UD ÜZERİNDE POZİSYON DEĞİŞİMİ VE PARMAK EGZERSİZLERİ | SAĞ EL - SOL EL KOORDİNASYONU | UD DERSİ 101
Вставка
- Опубліковано 4 січ 2025
- Ud çalarken daha rahat pozisyon değiştirmek adına sol el parmak çalışmalarının ve mızrap çalışmalarının yer aldığı bu dersin dökümanına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Videoyu beğenmeyi ve kanalıma abone olmayı unutmayınız
------
Dersin dökümanı için
documentcloud....
------
#uddersi #udetütleri #udnasılçalınır #udnotayerleri #uddapozisyon #udparmakbaskısı #udparmakyerleri #uddersivideoları #uddasolel #udtaksimi #uddersi #uddersleri #udöğreniyorum #udmetodu #udnasılçalınır
Hocam egzersizleri çok önemli olduğunu çaldıkça anladım. Geriye dönük insan eksiklerini daha iyi anlıyor. Önemli olanın hemen şarkı çalmak olmadığını zamanla anlaşılıyor. Bu egzersizleri çok iyi yaparsak udu çalarken karşımızdaki insanın zevkle dinlemesini sağlamış oluyoruz . Bunu ben ilk aşamada pek fark edememiştim. Ama bunun eksiğini şimdi daha iyi anladım sayenizde . Müthiş anlatıyorsunuz. Harika bir ud hocası olduğunuzu daha iy anlamış durumdayım. Çok teşekkür ediyorum. Sizi tanımasaydım belki bu udu bu kadar zevkle calamiyacaktim. Belkide bırakacaktır.Iyiki varsınız.
Çok teşekkürler emeğinize sağlık 👏
Çok teşekkürler hocam . Emekli ilkokul öğr. 75 yaşımdayım . 19 eylül 2022 de tesadüfen ud ile tanıştım . 1 ay sonra ud aldım . Kursa yazıldım . etütlerinizi dikkatle çalmaya başladım . Çok güzel anlatıyorsunuz . Sağolun varolun
İlginiz için teşekkür ederim öğretmenim.Sağlıklar diliyorum.Başarılar.
Emeğinize sağlık çok teşekkür ederim
Ne kadar guzel anlasilir kafada anlasilir bicimde gosterdiniz tesekkur ederim hocam
Son bir ilave daha yapacağım. 24.35'den sonraki tavsiyeleriniz de çok can alıcı ve inanılmaz faydalı.
Teşekkürler
Çok güzel bir çalışma olmuş, teşekkürler hocam.
Hocam bu parmak çalışmaları sırasında, tellerde parmaklarımıza başlangıçta bakmalımı yız ?
Harikasınız...
Pozisyon gecisleriyle ilgili Harika bir etüt . Bu anlamda kolon üzerinde pozisyon geçişlerinde nota yerlerini bilmek adına bizler için güzel bir çalışma... emeğinize ve samimi duygu paylaşımınız için sonsuz teşekkürler...
İlginiz için teşekkür ederim Ahmet bey, kolaylıklar dilerim.
Çok tşk.ederim.Hemen pozisyonlarda çalışmalara başladım.
👍
Çok faydalı bir ders oldu. Size minnettarız.
Teşekkür ederim 🙏
Çok yararlı bir çalışma tekniği. Benim bu alandaki eksiğimi giderdiniz. Çok teşekkür ederim.
İlginiz için teşekkür ederim, faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana. İyi çalışmalar dilerim.
Asil hocam müthiş yardımcı oluyorsunuz.Çok teşekkür ederim.Saygı ve selamlarımla..
🌷🌷🌷
Hocam kalben çok faydalı etüdler paylaşıyorsunuz bunlarla ilerliyoruz
Allah sizden razı olsun
Çok tşk ederim
Eksik olmayın, Allah sizden de razı olsun. 🙏
Asil bey elinize ve nefesinize sağlık. Bu tarz videolar neredeyse yok gibi, olanlarda bu kadar detaylı ve derli toplu değil. Sizin için aşırı bir yük getirmeyecekse ve yöntemi uygun bulursanız sizden iki istirhamım olacak. Şöyle ki; bazı gitar eğitimi videolarında etüdü yapılan şarkıyla ilgili nota-akor veya tab'lar ekranın bir kenarında beliriyor ve eğitimci kişi o anda icrasını yapıyor. Yani ekranın köşesinde nota vb.yi görürken icracının parmaklarını ve nasıl çalındığını da görüyoruz. PDF olarak verdiğiniz yazılı nota ve talimatların icra yaparken ekranın bir kenarında görüntülenmesini sağlayabilir misiniz? İkincisi de bu kadar faydalı videolarınızın açıklamalarına yabancı dil de ilave ederseniz yurtdışından da çok katılımcı geleceğine inanıyorum. Saygı ve selamlarımla.
Merhaba Cihat bey, bir süredir işlediğim eserlerin notalarını bahsettiğiniz şeklide ekrana yerleştiriyorum. Kanaldaki ilk eser ders videolarında program kullanmayı ve özelliklerini pek bilemediğim için sadece pdf paylaşımı yapıyordum ancak bir süredir eser ekranda nota halinde yer alıyor. Teşekkür ederim ilginize.
Çok teşekkür ederim hocam, emeğinize sağlık.. bütün videolarınız birbirinden kıymetli ve eğitici, sağlıkla kalın.
Teşekkür ederim. 🙏
Teşekkürler 🙏
Bu çok güzel oldu hocam emeğinize sağlık tesekkurler
🙏
Hocam çok teşekkürler elinize sağlık
🙏
Teşekkürler hocam, çok önemli ve faydalı bilgiler...vaktiniz olursa ileri düzey, daha da zor alıştırmalar da paylaşırsanız bunlarla birlikte çok faydalı olur benim gibi orta düzey çalanlara. Sayenizde çok şey öğrendim, sağlıcakla kalın🌻
İlginiz için teşekkür ederim Enes bey, program dahilinde ileri seviye çalışmaları yapılacak, takipte kalınız.🙏
🙏
Hocam ellerinize emeginize saglik. Cok faydalanyoruz. Ben mizrabinizi soracaktim. Nereden temin edebiliriz?
Enstrüman satan mağazalardan temin edebilir veya uygun materyalli uygun ölçülerde bir şeyler bulabilirseniz kendi mızrabınızı keserek zımparalayarak yapabilirseniz.
Teşekkürler hocam
Hocam çalışmalarınızdan ötürü teşekkür ediyorum emeklerinize sağlık . pozisyonlar neden gerekli pozisyon değişiklikleri neye göre yapılıyor bu konuda bilgi verebilir misiniz yada fadalanacagim bir kaynak öneriniz varmı iyi günler iyi çalışmalar diliyorum
Merhaba Köksal bey. Ders videosunda anlatmış olduğumu sanıyorum ama kısaca şöyle ifade edeyim ; pozisyon değişimi bastığımız ve sonrasında sırada basacağımız sesin bulunduğu yer ve sol elimizin o an ki konumuyla alakalı. Yani sol elde bulunan 4 parmağın o seslere erişimiyle ilgili bir durum. Genellikle 1. Perde üzerinde ses basılmadığı sürece 2.pozisyon ve daha ileri pozisyonlar basılacak seslere göre kullanılır. Kaynak kitap olarak da Mutlu Torun Ud Metodu kitabını edinebilirsiniz. Selamlar.
Selam Hocam Teşekkürler. Arkadaşın isteğine ilave Pest ve tiz aynı nota çalışmasını bekliyorum.
Bir de sorum var: Üçlemelerde alttan vuruşun güçsüz olması üçlemenin sesini teknik olarak bozmuyor mu?
Komutanım selamlar.Alt mızrap zayıf zaman olarak vurgu alır ancak sesin bulunduğu yere göre göre bu kombinasyonu göz ardı etmemek gerekir.Üçlemelerde vurguyu üst mızrabın gücünden alıyoruz neticede ancak dediğim gibi göz ardı edilmeyecek hususlar karşımıza çıkarsa ne yapacağımızı bilmemiz gerekir. Alt mızrabın üçlemeye girdiği durumlarda vurguyu zayıflatmamak da bir anlamda icracının elinde.
Videonun sonunda istek gelirse farklı egzersizler atarım demişsiniz. Ona istinaden beklediğim egzersizi yazıyorum. Umarım planlarınızda vardır. Kromatik örümcek diyorlar sanırım. Aynı notanın bası ve tizi şeklinde inişli çıkışlı bir teknik var. Şehnaz longa da kullanılıyor mesela. Bilmem anlatabildim mi. Bazı eserlerde kullanınca bayağı havalı duruyor. Ayrıca taksim örneği olarak ta eserlerin sonlarına doğru hareketli taksim geçiliyor. Böyle bir örnek beklentim de var. İlk videolarda ona da ara taksim demişsiniz sanırım. Bu iki isteğimi hiç bir yerde bulamadım.
Örümcek yürüyüşü ; Her telde boş telle başlangıç. İlk dört kolonda kromatik yürüyüş,1-2-3-4 pozisyonlarda gidiş, 4.pozisyondan geri dönüp işaret parmağı baskısından sonra 1.pozisyona dönüp 3.parmakla ses sırasını devralıp bitirme....... Müsait zamanda çekimi yaparım... Bas tiz Oktav yürüyüşü için bir videoda konu işlemiştim ama yeri gelirse tekrarlarım... Longa ve Sirto sonlarındaki enstruman gazelleri ile ilgili bir video çekimi de olacak zaten program dahilinde. Teşekkür ederim ilginize 🙏
@@uddersi muhteşemsiniz hocam. sıkı takipteyim. eski videoların çoğuna baktım yine bakarım oktav yürüşleri dersinize. denk gelmedim demekki. ensturman gazeli program dahilinde olmasına sevindim.
@@serkansar3839 🙏
@@uddersi aradığım dersi buldum. UD DERSİ 59 da anlatmışsınız. Belki görüp merak eden olursa diye buraya yazmak istedim.
@@serkansar3839 🙏
Sn.Asil hocam öncelikle elleriniz,bedeniniz dert görmesin ,bizlere sıkılmadan en ince özelliklerine kadar anlattığınız için…Ben de orta düzeyde çalabiliyorum,,sıkıntım süslemeleri tam yapamıyorum,,,sizden izlediklerimi uygulamaya çalışıyorum….Efendim şöyle bir istirhamım olsa mümkünatı olabilirse sevinirim…6 -7 makamın peşrevlerini(Hicaz, k.hicazkar, rast, nihavent, hüzzam, Uşak, m.kürdi) ve içindeki süslemeleri sizi taklit ederek öğrenmek istiyorum…(nihavent gibi gösterdikleriniz hariç)
Merhaba Sedat bey. Kanalda program dahilinde çeşitli makamlardan saz eserlerinin süslemelerle icra örnekleri olacak. Takipte kalınız. İlginiz için teşekkür ederim.