Bravo, 7,5 dk da finansal okuryazarlığı ozetledin. Bu anlattiklarindan birçok stratejiyi kullandim. Hem Borcu enflasyona ezdirdim, hem de borcumu kiraciya odetiyorum. Herkes mutlu. Ben hayati boyunca ev almayi dusunmeyen bir kitleye yaşayacak bir yuva sunuyorum o da benim borcumu ödüyor. 10 sene sonra ev temiz 🎉 her yeni ev alişimizda bir sonrakine ulaşmak daha kolaylaşiyor. Kar topu gibi. Bu anlattiklarini uygulayan zengin defilse bile zenginlige giden yolda yürümeye başlar. Doğru kafa yapisi ile 15 sene de iyi bir gelir ile emekli olmak mümkün.
orta gelirli biri bunu nasıl yapsın ilk aşamada elenir 3 milyona bi ev buldun kredi çekeceksin diyelim az önce baktım 3 milyona geri ödeme 11 milyon aylık taksit 93.223 tl hiçbir meslekle bu para ödenemez
@@Dkw986 yapamam dediği hiçbir şeyi yapamaz ki insan. "Nasil yapabilirim" dediğinde olasiliklar ortaya cikmaya başlar. Göçmenlere bak, gittikleri ülkede genelde düşük gelirli işlerde çalisirlar fakat odaklandiklari amaç kök salmak olduğu için gereksiz lukslere harcamak yerine evlerini alirlar yatirim da yaparlar. Ben de ailemden bir destek almadim. Ne yatirim yaptiydak eşimle çalışıp biriktirip üstünü bankadan borç alarak yaptik. Başlamak zordur ama kartopu gibi gittiçe kolaylaşır. Bugun başlamak yarin baslamaktan daha iyidir, seni hedefine bir gun daha yaklastirir.
Bu işler nasıl yürüyormuş, o kadar güzel anlamışsınız ki, yılda 50 tane ekonomi kitabı okumanızın geribildirimini bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Şimdiye kadar hiç yatırımcı olmadığım ve büyük paralar yönetmediğım için stratejileri anlamakta zorluk çekiyorum. İceriginizi beğendim, sizi takibe alıyorum, emeğiniz için tekrardan teşekkürler .
2012 yılında kendi ticaretimi kurdum. 2014’ten itibaren sürekli borçlandım ve o borcu yöneterek yaşamaya başladım. Her vadeli mal alımım, her kredi kullanımım katlanarak büyüdü. 2019 sonuna kadar bu borçlanmayı işimi büyütmede kullandım. Araya pandemi girdi ve hiç korkmadan borçlanmaya devam ettim. Sonrasında patlayan enflasyon döneminde de borçlanmaya devam ettim. Neticede şuraya vardım: Bugüne kadar hiçbir ödememin vadesini geciktirmedim ve borçlarımı doğru yönetmiş olmalıyım ki hem hep rahat yaşadım, hem de bir şeylerin sahibi oldum. Şu anda her ne kadar faizler enflasyonun yine altında olsa da yeni kredi açmıyorum. Şu anda sadece önceki kredilerimin son taksitlerini ödüyorum. Ama günü geldiğinde yeniden borçlanmaya, ve çanağın dibini sıyırmaya başlayacağım 😁
Cihat çiçek dedemi izledim . Hep borçlandım.1.5 sene evvel ilk evimi aldığımda ödemem 10800tl ve asgarî ücret 5400 tl idi.şimdi kirası evi ödüyor .sonra 2. Evimi aldım yarısı kredi yarısı peşin %3.3 faiz ile ama aldığım ev normalde 2.5 milyon ben 1.9 milyona aldım.bunları 36 yaşında elde ettim.her ortamda borçlanın.
@ ilk milyon dolar dediği o dönemde çok büyük bir sermaye ve kaynağını açıklayamıyor (kaynağı belli değilse kara para veya illegal yollarla edinilmiş bir sermaye). O kadar büyük sermaye ile monopoly oyununa başladığında bütün stratejik yerleri toplarsın tabi ki.
Harika bir video, təşəkkür ederim. Tarih ogretmeniyim fakat ekonomi hep ilgimi çekmiştir. Parayi seviyorum ve inanıyorum ki bir gün ben de zengin olucam🤑
Borcu enflasyona yedirerek arkadaşım Tesla aldı kendine. Her sene borç alarak o bir sene enflasyonun artmasından dolayı ödemeleri git git'e hafifledi ve arabasıda değer kazandı.
@@ahmetyuksel5 Doğrudurda en azından araç sahibi ve aracıda değerli bir araç. Satıp bir ev borcuna girmeye kalksa hiç arabası olmayan birine göre daha rahat girer.
@@ahmetyuksel5 Enflasyon altında kredi olan yerde her şey yatırıma dönüşür. Araba da bu durumda gayet yatırım olur dolar bazında da ciddi getiriler sağlayabilirsin gayet.
Anlattığın şeyler dünyanın imtiyazlı milyar da birlik kesimiyle alâkalı. Yatırımdan ziyade güzel magazin videosu olmuş. Küçük yatırımcıyla alakalı bişeyler anlattığını sanmıştım
Yanıltıcı olmaması için başlıkta içeriğin özellikle zenginlerin borcu nasıl kullandığını anlattığımızı belirtmeye çalıştık. Farklı düzey ve alışkanlıklardaki izleyicilerin de bu alışkanlıklardan öğrenebilecekleri pek çok faydalı bilgi olduğunu düşünüyoruz. Özellikle küçük yatırımcı odaklı içeriklerimiz de olacak gelecek zamanlar da. Takipte kalın!
Borçtan faydalanabilmeniz için know how gerekir. Yani öncelikle yapacağınız iş karlı ve katmadeğerli olmalıdır ki borcunuzu kapatıp üzerine kar elde edin. Türkiyedeki geçtiğimiz bir kaç yıldaki gibi enflasyon üzerinden kazanç ile bu konuyu karıştırmayın. Bu tarz dönemler nadir gelir. Önemli olan bunu sürekli yapabilmektir. Bunları Türkiyede küçük ev aletleri üreten bir şirket sahibi olarak yazıyorum.
Bu jeopolitik riskler giderek buyuyecek herkes silahlaniyor onun icin enflasyon yaratip altin stokluyor. Bu yuzden bu nadir durumlar artik normal durumlar oldu. Ne kadar surecegi de belli degil
Bankalara borçlana borçlana hep toprak yatirimi yaptim.Ankarada yatiyorum, yasadiniz şehirden param yetmediğinden alamadim,en ucuz metrekarelik yerleri aldim.Afyon,Konya,Eskişehir gibi..Hepsi değer kazandi,bi kısmini satip borç ödedim, bi kismini satip taksit ödeyip yine aldim,yine kredi çektim yine toprak aldim.Elimde hem mal var ,hem zamanla borçlairm hafiflediYani borçlanmaktan ve toprak almaktan korkmayin(doğru fiyata doğru yerden mal almak önemli tabi)
bu videoyu biyerdeki notlarından mı okudun yoksa zihninde sentezleyerek mi sundun bilemiyorum lakin her iki durumda da tebrik ederim, su gibi izlediğim nadir videolardan. hayatında başarılarını dilerim canıgönülden...
03:07 hocam tam takibe aldım sonra bir baktım göz büyütme efekti kullanmışsın bu biraz daha görüntü ve imajına, verdiğin bilgilerden daha fazla önem veriyormuşsun izlenimi yaratıp bilgilerinin güvenilirliğine soru işareti ile yaklaşmamı sağladı.
Göz büyütme efekti kullanmadık ama kullandığımız genel efekt gözleri kötü göstermiş gerçekten. O yüzden bir daha kullanmayacağız muhtemelen. Geri bildirim için teşekkürler.
Benim anlamadıgım bir nokta var. Şirketinden maaş almadı ve hisse aldı. Hisseyi teminatla göstererek borç aldı. Ve Bu borcu nasıl ödedi? Ve kendi giderlerini nasıl karşıladı?
hocam bu Amerika'daki kolay faize ülkemizde ulaşamıyoruz. bankaya gidiyoruz. altın versek teminat karşılığı kredi veriyprmusunuz diye. öyle bişey yok bizde diyolar.
İki numaralı konu ile alakalı bir sorum olacak. Tamam bankalardan borç aldı ve bununla vergisiz bir şekilde yaşıyor. Yalnız daha sonra o borcunu ödemek için bir kazanç sağlamış olması gerekiyor ve o kazanç durumunda da zaten yine vergi ödemek durumunda kalıyor. Yanlış mı düşünüyorum?
Hisse senedi teminat gösterilerek alınan borçları genellikle temettü, ikramiye, maaş, kira ve kupon ödemesi gibi ele geçtiğinde zaten vergilendirilmiş ve vergisinden kaçınılması pek de mümkün olmayan kaynaklarla ödemeyi tercih ediyorlar. Borcun vadesi yaklaştıkça borcu sürekli yeniden yapılandırarak vadeyi uzatıp ödenen miktarı enflasyon karşısında da eriterek bu süreci uzun bir zamana yayabiliyorlar.
1) Paranın Psikolojisi - Morgan Housel - 2) Babil’in En Zengin Adamı - George S. Clason 3) Zengin Baba Yoksul Baba - Robert Kiyosaki - Türkçe’lerini bulamadım ama İngilizce olarak 4) The Joys of Compounding - Gautam Baid 5) The Simple Path to Wealth - J.L. Collins
Kredi vergiye tabii değil biliyoruz da kredi faize tabii😅. Sonuçta adı vergi değil faiz. Enflasyonist ve iflas etmiş ülkelerde pek işlrmez. Tr de yabancı olarak bazı avantajlar elde edilebilir. Burada her delik bezle tıkanmıştır.
Haklısınız. Faizler yüksek olduğunda yalnızca faiz üstü getiri beklentisi olduğu durumlarda borçlanılmalı. Ama Türkiye’de de faiz oranlarının çok avantajlı olduğu dönemler oldu. Doğru bilgi o dönem tekrar geldiğinde kullanılmak üzere faydalı olacaktır.
Hem videoyu izledim hem yorumlara bakıyorum ama bu borç olayından birşey anlamadım ben iki yıl önce çocuğumun eğitimi için kredi çektim ama çekmez olaydım bir türlü elde para kalmıyor siz ise neler söylüyorsunuz keşke bu olayı daha net anlatabilecek biri olsaydı ricam olur
başka borç alarak. -takla attırmak da denir halk arasında bu yönteme. borç almak için teminat gösterdiği hisseleri borcun ödeme vadesi gelince başka bir yerden yine hisse teminatı göstererek aldığı borçla kapatıyor. Rehin hisseleri geri alınca yine bir başka borç verene aynı yöntemle uzun uzun vadelerle borç karşılığı bu rehinden aldığı rehin hisseleri veriyor. (aynı hisse derken birebir aynı hisse kağıtlarından bahsetmiyorum tabii.) -borç alınan bu para birden çok yatırıma likidite oluyor. Tabi bu yatırımlar da yeni borçlar almak için yeni teminatlar oluyor ayrıca. yatırımlar parça parça garanti kar getiren herkesin masaya üşüştüğü başat sektörlere ve gelecek vaad eden ileriye dönük yüksek potansiyel sahibi işlere yatırım yapıyor. hisseleri değer kazanmaya başlayan bu işler yeni borçları, yenı borçlar yenı paraları, yenı paralar yeni yatırımları,....
IBKR gibi bir broker’dan hesap açıp direk Vanguard, iShares, VanEck gibi şirketlerin ETF’lerini alabilirsiniz. İşletme maliyetleri Türkiye’de satılan fonlardan daha uygun fiyatlı genelde.
Selamlar, ilk 5 diye sınıflandırmak doğru olmaz çünkü her kitabın farklı içerikleri, konuları, faydalı olacakları yönleri var ama kişisel finans alanına giriş için önerebileceğim 5 kitap şöyle: 1) Paranın Psikolojisi - Morgan Housel - 2) Babil’in En Zengin Adamı - George S. Clason 3) Zengin Baba Yoksul Baba - Robert Kiyosaki - Türkçe’lerini bulamadım ama İngilizce olarak 4) The Joys of Compounding - Gautam Baid 5) The Simple Path to Wealth - J.L. Collins
Lütfen bu yorumumu yanlış anlamayın, ama gösterdiğiniz bir çok örnek Amerika odaklı. Ama Türkler Amerika'da yaşamıyor. Bu yüzden mesela "Borcum var, vergi ödememe gerek yok" gibi taktikler Türkiye'de bir tık farklı işleyebilir. Bunu da aklınızın ucunda bulundurmakta fayda var. Mesela şu anda Türkiye'de hisse senedi veya kripto satın alanlara işlem vergisi uygulaması gelsin diye düşünülüyor. Mesela Amerika'da başka bir taktik daha var, Türkiye'de bu ne kadar başarılı olur bilmiyorum, bizim yatırımcılar hep safe oynamasını çok seviyor. Ama Amerika'da bi şirket ileride çok para kazanacak ümidiyle, şu an zarar yapan şirkete, yatırım yapan çok kişi bulabilirsin. Yeter ki her sene pazar payını artırsın. Eninde sonunda bu şirket kar yapar, bizde zengin oluruz, fikriyle mesela Uber yıllarca zarar yaptı.
Selamlar, tabi ki yanlış anlamadık. Bu tür yorumlar içerik kalitemizin artması için hayati önem taşıyor. O nedenle öncelikle teşekkürler. Bahsettiğiniz noktalara değinecek olursak, borcun olması vergi yükümlüğüğünü ortadan kaldırmıyor aslında, yalnızca o borç miktarı gelir olarak elde edilmediği için ekstra bir gelir vergisi doğurmuyor. Çünkü gelir değil, geri ödenmesi gereken bir miktar. Bu durum Türkiye, Amerika, hatta dünyanın her yerinde aynı. Yoksa borcun üzerinde BSMV gibi vergiler tabi ki var, veya diğer kazançlar borcunuz olsa da vergiye tabi. Bahsettiğiniz hisse seçimi konusunda da haklısınız, ama artık Türkiye'den yurt dışı hisselere yatırım yapmak da oldukça kolaylaştı. Hisse sepetinde yalnızca BIST 100 hisseleriyle kısıtlı kalmamak ve yurt dışı hisse alım opsiyonlarını da değerlendirmek herkesin sepetini çeşitlendirmesi ve riskini farklı coğrafyalara bölmesi açısından gerekli bir durum.
Bahsettiğiniz işlem repo swap işlemdir , yalnız vade süresinde eğer o teminat gösterilen hisse senedi artmamışsa ve azalmışsa , hatta borç faizinden az arttığı taktirde bile kişiyi zarara iter o nedenle böyle toz pembe gibi bu işlemi anlatmanız doğru olmamış , vade süresinde borsa çökerse kişi çok riske girmiş olacaktır.
Ben ; böyle zengin olmanın yollarını gösteren videolar yapanların kendilerinin ne kadar zengin olduklarını merak ediyorum. Zengin olmanın yolunu bilip de zengin olan acaba video çekeyim de üç kuruş kazanayım derdinde mi olur?
Tam bir cahil düşüncesi adam para içinmi yapıyor bilinir olmak için yapıyor video finansal özgür kalan insanlar iyi olduğu konular ile ilgili video çekiyor
Şu andaki Türkiye ekonomik şartlarında borçlanmayla zengin olma stratejisi geçerli değildir. Türkiyenin güncel ekonomik şartlarına göre strateji anlatın.
Gecti borun pazari. 10 sene sonra borcla nasil batılır videoları goreceksiniz. Borc alabilecek herkes borc aldi. Artik daralma vakti ve bu borcu ödemek mümkün olmayacak.
Bu alinan borclari ne ile oduyorlar nakit akislari nelerdir onu anlayamadim, elon musk tesla hisselerini teminat gosteril borc alarak twitteri satin aldi fakat bu aldigi borcu twitterdan gelen gelir ile mi ödüyor.. o taksitleri odeyecek likidite nereden akiyor orasini kacirdim mi acaba
Genellikle temettü, ikramiye, maaş, kira ve kupon ödemesi gibi ele geçtiginde zaten vergilendirilmiş ve vergisinden kaçınılması pek de mümkün olmayan kaynaklarla ödemeyi tercih ediyorlar.
Hükumet de haram diyor ama maaşallah 1 gün gecikmiş vergiye faiz işletip oradan gelen gelirle de maaş ödemesi yapıyor . Faizin girmediği mutfak yok boğaz yok .
@@seraycamurcu nasıl bir cevap vermemi istersin, Ben, benim için uygun olmadığını beyan ettim, senin için uygunsa hazır bilgi, hemen %50 faizle kredi çek ve isletmeni kur, temerrüt faizi neredeyse %100, ondan sonra görürsün devlet kullanıyormuş bir şey olmazmış ...
@@oguzhansargin4152 siz benim dinimde haram demişsiniz . Şahsınıza özel bir durum değil . Bu ülke Müslüman bir ülkedir diyenler iş faize gelince haram demiyor onu belirtmek isterim .
Maalesef çalışan olarak alınan hisse opsiyonları, pek çok şirkette, şirketlerin çalışanlarına nakit para vermemek için başvurduğu bir yan hak metoduna dönüştü. Coinbase, Nvidia gibi çalışanlarını milyoner yapan şirket örnekleri bulunsa da bir şirkete erken aşamada katılıp eldeki hissenin yüksek değerlemeyle satılabilmesi büyük oranda şans faktörüne bağlı.
Herkes peki bu borçları nasıl ödüyorlar diye sormuş. Cevabı yeni videomuzda:
ua-cam.com/video/86zCN_J5KYw/v-deo.html
Bravo, 7,5 dk da finansal okuryazarlığı ozetledin. Bu anlattiklarindan birçok stratejiyi kullandim. Hem Borcu enflasyona ezdirdim, hem de borcumu kiraciya odetiyorum. Herkes mutlu. Ben hayati boyunca ev almayi dusunmeyen bir kitleye yaşayacak bir yuva sunuyorum o da benim borcumu ödüyor. 10 sene sonra ev temiz 🎉 her yeni ev alişimizda bir sonrakine ulaşmak daha kolaylaşiyor. Kar topu gibi. Bu anlattiklarini uygulayan zengin defilse bile zenginlige giden yolda yürümeye başlar. Doğru kafa yapisi ile 15 sene de iyi bir gelir ile emekli olmak mümkün.
helal olsun
orta gelirli biri bunu nasıl yapsın ilk aşamada elenir 3 milyona bi ev buldun kredi çekeceksin diyelim az önce baktım 3 milyona geri ödeme 11 milyon aylık taksit 93.223 tl hiçbir meslekle bu para ödenemez
@@Dkw986 yapamam dediği hiçbir şeyi yapamaz ki insan. "Nasil yapabilirim" dediğinde olasiliklar ortaya cikmaya başlar. Göçmenlere bak, gittikleri ülkede genelde düşük gelirli işlerde çalisirlar fakat odaklandiklari amaç kök salmak olduğu için gereksiz lukslere harcamak yerine evlerini alirlar yatirim da yaparlar. Ben de ailemden bir destek almadim. Ne yatirim yaptiydak eşimle çalışıp biriktirip üstünü bankadan borç alarak yaptik. Başlamak zordur ama kartopu gibi gittiçe kolaylaşır. Bugun başlamak yarin baslamaktan daha iyidir, seni hedefine bir gun daha yaklastirir.
@@Dkw986 1m veya 1.5m evlere bak.
2 milyonluk evin borcunu nasıl kiracıya ödetiyorsunuz, ben orayı kaçırdım. Bu dedikleriniz 10 yıl önceydi.
Bu işler nasıl yürüyormuş, o kadar güzel anlamışsınız ki, yılda 50 tane ekonomi kitabı okumanızın geribildirimini bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Şimdiye kadar hiç yatırımcı olmadığım ve büyük paralar yönetmediğım için stratejileri anlamakta zorluk çekiyorum. İceriginizi beğendim, sizi takibe alıyorum, emeğiniz için tekrardan teşekkürler .
2012 yılında kendi ticaretimi kurdum. 2014’ten itibaren sürekli borçlandım ve o borcu yöneterek yaşamaya başladım. Her vadeli mal alımım, her kredi kullanımım katlanarak büyüdü. 2019 sonuna kadar bu borçlanmayı işimi büyütmede kullandım. Araya pandemi girdi ve hiç korkmadan borçlanmaya devam ettim. Sonrasında patlayan enflasyon döneminde de borçlanmaya devam ettim.
Neticede şuraya vardım: Bugüne kadar hiçbir ödememin vadesini geciktirmedim ve borçlarımı doğru yönetmiş olmalıyım ki hem hep rahat yaşadım, hem de bir şeylerin sahibi oldum.
Şu anda her ne kadar faizler enflasyonun yine altında olsa da yeni kredi açmıyorum. Şu anda sadece önceki kredilerimin son taksitlerini ödüyorum. Ama günü geldiğinde yeniden borçlanmaya, ve çanağın dibini sıyırmaya başlayacağım 😁
Kitap önerilerine devam edelim 🙏🏻
İyi sıyırmalar😅😅😅
@@ercanincekara4903 dipçi süngerci leşber komando 😅
Nerdesin aşkım 😂😂😂
Kredi ye haram bakan ne yapsın kardeş ?
Cihat çiçek dedemi izledim .
Hep borçlandım.1.5 sene evvel ilk evimi aldığımda ödemem 10800tl ve asgarî ücret 5400 tl idi.şimdi kirası evi ödüyor .sonra 2. Evimi aldım yarısı kredi yarısı peşin %3.3 faiz ile ama aldığım ev normalde 2.5 milyon ben 1.9 milyona aldım.bunları 36 yaşında elde ettim.her ortamda borçlanın.
@@musfird leşber
@@Viospit27124 asgarî ücret garanti. 😁 Az çevirmedik plastiği altına.
@@musfird dipçi süngerci leşber komandolar her yerde 😅✌🏻
@@emremicrosoft5321 asgarî ücret garanti, plastiği altına az çevirmedik
Leşbere selam saldırmaya devammmm
Cok guzel bir kanal. Emeginize tesekkurler.
Furkan örnek verdiğin insanlar Dünyanın, yarısından zengin, geri kalanı zaten aç..
Finansal okur yazarlıgımızı artıran değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ederiz.Devamını bekleriz.Selamlar.
Çok güzel bir video olmuş! Profesyonel seviyede hem de. Örnekler de çığır açmış! Devam devam
“İlk milyon dolarımı sormayın geri kalan her kuruşun hesabını verebilirim”
Bu meşhur söz genellikle John D. Rockefeller'a atfedilir.
anlamı nedir
@ ilk milyon dolar dediği o dönemde çok büyük bir sermaye ve kaynağını açıklayamıyor (kaynağı belli değilse kara para veya illegal yollarla edinilmiş bir sermaye). O kadar büyük sermaye ile monopoly oyununa başladığında bütün stratejik yerleri toplarsın tabi ki.
Cihat Çiçek (UA-cam)tarzı, adam çok haklıymış
Harika bir video, təşəkkür ederim. Tarih ogretmeniyim fakat ekonomi hep ilgimi çekmiştir. Parayi seviyorum ve inanıyorum ki bir gün ben de zengin olucam🤑
Borcu enflasyona yedirerek arkadaşım Tesla aldı kendine. Her sene borç alarak o bir sene enflasyonun artmasından dolayı ödemeleri git git'e hafifledi ve arabasıda değer kazandı.
1. Enflasyonun altında faiz her zaman gelmez
2. tüketim yatırım değildir.
3. Araçlarin dolar bazında değer artışı soz konusu degil (pandemi istisna)
@@ahmetyuksel5 Doğrudurda en azından araç sahibi ve aracıda değerli bir araç. Satıp bir ev borcuna girmeye kalksa hiç arabası olmayan birine göre daha rahat girer.
@@ahmetyuksel5 Enflasyon altında kredi olan yerde her şey yatırıma dönüşür. Araba da bu durumda gayet yatırım olur dolar bazında da ciddi getiriler sağlayabilirsin gayet.
@@mustafasavul😢 100 telem var nasıl zengin olurum abi nolur 😪🤧🤲🏻
@@gateofolympusFon al 100 lira senin için Mısır kölesi gibi çalışsın
Maşallah senin gibi gençler lazım bu ülkeye
7 dakikada herseyi anlattin. Tebrik ederim.
Katmer yapımı
Salam
Allax razi oosun iyik varsin
Allax yolunuzu acig aydin etsin boo šanslar ugurlar🌻🌹🙏🤲🤗🕌🕋🕯📖🇵🇸🇵🇰🇹🇷🇦🇿😍
Anlattığın şeyler dünyanın imtiyazlı milyar da birlik kesimiyle alâkalı. Yatırımdan ziyade güzel magazin videosu olmuş. Küçük yatırımcıyla alakalı bişeyler anlattığını sanmıştım
Yanıltıcı olmaması için başlıkta içeriğin özellikle zenginlerin borcu nasıl kullandığını anlattığımızı belirtmeye çalıştık. Farklı düzey ve alışkanlıklardaki izleyicilerin de bu alışkanlıklardan öğrenebilecekleri pek çok faydalı bilgi olduğunu düşünüyoruz. Özellikle küçük yatırımcı odaklı içeriklerimiz de olacak gelecek zamanlar da. Takipte kalın!
Borçtan faydalanabilmeniz için know how gerekir. Yani öncelikle yapacağınız iş karlı ve katmadeğerli olmalıdır ki borcunuzu kapatıp üzerine kar elde edin. Türkiyedeki geçtiğimiz bir kaç yıldaki gibi enflasyon üzerinden kazanç ile bu konuyu karıştırmayın. Bu tarz dönemler nadir gelir. Önemli olan bunu sürekli yapabilmektir. Bunları Türkiyede küçük ev aletleri üreten bir şirket sahibi olarak yazıyorum.
Bu jeopolitik riskler giderek buyuyecek herkes silahlaniyor onun icin enflasyon yaratip altin stokluyor. Bu yuzden bu nadir durumlar artik normal durumlar oldu. Ne kadar surecegi de belli degil
Türkiye den örnekler verirsek süper olur ve şu hisse senetleri hakkında daha fazla bilgi
Bizim hayatımız bir film olsa,KAYBEDENLER KULUBÜ.Sen bize HARY POTTER anlatıyorsun,oda güzel.
tebrikler güzel video 👍. whatsappta duruma koydum ama çoğu insan bakip geçecek eminim belkide herkes bakacak geçecek 🙄😱
Bankalara borçlana borçlana hep toprak yatirimi yaptim.Ankarada yatiyorum, yasadiniz şehirden param yetmediğinden alamadim,en ucuz metrekarelik yerleri aldim.Afyon,Konya,Eskişehir gibi..Hepsi değer kazandi,bi kısmini satip borç ödedim, bi kismini satip taksit ödeyip yine aldim,yine kredi çektim yine toprak aldim.Elimde hem mal var ,hem zamanla borçlairm hafiflediYani borçlanmaktan ve toprak almaktan korkmayin(doğru fiyata doğru yerden mal almak önemli tabi)
Ona da çok para lazım ucuz olanlarda dağ başında
BU genç yaşta bu kadar bılgı : tebrık ederım. Ben bu yaslarda boyle bır farkındalığa erişememıstım. Yaşım 54
Bizim zamanınızda bilgiye erişim çok zordu.
😅😅belki de birileri yazip onume koymusdur...O da iyi kotu ouyabiliyor olabilir😅
Harika bir video. Teşekkürler
Emeğinize yüreğinize sağlık ❤
Çok güzel bir çalışma, teşekkürler
İçeriklerin harika abone oldum 🙏👌
Helal olsun harika video olmuş
İşmi bu? Onu düşün bunu düşün, boş ver öbür dünyaya kimse birşey götüremiyorum. Onun için anı yaşa 😊
Çok güzel bilgiler fakat hiçbiri günümüzde değeri yok. Faizlerin düşmesini bekleyeceğiz.
bu videoyu biyerdeki notlarından mı okudun yoksa zihninde sentezleyerek mi sundun bilemiyorum lakin her iki durumda da tebrik ederim, su gibi izlediğim nadir videolardan. hayatında başarılarını dilerim canıgönülden...
Biraz ondan, biraz ondan :) Tesekkurler!
cok guzel anlatmıssın emegine sağlık
nvidia eye contacti mi kullaniyorsun?
İyi güzelde bu borçları ödemek için illaki bir nakit akışı lazım. Nakit akışı yokken anca karnımızı doyururuz.
Zenginlerin borcu nasıl kullandığını anlatıyor zaten :D
O zaman yimicen
@@CappadoxMüzikzaten zenginler diyyo..
Emeğine sağlık hocam
03:07 hocam tam takibe aldım sonra bir baktım göz büyütme efekti kullanmışsın bu biraz daha görüntü ve imajına, verdiğin bilgilerden daha fazla önem veriyormuşsun izlenimi yaratıp bilgilerinin güvenilirliğine soru işareti ile yaklaşmamı sağladı.
Göz büyütme efekti kullanmadık ama kullandığımız genel efekt gözleri kötü göstermiş gerçekten. O yüzden bir daha kullanmayacağız muhtemelen. Geri bildirim için teşekkürler.
İçeriğe bakmak lazım bizene kaşindan gözünden
Dostum teşekkürler, takibe aldım.
Teşekürler emeklerinize
Kısaca plânlı ve ödenebilir borca girmek, mütemadiyen büyüme sebebidir.
1 sır daha var. O da vergisiz büyüme.
Peki borçları bir arkadaştan mı biryerden bir kurumdan mı yoksa bankadan mı alacağız , ama bankada faizi var
O zaman nasıl değiştirebiliriz tüm bu düzeni koca gezegende acaba
Benim anlamadıgım bir nokta var. Şirketinden maaş almadı ve hisse aldı. Hisseyi teminatla göstererek borç aldı. Ve Bu borcu nasıl ödedi? Ve kendi giderlerini nasıl karşıladı?
hocam bu Amerika'daki kolay faize ülkemizde ulaşamıyoruz. bankaya gidiyoruz. altın versek teminat karşılığı kredi veriyprmusunuz diye. öyle bişey yok bizde diyolar.
Cok iyi video, derli toplu 😊 teşekkürler ❤️
Abla sen de her yerdesin zengin olmadiysan olmana az kaldi 😂
Selam, video için teşekkürler. Girişimcilik fikirleri için tavsiye edebileceğiniz bir kitap varmı?
Selam, teşekkürler :) Chris Guillebeau’nun 100 Dolarlık Başlangıç adlı kitabının size bu konuda ilham olabileceğini düşünüyorum.
@@girisimciyatirimci
Teşekkür ederim.
02:55'inci dakikada döngüden bahsetmişsiniz biraz daha açabilir misiniz? Hisselerini teminat olarak gösteriyor ancak borçlarını ne zaman ödüyor
Şu videoda açıkladık. Buyrun:
ua-cam.com/video/86zCN_J5KYw/v-deo.html
Merhabalar, senet resmiyette banka borcu gibi borç gösterilebilir mi?
Şimdi dediğniz gibi faizler yüksek nasıl borçlanmayı avantaja dönüştürebiliriz?
Ne güzel anlatiyorsun tane tane
Borçla yapılacak işin getirisi maliyetinden çok olmalı ki anlamlı olsun
Bu videoyu izledikten sonra epey bir borç yapıp Venezuellaya kaçacağım. Borç aldıklarımın hepsi fakir fukara olacak👍😂😂🕺🕺🕺👍👍Allah razı olsun abi.👍👍👍
Venezuela neden? Banka faizleri orada da % 56 civarındaydı sanırım? Bundan sebep mi 😅
Teşekkürler
İki numaralı konu ile alakalı bir sorum olacak. Tamam bankalardan borç aldı ve bununla vergisiz bir şekilde yaşıyor. Yalnız daha sonra o borcunu ödemek için bir kazanç sağlamış olması gerekiyor ve o kazanç durumunda da zaten yine vergi ödemek durumunda kalıyor. Yanlış mı düşünüyorum?
Hisse senedi teminat gösterilerek alınan borçları genellikle temettü, ikramiye, maaş, kira ve kupon ödemesi gibi ele geçtiğinde zaten vergilendirilmiş ve vergisinden kaçınılması pek de mümkün olmayan kaynaklarla ödemeyi tercih ediyorlar. Borcun vadesi yaklaştıkça borcu sürekli yeniden yapılandırarak vadeyi uzatıp ödenen miktarı enflasyon karşısında da eriterek bu süreci uzun bir zamana yayabiliyorlar.
@@girisimciyatirimci çok iyi👌🏻 teşekkür ederim değerli açıklamalar için.
Biz düşük gelirliler hangi yöntemi kullanmalıyız
Borçan kar çıkınca yeniden borç yapılır ve yeniden kredi çekilir öyle şirket büyüdükçe büyür.
@@hasanhuseyin1960Önce kendinizi geliştirip küçük bir iş kurun. Hizmet sektörü olmasın mutlaka ticaret yapın.
borç alıyoruzda hangi hisseyi alıcazki
Finansal okuryazarlığımı geliştirebilmek ve borçlanmayı yönetebilmem için okuyabileceğim kitap tavsiyelerinde bulunabilir misin.
1) Paranın Psikolojisi - Morgan Housel -
2) Babil’in En Zengin Adamı - George S. Clason
3) Zengin Baba Yoksul Baba - Robert Kiyosaki -
Türkçe’lerini bulamadım ama İngilizce olarak
4) The Joys of Compounding - Gautam Baid
5) The Simple Path to Wealth - J.L. Collins
Günümüz şartlarinda ne yapılabilir ondan bahsetseydin keşke
Günümüz şartları her an değiştiği için zamansız bilgileri öğrenip zamanı geldiğinde uygulayabilme yanlısıyız :)
@@girisimciyatirimci faiz düşene kadar yapacak bişey yok o zaman, yurt dışı kredisi ile borçlanma mümkün mü bilginiz varmi
bizdeki kredilerde BSMV ve KKDF vergileri var malesef borçtanda vergi kesiliyor
hisseyi teminat gösterdin aldığın borcu harcadın hisseyimi bankaya veriyor pek anlayamadım acemiyim 😊
Kredi vergiye tabii değil biliyoruz da kredi faize tabii😅. Sonuçta adı vergi değil faiz. Enflasyonist ve iflas etmiş ülkelerde pek işlrmez. Tr de yabancı olarak bazı avantajlar elde edilebilir. Burada her delik bezle tıkanmıştır.
Haklısınız. Faizler yüksek olduğunda yalnızca faiz üstü getiri beklentisi olduğu durumlarda borçlanılmalı. Ama Türkiye’de de faiz oranlarının çok avantajlı olduğu dönemler oldu. Doğru bilgi o dönem tekrar geldiğinde kullanılmak üzere faydalı olacaktır.
Evet çok haklısın taşeron batırıp zengin olanları da Bi paylas
Evet, zenginliğin karanlık yüzü temalı bir içerik ile bu tür durumlar da anlatılabilir. Fikir için teşekkürler.
Peki borcu kimden veya kimlerden alıyorlar
Kişisel borçsa bankalardan ama kurum borcuysa bankalardan kredi olarak veya borç senetleri işleyerek borçlanıyorlar.
Hem videoyu izledim hem yorumlara bakıyorum ama bu borç olayından birşey anlamadım ben iki yıl önce çocuğumun eğitimi için kredi çektim ama çekmez olaydım bir türlü elde para kalmıyor siz ise neler söylüyorsunuz keşke bu olayı daha net anlatabilecek biri olsaydı ricam olur
Borcu vergiden düşebilirsek tabiki zengin olunur. Ancak çalışansanız ancak bir ev bir araba alınabilir.
Teşekkürler
Benim anlamadığım bir sey var Elon Musk maas almıyor hisseleri teminat gosterıp borc alıyor. Peki bu borcu nasıl oduyor
başka borç alarak.
-takla attırmak da denir halk arasında bu yönteme.
borç almak için teminat gösterdiği hisseleri borcun ödeme vadesi gelince başka bir yerden yine hisse teminatı göstererek aldığı borçla kapatıyor. Rehin hisseleri geri alınca yine bir başka borç verene aynı yöntemle uzun uzun vadelerle borç karşılığı bu rehinden aldığı rehin hisseleri veriyor. (aynı hisse derken birebir aynı hisse kağıtlarından bahsetmiyorum tabii.)
-borç alınan bu para birden çok yatırıma likidite oluyor. Tabi bu yatırımlar da yeni borçlar almak için yeni teminatlar oluyor ayrıca.
yatırımlar parça parça garanti kar getiren herkesin masaya üşüştüğü başat sektörlere ve gelecek vaad eden ileriye dönük yüksek potansiyel sahibi işlere yatırım yapıyor.
hisseleri değer kazanmaya başlayan bu işler yeni borçları, yenı borçlar yenı paraları, yenı paralar yeni yatırımları,....
Bankadan ihtiyaç kredisi çekince devlet vergi kesiyor bizde 😢Borç aldım bana vergi öde!!! Nasıl bir döneme denk geldik 😢
Tam aksine faizleri gider yazarsınız.
Şahıslar faizi gider yazamaz@@alistas35
Hocam bilgiler için teşekkürler, benim sorum video ile ilgili, bir ai filtresi mi uyguladınız acaba küçük değişimler farkediyorum izlerken.
Evet, ama çok memnun kalmadık o nedenle bir daha kullanmayacağız muhtemelen.
@@girisimciyatirimci evet doğallığı etkileyen deformelere sebep oluyor şimdilik.
Ben yurtdışındayım ve fon satın almak istiyorum. Nasıl satın alabilirim?
IBKR gibi bir broker’dan hesap açıp direk Vanguard, iShares, VanEck gibi şirketlerin ETF’lerini alabilirsiniz. İşletme maliyetleri Türkiye’de satılan fonlardan daha uygun fiyatlı genelde.
@@girisimciyatirimci çok teşekkür ediyorum
Borcu nasıl geri ödüyorlar?
50 kitaptan ilk 5 hangi kitaplar acaba simdiden tesekkurler...
Selamlar, ilk 5 diye sınıflandırmak doğru olmaz çünkü her kitabın farklı içerikleri, konuları, faydalı olacakları yönleri var ama kişisel finans alanına giriş için önerebileceğim 5 kitap şöyle:
1) Paranın Psikolojisi - Morgan Housel -
2) Babil’in En Zengin Adamı - George S. Clason
3) Zengin Baba Yoksul Baba - Robert Kiyosaki -
Türkçe’lerini bulamadım ama İngilizce olarak
4) The Joys of Compounding - Gautam Baid
5) The Simple Path to Wealth - J.L. Collins
@@girisimciyatirimci teşekkürler
Kardeş daha 1 ay önce Elon Musk sansasyonel bir maaş paketi onaylatmadı mı hissedar oylamasıyla
Yemin ederim eşim 😂❤
Daha çok kitap önerisi yapabilir misiniz? Severek izliyoruz tişikkürler ☺️
İrem borçlarını ödedin mi
Ülkelerin ekonomik sistemine göre değişir o borcun vergiden muaf olması bizim ülkemizde nasıl bankadan aldığım borç vergiden muaf mı
borç almak kısmını tam olarak anlamadım ben. Bankalardan kredi falan almak manasındamı kullandınız yoksa farkı bir manadamı?
Şahıs için bankadan kredi almak, şirket için kredi almak veya piyasaya tahvil sürmek
@@girisimciyatirimci teşekkürler
Lütfen bu yorumumu yanlış anlamayın, ama gösterdiğiniz bir çok örnek Amerika odaklı. Ama Türkler Amerika'da yaşamıyor. Bu yüzden mesela "Borcum var, vergi ödememe gerek yok" gibi taktikler Türkiye'de bir tık farklı işleyebilir. Bunu da aklınızın ucunda bulundurmakta fayda var. Mesela şu anda Türkiye'de hisse senedi veya kripto satın alanlara işlem vergisi uygulaması gelsin diye düşünülüyor.
Mesela Amerika'da başka bir taktik daha var, Türkiye'de bu ne kadar başarılı olur bilmiyorum, bizim yatırımcılar hep safe oynamasını çok seviyor. Ama Amerika'da bi şirket ileride çok para kazanacak ümidiyle, şu an zarar yapan şirkete, yatırım yapan çok kişi bulabilirsin. Yeter ki her sene pazar payını artırsın. Eninde sonunda bu şirket kar yapar, bizde zengin oluruz, fikriyle mesela Uber yıllarca zarar yaptı.
Selamlar, tabi ki yanlış anlamadık. Bu tür yorumlar içerik kalitemizin artması için hayati önem taşıyor. O nedenle öncelikle teşekkürler. Bahsettiğiniz noktalara değinecek olursak, borcun olması vergi yükümlüğüğünü ortadan kaldırmıyor aslında, yalnızca o borç miktarı gelir olarak elde edilmediği için ekstra bir gelir vergisi doğurmuyor. Çünkü gelir değil, geri ödenmesi gereken bir miktar. Bu durum Türkiye, Amerika, hatta dünyanın her yerinde aynı. Yoksa borcun üzerinde BSMV gibi vergiler tabi ki var, veya diğer kazançlar borcunuz olsa da vergiye tabi. Bahsettiğiniz hisse seçimi konusunda da haklısınız, ama artık Türkiye'den yurt dışı hisselere yatırım yapmak da oldukça kolaylaştı. Hisse sepetinde yalnızca BIST 100 hisseleriyle kısıtlı kalmamak ve yurt dışı hisse alım opsiyonlarını da değerlendirmek herkesin sepetini çeşitlendirmesi ve riskini farklı coğrafyalara bölmesi açısından gerekli bir durum.
Herkes gibi çalışarak yapsanız:)
Sadece çalışarak para kazanılmaz. Know how gerekir.
Borçu bankadan mı alıyorlar eğer öyleyse borç katlanmıyor mu, birde haciz olmuyor mu
Borcu zamanında ödüyor
Bahsettiğiniz işlem repo swap işlemdir , yalnız vade süresinde eğer o teminat gösterilen hisse senedi artmamışsa ve azalmışsa , hatta borç faizinden az arttığı taktirde bile kişiyi zarara iter o nedenle böyle toz pembe gibi bu işlemi anlatmanız doğru olmamış , vade süresinde borsa çökerse kişi çok riske girmiş olacaktır.
Ben ; böyle zengin olmanın yollarını gösteren videolar yapanların kendilerinin ne kadar zengin olduklarını merak ediyorum. Zengin olmanın yolunu bilip de zengin olan acaba video çekeyim de üç kuruş kazanayım derdinde mi olur?
Peki borcu nasıl ödüyorlar
Onların sahip olduğu hisse senetleri imtiyazlı hisse senedidir yani şirketin karından pay alırlar. Kendileri vergi ödemez ama şirketleri öder.
Tebrikler
Türkiye'de bu işler zor. Bankalar kredi vermiyor ki, verirse de çok faiz% yüklüyor
Hocam ev kira , 2 cocuk , tek maas ..banka da memurum ..birde boyle anlatsan .......bekliyorum
Pazartesi faydası olabilecek yeni bir video geliyor. Takipte kalın.
@@girisimciyatirimcibir bitmiyor videolariniz pazartesileriniz UA-cam olmasa AC kalicaksiniz amk
Zengin olunsaydı öyle önce sen yapardın burda para kazanmak için video cekmezdin
Tam bir cahil düşüncesi adam para içinmi yapıyor bilinir olmak için yapıyor video finansal özgür kalan insanlar iyi olduğu konular ile ilgili video çekiyor
Borcun vergisi yok ama Faizi var. Yine de mantıklı mı acaba?
Şu andaki Türkiye ekonomik şartlarında borçlanmayla zengin olma stratejisi geçerli değildir. Türkiyenin güncel ekonomik şartlarına göre strateji anlatın.
Siz işi bilmiyorsunuz, çok güzel fırsat vardı ve nakdim yoktu. Kredi kartımdan bir miktar aldım o parayı iki buçuk haftada ikiye katladım
@@kursatekinciq ne aldın
videonun sonunda enflasyon ile borç eritmekten bahsediyor ya nerenle dinledin
Yeditepe üniye giden Ege Erkoçak’a dikkat edin.
Hisse senedini satarken vergi ödüyorsak teminat göstererek nasıl alınır ev hisseyi mi devredeceğiz Türkiye’de
Gecti borun pazari. 10 sene sonra borcla nasil batılır videoları goreceksiniz. Borc alabilecek herkes borc aldi. Artik daralma vakti ve bu borcu ödemek mümkün olmayacak.
Bu alinan borclari ne ile oduyorlar nakit akislari nelerdir onu anlayamadim, elon musk tesla hisselerini teminat gosteril borc alarak twitteri satin aldi fakat bu aldigi borcu twitterdan gelen gelir ile mi ödüyor.. o taksitleri odeyecek likidite nereden akiyor orasini kacirdim mi acaba
Genellikle temettü, ikramiye, maaş, kira ve kupon ödemesi gibi ele geçtiginde zaten vergilendirilmiş ve vergisinden kaçınılması pek de mümkün olmayan kaynaklarla ödemeyi tercih ediyorlar.
Teşekkürle r
Şirketiniz çok vergi ödüyorsa kredi çekip faizini gider hanesine yazıp vergi ödemeden kazanmaya devam edebilirsiniz.
Sonra bizi sikiyorlar
Garibanii
Furkan konuşman hiç anlaşılmıyor kusura bakma, söylemek zorundaym
Reis bişey merak ediyorum, sen zenginmisin ?
Tek eksik teminat göstereceğim milyon dolarlarımın olmaması 😁
eve ipotekleyip kredi veren banka yokki
Oradaki kamçı zaten kötü anlamda, yani Yiğide zarar verir anlamında... Borç kötü veya iyi olarak ikiye ayrılır..
Günümüzde borc nasil alinir, banka kredisi ile ve geri ödemesi faiz ile ki faizde benim dinimde haram, ben almayayım, teşekkürler
Hükumet de haram diyor ama maaşallah 1 gün gecikmiş vergiye faiz işletip oradan gelen gelirle de maaş ödemesi yapıyor . Faizin girmediği mutfak yok boğaz yok .
@@seraycamurcu nasıl bir cevap vermemi istersin,
Ben, benim için uygun olmadığını beyan ettim,
senin için uygunsa hazır bilgi, hemen %50 faizle kredi çek ve isletmeni kur, temerrüt faizi neredeyse %100, ondan sonra görürsün devlet kullanıyormuş bir şey olmazmış ...
@@oguzhansargin4152 siz benim dinimde haram demişsiniz . Şahsınıza özel bir durum değil . Bu ülke Müslüman bir ülkedir diyenler iş faize gelince haram demiyor onu belirtmek isterim .
@@seraycamurcu hanım efendi hiç polemiğe girip laf yaristiramayacagim, kendinize iyi bakim, vesselam
yapay zeka gözleri iyi ayarlayamamış
Hocam hepsi doğru ama bana maaş yerine gelen hisseden daha bir hayır görmedim. Ben çekene kadar eridi gitti 😂 galiba şirketlerim hep kötüydü 😢
Maalesef çalışan olarak alınan hisse opsiyonları, pek çok şirkette, şirketlerin çalışanlarına nakit para vermemek için başvurduğu bir yan hak metoduna dönüştü. Coinbase, Nvidia gibi çalışanlarını milyoner yapan şirket örnekleri bulunsa da bir şirkete erken aşamada katılıp eldeki hissenin yüksek değerlemeyle satılabilmesi büyük oranda şans faktörüne bağlı.