*Windows Klasöründeki Dosya İsimlerini Yazdırmak | Programsız!* *Kullanılacak Yöntem ve Komutlar:* Klavyeden *Windows+R* tuşuna basıyoruz. Gelen pencereye *cmd* yazıp *"Tamam"* yapıyoruz. Gitmek istediğimiz klasörün bağlantısını alıyoruz ve "cd" komutundan sonra ekliyoruz. *dir* komutu, bir dizindeki dosya ve klasörlerin listesini, son değiştirme zamanı ve dosya boyutlarıyla birlikte görüntüler. (dir=directory) *dir /a* komutu, gizli ve sistem dosya ve dizinleri dahil olmak üzere tümünü listeler. (a=all=archive) *dir /ah* komutu, sadece gizli dosya ve klasörleri listeler. (ah=all hidden) *dir /as* komutu, sadece sistem dosya ve klasörlerini listeler. (as=all system) *dir /s* komutu, içinde bulunulan dizin içindeki dosya ve dizinlerle beraber tüm altdizinlerini ve bunların içindeki tüm dosyaları görüntüler. (s=sub directory) *dir>liste.txt* komutu, bu komut içinde olunan klasördeki dosyaların isimlerini, uzantılarını ve oluşturma tarihini *liste.txt* isminde metin dosyasının içine doldurur. *dir /b /o:n>liste.txt* komutu, bu komut içinde olunan klasördeki dosyaların sadece isimlerini ve uzantılarını liste.txt isminde metin dosyasının içine doldurur. Böylece dosya isimleri ve uzantıları .txt (metin belgesi) olarak alınmış olur. Daha sonra bu .txt dosyasını Excel, Access, Word vb. ofis programları ile kullanılabilir hale getirebilirsiniz. *Kullanılacak Yöntem ve Komutlar: (Windows 7)* Öncelikle bu yöntemimiz *(Windows 7’de sadece)* en basit ve kolay yöntemlerden bir tanesidir. Daha *detaylı bilgiye ulaşmak* isteyenler aşağıdaki ikinci yöntemi inceleyebilirler. İlk olarak listelemek/yazdırmak istediğimiz klasörün üstüne geliyoruz *“Shift”* tuşuyla beraber sağ tıklayın. *“Komut Penceresini Burada Aç”* seçeneğine klikliyoruz. *dir /b > liste.txt* komutu klasörün içinde oluşturduğu liste.txt dosyasına isimleri yazdıracaktır. Bu komut sadece dosya adlarını yazdıracaktır. *dir > liste.txt* komutunu kullandığımızda ise dosya boyutunu ve oluşturulma tarihini de ekstra olarak verecektir. *dir /b /s > liste.txt* komutu ise alt klasörler dahil olmak üzere bir liste dökecektir. *Kaynak: * www.tech-worm.com/windows-klasorundeki-dosya-isimlerini-yazdirmak-programsiz/
Admin kardeş peki bir harddisk içindeki komple verileri bulundukları konumları ile katalog halinde nasıl word Excel veya başka bir program ile alabiliriz. Mesela çok miktarda veri ile çalışan insanlar onlarca HDD herbirisinde farklı veriler olsun... Bir anda ihtiyacı olan film müzik yada veriyi o kadar diski USB ile takip teker teker bakmadan nasıl bir İndex şeklinde listeye bakıp hangi diskin içerisinde olduğunu anlayıp direk o diski takarak ulaşabiliriz. Advanced disk kattalog diye çok eski bir program var ama oldukça eski arayüz kötü ve bazı harddisklerin kataloğunu almıyor hata veriyor. Bu konuda en kolay ve pratik yol yöntem nedir. İlginizi bekliyoruz.
ABİ SELAMLAR İYİKİ VARSIN NE ÖĞRENDİYSEM SENİN SAYENDE ÖĞRENDİM EMEK VERİP VİDEO ÇEKİYORSUN YAKIN TAKİPÇİNİM HİÇ BİR ŞEYİ KAÇIRMIYORUM ALLAH SENDEN RAZI OLSUN. TAM ARADIĞIM VİDEOYU SENDE BULDUM UZUN ZAMANDIR ARADIM HERKES BİR ŞEY PAYLAŞMIŞ AMA SONUÇ YOK SENİ İZLEDİM HEMEN OLDU ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM . SON OLARAK WORD PROGRAMINDA / SLASH İŞARETNİ KALDIRMIŞTINIZYA ONU EXELDE YAPABİLİRMİYİZ KÜÇÜK BİR VİDEO ÇEKERSENİZ SEVİNİRİM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
isimlerde ve boyutlarda sıkıntı yok. ama benim mp3 dosyam var. klasörde süreyi ekledim uzunluk olarak sekme açtım. ama ben bu uzunluğu excele aktarmam lazım ama choremede açınca görünmüyor. uzunluğu almam için ne yapmam lazım )
*Windows Klasöründeki Dosya İsimlerini Yazdırmak | Programsız!*
*Kullanılacak Yöntem ve Komutlar:*
Klavyeden *Windows+R* tuşuna basıyoruz.
Gelen pencereye *cmd* yazıp *"Tamam"* yapıyoruz.
Gitmek istediğimiz klasörün bağlantısını alıyoruz ve "cd" komutundan sonra ekliyoruz.
*dir* komutu, bir dizindeki dosya ve klasörlerin listesini, son değiştirme zamanı ve dosya boyutlarıyla birlikte görüntüler. (dir=directory)
*dir /a* komutu, gizli ve sistem dosya ve dizinleri dahil olmak üzere tümünü listeler. (a=all=archive)
*dir /ah* komutu, sadece gizli dosya ve klasörleri listeler. (ah=all hidden)
*dir /as* komutu, sadece sistem dosya ve klasörlerini listeler. (as=all system)
*dir /s* komutu, içinde bulunulan dizin içindeki dosya ve dizinlerle beraber tüm altdizinlerini ve bunların içindeki tüm dosyaları görüntüler. (s=sub directory)
*dir>liste.txt* komutu, bu komut içinde olunan klasördeki dosyaların isimlerini, uzantılarını ve oluşturma tarihini *liste.txt* isminde metin dosyasının içine doldurur.
*dir /b /o:n>liste.txt* komutu, bu komut içinde olunan klasördeki dosyaların sadece isimlerini ve uzantılarını liste.txt isminde metin dosyasının içine doldurur. Böylece dosya isimleri ve uzantıları .txt (metin belgesi) olarak alınmış olur. Daha sonra bu .txt dosyasını Excel, Access, Word vb. ofis programları ile kullanılabilir hale getirebilirsiniz.
*Kullanılacak Yöntem ve Komutlar: (Windows 7)*
Öncelikle bu yöntemimiz *(Windows 7’de sadece)* en basit ve kolay yöntemlerden bir tanesidir. Daha *detaylı bilgiye ulaşmak* isteyenler aşağıdaki ikinci yöntemi inceleyebilirler. İlk olarak listelemek/yazdırmak istediğimiz klasörün üstüne geliyoruz *“Shift”* tuşuyla beraber sağ tıklayın. *“Komut Penceresini Burada Aç”* seçeneğine klikliyoruz.
*dir /b > liste.txt* komutu klasörün içinde oluşturduğu liste.txt dosyasına isimleri yazdıracaktır. Bu komut sadece dosya adlarını yazdıracaktır.
*dir > liste.txt* komutunu kullandığımızda ise dosya boyutunu ve oluşturulma tarihini de ekstra olarak verecektir.
*dir /b /s > liste.txt* komutu ise alt klasörler dahil olmak üzere bir liste dökecektir.
*Kaynak: *
www.tech-worm.com/windows-klasorundeki-dosya-isimlerini-yazdirmak-programsiz/
elinize sağlık hocam 👏👋👏
Admin kardeş peki bir harddisk içindeki komple verileri bulundukları konumları ile katalog halinde nasıl word Excel veya başka bir program ile alabiliriz.
Mesela çok miktarda veri ile çalışan insanlar onlarca HDD herbirisinde farklı veriler olsun...
Bir anda ihtiyacı olan film müzik yada veriyi o kadar diski USB ile takip teker teker bakmadan nasıl bir İndex şeklinde listeye bakıp hangi diskin içerisinde olduğunu anlayıp direk o diski takarak ulaşabiliriz.
Advanced disk kattalog diye çok eski bir program var ama oldukça eski arayüz kötü ve bazı harddisklerin kataloğunu almıyor hata veriyor.
Bu konuda en kolay ve pratik yol yöntem nedir.
İlginizi bekliyoruz.
çok faydalı oldu çok teşekkür ederim
teşekkürler dostum
eyvallah
ABİ SELAMLAR İYİKİ VARSIN NE ÖĞRENDİYSEM SENİN SAYENDE ÖĞRENDİM EMEK VERİP VİDEO ÇEKİYORSUN YAKIN TAKİPÇİNİM HİÇ BİR ŞEYİ KAÇIRMIYORUM ALLAH SENDEN RAZI OLSUN. TAM ARADIĞIM VİDEOYU SENDE BULDUM UZUN ZAMANDIR ARADIM HERKES BİR ŞEY PAYLAŞMIŞ AMA SONUÇ YOK SENİ İZLEDİM HEMEN OLDU ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM . SON OLARAK WORD PROGRAMINDA / SLASH İŞARETNİ KALDIRMIŞTINIZYA ONU EXELDE YAPABİLİRMİYİZ KÜÇÜK BİR VİDEO ÇEKERSENİZ SEVİNİRİM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
mp3 etiket bilgilerini nasıl yazdırabiliriz. ? Mp3 dosyasına sağ tıklayıp ayrıntılar kısmındaki bilgilerden bahsediyorum.
Hocam merhabalar, klasördeki .jpg uzantılı fotoğrafların adlarını isim.jpg olarak txt dosyasına nasıl indirebilirim?
isimlerde ve boyutlarda sıkıntı yok. ama benim mp3 dosyam var. klasörde süreyi ekledim uzunluk olarak sekme açtım. ama ben bu uzunluğu excele aktarmam lazım ama choremede açınca görünmüyor. uzunluğu almam için ne yapmam lazım )
Merhaba, sd kartımın markasını öğrenmenin bi yolu var mı? ( Üzerindeki markası silinmiş)
Abi altı dakika ne anlatıyorsun ya? 2 dk yapan abla var ondan baktım.