Selamlar erdem bey 1.bims üzerine taş yünü uygulamasında sıva şart 2.kaba sıva olmasa dahi ,hazır ince sıva çekilmeli. 3.kolon kriş bürüt beton astarı yapılmalı 4.bims kolon kris birleşimine mantolamadan önce file çekilmeli 5.Yalıtim levhası yapıştırılirken 0.5 mm yerine 1cm lik tarak kullanılmalı 6.Yapıştirıci harç sürülürken iyice bastırılarak harç sürülmeli.sebebi her nekadar da presli malzeme olsada yumuşaklık vardır.baski yapılması lazım 7 .mastarla iyice baskı yapıp vurulmalı 8.Dübel kesinlikle çelik çivili olmalı.sebebi 5cmlik taş yünü harçla 7kg dir 9.önce köşe kösebentleri atılmalı 10 file işlemi yapılırken altına harç sürülüp, tarak çekilmeli.sonra file geçilmeli. 11.muhakkak 2 kat sıva yapılmalı düzelme işlemi bıçak denilen 1mt el aletiyle yapılmalı 12.mineral sıva astarı çekilmeli 13 minarel sıva çekilmesi 14.Boya astarı 15 .2 kat boya uygulamasi 16.Taş yünü kesinlikle yağmura maruz bırakılmamalı.(Ne kadar üzerinde şu itici yazsada sünger gibi emiyor)
@@emrullahkuttur9645 .İyi Aksamlar 100 yılin üzerinde inşaat sektörunden gelen cekirdekten yetişme suanda meslegimin zirvesi mutahitlik hizmeti vermekteyim .Taş yünü firma olarak ilk uygulayan firmalardanız .Yıllar içerisindeki gelen tecrübemizden 2 kat üstü yapılarda muhakkak sıva yapmak gerekiyor .Taşyünü agir malzeme oldugu için löp löp uygulama uygun degil 10mm tarakla harcın levhanın her yerine uygulanması ve boşluk bırakilmaması lazım. Ben Ankarada yanlıs uygulamadan kaynakli 40 katli simpaş altın oran ve mamakta 30 katli binalarda yeniden sökülüp sıva yapılip tekrardan aynı işlemleri yaptiklarinı gördüm .Taş yünü kılcal çatlağa açik bir malzeme . Cepheden alan yagmurda su sızıntısı oldugu zaman hem malzeme izolasyon özelligini kaybedecek ve daire içerisinde nem duvarda patlamalar meydana gelecek .konu budur. Tşk iyi akşamlar
Videolar için teşekkür ederiz.Kaç dereceye kadar alçı yapılabilir.Ankara da inşaatınız olduğu için saten alçı yaptığınızda kuruma geç olacağından dolayı soğuktan etkileniyor mu ?
Merhaba erdem bey. Size katılıyorum. Bu imalatın alçıdan sonra yapılması lazım. Bence kör kasada gereksiz bu işlem için alçıpan profilleriylede gayet güzel daha kolay ve az maliyetle yapılabilir. (tabi yük çekmeyekse bişey asılmayacaksa) Çünkü bizde bolca alçıpan işleri yapıyoruz fransada.
15:48 de dedigin bolumler her bir tarafina yukardan assa el ile cimento tozunu serptir ardindan da yagmurlama suyuyla bi suladinmi .. bidaha inmezdi !!! zaten sonradan oralar ya kazilacak ve cevre yapimi yapilcak !!!
Abi bu ustalara ne kadar dersen de hep bildiklerini yaparlar ki bunu sen daha iyi bilirsin. O yüzden en iyisi işini denildiği gibi yapmayana direkt kovacaksın ve yapılan zararıda ödetekceksin. Belki o zaman eline çekiç alan usta diye ortalıkta gezmez.
Yasin Ozcelik Bunu genelde şantiye karşılamaz. Kimden kaynaklı ise ondan kesilir ama ilişkilere bağlı olarak yaşerom gidip ağlarsa patrona bazen kesilmeyede bilir. Profesyonel şantiyeler affetmezler
Erdem Fidan Bende bu yalitim isini yapıyorum dikkatimi cekti bayada incelenen yer burasi hangi sehir ve tas yunu iscilik fiyatini merak ettim.. Bide sunu soyleyeyim tarakla mala ile orulmesi icin zeminin mastarinda olmasi gerekir tarakli mala ile dolgu veya siskinligi duzeltemeyiz
Merhaba Erdem bey, 10:08 de aynen size katiliyorum, bencede ince sivaya gecilmeden once o sahte kirisler icin gerekli olan demir montaji yapilmaliydi, yada demir yerine direk alcipan ugulamasi. Merak etttim 12:48 de Xps yerine neden tasyunu ile devam edilmedi dis cephede, burdaki kor kasanin olculeri nedir? Et kalinligi nekadar? sanirim kullandiginiz PVC 7 cm kalinliginda 6 cm genisliginde bir profil kullansaydiniz oynama payiniz daha cok olmazmiydi? sonucta amac pvc yi kor kasaya vidalayip saglama almak. 20:15 de bahsettiginiz astar yesil renk iceride kullandiginiz astar kirmiziydi, ikisi farkli astarlarmi? aciklarsaniz sevinirim. 22:35 deki soylediklerinize aynen katiliyorum ama sanirim hepimizinde ve sizinde daha onceki videolarda soylediginiz gibi burdaki asil sorun dis cepheye KABA SIVA yapilmamis olmasidir. 25:32 de Ebvy. banyosunun sol tarafi dis cephe merak ettim neden oraya pencere acilmamista HB ile cozulmeye calisilmis. orda asansorlerin geride oldugu bir bosluk var. Sizinde dedigiginiz gibi herzaman bildiginiz kisilerle calismak en sagliklisi ama malesef bazen her istedigimiz olmuyor. Tesekkurler Erdem bey kolay gelsin.
-kalın kör kasa daha pahalı onu istemezler. -40x30 kör kasa. xps ile buluşan yüzey 3 cm, 2 lik xps kullanıyorlar harç ile teraziye getirirken ancak sıfırlıyor kör kasayı. 2 lik taş yünü de olmaz getiremeyiz imalatta 3 ve 5 lik var diğerleri hazırda yok dedikleri için mecburen xps kullanıldı. her inşaatı gezin buralarda hep aynıdır durum. -yeşil astat TEK marka, kırmızı RİGİPS marka. rigips i biz seçtik ona göre de fiyat verdi alçıcı. mantolamacı fiyat verdi ona göre astar geldi. mantolamacı patronun damadı... malesef bu noktada bazı yetkinliklerimiz ortadan kaldırıldı. tek en ucuz astarlardan ve içindeki kum mineral yapı çok ince yani pürüzlü yüzey çok az oluyor. rigips ise yıllardır kulladığım çok memnun olduğum nispeten daha pahalı kum oranı yüksek ve kum çapı yer yer kalın mineralli yapıya sahiptir. -dış cepheye kaba sıva şart ama gelin bir göstereyim 1.000.000-2.000.000 tl değerinde dairelere dahi kara sıva yapmıyorlar malesef. bizim müteahhitlerde onları emsal gösterip yapmıyorlar. -dış cephe menfez pencere olayı eskidendi bilmiyorum belediyemi izin vermiyor ama artık hiç bir yerde göremezsiniz cephede banyo penceresini. -tekin bey değerli sorularınız için teşekkür ederim.
Tahmin ettigim cevaplari verdiniz Erdem bey Malesef herseyin basinda para geliyor. (Aslinda para derken ne kadar daha fazla kar edebilirim mentalitesi). Astar konusunda bilgilendirdiniz Tesekkur ederim. Bu Ebvy. Banyo pencere konusu cok ilginc geldi bana, ben istanbulda bu aralar yapilan bir proje elime gecti orda Ebvy banyosunda disa acilan 80/100 luk pencere vardi. Ankarada imar kanunu degisikmi acaba? Dogal havalandirma herzaman icin daha iyidir H.B den arti dogal isik alirsiniz. cevaplariniz icin Tesekkurler Erdem bey. Tekrar kolay gelsin
6 років тому+2
Ah şefim ahhh. 3.00 ile 3.15 arası bahsettiğiniz mevzu o kadar içinden çıkılmaz bi durum ki anca çeken bilir o kadar haklısınız ki.. Birde aklıma başka bir şey geldi. Bu demir profil yerine alçıpanlar iki taraflı yapılıp araya u profil atılıp tavandan tutturulamazmıydı diye düşünmedim değil.
Bir kaç videonuzu seyrettim , gördüğüm kadarıyla ustalık eğitim sorunumuz var.bu sorun yüzünden gereksiz zaman ve para ısrafı doğuyor. israf her yerde maalesef
Dünya nın en zor işi sorumluluk alıp yapılan işi takip etmektir yıllarca ben bu işi yaptım . işin başından ayrıldıgınız an usta gene kendi bildigini okur siz teslim alırsınız sorumluluk sizindir artık onun icin uygulayıcınızın tecrübeli ve bildiginiz insanlardan oluşması lazım tabiri caizse (vur ,kaç)taktigiyle calışılmaması lazım o daireleri alan insanlarında parayı çöpe atmamaları lazım teşekkürler.
Şefim şöyle birşey olabilir miydi dış cepheye ince bir katman yapıştırıcı sürüp, taşyününün arkasınada öbek atardı terazisi tutan dış cephe yapıştırıcıları tutmuş olurdu en azından.
Selamın aleyküm şefim sahte kirişin yapışmasındaki amaç nedir? kapımı koyulacak o kısmı kaçırdım anlayamadım. Birde kör kasanın montaj detayı nasıl yapılıyor biraz anlatır mısınız? kolay gelsin.
Abi be almamyadan bir mühendis arkadasinizim yaptiniz uygulama yanlis tarakli malayla yapistirilmasi lazim tas yünü yüzde yüz duvara temas olmasi lazim sizin yaptinizda hava boslu cok kaliyor burda onu öyle kabul etmiyorlar
kaba sıvaya elbette gerek var. ancak müteahhitimiz yapılmasın dediği için yapılmadı. ve malesef bir çok inşaatta olduğu gibi burada da karasıva olmaksızın dış cepheye taş yünü montajı yapılıyor.
faruk bey, bir takipcim sormuş kör kasa kullanmasak, die bende cevap yadım ona aynını sizinlede paylaşıyorum ___________________________________________________________ düşünelim, körkasa olmadan pvc yi yukarıda kirişe, yanalda bimslere, zımbaladık(bu işlemden önce bimslerin 25 cm lik yüzeylerinin sıvanması lazım, pvc sağlamca montajı da olsun) benimde işçiliğimi çok kolaylaştırırdı. bu durumda taşıyıcı sadece kirişler, dışarıdan mantolama, içeriden de alçı sarardı değilmi? AMA temizlik yaparken hanımların camlarda ki hareketi, rüzgarın etkisi, araç sesleri ve bizim hissedemediğimiz ufak sarsıntılar sizin vidaları ilişiğini kiriş ve bimsten kesecektir. o pcv çevresi çatlayacak, kasmalardan kaynaklı cam çatlamaları, kanat ayarsızlıkları, içeri ufak ufak da olsa su almalar görünecektir. en çok korktuğumuz pvc duvardan bir temizlik esnasında ayrılıp birinin canını yakabilir. aynı zamanda kör kasa pvc imalatı aşamasında bize zaman kazandırdığı gibi, alçı ve mantolama yaparken tahribata uğramaz. el arabası geçirmelerinde alttaki kayıt yıpranmaz. kör kasa küf pas kusmaz, hiç örneğine rastlamadım. içeride alçı kapatıyor, dışarıda defalarca sıvanan mantolama. slikon çekmiyoruz biz. ben dış cephede silikona ve mastiğe karşıyım. bu tip malzler güneşi ve soğuk havayı görünce özelliğini yitiriyor. sattığımız dairelere su girmiyor sanmayın, kör kasasız denizliği de iyi olmayan imalatlarda içeri su veriyor pencereler.
Mantolama uygulamanız çok baştan sağma olmuş tamam köşe birleşimleri düzelttirdiniz ama o yapıştırıcı öyle olmazki tamamına taraklı mala ile yapıştırıcının sürülmesi lazım bizim binaya yaptırırken bizim ustalar taraklı mala ile tamamına yapıştırıcıyı yaydılar malzemeden kaçmıyorsunuz ama işçileriniz adamı hasta eder valla, iş ahlakı sıfır adamlarda, hiç yüzleride kızarmıyor uyarıya rağmen bahane üretmeye devam ediyorlar ben olsam gönderirim hepsini o adamlar ilk fırsatta yine bildiklerini okurlar
Bir çok hata düzeltildi evet. 1.Dış cephede mantolama altında terazisinde şakülünde sıva olmadığı için mantolama plakasına yapıştırıcı taraklanamaz. 2. Kimsenin bilmediği detay... yüksek binalarda yangın yönetmeliği uygulanır. Bunun içinde bina yüksekliği baz alınır. Bu yönetmelik devreye girdiği anda bir çok değişiklik ortaya çıkar. Mantolamayı ilgilendiren kısmı ise plaka ortasına metal dübel kullanılmalıydı. 3.kameraya yansımayan ustalar ve özellikle işi veren kalfası ile çok sorun yaşadık. Şantiyemden gönderdim lakin bu şantiye işlerinde akrabadan taşeron olmamalı.
Erdem Bey, 11:18 dk.sında bahsettiğiniz mantolama uygulamasıyla ilgili olarak dübellerin uygulama alanına göre değiştiğini, beton yüzeyler için uygun dübelin kullanılması gerektiği ve dübelin min. 4 cm beton yüzeyine saplanması gerektiği , bims ve tuğlalar için ise ona uygun dübelin kullanılması gerektiği ve min. 6 cm bims yüzeyine saplanması gerektiğini , ayrıca 1. kat sıvayı yaptıktan sonra sıva kurumadan filenin çekilmesi gerektiği ve 2. kat yüzey sıvasına 1. kat yüzey sıvası kuruduktan 3-4 saat sonra geçilmelidir. Genelde uygulama alanlarında yapılan en büyük hata 1. kat yüzey uygulaması kurumadan 2. kat yüzey uygulamasına geçilmesidir.
Kor kasaya icerden alcici veya kaba sivaci disarda yalitimci uymayabiliyor cogu zaman kor kasa yerine direkt pvc leri takilsa daha iyi oluyor cunku ne kadarda pergel tutulsa o siva gennestigi icin bazi yerleri kirmak gerekir
Şefim videonun devamında gördüm mantolamada yapıştırıcıyı öbekleme sistemi ile yapmışlar yanlış bir uygulama. Taş yununun arkasına yapıştırıcıyı taraklama şeklınde çekmesı lazım. Öbekleme yaptığı zaman boş kalan yerlerden dolayı sağlıklı olmuyor ve netıcede ayrılma olayı ortaya çıkıyor.
emre şefim olacak olacak zamanla oluyor.. bu ustaların 2 si diyorki senin bu güvenlik ve iş konusunda titizliğini yurt dışından başka yerde görmedik diyorlar :) yurt dışında çalıştınız mı diyorlar? hayır sadece sizi düşünen idealist bir mühendisim dedim ;)
Duvarda ve pence önlerinde bindirmedeki amaç çatlama olasılığı nı kesme dir kardeşim bu çatlamalar neye yol açar der isen bindirme olmadığı zaman kuvvetli rüzgarlarda çatlamalar hava aldığı anda şişme yapar ve plaka plaka sökülür şaşırtma ve bindirme olmazsa olmazdır taşyünü ve eps de
Erdem bey mantolama klasik 5 nokta. Kimse göremez anlamaz sen hariç. Sen gördün bravo. Senden başka zaten kimse göremez. Taraklama yapsalar teraziye zor getirecekler onun için 5 nokta yapıyorlar. Ama uygun değil. Biz taraklıyoruz ama adam veriyor a fiyat biz veriyoruz b fiyat . Sonra ucuza veriyorlar ne yapalım şimdi kaliteli iş kaliteli ustalık kaliteli mal ucuz olmaz. Biz bunu anlatamıyoruz ne yapalım biz de anlamadık.
Yapistirma harci yapisma ozelligini kaybetmis harcin 2 saat icinde kullanilmasi lazim elinizle kirabiliyosunuz normalde keserle bile kiramazsiniz veya yapistirma harci kalitesiz elinizle söktunuze göre tarakla olmasi icin zeminin cok düzgün mastarli olmasi lazim biz levhalarin kenarlarinida harcliyoruz daha saglam oluyo
sahte kiris cok acemice iscilik olmus ve dizaynida cok hatali dikdortgen prizma seklinde daha ince malzemeden yapilabilirdi. Binanin tasiyici sistemine gosterdiginiz hassasiyetiniz memnun edici
sedat yildirim Bu konuya katılıyorum. Bencede daha ince olmalıydı. Bilirsiniz ki her imalat yaptırmak elinizde değildir. Sedat bey kanalımın amacını size açıklmak isterim. Bu kanal piyasa işlerinin yanlışını doğrusunu paylaşır, doğru olanını da söyler. Piyasa müteahhitlerini güvenliğe aldırmayanlara dem vurur ve yapılanı eksik olanı söyler. Yapı denetim hazır beton firmalarını gözler önüne serer forekazık be bir çok imalatta yanlışları gösterir doğruyu izah eder. Umarım amacımı anlatabilmişimdir. Düzeyli bir şekilde de yorum yapıp karşılıklı eksiklikler giderilir genç arkadaşlara öğrenmeleri amacıyla sunulur.
Cok yuksek bir bina insaat guvenligi sifir, balkonlar cok tehlikeli videoyu izlerken ben bile burdan urktum o yukseklikten hersey is kalitesi degil insan emniyeti ilk planda olmali
sedat yildirim İş güvenliğim sıfır değil, eksiklikler var diyebilirsiniz sedat bey ama sıfır demeniz büyük haksızlık onca güvenlikle alakalı videom var. Lütfen objektif olarak yorum yazalım. Genç arkadaşlara katkımız olsun. Bizi takip eden müteahhitlere ders olsun
evet hak veriyorum yorumu biraz yumusatabilirdim ama bu konu cok onemli bir kisinin hayati herseyden onemli sizde bunun farkindasiniz balkonlara acilen bir onlem almalisiniz
Selamlar erdem bey
1.bims üzerine taş yünü uygulamasında sıva şart
2.kaba sıva olmasa dahi ,hazır ince sıva çekilmeli.
3.kolon kriş bürüt beton astarı yapılmalı
4.bims kolon kris birleşimine mantolamadan önce file çekilmeli
5.Yalıtim levhası yapıştırılirken 0.5 mm yerine 1cm lik tarak kullanılmalı
6.Yapıştirıci harç sürülürken iyice bastırılarak harç sürülmeli.sebebi her nekadar da presli malzeme olsada yumuşaklık vardır.baski yapılması lazım
7 .mastarla iyice baskı yapıp vurulmalı
8.Dübel kesinlikle çelik çivili olmalı.sebebi 5cmlik taş yünü harçla 7kg dir
9.önce köşe kösebentleri atılmalı
10 file işlemi yapılırken altına harç sürülüp, tarak çekilmeli.sonra file geçilmeli.
11.muhakkak 2 kat sıva yapılmalı düzelme işlemi bıçak denilen 1mt el aletiyle yapılmalı
12.mineral sıva astarı çekilmeli
13 minarel sıva çekilmesi
14.Boya astarı
15 .2 kat boya uygulamasi
16.Taş yünü kesinlikle yağmura maruz bırakılmamalı.(Ne kadar üzerinde şu itici yazsada sünger gibi emiyor)
ÖMER BENLi dış cephede taş yünü yerleştirilmeden Kaba sıva yapılmalı mı demek istediniz 1.maddede?
@@emrullahkuttur9645 .İyi Aksamlar 100 yılin üzerinde inşaat sektörunden gelen cekirdekten yetişme suanda meslegimin zirvesi mutahitlik hizmeti vermekteyim .Taş yünü firma olarak ilk uygulayan firmalardanız .Yıllar içerisindeki gelen tecrübemizden 2 kat üstü yapılarda muhakkak sıva yapmak gerekiyor .Taşyünü agir malzeme oldugu için löp löp uygulama uygun degil 10mm tarakla harcın levhanın her yerine uygulanması ve boşluk bırakilmaması lazım. Ben Ankarada yanlıs uygulamadan kaynakli 40 katli simpaş altın oran ve mamakta 30 katli binalarda yeniden sökülüp sıva yapılip tekrardan aynı işlemleri yaptiklarinı gördüm .Taş yünü kılcal çatlağa açik bir malzeme . Cepheden alan yagmurda su sızıntısı oldugu zaman hem malzeme izolasyon özelligini kaybedecek ve daire içerisinde nem duvarda patlamalar meydana gelecek .konu budur. Tşk iyi akşamlar
Videolar için teşekkür ederiz.Kaç dereceye kadar alçı yapılabilir.Ankara da inşaatınız olduğu için saten alçı yaptığınızda kuruma geç olacağından dolayı soğuktan etkileniyor mu ?
Merhaba erdem bey. Size katılıyorum. Bu imalatın alçıdan sonra yapılması lazım. Bence kör kasada gereksiz bu işlem için alçıpan profilleriylede gayet güzel daha kolay ve az maliyetle yapılabilir. (tabi yük çekmeyekse bişey asılmayacaksa) Çünkü bizde bolca alçıpan işleri yapıyoruz fransada.
Abi videoları en baştan izliye izliye, binanın giriş çıkış, mutfak salon vb kısımlarını ezberledik, içeri girsek yabancılık çekmeyiz:))
FATİH TURAN
Benim de istediğim bu. .😉
Al bendende o kadar :) harika ya videolar
Bu kadar teveccühten sonra... inşaallah mahcup olacak bir iş yapmayız..
Şefim selamlar,
Cam için kör kasa yapmasak ne gibi sıkıntı olur?
(Binanın heryerinde kara sıva uygulanıyor pvcleri tutturması açısından)
Teşekkürler Erdem Bey
15:48 de dedigin bolumler her bir tarafina yukardan assa el ile cimento tozunu serptir ardindan da yagmurlama suyuyla bi suladinmi .. bidaha inmezdi !!! zaten sonradan oralar ya kazilacak ve cevre yapimi yapilcak !!!
Abi bu ustalara ne kadar dersen de hep bildiklerini yaparlar ki bunu sen daha iyi bilirsin. O yüzden en iyisi işini denildiği gibi yapmayana direkt kovacaksın ve yapılan zararıda ödetekceksin. Belki o zaman eline çekiç alan usta diye ortalıkta gezmez.
Mesela dogramacinin yuzunden yalitimcya tamir vs iscilik cikarsa onun zararini karsiliyor musunuz???
Yasin Ozcelik
Bunu genelde şantiye karşılamaz. Kimden kaynaklı ise ondan kesilir ama ilişkilere bağlı olarak yaşerom gidip ağlarsa patrona bazen kesilmeyede bilir. Profesyonel şantiyeler affetmezler
Erdem Fidan Bende bu yalitim isini yapıyorum dikkatimi cekti bayada incelenen yer burasi hangi sehir ve tas yunu iscilik fiyatini merak ettim.. Bide sunu soyleyeyim tarakla mala ile orulmesi icin zeminin mastarinda olmasi gerekir tarakli mala ile dolgu veya siskinligi duzeltemeyiz
burut beton astari en iyisi filli boyaninki hem cok metraj yapiyor hemde ustayi yormuyor mukaveti daha iyi tavsiye ederim
Merhaba Erdem bey, 10:08 de aynen size katiliyorum, bencede ince sivaya gecilmeden once o sahte kirisler icin gerekli olan demir montaji yapilmaliydi, yada demir yerine direk alcipan ugulamasi.
Merak etttim 12:48 de Xps yerine neden tasyunu ile devam edilmedi dis cephede, burdaki kor kasanin olculeri nedir? Et kalinligi nekadar? sanirim kullandiginiz PVC 7 cm kalinliginda 6 cm genisliginde bir profil kullansaydiniz oynama payiniz daha cok olmazmiydi? sonucta amac pvc yi kor kasaya vidalayip saglama almak.
20:15 de bahsettiginiz astar yesil renk iceride kullandiginiz astar kirmiziydi, ikisi farkli astarlarmi? aciklarsaniz sevinirim.
22:35 deki soylediklerinize aynen katiliyorum ama sanirim hepimizinde ve sizinde daha onceki videolarda soylediginiz gibi burdaki asil sorun dis cepheye KABA SIVA yapilmamis olmasidir.
25:32 de Ebvy. banyosunun sol tarafi dis cephe merak ettim neden oraya pencere acilmamista HB ile cozulmeye calisilmis. orda asansorlerin geride oldugu bir bosluk var.
Sizinde dedigiginiz gibi herzaman bildiginiz kisilerle calismak en sagliklisi ama malesef bazen her istedigimiz olmuyor.
Tesekkurler Erdem bey kolay gelsin.
-kalın kör kasa daha pahalı onu istemezler.
-40x30 kör kasa. xps ile buluşan yüzey 3 cm, 2 lik xps kullanıyorlar harç ile teraziye getirirken ancak sıfırlıyor kör kasayı. 2 lik taş yünü de olmaz getiremeyiz imalatta 3 ve 5 lik var diğerleri hazırda yok dedikleri için mecburen xps kullanıldı. her inşaatı gezin buralarda hep aynıdır durum.
-yeşil astat TEK marka, kırmızı RİGİPS marka. rigips i biz seçtik ona göre de fiyat verdi alçıcı. mantolamacı fiyat verdi ona göre astar geldi. mantolamacı patronun damadı... malesef bu noktada bazı yetkinliklerimiz ortadan kaldırıldı. tek en ucuz astarlardan ve içindeki kum mineral yapı çok ince yani pürüzlü yüzey çok az oluyor. rigips ise yıllardır kulladığım çok memnun olduğum nispeten daha pahalı kum oranı yüksek ve kum çapı yer yer kalın mineralli yapıya sahiptir.
-dış cepheye kaba sıva şart ama gelin bir göstereyim 1.000.000-2.000.000 tl değerinde dairelere dahi kara sıva yapmıyorlar malesef. bizim müteahhitlerde onları emsal gösterip yapmıyorlar.
-dış cephe menfez pencere olayı eskidendi bilmiyorum belediyemi izin vermiyor ama artık hiç bir yerde göremezsiniz cephede banyo penceresini.
-tekin bey değerli sorularınız için teşekkür ederim.
Tahmin ettigim cevaplari verdiniz Erdem bey Malesef herseyin basinda para geliyor. (Aslinda para derken ne kadar daha fazla kar edebilirim mentalitesi).
Astar konusunda bilgilendirdiniz Tesekkur ederim.
Bu Ebvy. Banyo pencere konusu cok ilginc geldi bana, ben istanbulda bu aralar yapilan bir proje elime gecti orda Ebvy banyosunda disa acilan 80/100 luk pencere vardi.
Ankarada imar kanunu degisikmi acaba? Dogal havalandirma herzaman icin daha iyidir H.B den arti dogal isik alirsiniz.
cevaplariniz icin Tesekkurler Erdem bey. Tekrar kolay gelsin
Ah şefim ahhh. 3.00 ile 3.15 arası bahsettiğiniz mevzu o kadar içinden çıkılmaz bi durum ki anca çeken bilir o kadar haklısınız ki.. Birde aklıma başka bir şey geldi. Bu demir profil yerine alçıpanlar iki taraflı yapılıp araya u profil atılıp tavandan tutturulamazmıydı diye düşünmedim değil.
olabildiğince sağlam olsun ve çatlamalar olabildiğince az olsun diye demir doğrama yapıldı
Teşekürler bilgilerini paylaştığın içn
Bir kaç videonuzu seyrettim , gördüğüm kadarıyla ustalık eğitim sorunumuz var.bu sorun yüzünden gereksiz zaman ve para ısrafı doğuyor. israf her yerde maalesef
Abi duvarla tavan arasındaki boşluğu köpükle doldurmak doğru bir yöntem mi acaba?
Malesef bende hiç sıcak demirciye rastlayamadım bu yüzden kör kasa işini yapmak istemiyorum, çok bir sakıncası var mı yapmasam bunun düşüncesindeyim.
Dünya nın en zor işi sorumluluk alıp yapılan işi takip etmektir yıllarca ben bu işi yaptım . işin başından ayrıldıgınız an usta gene kendi bildigini okur siz teslim alırsınız sorumluluk sizindir artık onun icin uygulayıcınızın tecrübeli ve bildiginiz insanlardan oluşması lazım tabiri caizse (vur ,kaç)taktigiyle calışılmaması lazım o daireleri alan insanlarında parayı çöpe atmamaları lazım teşekkürler.
Takipteyim ustam:) kolay gelsin.
Erdem bey iyi günler. Dış cepheye taş yünü yaptırdıktan sonra iç cephede kaba sıva yapmadan direk alçı sıva yapılabilir mi?
Yapılır. Mümkünse sıva yapmak daha iyi olur. Değilse bizim gibi sadece alçı da yapılabilir
bi 23:00 nu rada nasıl onu çektin arkan uçurum birden çıksa allah korusun düşsen. birde abi file defelan yok yada ben göremedim
Erdem abi plastik plywood denilen (ekoplak 2.nesil) hakkında bilginiz varmı? kullanıcılar malzeme hakkında ne diyorlar?
İSMAİL CORCU
Hiç kullanana rastlamadım. Ama söküm aşamasında sanki çok zaiyat verir gibi
Erdem Fidan playwood a devam abi:)
Şefim şöyle birşey olabilir miydi dış cepheye ince bir katman yapıştırıcı sürüp, taşyününün arkasınada öbek atardı terazisi tutan dış cephe yapıştırıcıları tutmuş olurdu en azından.
Selamın aleyküm şefim sahte kirişin yapışmasındaki amaç nedir? kapımı koyulacak o kısmı kaçırdım anlayamadım.
Birde kör kasanın montaj detayı nasıl yapılıyor biraz anlatır mısınız? kolay gelsin.
Sefa Rg
7:40 ve devamını dinlemelisin
ua-cam.com/video/uw4Mu-Ax2p0/v-deo.html
Sefa Rg
Montaj ile ilgili çekim yapalım
Erdem Fidan Şefim yazım yanlışı yapmışım yapılması demek istemiştim. Altına kapı gibi birşey mi gelecek teşekkür ederim.
anladım. evet altına temperli cam gelecek. onu taşıması için
Erdem Fidan teşekkür ederim
Abi be almamyadan bir mühendis arkadasinizim yaptiniz uygulama yanlis tarakli malayla yapistirilmasi lazim tas yünü yüzde yüz duvara temas olmasi lazim sizin yaptinizda hava boslu cok kaliyor burda onu öyle kabul etmiyorlar
Dış cephe de yalıtım malzemesini direk yapıştırıcı ile bimse mi uyguluyorsunuz yoksa önce kaba sıva ya gerek duyuluyormu
kaba sıvaya elbette gerek var. ancak müteahhitimiz yapılmasın dediği için yapılmadı. ve malesef bir çok inşaatta olduğu gibi burada da karasıva olmaksızın dış cepheye taş yünü montajı yapılıyor.
Gazbeton dış duvar ile kaba sıvasız direk straforla çalışan müteahhitlerde var.O bir nebze daha kabul edilebilir
abi kolay gelsin teşekkür ederim anlatımın için abi farklı bi yöntemle yalancı kirişi yapabilirmiydik abi?
yunus emre yilmaz
Daha basit olabilirdi. Bana göre bu biraz amacının dışına çıktı ve pahalı oldu
astarı sürmemişler hiç adam gibi beton çıplak gözküyor sanki o koridor gibi olan yerde tavanda
vestiyerin karkası üstüne alçıpan olacak yerlere
betopanla rabits telli yada filelli çekin kalın olsun
Abi pecerelere profilden kör kasa neden yapilıyor avantaji nedir
faruk bey, bir takipcim sormuş kör kasa kullanmasak, die bende cevap yadım ona aynını sizinlede paylaşıyorum
___________________________________________________________
düşünelim, körkasa olmadan pvc yi yukarıda kirişe, yanalda bimslere, zımbaladık(bu işlemden önce bimslerin 25 cm lik yüzeylerinin sıvanması lazım, pvc sağlamca montajı da olsun) benimde işçiliğimi çok kolaylaştırırdı. bu durumda taşıyıcı sadece kirişler, dışarıdan mantolama, içeriden de alçı sarardı değilmi?
AMA
temizlik yaparken hanımların camlarda ki hareketi, rüzgarın etkisi, araç sesleri ve bizim hissedemediğimiz ufak sarsıntılar sizin vidaları ilişiğini kiriş ve bimsten kesecektir. o pcv çevresi çatlayacak, kasmalardan kaynaklı cam çatlamaları, kanat ayarsızlıkları, içeri ufak ufak da olsa su almalar görünecektir. en çok korktuğumuz pvc duvardan bir temizlik esnasında ayrılıp birinin canını yakabilir.
aynı zamanda kör kasa pvc imalatı aşamasında bize zaman kazandırdığı gibi, alçı ve mantolama yaparken tahribata uğramaz. el arabası geçirmelerinde alttaki kayıt yıpranmaz.
kör kasa küf pas kusmaz, hiç örneğine rastlamadım. içeride alçı kapatıyor, dışarıda defalarca sıvanan mantolama. slikon çekmiyoruz biz. ben dış cephede silikona ve mastiğe karşıyım. bu tip malzler güneşi ve soğuk havayı görünce özelliğini yitiriyor. sattığımız dairelere su girmiyor sanmayın, kör kasasız denizliği de iyi olmayan imalatlarda içeri su veriyor pencereler.
Taraklanmadan olmaz abicim ister istemez bırakır kendini.
Mantolama uygulamanız çok baştan sağma olmuş tamam köşe birleşimleri düzelttirdiniz ama o yapıştırıcı öyle olmazki tamamına taraklı mala ile yapıştırıcının sürülmesi lazım bizim binaya yaptırırken bizim ustalar taraklı mala ile tamamına yapıştırıcıyı yaydılar malzemeden kaçmıyorsunuz ama işçileriniz adamı hasta eder valla, iş ahlakı sıfır adamlarda, hiç yüzleride kızarmıyor uyarıya rağmen bahane üretmeye devam ediyorlar ben olsam gönderirim hepsini o adamlar ilk fırsatta yine bildiklerini okurlar
Bir çok hata düzeltildi evet.
1.Dış cephede mantolama altında terazisinde şakülünde sıva olmadığı için mantolama plakasına yapıştırıcı taraklanamaz.
2. Kimsenin bilmediği detay... yüksek binalarda yangın yönetmeliği uygulanır. Bunun içinde bina yüksekliği baz alınır. Bu yönetmelik devreye girdiği anda bir çok değişiklik ortaya çıkar. Mantolamayı ilgilendiren kısmı ise plaka ortasına metal dübel kullanılmalıydı.
3.kameraya yansımayan ustalar ve özellikle işi veren kalfası ile çok sorun yaşadık. Şantiyemden gönderdim lakin bu şantiye işlerinde akrabadan taşeron olmamalı.
Normalde kaba alçı bitip alçıpan montajından önce konulması gerekiyor bu profillerin. Bu şekilde ölçüsü tutmaz zaten.
Beton astar olmadan hepsi atar kara sıvasız zatten duvar biz bu mantolama alci sıvaya omrumuz gitti kolay gelsin
Erdem Bey, 11:18 dk.sında bahsettiğiniz mantolama uygulamasıyla ilgili olarak dübellerin uygulama alanına göre değiştiğini, beton yüzeyler için uygun dübelin kullanılması gerektiği ve dübelin min. 4 cm beton yüzeyine saplanması gerektiği , bims ve tuğlalar için ise ona uygun dübelin kullanılması gerektiği ve min. 6 cm bims yüzeyine saplanması gerektiğini , ayrıca 1. kat sıvayı yaptıktan sonra sıva kurumadan filenin çekilmesi gerektiği ve 2. kat yüzey sıvasına 1. kat yüzey sıvası kuruduktan 3-4 saat sonra geçilmelidir. Genelde uygulama alanlarında yapılan en büyük hata 1. kat yüzey uygulaması kurumadan 2. kat yüzey uygulamasına geçilmesidir.
Kor kasaya icerden alcici veya kaba sivaci disarda yalitimci uymayabiliyor cogu zaman kor kasa yerine direkt pvc leri takilsa daha iyi oluyor cunku ne kadarda pergel tutulsa o siva gennestigi icin bazi yerleri kirmak gerekir
kolay gelsin abi
TEŞEKKÜRLER
Şefim videonun devamında gördüm mantolamada yapıştırıcıyı öbekleme sistemi ile yapmışlar yanlış bir uygulama. Taş yununun arkasına yapıştırıcıyı taraklama şeklınde çekmesı lazım. Öbekleme yaptığı zaman boş kalan yerlerden dolayı sağlıklı olmuyor ve netıcede ayrılma olayı ortaya çıkıyor.
sanırım videoyu biraz sardın gibi. çünkü bende aynı cümleleri 22:40 söyledim
emre şefim olacak olacak zamanla oluyor.. bu ustaların 2 si diyorki senin bu güvenlik ve iş konusunda titizliğini yurt dışından başka yerde görmedik diyorlar :) yurt dışında çalıştınız mı diyorlar? hayır sadece sizi düşünen idealist bir mühendisim dedim ;)
Obekleme sistemide geçerlidir ve zararı yoktur, duvarın durumuna göre tercih edilir.
başka bir malzemenin başka bir malzemeyle öpüştürülmesi zaten başlı başına bir tasarım hatasıdır. çatlar durur
duvarın üstüne niye alcı pan cekiliyor
ABİ BU SAHTE KİRİŞLER SEHTE OLAYLAR OLMASA NE OLACAK MİMARLARIN SAÇMA İSTEKLERİ Mİ. YOKSA MÜTEAHİTİN İSTEĞİ Mİ ? NEDEN YAPIYORSUNUZ Kİ NE GEREK VAR
abi dış yalıtım da köşeleri neden bindirmeli olarak yapıyoruz
Samet Metin
Duvar gibi düşün bağlantılı olması gerekiyor.
Erdem Fidan anladım abi saol
Duvarda ve pence önlerinde bindirmedeki amaç çatlama olasılığı nı kesme dir kardeşim bu çatlamalar neye yol açar der isen bindirme olmadığı zaman kuvvetli rüzgarlarda çatlamalar hava aldığı anda şişme yapar ve plaka plaka sökülür şaşırtma ve bindirme olmazsa olmazdır taşyünü ve eps de
@@sametmetin2502 bindirme olmazsa en üstteki parça ayrılırsa cephe komple iner.
Duvarlardaki kablo döşeme işi bence çok çirkin ve yanlış ustalık.
Erdem bey mantolama klasik 5 nokta. Kimse göremez anlamaz sen hariç. Sen gördün bravo. Senden başka zaten kimse göremez. Taraklama yapsalar teraziye zor getirecekler onun için 5 nokta yapıyorlar. Ama uygun değil. Biz taraklıyoruz ama adam veriyor a fiyat biz veriyoruz b fiyat . Sonra ucuza veriyorlar ne yapalım şimdi kaliteli iş kaliteli ustalık kaliteli mal ucuz olmaz. Biz bunu anlatamıyoruz ne yapalım biz de anlamadık.
Merhaba kör kasa yerine alçıpan yapılamaz mıydı sadece
yusuf yağcılar
Alçıpanı neye taşıtacaksınız. U-C ler zayıf kalır. İlerleyen zamanlarda çatlama olur. İşimizi sağlam yapmak adına yapıldı bu imalat
Yapistirma harci yapisma ozelligini kaybetmis harcin 2 saat icinde kullanilmasi lazim elinizle kirabiliyosunuz normalde keserle bile kiramazsiniz veya yapistirma harci kalitesiz elinizle söktunuze göre tarakla olmasi icin zeminin cok düzgün mastarli olmasi lazim biz levhalarin kenarlarinida harcliyoruz daha saglam oluyo
sahte kiris cok acemice iscilik olmus ve dizaynida cok hatali dikdortgen prizma seklinde daha ince malzemeden yapilabilirdi. Binanin tasiyici sistemine gosterdiginiz hassasiyetiniz memnun edici
sedat yildirim
Bu konuya katılıyorum. Bencede daha ince olmalıydı. Bilirsiniz ki her imalat yaptırmak elinizde değildir. Sedat bey kanalımın amacını size açıklmak isterim. Bu kanal piyasa işlerinin yanlışını doğrusunu paylaşır, doğru olanını da söyler. Piyasa müteahhitlerini güvenliğe aldırmayanlara dem vurur ve yapılanı eksik olanı söyler. Yapı denetim hazır beton firmalarını gözler önüne serer forekazık be bir çok imalatta yanlışları gösterir doğruyu izah eder. Umarım amacımı anlatabilmişimdir. Düzeyli bir şekilde de yorum yapıp karşılıklı eksiklikler giderilir genç arkadaşlara öğrenmeleri amacıyla sunulur.
Cok yuksek bir bina insaat guvenligi sifir, balkonlar cok tehlikeli videoyu izlerken ben bile burdan urktum o yukseklikten hersey is kalitesi degil insan emniyeti ilk planda olmali
sedat yildirim
İş güvenliğim sıfır değil, eksiklikler var diyebilirsiniz sedat bey ama sıfır demeniz büyük haksızlık onca güvenlikle alakalı videom var. Lütfen objektif olarak yorum yazalım. Genç arkadaşlara katkımız olsun. Bizi takip eden müteahhitlere ders olsun
evet hak veriyorum yorumu biraz yumusatabilirdim ama bu konu cok onemli bir kisinin hayati herseyden onemli sizde bunun farkindasiniz balkonlara acilen bir onlem almalisiniz
sedat yildirim
Korkuluk sedat bey. Olması gerekiyor. Buradan bağırıyorum güvenlik konusunda sürekli. Yoksa kim güvenlik açığını sürekli gösterir ki
Benle çalis 0 kusur olsun.