye çalışıyorum. İki aydır tarlaya giremiyoruz yağmurdan. Hiç bir şey yapamadık daha. Bu yıl ürün de yoktu. Bor çinko için geçmi kaldık. Aralıklarla Bor çinko iki üç gün sonra sıvı bakır iki üç gün sonra bordo atacağım. Girebilirsek tarlaya. Ne dersiniz
Yaprak biti ve iç kurdu için kullandığımız ilaçlarla, yaprak gübresi olarak kullanılan ilaçlar karıştırabilirmi? Tek seferde karıştırıp atabiliyormuyuz bu ilaçları sıkıntı olurmu? Teşekkürler..
2 роки тому
Gübre ve ilaclar karisabiliyor. Dikkat edilecek sey tarala konma sirasi. Once deniz yosunu ardindan gubre en son zehirler.
Yunus bey kolay gelsin bu ilaclarin ve gubrelerin zarari varmi acaba saglik acisindan
2 роки тому
Sistemik ilaclari yaglanma doneminde kullanmaz isek digerlerinde problemimiz yok. Bazi bilincsiz ureticiler hasattan hemen once uygulamalar yapiyor. Bakanlik bunun onune gecemedigi icin yasaklamak zorunda kaliyor. Her ilacin kalinti suresi vardir. Simdiki sistemikler en fazla 14 gunde bitkiden temizleniyor. Yani aslinda kullandığımız haplar neyse zirai ilaclarda odur, o kadar zarar verir.
bır de kardesım bır sorum daha olacak 11:22 sanıyede bahsettıgın torbadakı gübrelerın kullanım klavuzunda ınternette topraktan kullanımı anlatılmış, holdere karışsa yapraktan uygulama yapsam olurmu herhangi bir zarar meydana getırır mı .?
Emeğinize sağlık çok faydalı bilgiler. Humik asit atsak faydası olurmu zeytine?
2 роки тому+1
Her sulamayla humik asiti kesinlikle tavsiye ediyorum. Ama yapraktan asla uygulamayin. Agac yapraktan humik asiti alamaz. Stomalari o kadar buyuk degil.
Slm hocam yeni diktigim zeytin fidanina mostar 20sp attim faydali olurmu böceklere tesekkurederim kolay gelsin
Рік тому+1
Acetamiprid zenk gibi bit familyasinda güzel işler çıkarır. Hatta pamuklu bit icin yardimci ilac olarak da kullanılabilir. Sizin hangi zararliya karsi koymaya calistiginizi bilirsek yardımcı olabiliriz.
Ustam selamlar sıvı bakir ile bor cinko pamuklu bit ilacini hepsini karistirsam olur mu genelde bakir li ile ilac krismaz diyorlar
2 роки тому+1
Dogru diyorlar kardeşim. Once gubreyi, uc gun sonra da hala zaman var ise bakirli uygulanabilir. Eğer tomurcuk patlamak uzere ise bakirli uygulamak agaci strese sokacagindan meyve doneminde ihtiyac olursa atarsiniz.
S.a. haci abi çiçekten çıkınca Deltametrin etken maddesi olan bir ilaç kullanımı sakincali olur mu?
2 роки тому
Cicek dokumlerinin devam ettigi donemde dusuk doz uygulanabilir lambda ya alternatif olarak. Bir de dane nesli guvesi var. Onar gun arayla daneler mercimek buyuklugune gelince uygulama yapilmasi gerekiyor. Yumurtadan cikip cekirdege giren larvayi ilac kovasina batirsaniz ölmez ve o daneyi illaki döker. Video da dane donemi mucadelesinden bahsettik.
Hocam bilgilriniz için tşk. Ederim çi.ek dökükdükten sonra hangi ilacı zrhiti kullanmamız lazım tşk.
2 роки тому
Cicek tac yapraklari dokulmeye basladiginda agciklara takiliyorsa sacma donemini beklemeden ara guve uygulamasi yapmak gerekiyor. Sonra sacma donemi beklenecek. Onar gun arayla lambda cs ve yumurta catlatici, beta cylfuthrin ve yumurta catlatici. Bunun içerisine kara kosnil varsa pyriproxyfen de karistirilabilir.
lütfen açıklama kısmını yeniden düzenleyerek her uygulama zamanını ve o uygulama zamanında kullanılan etken maddeyi liste olarak yazar mısınız? Son olarak bu ilaç uygulamalarında ek olarak uygulayabileceğimiz ek gübre ve iz elementleri de belirtirseniz inanın bizlere çok ama çok faydalı olursunuz. Ben şahsen onlarca video izledim ama hiçbir takvim oluşturamıyorum, bilgilendirmeler faydalı ancak çok karışık. Emeğinize sağlık şimdiden
2 роки тому+3
Donemlere gore bakim takvimiyle ilgili ayrica bir video hazirlamak sart oldu kardeşim. Bununla ilgili ayrintili bir video hazirlayacagim. Saygılar selamlar.
@ tez vakitte bekliyorum inanın. O denli faydalı olacaktır ki bu bilgi paylaşımınız. Ben Hatay/Belen deyim. Sizle kısmen iklim toprak şartları yakın diye düşünüyorum. Hobi olarak bir kaç dönümde uğraşıyorum ancak dediğim gibi çok fazla bilgi kirliliği var İnternette. Bakım ve gübreleme takvimine ilaveten kullanılacak etken maddeleri örneğin 100 lt de ölçeklendirirseniz büyük sevap işleriniz. Şimdiden teşekkürler. 👍
Abim üre map ve pot. nitratı eritmek istediğimde (1.5 litrelik şişelerde 25 litrelik sirt pompasına koyabilmek için) dipte erimeyen bir tortu oluşuyor tamamı erimiyor! Bu nedendir abi?
2 роки тому+1
Hocam, agzina sağlık da bunların hepsini atarsak yağ 100 lira üstü olması lazım
2 роки тому+1
Zeytine bir verirseniz o size on geri verir. Hele hele cicek oncesi ve dane tutum donemi bir sezonun kaderini belirler. Burda yapilan bir hata yada ihmal tum sezonu bitirir. Saygılar selamlar.
25 kg üç gübre yeterlimi nutrimin balance ve aminoasit bunlar birlikte uygulanır mı.zeytinlik çok bakımsız kalmış yapraklar kuruma ve haşereler yemiş. Yardımcı olursanız sevinirim Allah razı olsun
2 роки тому+1
Bu gubreleri kullandiktan sonra iyice kapatırsanız azotu uçmaz. Fazla gelirse seneye kullanirsiniz. Son kullanma tarihi aranmaz. Bunlar npk dedigimiz azot-fosfor-potasyum denilen ana besin elementleridir. Bunu agac kilo kilo kullanir. Bir de mikro elementler var. İz element olarakta bilinir. Bunlari ayrica ve mutlaka uygulamak gerekir. Agac bu maddelere gram gram ihtiyac duyar ama herhangi bir iz element eksikligi tum besin trafiğini tikayabilir. Minimum kanununa gore bitkinin verimi bunyesindeki en az besin elementine göre olacaktir. Bakimsiz agaclarda verim budamasi sarttir. Sonrasi besleme ve haserelerle mucadele.
Hocam bordan bahsetmemissiniz onun faydasi nasil acaba fazla atsak agaca zarar verirmi tesekkurler
2 роки тому
Her elementin fazlasi baska bir elementi baskılar. Gubrelemede en onemli ilke denge. Boru ayrica edinip uygulamaya gerek yok. Combi diye bilinen gubrelerde zaten yeteri kadar bor var. Ciceklenme de aslinda bor cinkodan ziyade, mangan çinko cok daha önemlidir. Bor eksikliginr toleransi dusuk olsada kilo kilo bor atmaya gerek yok, kombiler yeterli.
Teşekkür ederim kardeşim değerli bilgiler için. Malum ilaç üzerindeki oranlar artık etkisiz haşereler için. Lamtorin için 100 litre suya 15 ml oran öngörülüyor. Çiçekler %10-15 açtığında kullanım ölçüsü ne kadar olmalı sizce 100 litre suya?
2 роки тому+2
Guve larvalari çok dayanıklı zararlilardan degildir. Cok doz aşımı yapmaya gerek yoktur.
Emeğine sağlık Yunus bey bu dönem sıvı kükürt diyenler var zararlıları bahçeden uzak tutuyor diyenler var nederece etkilidir görüşünüz bizim için önemli.
2 роки тому
Sivi kukurtten kasit yapraktan uygulanan gulleci bulamaci ise evet akar ve pamuklu bite karsi onlem olarak kullaniliyor. Ama bu uygulama tomurcugun ilk doneminde yapiliyor. Cicekten once pamuklu bit ve akara karsi videoda bahsettigim ilaclar daha dogru tercih olur. Bir de topraktan verilen sivi kukurtler var. Ph si yuksek olan topraklarda kullanilabiliyor. Ama sivi kukurtten once organik maddeyi arttirmaya ugrasirsak zaten ph dengeye kendiliğinden gelecektir. Kolay gelsin bereketli olsun.
hayırlı işler hocam zeytin saçma büyüklüğüne geldiğinde aminoasit kullanın dediniz ama deniz yosunu var elimizde. deniz yosunu iz element güve ilacı atsak. aminoasitin yerini tutar mı.
Kolay gelsin şuan tomurcuk oluşumu var bakır atsam olurmu
2 роки тому+1
Halkali var ise ve tomurcuklar ilk doneminde ise sivi bakirli uygulayabilirsiniz. Ama cicege cok yaklasilmis ise birakin kalsin. Zaten dane doneminde havalar isinacagindan mantar durur. Eger gerekirse danede atarsiniz.
Çiçeklerin %15 açtıgında zeytin bahçesine girmek agacı strese sokmaz mı bi ikinci sorum hava sıcaklığı şuan Hatay’da çok yüksek sulama yapmamız gerekirmi şimdiden teşekkür ederim değerli vaktinizi bizlere ayırdıgınız için
2 роки тому+1
Tabancalar sprey modunda, buhar seklinde uygun ilaclarla yapilan uygulamada stres olusmaz. Hele birde icerisine kaliteli bir deniz yosunu katilirsa sonuc cok daha iyi olur. Sulama konusunda limit yok. Toprakta surekli nemliligi muhafaa etmek verime dogrudan yansir. Asiri sulamadan kacinmak gerekiyor. Az su, sık tekrar.
Merhaba kolay gelsin.benim 1 dönüm zeytin bahçem var şu an tomurcuk döneminde meyve tutması için hangi ilacı atmalıyım cevap verirsiniz teşekkür ederim
2 роки тому+1
Pamuklu bit ve guve varsa mücadele etmek lazim. Bu ilaclarla birlikte selatli iz element combisi ve deniz yosunu uygulanabilir. Karisima npk iceren hazir paketli yaprak gubresi de eklenebilir. Alinan iz element kombisinin cinko mangan bor oranlari dusuk olmamalidir. Kolay gelsin bereketli olsun.
Map potasyum nitrat gübrelerini zeytine ne zaman vermem lazım
2 роки тому+1
Meyve tutumuna kadar 300gr ure 600 map 800 potasyum nitrat, meyve tutumu dan sonra 500 ure, 250map,1kg potasyum nitrat. Bununla birlikte mutlaka iz element kombisi. Mantar ilaci haric her ilaclamada verilebilir
Kusura bakmayın soru sordukça soru çıkıyor taksit taksit sormuş gibi oluyorum vaktinide alıyorum ne aralıklarla vermeliyiz yukarıdaki miktarlar 100 lt su için sanırım değilmi
2 роки тому+1
Estağfirullah. Evet 100 litre su icin gecerli. Agaclarin uyanmasindan cicege kadar en az uc uygulama oneriyorum. Tane tutumundan sonra da agactaki yüke göre ayda iki kere verilebilir.
Merhaba benimde 85 agacim var marmara bolgesinde. Sizleri izleyerek birseyler yapmaya cabaliyoruz. Fakat birsey dikkatimi cekiyo. Genel itibari ile 4 adet zeytin zararlisi ile ugrasiyor tum zeytinciler. Bunun organik ya da biyolojik bir mucadelesi yok mu. Ya da cok mu zahmetli veya pahali. Kime sorsam kimden destek istesem hic dusunmeden ilac diyor. Ben kendi adima ugrastirici bile olsa ilacsiz bir mucadele etmekten yanayim fakat bilen birisi bile yok. Desteginize simdiden tesekkur ederim.
2 роки тому
Dediginiz gibi pamuklu bit, guve, halkali leke gibi hastaliklarda basarili olan mahsulu katlıyor. Pamuklu bitte ve guvede bakteri cogaltma yolunada gittim ama cok arsiz hasereler. Basari elde edemedim. Belki gulleci ile az da olsa bastirilabilir. Halkali lekeyi de zaten bordo bulamaci organik olarak gideriyor. Dedigim gibi eksiksiz mucadele ve yuksek verim icin zirai ilac sart gibi.
kardeşim NINJITSU yazan kapsul olan ılacı ınternette bulamıyorum. aynı etken maddeli bulunur fakat ben sende kı urunu aratmak ıstedım yardımcı olur musun
hatta gösterdiklerinin hepsini nerden aldınız birçoğu ınternette satısa kapalı ya da online satışı yok ben göremedım...
2 роки тому
Tarim orman gov da pamuklu bite karsi ruhsatini gorebilirsiniz. İthal bir ürün. Piyasada ayni etken maddeye sahip birçok ürün mevcut. Hangisine ulasabiliyorsaniz ve en ucuzu hangisi ise ondan edinebilirsiniz.
2 роки тому
İlaç satışı sadece bayilik uzerinden oluyor. İnternetten satis yasak tarim ilaclarinda.
Yunus abi benim 4 dönüm 120 ağaç 4 yaşında zeytin bahçem var şu dönemde uan 32 versem nasıl olur ve ne kadar vereyim dozaj
2 роки тому+1
Azot surgun ve meyve gelisimi icin cok onemlidir. Ozellikle baharin gelmesiyle agaclar gelisim atagina gecer ve bol bol azot kullanir. Meyve gelisiminde de yaglanma donemine kadar potasyumun bir adim gerisinde kullanima devam eder. Yapraktan alimida cok hizlidir. Tona 2-3 kg yapraktan uygulanabilir. Tabi bunun yaninda iz elementleride unutmamak lazim. Sulama yapiliyorsa bol bol humik asiti de unutmamak lazim.
Damlamadan humik asit ve topragin durumuna gore azotlu verirsiniz. Ph yuksek ve kirecli bir topraksa amonyum sulfat yani şeker, degilse can verebilirsin.
Damlama için Ph 7.7 ve az kireçli bir toprak için ne önerirsiniz veya üre kullansam olur mu
9 місяців тому
Dönemsel olarak bahar ve cicek donemi map iyi is yapar yine yavas salinimli amonyum sulfat da sürgün icin güzel çalışır. Meyve bağladıktan sonra fosforu dusuk azot ve potasyumu yuksek kompoze toz gubrelerden kullanilabilir. Herseyde oldugu gibi azı yarar çoğu zarar. Sık ama azar azar verirseniz maksimum etkiyi alırsınız.
Şu anda atılacak şey bor çinko amino asit deniz yosunu
2 роки тому
Su donemde atilan gulleci pamuklu ve akara karsi onlem icindir. Tomurcukta onlem icin gec kalinmis oluyor genelde. Bunun yerine gubre ile birlikte pamuklu bit ve akara karşı ilaclama yaparsaniz daha isabetli olur.
BORDO BULAMACINI KIŞIN %2 UYGULADIĞINIZ GİBİ İLK BAHARDA %0,5 UYGULAMADA MEYVE VE ÇİÇEKTE GECİKMEYE NEDEN OLAMAZMI AYRICA GÜLLECİ BULAMACIDA HANGİ SİKLİKLA UYGULAMALIYIZ . BU KONUDA BİGİ VEREBİLİRMİSİNİZ. TEŞEKKÜRLER.
"Yasaklandı, daha yasaklanmadı", iyi de neden yasaklanıyor? İnsan sağlığına zararlı olduğu için değil mi? Bu kadar cahilce açıklamaları Yunusun Çiftliği'ne yakıştıramadım. Tavsiyem bu videoyu silin, insan sağlığına zararlı tavsiyelerde bulunmayın, lütfen....
Рік тому
Aldığımız ağrı kesicilerin bile insan sağlığına zararı ortadayken bu kadar sert çıkışıniza anlam veremedim. Çoğu yasaklanan ilacın yasaklanma sureci aslinda bilinçsiz kullanimlarin önüne gecilememesinden kaynaklaniyor. İnsanlar hasattan hemen önce güçlü ilaclarla uzerinde meyvede çürümeye sebep olan ne kadar mikroorganizma varsa öldürüp öyle hasat ediyor. Bu tip kullanimlar çoğu tarim ilacinin yasaklanmasina sebep oluyor. Biz her zaman zirai ilactan önce kültürel mücadele ve beslemeyi on plana cikartiyoruz. Sistemik ilaclari hasattan aylar önce bırakmalarını tavsiye ediyoruz. Günümüz dünyasında organik tarimcilar bile yüzde yüz katkisiz uretim yapamiyor. Dogru mu derseniz degil elbette ,hassasiyetinizi anliyorum ama bunu degistirmek sandiginiz kadar kolay değil.
Ağzıniza emeğinize sağlık soru sormama gerek Kalmamis arkadaşların soruları ve sizin cevaplarınız ile aydınlanmış olduk teşekkürler.
Emeğine, ağzına sağlık Yunus Emre kardeşim güzel bir anlatım ve çekim olmuş. Yüce Rabbim ürününüze bereket versin. 🖐
Bizler için faydalı bir program olmuş emeğine sağlık kardeşim.
Selamünaleyküm ustam kalsiyumu hangi donemde hangi ilaclarlla birlikte atabiliriz
Arkadaş zeytinde kullandığın ilaçları dönem dönem yazarmısın acaba bilgiletinden faydalanalım
Yunus bey telafonunuzu ala bilirmiyim
Gayet öğretici olmuş 👍
İyi çalışmalar aen son gösterdiğiniz katı gübrelerida yapraktan uyguluyoruz değilmi
Yapraktan da topraktanda uygulanabilir. Tabi toprak icin pahali bir marka oldugundan biz yapraktan veriyoruz.
Merhaba hocam ben Antalya merkez dan Mustafa bu ayda zeytine tane büyümesi için gübre rilirmi verilirse yapraktanmı damlamadanmı hangisi etgili olur bilgi verirseniz sevinirim teşekkür ederim
deniz yosunu damlamadanmı yapraktanmı verilmeli
halkalı leke için 2.ilaclamayi yapamadım malesef...o yüzden büyük oranda yaprak kaybı oldu...ilk meyve tutumunda kuş gözü büyüklüğündeyken sayıca çok ve güzel meyveleri vardı...fakat şimdi yani haziran ayında ağaç üzerinde karabiber tanesi gibi siyah siyah olup kurumuş kalmış bir çoğu...acaba halkalı lekeden dolayı yapraklar zarar gördüğü ve döküldüğü için ağaç, meyvelerinin hepsini besleyemedi mi...yoksa başka bir sebebi var mı...ağaçtaki yaprakları daha fazla kaybetmek istemiyorum...yapabileceğim bir şey var mı...yoksa bu sene böyle geçti deyip seneye ilaçlamayı zamanında yapsam ağaçlarımı kurtarabilir miyim..yaprakları çok azaldı...halkali leke için şu dönemde bir şey yapabilir miyim...sonbahar sürgunlerinin güzel çıkmasını sağlayabilir miyim...en azından sonbahar sürgünü öncesi ağaçlarımı kurtarabilir miyim...lütfen yardımcı olur musunuz...teşekkür ederim...
çiçeklerin %15 açtığında EC demişsiniz ama açan çiçeklere zarar vermez mi CS kullanmamız gerekiyor sanırsam ?
Kolay gelsin hocam benimde zeytin bahçem var zeytinler dökülüyor neyapmaliyim
Çiçekteyken lambda cyhalothrin cs yani kapsül formundakini kullanırsak çiçeğe bir zarar verir mi illa ec olanı mı kullanmalı
Kardeşim emeğinize sağlık Yunus abiye çok selamlar✋
Üre+ map+ potasyum için biz hep 300/600/800 diyoruz ama cicek oncesi, meyve tutumundan sonra ve hasat sonu bu oranlar değişmeli. Bu üç donem için (cicek oncesi,meyve tutumu,hasat sonrası) oranlar ne olmalı?
Meyve doneminde 500/250/1000 olarak guncelleyebilirsiniz kardeşim. Ama maptan ziyade ure fosfat kullanimi ile hem azot hem fosforu verir icerisine de bahar doneminde 500 sonraki donemlerde artarak potasyum nitrat verilebilir.
@ teşekkür ederim Yunus abim sağ olasın ✋
Emeğinize sağlık. Güzel video olmuş. Deniz yosunu ile ümikasit aminoasit yada izelementler karıştırılır mi
Amino asit veya deniz yosunu secilir. Cicek oncesi deniz yosunu, cicek dokumuyle birlikte amino asit. İz element her gubrelemede tavsiyemiz. Humik asiti yapraktan vermeyin. Stomalar bunu alacak kadar buyuk degil. Sulamayla uygulamak gerekiyor.
Teşekkurler hümik asidi bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu. Çiçek öncesi bakımı yaptik. Çiçekten hemen sonra aminoasit ile denizyosunu birlikte atalım mi
Sadece birini tercih edin. İslevleri benzer.
Teşekkurler anladim.
Selamun aleyküm yunus abi. Akhisar'dan yazıyorum. Bu işlere yeni başladım öğrenmeye çalışıyorum. İki aydır tarlaya giremiyoruz yağmurdan. Hiç bir şey yapamadık daha. Bu yıl ürün de yoktu. Bor çinko için geçmi kaldık. Aralıklarla Bor çinko iki üç gün sonra sıvı bakır iki üç gün sonra bordo atacağım. Girebilirsek tarlaya. Ne dersiniz
Pamiklu bit ilaci ile bakir ilacini karistirip atilabilir mi
Yunus Hocam. Kolay gelsin. Ben Egede yaşıyorum. Bahçemdeki zeytinlerimde "GÜVE" var.Tarih 3 Ekim ilaçlama olurmu. Ne önerirsiniz
Yasaklanma sebebi nedir acaba zeytinlerin düsmanı pamukçu kurt genelde
Merhabalar , çok güzel ve verimli bir paylaşım olmuş, meyveye döndükten sonra thiaclobrid yumurta çatalatıcı
dozu nekadar kullanmamız gerekiyor
40cc 100 litreye.
Orda bir servet yatlyor bizlerin 10 agacl var onlarl alsak batarlz abim bilgileriniz icin tesekurler biz zeytini kendine blrakallm
Haziran ortasında zeytin sineği için gülleci bulamacı atabilirmiyim. (% 1 lik) selamlar
Yaprak biti ve iç kurdu için kullandığımız ilaçlarla, yaprak gübresi olarak kullanılan ilaçlar karıştırabilirmi? Tek seferde karıştırıp atabiliyormuyuz bu ilaçları sıkıntı olurmu? Teşekkürler..
Gübre ve ilaclar karisabiliyor. Dikkat edilecek sey tarala konma sirasi. Once deniz yosunu ardindan gubre en son zehirler.
Yunus bey kolay gelsin bu ilaclarin ve gubrelerin zarari varmi acaba saglik acisindan
Sistemik ilaclari yaglanma doneminde kullanmaz isek digerlerinde problemimiz yok. Bazi bilincsiz ureticiler hasattan hemen once uygulamalar yapiyor. Bakanlik bunun onune gecemedigi icin yasaklamak zorunda kaliyor. Her ilacin kalinti suresi vardir. Simdiki sistemikler en fazla 14 gunde bitkiden temizleniyor. Yani aslinda kullandığımız haplar neyse zirai ilaclarda odur, o kadar zarar verir.
merhabalar. çok faydalı video. kırmızı örümcek(akar) ı nasıl farkedeceğiz aceba
Yapraklarda çukurluk, saga sola kivrilma, yaprak uclarinda kalp seklinde kutlesme, yapraklarin dengesiz buyumesi akarin varligina isaret eder.
@ tekkürler usta..
@ YUNUS BEY, AKAR İLACINI ÇİÇEKTEN NE KADAR ÖNCE ATMALIYIZ..ÇİÇEĞİN %10 U AÇINCA PAMUKLU BİT İLACIYLA BİRLİKTE ATSAK OLMAZMI
bır de kardesım bır sorum daha olacak 11:22 sanıyede bahsettıgın torbadakı gübrelerın kullanım klavuzunda ınternette topraktan kullanımı anlatılmış, holdere karışsa yapraktan uygulama yapsam olurmu herhangi bir zarar meydana getırır mı .?
Emeğinize sağlık çok faydalı bilgiler.
Humik asit atsak faydası olurmu zeytine?
Her sulamayla humik asiti kesinlikle tavsiye ediyorum. Ama yapraktan asla uygulamayin. Agac yapraktan humik asiti alamaz. Stomalari o kadar buyuk degil.
Tamamdır çok teşekkürler
Slm hocam yeni diktigim zeytin fidanina mostar 20sp attim faydali olurmu böceklere tesekkurederim kolay gelsin
Acetamiprid zenk gibi bit familyasinda güzel işler çıkarır. Hatta pamuklu bit icin yardimci ilac olarak da kullanılabilir. Sizin hangi zararliya karsi koymaya calistiginizi bilirsek yardımcı olabiliriz.
@ sinek kirmizi böcek gibi küçük bocekler var teşekkurederiz açiklamaniz için 🙏🏻
Ustam selamlar sıvı bakir ile bor cinko pamuklu bit ilacini hepsini karistirsam olur mu genelde bakir li ile ilac krismaz diyorlar
Dogru diyorlar kardeşim. Once gubreyi, uc gun sonra da hala zaman var ise bakirli uygulanabilir. Eğer tomurcuk patlamak uzere ise bakirli uygulamak agaci strese sokacagindan meyve doneminde ihtiyac olursa atarsiniz.
S.a. haci abi çiçekten çıkınca Deltametrin etken maddesi olan bir ilaç kullanımı sakincali olur mu?
Cicek dokumlerinin devam ettigi donemde dusuk doz uygulanabilir lambda ya alternatif olarak. Bir de dane nesli guvesi var. Onar gun arayla daneler mercimek buyuklugune gelince uygulama yapilmasi gerekiyor. Yumurtadan cikip cekirdege giren larvayi ilac kovasina batirsaniz ölmez ve o daneyi illaki döker. Video da dane donemi mucadelesinden bahsettik.
@ teşekkür ederim hayirli Ramazanlar
Hocam bilgilriniz için tşk. Ederim çi.ek dökükdükten sonra hangi ilacı zrhiti kullanmamız lazım tşk.
Cicek tac yapraklari dokulmeye basladiginda agciklara takiliyorsa sacma donemini beklemeden ara guve uygulamasi yapmak gerekiyor. Sonra sacma donemi beklenecek. Onar gun arayla lambda cs ve yumurta catlatici, beta cylfuthrin ve yumurta catlatici. Bunun içerisine kara kosnil varsa pyriproxyfen de karistirilabilir.
lütfen açıklama kısmını yeniden düzenleyerek her uygulama zamanını ve o uygulama zamanında kullanılan etken maddeyi liste olarak yazar mısınız? Son olarak bu ilaç uygulamalarında ek olarak uygulayabileceğimiz ek gübre ve iz elementleri de belirtirseniz inanın bizlere çok ama çok faydalı olursunuz. Ben şahsen onlarca video izledim ama hiçbir takvim oluşturamıyorum, bilgilendirmeler faydalı ancak çok karışık. Emeğinize sağlık şimdiden
Donemlere gore bakim takvimiyle ilgili ayrica bir video hazirlamak sart oldu kardeşim. Bununla ilgili ayrintili bir video hazirlayacagim. Saygılar selamlar.
@ tez vakitte bekliyorum inanın. O denli faydalı olacaktır ki bu bilgi paylaşımınız. Ben Hatay/Belen deyim. Sizle kısmen iklim toprak şartları yakın diye düşünüyorum. Hobi olarak bir kaç dönümde uğraşıyorum ancak dediğim gibi çok fazla bilgi kirliliği var İnternette. Bakım ve gübreleme takvimine ilaveten kullanılacak etken maddeleri örneğin 100 lt de ölçeklendirirseniz büyük sevap işleriniz. Şimdiden teşekkürler. 👍
@dediginiz video ne zaman gelecek
Babanızın yeni videosunda cicekler %5 acinca lamda ilacinin CS formatini atmayi oneriyor, ama siz EC demistiniz, bu konuda bilgi verebilir misiniz
Etken madde ayni sadece cs olan biraz daha uzun etki gösteriyor. İkisini de kullanabilirsiniz ama cs bir adim önde.
Abim üre map ve pot. nitratı eritmek istediğimde (1.5 litrelik şişelerde 25 litrelik sirt pompasına koyabilmek için) dipte erimeyen bir tortu oluşuyor tamamı erimiyor! Bu nedendir abi?
Hocam, agzina sağlık da bunların hepsini atarsak yağ 100 lira üstü olması lazım
Zeytine bir verirseniz o size on geri verir. Hele hele cicek oncesi ve dane tutum donemi bir sezonun kaderini belirler. Burda yapilan bir hata yada ihmal tum sezonu bitirir. Saygılar selamlar.
Emeğinize sağlık bende yeni zeytinlik aldim.100 zeytin var bu 25 kg gübreler fazla gelir mi kg olarak son kullanma tarihi varmi. Bozulurmu
25 kg üç gübre yeterlimi nutrimin balance ve aminoasit bunlar birlikte uygulanır mı.zeytinlik çok bakımsız kalmış yapraklar kuruma ve haşereler yemiş.
Yardımcı olursanız sevinirim Allah razı olsun
Bu gubreleri kullandiktan sonra iyice kapatırsanız azotu uçmaz. Fazla gelirse seneye kullanirsiniz. Son kullanma tarihi aranmaz. Bunlar npk dedigimiz azot-fosfor-potasyum denilen ana besin elementleridir. Bunu agac kilo kilo kullanir. Bir de mikro elementler var. İz element olarakta bilinir. Bunlari ayrica ve mutlaka uygulamak gerekir. Agac bu maddelere gram gram ihtiyac duyar ama herhangi bir iz element eksikligi tum besin trafiğini tikayabilir. Minimum kanununa gore bitkinin verimi bunyesindeki en az besin elementine göre olacaktir. Bakimsiz agaclarda verim budamasi sarttir. Sonrasi besleme ve haserelerle mucadele.
Hocam bordan bahsetmemissiniz onun faydasi nasil acaba fazla atsak agaca zarar verirmi tesekkurler
Her elementin fazlasi baska bir elementi baskılar. Gubrelemede en onemli ilke denge. Boru ayrica edinip uygulamaya gerek yok. Combi diye bilinen gubrelerde zaten yeteri kadar bor var. Ciceklenme de aslinda bor cinkodan ziyade, mangan çinko cok daha önemlidir. Bor eksikliginr toleransi dusuk olsada kilo kilo bor atmaya gerek yok, kombiler yeterli.
Teşekkür ederim kardeşim değerli bilgiler için. Malum ilaç üzerindeki oranlar artık etkisiz haşereler için. Lamtorin için 100 litre suya 15 ml oran öngörülüyor. Çiçekler %10-15 açtığında kullanım ölçüsü ne kadar olmalı sizce 100 litre suya?
Guve larvalari çok dayanıklı zararlilardan degildir. Cok doz aşımı yapmaya gerek yoktur.
Merhaba hocam zeytin kurdu ilaciyla yaprak gübresi ayni anda atsam bisey olurmu hocam saygilar
Karistirabilirsiniz.
Emeğine sağlık Yunus bey bu dönem sıvı kükürt diyenler var zararlıları bahçeden uzak tutuyor diyenler var nederece etkilidir görüşünüz bizim için önemli.
Sivi kukurtten kasit yapraktan uygulanan gulleci bulamaci ise evet akar ve pamuklu bite karsi onlem olarak kullaniliyor. Ama bu uygulama tomurcugun ilk doneminde yapiliyor. Cicekten once pamuklu bit ve akara karsi videoda bahsettigim ilaclar daha dogru tercih olur. Bir de topraktan verilen sivi kukurtler var. Ph si yuksek olan topraklarda kullanilabiliyor. Ama sivi kukurtten once organik maddeyi arttirmaya ugrasirsak zaten ph dengeye kendiliğinden gelecektir. Kolay gelsin bereketli olsun.
Çok teşekkür ederim degerli bilgileriniz için Rabbim kolaylık versin
Sulanmayan araziler de ilaç kullanmak ağacı strese sokar diyorlar aslı var mı
Sebebini merak ettim açıkçası. Böyle bir sey soz konusu degil kardeşim.
hayırlı işler hocam zeytin saçma büyüklüğüne geldiğinde aminoasit kullanın dediniz ama deniz yosunu var elimizde. deniz yosunu iz element güve ilacı atsak. aminoasitin yerini tutar mı.
Kullanabilirsiniz.
Deniz yosunu nerde satılıyor
MERHABA İPSALA EDİRNEDEN SELAMLAR"
Kolay gelsin şuan tomurcuk oluşumu var bakır atsam olurmu
Halkali var ise ve tomurcuklar ilk doneminde ise sivi bakirli uygulayabilirsiniz. Ama cicege cok yaklasilmis ise birakin kalsin. Zaten dane doneminde havalar isinacagindan mantar durur. Eger gerekirse danede atarsiniz.
Çiçeklerin %15 açtıgında zeytin bahçesine girmek agacı strese sokmaz mı bi ikinci sorum hava sıcaklığı şuan Hatay’da çok yüksek sulama yapmamız gerekirmi şimdiden teşekkür ederim değerli vaktinizi bizlere ayırdıgınız için
Tabancalar sprey modunda, buhar seklinde uygun ilaclarla yapilan uygulamada stres olusmaz. Hele birde icerisine kaliteli bir deniz yosunu katilirsa sonuc cok daha iyi olur. Sulama konusunda limit yok. Toprakta surekli nemliligi muhafaa etmek verime dogrudan yansir. Asiri sulamadan kacinmak gerekiyor. Az su, sık tekrar.
Merhaba kolay gelsin.benim 1 dönüm zeytin bahçem var şu an tomurcuk döneminde meyve tutması için hangi ilacı atmalıyım cevap verirsiniz teşekkür ederim
Pamuklu bit ve guve varsa mücadele etmek lazim. Bu ilaclarla birlikte selatli iz element combisi ve deniz yosunu uygulanabilir. Karisima npk iceren hazir paketli yaprak gubresi de eklenebilir. Alinan iz element kombisinin cinko mangan bor oranlari dusuk olmamalidir. Kolay gelsin bereketli olsun.
@ teşekkür ediyorum kolay gelsin
Bir sorum olacak , toprak analizi yaptıracağım, zeytin için standart bir analiz var mı yada ne analizi istediğimizi kendimiz mi seçeceğiz
Analiz standart, analiz yorumu urune gore yapilir. Yoruma gore gereklilik belirlenir.
Map potasyum nitrat gübrelerini zeytine ne zaman vermem lazım
Meyve tutumuna kadar 300gr ure 600 map 800 potasyum nitrat, meyve tutumu dan sonra 500 ure, 250map,1kg potasyum nitrat. Bununla birlikte mutlaka iz element kombisi. Mantar ilaci haric her ilaclamada verilebilir
Kusura bakmayın soru sordukça soru çıkıyor taksit taksit sormuş gibi oluyorum vaktinide alıyorum ne aralıklarla vermeliyiz yukarıdaki miktarlar 100 lt su için sanırım değilmi
Estağfirullah. Evet 100 litre su icin gecerli. Agaclarin uyanmasindan cicege kadar en az uc uygulama oneriyorum. Tane tutumundan sonra da agactaki yüke göre ayda iki kere verilebilir.
@değerli vaktinizi bize ayırdığınız için çok teşekkür ederim bereketli bir sezon olur inş
Abide bi sıkıntı yoktur insallah
Bu İspanyol bodur zeytini halkında bilginiz var mi acaba
Ne varsa yerlide kardeşim. Bakimi, sulamasi, dayanimi, ömrü gibi etmenleri iyice bir degerlendirmek gerek.
Merhaba Hocam, 17-7-27+2mgo+te gübre her ilaçlamada tona 2 kğ verirsem sakıncası olurmu
Tona 5kg veriyoruz biz. Agacin besin ihtiyacina göre ayarlayın kardeşim.
Sa hocam kolay gelsin gösterdiğin 17-7-27 gübresini yaşadığım yerde bulamadım sizden sipariş versem kargoyla gönderme durumunuz varmı tskler
Merhaba benimde 85 agacim var marmara bolgesinde. Sizleri izleyerek birseyler yapmaya cabaliyoruz. Fakat birsey dikkatimi cekiyo. Genel itibari ile 4 adet zeytin zararlisi ile ugrasiyor tum zeytinciler. Bunun organik ya da biyolojik bir mucadelesi yok mu. Ya da cok mu zahmetli veya pahali. Kime sorsam kimden destek istesem hic dusunmeden ilac diyor. Ben kendi adima ugrastirici bile olsa ilacsiz bir mucadele etmekten yanayim fakat bilen birisi bile yok. Desteginize simdiden tesekkur ederim.
Dediginiz gibi pamuklu bit, guve, halkali leke gibi hastaliklarda basarili olan mahsulu katlıyor. Pamuklu bitte ve guvede bakteri cogaltma yolunada gittim ama cok arsiz hasereler. Basari elde edemedim. Belki gulleci ile az da olsa bastirilabilir. Halkali lekeyi de zaten bordo bulamaci organik olarak gideriyor. Dedigim gibi eksiksiz mucadele ve yuksek verim icin zirai ilac sart gibi.
@ tesekkurler erdekten takip ediyorum. Umarim bir gun bu ilaclara da sukur etmeden yasariz.
En büyük temennimiz. Saygılar selamlar.
@ pamuklu bit için arap sabununu suya karıştırıp püskürtme ile tavsiye edenler var hiç denediniz mi yada duydunuz mu
Duydum ama denemedim. Kullananlardan biz de tecrübelerini burdan bizimle paylasmalarini rica ediyoruz.
Master Gold en iyisi bakirda
En dogal nasıl mücadele!?
kardeşim NINJITSU yazan kapsul olan ılacı ınternette bulamıyorum. aynı etken maddeli bulunur fakat ben sende kı urunu aratmak ıstedım yardımcı olur musun
hatta gösterdiklerinin hepsini nerden aldınız birçoğu ınternette satısa kapalı ya da online satışı yok ben göremedım...
Tarim orman gov da pamuklu bite karsi ruhsatini gorebilirsiniz. İthal bir ürün. Piyasada ayni etken maddeye sahip birçok ürün mevcut. Hangisine ulasabiliyorsaniz ve en ucuzu hangisi ise ondan edinebilirsiniz.
İlaç satışı sadece bayilik uzerinden oluyor. İnternetten satis yasak tarim ilaclarinda.
@ ben Adanada yım çarşıda her ziraatçide bulunur mu bunlar
Zaten zeytincilerin sıkça kullandığı etken maddeler olduğundan kolayca bulabilirsiniz.
Hocam telefon numaranızı alabilir miyim
Ahmet ispir Kadirli den yazıyorum
Yunus abi benim 4 dönüm 120 ağaç 4 yaşında zeytin bahçem var şu dönemde uan 32 versem nasıl olur ve ne kadar vereyim dozaj
Azot surgun ve meyve gelisimi icin cok onemlidir. Ozellikle baharin gelmesiyle agaclar gelisim atagina gecer ve bol bol azot kullanir. Meyve gelisiminde de yaglanma donemine kadar potasyumun bir adim gerisinde kullanima devam eder. Yapraktan alimida cok hizlidir. Tona 2-3 kg yapraktan uygulanabilir. Tabi bunun yaninda iz elementleride unutmamak lazim. Sulama yapiliyorsa bol bol humik asiti de unutmamak lazim.
@ yunus abim yapraktanmı tavsiye edersin damlama sulamadan mı
Damlamadan humik asit ve topragin durumuna gore azotlu verirsiniz. Ph yuksek ve kirecli bir topraksa amonyum sulfat yani şeker, degilse can verebilirsin.
Damlama için Ph 7.7 ve az kireçli bir toprak için ne önerirsiniz veya üre kullansam olur mu
Dönemsel olarak bahar ve cicek donemi map iyi is yapar yine yavas salinimli amonyum sulfat da sürgün icin güzel çalışır. Meyve bağladıktan sonra fosforu dusuk azot ve potasyumu yuksek kompoze toz gubrelerden kullanilabilir. Herseyde oldugu gibi azı yarar çoğu zarar. Sık ama azar azar verirseniz maksimum etkiyi alırsınız.
6 8 10 da 100 litreyre koyma oranlarımı
Evet 100 litreye.
Ağaçlarım çok zayıf hangi ilacı atayım
Abicim selamın aleyküm ağaçlarım tomurcukta . şuan Güllüce bulamacı atmamda sıkıntı olurmu
Atma
Şu anda atılacak şey bor çinko amino asit deniz yosunu
Su donemde atilan gulleci pamuklu ve akara karsi onlem icindir. Tomurcukta onlem icin gec kalinmis oluyor genelde. Bunun yerine gubre ile birlikte pamuklu bit ve akara karşı ilaclama yaparsaniz daha isabetli olur.
İlaç ların 1 litre si kaç ağaç için acaba
100 lt su uzerinden hesaplamalarinizi yapin. Kac litre suyun yeterli oldugunu tespit etmeniz lazım.
BORDO BULAMACINI KIŞIN %2 UYGULADIĞINIZ GİBİ İLK BAHARDA %0,5 UYGULAMADA MEYVE VE ÇİÇEKTE GECİKMEYE NEDEN OLAMAZMI AYRICA GÜLLECİ BULAMACIDA HANGİ SİKLİKLA UYGULAMALIYIZ . BU KONUDA BİGİ VEREBİLİRMİSİNİZ. TEŞEKKÜRLER.
Bukadar ilaca vereceğim parayla yağ alsam daha karlı
Ses tonu farklı geldi
Oğlanı yetiştiriyoruz kardeşim :) Gençlerin önünü açmak lazım.
@ maşallah. Başta tanıtsaydı kendini güzel olurdu sanki.başarılar .
"Yasaklandı, daha yasaklanmadı", iyi de neden yasaklanıyor? İnsan sağlığına zararlı olduğu için değil mi? Bu kadar cahilce açıklamaları Yunusun Çiftliği'ne yakıştıramadım. Tavsiyem bu videoyu silin, insan sağlığına zararlı tavsiyelerde bulunmayın, lütfen....
Aldığımız ağrı kesicilerin bile insan sağlığına zararı ortadayken bu kadar sert çıkışıniza anlam veremedim. Çoğu yasaklanan ilacın yasaklanma sureci aslinda bilinçsiz kullanimlarin önüne gecilememesinden kaynaklaniyor. İnsanlar hasattan hemen önce güçlü ilaclarla uzerinde meyvede çürümeye sebep olan ne kadar mikroorganizma varsa öldürüp öyle hasat ediyor. Bu tip kullanimlar çoğu tarim ilacinin yasaklanmasina sebep oluyor. Biz her zaman zirai ilactan önce kültürel mücadele ve beslemeyi on plana cikartiyoruz. Sistemik ilaclari hasattan aylar önce bırakmalarını tavsiye ediyoruz. Günümüz dünyasında organik tarimcilar bile yüzde yüz katkisiz uretim yapamiyor. Dogru mu derseniz degil elbette ,hassasiyetinizi anliyorum ama bunu degistirmek sandiginiz kadar kolay değil.